Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Áram nélkül
  2016-07-29 11:14:00, péntek
 
  Azt mondják, hogy valaki szerszámüzletbe ment és kért egy fűrészt. Az üzletes elővett egy láncos fűrészt a polcról és azt mondta, hogy ez a legújabb típus, a legfejlettebb technikával, és garantálja, hogy naponta tíz köbméter fát is el tud vele aprózni. A vevő úgy gondolta, hogy ez nagyon jó ajánlat, ezért megvette a fűrészt. Másnap visszament az üzletbe eléggé kimerültén és így panaszkodott: "Valami baj lehet ezzel a fűrésszel. Olyan keményen dolgoztam, ahogy csak bírtam és három köbméter fánál nem vágtam föl többet, pedig a hagyományos fűrésszel is fölvágok négy köbmétert egy nap". Az eladó nem tudta mire vélni a helyzetet, ezért a vevőt kihívta az üzlet raktárába és ott ellenőrizte a motoros fűrészt. Bekapcsolta és felzúgott a motor. A vevő felkiáltott: "Mi ez a zaj?" Ő szabad kézzel vágta a fát az új fűrésszel anélkül, hogy rákapcsolta volna az áramra, így vagyunk mi is mint keresztyének, ha nem a Lélek hatalmával működünk és élünk naponta.  
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Nem teheted
  2016-07-29 11:10:18, péntek
 
  Plinius, KisÁzsia római kormányzója a második század elején zavarba jutott a keresztyének miatt, akiket odavittek hozzá kihallgatásra. Ezért levelet írt Trajanus császárnak és tanácsot kért tőle. Többek közt ezt írta arról, amivel kapcsolatban nem talált megoldást. Egy bizonyos keresztyént odavittek Pliniushoz, és miután valami hibát talált benne, megfenyegette: "Száműzetésbe küldlek." A keresztyén ezt válaszolta: "Nem teheted, mert az egész világ az én Atyám háza." "Akkor megöllek" - mondta a kormányzó. "Nem teheted, mert életem el van rejtve Krisztussal együtt Istenben." "Elveszem javaidat" - folytatta Plinius. "Nem teheted, mert kincsem a mennyben van." "Elüldözlek az emberek közül, és egy barátod sem marad" - mondta végső fenyegetésként. A szelíd válasz ez volt: "Nem teheted, mert láthatatlan Barátom van, akitől nem vagy képes elszakítani engem." Mit is tehetett ez a szegény, zavarba jutott római kormányzó az élet és halál fölötti hatalmával, kínzásaival, máglyáival az ilyen emberekkel?  
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Pletyka
  2016-07-29 11:08:03, péntek
 
  A keresztyének nem pletykáznak, csak elmondják egymásnak, hogy miért kellene imádkozniuk.

A pletykás és az együttérző barát közti különbség hasonlít a hentes és a sebész közti különbséghez. Mindkettő húst vág, de más célból.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A leghosszabb és legrövidebb prédikáció
  2016-07-29 11:05:57, péntek
 
  A leghosszabb följegyzett prédikációt Robert Marshall, a Michigan állambeli Birmingham Unitarian Church lelkésze mondta. 60 óra 31 percen át prédikált. Az előző rekordot Robert McKee tartotta, aki 52 óráig prédikált. A prédikációra való felkészülés két és fél évet vett igénybe, amíg megírta 500 ezer szavas prédikációját. - A legrövidebb prédikációt viszont Roy DeLamotte egyetemi lelkész mondta el a Georgia Paine College kápolnájában. A prédikáció címe eléggé hosszú volt: "Mit válaszol Krisztus, amikor megkérdezzük tőle, hogy 'Uram, mit nyújt nekem a vallás?'" A prédikáció teljes terjedelme és tartalma ez volt: "Semmit." Amikor megkérdezték tőle, hogy mennyi időbe került, amíg felkészült erre a prédikációra, ezt mondta: "Húsz évbe."  
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Amire szüksége van a bűnösnek
  2016-07-29 10:59:38, péntek
 
  Amikor az első morva misszionáriusok Grönlandra mentek a Jézus Krisztusról szóló evangélium prédikálása céljából, azt gondolták, szükséges, hogy mindenekelőtt oktassák a népet a természeti vallás tanaira. A következmény az lett, hogy tizenhét éven át egyetlen ember sem tért meg. Egy napon egy Kajarnak nevű nagyon gonosz férfi belépett a misszionárius kunyhójába, és véletlenül hallotta, amint olvasta Krisztus élete utolsó hetének a történetét. Valahogy ez a gonosz grönlandi megpillantotta azt a tényt, hogy Jézus szenvedett, és meghalt a bűnösökért, és általa a bűnös üdvözülhet. Felkiáltott: "Hogy volt ez? Mondd el ismét, mert én is üdvözülni akarok." A misszionárius meglepődött. Kajarnak hamarosan megtért feleségével és két gyermekével együtt, és ők voltak az első zsengék Grönlandon az Úr Jézus Krisztus gyümölcsöskertjében. A misszionáriusok azt is megtanulták, hogy a bűnös embernek bárhol a világon először Krisztus engesztelő áldozatáról kell hallania.  
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Aranyszájú
  2016-07-29 10:57:44, péntek
 
  Krüzosztomosz, az "aranyszájú", szolgálatának kezdetén nem volt nevezetes eredményességéről. Aztán látomást kapott. Úgy képzelte, hogy a szószéken van, és körülötte állnak a szent angyalok. Azok között és közvetlenül előtte áll az Úr Jézus. Az így összegyülekezett hallgatóság előtt kellett prédikálnia. Ez nagyon mélyen meghatotta lelkét. Másnap fölment a szószékre, és még mindig a jelenet hatása alatt érezte magát. Gondolt a szent angyalokra, mintha köré gyülekeztek volna, az áldott Megváltóra, mintha közvetlenül előtte állt volna és hallgatta volna szavait. Fokozottan egyre buzgóbbá lett, és attól a naptól kezdve csodálatos erő kísérte szolgálatait. Tömegek gyűltek köré, amikor csak prédikált. Jóllehet egyszerűen Jánosnak nevezték, míg élt, de a későbbi korok "aranyszájú"-nak hívták.  
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Megelégedettség
  2016-07-29 10:55:53, péntek
 
  Egy király nagyon fájdalmas betegségben szenvedett, és azt mondták neki, hogy az egyetlen gyógymód az lehet számára, ha találnak egy megelégedett embert, elhozzák az ingét, és a király azt fogja viselni éjjel-nappal. Hírnököket küldtek szét az egész birodalomban, hogy kutassanak fel egy ilyen férfit, és hozzák el az ingét a királynak. Hónapok teltek el. Az egész országot alaposan átkutatták, de a hírnökök ing nélkül tértek vissza a palotába.
- Találtatok a birodalmamban egy megelégedett embert? - kérdezte a király.
- Igen, király, találtunk egyet, de csak egyet.
- Akkor miért nem hoztátok el nekem az ingét? - csodálkozott az.
- Uram, a férfinak nem volt inge.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Éled-e azt amit mondasz?
  2016-07-29 10:54:51, péntek
 
  Miközben egy misszionárius prédikált a hinduk között, egy asszony fölkelt, majd eltávozott. Rövid távollét után visszatért, és még élesebben figyelt, mint azelőtt. A beszéd végén a misszionárius megkérdezte, hogy talán azért ment el, mert nem érdekelte a tanítás. A hindu nő ezt válaszolta: "Annyira érdekeltek azok a csodálatos dolgok, amiket hirdettél, hogy kimentem és megkérdeztem a kocsisodtól, vajon tényleg igazat beszélsz-e, és hogy otthon is éled-e, amit mondasz. Azt felelte, hogy igen, ezért visszajöttem, hogy ismét meghallgassalak."  
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Az istenfélő élet ereje
  2016-07-29 10:52:07, péntek
 
 
Tertullianus, az egyik nagy egyházatya mondta, hogy ő és a legtöbb, pogányságból megtért ember nem úgy fogadta el Krisztust, hogy könyveket olvasott vagy prédikációkat hallgatott, hanem figyelte, hogy a keresztyének hogyan élnek és hogyan halnak meg.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Az evangélium hirdetése a lényeg
  2016-07-29 10:48:43, péntek
 
  Egyszer egy keresztyén hajóskapitány meghívott egy kálvinista lelkészt, hogy prédikáljon a hajón. A lelkész ezt válaszolta: "Ó, nem tudom megtenni, mert én kálvinista vagyok, és úgy tudom, hogy ön arminiánus, és esetleg olyat mondanék, ami megbántaná az érzéseit." A kapitány ezt válaszolta: "Uram, csak azt akarjuk, hogy jöjjön és prédikáljon az ördög ellen."  
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1025 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3413
  • e Hét: 15124
  • e Hónap: 44436
  • e Év: 232238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.