Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Kegyelem
  2016-07-05 17:38:38, kedd
 
  "Bár Isten kegyelme és Krisztus érdeme nem ugyanaz, mindig egyszerre jelennek meg Istennel való kapcsolatunkban. Nem tapasztalhatjuk meg az egyiket a másik nélkül. Ha a sorrendet tekintjük, Isten kegyelme jön előbb. Kegyelméből küldte el Isten, az Atya, egyetlen Fiát, hogy helyettünk meghaljon. Másként fogalmazva, Krisztus halála Isten kegyelmének eredménye; a kegyelem nem Krisztus halálának az eredménye. Az is igaz azonban, hogy Isten kegyelmének megtapasztalása számunkra csak Krisztus halála miatt lehetséges. Isten kegyelmes, de abszolút mértékben igazságos is; vagyis az Ő igazságossága szent törvényének legkisebb megsértésétől sem tud eltekinteni. Mivel Krisztus tökéletesen eleget tett Isten igazságosságának, mi megtapasztalhatjuk Isten kegyelmét."

- Jerry Bridges -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Krisztus visszatérése
  2016-07-05 17:37:56, kedd
 
  "Krisztus visszatérésének tanítását elhanyagolják,..., és amennyire tudom, ma ez nem gyakorol semmilyen hatást a Bibliában hívő keresztyének különféle csoportjaira. Ehhez számos tényező járulhat hozzá, de véleményem szerint a legfőbb az a szerencsétlenség, ami a prófétai igazsággal történt az elmúlt évtizedekben, amikor az emberek könnyek nélkül vették semmibe a könnyel áztató próféták írásait. Hatalmas tömegek tódultak és nagy adományok hulltak mindaddig, amíg az események be nem bizonyították, hogy a tanítók túl sok ponton tévedtek. Aztán ennek visszahatásaként a prófécia elvesztette vonzását a tömegek körében. Ez az ördög ügyes trükkje volt, és túl jól sikerült. Meg kell tanulnunk, hogy a szent dolgokat súlyos következmények nélkül nem kezelhetjük gondatlanul."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Könnyhullatás
  2016-07-05 17:37:02, kedd
 
  "Nem nagyon bátorító gondolat, hogy a szomorúsággal teli prófétákat gyakran azok olvassák, akiket pusztán a kíváncsiság hajt, és sohasem hullattak egyetlen könnyet sem a világ bajai miatt. Kíváncsiskodó érdeklődéssel kutatják a jövő eseményeinek sorrendjét, nyilvánvalóan elfeledkezve arról, hogy a bibliai prófétálás egész célja az, hogy erkölcsileg és lelkileg felkészítsen minket az eljövendő időkre."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Két dolog ami együtt jár
  2016-07-05 17:36:09, kedd
 
  "Nincs hatalom magukban a könnyekben, de a könnyek és a hatalom mindig szorosan együtt jár az Úr Gyülekezetében."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten komolyanvétele
  2016-07-05 17:35:03, kedd
 
  "A Bibliát könnyek közt írták, és a könnyezőknek nyitja meg legjobb kincseit. Istennek nem sok a mondanivalója a könnyelműeknek."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Figyelni Istenre
  2016-07-05 17:33:57, kedd
 
  "Isten csak azokkal beszél, akik időt szakítanak arra, hogy meghallgassák. A Vele törődő ember kapcsolatba lép a Magasságossal, és megismeri az Úr titkait. Az ilyen ember meglátja a szomorúságot, érzi a világ bajait, és osztozik testvérei terhében."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fegyelmezés
  2016-07-05 17:32:14, kedd
 
  "Lényeg az, hogy a hatékony fegyelmezés következetes, de rugalmas kell hogy legyen. Következetes abban, ahogy végrehajtjuk, rugalmas abban, ahogy ezt a gyermek korához és érettségéhez igazítjuk, mind módszereiben, mind eszközeiben és az elvárásokban."

- Josh McDowell -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fegyelmezés
  2016-07-05 17:31:27, kedd
 
  "Vannak szülők, akik túlzottan következetesek. Tizenhat éves korában is alapvetően úgy viszonyulnak gyermekükhöz, mint amikor még hat éves volt. Úgy vannak vele, hogy bölcsőtől a sírig felügyelik az életét - de legalábbis addig, amíg el nem költözik otthonról. Ez a hozzáállás azt eredményezheti, hogy a gyermek úgy érzi, mintha meg akarnák fojtani, be van zárva, össze van szorítva, s erre gyakran meggondolatlanul, magának és másoknak is károkat okozva reagál. Soha nem tanulhatta meg, mi az önkontroll, helyette elutasít minden kontrollt.
A mennyei Atya nem így bánik velünk. A Zsidókhoz írt levél szerzője szerint: 'ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségben részesüljünk' (Zsidók 12,10). Más szavakkal: úgy fegyelmez minket, hogy felnőhessünk, hogy szentek legyünk, érettek, és egyre jobban hasonlítsunk rá.
A bölcs apa ebben is a mennyei Atyát tükrözi, ahogy egyre nagyobb és érettebb lesz a gyermeke, úgy alakítja át a fegyelmezését. Észreveszi, ha gyermeke kész arra, hogy új kihívásokkal nézzen szembe, új felelősségeket vállaljon, új jogokra lett érdemessé, s fokozatosan lazítja a külső fegyelmezést, hogy megerősödhessen az önfegyelem."

- Josh McDowell -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Fegyelmezés
  2016-07-05 17:30:20, kedd
 
  "Azt bünteti (fegyelmezi), kit szeret', írja a Biblia Istenről. Figyeljük meg, nem azt mondja, hogy azt bünteti, akit gyűlöl! Nem azt mondja, hogy azokat fegyelmezi, akikre haragszik. Szeretetből fegyelmez, büntet, nem haragból.
Minden apa szokott haragudni a gyermekeire. De a bölcs apa nagyon óvatos, amikor fegyelmezésre kerül sor. Ha kivörösödött arccal ordítozok, ha bántó szavakat, megjegyzéseket teszek, és fájdalmat okozok, nem igazán vagyok abban az állapotban, hogy szeretettel tudjam a helyes útra vezérelni a gyermekemet.
Ezért olyan fontos számomra, ahogy azt már korábban is mondtam, hogy a gyermekemmel való kapcsolatomon keresztül fegyelmezzek, s mielőtt helyre tenném, mindig megkérdezzem tőle: 'Ugye tudod, hogy szeretlek?' Ez nemcsak a kapcsolatra emlékeztet, hanem engem is a helyemre tesz: azt juttatja eszembe, hogy apaként csak akkor tükrözöm a mennyei Atya képét, ha szeretetből, és nem dühből fegyelmezek."

- Josh McDowell -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Irgalmasság
  2016-07-05 17:29:16, kedd
 
  "Tudjuk, mennyire könyörtelen a világ (legalábbis amikor hű önmagához), sőt, az egyház is a maga világiasságában nemegyszer volt irgalom nélküli az idők folyamán. A világ igyekszik elzárkózni az emberi fájdalmak és tragédiák elől. A bosszút izgalmasnak, a szelídséget pedig unalmasnak tartja. Ellenben 'Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek'. Ezt az igazságot visszhangozza a következő rész is: 'Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok' (Mt 6,14). Nem mintha irgalmasságunkkal kiérdemelnénk az irgalmat, vagy megbocsátásunkkal a bűnbocsánatot, de Isten irgalmában és bocsánatában csak a bűnbánat által részesülhetünk, és lehetetlen, hogy bűneinket valóban megbánjuk, ha irgalmasan meg nem bocsátunk embertársainknak. Semmi sem indíthat nagyobb erővel megbocsátásra, mint az a csodálatos tudat, hogy nekünk is megbocsátottak. Semmivel sem tanúsíthatjuk jobban, hogy Isten megbocsátotta a mi vétkeinket, mint azzal, hogy mi magunk is készségesen megbocsátunk másoknak. Bűnbocsánatot nyerni és megbocsátani, irgalomban részesülni és irgalmasnak lenni - egymástól elválaszthatatlan fogalmak, ahogyan ezt Jézus a gonosz szolgáról szóló példabeszédében megvilágította (Mt 18,21 - 35). A boldogmondásokra vonatkoztatva azt mondhatjuk, hogy 'szelídek' azok, akik 'irgalmasak'. A szelídség ugyanis nem más, mint bűnösségünk elismerése. Irgalmasnak lenni pedig azt jelenti, hogy könyörületesek vagyunk másokkal, hiszen ők is hozzánk hasonló bűnösök."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1025 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2572
  • e Hét: 4944
  • e Hónap: 34256
  • e Év: 222058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.