|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 16
|
|
|
|
2016-07-07 16:13:25, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók
2 kg uborka,
1 csokor kapor,
2 nagyon vastag szelet kenyér,
1-2 szőlőlevél,
meggyfalevél,
só,
ecet
Elkészítés
Az egyforma uborkákat jól mossuk meg, végüket vágjuk le (nehogy keserűek legyenek), és oldalaikat vagdossuk be. Vegyünk elő egy ötliteres üveget. Az aljára tegyünk egy szelet kenyeret, erre a megmosott kapor felét és pár levelet. Állítsuk egymás mellé szorosan az uborkákat. Tegyünk fel közben vizet forrni, melybe literenként rakjunk 1 evőkanál sót, 1 kiskanál ecetet. Ha forr, óvatosan, nehogy az üveg elrepedjen, öntsük az uborkára. Tetejére tegyük a maradék kaprot, a leveleket, és borítsuk be a másik szelet kenyérrel. Kistányérral fedjük le az üveget, és állítsuk napra. Ha az uborka már nem zöld színű, hanem kissé megsárgult, szűrjük le, állítsuk másik üvegbe, és a lét öntsük rá. Hűtőszekrényben sokáig eláll.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2016-07-07 13:37:16, csütörtök
|
|
|
Utam mentén
Még a reggel elindulok.
Megérkezem éjjel.
Sietek, mint máskor mindig.
Megérzés vezérel.
Útközben friss lámpavasak
Zúzmarája fénylik.
Bolyhosodó, málló percek
Kúsznak fel az égig.
Kattog elmém, hová vezet
Ez a néma vágány?
Sötét van, s ha eltévednék
Vajon meddig várnál?
Bújik a hold, orra vérzik
Nyílik a fénykapu.
Utam mentén más nem marad:
Pár csepp könny és hamu.
Árvai Attila
|
|
|
0 komment
, kategória: VERSEK |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 16
|
|
|
|
2016. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
510 db bejegyzés |
e év: |
6874 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 5734
- e Hét: 15939
- e Hónap: 55551
- e Év: 284488
|
|
|