Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Zuhan a magyar építőipar az EU-pénzek nélkül
  2016-08-11 22:07:22, csütörtök
 
  2016. 8. 11. 09:00|


Zuhan a magyar építőipar az EU-pénzek nélkül

Az egy évvel korábbihoz képest 16,2 százalékot zuhant júniusban a magyar építőipar, és még így is ez volt 2016 eddigi legjobb hónapja.



Az építőipari termelés volumene júniusban 16,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - közölte a KSH. Folytatódik tehát a zuhanás, amióta 2015 végén befejeződtek az EU-finanszírozású projektek. A mostani adat volt idén még így is a legjobb, korábban minden hónapban legalább 20 százalékos volt a visszaesés 2015 azonos időszakához képest.

A termelés a két építményfőcsoportban eltérően alakult: az épületek építése 7,4 százalékkal emelkedett, ezzel szemben az egyéb építményeké 36,8 százalékkal visszaesett. Az építőipari termelés volumene az első hat hónapban 25,3 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. A második negyedévben az építőipar termelői árai 2,9 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az előző hónaphoz képest az építőipar termelése 7,5 százalékkal bővült júniusban.

forrás: KSH
2015 júniusához képest képest az épületek kategória építése 7,4 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 36,8 százalékkal visszaesett. Az épületek építésének növekedése nagyrészt ipari épületek, kisebb részben oktatási épületek, illetve sportlétesítmények építésének az eredménye. Az egyéb építmények építésének visszaesését elsősorban az uniós forrásból végzett munkák 2015. végi befejeződése okozta. A legnagyobb mértékben júniusban is az út- és vasút-, illetve közműépítő vállalkozások termelése maradt el az előző év azonos időszakitól.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése 14,7 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 44,5, a speciális szaképítésé 8,8 százalékkal csökkent.

A megkötött új szerződések volumene 13,3 százalékkal nagyobb volt az előző évinél, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 22,6, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 8,1 százalékkal emelkedett. Az épületeknél az ipari épületek mellett oktatási, illetve lakóépületekre kötött szerződések járultak hozzá a növekedéshez. Az egyéb építményeknél az útépítésre kötött szerződések voltak meghatározók.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene június végén 15,0 százalékkal meghaladta az előző évi alacsony bázist. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 60,0 százalékkal magasabb, az egyéb építményeké 1,3 százalékkal kisebb volt.

A második negyedévben az épületek építése ágazatban 4,2, az egyéb építmények építése ágazatban 1,6, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítés ágazatban 3,1 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az egyes építményalcsoportokban az áremelkedés 1,7 és 3,4 százalék között szóródott. Az előző negyedévinél az építőipar árai 0,9 százalékkal magasabbak voltak.

http://www.vg.hu/gazdasag/zuhan-a-magyar-epitoipar-az-eu-penzek-nelkul-473956
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán apja nagyot kaszálhat a budapesti vizes vb-n
  2016-08-11 22:02:12, csütörtök
 
 
Belföld

Orbán apja nagyot kaszálhat a budapesti vizes vb-n

24.hu

2016. 08. 11. 15:59





Orbán Viktor édesapjának cége is ott van a margitszigeti csatornázási munkálatok készítői között - írja a nol.hu.

A miniszterelnök apja jól járhat azzal, hogy Magyarország rendezi a 2017-es vizes világbajnokságot. Orbán Győző többségi tulajdonában álló cége, a Dolomit Kft. is szerepet kapott ugyanis a vb egyik központi helyszínének margitszigeti csatornázási munkálataiban. Erre abból következtettek, hogy az ötmilliárdos beruházás munkaterületeinél több olyan betonelemet látni, amin a cég nevének felirata látható. Azt egyelőre nem tudni, a cég milyen értékben vesz részt a munkálatokban.

Arra, hogy miért lett most ilyen sürgős a beruházás, azt válaszolta a városháza, hogy a Margitsziget az egyetlen budapesti terület, ahonnan még mindig tisztítás nélkül ömlik a szennyvíz a Dunába. Ezen kívül mivel a 2017-es vb egyik központi helyszíne lesz a sziget, a munkálatokkal március 31-ig el kell készülni.


http://24.hu/belfold/2016/08/11/orban-apja-nagyot-kaszalhat-a-budapesti-vizes-vb- n/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Micsoda trükköt eszeltek ki, hogy titkosítsák 2 milliárd elk
  2016-08-11 21:54:37, csütörtök
 
 
Simán hülyének néznek minket, ez a titok.
Lopás,hol?

***************************

Micsoda trükköt eszeltek ki, hogy titkosítsák 2 milliárd elköltését!

Magyari Péter
politika
ma 20:50


A Népszabadság szerint nagyon ötletesen vették ki a közbeszerzési törvény hatálya alól az új budai park építését. A Millenáris mellett, a Margit körúton, Széllkapu néven épül valami, 2 milliárd forintért.

2013-ban azért titkosították az építkezés pnzügyi adatait, mert úgy volt, hogy a rendőrség is oda költözik, a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetet kap ott új épületet, és nemzetbiztonsági érdekeket sértene, ha mindenki látná a pontos kimuatatásokat.

Csakhogy már tavaly tavasszal kiderült, hogy akkora épület oda nem kerülhet, mint amekkora a rendőrségnek kellene. Úgyhogy inkább máshova mennek.

A titkosítás azonban maradt, bár most már semmi sem indokolja. (nol)


http://444.hu/2016/08/11/micsoda-trukkot-eszeltek-ki-hogy-titkositsak-2-milliard- elkolteset
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegényebbnek érzik magukat a magyarok mint a lengyelek
  2016-08-11 21:34:10, csütörtök
 
  Az ötvenes években (tehát nem most!) Rákosi elvtárs (Mondom RÁKOSI!) ellátogat a bolondok házába (mondom, csak LÁTOGAT!).
Az ápoltakat összeterelik, a diktátor beszél, ők meg lelkesen tapsolnak, verik a bilit, éljeneznek.
Az éber ávós kiszúr a sarokban egy kisebb csoportot, akik összefont karral mogorván bámulnak.
- Maguk miért nem tapsolnak? - förmed rájuk
- Kérem, mi nem vagyunk bolondok, mi vagyunk az ápolók.


Per pillanat Magyarországon a béka segge egy előre mutató perspektíva.


*************************


Szegényebbnek érzik magukat a magyarok mint a lengyelek

Magyari Péter
gazdaság
ma 19:48


A CVVM nevű prágai közvélemény-kutató a négy visegrádi országban arról kérdezte az embereket, hogy milyennek látják saját és az országuk gazdasági helyzetét.

Ilyen válaszok születtek:
A magyarok 24, a csehek 49 százaléka érzi jónak a saját életszínvonalát.
A magyarok 28, a lengyelek 9 százaléka érzi rossznak a saját életszínvonalát.

Az ország általános gazdasági helyzetét Csehországban a megkérdezettek 32, Lengyelországban 29, Magyarországon 16, Szlovákiában pedig 15 százaléka tartja jónak. A negatív értékelések aránya a cseheknél és a lengyeleknél egyaránt 24, a magyaroknál 36, a szlovákoknál 46 százalék. "Sem jó, sem rossz" minősítést magyarok 45, a szlovákok 38, a csehek 41 és a lengyelek 40 százaléka adott.

A CVVM 1999 óta készíti ezeket a felméréseket. Családjuk anyagi helyzetével és az életszínvonallal a csehek, a magyarok és a lengyelek 1999 óta most a legelégedettebbek. Szlovákiában a legmagasabb elégedettséget a 2007-es felmérés mutatta ki. (MTI)


http://444.hu/2016/08/11/szegenyebbnek-erzik-magukat-a-magyarok-mint-a-lengyelek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre több a patkány Budapesten
  2016-08-11 21:23:42, csütörtök
 
  na de felmennek-e a patkányok a várba?

ez vajon benne van az olimpiai pályázat infrastrukturális mellékletében?

A fészkük meg nő a pasa-parkban...
és mind a fideszre szavazott

Megnyugtató, hogy a Parlamentben és a Minisztériumokban a létszámuk állandó.


Én is egyre többet látok. Jászain, Deákon. A szemetet követik. Sima városüzemeltetési kérdés. Talán ez fontosabb a Liget beépítésénél, a Gellérthegy átépítésénél, a kormány elköltöztetésénél, a Római szétbaszásánál.

A patkányok és a járványok megjelenése csalhatatlan jele a nyomornak. A köztisztaság, és a közegészségügy állapotát tükrözi. Magyarország a '80-a évek közepén volt a legjobb állapotban (nemzetközi mércével mérve is) ezen a területen. Mivel itt a források megvonása nem azonnal látszik, bátran lopják ki a pénzt belőle. Viszont az első jelek után a folyamatok felgyorsulnak és csak hosszú idő alatt lehet megfordítani a tendenciát.


**********************


Egyre több a patkány Budapesten

akiraly
budapest
ma 6:22


A Magyar Idők értesülései szerint többen jelezték, hogy már a nappali órákban is találkoznak patkányokkal az Erzsébet tér és a Deák tér füves területein.

A főváros patkánymentesítéséért felelős Bábolna Bio patkányirtási részlegének vezetője szerint ugyanakkor náluk nem jeleztek szokásosnál többen patkányokat, bár arról tudnak, hogy a Belvárosban több lett a patkány. A helyzet megoldása érdekében együttműködnek a belvárosi önkormányzattal. (MTI)




http://444.hu/2016/08/11/egyre-tobb-a-patkany-budapesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudta? Műfüves focipályát kap az ország egyik legszegényebb
  2016-08-11 21:00:26, csütörtök
 
  A birkák "mosatlanul" zabálják...Csak Orbán legyen a felszolgáló!

Orbán megmondta, senkit sem hagyunk az út szélén. De hát ha nincs út, akkor senkit sem hagynak a stadion mellett. Méltóan halhatnak éhen a műfüvőn.


--------------------------------------------------------------------------------- -------------------


Tudta? Műfüves focipályát kap az ország egyik legszegényebb térsége

ma, 13:16

Egymilliárd forintot költöttek labdarúgásra az egyik legszegényebb térségben, ahol a munkára képesek harmadának nincs állása - írja a NOL.hu.

A futballba tolják a pénzt az ország egyik leghátrányosabb térségében, ahol a munkanélküliségi ráta tíz éve 30 százalék felett van, a nők és a férfiak betegebbek, és hamarabb halnak meg, mint szerencsésebb vidékeken született társaik, a népesség folyamatosan csökken, a legfeljebb általános iskolai végzettségűek aránya pedig majdnem a triplája az országos átlagnak.

Putnok az elmúlt négy évben egymilliárd forintot kapott erre a célra, javarészt a taóból, vagyis azokból az adóforintokból, amelyeket a cégek - ahelyett, hogy befizetnék az államkasszába.

Mivel Putnok iparűzési adó bevétele nagyon kevés, ezért döntően nem helyi vállalkozások dobták össze négy év alatt azt a több mint 700 millió forintot, amelyből a nyolcezer lakosú városban és a vonzáskörzetében lévő néhány településen műfüves pályák, edzőtermek, csarnokok és öltözők épültek, épülnek.

A Népszabadság által megkérdezett putnokiak abban valamennyien egyetértettek: hiába épülnek csinos műfüves pályák, attól még nem tudnak otthon enni adni a gyerekeknek.



http://propeller.hu/itthon/3235409-tudta-ha-jol-megmossa-fu-is-eheto?utm_source=m m-2016-08-11&utm_medium=email&utm_campaign=Tudta%3F%20M%C5%B1f%C3%BCves%2 0focip%C3%A1ly%C3%A1t%20kap%20az%20orsz%C3%A1g%20egyik%20legszeg%C3%A9nyebb%20t%C 3%A9rs%C3%A9ge
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szlovénia megtagadta Ausztriából kiutasított migránsok fogad
  2016-08-11 20:47:00, csütörtök
 
  Van itt egy érdekesség...

Közzétéve 2016-08-11 | Szerző: Admin


Szlovénia megtagadta Ausztriából kiutasított migránsok fogadását



Helyi sajtójelentések szerint a nyugat-balkáni ország megtagadta a szomszédos országból huszonkét migráns fogadását, akiket az osztrák hatóságok még a hét elején tartóztattak fel a szlovén-osztrák határ mellett, a Karavanka-alagútnál. A migránsok jelenleg osztrák vizsgálati fogságban várják az ellenük indított eljárás lefolytatását.


A szlovén rendőrség közölte: Szlovénia nem hajlandó eleget tenni az osztrák kérésnek, hogy a toloncegyezmény alapján fogadja vissza az Ausztriában feltartóztatott bangladesi, afganisztáni, pakisztáni és török - illegális - bevándorlókat.
A szlovén hatóságok szerint Ausztriának nincs bizonyítéka arra, hogy ezek a migránsok Szlovéniából jutottak volna át Ausztriába, vagy korábban szlovén területen tartózkodtak volna.
Az osztrákok viszont azt állítják: a 16 és 26 év közötti közel-keleti bevándorlók egy szerb rendszámú kamion rakterében megbújva Szlovéniából léptek be Ausztriába, és 500-1500 eurót fizettek embercsempészeknek, hogy Nyugat-Európába jussanak. A migránsok jelenleg Klagenfurtban várják az ellenük indított eljárás lefolytatását.
Az elmúlt egy-két hétben mindennaposak voltak az illegális határsértések Szlovéniában. A legtöbb migránst a horvát-szlovén határon tartóztatták fel a ljubljanai hatóságok. Az esetek többségében vissza is toloncolták őket Horvátországba, ugyanakkor Szlovénia is több bevándorlót fogadott már vissza Ausztriától.
Az elmúlt egy évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal. Márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni.
Szlovéniában tavaly október közepe óta közel 500 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, akiknek csak egy töredéke kért menedékjogot az országban. Tavaly szeptember óta összesen 842-en folyamodtak menedékért Szlovéniában, közülük 651-en idén adták be kérelmüket. Jelenleg összesen 276 menedékre váró migráns tartózkodik az országban.
Szlovénia szerdán újabb 18 menekültet is fogadott az uniós áttelepítési program keretében Görögországból. Jövő héten további 14 menekült érkezik majd az országba. A szlovén kormány még márciusban döntött arról, hogy 587 migránst önként átvesz Olaszországtól és Görögországtól. Az áttelepítések júniusban kezdődtek, és 2017 szeptemberéig tartanak. Az előző két csoporttal már 43-an érkeztek.
(MTI)
Bal-Rad komm: GONDOLJUNK CSAK BELE: Döbrögisztán területére MINDEN NAP legkevesebb 18 ITT MENEDÉKKÉRŐ MIGRÁNS LÉP BE HIVATALOSAN!
A tavalyi áradatból vajon mennyi kérte a menekültstátuszt?-AKIKET IDE FOGNAK VISSZATOLONCOLNI!
Innen aztán nem tovább!
Miről is szól a döbrögista horda által kiókumlált “kvótareferendum" kérdése?
“AKARJA-E, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ AZ ORSZÁGGYŰLÉS HOZZÁJÁRULÁSA NÉLKÜL IS ELŐÍRHASSA NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSÉT?"
Persze hogy NEM AKARJUK!
De ha egyszer “ORSZÁGGYŰLÉSÜNK" ÚGY DÖNT, hogy qrmányunk A MI NEVÜNKBEN BETELEPÍTHET...
Márpedig qrmányunk legutóbb a labanckancellárral és alacsonyabb rangú labancokkal éppen arról tárgyalt, hogy milyen formában is toloncolja IDE VISSZA-A MI NYAKUNKBA-A MIGRÁNSAIT, AKIK ITT REGISZTRÁLTAK?!
Persze qrmányunk a továbbtoloncolást ígérgeti! De hová?
Hiszen “...Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni..."
MIRŐL IS BESZÉLÜNK? MIRŐL IS AKARNAK BENNÜNKET “MEGNÉPSZAVAZTATNI"?


http://www.balrad.com/2016/08/11/van-itt-egy-erdekesseg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU-nak felelőssége van a fideszes pénzlenyúlásokban
  2016-08-11 20:39:57, csütörtök
 
  Hány ember hitt a quaestorosok, budakesesek, marcsikák és más szennyeslelkűek szélhámiájának...? És hány ember hisz az Orbán-gárda hitegetéseinek, ígérgetéseknek, és hányan nem képesek felfogni, és érezni, hogy ez nagy baj az ország önbizalmának, stabilitásának, szavahihetőségének, biztonságának stb. szempontjából..?
Máig a 13. havi nyugdíj elvételét emlegeti ostobán egy öregasszony, és nem azt, hogy Orbán még 14. havit is ígért rá, és hat éve nem hozta vissza.. Csak a szélhámia milliós (teljes !) munkahely-teremtéssel stb. Állami v. EU-s pénzek magán- v. önhatalmú célokra forgatva..


--------------------------------------------------------------------------------- -----------------------


Az EU-nak felelőssége van a fideszes pénzlenyúlásokban
Ma, 15:02


A Farkas Flórián által lenyúlt 1,5 milliárd forint, amit roma integrációra adott az EU., a Mányi Roland vezetésével 90 százalékig megcsapolt 2 milliárdos támogatás a szociális szövetkezetek számára, a felcsúti kisvasút 600 milliója, a gyakorlatilag csont nélkül ellopott 3,5 milliárd, amelyet a magyar mozgókép kincs digitalizálására és bemutatásra adott az Unió - ezek csak az utóbbi néhány hét során nyilvánosságra került államilag szervezett EU-s pénz lenyúlások.

Nekem senki ne mondja, hogy ebben az EU-nak nincs hatalmas felelőssége! És miért csodálkozunk azon, hogy hónapról hónapra csökken az EU presztízse? Akit hülyére lehet venni, annak sehol nincs tekintélye, azt mindenhol fejős tehénnek tekintik és röhögnek rajta.


Forrás: Sztárklikk

Szerző: Vásárhelyi Mária

http://sztarklikk.hu/vasarhelyi_maria_blogja/az-eu-nak-felelossege-van-a-fideszes -penzlenyulasokban/284580
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A köztévé megint alámerült
  2016-08-11 20:25:07, csütörtök
 
  A köztévé megint alámerült

Verrasztó futamának nézettségével dicsekszik az MTVA - pedig Dávid nem is úszott


Kínos baki került a riói olimpiai közvetítések nézettségével dicsekvő MTVA-közleménybe. A köztévé szerint Verrasztó Dávid előfutamát a 200 méter vegyes mezőnyében 477 ezer ember látta. Ezzel az a gond, hogy Verrasztó nem úszott. Visszalépett.

A riói olimpia nézettségét látva nem panaszkodhat az MTVA: a tegnapi női 4x200 méter gyorsváltó előfutamát 646 ezer néző látta. Szilágyi Áron nyolcaddöntőjét 615 ezren követték, a negyeddöntőt pedig 601 ezren látták.

A lelkesedést azonban túltolták: az MTVA szerint

Verrasztó Dávid előfutamát a 200 méter vegyes mezőnyében 477 ezer ember látta.

A gond, hogy Verrasztó nem indult az előfutamban - visszalépett, és elindult hazafelé, mert az erősebbik számában (400 vegyes) elég gyenge időt úszott pár napja, és a szövetség nem akarta kitenni egy újabb blamának.

Az M4 Sport átlagos nézettsége az olimpia alatt 225 ezer fő, ez egész napi átlag és a teljes lakosságra értendő, ahogy a fent idézett számok is - írja az Index.


http://m.168ora.hu/itthon/verraszto-futamaval-dicsekszik-mtva-pedig-nem-is-uszott -148042.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Adáshiba” az USA-ban
  2016-08-11 20:23:29, csütörtök
 
  “Adáshiba" az USA-ban

Közzétéve 2016-08-11


Donald Trump még augusztus elején Daytonában olvasott be Clintonnénak. A republikánusok elnökaspiránsának beszédét élő egyenesben közvetítette az ABC országos televíziós csatorna, amikor beütött a crach!

Tramp éppen rázendített a demokrata Clintonné viseld dolgaira-aminek a lényege, hogy Szivaros Billy oldalkocsija tulajdonképpen az ISIS egyik szponzora-de a tévécsatorna “ügyeletesei" résen voltak. Trump pontosan a lényegi mondandójánál járt, amikor “lekeverték"! Amikor visszatért a kép, hang még nem volt. Amíg járt a szája-addig nem!


https://youtu.be/4UAiIuIe5Ro


Úgyhogy az inkriminált mondandóját az ABC-csatorna nézői nem is hallhatták! Azóta persze megismerhették, de valahogy mégis Clintonné ázsiója nőtt meg. ÁLLÍTÓLAG!
Aztán biztos ami biztos-nehogy valaki ismerethiányban szenvedjen-Trump ezúttal a CNBC televízióban tegnap megismételte és védelmébe vette kijelentéseit. Kicsit bevette még a bótolásba Obamakit is.
“Több okból is, tudjátok, nagy becsben tartják Obama elnököt" - mondta Trump a szerdai választási gyűlésen. “Ő az IÁ alapítója. (...) Ő alapította az IÁ-t" - hangoztatta többször is. Majd pedig hogy mindenki jól értse, újólag megismételte: “Ő volt az IÁ alapítója, minden bizonnyal"
“Azt mondanám, hogy a társalapító pedig a csalárd Hillary Clinton" - állította Szivaros Billy feleségéről.

http://www.balrad.com/2016/08/11/adashiba-az-usa-ban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.