Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Álhír:
  2016-08-12 22:38:40, péntek
 
  ÁLHÍR:

A DK megkezdte a felkészülést a 2018-as választásokra. Ennek keretében szerettek volna indítani egy honlapot, ami a párt vezetőjét népszerűsíti (böszmevagyok.hu), és egy másikat, ami magát a pártot (elkurtuk.hu). Utóbbival viszont akadt egy kis probléma, mivel (és ez az off) ha beírjuk a böngészőbe a www.elkurtuk.hu címet, és megnyitjuk, akkor a www.miniszterelnok.hu oldal jön be.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szaúd-Arábia az összeomlás szélén áll
  2016-08-12 22:25:14, péntek
 
  Szaúd-Arábia az összeomlás szélén áll


Káncz Csaba, 2016. augusztus 12., 08:57
Privátbankár


A radikális államreform fölerősíti a törzsi és vallási ellentéteket és megroppanthatja a feudális királyságot. Washington szerint az államreform esetleges bukása egy szaúdi politikai káoszhoz vezethet, amelyből végül az Iszlám Állam húzna hasznot. A stagnáló gazdaság miatt megkezdődött a vendégmunkások ezreinek az evakuálása, ennek ellenére a királyság folytatja fegyverkezését és eredménytelen külföldi intervenciókra szórja el a pénzt.

Szaúd-Arábia a pénzügyi után a politikai bizonytalanság időszakába lépett, amint a királyság az áprilisban bejelentett "Vision 2030" elnevezésű államreform-csomag megvalósításához fogott. Az egyébként üdvözlendő lépések közé tartozik a vízfejű állami bürokrácia visszavágása és a magánszektor befektetéseinek növelése azzal a céllal, hogy csökkentsék az ország ráutaltságát az olaj-jövedelmekre. Igen ám, de a hedonista királyság eddig a bürokratikus kinevezéseket arra használta, hogy az egymással vetélkedő törzsi és családi frakciók támogatását megnyerje.
Káncz Csaba
Káncz Csaba

Ha ezeket a léha vattaembereket most utcára teszik és helyettük technokratákat hoznak be az államigazgatásba, azzal eltűnik az ösztönző, hogy a mögöttük álló csoportok támogassák a kormányt egy veszélyhelyzet esetén. Egy átfogóbb társadalmi reform ráadásul elidegeníti a nagy hatalmú vallási intézményrendszert is, amely pedig dominálja a szaúdi társadalmat. Ez az az ország ugyanis, ahol a mai napig vallásrendőrség működik, nyilvános lefejezés jár keresztény hittérítésért, de már Biblia birtoklásáért is korbácsolás. A nők még a kocsi volánja mögé sem ülhetnek, nem folytathatnak hivatali ügyintézést és gyermeklányokat kényszerítenek házasságokba.

Recseg a feudális királyság támasza

A királyság 1932-es egyesülése óta a szaúdi nemzeti identitás nagyon gyenge lábakon áll. Washington politikai köreiben tehát nem alaptalanul nő az aggodalom, hogy az államreform esetleges bukása egy szaúdi politikai káoszhoz vezethet, amelyből végül az Iszlám Állam húzna hasznot. Az Egyesült Arab Emirátusok már egy vészforgatókönyvet is kidolgozott a szaúdi állam összeomlása esetére.

A 25,000 hercegből, hercegnőből és udvartartásából álló (!) szaúdi uralkodó ház szinte kizárólag az olaj-jövedelmekre van utalva és a pozíciója egyre labilisabb lábakon áll. Az államot eddig főként a vahhabita vallási ideológia tartotta össze, amely bár népszerű a központi területeken (Nejd), de elutasításra talál a siíta kisebbség részéről az ország keleti tartományaiban. A szaúdi lakosság 15 százalékát kitevő siíták napjainkban is a szegények számát gyarapítják. Ők 2011-ben már fellázadtak a szunnita diszkrimináció és elnyomás ellen, amelynek során legalább 20-an életüket vesztették.

A július 4-i támadások három szaúdi városban nem csak a szalafista-iszlamista veszélyre mutattak rá, hanem a szent helyek őrzőjeként a szaúdi uralkodó osztály legitimációjának törékenységére is,. Ha a felfordulás erősödne, akkor egy kétoldalú megállapodás szerint a pakisztáni katonaság vonulna be a királyságba, hogy megvédje Mekkát és Medinát és megőrizze a szaúdi területi integritást. Egy esetleges szaúdi összeomlás esetén pedig Irán várhatóan tovább erősítené pozícióit Jemenben, Irakban, Szíriában, Szaúd-Arábia siíták lakta területein és a siíta-többségű Bahreinben.

Leálló gazdaság, dübörgő fegyverkezés

A 19 millió szaúdi polgár 60 százaléka 20 év alatti fiatal, növekvő munkanélküliséggel. A legtöbb munkát a 8.5 millió migráns dolgozó végzi el, akik többsége Dél-Kelet Ázsiából érkezik évekre és szolgai körülményeket biztosítanak számukra, de az utóbbi időben egyre kevesebb a munkalehetőség. A napokban az indiai kormány kezdte el a hirtelen ezrével munkanélkülivé vált honfitársai evakuálását a királyságból.

S noha agyaglábakon áll az ország gazdasága, a királyság a hét elején egy újabb nagyszabású tüzérségi eszközvásárlási szándékát jelentette Washingtonnak, 1.15 milliárd dollár értékben. Az ország katonai költségvetése már így is a világon a negyedik legnagyobb, csaknem 60 milliárd dollárral, ráadásul tavaly Indiát megelőzve a világ legnagyobb fegyverimportőre lett. Egyre szűkülő pénzügyi forrásait intervenciókra szórja el, így Rijád szunnita harcosokat támogat a szír elnök megdöntésére és Irak siíta kormányának aláásására, hogy visszaszorítsa Irán regionális befolyását. A vahhabita királyság szponzorálta az al-Sziszi által vezetett puccsot is az egyiptomi Muszlim Testvériség által vezetett kormány ellen 2013-ban, tavaly óta pedig aktívan és eddig eredménytelenül avatkozik be a véres jemeni polgárháborúba.

Káncz Csaba jegyzete


http://privatbankar.hu/makro/szaud-arabia-az-osszeomlas-szelen-all-296801
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kárpát-medence Oroszlánja megint bődül egyet a nagy semmib
  2016-08-12 22:16:41, péntek
 
 
Ille István 2016-08-12

A Kárpát-medence Oroszlánja megint bődül egyet a nagy semmibe. Na és?


Igen, megint a kormány végtelenül aljas menekültellenes kampányáról írok! Az óriásplakátok még hagyján, azokat ugyancsak csekély számban olvassák, de a királyi tv-csatornák, és az orbáni csecsen szopó egyéb csatornák fizetett hirdetései már több emberhez jutnak el, hát még az olimpiai közvetítés un. ,,egyperces híradója"! Azé az olimpiáé, ahol külön menekült-csapat indulhatott!

Kérdem én, milyen országvezetés (majdnem országvesztést írtam) az ilyen, amelyik saját elvetemült koncepciója érdekében milliókat hülyít meg? Mert azt teszi!

Az ostoba pór, aki nem fog mást, csak kormányzati csatornák adásait - az első hat minden szolgáltatónál az, annyi képessége meg nincs, hogy átprogramozza a tv-jét, pedig ott van az arra alkalmas távirányító - naná, hogy elhiszi mindazt a hazugságot, ami ebben a kampányban előfordul!

Az eddigi közvélemény kutatások - még a kormányzat által meg nem vásárolt intézeteké is - azt mutatják, hogy a népszavazás érvényes lesz, és azon belül a nem-ek fognak többségbe kerülni. Ebből a szempontból teljesen lényegtelen, hogy a kérdés ostoba és a valóságot jó messziről elkerülő, a pórok nem ésszel, hanem érzelemmel szavaznak, habár még távcsővel se láttak migránst.

Azonban ott van egy nem kicsi apróság, amiről Orbánék mélyen kussolnak: a kvótáról szóló referendumot, biza, Orbán elvtárs is megszavazta az elmúlt évben! Ráadásul abban a formában, ahogy a népszavazási kérdés felállt - kényszerbetelepítés - még csak elgondolás se volt az Unió vezető szervénél! Mindez Orbánt nem érdekli. Az egész népszavazással mindössze annyit akar elérni, hogy idehaza megerősítse őt a nép, az isten adta, de rendkívül tudatlan nép abban, hogy országvédő politikája helyes - miközben egy uniós határozat a kurva drága, ámbár hőn szeretett kerítése lebontására kötelezi!

Itt jön be a na, és? Ez a népszavazás a) semmire nem kötelezi az Uniót, b) még csak indokul sem szolgálhat Orbánnak semmire. Azon felül, hogy a Kárpát-medence Oroszlánja megint bődül egyet a nagy semmibe, sok minden más nem fog történni, mivel egy eleve idejétmúlt koncepcióról van szó. Ja, hogy közben elszáll a semmibe úgy 8-9 mrd jó magyar forint (ill. lófaszt, akad zseb, ahol ez landol). Na és?

Tehát, a pórok szavazni fognak. Na és? A szavazás eredményes lesz. Na és? A nemek többségben lesznek. Na és?

Úgy hallottam, hogy a Fidesz - aminek farvizén már régen nem evez a MPP (magyar polgári párt - mivel a polgárság, mint olyan, Orbanisztánban egyszerűen nem létezik), valamint hites selejtje, a KDNP is kezd eléggé elkopni a párosból, új nevet kíván felvenni: Fidesz (ami kurvára nem érthető, mert se nem fiatalok, se nem demokraták) kiegészítésül felveszi az MMMP utótagot: Mindent Megengedhetünk Magunknak Párt.

És csakugyan, mindent meg is engednek maguknak: lopnak, csalnak, hazudnak, és még le is szarják a közvéleményt, elvégre minden hatalom az övék. Hogy' is szól a zsoltár?

Tiéd a Hatalom, Tiéd az Uralom
ég és föld fölött!
Tiéd az Ország, és Tiéd a Királyság,
áldom nagy neved!
Te vagy az Úr, az örökre hű, igaz!
Örvendj te föld,
mert Kegyelme mindent betölt!
Tiéd a Királyság,
örökké Hatalmas Úr!

Igaz, mintha eredetileg nem Orbánról szólt volna, de mára már kétségtelen: ő az illetékes...

Szembe szomszédom, aki nem éppen IQ-bajnok, rendszerint két vélemény után megy: a lányáé, és a régi családi baráté után. Egyik sem éppen észérvekkel él, inkább csak azzal, hogy mindketten mindent jobban tudnak mindenkinél. Most, hogy megkapta a szavazási értesítőt, boldogan lengette, hogy akkor ő elmegy szavazni. Megkérdeztem, mégis, miről? Hát a kényszerbetelepítésről. Mégis, mi is az? Hát, azt ő nem tudja, de biztosan valami rossz dolog. Eddig meg teli szájjal szidta a Fideszt. Később majd megpróbálok beszélni vele, de mivel a kormányzati kampány se észérvekkel dolgozik, nem sok reményt fűzök hozzá.

Valamikor a Fidesz jelszava volt: mindenki hozzon magával még egy embert! Most talán ki kellene próbálni egy hasonlót: mindenki győzzön meg egy szembe szomszédot, hogy rossz kérdésre nem lehet jó választ adni!

http://kolozsvaros.com/2016/08/12/a-karpat-medence-oroszlanja-megint-bodul-egyet- a-nagy-semmibe-na-es/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semekkora plakát nem tudja eltakarni a nadrágból kilógó csup
  2016-08-12 21:54:33, péntek
 
 
Tamás Róbert 2016-08-12

Semekkora plakát nem tudja eltakarni a nadrágból kilógó csupasz fenekünket


Fotó: MTI/Kovács Attila Fotó: MTI/Kovács Attila

Kiadta a KSH, tájékoztatta a sajtót Varga Mihály, lehozta az MTI, megírta a sajtó. Szédületesen száguldunk, robogunk és legfőképpen dübörgünk. Hosszú még az alagút, de szemből már látjuk a fényt.

1,1 százalékkal javult a gazdaság teljesítménye. Az előző negyedévhez képest, amikor meg 0,7 százalékkal csökkent. Hihetetlen siker ez.

Az a nagyon jó a statisztikában, hogy normális halandó nem is feltétlenül érti, nem is igazán érdekli és mindig lehet ügyesen tálalni. Az előző negyedévben például a gazdaság teljesítményének romlását úgy sikerült a kormánymédiának megfogalmaznia, hogy az mínusz 0,7 százalékkal nőtt. Az is lehet, hogy ezt már a Matolcsy György zsenialitását magával hurcoló új képzés termelte ki magából, de akár a múlt szép öröksége is lehet.

Tehát miközben úgy száguld a gazdaság, hogy szabad szemmel követni sem lehet, lassan újabb siker kapujához érünk dübörgés közben. Nem kell már sok idő, hogy szép kis országunk a csúcsra érjen, amennyiben csúcsnak nevezhető a szegények számának rohamos fejlődése és az átlagos bérszínvonal stabil tartózkodása a béka ülepe alatt.

Nem én mondom, hanem okos és hozzáértő emberek, hogy amennyiben szeretett vezetőink továbbra is a saját vagyon gyarapítására használják fel a közpénzt és az uniós forrásokat, amit nem lehet ellopni, azt pedig hülyeségekre költik, akkor itt nagyon hamarosan olyan világ lesz, hogy még az albán kecskepásztorok is ide fognak járni katasztrófaturizmus céljából. Nem tartom egyébként kizártnak azt sem, hogy agyafúrt kormányunk éppen a turizmus eme formájában látja a jövőt. Lehetséges, hogy Orbán Ráhel hozzáértő keze alatt létrejön majd (nem most mindjárt, mert még kicsi a ded) egy Nemzeti Katasztrófaturisztikai Nemzeti Központ. Persze nemzetileg. A jól szervezett túraútvonalakon a gazdag látogatók megtekinthetik a faekével szántó magyar parasztot és a Trabanttal szántó burzsujt egyaránt. Lesz majd autentikus népi ételek kóstolgatása - krumplival töltött krumpli burgonyakörettel - valamint egy vidám kirándulás keretében meg lehet tekinteni Mészáros Lőrinc báró összkomfortos sertéseit, illetve az árok partján legelésző alkalmazottakat is.

A helyzet az, hogy amennyiben nem kezd el a kormány nagyon gyorsan dolgozni - nem lopni, hanem dolgozni! - a mostaninál is sokkal nagyobb bajnak nézünk elébe. Már persze csak akkor, ha még látunk. Az ipar helyett rendre idetelepített összeszerelő üzemek sem közép-, sem (főleg) hosszú távon semmit nem oldanak meg, ellenben tönkreteszik az országot. Erről itt egy nagyon korrekt cikk, akinek van ideje, feltétlenül olvassa el figyelmesen.

A jelenlegi állás szerint a szép jövő a következő módon néz ki: saját ipar nélkül teljes mértékben ki vagyunk szolgáltatva a külföldi tulajdonban lévő - most éppen - autóiparnak. A nálunk működő összeszerelő üzemek sehonnan-sehová nem viszik a gazdaságot, ezzel szemben gyakorlatilag stabilan és hosszú távra befagy a bérszínvonal. Az oktatás azonnali reformja nélkül - és ez nem csupán a közoktatást jelenti, hanem a felnőtt munkaerő továbbképzését is - menthetetlenül leszakadunk a környező országoktól, de még önmagunktól is.

Én megértem azokat a véleményeket, hogy a szalagmunka is jobb, mint a semmi. Mert hogyne lenne jobb. Csakhogy a technika fejlődésével a szalagmunkát átveszik a robotok, és akkor marad a semmi, a képzettség, megfelelő tudás nélkül elhelyezkedni képtelen munkavállalók tömege, a fizetőképes kereslet hiányában egyre inkább elszegényedő ország. Ugyanis hiába tud akár naponta új terepjárót vásárolni Mészáros Lőrinc, ő sem fog megenni reggelire hatszázezer tojást. Hiába tágul oly mértékben Rogán Antal vityillója, hogy a nappali közepén megy keresztül a Felcsút-Zürich nemzetközi kisvasút, az sem fogja életben tartani a gazdaságot.

Nem az van, hogy évente egy évvel maradunk le a versenytársainktól, hanem évente húsz évet zuhanunk vissza a fejlődésben. Az előző időszak csökkenéséhez képest mért növekedés még mindig csak helyben toporgás (jó esetben), azzal pedig nehéz előbbre jutni. Semekkora plakát nem tudja eltakarni a nadrágból kilógó csupasz fenekünket, de hamarosan majd nosztalgiával gondolunk vissza a lyukas gatyára is, mert egy idő után az sem marad rajtunk.

http://kolozsvaros.com/2016/08/12/semekkora-plakat-nem-tudja-eltakarni-a-nadragbo l-kilogo-csupasz-fenekunket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon volt a leggyengébb a GDP-növekedés egész Euró
  2016-08-12 21:20:08, péntek
 
  A görögök legalább lázadoznak is a szar GDP mellé, mi meg zuhanunk tovább, mert senki se váltja le ezeket a tolvaj rohadékokat...
Én folyton azon csodálkozom, hogy van kimutatható gazdaság. Mert kormányzás nincs, csak hazugság, meg lopás. Ehhez értenek.
Talán lassan kezd hiányozni a gazdaságból az a kb félmillió ember aki már elmenekült a hanyatló Nyugatra, többségében jólképzett, ambíciózus fiatalok. Ez a teljes lakosság 5%-a, az aktív dolgozóknak kb 10-15%-a. Az utolsó majd oltsa le a villanyt!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////////////////////////////////////////


Magyarországon volt a leggyengébb a GDP-növekedés egész Európában

kasnyikm
gazdaság
május 13., péntek 14:30


Pocsékul indult az év a magyar gazdaság életében. Ha a tavalyi utolsó negyedévhez hasonlítjuk a számokat, akkor nem hogy növekedés nem volt, hanem egyenesen 0,8 százalékkal visszaesett a GDP. Ilyen a sanyarú recessziós 2012 óta nem volt.

Ezzel az eddig az adataikat az Eurostat összesítése alapján közzétevő országok között negyedéves alapon mi vagyunk a legutolsók.
2016 első negyedévben, százalék. Forrás: Eurostat.

Éves alapon már jobb a helyzet, a 2015-ös első negyedévnél 0,5 százalékkal nagyobb hozzáadott érteket préseltünk ki magunkból. Ezzel a teljesítménnyel sem előzünk meg sok országot, csak az évtizedes gazdasági depresszióban lévő Görögországot.
2016 első negyedévében, százalék. Forrás: Eurostat.

A régióban több ország a lista elején van továbbra is, Románia például a negyedéves és az éves alapú növekedésben is éllovas. De ott van az élen Szlovákia és Lengyelország is. Csehország még nem jelentett adatokat, ahogy Szlovénia és még hat ország sem. Szóval lehet, hogy végül mégsem mi leszünk a lista legalján, bár erre azért annyira nincs sok esély. (Eurostat)

Az utóbbi időben egyébként így alakult Magyarország helyezése az EU-s GDP-listán (piros = elöl, kék = hátul), most megint eléggé bekékült.


http://444.hu/2016/05/13/magyarorszagon-volt-a-leggyengebb-a-gdp-novekedes-egesz- europaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudta-e, hogy a kevesebb több!?
  2016-08-12 21:02:31, péntek
 
  Tudta-e, hogy a kevesebb több!?

Dátum: 2016. August 12. Friday, 20:57

Publicisztika

avagy a hüvelygomba és a népszavazás

Azt mondják a szakértők, hogy a jó reklám az, amelyik érzéseket indukál, s emiatt megragad az emberben. Ezen állításnak félig igazat adok, azzal a megjegyzéssel, hogy az ötletes, vagy humoros reklámokat még kedvelem is, a többit pedig kénytelen vagyok elviselni.

Az utóbbi időben egy olyan - közérdekűnek nevezett - reklám irritál, bosszant, háborít fel, amelyet összefoglaló néven a ,,Tudta-e" sorozat részei. Valamennyi ötlettelen reklám elleni indulatom ez ellen a hirdetés ellen összegződik, mert most legalább tudom, hogy ki a feladó. Nem feltétlenül magával a feladóval van gondom, hanem az üzenet közvetítés módjával.

A ,,reklám" egy olyan témát feszeget, amellyel alapvetően azonosulni tudok, mégis a közvetítés módja, erőszakossága egyszerűen kezd annyira felháborítani, hogy attól tartok mindez negatív hatással lesz az októberi népszavazásra.

Mindezt jeleztem az illetékes kormányszervek felé, de látszólag hidegen hagyja őket a felvetésem, mint annak idején a veszprémi szavazókörzet elvesztése.

In memorian 2004. december 5.

Volt már egy olyan népszavazás hazánkban, aminek az eredménye különösebb problémával nem járt, ha a külhoni magyarság megaláztatásától eltekintünk. Hiába figyelmeztettük annak idején a Magyarok Világszövetségét, hogy egy ilyen népszavazás kiíratásában több a kockázat, mint amennyi eredménnyel kecsegtet.

Ha nagyobb a kockázat esélye, mint a sikeré, akkor - a 2004-es népszavazás példájából kiindulva - egy ilyen akció nemzeti traumával felérő kezdeményezés.

A jelenlegi népszavazással kapcsolatban ilyen jellegű problémákat nem érzek, viszont a téma ,,agyonreklámozása" vezethet eredménytelenségre, ami miatt ugyan megint nem fog leszakadni az ég, de hogy a hazai és az európai ellenzéki körök ebből előnyt kovácsolnak, az biztos.

Az eredetileg Lendvai Ildikótól származó szófordulat szerint üzenem, hogy a FiDeSz is megértse: egy ilyen idétlen reklám visszaüthet.

Nem a magyar baloldal, vagy az ellenzék problémája

A kormány hajlamos a felmerülő kifogásokat úgy elintézni, hogy az csak az ellenzék kitalációja, általuk felfújt probléma. Pedig távolról sincs így. Nem véletlenül ,,vesztett" el a kormánykoalíció több mint fél millió szimpatizánst, akik persze valószínűen - jobb híján - nagyrészt újból rájuk fognak szavazni, de ez már nem az a győzelem lesz, mint a korábbiak.

Itt van például a szavazások menetének kérdése. Igaz, hogy a kormány, illetve a teljes magyar közösség nyert pár százezer határon túli szavazót, de a szavazások rendjével pár százezret egyidejűleg hagy ,,elkallódni". Az (egyszerűség kedvéért nevezzük külhonban dolgozóknak) Unióban munkát vállalók szavazását ugyanis jelentősen megnehezítették, pontosabban nem tették könnyebbé. Ők, ellentétben a külhoni magyarokkal, nem szavazhatnak levélben, hanem kénytelenek lesznek az adott konzulátusokra elutazni, ott voksolni.

Miért? Idézem:

Amíg a jogalkotó mindenkinek biztosítja a szavazás lehetőségét, addig az ő hatáskörébe tartozik a szavazás módjának megállapítása.

A miért kérdésére adható rövidebb válasz pedig az, hogy: csak.

A külföldön munkát vállalók közül nagyobb részt a magasabb bérek miatt hagyták el az országot, de közülük nagyon sokan a devizahitelük törlesztése miatt voltak kénytelenek kimenni. Jelentős azoknak a száma, akik úgynevezett ,,büfé" diplomával rendelkezvén kiszolgáló segédmunkák elvégzésére vállalkoztak a jobban fizető országokban.

A jelenlegi rendelkezések szerint azért nem szavazhatnak a külföldön dolgozók levélben, mert a kormány fél tőlük, nem tudja milyen a politikai hitvallásuk, s ezért inkább nehezíteni próbálja a szavazásukat.

Sokan - magukat kormánypártinak vallva - elkeseredve veszik mindezt tudomásul, és számtalan esetről tudni, hogy inkább veszni hagyják a szavazatukat, mintsem vállalják az ezzel kapcsolatos tortúrát. Bizonyára nem általános az a felfogás, miszerint a szavazásról így lemaradtak magyarországi hozzátartozói - szimpátiából - nem mennek el itthon szavazni, ,,ha a gyerekek nem fontosak a kormánynak, akkor mi se legyünk fontosak" kijelentéssel.

Az érem harmadik oldala

Ha valaki felelősséget érez az országa sorsáért, feltétlenül el kell mennie szavazni. Azt viszont szabadon eldöntheti, miként szavaz.

Bármilyen szokatlan azonban, a szavazáskor három lehetőség közül lehet választani. A megszokott választás az igen, vagy a nem. Mi akkor a harmadik megoldás?

A mostani szavazáson, a szavazólapon az alábbi kérdés fog szerepelni:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését?

Ha az aláhúzott résszel nem ért egyet, akkor azt nyugodtan húzza át. Az érvénytelen szavazás a harmadik megoldás. Így jelezni tudja, hogy az Országgyűlést nem jogosítja fel, hogy ebben a kérdésben Ön helyett döntsön.

Egyszer és mindenkorra tisztázzunk valamit. Az éremnek - de egy szavazásnak is - van harmadik oldala. Mit jelent egy érvénytelen szavazás:

- A polgár nem élt vissza a rá ruházott választói jogával, azaz elment szavazni.

- Ha a feltett kérdéssel kapcsolatban bármilyen gondja van, azt jelezheti egy érvénytelen szavazattal.

- Az országgyűlési választások esetén pedig, ha valamelyik pártra akar szavazni, megteheti, de ha érvénytelen szavazatot produkál, akkor ez azt jelenti, hogy az addig kormányon lévő pártot nem tartja érdemesnek a vezetésre, az érvénytelen szavazatával figyelmeztet, hogy az irányt nem tartja helyesnek (ha a rendelkezésre álló pártok közül jobbat nem tud megjelölni).

Amennyiben a leadott összes szavazatnak több mint a fele érvénytelen, akkor pedig ez azt jelzi, hogy az összes pártot a pokolba kívánjuk.

Aki pedig mindezek után sem megy el szavazni, az vagy fütyül az egészre, vagy fel sem tudja mérni, mi folyik körülötte, azaz nemcsak a szavazásra alkalmatlan, hanem minden egyébre is, ennél fogva jobb is, ha otthon marad.

/Latorca/


https://www.facebook.com/andras.takacs36/posts/10206329619872167
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemmzetthy polip
  2016-08-12 20:43:21, péntek
 
  A nemmzetthy polip

Közzétéve 2016-08-12


Mészáros Lőrinc ügyvédje három MNB-s szervezettől kap fizetést


Mészáros Lőrinc ügyvédje is a jegybanki álláshalmozók között van, állítja az RTL Híradó. Vörös József, aki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia jogi képviselője is, egyszerre három posztot tölt be jegybanki szervezeteknél. Két alapítványban kuratóriumi tag, az egyik cégben pedig az igazgatóság tagja. Azt nem árulták el, mennyi tiszteletdíjat kap ezért.

Az alapítványok szerint azért választották őt, mert 25 éves jogi tapasztalattal rendelkezik, és társalgási szinten beszél angolul és oroszul.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Azért vannak ebben az országban olyanok-talán nem is kevesen-akik beszélnek oroszul, angolul, németül. Olyanok meg még többen, akik KOMOLY TAPASZTALATOKAT BEGYŰJTÖTTEK az utóbbi 25 esztendőben. De apanázst SEHONNAN nem kapnak. Igaz persze az is, hogy rengeteg magyar nem tartozik a lábasfejűek-a csápos gerinctelenek-egyik családjába sem. Ez persze csak 25-30 éve hátrány.
KÉSŐBB SEM LESZ ELŐNY UGYAN!-de elmondhatják: ŐK A NEMZETI GERINCESEK CSALÁDJÁBA TARTOZÓK!

http://www.balrad.com/2016/08/12/a-nemmzetthy-polip/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszomorító adat a magyar fiatalokról
  2016-08-12 20:41:51, péntek
 
  Alakulgat a “magyar jövő"


Közzétéve 2016-08-12

Elszomorító adat a magyar fiatalokról

Drámaian nő a korai iskolaelhagyók száma itthon a legfrissebb statisztikák szerint. Az uniós rangsorban hazánk a hetedik legmagasabb aránnyal rendelkezik.

Az Eurostat friss statisztikája szerint a legtöbb uniós országban csökkent a korai iskolaelhagyók száma a 18-24 éves korosztályban 2010 óta néhány ország kivételével. Az uniós átlag 11 százalék volt tavaly a 28 ország adatait összevetve.
Hazánk ebből a szempontból a romló tendenciával bíró országok sorába, vagyis azok közé tartozik, ahol növekedett az iskolaelhagyók aránya 2010 és 2015 között. Magyarország így Bulgáriáriával (0,8 százalék), Észtországgal (0,5 százalék), Luxemburggal (2,2 százalék), Szlovákiával (2,2 százalék) és a Cseh Köztársasággal (1,3 százalék) szerepel egy csoportban. Magyarországon 0,8 százalékkal emelkedett a mutató, ugyanis 2010-ben még 10,8 százalék volt az arány, míg 2015-ben 11,6 százalék, ami a hetedik legmagasabb a rangsorban.

Korai iskolaelhagyók aránya
Az unió összes országát megvizsgálva Spanyolországban (20 százalék), Máltán (19,8 százalék) és Romániában (19,1 százalék) a legmagasabb a korai iskolaelhagyás aránya, amely országok egyébként 2010 óta faragni tudtak a magas számaikon. Horvátországban a legalacsonyabb a mutató 2,8 százalékkal.
A korai iskola- és szakképzéselhagyás az adatok alapján leginkább a férfiakat érinti. Ahogy a legtöbb uniós országban, úgy hazánkban is némileg csökkent a nők lemorzsolódása, míg a Cseh Köztársaságban, Észtországban, Romániában, Szlovákiában és Finnországban enyhén nőtt 2006 óta.
Az EU fontosnak tarja a korai iskolaelhagyás jelenségének minimalizálását, hiszen ezek a fiatalok nehézségekkel néznek később szembe a munkaerőpiacon, ugyanis a munkáltatók rizikósnak találhatják a korlátozott iskolai végzettségüket.
Az európai oktatási és képzési együttműködés aktualizált keretstratégiájáról szóló javaslat szerint 2020-ra a 28 tagállam együttes átlaga nem szabad, hogy magasabb legyen, mint 10 százalék. A magyar 11,6 százalékot 2020-ig 10 százalékra kell csökkenteni. 2015-ben a 2020-ra kitűzött nemzeti célok már 12 országban teljesültek, egyedül Szlovéniában volt azzal megegyező, 14 esetben pedig még magasabb, mint az elérni kívánt szint.
A lányok jobban teljesítenek
A korai iskolaelhagyók aránya a 28 tagállamban 2,9 százalékkal volt magasabb a fiúk (12,4 százalék) esetében 2015-ben, mint a lányoknál (9,5 százalék). Kimondottan magas, legalább 5 százalék volt a különbség a lányok javára Spanyolországban, Lettországban, Máltán és Portugáliában. 2006 és 2015 között összességében a korai iskolaelhagyók száma nagyobb arányban csökkent a fiatal férfiak, mint a fiatal lányok esetében. A hazánkban 2015-ben 11,2 százalék volt a korai iskolaelhagyó lányok aránya, míg a fiúké 12 százalék volt, ami a lányok esetében a korai iskolaelhagyók teljes arányát tekintve alacsonyabb, mint a fiúk esetében.

Korai iskolaelhagyók aránya nemek szerint
A városban lakók szerencsésebbek?
2015-ben az unió 28 tagállamát tekintve a nagyobb városban lakóknak volt a legalacsonyabb korai iskolaelhagyási aránya. Ezzel szemben a kisvárosok és külvárosok fiataljai esetében az iskolaelhagyás 11,5 százalékra nőtt, ami még mindig enyhén jobb arány, mint a vidéki területek esetében számolt 12,2 százalék.
Magyarországon a korai iskolaelhagyók aránya 6,7 százalék a nagyvárosokban, ami a legalacsonyabban számít a többi település azonos mutatóihoz képest. 10,4 százalék volt ez a kisvárosokban és külvárosokban, míg 15,9 százalék volt a vidéki területeken 2015-ben.
Az uniós átlagtól eltérő adatok figyelhetők meg a Cseh Köztársaság, Németország, Írország, Franciaország, Luxemburg, Szlovénia és az Egyesült Királyság esetében, ahol a legtöbb korai iskolaelhagyót a kisvárosokban és külvárosokban mérték. Belgiumban és Olaszországban épp fordítva volt ez megfigyelhető. Belgium, Ausztria és Málta voltak az egyetlen uniós tagállamok, ahol a nagyvárosokban volt a legmagasabb a korai iskolaelhagyók száma.
(mfor)
Bal-Rad komm: Valami olyan tárgykörben kerültünk a 28-as tabella első negyedébe, ami komoly aggodalomra kellene hogy okot adjon. Hosszú távon ráadásul romlani fog a helyzet. Az ok semmiképpen sem lehet anyagi, hiszen azért az iskolaelhagyók társulása-jellemzően-kiemelten támogatott! RENDSZERÜNK által!
A jövőre nézvést semmi biztató nincs ORSZÁGUNK SZÁMÁRA ebben a statisztikában.


http://www.balrad.com/2016/08/12/alakulgat-a-magyar-jovo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.