Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Tállai András egy csapatban játszik „Voldemort nagyúrr
  2016-08-13 21:57:04, szombat
 
 
Tállai András egy csapatban játszik ,,Voldemort nagyúrral"?


2016/08/08

Újabb fideszes korrupciós botránytól hangos a magyar sajtó, mely ismét érintheti Mezőkövesdet. A nyilvánosságra hozott lehallgatási jegyzőkönyv szerint, a magát szerényen Voldemort nagyúrnak hívató Mengyi Roland, Tiszaújváros fideszes országgyűlési képviselője 90 százalékos visszaosztással, valamint 10 millió forint ,,alkotmányos költségért" cserébe pályázati pénzt szerzett volna egy szociális szövetkezeti hálózatnak.

Az ügyhöz Tállai András két ponton is kapcsolódhat. Az első az egyik gyanúsított kijelentése, miszerint ,,nekünk jó, hogy Tállai András lett a NAV vezetője, mert jó viszonyban van Mengyi Rolanddal". A másik pedig, hogy Tállai adóhatósági vezető tisztsége révén tudomást szerezhetett a hatósága által folytatott nyomozásról. A nyomozati anyag szerint az ügy egy szakaszában megváltozott Mengyi viselkedése, ami utalhat arra, hogy tudomására jutott a vizsgálat.

A reptér és a laktanya kijátszása, valamint a borsodi mezőségi földmutyi után ismét gyanús ügyletben merült fel Tállai András neve. Várom Tállai úr magyarázatát, az ügyet pedig fokozott figyelemmel fogom követni, melyről a lakosságot is tájékoztatom.

Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/08/08/tallai-andras-egy-csapatban-jats zik-voldemort-nagyurral/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy sutka jutott eszembe
  2016-08-13 21:23:44, szombat
 
  egy sutka jutott eszembe



Isten megteremté Ádámot és Évát,és így szóla:
- Sokasodjatok,szaporodjatok!
Mire Ádám felelé:
- Na de uram, nincs is rajta lyuk.
Erre az Úr odarendelé egy gólyát,és az becsípe Évának lába közibe, azóta van a nőnek puncija, és azóta piros a gólya csőre. És szóla az Úr:
- Sokasodjatok, szaporodjatok!
Mire Ádám ezt felelé:
- Na de Uram, nincs is rajta szőr.
Ekkor az Úr odarendelé egy kis majmot, és az odadörgölőze Évának lába közibe. Azóta szőrös az punci,és azóta nincs szőr a majom fenekén. És szóla az Úr:
- Sokasodjatok, szaporodjatok!
Mire Ádám felelé:
- Na de Uram, ez nem is síkos.
Ekkor az Úr odarendelé egy kis halacskát, a halacska odaficánkolódik Évának lába közibe. Azóta síkos a punci, és azóta büdös hal.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ezeknek az embereknek nincs annyi idejük
  2016-08-13 21:16:46, szombat
 
  2016-08-13

Ezeknek az embereknek nincs annyi idejük


A Fidesz-KDNP hétvégi szóvivője - Hollik István - biztosan nem ért rá, Kósa Lajos pedig még nem heverte ki a tegnapi Rihanna koncertet, mert a kormánypárt most egyszerű sajtóközleményben hirdette ki ország-világ előtt, hogy a baloldal minden bűnök szülőanyja. Semmi érdekes, vagy újszerű nincs ebben, ha csak annyi nem, hogy a bűnös baloldal aktuálisan nem a migráncsokat akarja erőnek erejével betelepíteni, hanem szimplán csak kiirtották a fél országot országlásuk idején, kilafatyolták a Balaton vizét és személyesen ők tehetnek a globális felmelegedésről is.

A Fidesz szerint az MSZP volt az a párt, amely eltörölte az otthonteremtési kedvezményeket, több mint duplájára emelte a lakásáfát és devizahitelbe taszított rengeteg családot.
A Fidesz viszont - ahogy vállalta - kivezeti a családokat a devizahitel korszakából és segíti, hogy olcsóbban tudjanak saját otthonhoz jutni - írta a kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében. Hozzátették, hogy eddig, több mint 22 ezer családnak sikerült segíteni a csokkal, ami 43 milliárd forintos támogatást jelent.
A Fidesz közleménye szerint 2017 az adócsökkentés és az otthonteremtés éve lesz, az új lakásvásárlók illetve a házépítők továbbra is számíthatnak a csökkentett lakásépítési áfára és az áfavisszatérítés lehetőségére, amellyel milliókat spórolhatnak meg.

MTI

Tiszta szerencse, hogy itt van nekünk ez a szociálisan érzékeny, csak a mi üdvünket néző kormány, mert máskülönben igen nagy bajban lennénk. Azt már meg sem merem kérdezni, hogy akiknek véletlenül nincs három fiatalkorú gyermekük, de ennek ellenére élni és megélni szeretnének, azokkal mi lesz, mert nem szabad telhetetlennek lenni.

Azt sem kérdezem meg, hogy mi lesz azzal az 1500 családdal, akiket május - június - július hónapban sikerült kilakoltatni? Ennyi családról beszélünk, nem ennyi főről. Ha ezt az 1500 családot csak néggyel szorzom be, akkor is brutális szám jön ki. Jelenleg még 15 000 (tizenötezer) család vár kilakoltatásra. Kovács Lászlónak, a Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesülete (BVKFE) főtitkárának véleménye szerint az országban 150 000 (százötvenezer) család van közvetlen veszélyben.

Odáig rendben van, hogy nem veheti a társadalom magára ezeknek a családoknak a sorsát. Egyszerűen azért, mert nem a civilek feladata megoldást találni erre. Ezért fizetjük az adókat és járulékokat és ezért kapják a politikusok a magas fizetésüket, hogy megoldást találjanak erre és az ehhez hasonló problémákra.

Nem csak a fizetésképtelen családokat lakoltatják ki egyébként, hanem az önkormányzati szociális bérlakásokban élőket is. Akkor is, ha rendesen fizetnek. Azt is értem, hogy ezek a lakások nem holtig tartó lakhatásra valók, hanem átmeneti időre, 2-5 évre szerződnek a bérlőkkel. Kell a hely a következő családnak. Ez is érthető.

Azonban az nem érthető, hogy a kormány a világon semmit nem tesz a szabad szemmel is jól látható, közelgő szociális katasztrófa ellen. Nem épülnek olcsó bérlakások. Az országban üresen álló, lakatlan ingatlanok megvásárlása, vagy bérbevétele is megoldás lehetne. Bármi, ami ezeknek a családoknak a sorsát megoldhatná. Sok kilakoltatott, vagy kilakoltatásra váró dolgozik. A bokorból, vagy hajléktalan szállóról ezt hogyan fogják megoldani? A szakadék szélén kapaszkodó családokat taszítanak a mélybe akkor, amikor tényleges és konkrét intézkedések helyett a mellüket verdesik. Ezeknek a családoknak szinte mindegy, hogy Gyurcsány, vagy Orbán kormánya taszított kit, mikor és hová, számukra most kell megoldás. És most kizárólag a jelenlegi kormány tehet valamit.

Jó dolog a CSOK, de ezeket a családokat nem menti meg a teljes ellehetetlenüléstől. Arról nem beszélve, hogy úgy veszítik el az otthonukat, hogy örök időkre eladósodnak, azt hurcolják magukkal életük végéig. Soha az életben nem lesz többé esélyük sem talpra állni, mert ha találnak is munkát, a fizetésük nagy részét viszi a bank, a maradék - ha lesz maradék - jó, ha a nyomor szintjén biztosítja a megélhetést. Vagy még arra sem lesz elég. Ők hitelt soha többé nem kapnak. Megtakarítást felhalmozni nem tudnak. Nekik harangoztak. Ha a lakhatás és a hiteltartozás lezárása nem megoldható - például úgy, hogy a bank megelégszik az elárverezett ingatlan után befolyó összeggel és az eddig kifizetett törlesztésekkel -, akkor itt hamarosan olyan szociális katasztrófa várható, amihez képest a jelenlegi helyzet zenés-táncos mulatságnak fog tűnni.

Tudom, a kormány a választásokig akarja kibekkelni valahogy. De ezeknek az embereknek nincs annyi idejük.


http://kolozsvaros.com/2016/08/13/ezeknek-az-embereknek-nincs-annyi-idejuk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Balaton az új fideszes préda
  2016-08-13 20:59:25, szombat
 
  Mára a Balaton lett a magyar narancs


Reflektor | 2016. június 09. 13:52:21



A Fidesz-KDNP-s kormány igazi mindenevő csúcsragadozóvá vált, a túlélésre egyedül saját zsíros falatokkal táplált élősködőinek van esélye. Most Balatonfenyves a cél.



Az elmúlt évek ,,kétharmados" törvénymódosításai, a lenyúlt ezer-milliárdok, a holdudvarának átjátszott, addig köztulajdonban lévő termőföldjeink, az oktatás és az egészségügy lerombolása után miért pont Közép-Európa legnagyobb tavára, a Balatonra ne tekintenének prédaként?



A balatonfenyvesi Nagyszabadstrand látogatóit huzamosabb ideje egy nagyszabású magánberuházás elképesztő látványa fogadja. Két, egymástól 75 méterre elhelyezkedő, a tóba több mint fél kilométernyire benyúló, 350 vitorlás kikötésére alkalmas móló építése zajlik. A készülő monstrumhoz szükséges 4 hektáros területet, természetes öböl hiányában, a Balatonból hasítják ki. A projekt gazdái fittyet hánynak a hatályos törvényekre. Több érintett hatóság a környezeti szempontokat félretéve, határidőket meghosszabbítva támogatja a projektet.



Mindez a hírhedt Előny Kft. helyzetbe hozásával, 400 millió forint közvetlen és a kapcsolódó szállodához is közel ugyanennyi EU-s támogatással valósulhat meg. A cég tulajdonosai persze nem akárkik: nevüket az ÁNTSZ laborhálózatának vitatott privatizációja és az egri Hospinvest-ügy révén régebbről is ismerhetjük. De nagyon úgy tűnik, a kikötőre a Matolcsy érdekeltségébe tartozó NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nek is van már üzletrészen alapított zálogjoga.

A beruházás a Balaton-törvény mellett számos olyan természetvédelmi érdeket is sért, melyek az EU-szabályozásnak alapvető elemei. Az LMP által benyújtott írásbeli kérdésekből és közérdekű adatigénylésből pedig kiderül, hogy komoly ellentmondás van a hatósági állásfoglalások között. Míg a vízjogi létesítési engedély szerint a ,,beruházás hatásait a tó vízminőségére és az élővilágra csak becsülni lehet", a felügyelőség álláspontja szerint az előzetes vizsgálat alapján ,,a tervezett tevékenységek megvalósításából jelentős környezeti hatások nem származnak".



A létesítés mellett, amely legalább 65.000, de inkább 80.000 m3 iszap kotrásával és jelentős műtárgyak megépítésével jár, a hivatalos dokumentumok említést sem tesznek az üzemeltetés során rendszeresen keletkező, nagy mennyiségű kikotort iszap környezeti hatásáról és jövőbeni elhelyezésének kérdéséről.



A 2014. október 27-én kelt vízjogi létesítési engedélyt érdekes módon már 2015. március 25-én módosították, törölve azt az alapvető természetvédelmi követelményt, hogy a tómeder területét érintő munkálatokat csak a vegetációs és ívási időszakon kívül, szeptember 1. és március 1. között lehet végezni. Indoklás nélkül megállapították, a módosításnak táj- és természetvédelmi akadálya nincs. A beruházó pedig már a határozat kézhezvétele előtt folytatta is a munkálatokat.

Az ügyről az LMP 2015. március elején kapott információkat, majd haladéktalanul kérdéssel fordult a környezetügyért is felelős Fazekas Sándor miniszterhez. ,,Számítottak-e a környezetvédelmi szempontok a balatonfenyvesi kikötőberuházás ügyében?" - így hangzott az első kérdés, amit az illetékes hatóságokhoz elküldött több közérdekű adatigénylés követett.




Powered by
Publish for Free


Powered by
Publish for Free

Sallai Róbert Benedek, az LMP országgyűlési képviselője 2015. 08. 17-én a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökséget kereste meg az Előnynek odaítélt 800 milliós pályázati támogatással kapcsolatban, majd 3 nappal később a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz fordult a kiadott vízjogi létesítési engedély kapcsán, hiszen lakossági bejelentések és fotók támasztották alá, hogy környezetszennyezés és természetkárosítás folyik.



Ekkor már feljelentést is tettek a zöldek a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnál ismeretlen tettes ellen természetkárosítás és hivatali visszaélés bűntette miatt. A nyomozás augusztus 24. és október 24. között zajlott. A hatályos Balatoni Területrendezési Szabályzat alapján ugyan nem készülhetett volna el Balatonfenyves szakhatósági hozzájárulása, amely az engedélyezési folyamat egyik feltétele, de elévülésre és arra hivatkozva, hogy így a cselekmény nem bűncselekmény, az eljárást megszüntették.




Powered by
Publish for Free



Hogyan lehetséges, hogy egyik szervnek sem tűnt fel, hogy a Balaton-törvény 35. §-a kategorikusan tiltja új kikötő létesítését? ,,A tómeder övezetén: (...) a parti móló, hullámtörő, kikötői építmény és a fürdőházak eredeti formában történő újjáépítése kivételével a tómederbe állandó építmény, sziget nem építhető"



Egy hajókikötőhöz megfelelő merülési mélység biztosítása szükséges, ami a déli parton jelentős medermélyítést, iszapkotrást tesz szükségessé. Ezt ugyan egy darabig a kiadott, ám erősen vitatható engedélyek alapján tették - emiatt a kormányhivatalhoz fordult az LMP, de a válasz szerint minden az engedélyeknek megfelelően történt -, idén tavasszal azonban a beruházó úgy döntött, egyszerűbb, ha mindjárt a szomszédos szabad strandot árasztja el a kikötőből kikotort iszappal.




Powered by
Publish for Free



Az az LMP ismét feljelentést tett, a rendőrség ismét elrendelte a nyomozást. Eredmény Június 1-jére volt várható. Érdeklődésükre azonban egyelőre nem kaptunk választ a fejleményekről.



Az Országos Vízügyi Főigazgatóság illetékese az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy: ,,Balatonmáriafürdő partjainál fél méter vastag iszap halmozódott fel, két strand működtetését is ellehetetlenítve. (...) A jelenség okait nem ismerik, az biztos, hogy nem lehet gazdaságos műszaki megoldást találni az idei szezonkezdésig". ,,A balatonmáriafürdői iszaposodás egyedi probléma, a beavatkozás megtervezéséhez felmérik a helyzetet, és tervezik az egész Balatonra a mederiszap átfogó vizsgálatát is."



Az ünnepélyes kikötő-átadás közeledte miatt, júniusban ismét közérdekű adatigényléssel fordult az ellenzéki párt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a következő adatok, illetve dokumentumok rendelkezésre bocsátásáért:



- A támogatási szerződés (TSZ) és mellékletei, a TSZ módosításai (különös tekintettel a határidők és forrásfelhasználás időbeli megfelelőségét igazoló dokumentumokra).

- A projekt megvalósítási időszakban történt ellenőrzéseinek jegyzőkönyveit.

- A projektzárás dokumentumait.

- A válaszát június végére várják.



Egyelőre úgy tűnik, hogy a balatoni sportok között első helyre kerül majd az iszapbirkózás. Az üdülni vágyó hazai és külföldi turisták pedig még csak most, a nyári szezon elején szembesülhetnek azzal, hogy mivé is válik egyik legfontosabb természeti kincsünk, a Balaton. Ha betartatják a törvényeket, most sem 500 méteres mólók, sem jachtkikötő nem állna, cserébe viszont nem menne tönkre a Balaton.



Eddig úgy tűnik, hiába a helyiek tiltakozása és az LMP harca, de a zöldek nem adják fel.


http://reflektor.hu/hirek/mara-a-balaton-lett-a-magyar-narancs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel rászól a nagyvállalatokra, hogy vegyenek fel menekült
  2016-08-13 19:24:24, szombat
 
  Milyen jogon? A cégek azt csinálnak amit akarnak.

"A cégek arra szoktak panaszkodni, hogy a menekültek nem tudnak németül és nincs megfelelő szakképzettségük."
Mi ez a kommunista tempó? A szakértelem egy olcsó bolsevista trükk!
Megkérem szépen a gyárosokat, vegyenek fel menekültet, mert különben........., ez olyan demokratikusan hangzik.

Pár hete volt egy cikk, hogy a nagy német iparvállalatok (Merci, Thyssen stb.) "csalódtak" a menekültekben. Jó részüknek még az általános iskola is hiányzik, írni-olvasni is nehezen tudnak, pedig tavaly nyáron még nagyon várták őket, hogy betöltsék a munkaerő hiánnyal küszködő ágazatokat.

***************************

Merkel rászól a nagyvállalatokra, hogy vegyenek fel menekülteket

Magyari Péter
migráció
ma 18:08


A Bild című német lap szombati számában arról ír, hogy Angela Merkel német kancellár heteken belül rászól a legnagyobb német cégek vezetőire, hogy vegyenek fel menekülteket dolgozni.

A lap szerint szeptember 14-én tárgyal majd a kormányfő a cégek főnökeivel, és ez lesz az egyik legfontosabb kérése feléjük.

Miközben Németországba több mint egymillió menekült érkezett az utóbbi másfél évben, addig a német tőzsde 30 legnagyobb cége jelenleg összesen 54 menekültet foglalkoztat, és ebből is 50-et az állami posta vett fel.

A cégek arra szoktak panaszkodni, hogy a menekültek nem tudnak németül és nincs megfelelő szakképzettségük.

Merkel hivatala nem erősítette meg a Bild értesülését, de nem is cáfolta. A Merkel pártjával koalícióban kormányzó szociáldemokraták már rászóltak a nagyvállalatokra, hogy dolgoztassanak menekültekkel. (reuters)

http://444.hu/2016/08/13/merkel-raszol-a-nagyvallalatokra-hogy-vegyenek-fel-menek ulteket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pár évig még kegyelmi állapot van a nyugdíjrendszerünkben
  2016-08-13 19:09:35, szombat
 
  2016. augusztus 13. szombat,

Pár évig még kegyelmi állapot van a nyugdíjrendszerünkben

Előreláthatólag további húsz évig még fenntartható a nyugdíjrendszer - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tanulmányában, amelyet keddi számában közölt a Magyar Idők.

A szakma és a jegybank szakértői is egyetértenek azzal, hogy az állami nyugdíjrendszer legalább a következő húsz évre stabil, ebben az utóbbi évek kormányzati intézkedései is szerepet játszottak.


Ugyanakkor a mostani fiatalok öreg korát sok bizonytalanság övezi és az sem mindegy, hogy mire lesz elég az a nyugdíj, amelyet az ellátórendszer néhány évtized múlva biztosítani tud - közli a napilap.

A Berki Tamás, Palotai Dániel és Reiff Ádám által készített kutatás célja az volt, hogy modellezéssel mérje fel a meglévő állami nyugdíjellátás fenntarthatóságát, látva a most is ismert népesedési folyamatokat. Márpedig ezek évek óta a társadalom idősödése felé mutatnak, mind több lesz az egyre tovább élő nyugdíjas, akiknek az ellátását egyre kevesebb aktív korú dolgozónak kellene biztosítania.

Magyarországon az 1990-es évek elején 1,4 millió volt a 65 éves és idősebb népességlétszáma, 2011-ben pedig már 1,7 millió főt számlált a korcsoport, arányuk a népességben 13-ról 17 százalékra nőtt - mondta a Magyar Időknek Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A szakmai számítások szerint 2030-ra 2,1 millióan lesznek ebben a korsávban, arányuk közel lesz a 24 százalékhoz, 2060-ra pedig 2,6 millió fő lehet 65 év felett, ami már nagyjából a teljes lakosság harmadát jelenti.

Horváth Gyula, az Aegon pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerint jelenleg "kegyelmi állapot van", mivel nemcsak egyensúlyban van a rendszer, hanem a 2020-as években akár többletben is lehetnek a befizetések. Ezt a pénzt kell most félretenni és megtakarítani, hogy ki lehessen pótolni a 2040 utáni időszakban a hiányt. Ez azonban a tanulmány szerint kevés, a hosszú távú fenntarthatósághoz a GDP 1,5 százalékát kitevő, a nyugdíjrendszeren kívülről jövő, vélhetően adópénzekre lesz szükség - mondta.

MTI

http://m.mfor.hu/cikkek/makro/Par_evig_meg_kegyelmi_allapot_van_a_nyugdijrendszer unkben.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÖVÉR ZSÁKMÁNYOK, sOVÁNY ERKÖLCSÖK...
  2016-08-13 18:49:58, szombat
 
  2016. augusztus 11., csütörtök


KÖVÉR ZSÁKMÁNYOK, SOVÁNY ERKÖLCSÖK...


Írtam már róla, a helyzet azóta nem sokat változott.


Attól se sokat változik, hogy Kövér László a maga határozott módján hangot adott nemtetszésének a Fidesz köreiben fellelhető korrupció, botrányok és rongyrázás ellen.
Ő sem mentes persze azoktól a bűnöktől, melyeket most párttársai szemére vet, emlékezzünk csak Kövér Szilárd legendás nyomdáira, de úgy tűnik, - talán egyedüliként virtuális pártja vezérkarából - belőle még nem tűnt el teljesen a veszélyérzet.
Ugyan tudja, hogy erkölcsi téren tettestársaival nemigen tud már mit kezdeni, de legalább a látszatot őrizni törekszik.
Ő talán az egyetlen, aki merheti vállalni annak kockázatát, hogy akár Orbánnak is felvessen egy-két kényelmetlen témát, hiszen ő régi harcostárs, s a régi harcostársaknak vannak bizonyos privilégiumaik.
Azért persze a régi harcostársak helyzete sem egyszerű, ezt Sztálin elvtárs óta tudjuk.
Természetesen az ő lehetőségei sem korlátlanok, volt már, hogy Orbán megfegyelmezte őt is, de a többiekhez képest ő a császár, hiszen a többiek egytől-egyig szánalmas csicskák.
Az utolsó potentát, aki még számított valamit, az a Publimont sáncai mögött várja a számára kiutalt jégcsákányt.
A többi régi harcostárs ma már nem tényező, emellett a szájuk be is van tömve kövér pénzkötegekkel, melyekről vétkes könnyelműség lenne lemondani.
Az új katonák és egyszerhasználatos caporegiméik pedig könnyen helyettesíthetők, hiszen darab-darab, úgyis azt kell tenniük, amit a Vezér előír számukra.


A banda szervezeti felépítése klasszikus és egyszerű: minden kérdésben Orbán dönt, élet-halál ura, ő szabja meg, hogy kinek mennyi jut a zsákmányból, minden szál az ő kezében fut össze.
Eleinte ez üzemelt is rendesen, csak menet közben egyre több lett a szereplő, egyre éhesebb szereplők jöttek, és ezeket etetni is kellett, a vezér marka meg el volt foglalva azzal, hogy a saját zsákmányát tartsa, így aztán időnként egy-egy szál kicsúszott a kezéből
A zsákmányt árgus szemmel figyelték a vazallusok, és ahol szerét ejthették, megkaparintották a felügyelet nélkül maradt mócsingokat, és oda-odakaptak hozzá.
Nem egy nagy teljesítmény, de sokuknak még annyi esze sem volt, mint a Vezérnek, aki legalább a szómágia szintjén képes még hülyébbé tenni egyébként is ostoba választóját, elhitetve vele, hogy a saját telkén épített stadionra fordított adóátengedés nem közpénz.
A buzgó vazallus lop, mint a szarka, és valami morbid pofátlansággal Voldemort nagyúrnak szólíttatja magát, jóllehet ilyen nevű hiéna eddig még nem szerepelt sem egyetlen irodalmi műben, sem a Nagy Magyar Politikai Állatkertben...
Magyarember hajlamosa világot pragmatikusan szemlélni, az ég kék, a fű zöld, a politikus lop, hát hadd lopjon, míg én is lophatok, ugye, - de a helyzet az, hogy a kisembernek ma már gemkapocs és filctoll se jut, ellenben mehet rabszolgának a helyi potentátokhoz.
Ez a potentátnak sem túl jó, mert a közmunkás névre hallgató Tamás bátyát könnyen felválthatja egy potenciális John Brown, úgyhogy hátat fordítani neki egyre kevésbé biztonságos.
Embertársaink rabszolgasorban tartása ugyan kielégíthet bizonyos mentális igényeket, de Kunta Kinte jövedelemtermelő képessége alacsony, és gondolni kell lassan azokra az időkre is, amikor majd az Európai Unió fejőstehenének teje elapad.


A tolvaj szolga mohó is.
Elég megtekinteni a "Csengetett, mylord?" című sorozatból Alf Stokes-t, és már előttünk is van a hamisítatlan fideszes potentát, aki fapofával és mohón lop.
Az új generáció még félelmetesebb, ezeknek nemhogy erkölcsi gátlásaik nincsenek, de az erkölcs fogalmát se ismerik.
Ehhez társul maga a Vezér, aki az idők folyamán végképp elszemtelenedett, és ma már nem érzi szükségét annak, hogy a lopásait, az általa elkövetett törvénytelenségeket, nepotizmusát különösebben takargassa.
Ő az, aki kinevezi Karakot libajóléti államtitkárnak az ólba, majd a libák combjait, mellét és püspökfalatját visszakéri, hiszen ő a magántulajdon szentségét hirdeti.
Ő nem valami büdös komcsi, márpedig ami az övé, az az övé...
Mert övé az ország, a hatalom és a dicsőség, mígcsak valaki meg nem elégeli , és nem tesz róla, hogy ne tartson ez örökkön-örökké.
A diktátoroknak általában nem adatik meg a könnyű halál...


Kövér aggódik.
Aggódik a hatalomért, aggódik a megszerzett zsákmányért, és próbálja visszaszorítani a mohó hiénafalkát, de sok sikert nem jósolok neki.
Ellenben ha sokat lelkiismereteskedik, könnyen megérheti, hogy ő is Simicska sorsára jut, és még örülhet is, ha nem esik le a létrája az autójáról.
Mindenesetre, most épül a rezidenciája, ami talán egy stadionnyi pénzbe ha kerül.
Ez lesz a második házelnöki rezidencia, mert az első nem elégítette ki az igényeit - nem fért be a bajusza az ajtón.
De kell ez neki, mint falat kenyér, merthogy mi lesz, ha vendégeket kell fogadni neki, csak nem csóróskodhat egy Házelnök?
Már csak azt nem tudom, hogy hova fognak erkélyt építeni a Parlament kazánházára, ahová a rezidenciát telepítik, ha már nem jutott neki hely a Várban, hacsak nem a kéményt alakítják át kilátóvá?
Majd meglátjuk.
Miként azt is, hogy lesz-e foganatja intelmeinek, vagy az eddigieknél is jobban háttérbe szorítják a feltörekvő új undokok.
Nem is tudom, mit kívánjak neki, de optimista nem vagyok, az inga ki szokott lengeni szélső pontjáig, most se lesz ez nagyon másként.
Hogy ez lett a rendszerváltásból, abban ő is benne van, vastagon.
Talán valaha nem ezt akarta.

Ma már mindegy, mit akart...


http://www.pupublogja.hu/2016/08/kover-zsakmanyok-sovany-erkolcsok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ugyanennyi pénzért se dolgoznék itthon újra
  2016-08-13 18:45:24, szombat
 
  Ugyanennyi pénzért se dolgoznék itthon újra

2016-08-12 by Lestyánszky Ádám
Fertőd-Pamhagen (Pomogy) határátkelő. A magyarok a pénzért mennek át, nap mint nap.


A nyugati határszél közelében élő magyarok elsősorban az itthoni fizetés többszöröséért járnak ki Ausztriába dolgozni, és bár az osztrákok korábban lenézték a magyar munkást, mostanra rájöttek, hogy dolgoztatni minket lehet. Aki tisztességgel végzi a munkáját, azt megbecsülik.

Néhány hete futótűzként terjedt el a hír, miszerint Nyugat-Magyarországon - azon belül is elsősorban Győr-Moson-Sopron megyében - immár nemcsak szakembert, de betanított munkást sem igen találni. Ez a helyieknek egyáltalán nem meglepő, sokan maguk is kint dolgoznak. A Budapest Beacon néhányukat arról kérdezte, mikor döntöttek úgy, hogy külföldi munkát vállalnak, és mi kellene ahhoz, hogy újra Magyarországon dolgozzanak.

A miértet direkt nem említettük, hiszen a legfőbb indok nyilvánvalóan a pénz, az pedig nem egy üres lózung, hogy van az az összeg, amiért minden ,,bűzt" el lehet valahogy viselni. Nem mindenki ugrik persze elsőre a lehetőségre, ami még csak nem is ,,büdös": ,,Volt egy kollégám, beajánlottam kint, az ottani főnököm behívta interjúra, erre közölte, hogy neki senki ne dirigáljon" - meséli József, aki közel huszonöt éve dolgozik Ausztriában. ,,Azóta persze a kollégám is kint dolgozik" - teszi hozzá.

Józsefnek - aki cikkünkben álnéven szerepel - a szakmáját sem fedjük föl, legyen elég annyi, hogy az egyik legnagyobb hiányszakma művelője az építőiparon belül. Itthon tizenkilenc évig dolgozott, mikor jött a lehetőség - nem sokkal a rendszerváltás után. Úgy gondolta, kimegy, de csak maximum öt évre. Ennek már majdnem huszonöt éve. A miértre egyetlen szóval válaszol: ,,pénz".
Fóliasátrak Wallern határában - százával. A magyarok szerint a mezőgazdasági idénymunkáknál ritkán ugyan, de előfordul, hogy ,,feketéznek". 8 eurós órabérért 10 órán át a ,,szaunában". Fotó: Budapest Beacon, Lestyánszky Ádám

Fóliasátrak Wallern határában - százával. A magyarok szerint a mezőgazdasági idénymunkáknál ritkán ugyan, de előfordul, hogy ,,feketéznek". 8 eurós órabérért 10 órán át a ,,szaunában". Fotó: Lestyánszky Ádám

Azóta ugyanannál a cégnél dolgozik, csak az közben tízszer akkora lett, ezért manapság már inkább csak nagyobb projektekben érdekelt. Ez (is) az egyik legfőbb oka, hogy nem ,,feketéznek". A mezőgazdaságban, esetleg kisebb cégeknél még csak-csak megpróbálják bejelentés nélkül alkalmazni az embereket, de itt nem éri meg - mondja József. Nem arról van szó, hogy ne tudnák kifizetni a ,,negyvenezer eurós büntetést", de ha fülön csípik őket, akkor ugranak az állami megrendelések.

A több mint százfős cég alkalmazottainak bő ötven százaléka magyar. A rendszerváltáskor még nagyon lenézték a határon túlról érkező munkásokat, akik nem ismerték a nyelvet, és mindent másképp csináltak - rosszabbul, ahogy József mondja. Kellett egy kis idő, hogy megtanulják a kinti módszereket.

Elmondása szerint az osztrákok finomabban és precízebben dolgoznak. A feltételek is mások, de a szakma ,,alapja" is több - mondja. Az ipari tanuló kint a szakmát tanulja. A szakmunkástanuló tíz hónapot gyakorol, és két hónapot jár iskolába. A munkáért - ha úgy tetszik: a gyakorlatért - komoly, hét-nyolcszáz eurós fizetés is jár - meséli.
Épülő üvegház Wallern határában. Szinte biztos, hogy ezekben is magyarok dolgoznak majd. A már meglévők mellett is magyar autók sorakoznak. Fotó: Lestyánszky Ádám

Épülő üvegház Wallern határában. Szinte biztos, hogy ezekben is magyarok dolgoznak majd. A már meglévők mellett is magyar autók sorakoznak. Fotó: Lestyánszky Ádám

Az osztrákok időközben rájöttek, hogy dolgoztatni a magyart lehet. ,,Úgy állnak a munka mellé, hogy más is hozzáférjen" - mondja a ,,sógorokról" József. Ausztriában az a magyar dolgozik, aki dolgozni akar - teszi hozzá. Szerinte most már örülnek nekünk, sőt, ha lehet, ma már inkább magyarokat alkalmaznak.

Mindenki azt kérdezi, mennyit keresel

Mindig az az első kérdés, hogy mennyit keresel - folytatja. Huszonöt éve azt mondtam, ugyanannyit, mint itthon. 1992-ben a magyarországi fizetése tizenkétezer forint, kint ugyanannyi schilling volt. Csak a miheztartás végett: akkor 1 schilling 7 forint körül mozgott, de 2002-ben az euró bevezetésekor már majdnem 18 forintnál járt az árfolyam. Nem szorul magyarázatra, miért érte meg már akkor (is) kint dolgozni. ,,Minden hónapban tudtunk valami új dolgot venni. Föl tudtam építeni egy házat bő öt év alatt" - meséli József.

Bár a különbség manapság már talán valamivel kisebb, egy szakmunkás kezdőként havonta 1,5 ezer (körülbelül 465 ezer forint), néhány év után azonban a 2 ezer eurót (körülbelül 620 ezer forint) is simán megkeresheti nettóban, de ha bármelyik irányban átlépjük Burgenland határát, a pénz is több, meg az emberek is közvetlenebbek - mondja József. ,,Burgenland Ausztria Borsodja" - szól a mondás. 13. és 14. havi fizetés is van. Az egyiket december, a másikat július elején kapják meg.
A ,,köz" is rendezett, nemcsak a munkakörülmények. Minden ház előtt ápolt az előkert, tiszta a járda. Eldobott szeméttel nem nagyon találkozni. Fotó: Lestyánszky Ádám

A ,,köz" is rendezett, nemcsak a munkakörülmények. Minden ház előtt ápolt az előkert, tiszta a járda. Eldobott szeméttel nem nagyon találkozni. Fotó: Lestyánszky Ádám

Ausztriában jelenleg 38 és fél órát kell dolgozni egy héten. József naponta 9-et dolgozik, ezért nála (és sok más munkakörben is Ausztriában) létezik a ,,hosszú hét-rövid hét" fogalma. Mivel az építkezések javarészt nyáron folynak, ezért akkor a főnök ,,nem engedi", hogy ne járjanak be minden második pénteken, így a fölhalmozódott túlórákat lecsúsztatják, és télen kihasználják. ,,Itthon vagyok, kapom a fizetést, és nem dolgozom. Tavaly december 17-én fejeztem be a munkát, idén pedig február 8-a körül kezdtem el dolgozni" - magyarázza József.

,,Ami jár, azt kint a főnök megadja". Év végén például ajándékkal köszöni meg az egész éves munkát - meséli. A nyaraláshoz a táblázatot már áprilisban kifüggeszti, hogy mindenki időben bejelölhesse, mikor akar elmenni. Egyetlen kikötés van: 16-18 embernél (a cég munkaerejének körülbelül 15 százaléka) többen nem mehetnek el egyszerre.

Még az utazást is támogatják

Az osztrák állam hozzájárul az üzemanyagköltséghez. Az összegnek van maximuma, és az ingázókra más szabályok vonatkoznak mint a helyiekre, de József így is átlagosan 1,5 ezer eurót (körülbelül 465 ezer forint) kap vissza évente úgy, hogy körülbelül napi hetven kilométert autózik.
Még az autósiskola is Kovács. Mögötte-mellette egy idősek otthona. Hotelnek is elmenne. Néhány méterrel hátrébb épül az új szárny. Fotó: Budapest Beacon, Lestyánszky Ádám

Még az autósiskola is Kovács. Mögötte-mellette egy idősek otthona. Hotelnek is elmenne. Néhány méterrel hátrébb épül az új szárny. Fotó: Budapest Beacon, Lestyánszky Ádám

Nyugdíjat is (elsősorban) kintről fog kapni. Még van 2-3 éve, ezért pontosan nem tudja megmondani, mennyi pénzre számíthat, de az egyik kollégája szűk 20 év után a közelmúltban ment el nyugdíjba. Hasonló fizetése volt, mint Józsefnek, most 700 euró (körülbelül 215 ezer forint) üti a markát havonta. Ausztria előtt Magyarországon is dolgozott - 22 évet -, innen is jár tehát a nyugdíj: havonta 49 ezer forint.

,,Kicsivel kevesebbért is visszajönnék (jöttem volna), közel huszonöt év után sem zártam őket a szívembe" - összegez minden pozitívum ellenére József.

Autószerelőként 1,2 ezer euró a kezdő

Gábor - ez neki sem az igazi neve - autószerelő egy burgenlandi márkaszervizben. Bejelentve, tehát teljesen tisztán bő 1,5 ezer eurót (körülbelül 465 ezer forint) keres havonta. Néhány éve, mikor kezdett, nettó 1,2 ezer eurót (körülbelül 370 ezer forint) kapott. Azelőtt itthon is egy márkaszervizben dolgozott, havonta 100 ezer forintért. Ahogy Józsefnek, úgy neki is jár a téli-nyári ,,dupla fizetés", és az üzemanyag-visszatérítés. Gábor azt meséli, a törvény szerint valamennyivel minden évben emelniük kell a munkaadóknak a fizetést Ausztriában.

Kezdetben nehéz - mondja, ráadásul Burgenlandban átmész az egyik faluból a másikba, és más németet beszélnek, így megértetni sem könnyű magad. Őt beajánlották, de aki ismerős nélkül megy ki, az is el tud helyezkedni, maximum az ,,aljamunkával" kezdi. Az osztrák kollégák eleinte csipkelődtek, de most már elfogadják. A túlórát lecsúsztathatod, de a szabit ki kell venni, mert nem fizetik ki. Ha át akarod vinni a következő évre, azért fizetni kell - magyarázza. ,,Ha hibázol, nyilván leszúrnak, de mindenkire van biztosítás, tehát valamennyire védve vagy" - teszi hozzá.
Szélturbinák, ameddig a szem ellát. A határon túl még a szél is jobban fúj. Fotó: Budapest Beacon, Lestyánszky Ádám

Szélturbinák, ameddig a szem ellát. A határon túl még a szél is jobban fúj. Fotó: Lestyánszky Ádám

A körülmények itt is mások, akárcsak az építőiparban. ,,Ha kell egy szerszám, azonnal beszerzik, míg itthon azért sokszor mondták, hogy oldjuk meg máshogy" - mondja Gábor, aki azt meséli, kint csak ,,lestek", mikor megtudták, hogy van érettségije. Három év szakmunkásképző, és az osztrák fiatal 18 éves korában mehet is dolgozni - már ha a levizsgázott, és letudta a fél év katonaságot - meséli.

Gábor is csak a pénz miatt dolgozik kint, de mint mondja, nincs értelme még ugyanennyiért sem hazajönni. Nemcsak a fizetés sokszorosa az itteninek, de a családi pótlék és a nyugdíj is. A hivatalban is mindent a hazai ügyintézésre szánt idő töredéke alatt el lehet intézni.

Ismerősei közül többen is kint dolgoznak - kamionsofőrként vagy raktárosként. Ő is ugyanazt mondja, mint József: az a magyar dolgozik Ausztriában, aki dolgozni akar és előre akar jutni, sok osztrákon viszont az látszik, hogy inkább otthon ülne a munka helyett. ,,Sztahanovista egyikből sem lesz".

Heti négyszer három óra, 300 euró

Míg itthon minden harmadik faluban fúj csak össze a szél egy futballcsapatra való embert, Ausztriában nincs ilyen probléma. Amelyik fiatal teheti, valamelyik határhoz közeli határon túli faluban kergeti a labdát. Van olyan csapat, ahol a játékosok több mint fele magyar.
A pamhageni focipálya. Sok támogató, kiváló körülmények. Fotó: Budapest Beacon, Lestyánszky Ádám

A pamhageni focipálya. Sok támogató, kiváló körülmények. Fotó: Lestyánszky Ádám

Amatőr a labdarúgás ott is, itt is, mégis szakadéknyi a különbség. Még ha nem is fizetnek a játékért, a cipőt, a labdát - a szerelést úgy általában - térítésmentesen megkapják a játékosok. Heti 2-3 edzés, hétvégén egy meccs. Más itthon ezért fizeti a tagdíjat, mint a katonatiszt, Ausztriában viszont a csapat fizet - az ügyesebbeknek akár 300 eurót. 80-90 ezer forint iskola vagy itthoni munka mellett remek kiegészítés, és az ember még sportol is, ,,de iure" azt csinálja, amit szeret.

Nemcsak játékosok, de magyar edzők is szép számmal előfordulnak az osztrák alsóbb osztályokban, amelyek ,,levezetni" is kiválóak: több egykori NB1-es, NB2-es futballista is a ,,sógoroknál" játszik, általában szép summáért. Osztálytól függ, de informátorunk nem egy esetben ezer euró körüli honoráriumról beszélt.

Messziről is a határhoz jönnek

Nagyon megszaporodtak a vendégmunkások a környéken - mondja egy soproni forrásunk. Egyre többen költöznek a nyugati határszélre az ország más tájairól. Nógrádban, Borsodban vagy épp Csongrádban baráti társaságok, kisebb csoportok állnak össze, és költöznek például Sopronba. Ott aztán kivesznek egy lakást közösen, és kijárnak dolgozni Ausztriába.

Náluk előfordulhat feketézés, de csak ha például hirtelen van szükség egy-két emberre. A rendes, tehát több hónapos idénymunkánál már a kisebb cégek sem kockáztatnak, és bejelentik a magyar munkást - mondja.

Többek elmondása szerint a magyaroknak a szlovák vendégmunkás a legnagyobb konkurencia, legalábbis ott, ahol közel a szlovák határ. Tény: Burgenlandban meglehetősen sok szlovák autóval lehet találkozni, igaz, a fóliasátraknál, az üvegházaknál, vagy a vendéglátóhelyek környékén még mindig zömében magyar rendszámú autók parkolnak.

És hogy hova lehet(ne) visszajönni?
Petőházára például már biztosan nem. Az egykor szebb napokat megélt cukorgyár ma már csak egy torzó, mindössze egy csomagolóüzem működik benne

Fotó: Ádám Lestánszky

Petőházára például már biztosan nem. Az egykor szebb napokat megélt cukorgyár ma már csak egy torzó, mindössze egy csomagolóüzem működik benne.
Fotó: Lestyánszky Ádám

Fotó: Lestyánszky Ádám

Kapuvárra sem. A néhány éve még működő, baconjéről és uzsonnasonkájáról híres üzem tönkretételében a helyiek szerint egy bankvezér-nagyvállalkozó keze is benne van. A hírek szerint hamarosan lebontásra kerülő komplexum falán a tábla a mai napig büszkén hirdeti, mennyi pénzt költöttek rá alig néhány évvel a bezárás előtt


http://hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/ugyanennyi-penzert-se-dolgoznek-ittho n-ujra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éjjeli kijárási tilalom Calaisban
  2016-08-13 18:35:39, szombat
 
 
hidfo.ru 2016.08.13. 16:04


Éjjeli kijárási tilalom Calaisban

Xavier Bertrand, volt francia munkaügyi miniszter éjszakára kijárási tilalmat rendelne el a Calais környéki sátortáborokban élő migránsok körében, mert a jelenlétük miatt veszélyessé vált a környék.

A politikus csütörtökön a Le Figaro lapnak nyilatkozva elmondta, biztonsági megfontolások miatt javasolja, hogy sötétedéstől hajnalig a migránsok ne hagyhassák el szálláshelyeiket.

Bertrand szerint emellett a Calaisban kialakult spontán menekülttábort, az úgynevezett “dzsungelt" azonnal ki kell üríteni, hiszen önmagában a tábor jelenléte is számos biztonsági kockázatot termel ki.

Calais területén jelenleg is több mint kilencezer migráns él, és a hatóságok becslései szerint ez az állandó létszám szeptemberre tízezer fő fölé növekedhet.


http://www.hidfo.ru/2016/08/ejjeli-kijarasi-tilalom-calaisban/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan felségárulásnak minősül Orbán Viktort kritizálni
  2016-08-13 18:00:53, szombat
 
  2016-08-13

Lassan felségárulásnak minősül Orbán Viktort kritizálni

A nol.hu információi szerint ártunk és ormányunk sehogyan sem képes belenyugodni abba, hogy le kellett mondania a vasárnapi boltzár remek ötletéről. Normális ember azt gondolná, ha valami, a vasárnapi nyitvatartás véletlenül sem lehet politikai kérdés. Pedig az. Ebben az országban, az Orbán-kormány uralkodása alatt minden kérdés politikai, pontosabban hatalmi kérdés. Még az is, hogy lehet-e kiflit kapni vasárnap, vagy nem lehet.

Normális országban a társadalom döntő része nem foglalkozna a politikával reggeltől reggelig. Sőt, normális országban a polgárok többsége azt sem feltétlenül tudja, hogy kicsoda a gazdasági miniszter, hogy hívják a propagandaminisztert (jut is eszembe! Rogán Antal szakít majd időt a bíróságon való megjelenésre?), mi az államtitkárok neve. Négy évente a polgár rászán egy fél napot, elmegy szavazni, aztán nem túlzottan izgul az eredmény miatt, mert ha nem is az a párt győz, akit ő támogat, majdnem mindegy. Lényegében az ő élete folyik tovább a normális mederben.

Ehhez azonban egy működő ország, működő kormány, működő gazdaság, működő demokrácia kell. Nálunk ebből egyik sincs meg. A kormány a becsületes munka helyett a becstelen korrupcióval van elfoglalva. Hogy ez gördülékenyen működjön, a hozzáértő, gerinces szakembereket le kellett cserélni feltétlenül lojális, pontosabban szervilis példányokra. Akkor is, ha a szakmához semennyit sem értenek. Ezért még csak ellensúlyozni sem lehet a mindenhonnan kiszivattyúzott pénzek hiányából fakadó problémákat, de nem is sok törekvés látszik bárminek is az ellensúlyozására.

Sokkal nagyobb energiákat fektet a kormány abba, hogy becsapja, elbutítsa, megfélemlítse, vagy elüldözze azokat, akik szót merészelnek emelni az ország erkölcsi és anyagi szétbarmolása ellen.

Ahogy napról-napra nyilvánosságra kerülnek Rogán, vagy Farkas Flórián viselt dolgai, ahogy felbukkan Nárcisz kutya, Orbán apuka cége a közpénzek körül, egyre idegesebbek. De még ezen a ponton sem az történik, aminek történnie kellene, jelesül hogy a Fidesz-kormány igyekszik megtisztulni és becsülettel tenni a dolgát, hanem azt az utat választották, amit minden elvtelen diktatúra választani szokott. Háborút indít a saját polgárai ellen. Ebbe már szinte minden belefér.

Az állami hirdetésekkel és közpénzekkel kitömött kormánymédia pókhálószerű felépítésének köszönhetően elég hatékonyan képes lehetne a karaktergyilkosságra. Pukli István, Sándor Mária, Juhász Péter, Botka László, Ligetvédők, Tanítanék mozgalom. Néhány név, a mai ellenségek végtelenül hosszú listájáról. Ezen a listán szerepel minden ellenzéki párt, a pártok vezetői, tagjai és szimpatizánsai. Itt vannak továbbá a kritikus hangot megütő, az oknyomozó, a korrupciós ügyeket vizsgáló újságok és munkatársaik, a kormányt kritizáló közéleti szereplők, gondolkodók, írástudók. Szintén az ellenség - mármint kormányszempontból ellenség - táborát gazdagítják a pedagógusok, szülők, diákok, egészségügyi dolgozók, kisemmizett trafikosok és mindenki, aki nem hajlandó hangosan éltetni a kormány nagyságát.

Miközben egyre nagyobb a baj, mert egyik lyukat a másikkal igyekeznek betömködni, hogy a választásokig romba ne dőljön az egész Patyomkin-ország, meg kell(ene) szilárdítani a hatalmat is. Normális kormány ezt úgy szokta elérni - vagy legalább megpróbálni - hogy kemény munkával létrehoz és működtet egy jó gazdaságot, támogatja az erős polgári réteg kialakulását, segíti a civil szféra megerősödését és a választásokkor reménykedik abban, hogy miután bizonyított, további bizalmat kap. Mert normális országban, normális és demokratikus társadalomban a többségnek édes mindegy, melyik párt kormányoz.

Félreértés ne essék, eszemben sincs azt állítani, hogy máshol csupa szentéletű erkölcsi világítótorony nyüzsögne a kormányokban, de azért vannak becsületes politikusok (nálunk is vannak, ha nem is feltétlenül a kormányban) és vannak olyan demokratikus korlátok, amelyeken nem mer átlépni a mindenkori hatalom. Egyszerűen azért, mert a társadalom megbüntetné őket.

Nálunk jelenleg az van, hogy az Orbán-kormány a tulajdon országa ellen hirdetett háborút. Mégpedig egészen elképesztő, a legsötétebb diktatúrákat idéző módon igyekszik - nem meggyőzni - megfélemlíteni, megtörni mindenkit. Lassan felségárulásnak minősül Orbán Viktort kritizálni, egzisztenciális öngyilkossággal ér fel, ha valaki más véleményt mer megfogalmazni, de még az is retteghet, aki nem áll ki elég látványosan a felcsúti hobbifocista mellett.

Márpedig egyre kevesebben állnak ki mellette, egyre kevesebben hajlandóak félni (igaz, veszítenivalója is egyre kevesebb embernek van), miközben a tét egyre nagyobb. Meg kell nyerni a 2018-as választást. Minden áron. Semmi más módja nincs annak, hogy elkerüljék a nyomozásokat, bíróságot, az arra érdemesek a börtönt. Az életükért futnak és egyre jobban rettegnek. Konkrétan azoktól az emberektől rettegnek, akikért dolgozniuk kellett volna, akiket elvben szolgálni szegődtek.

A sarokba szorított patkány dühével ugranak rá mindenre és mindenkire. Az igazán nagy baj akkor lesz, amikor a bérből és fizetésből hűségesek menekülni kezdenek. Már most is pocsékul érzik magukat, ezért hörögnek. A kormány fél a saját népétől, ezért újra be akarja bizonyítani, hogy erőből mindent megtehet. Ebbe a sorba illeszkedik a vasárnapi boltzár újbóli előásása. Mert valami nem úgy van, ahogy azt a hatalom akarja. Ennek gyakorlati jelentősége nincs, mert oly mindegy az Orbánnak, hogy nyitva, vagy zárva van a bolt. Elvi jelentősége annál több. A hatalom erejének felmutatása, a társadalom alárendeltségének, erőtlenségének, tehetetlenségének bebizonyítása. Igen, ennyire pitiánerek.

Én pedig úgy látom, ezt a társadalmat - minden hibája ellenére - nem lehet visszataszítani abba a sötét korba, amikor lehajtott fejjel kussolt szinte mindenki, mert az volt biztonságos. Valódi fegyver nincs a hatalom kezében. Mocskolódás, lejáratás, burkolt, vagy nyílt fenyegetés, üzengetés van. Ezek addig hatásosak, ameddig a célszemély hajlandó félni. Tovább egy percig sem.

Jön az ősz, várhatóan tüntetések sorozatával. Aztán jön a választás, amit meg kell nyerni mindenáron. Akár az ország többségének eltiprása árán is.

Én azt gondolom, meg kell próbálni. Hamar ki fog derülni, hogy bizony még egy miniszterelnök sem több és nem különb senkinél ebben az országban, ahogy egyetlen politikus sem. Elszámolnia pedig előbb-utóbb mindenkinek el kell. Kivétel nélkül.

http://kolozsvaros.com/2016/08/13/lassan-felsegarulasnak-minosul-orban-viktort-kr itizalni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.