Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Karajszeletek ínyenc raguval sütve
  2016-08-14 14:09:18, vasárnap
 
  Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db hegyes erős paprika
4 szál újhagyma
15 dkg bacon
20 dkg trappista sajt
15 dkg konzerv kukorica
1 tk. só
1 mk. őrölt bors
1 tk chili pehely
2 ek étolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chili pehellyel, és kevés olajon megsütjük vigyázva, hogy ne szárítsuk ki!
A bacont, paprikákat, újhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a kukoricát leszűrjük.
A bacont kipirítjuk, rátesszük a paprikát, újhagymát, borsozzuk és megszórjuk chili pehellyel. Két-három percet sütjük, hozzáadjuk a kukoricát és levesszük a tűzről.
A hússzeleteket tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé, ráhalmozzuk a baconos, kukoricás, hagymás, paprikás ragut, bőven megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben megsütjük.
Kb. 15-20 perc, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Józsi-konyhája
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
tepsis csirke szárnyak
  2016-08-14 14:02:22, vasárnap
 
  Hozzávalók 4 főre:
1 kg csirke szárny
1 kg burgonya
8-10 szelet bacon
3-4 szelet füstölt szalonna
2 db hegyes erős paprika

szárnyas fűszer
1 ek.durvára őrölt bors
1 mk őrölt kömény
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk chili pehely
2 ek libazsír

Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A szárnyakat sózzuk és megkenjük a felolvasztott és a fűszerekkel elkevert libazsírral. A megtisztított burgonyát karikákra vágjuk, sózzuk, összekeverjük a maradék fűszeres zsiradékkal. Egy tepsi aljára tesszük a bacon csíkokat, rátesszük a karikára vágott fűszeres burgonyát, a befűszerezett csirke szárnyakat, és a szeletekre vágott paprikát. A tetejére tettem 4 szelet füstölt szalonnát. A tepsit lefóliázzuk, előmelegített sütőben tesszük, és 35-40 percet sütjük. Levesszük a fóliát és a szárnyakat szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Knédli
  2016-08-14 13:48:30, vasárnap
 
  Recept:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
1 tojás
1,5 dl langyos víz
1 tk só
1 mk cukor
2 ek olaj

Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a langyos vizet, és szép hólyagosra dagasztom.
Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tésztát, és azt is megkenem olajjal. Huzatmentes helyre teszem (én hideg sütőbe vagy mikróba szoktam tenni, anélkül, hogy bekapcsolnám). Kelni hagyom, ez kb. 1 óra.
A megkelt tésztát 3 részre osztom, cipót vagy veknit formálok belőlük, majd konyharuhával letakarva hagyom kelni legalább egy negyed órán át.
A knédlit gőzben kell főzni, nem vízben, erre én azt találtam ki, hogy egy nagy fazékba 2 ujjnyi vizet töltök, ebbe belerakok egy kisebb tortaforma kapcsos részét, rá egy nagyobb tortaforma alját, és amikor már forr a víz, a sütőpapírra rakott knédlit a papírral együtt ráteszem, gyorsan rárakom a fedőt, és kb. 20 percig gőzölöm. Közben egyszer sem kukucskálom meg, mert tönkremegy. Ha letelt az idő, kiveszem, rácsra teszem hűlni. Gőzölöm a következőt. (Ha a víz nagyon kevés lenne, pótolom, megvárom amíg felforr, és akkor rakom be a következőt.)

A knédli kitűnően tűri a mélyhűtést. Tehát, a maradékot folpackba csomagolva mélyhűtőben lehet tárolni a felhasználásig.
Ilike-konyhája
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Manicotti tészta bolognai mártással megtöltve
  2016-08-14 13:46:16, vasárnap
 
  Először elkészítettem a Bolognai mártást, majd a paradicsom mártást. Amikor készen vannak, hagytam langyosra hűlni. A manicotti tésztákat egy kávéskanál segítségével megtöltöttem a Bolognai mártással, amelyeket egy kivajazott sütésálló tálba raktam egymás mellé, majd ráöntöttem a paradicsom mártásból annyit, hogy szinte befedje. Megszórtam reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a sajt megpirult a tetején.

Ezzel a módszerrel a tészta nem lett olyan puha, mint szerettem volna. Legközelebb lefedve elősütöm 40 percig, mielőtt a sajtot rátenném. Ekkor leveszem majd a fedelét, megszórom reszelt sajttal ízlés szerint, és még 15 - 20 percig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

Bolognai mártás
Recept:
10 dkg tokaszalonna apró kockákra vágva
1 fej hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
fél db sárgarépa kockára vágva
40 dkg darál marha-sertéshús fele-fele arányban
1 db kisebb zeller reszelve
3 db paradicsom apróra vágva
1 doboz konzerv hántolt paradicsom villával kissé pürésítve
csipetnyi kakukkfű
csipetnyi oregano
csipetnyi bazsalikom
1 ek zsiradék (itt kacsazsír)

A zsiradékon a füstölt szalonnát kissé megpirítom, hozzáadom a hagymát és fokhagymát, megdinsztelem. Ráöntöm a darált húst és a sárgarépát, megpárolom, amíg a leve elfő. Hozzáadom a paradicsomot, és a zellert, kavargatás mellett főzöm kb. 5 percig, belerakom a hántolt paradicsomot és a reszelt zellert, fűzöm még kb. 10 percig, a vége felé megszórom csipetnyi kakukkfűvel, bazsalikommal és oreganoval.

Paradicsom mártás

Recept:
1 kisebb hagyma apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
5 dl paradicsom püré
2 ek olaj
2 dl víz
só(vagy ételízesítő)
csipetnyi bors
1 tk cukor
oregáno
bazsalikom
kakukkfű.
Az olajat egy lában felforrósítom, belerakom a hagymát és fokhagymát, és folytonos kevergetés mellett megdinsztelem. Ráöntöm a paradicsom pürét és a vizet, majd felforralom. Hozzáadom a sót, és borsot, majd félig lefedve kb. 40 percig főzöm, ekkor beleszórom az oreganot, bazsalikomot és kakukkfüvet, és még 5 percig főzöm.
Ilike-konyhája
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Napi útravaló imádság
  2016-08-14 12:50:37, vasárnap
 
  NAPI ÚTRAVALÓ IMÁJA
.
Urunk, Jézus Krisztus, kérünk, hogy őrizz meg bennünket a hamis békére való törekvéstől, adj nekünk tisztánlátást, és Szentlelkeddel tégy képessé bennünket arra, hogy igazságodat szeretettel, de megalkuvástól mentesen képviseljük környezetünkben.
.✝
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Nincs Cím
  2016-08-14 12:47:37, vasárnap
 
  FEJAJÁNLÓ IMA A SZENTOSTYÁBAN JELENLÉVŐ JÉZUSNAK
.
Jézus! Uram! Imádlak az Oltáriszentségben és neked adom magam egész szívemmel, egész lelkemmel, minden erőmmel, meríts magadba, a legszentebb Szentségben valóságos jelenlétedbe, várok a te megmentő szavadra, fáradtságom, kétségem ellenére.
Add végtelen szereteted ajándékának tudatát.'Megtört kenyér'.
Te aki állandóan feláldozod magad, hadd legyek én a te tabernákulumod a testvérekkel való találkozás helyén ,és legyek abban a helyzetben hogy Benned társaságod forrásában az elajándékozást és az örömöt megtaláljam.
Erősíts hangoddal, amivel engem hívsz, kezeiddel, amikkel támogatsz engem, az odaadás kenyerével, amivel táplálsz engem, hadd legyek eszköze végtelen békédnek, aki te magad vagy!
Köszönöm Uram , hogy hívtál engem, veled és a testvérekkel imaközösségben maradni azért, hogy az örök isteni szellemed tüzébe öltözzek.
Maradj nálam, törd tovább a kenyeret azért, hogy az éjszaka aggodalma engem ne győzzön le.
A legszentebb Szentség szeretett Asszonyának közbenjárására kérlek Téged , hogy hűséges , imádó, és ízzó misszionárius legyek a te Eucharisztikus Birodalmad megérkezésének tiszteletére!
.✝
Amen.
-
Szent Petrus Julián imája
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1708
  • e Hét: 4575
  • e Hónap: 10947
  • e Év: 61738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.