|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2016-08-14 14:09:18, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet karaj csont nélkül
2 db hegyes erős paprika
4 szál újhagyma
15 dkg bacon
20 dkg trappista sajt
15 dkg konzerv kukorica
1 tk. só
1 mk. őrölt bors
1 tk chili pehely
2 ek étolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chili pehellyel, és kevés olajon megsütjük vigyázva, hogy ne szárítsuk ki!
A bacont, paprikákat, újhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a kukoricát leszűrjük.
A bacont kipirítjuk, rátesszük a paprikát, újhagymát, borsozzuk és megszórjuk chili pehellyel. Két-három percet sütjük, hozzáadjuk a kukoricát és levesszük a tűzről.
A hússzeleteket tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé, ráhalmozzuk a baconos, kukoricás, hagymás, paprikás ragut, bőven megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben megsütjük.
Kb. 15-20 perc, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Józsi-konyhája |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2016-08-14 14:02:22, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 4 főre:
1 kg csirke szárny
1 kg burgonya
8-10 szelet bacon
3-4 szelet füstölt szalonna
2 db hegyes erős paprika
só
szárnyas fűszer
1 ek.durvára őrölt bors
1 mk őrölt kömény
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk chili pehely
2 ek libazsír
Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A szárnyakat sózzuk és megkenjük a felolvasztott és a fűszerekkel elkevert libazsírral. A megtisztított burgonyát karikákra vágjuk, sózzuk, összekeverjük a maradék fűszeres zsiradékkal. Egy tepsi aljára tesszük a bacon csíkokat, rátesszük a karikára vágott fűszeres burgonyát, a befűszerezett csirke szárnyakat, és a szeletekre vágott paprikát. A tetejére tettem 4 szelet füstölt szalonnát. A tepsit lefóliázzuk, előmelegített sütőben tesszük, és 35-40 percet sütjük. Levesszük a fóliát és a szárnyakat szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2016-08-14 13:48:30, vasárnap
|
|
|
Recept:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
1 tojás
1,5 dl langyos víz
1 tk só
1 mk cukor
2 ek olaj
Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a langyos vizet, és szép hólyagosra dagasztom.
Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tésztát, és azt is megkenem olajjal. Huzatmentes helyre teszem (én hideg sütőbe vagy mikróba szoktam tenni, anélkül, hogy bekapcsolnám). Kelni hagyom, ez kb. 1 óra.
A megkelt tésztát 3 részre osztom, cipót vagy veknit formálok belőlük, majd konyharuhával letakarva hagyom kelni legalább egy negyed órán át.
A knédlit gőzben kell főzni, nem vízben, erre én azt találtam ki, hogy egy nagy fazékba 2 ujjnyi vizet töltök, ebbe belerakok egy kisebb tortaforma kapcsos részét, rá egy nagyobb tortaforma alját, és amikor már forr a víz, a sütőpapírra rakott knédlit a papírral együtt ráteszem, gyorsan rárakom a fedőt, és kb. 20 percig gőzölöm. Közben egyszer sem kukucskálom meg, mert tönkremegy. Ha letelt az idő, kiveszem, rácsra teszem hűlni. Gőzölöm a következőt. (Ha a víz nagyon kevés lenne, pótolom, megvárom amíg felforr, és akkor rakom be a következőt.)
A knédli kitűnően tűri a mélyhűtést. Tehát, a maradékot folpackba csomagolva mélyhűtőben lehet tárolni a felhasználásig.
Ilike-konyhája |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2016-08-14 13:46:16, vasárnap
|
|
|
Először elkészítettem a Bolognai mártást, majd a paradicsom mártást. Amikor készen vannak, hagytam langyosra hűlni. A manicotti tésztákat egy kávéskanál segítségével megtöltöttem a Bolognai mártással, amelyeket egy kivajazott sütésálló tálba raktam egymás mellé, majd ráöntöttem a paradicsom mártásból annyit, hogy szinte befedje. Megszórtam reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a sajt megpirult a tetején.
Ezzel a módszerrel a tészta nem lett olyan puha, mint szerettem volna. Legközelebb lefedve elősütöm 40 percig, mielőtt a sajtot rátenném. Ekkor leveszem majd a fedelét, megszórom reszelt sajttal ízlés szerint, és még 15 - 20 percig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
Bolognai mártás
Recept:
10 dkg tokaszalonna apró kockákra vágva
1 fej hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
fél db sárgarépa kockára vágva
40 dkg darál marha-sertéshús fele-fele arányban
1 db kisebb zeller reszelve
3 db paradicsom apróra vágva
1 doboz konzerv hántolt paradicsom villával kissé pürésítve
csipetnyi kakukkfű
csipetnyi oregano
csipetnyi bazsalikom
1 ek zsiradék (itt kacsazsír)
A zsiradékon a füstölt szalonnát kissé megpirítom, hozzáadom a hagymát és fokhagymát, megdinsztelem. Ráöntöm a darált húst és a sárgarépát, megpárolom, amíg a leve elfő. Hozzáadom a paradicsomot, és a zellert, kavargatás mellett főzöm kb. 5 percig, belerakom a hántolt paradicsomot és a reszelt zellert, fűzöm még kb. 10 percig, a vége felé megszórom csipetnyi kakukkfűvel, bazsalikommal és oreganoval.
Paradicsom mártás
Recept:
1 kisebb hagyma apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
5 dl paradicsom püré
2 ek olaj
2 dl víz
só(vagy ételízesítő)
csipetnyi bors
1 tk cukor
oregáno
bazsalikom
kakukkfű.
Az olajat egy lában felforrósítom, belerakom a hagymát és fokhagymát, és folytonos kevergetés mellett megdinsztelem. Ráöntöm a paradicsom pürét és a vizet, majd felforralom. Hozzáadom a sót, és borsot, majd félig lefedve kb. 40 percig főzöm, ekkor beleszórom az oreganot, bazsalikomot és kakukkfüvet, és még 5 percig főzöm.
Ilike-konyhája |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2016-08-14 12:50:37, vasárnap
|
|
|
NAPI ÚTRAVALÓ IMÁJA
.
Urunk, Jézus Krisztus, kérünk, hogy őrizz meg bennünket a hamis békére való törekvéstől, adj nekünk tisztánlátást, és Szentlelkeddel tégy képessé bennünket arra, hogy igazságodat szeretettel, de megalkuvástól mentesen képviseljük környezetünkben.
.✝
Amen. |
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
2016-08-14 12:47:37, vasárnap
|
|
|
FEJAJÁNLÓ IMA A SZENTOSTYÁBAN JELENLÉVŐ JÉZUSNAK
.
Jézus! Uram! Imádlak az Oltáriszentségben és neked adom magam egész szívemmel, egész lelkemmel, minden erőmmel, meríts magadba, a legszentebb Szentségben valóságos jelenlétedbe, várok a te megmentő szavadra, fáradtságom, kétségem ellenére.
Add végtelen szereteted ajándékának tudatát.'Megtört kenyér'.
Te aki állandóan feláldozod magad, hadd legyek én a te tabernákulumod a testvérekkel való találkozás helyén ,és legyek abban a helyzetben hogy Benned társaságod forrásában az elajándékozást és az örömöt megtaláljam.
Erősíts hangoddal, amivel engem hívsz, kezeiddel, amikkel támogatsz engem, az odaadás kenyerével, amivel táplálsz engem, hadd legyek eszköze végtelen békédnek, aki te magad vagy!
Köszönöm Uram , hogy hívtál engem, veled és a testvérekkel imaközösségben maradni azért, hogy az örök isteni szellemed tüzébe öltözzek.
Maradj nálam, törd tovább a kenyeret azért, hogy az éjszaka aggodalma engem ne győzzön le.
A legszentebb Szentség szeretett Asszonyának közbenjárására kérlek Téged , hogy hűséges , imádó, és ízzó misszionárius legyek a te Eucharisztikus Birodalmad megérkezésének tiszteletére!
.✝
Amen.
-
Szent Petrus Julián imája |
|
|
0 komment
, kategória: Imádságok,áldások. |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2016. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
59 db bejegyzés |
e év: |
935 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1708
- e Hét: 4575
- e Hónap: 10947
- e Év: 61738
|
|
|