Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az önmagát megismertető Isten
  2016-08-16 12:14:45, kedd
 
  AZ ÖNMAGÁT MEGISMERTETŐ ISTEN

BIBLIAI OLVASMÁNY: 1KORINTHUS 13,12

TEKINTS VISSZA! * Ezékiel könyve az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb szentírási szakasszal kezdődik: egy Istenről szóló látomással, amely viharral és mindenféle élőlényekkel indít, aztán megdöbbentő kerekek, majd magának Istennek a dicsősége követi tündöklő fényözön formájában.
Figyelemre méltó, hogy Isten dicsősége, miután évszázadokon keresztül kizárólag a jeruzsálemi templomhoz kötődött, most megjelenik a Babilóniába száműzött népnek. Ezékiel is csak könyve vége felé pillanthatja meg, amint Isten dicsősége újra megjelenik Jeruzsálemben.
Ezékiel látomásai - valamint könyve egésze - egy olyan Istenről ad kijelentést, aki vágyik arra, hogy népe megismerje őt. Csak ebben az egy könyvben 65-ször fordul elő a mondat: ,,majd megtudjátok, hogy én vagyok az Úr" - s ez elég világossá teszi Isten szándékát.
Az első 24 fejezetben Isten Jeruzsálem bukásán és a templom lerombolásán keresztül ismerhető meg. A 25-34. fejezetekben abból ismerjük meg, hogy megítéli a nemzeteket. A 35-48. fejezetekben pedig Izráel népének helyreálllításán és megújításán keresztül ismerteti meg magát.
Isten kijelenti magát és jelleme minden részletét, mert arra vágyik, hogy megismerjük őt. Így tudjuk őt valóban Istenünknek vallani.

NÉZZ FEL! * ,,Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten." (1Korinthus 13,12)
Pál idejének tökéletlen, csiszolt fémtükrébe tekintve az ember csak elmosódott tükörképet láthatott. Ahhoz képest, hogy milyen tisztán fogjuk látni Istent a mennyben, földi létünk ideje alatt csak közvetett módon láthatjuk őt.
Az ígéret azonban továbbra is áll: egy nap olyan tökéletesen fogjuk ismerni őt, ahogyan csak egy véges ember megismerheti a végtelen Létezőt. Mikor ma imádságban megszólítod őt, adj hálát ezért a csodálatos ígéretért!

HALADJ TOVÁBB! * Ma hogyan ismerheted meg Istent? Elsősorban igéjén keresztül. Ha egyénileg, vagy más hívők társaságában tanulmányozod a Bibliát, megértheted, ki is ő, hogyan munkálkodik, mi az akarata.
Rendszeresen tanulmányozod az igét? Kérd meg lelkipásztorodat, hogy ajánljon ezzek kapcsolatos anyagot! Ha még nem vagy tagja egy bibliatanulmányozó csoportnak, miért is ne hívhatnád meg két-három barátodat, hogy veled együtt vegyenek részt Isten egyre mélyebb megismerésének nagy kalandjában? Ez a tökéletes mennyei istenismeret dicsőséges előíze!

Tanulmányozd a Bibliát, hogy bölcs legyél, higgy a szavaiban, hogy biztonságban legyél, ültesd át a gyakorlatba, hogy szent legyél!

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A gazdag ember és Lázár
  2016-08-16 11:09:42, kedd
 
  ,,Volt pedig egy gazdag ember. (...) És volt egy Lázár nevű koldus." (Lukács 16:19.20)



Amikor embereket külsejük után akarunk megítélni, gyakran tévedünk. Ebben a példázatban két embert látunk. Egyik egy gazdag ember, aki külső kinézetre nagyon áldottnak látszik. De látjuk Lázárt, a szegény koldust is.
A gazdag ember bíborba öltözött, Lázár majdnem mezítelen volt. A gazdagnak volt étele, Lázár kívánt megelégedni a morzsalékokkal, melyek a gazdag asztaláról lehullottak. A gazdag mindennap vidám és nagyúri, Lázár a kapu előtt fekszik, tele sebekkel.
Ki ne szeretne a gazdag ember helyében lenni? Ha szívünk a világ javain csüng, akkor azt mondjuk: Bárcsak ennek a gazdag embernek a helyében volnék! Bárcsak annyim volna, mint annak a gazdag embernek volt. Akkor jó életem lenne. Akkor nyugodt volna a szívem. Akkor megízlelném a bőséget, és azt mondanám a bolond gazdaggal: ,,Én lelkem, sok javaid vannak sok esztendőre eltéve; tedd magad kényelembe, egyél, igyál, gyönyörködjél" (Luk 12:19).
De mit látunk, ha az egész példázatot elolvassuk? Hogy éppen azok, amit az emberek olyan nagyra értékelnek, nem érnek semmit az Úr előtt. Ő elfordul azoktól. Milyen gyakran nem látjuk, hogy éppen azok, akik földi mértékkel mérve szomorú és gyászos helyzetben vannak, valójában a boldog emberek. Lázár szegény volt a világ szerint, de ezerszer jobb volt neki, mint a gazdag embernek. A gazdag élete végén a pokolban emelte föl szemét, de Lázárt angyalok vitték Ábrahám kebelébe.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1990
  • e Hét: 15564
  • e Hónap: 27439
  • e Év: 215241
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.