Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten dicsősége kivonul a templomból
  2016-08-17 19:02:31, szerda
 
  ISTEN DICSŐSÉGE KIVONUL A TEMPLOMBÓL * EZÉKIEL 7-11

KÖZPONTI IGERÉSZ: EZÉKIEL 7 ÉS 11

ÖSSZEFOGLALÁS * Ezékiel színpompás látomások egész sorozatában jövendöli meg, hogy mi is lesz pontosan Isten ítélete Júda felett, és hogy miért és hogyan fog végbemenni. Mi lesz az ítélet? Jeruzsálem teljesen el fog pusztulni, és Isten dicsősége kivonul a templomból. Miért? Az egymást követő nemzedékek bálványimádása, gonoszsága, és közömbössége miatt. Hogyan? Isten választott eszközén, a könyörtelen babilóniaiakon keresztül. De a kíméletlen mondanivalót gyöngéd emlékeztető mérsékli: egy maroknyian megmaradnak, menedékre lelnek az idegen földön, és újra visszatérnek az Ígéret Földjére.

NAPI ÚTRAVALÓ * Még a világ legképzettebb hegymászója is csak kis lépésekben tud feljutni a legmagasabb csúcsra - lépésről lépésre, méterről méterre. A hegy lábától a csúcsig fokozatos és lassú az előrehaladás, talán a hegymászó nem is érzékeli, hogy halad. De eljön a hegymászás mámorító pillanata, amikor a csúcsról visszatekintve látja, hogy lépésről lépésre milyen magasságokat hódított meg.
Júda nem hódított meg magaslatokat. Valójában a nép nemzedékről nemzedékre csak egyre lejjebb jutott. A lejtőn lefelé vezető út is fokozatos és lassú folyamat: egyik bűn a másik után, egyik istentelen király a másik után. A lejtmenet egészen a mélypontig tartott, de onnan nem volt túl szép a kilátás.
A Jakab 1,23-24 Isten igéjét tükörhöz hasonlítja, mely az ember valós lelkiállapotát tükrözi. Amikor ma beletekintesz Isten igéjébe, ki tekint rád vissza? Egy olyan valaki, mint Pál, aki legfőbb törekvését így fogalmazta meg: ,,célegyenest futok [a csúcsig] Isten felülről való elhívásának jutalmáért, amely Krisztus Jézusban van" (Filippi 3,14 - új-Károli)? Vagy olyasvalaki, aki a meg nem bánt bűnök és a rendetlen lelki szokások miatt egyre lejjebb csúszik? Keress egy hegyet a közelben, amely alkalmas arra, hogy komolyabb kirándulást tegyél - és keress alkalmat arra is, hogy komolyabban átbeszélhesd Istennel az életed irányát. Ha megteszed, a változás egy hegynyi lehet!

BETEKINTÉS * A HAJÁNÁL FOGVA... - A 8. fejezet templomról szóló látomásában Isten küldötte a hajánál fogva ragadja meg Ezékielt, és viszi a látomás helyszínére - fájdalmas, de rendkívül hatékony módja annak, hogy Ezékiel célt ne tévesszen.

Lehet, hogy a bűn olyan fényesen indul, mint a hajnal, de olyan sötéten fog végződni, mint az éjszaka.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Emlékezzél meg róla...
  2016-08-17 13:09:41, szerda
 
  ,,Emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben." (Lukács 16:25)



Néha csodálkozom, amikor a föld nagyjait az utcán pompázni és ékeskedni látom. Magukat tartják a legboldogabb embernek. Azt hiszik, hogy áldott emberek, miközben az Úr tudja, hogy többségük nem az. Pál azt írja a korinthusi gyülekezetnek: ,,Mert tekintsétek csak a ti hivatásotokat atyámfiai, hogy nem sokan hívattak bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek; hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket" (1Kor 1:26.27).
Ha te, aki most emelt fővel jársz, ezt elhiszed, akkor le fogod hajtani a fejedet, és azt mondod: ,,Adj nekem lázárrészt!"
Sok javad van ebben a világban? Gondoskodj akkor arról, hogy ne ebben a világban legyen részed. Vigyázz, hogy ez után az élet után ne azt mondják neked: ,,Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben."
E világ dolgait hajszolod? E világ gazdagsága után sóvárogsz? Hadd tegyek fel neked egy kérdést. Megelégedett lennél, ha az Úr (tisztelettel mondva) elutasítana egy ebben a világban való résszel? Örülnél, ha a gazdag emberrel a mennyen kívül kellene maradnod ennek az életnek minden gazdagságával és bujaságával? Kész vagy, hogy megfosztva légy a mennyei kincsektől, mivel ennek a világnak örömeit választod? Őrizkedj attól, hogy gazdagon megterített asztalod ne legyen csapdává. Pál arra int Timóteushoz írt levelében: ,,Akik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértetbe meg tőrbe és sok esztelen és káros kívánságba esnek, melyek az embereket veszedelembe és romlásba merítik" (1Tim 6:9). Gondolj arra, hogy ez a világ elmúlik minden kívánságával!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6108
  • e Hét: 17819
  • e Hónap: 47131
  • e Év: 234933
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.