Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2016-08-18 23:56:57, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Gombával töltött padlizsán
  2016-08-18 23:51:33, csütörtök
 
  Gombával töltött padlizsán

Hozzávalók

Hozzávalók:
2 padlizsán
30 dkg gomba
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
1 dl tejszín
1-2 kanál kapribogyó (elhagyható, vagy olívabogyóval helyettesíthető)

bors
15 dkg reszelt sajt
olaj


Elkészítés

1. A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsáncsónakokat bekenjük olívaolajjal, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre.

2. Ezalatt kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított a hagymát és gombát. Beletesszük a felkockázott padlizsánt és a kapribogyót, és pár percig kevergetjük.

3. Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig sütjük. A masszát az elősütött padlizsánokba kanalazzuk, majd meghintjük bőven reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőben 15 percre alatt készre sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mézes-joghurtos pohárkrém áfonyával
  2016-08-18 23:48:56, csütörtök
 
  Mézes-joghurtos pohárkrém áfonyával

Hozzávalók

2 db zselatinlap
6 dl tej
8 dkg méz
2 db tojásfehérje
36 dkg áfonyás joghurt
2 tk mézeskalács-fűszerkeverék
18 dkg habtejszín
Az áfonyakrémhez:
10 dkg kristálycukor
25 dkg kék áfonya
1 db lime lereszelt héja és kifacsart leve
1 csipet citromsav
1 csipet őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
friss áfonya
reszelt citromhéj

Elkészítés

Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Megmelegítjük a tejet, majd kevergetve megolvasztjuk benne a kissé kinyomkodott zselatint. A mézet felhabosítjuk a tojásfehérjékkel és a joghurttal. Hozzákeverjük a fűszerkeveréket, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
A cukor kivételével az áfonyakrém hozzávalóit 4 percig forraljuk, azután beleszórjuk a cukrot, és kis lángon besűrítjük.
A kétféle krémet 6 db üvegpohárba rétegezzük, majd az áfonyaszemekkel és citromhéjjal díszítve tálaljuk.





DUSHA CSENGE

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Majorannás-csirkés tészta
  2016-08-18 23:46:32, csütörtök
 
  Majorannás-csirkés tészta

Hozzávalók

2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db csirkemellfilé (szép nagy)
2 db paradicsom
1 db tv paprika
1 db hegyes erős paprika
4 evőkanál tejföl (lm)
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál fűszerpaprika
2 evőkanál majoránna
35 dkg tészta (gm)

frissen őrölt fehér bors


Elkészítés

A vöröshagymát apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel megvagyok, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát és összepárolom őket.
Ha a zöldségek már kicsit összesetek, rádobom a felkockázott csirkemellett, melyet fehéredésig pirítok, majd hozzáadom a fűszerpaprikát, felöntöm annyi vízzel, hogy éppen, hogy csak ellepje, - de inkább nem mint igen, -sózom, borsozom, megszórom a majorannával és fedővel lefedve, 50 perc alatt puhára főzöm.
Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverem egy kevéske hideg vízben, hozzákeverem a tejfölt, néhány kanállal a csirke forró levéből, ezt a masszát csomómentesre kavarom és szép lassan a csirkéhez adom, majd összeforralom.
Ha a csirke elkészült, hozzáadom az előre kifőzött tésztát, alaposan összeforgatom és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom. Jó étvágyat!





Megjegyzés

Glutén - és laktózmentes
Csonka Enikő

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Tejszínes póréhagymaleves
  2016-08-18 23:43:55, csütörtök
 
  Tejszínes póréhagymaleves

Hozzávalók

50 dkg póréhagyma
0,5 dl olívaolaj
6 dl húslevesalaplé
10 dkg felkockázott burgonya
1 ek fehérborecet
2 dl főzőtejszín
tengeri só
frissen őrölt bors
5 dkg spenót
1/2 tk őrölt kömény


Elkészítés

A póré fehér részét vastagabb szeletekre vágjuk, és a felforrósított olajon kb. 2 percig pirítjuk. Felengedjük az alaplével, megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.
A burgonyát puhára főzzük, majd áttörjük. Besűrítjük vele a levest, majd a tejszínnel dúsítjuk, és ízesítjük az ecettel, sóval és borssal. 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
Megtisztítjuk a spenótot, majd a meleg levesbe tépkedjük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni. A köménnyel megszórva tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

Ízlés szerint más dominánsabb fűszerrel, például curryvel vagy rozmaringgal is ízesíthetjük.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 159 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 574
  • e Hét: 1382
  • e Hónap: 15287
  • e Év: 144994
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.