Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kétféle szív
  2016-08-19 13:47:20, péntek
 
  ,,És kívánt megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullottak a gazdagnak asztaláról." (Lukács 16:21)


Ebben a textusban az Úr Jézus megmutatja nekünk gyermekei szívét, de a világ szívét is gyermekeivel szemben.
Isten gyermeke elégedett mindennel, amit ebben az életben kap, bármilyen szegényes legyen is az. Lázár kívánt megelégedni a morzsalékokkal, melyek a gazdag asztaláról lehullottak. Az a kutyáké volt, de Lázár számára nem volt jelentéktelen.
A keresztyén ember megelégszik a legszűkösebb résszel is, ha az elég lelke és teste fenntartására. Isten gyermeke megtanulta, hogy mindennel megelégedett legyen, ahogy Pál a filippieknek írja: ,,Mert én megtanultam, hogy azokban, amelyekben vagyok, megelégedett legyek" (4:11).
A keresztyén ember minden körülmények között és minden helyzetben megtanul arra igyekezni, hogy Istent szeresse, Vele járjon és magát átadja Neki. Ha a gazdag asztaláról lehulló morzsalékok csak annyi erőt adnak is neki, hogy Istennel járhat, akkor elégedett.
,,És kívánt megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullottak a gazdagnak asztaláról." Figyeljünk arra is, hogy Lázár kívánsága nem teljesül. Sehol sem olvasunk arról, hogy egyetlenegy morzsalékot is kapott. Akkor a kutyák csalódtak volna. A morzsalékok ugyanis az övék voltak! A világ többre becsüli a kutyákat Isten gyermekeinél. Drága hajlékokat építenek, Isten gyermekei azonban néha éhen halnak.
Milyen megszégyenítő, hogy a kutyák jöttek szegény Lázár fekélyeit nyalogatni!

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Példázatok az ítéletről
  2016-08-19 13:19:12, péntek
 
  PÉLDÁZATOK AZ ÍTÉLETRŐL * EZÉKIEL 12-15

KÖZPONTI IGERÉSZ: EZÉKIEL 14

ÖSSZEFOGLALÁS * Jeremiáshoz hasonlóan Ezékiel is figyelemfelkeltő hasonlatokkal szemléltette üzenetét. A mai igeszakaszban Ezékiel ,,felpakolja a batyut", és elhagyja a várost az áttört falon keresztül, hogy így érzékeltesse Júda egyre közelgő száműzetését. Majd támadást intéz azok ellen a bűnök ellen, amelyek Júdát ehhez a sajnálatos végkifejlethez vezették: a próféták ellen, akik a feketét fehérré meszelték, ahelyett hogy a bűnbánatról prédikáltak volna; és a vének ellen, akik a népet bálványimádásba vitték. Mint egy haszontalan szőlőtőke, Júda is gyümölcstelenné lett - nem jó már semmire, csak ítéletre.

NAPI ÚTRAVALÓ * Emlékszel a legutóbbi imádságodra, amire nem érkezett válasz? Mit gondolsz, mi volt az oka?

a.Nem volt helyes, amit kértél.
b.Nem kérted elég gyakran.
c.Istent nem érdeklik a problémáid.
d.Túl távol voltál Istentől ahhoz, hogy meg is halld a válaszát.
e.Többet kellett volna várnod.

A 14. fejezet némi világosságot gyújt a megválaszolatlan imádságok kérdésére. Izráel bálványimádó vénei megbízottakat küldtek Ezékielhez, hogy a prófétán keresztül tudakozódjanak az Úrtól. Bár nem világos, hogy tulajdonképpen mit is kérdeztek, de Isten elég világos választ ad: nem hajlandó figyelembe venni kérésüket, mert ők sem voltak hajlandók figyelembe venni őt.
A te életedben jelenlévő bálvány nem feltétlenül egy fából vagy kőből készült szobrocska. Bármi (vagy bárki) ellophatja a szívedet, elérve, hogy jobban kötődj valami vagy valaki máshoz, mint Istenhez. Ebben az esetben egészen biztosan nem érkezik válasz az imádságra, hiszen messziről elég nehéz meghallani az Úr szelíd és halk hangját (1Királyok 19,11-12). Vágd ki a lapszélen található idézetet, hogy emlékeztessen rá, hogy talán azért van ,,üresben" az imaéleted, mert bálványokat fogadtál a szívedbe. Inkább azzal a fajta hittel legyen tele a szíved, amelyről az Ezékiel 11,19-20 beszél!

BETEKINTÉS * ITT JEL, OTT JEL, MINDENHOL JEL... - Ezékiel könyvében tíz látványos tettet találsz, melyeket azért használt a próféta, hogy üzenete még jobban célba érjen. A mai igeszakaszban, a 12. fejezetben két ilyen jel van, a többi pedig a 4-5., a 24. és a 37. fejezetben. További felvilágosítást a tegnapi olvasnivalóban találhatsz.

Isten válasza csak akkor jut el hozzád, ha elég közel jössz, hogy meg is halld.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4472
  • e Hét: 13184
  • e Hónap: 25059
  • e Év: 212861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.