Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tibeti vajas tea
  2016-08-19 20:43:58, péntek
 
 



Az ősi tibeti elixír 3 NAGYSZERŰ hatása : íme a vajas tea

Tibetben és Indiában a vajas tea hagyománya évezredekre nyúlik vissza. A keleti emberek a pu-erh teába tesznek egy kevés jakvajat, de olykor jaktejet is használnak, amely ennek a rendkívül egészséges teának lágy, krémes állagot kölcsönöz.

Tibetben nagy becsben tartják ezt a különleges készítményt, hiszen a tea rendkívül magas ható- és tápanyag tartalommal rendelkezik, és megfelelő védelmet nyújt a betegségekkel szemben ezeknek a kemény természeti környezetben élő embereknek.

Az itt élők naponta hatalmas mennyiségú, akár 50 csészével is elfogyasztanak ebből a gyógyitalból, amely az egészségük megvédése mellett energiával látja el a szervezetüket.

Ha mi is elkészítjük a vajas teát és beiktatjuk étrendünkbe, akkor rövid időn belül mentálisan, lelkileg és fizikailag is javulni fog az állapotunk, a teljesítményünk.

Hozzávalók:
pu-erh tea
fűszerek, például gyömbér, fekete őrölt bors, szegfűszeg, kardamom, édes kömény
nagyon jó minőségű vaj
kókuszolaj
tej
méz

Elkészítés:
A fűszereket daráljuk le, majd keverjük össze, és 20 percig vízben főzzük meg. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a pu-erh teát. Majd vegyük le a tűzről, és szűrjük le. Egy csészébe tegyünk vajat és töltsünk egy kevés tejet, majd erre öntsük rá a teát. Keverjük össze, és mézzel édesítsük.

Gyógyhatások:

1. A jó minőségű vaj linolsavban, A- és K-vitaminban gazdag. Ezek a fontos tápanyagok hozzájárulnak a csontok erősítéséhez, ugyanakkor karban tartják a keringési rendszert és a vágyat is fokozzák.

2. A gyömbér és a fekete bors erős antibakteriális hatóanyagokkal bírnak, és sok antioxidáns anyagot is tartalmaznak, amelyek védelmet nyújtanak a káros szabadgyökökkel szemben.

3. A pu-erh tea csökkenti a koleszterinszintet, és rendkívül hatékonyan képes elpusztítani a kórokozókat is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A hagyma gyógyhatásairól
  2016-08-19 20:23:18, péntek
 
 



Így gyógyíthatod ki magad a betegségekből párolt vagy főtt hagyma segítségével!

A hagyma egy varázslatos zöldség, hiszen annyi jótékony hatóanyag van benne, ami egy szintetikus gyógyszerben sincs. Most nézzük, hogy miként tudjuk elkészíteni úgy, hogy több betegségből is ki tudjuk gyógyítani magunkat.

Hagymás pakolás

Ha migrén kínoz, vagy fülgyulladás okoz fájdalmat, tegyünk egy szelet friss hagymát a területre, ami csillapítja a kellemetlen tüneteket, és a fájdalmat. Csökkenti a lázat is, ezért a talpunkra tegyünk egy jókora szeletet, húzzunk zoknit. Amennyiben az arcüregünket szeretnénk helyrehozni, a nyakunkra rakjuk pár szelet hagymakarikát.

Égési sérülések, rovarcsípések esetén érdemes bedörzsölni a bőrt egy szelet hagymával, majd mehet még rá egy pici olívaolaj is. Egy óra múlva máris enyhülni fog a duzzanat.

Hagymalé

Hámozzuk meg a hagymát és facsarjuk ki a levét, majd adjunk hozzá egy evőkanál gyümölcslét. Ezt kell meginni egy nap 2-3 alkalommal, ha légzőszervi panaszaink vannak.

Serkenti a hajnövekedést, ha minden nap egy hagyma levével bedörzsöljük a fejbőrünket.
Bőrkiütések, gyulladások esetén kenjünk be némi hagymalével az érintett területet.
Gyomorpanaszokra egy kevés levet keverjünk össze pár csepp alkohollal, és azt igyuk meg.
Főtt hagyma

A fekélyekre, húgyúti panaszokra érdemes egy hagymát megfőzni, pépesíteni, majd hozzáadni 200 ml vízhez. Mehet még bele egy kanál gyümölcslé, hogy jobb íze legyen. Melegítsük fel a keveréket, adjunk hozzá kevés rozmaringot, és 200 ml bort. Ezt a keveréket kell naponta fogyasztani, míg enyhülést nem tapasztalunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Fekete málna - betegségek ellen
  2016-08-19 17:39:01, péntek
 
 



A betegségek elleni nagy harcos: fekete málna

A fekete málna elsősorban Észak-Amerikában őshonos. Már az itt élő indiánok is hittek a gyógyító erejében, ezért előszeretettel csemegéztek belőle. De nemcsak gyógyítás céljából fogyasztották, hanem szerették a gyümölcs rendkívül édeskés ízét is és a gyümölcsnek az illatát is nagyon csodásnak tartották. A fekete málna színét egy antocián nevű antioxidáns vegyület adja.

A fekete málna igen gazdag antioxidáns vegyületekben, így például flavonoidokban is. De C-vitamin is nagy mennyiségben található benne, amely az immunrendszerünk védelmében játszik kiemelkedő szerepet. Az antioxidánsok nagyon jó szolgálatot tesznek egészségünk megőrzése érdekében. A károsító szabad gyökök folyamatosan roncsolják a sejtjeinket, enzimjeinket és a kötőszöveti molekuláinkat. Ennek a folyamatnak azonban súlyos következményei lehetnek, mint például a szervezetünkben kialakuló gyulladások, de különféle funkciózavarok és degeneratív betegségek is kialakulhatnak. Az antioxidánsok azonban a segítségünkre lehetnek abban, hogy ezek a folyamatok ne alakuljanak ki, vagyis védelmet élvezhetünk általa a súlyos betegségekkel szemben. Ha rendszeresen fogyasztunk antioxidáns vegyületekben gazdag étkeket, akkor biztosak lehetünk benne, hogy sokáig egészségek maradhatunk, de nem csupán fizikailag, hanem szellemileg is sokkal jobban érezhetjük magunkat.

A fekete málna kicsit hasonlít a hazánkban is fellelhető málnához, de attól jóval egészségesebb és magasabb a rost-, a szénhidrát- és a pektintartalma. A gyógynövényként is funkcionáló fekete málna baktériumölő hatással is bír. Ez a gyümölcs képes megkötni a vasat, így vérszegénység esetén kötelező lenne a fogyasztása.

Akár frissen, akár teaként fogyasztva segít a vércukorszint optimális beállításában, illetve rendszeres fogyasztásával a húgyutak is egészségessé válnak. Segít a vérnyomás beállításában, és még az ízületekre is rendkívül kedvező hatással van.

A növényi főzetet ülőfürdőként is használhatjuk, ha aranyeres panaszokkal küszködünk. A teát gargalizálásra, öblögetésre is lehet használni, mégpedig szájnyálkahártya- és fogínygyulladás esetén.

A fekete málna fitoösztrogént is tartalmaz, amely jó hatással van a kötőszövet és a bőr állapotára, vagyis szemmel láthatóan üdévé és simává teszi a megfáradt, ráncosodásra hajlamos bőrt.

Amerikában kutatásokat is végeztek ezzel a rendkívül egészséges gyümölccsel kapcsolatban. Megállapítást nyert, hogy a fekete málna rákmegelőző hatása sokkal nagyobb, mint az áfonyáé, amely gyümölcs pedig köztudottan szintén rengeteg antioxidáns vegyületet tartalmaz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Immunerősítésre - vértisztításra
  2016-08-19 17:33:34, péntek
 
 



Tavaszra szeretné mindenki a legjobb formáját nyújtani és új erőre kapni. Azonban a téli hónapok igazán igénybe veszik a szervezetünket, hiszen a hűvös, hideg hónapokban keveset mozgunk, napfénnyel csak elvétve találkozunk és ilyenkor sok esetben jobban esnek azok az ételek, amelyek melegítenek bennünket, ezek többsége pedig nem minden esetben tartozik az egészséges élelmiszerek kategóriájába. Mit tehetünk tavasszal, milyen gyógynövényekhez fordulhatunk, hogy kicsit megerősödjünk és növelni tudjuk szellemi és fizikai teljesítőképességünket?

Tavasszal szervezetünknek szüksége lehet egy alapos méregtelenítésre, vértisztításra. A gyermekláncfű ezeket a feladatokat minden gond nélkül képes elvégezni. Emellett serkentőleg hat az anyagcserére, erősíti a gyomrot és vizelethajtó hatással is bír. A gyógynövény meglehetősen gazdag A-, B- és C-vitaminban, de van benne kálium, szaponin és immunerősítő keserűanyag is. A gyógynövényt teaként is lehet fogyasztani, de tavasszal a friss, fiatal, virágzás előtti leveleiből tavaszi saláta is készíthető. Hogyan készíthető belőle tea? Két kiskanálnyi gyógynövényt - levelet, szárat, gyökeret - öntsön le 2 dl hideg vízzel, majd forralja fel. Hagyja állni 10 percig, majd szűrje le. Naponta két csészével is megihat belőle 6-8 héten keresztül.

Vértisztító gyógynövénykeveréket mi magunk is készíthetünk. Egy befőttesüvegben keverjen össze 20-20 grammot néhány gyógynövényből. Ezek a következők: csalánlevél, nyírfalevél, gyermekláncfű, hibiszkuszvirág, citromfű és borsmenta. Forrázzon le két evőkanálnyi gyógynövénykeveréket egy liter vízzel, hagyja állni, majd 10 perc múlva szűrje le. Ossza el a liternyi főzetet egy napra, és lassanként kortyolgassa el. A főzetet kúraszerűen, legfeljebb hat héten keresztül fogyassza.

Tavasszal az immunrendszerünket is érdemes megerősíteni. Ezt elősegíthetjük a sok-sok nyers és friss zöldség-, illetve gyümölcsfogyasztással, de egyes gyógynövények is alkalmasak szervezetünk védőbástyájának megerősítésére. Egyik leghatékonyabb immunerősítő gyógynövényünk a körömvirág. A gyógynövény meglehetősen gazdag E-vitaminban, flavonoidokban, de van benne karotinoid, szaponin és keserűanyag is. A gyógynövény nemcsak kitűnő immunstimuláns, hanem antibakteriális hatással is rendelkezik.

A lapachokéregből készült tea szintén megtámogatja és megerősíti az immunrendszert és elvégzi a szervezet salaktalanítását is. Ez a tea hatékonyan bánik el a gombákkal, a vírusokkal és a baktériumokkal. Rendszeres fogyasztásával a különféle gyulladásokat kerülhetjük el.

Tavasszal nem árt feltöltenünk szervezetünk kiürült vitamin- és ásványianyag-készletét sem. Ezt egyes gyógynövények fogyasztásával is megtehetjük. Elsősorban a C-vitaminban gazdag gyógynövényeket érdemes fogyasztani, hiszen a C-vitamin szerepet játszik immunrendszerünk védelmében és egy kitűnő antioxidáns, amely a szabad gyökök károsító hatásait képes kivédeni. De természetesen minden vitaminra szükségünk van, nem csupán a C-vitaminra kell koncentrálnunk. A homoktövis meglehetősen gazdag A-, B-, C-, E-, K- és P-vitaminban. C-vitamin-tartalma pedig igencsak kiemelkedő, így nem lenne szabad kihagynunk a testünket, szellemünket megerősítő tavaszi kúra idején. A homoktövis a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően javítja a szervezet védekezőképességét és egy kitűnő antioxidáns. Rendszeres fogyasztásával védelmet élvezhetünk a különféle betegségekkel szemben.

A másik, C-vitaminban ugyancsak gazdag gyógynövény a medvehagyma, melyben nagy mennyiségben van A- és B-vitamin is. A medvehagyma nemcsak az immunrendszert képes megerősíteni, hanem javítja a szervezet ellenálló képességét, és még a tisztítókúránkban is szerepet kaphat. Hogyan készíthető ebből a gyógynövényből tea? Forrázzon le 3 dl vízzel egy evőkanálnyi szárított medvehagymalevelet, majd hagyja állni 10 percig. Ezt követően szűrje le, majd fogyassza egészséggel. Naponta legfeljebb három csészével fogyasszon ebből a különleges ízű teából.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Áfonyalevél tea
  2016-08-19 17:21:41, péntek
 
 



Az áfonyalevél-tea számtalan egészségügyi problémára megoldást jelenthet, mivel a levél értékes hatóanyagokat tartalmaz. Ilyenek például a cseranyagok, a flavonoidok, a kvercetin, a tannin, a különböző savak, valamint az értékes nyomelemek. A levélben A-, B- és C-vitamin is fellelhető.

A levélből készült tea kiváló szél- és vizelethajtó tulajdonsággal rendelkezik. A gyógynövény levelei csökkentik a vérnyomást és csillapítják a köhögést. A teával történő öblögetés csökkenti a fogínygyulladást és megszünteti a hasmenést. Gyógyítja a vese és a hólyag betegségeit, illetve a bélrendszer hurutos megbetegedéseit is. Aki ezeknek a betegségeknek valamelyikében szenved, naponta több alkalommal is fogyaszthatja a gyógynövényből készült teát. Célszerű a teát étkezések előtt fél órával fogyasztani. A levélből készült tea védelmet nyújt hólyag- és gyomorhurut esetén is. Segíti a veseműködést és hozzájárul a koleszterinszint szabályozásához.

A fekete áfonya leveléből készült főzet vércukorszint-csökkentő, így ez a gyógynövény a cukorbetegek kiegészítő terápiájaként is alkalmas. A diabéteszesek számára a tea rendszeres fogyasztása a folyadékpótlást is elősegíti. A gyógynövény levelei érfalvédő szerepet is betöltenek, ugyanis csökkentik a hajszálerek sérülékenységét és növelik azok áteresztőképességét.

Az áfonya levelei lelassítják a szervezetben zajló öregedési folyamatokat, ugyanis a levelekben is számos antioxidáns vegyület található. Az egyik ilyen antioxidáns a proantocianidin, amely egy gyulladásgátló, antibakteriális és tumorellenes anyag, és képes más antioxidánsok (A-, C- és E-vitaminok) élettartamát és hatásfokát megnövelni. Az áfonyalevél-tea javítja a szem állapotát és véd az olyan betegségektől is, mint a makula degeneráció vagy a hályog, hiszen ez a tea a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően elősegíti a szem és más szervek megfelelő oxigén- és vérellátását. Nemcsak a szabad gyökök káros hatásait segít kivédeni, hanem a kollagén szerkezetét is erősíteni tudja. Jó, ha tudjuk, hogy az áfonya antioxidáns-tartalma alacsonyabb, mint a leveleké.

Hogyan készíthetünk az áfonya leveleiből teát? Forrázzon le 1-2 teáskanál drogot 2,5 dl vízzel, hagyja állni 10 percig, majd szűrje le. Fogyassza ízesítés nélkül.

Az áfonyalevél-tea fogyasztása során néha szünetet szükséges beiktatni, majd újra el lehet kezdeni azt inni. Ha valaki túlzásba viszi a fogyasztását, akkor előfordulhat nála gyomorirritáció, súlyosabb esetben akár még mérgezés is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 238 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1418
  • e Hét: 11532
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 229982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.