Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Álláshalmozók a jegybanknál
  2016-08-02 23:29:26, kedd
 
  Összesítve az alapítványok és a cégek dolgozóinak adatait, kiderült:
- az alapítványoknál és az alapítványi cégeknél és azok leányvállalatainál 50 ember tölt be vezetői posztot. Ez alatt a

- vezérigazgatói
- igazgatósági elnöki
- igazgatósági tagi
- felügyelőbizottsági elnöki
- felügyelőbizottsági tagi
- kuratóriumi elnöki
- kuratóriumi tagi posztot értem.

A felük egyszerre két, vagy annál több posztot is betölt.
Három, vagy annál több posztot 14 ember tölt be. Közte Polt-Palásthy Marianna, Polt Péter felesége. Szemerey Gabriella, Szemerey Tamás felesége, Vörös József, a PFLA jogásza, aki Mészáros helyett vett földeket.

A legtöbb posztot (9-et) Kalina Gábor tölti be: fb tag mind a 6 alapítványban, és fb tag 3 cégben (Optima, Kasselik Ház, Vízház)

Őt követi Kardkovács Kolos, aki 7 posztot tölt be: fb elnök egy alapítványban (PADI), fb tag két másikban (PADA, PAGEO), kuratóriumi tag egy negyedikben (PADS), három cégben pedig fb tag (Optima, Kasselik, Vízház)

Nagy Róza, aki 5 posztot tölt be: ő az egyik alapítvány elnöke (PADI), két alapítványban kuratóriumi tag (PADA, PADMA), vezérigazgatója a Kasselik Ház Zrt.-nek, a Vízház Zrt.-nek pedig az igazgatósági tagja.

Csizmadia Norbert, aki 4 posztot tölt be: kuratóriumi tag két alapítványban (PADOC, PADMA), elnök egy harmadikban (PAGEO), továbbá igazgatósági tag a KEDO-ban.

Bánkuty Tamás, aki 4 posztot tölt be: igazgatósági tag három cégben (Optima, Ferida, Kasselik), fb tag efgy negyedikben (KEDO)

Horváth Marcell, aki 4 posztot tölt be: fb tag egy alapítványban (PADI), fb tag három cégben (Optima, Kasselik, Vízház)

Alier Piroska, aki 3 posztot tölt be: kurarótiumi tag két alapítványban (PADOC, PADMA, és a KEDO-ban igazgatósági tag.

Schaller Ernő, aki 3 posztot tölt be, kuratóriumi tag két alapítványban (PADOC, PADA, és felügyelőbizottsági taga Ferida Zrt.-ben.

Vörös József 3, aki posztot tölt be: két alapítványban kuratóriumi tag (PADI, PADA), igazgatósági tag a Vízház Zrt.-ben.

Csuhaj-Varju Imre, aki 3 posztot tölt be: kuratóriumi tag egy alapítványban (PADI), és igazgatósági tag két cégben (KEDO, Vízház)

Sás Annamária, aki 3 posztot tölt be: igazgató az egyik alapítványnál (PADI), igazgatósági tag az Optima Zrt.-nél, és a Vízház cégvezetője.

Szemerey Gabriella, aki 3 posztot tölt be: igazgató ez egyik alapítványnál (PADA), igazgatósági tag két cégben (Optima, Kasselik)

Patakiné Gramantik Ildikó, aki 3 posztot tölt be, igazgató az egyik alapítványnál (PADS, és igazgatósági tag két cégben (Optima, Kasselik)

Polt-Palásthy Marianna, aki 3 posztot tölt be: fb tag egy alaoítványnál (PADMA), fb elnök egy másiknál (PADS), és fb tag a KEDO-nál.

a két pozisokat fel se sorolom :)

Az MNB-nél dolgozók nem veszik fel a fizetésüket, csak az MNB-set, a többiek igen.


http://rtl.hu/rtlklub/hirek/allashalmozok-a-jegybanknal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs főtt étel az esztergomi kórház betegeinek
  2016-08-02 23:22:04, kedd
 
 

Nincs főtt étel az esztergomi kórház betegeinek

Origo2016.08.02. 10:3774

Szerződést bontott az esztergomi kórház a konyháját üzemeltető céggel, ezért egyelőre főtt ételt nem, csak szendvicset tud biztosítani a betegeinek. Az egyik beteg hozzátartozója úgy tudja, a kórház nem fizette a számlákat, a cég ezért szerelte le a konyhát. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ elismerte, hogy a kórházban jelenleg nincs főtt étel, mert a konyhát üzemeltető cég kezdeményezte a szerződés felbontását. Augusztus 8. után mikrózható étel lesz a kórházban két hónapig, utána újra működik majd a konyha. A központ szerint a speciális ételt igénylő betegekről gondoskodnak a kórházban, a betegek általában sem egyszerű szendvicset kapnak, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicseket.


Az esztergomi kórház körlevélben értesítette a betegeket arról, hogy szerződést bontott azzal a céggel, amely az élelmezésért volt felelős, ezért nem tud főtt ételt biztosítani, tájékoztat a HírTV. Az adásban mutatott körlevélben az olvasható, hogy a helyzet csak időszakos.
A kórház nem fizetett?

Az egyik beteg rokona szerint a kórház nem fizetett a konyhát üzemeltető cégnek, ezért az
kivonult, befejezte, leszerelte a konyhát".
Csak szendvicset kapnak

A rokon szerint a betegek csak hideg élelmet kapnak, ami a gyakorlatban szendvicscsomagot jelent, naponta háromszor, reggel, délben, este.

Mivel a kórház konyhája nem működik, azoknak a betegeknek is be kell érniük szendviccsel, akik speciális ételre szorulnának, vagy pedig a hozzátartozóiknak kell ételt bevinni.
A cég gyorsan levonul

Hideg élelmet biztosít a betegeknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház augusztus 1-jétől várhatóan egy hétig, miután az intézmény szerződést bontott az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt.-vel - tájékoztatott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ augusztus 2-án, kedden.

A szerződésbontást a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd végül közös megegyezéssel szűnt meg a kontraktus - tudatták sajtóhírekre reagálva. Közleményük szerint a Hungast Zrt. rendkívül rövid határidővel vonul le a kórházból, a jelenlegi átmeneti időszakban az intézmény hideg élelmet biztosít a betegeknek.
Augusztus 8-tól mikrózható étel lesz

Mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére. Közlésük szerint ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg élelmet a betegeknek, így várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani az intézmény a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.
Megoldják a speciális igényeket

A következő egy hétben a hideg élelmezés keretében a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot biztosítanak, amelyet dietetikus állít össze a betegek betegségére tekintettel.

A hideg élelmezésnél sem egyszerű szendvicset kapnak a betegek, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicseket, gyümölcsöt - közölték.

http://www.origo.hu/itthon/20160802-esztergom-korhaz-meleg-etel-szendvics.html


http://66.media.tumblr.com/e43d9481d46e5a5a7fbd75987ed8dd2f/tumblr_inline_ob9s36S NTT1qbuftg_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdogan annyira megborult, hogy már a török focibírók közt i
  2016-08-02 23:07:30, kedd
 
  Attól tartok, hogy erre itt is sor kerülhet. Jövőre minden körülmények között vissza kell jutnia a Felcsútnak az NB1-be. Kerül amibe kerül. Bár, szerintem elég lesz néhány véletlenszerű NAV ellenőrzés is a cél eléréséhez. Nem lennék most a foci bírok helyében.
Csak szólok, a g..inek is így fog elgurulni a gyógyszere. Ellenség 11 óránál. :)) Ellenség mindenütt. :))
Dzsudzsák gülemista?

Na most már értem. Nálunk is ez lehet a gond, azért nem megy jobban a foci mert a gyurcsányisták vannak benne!

***********


Erdogan annyira megborult, hogy már a török focibírók közt is tisztogatnak

Rényi Pál Dániel
Külföld
ma 19:20


Recep Tayyip Erdogan. Fotó: Kayhan Ozer / Anadolu Agency.

94 tagját zárják ki a labdarúgó-szövetségnek, mert azzal gyanúsítják őket, hogy részt vettek a Recep Tayyip Erdogan elnök elleni júliusi puccskísérletben.

Bírók, partjelzők, játékvezetői bizottsági tagok és játékosmegfigyelők is szerepelnek a listán a szövetség közleménye szerint. Az MTI szerint a Hürriyet napilap azt írja, egy török élvonalbeli bíró is érintett az intézkedésekben.

Erdogan elnök a futballtársadalomból is ki akarja szűrni a Hizmet mozgalmat szervező Fethullah Gülen híveit, emiatt a szakági szövetségi bizottsági tagjainak is le kellett mondani, hogy sor kerülhessen a szervezet átvilágítására.

Ez nem befolyásolja viszont a bajnokság menetrendjét, a meccsekre sor kerül, de a török focinak összességében nem tett jót az államcsíny. Több külföldi ismert játékos, köztük a Besiktas csatára, Mario Gomez és Dzsudzsák Balázs, a Bursaspor játékosa is jelezte, hogy a bizonytalan politikai helyzet miatt távozik az országból. (AFP)


http://444.hu/2016/08/02/erdogan-annyira-megborult-hogy-mar-a-torok-focibirok-koz t-is-tisztogatas-kezdodott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy baj lesz ebből!
  2016-08-02 22:34:45, kedd
 
  A szerb hírszerzésnek információja van arról, hogy elkezdték megkörnyékezni a Szerbiában élő cigányokat, hogy térjenek át az iszlám vallásra, amiért pénzt is adnak nekik. Bulgáriában hasonló jelenségre figyeltek fel a titkosszolgálatok, és a szálak Törökországba vezetnek. Nos, nálunk kb. 800 ezer és 1 millió körülire saccolják a cigányság létszámát. Ha itt kezdenek bele a hittérítésbe, akkor sötét jövő elé nézünk. Eljöhet az az idő, amikor a cigányság már nem csak közbiztonsági, hanem nemzetbiztonsági problémát is fog jelenteni.



Nagy baj lesz ebből!


Közzétéve 2016-08-02


DZSIHADISTÁK SZIVÁROGNAK BE A BALKÁNRA


Az elmúlt 18 hónapban nőtt a Szíriából, Irakból és Líbiából hazatérő dzsihadisták száma - jelentették kedden a montenegrói lapok a nemzetbiztonsági szolgálat adataira hivatkozva.

sal
Csaknem 200, az Iszlám Állam terrorszervezet oldalán harcoló dzsihadista, köztük 28 nő tért vissza Koszovóba, Bosznia-Hercegovinába és Macedóniába az elmúlt, valamivel több mint másfél év alatt - lapinformációk szerint. A Pobjeda című montenegrói napilap azt állítja, hogy mintegy 20 szerb és montenegrói állampolgárságú iszlamista - tartva a büntetéstől saját országában - valamelyik nyugat-európai országba távozott.
A lap azt is tudni véli, hogy az utóbbi, a közel-keleti harcterekről hazatért harcosok az ellenőrizetlen migránshullámmal jutottak el Nyugat-Európába.
A nyugat-balkáni országok mindegyikében törvény tiltja, hogy állampolgáraik részt vegyenek fegyveres harcokban az ország határain kívül, ami több évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.
(vs)
Bal-Rad komm: NEM RIOGATÁSKÉNT: Az ISIS legalább két esztendeje már, hogy ÁRVA-vagy szüleiktől elorozott-FIÚGYEREKEKET KÉPEZ KI!
Agymosás és alapszintű terroristaismeretek az oktatott tárgyak. Aztán ezeknek a gyerekeknek a többségét Európába küldték, mert sok hasznukat amúgy a harcokban nem tudják venni!

EZEKET EURÓPA ELLEN KÉSZÍTETTÉK FEL!
A MI ORSZÁGUNKBAN KILENCEZER “KISÉRŐ NÉLKÜLI" KISKORÚ FIÚ-NÉHÁNY KIVÉTELLEL 14 ÉV FELETTIEK-LETTEK REGISZTRÁLVA!
Nem állítjuk-sőt, nem is feltételezzük-hogy Magyarország lenne a cél! Ezeknek a fiúgyerekeknek a túlnyomó többsége nem vágyik a magyarországi létre!
Azt viszont állítjuk, hogy komoly veszélyforrást jelentenek! Európára, Magyarországra!
Hiszen ha megérkeznek(megérkeztek) a tanítók is, a parancsnokok is-mint “menekültek"... Na akkor lehet cudar világ!

http://www.balrad.com/2016/08/02/nagy-baj-lesz-ebbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átköltöztetjük önöket a területileg illetékes stadionba
  2016-08-02 22:29:44, kedd
 
 
Swan Edgar 2016-08-02


Átköltöztetjük önöket a területileg illetékes stadionba


Üdvözlöm, asszonyom! Látja, kár volt úgy idegeskednie, csak sikerült végül befeküdnie a műtétre. Úgy elrepült az a két hónap, mint a sicc! Másfél éve vár? Ja, az biztosan lassabban repült el, de a lényeg, hogy ki van tűzve a műtét időpontja. Nővérke! Mutassa meg kérem a betegnek, melyik lesz az ő ágya!

Jöjjön hölgyem, mert nem érek rá! Még huszonöt betegnek ki kell osztanom a gyógyszert. Nem, nem ennyi beteg jut rám, egy részüket már elláttam. Na, ez az ágy lesz az. Majd tessék vigyázni az ablakdeszkával, mert ki szokott esni. A radiátor is, abba ne kapaszkodjon. Nem koszos az ágynemű, csak foltos. Remélem, hozott mindent magával? Hogyhogy mit? Mindent. Mi csak az orvost adjuk, már ha lesz a műtét napján még dokink. Hehe, vicceltem.

Jó reggelt! Vérnyomásmérés, lázmérés! Tudom, hogy hajnali négy óra van, nekem is van órám. Ketteske, ideadná a rádiójából az elemet? Nem, csak itt maguknak mérek vele, aztán visszaadom. Majd kérek a másik kórteremben is kölcsön. Van valaki, aki lázasnak érzi magát? Már csak azért kérdem, mert lázmérőnk az most nincs. Kovács néni? Mutassa a homlokát! Tényleg forró. Vegyen be egy lázcsillapítót. Remélem, van magánál!

Itt a finom reggeli! Meg az ebéd és a vacsora is. Három szelet kenyér és három macisajt. Nincs meleg étel, mert konyha sincs. Most szereli le a tulajdonosa. Amúgy is, mit hisztiznek? Amikor volt meleg ebéd, akkor meg azzal volt bajuk, hogy ehetetlen. Nem hízlalda ez. Gyógyuljanak, ne az ételt követeljék. Nahát.

Kedves barátaink, magyarok! A magyar reformok működnek! A magyar embereknek jogában áll elmondani, hogy kivel akarnak együtt élni. Elutasítjuk a kötelező migránsbetelepítést. Üzenjünk együtt Brüsszelnek! Ötmilliárdból kijön az egész, plusz a plakátkampány és a hirdetések. Minden fillért megér, hogy független, szabad ország maradjunk! Megvédjük a magyar embereket, a magyar családokat és a magyar akácot!

Örömmel jelenthetem, hogy a bürokráciacsökkentés és az olcsóbb állam működik! Mint a reformok. A magyar embereknek alig néhány milliójába fog kerülni az, hogy én és az öregem kiröppenjünk Rióba, az olimpiára. Balog kolléga és a fél minisztérium másik géppel repülnek, az még olcsóbb lesz. Csak hát ők meg sokan vannak. De nem baj, a magyar adófizetők örömmel finanszírozzák. Sajnos az utazás izgalmai miatt Balog Zoltán, akit a köznyelv viccesen emberminiszternek hív, most nem ér rá a gyermek hospice ügyével foglalkozni, de amint visszatért Rióból, majd intézkedik az ígért összeg átutalásáról. Nem is értem, miért vergődnek annyira ötmillió forinton.

Tisztelt betegeink! Kérjük, mindenki szedje össze a holmiját, mert beszakadt a tető és a karbantartó Józsi szerint egy hajszálon múlik, hogy a fejünkre essen a plafon. Nem, senkit nem teszünk az utcára. Átköltöztetjük önöket a területileg illetékes stadionba.

Nem, ott sem lesz meleg étel, de hideg sem. Mindenki szóljon a hozzátartozóinak, hogy gondoskodjanak az étkezésekről. Ja, és ágyat is hozzanak be, mert különben a földön kell aludni a kedves betegnek. Nem, nincs ágy, miért lenne egy stadionban? Viszont van fűtött gyep! Na, ugye!

Nem értem, kedves asszonyom! Miért van így felháborodva? Hiszen két hónapot kellett csak várnia a műtétre. Jó, másfél évet, de már itt is van és itt vagyunk mi, hogy megoperáljuk azt a rosszalkodó térdízületet. Nem pont most, mert ugye egy stadionban mégsem operálhatunk, de hamarosan. Hogy jön az ide, hogy 40 éve fizeti a TB-t és még soha nem volt kórházban? Hogy követeli vissza a befizetett pénzét? Heheh! Hadd mutassam be a kollégámat, ő most átveszi az ön kezelését. Neki a stadion sem probléma, itt is praktizál. Hogy milyen szakorvos? Hát pszichiáter. Kezit csókolom!

http://kolozsvaros.com/2016/08/02/atkoltoztetjuk-onoket-a-teruletileg-illetekes-s tadionba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fehér őslakosság arányának csökkenésével párhuzamosan zuha
  2016-08-02 22:28:51, kedd
 
  látszik is

********



A fehér őslakosság arányának csökkenésével párhuzamosan zuhan az átlagos IQ-szint Európában


Európa lakóinak IQ-szintje folyamatosan csökken.

Az elmúlt száz esztendőben 14,1 ponttal szállt lejjebb az európaiak intelligenciahányadosa. A jelenség okairól a “fősodratú médiában" őszintén beszélni aligha lesz lehetséges. “Ellenőriztük azt a feltételezést, hogy a viktoriánus korban élő elődeink okosabbak voltak korunk magas szintű technológiát használó embereinél, a vizuális reakcióidő terén végzett vizsgálódások szerint" - olvasható a tudósok jelentésében, mely az Intelligence című tudományos lapban publikáltak.

A kutatók hozzáteszik, hogy "a (vizuális) reakcióidő összefüggésben áll az általános intelligenciával, és a felfogóképesség mértékét mutatja". Az eredmény aligha lephet meg bárkit is, mert teljes mértékben igazolja a hétköznapi életben szerzett tapasztalatainkat. A tudósok azonban mégis meglepődtek, elsősorban azért, mert arra számítottak, hogy korunk televízión és interneten felnőtt emberei gyorsabban reagálnak bizonyos vizuális hatásokra, mint száz évvel korábban élt elődeik.

Ami magyarán annyit jelent, hogy dédszüleink nemzedékének tagjai gyorsabban értették meg azokat az “üzeneteket", melyeket képek (fényképek, festmények, rajzok stb.) magukban rejtenek. A vizsgálatokat végző kutatók neves szakemberek: Michael A. Woodley (Brüsszeli Vrije Egyetem), Jan te Nijenhuis (Amszterdami Egyetem) és Raegan Murphy (az írországi College Cork Egyetem). Hogy az általános elbutulás be fog következni, azzal több értelmes ember is tisztában volt már sok-sok évtizeddel ezelőtt. Köztük volt például Adolf Hitler, aki a Mein Kampfban világosan utal a nyugati világban élő népek általános értelmi képességeinek hanyatlására.

A csökkenés mértéke évtizedenként 1,23 pont. Az okokat illetően a tudósok annyit jegyeztek csak meg, hogy a kevésbé tanult nőknek általában több gyereke születik, mint az intelligensebbeknek. Az alapvető ok - amiről hallgatni kell - az természetesen nem más, mint hogy a nyugati világban tapasztalható inváziós méretű harmadik világbeli bevándorlás és hihetetlen ütemű fajkeveredés. A folyamat eredményeképpen pedig a nyugati civilizáció menthetetlenül az afrikai államok szintjére fog süllyedni.

A tanulmány ijesztő végkövetkeztetése: "Az adatok világosan mutatják, hogy a viktoriánus kor emberei alapvetően értelmesebbek voltak, mint a modern nyugati világ lakói".

Perge Ottó, Kuruc.info - Yahoo News nyomán




http://harcunk.info/index.php/83-hirek/925-a-feher-oslakossag-aranyanak-csokkenes evel-parhuzamosan-zuhan-az-atlagos-iq-szint-europaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány ballibsit bír még el a rakpart?
  2016-08-02 17:51:30, kedd
 
  A rendszerváltáskor elkövetett egyik legnagyobb ha nem a legnagyobb hiba az volt,hogy nem lettek eltakarítva a közéletből az előző rendszer kiszolgálói és a kettős állampolgárok! Ezek napjainkig mint a polip behálóznak mindent,zsarolnak és zsarolhatóak,bomlasztanak és bomlaszthatóak! Sajnos már késő, láthatjuk ennek eredményét.


***************************


2016. 08. 2. 15:54

Hány ballibsit bír még el a rakpart?

A magyar politikai paletta mindkét oldala reggel óta próbálja felfogni a hírt, amely szerint Eörsi Mátyást jelöli a kormány a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári tisztségére.

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint a veterán ultraliberális politikus, főállású rettegő, aranyfokozatú nácivadász, az SZDSZ egykori külpolitikai megmondóembere és Horn Gyula államtitkára a legalkalmasabb ember arra, hogy hazánkat képviselje. Mégpedig

"a rendszerváltoztatásban

szerzett érdemek"

alapján.

Eörsi Facebook oldalán tudatta a remek hírt a nagyvilággal, hozzátéve, hogy ő ettől persze még nagyon demokrata, és nagyon ellenzéki marad. Ám a hiúság nagy úr, amely egy röpke pillanatra maga alá gyűrte őt is, így nem állta meg, hogy hozzá ne tegye:

,,tisztában vagyok, hogy aktív külpolitikai megítélésem a Fidesznél lényegesen jobb volt annál, mint ami a médián keresztül látszódott."

Ezzel az irigylésre méltó helyzettel nincs egyedül. Az elmúlt esztendőkben a fülkeforradalom és az elszámoltatás kormánya számos egykori balliberális kádert előásott a politikai süllyesztőből.
A magyar-kínai barátság harcosa

Nagy feltűnést keltett, amikor az Eörsi Mátyást támogató/jelölő Szijjártó Péter 2015 novemberében a

Magyar-Kínai Barátságért Kitüntető Díjat adományozta

a szocialisták egykori miniszterelnökének.

sdf

A kitüntetés akkor nagy felháborodást keltett - mindegyik oldalon - különösen azért, mert a nyilatkozatokkal közismerten hadilábon álló Medgyessy épp november végén próbált néhány nyakatekert mondattal körülírni, vagyis összehasonlítani a szocialista- és Fidesz-kormányok közötti korrupciót: "Semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében"
Csak én vagyok helikopter

Kóka János, az MSZP-SZDSZ kormányok emblematikus figurája, volt gazdasági és közlekedési miniszter, a vidéki és helikopteres közlekedés nagy barátja a kormányváltás után is megtalálta a maga számítását. Visszatérve az üzleti életbe egyengette tovább cégei ügyeit, olyan jól, hogy néha még Szijjártó Péterhez is ellátogat és beszélgetnek. Beszállt a keleti nyitásba, így

utazhatott a külügyminiszter delegációjával Szingapúrba.

Ráadásul többször is dicsérte az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját. Biztos örültek ennek a kommunikációs stábban.

Nagykövetként kormánypárti, ellenzékiként liberális

A Fidesz-kormány hatalomra kerülésekor (akkor) meglepő módon pozíciójában maradhatott Szent-Iványi István, Magyarország ljubjanai nagykövete, aki prominens SZDSZ-es politikusként, volt külügyi államtitkárként egyértelműen politikai kinevezettnek számított a diplomáciai karban. Olyannyira pozícióban maradt, hogy 2015-ig ott is maradt. Igen, megint Szijjártó, a külügyminiszter róla mondta, hogy

,,A volt SZDSZ-es Szent-Iványi Istvánról jó véleménnyel vagyok, remek munkát végzett... szeretném, ha most a házban vállalna szerepet."

Amikor aztán hazajött (amellett, hogy pár nappal később ,,elvtelen opportunizmusnak" minősítette hirtelen az Orbán-kormány politikáját), rögtön

be is lépett a Magyar Liberális Pártba,

vagyis csatlakozott Fodor Gáborhoz, így ők már ketten alkotnak egy csapatot. Szent-Iványi ekkor újra megtalálta a benne szunnyadó liberálist.
A legkisebb közös többszörös

Such György, a Fidesz és az SZDSZ egykori tagja 2006-ban lett a Magyar Rádió elnöke, méghozzá

a Fidesz, SZDSZ és MSZP megállapodása alapján.

Ebben a minőségben volt pár igen sokat bírált döntése is - például kitiltotta Lovas István jegyzeteit. A 2006-os őszi események során remek alkalma nyílt arra, hogy kimutassa lojalitását az akkori hatalom iránt, amit ő jól meg is ragadott: a rendőrterror idején

az utcáról begyűjtött tüntetőket a Rádió székházának udvarán ütötték-verték.

Menedzserszerződése alapján, az ő állítása szerint - 2009 júliusától havi 9,4 millió forint javadalmazás illette meg, de a Magyar Rádió Közalapítvány elnöksége ezt vitatta és bírósághoz fordult. Such összesen

175 millió forintot követelt az MR-től.

Ez azonban nem jelentett akadályt, hogy 2012-ben kinevezzék az Országgyűlés Hivatala főigazgatójának, méghozzá Kövér László nyomására. Such amúgy rossz politikus, szokatlanul őszinte, beszólt Orbánnak is, mégis megbízható munkaerő. Egy korábbi - fideszes - jellemzés szerint ő

a magyar politika a "legkisebb közös többszöröse"

A legkisebb közös többszörös idén májusban pedig a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke lett.
Még sem bűzlik annyira a pufajka

Zoltai Gusztáv, az egykori munkásőr (aki azért 2006-ban ezzel együtt is megkapta az egyik '56-os szövetségtől az 1956-os szellemiség ápolásáért járó Pro Fidelia érdemrendet) 2014 szeptemberében lett

Lázár János tanácsadója,

a feladata magyarországi zsidó közösségekkel való együttműködés, a kapcsolatok javítása volt.

Mint ismert, Zoltai több mint húsz évig volt a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség kirobbanthatatlan vezetője, pozícióját még az sem tudta megingatni, hogy kiderült róla, hogy

amúgy munkásőr volt.

2014 tavaszán azonban váratlanul lemondott, ami összefügghetett a Mazsihisz pénzügyeinek átvilágításával. ,,Az alku nagy valószínűség szerint az volt, hogy Zoltai további bajkeverés nélkül feláll a székéből, cserébe viszont szabad elvonulást kap, gyanús ügyeit nem bolygatják" - írta a Szombat akkor. Zoltainak olyan jól sikerült a lelépés, hogy nem sokkal később már Lázár környékén sertepertélt.
Egy kis III/II is belefér

Tasnádi László, a harmadik Orbán-kormány rendészeti államtitkára annyiban kakukktojás, hogy nem a '90 utáni balliberális kormányok idején szolgálta a demokráciát - hanem még '89 előtt.

A volt III/II-es operatív tisztet

még 2000-ben, az első Orbán-kormány alatt nevezték ki az APEH bűnügyi igazgatójának, de 2002 decemberében, már a szocialista érában leváltották. 2014 nyarától

rendészeti államtitkár,

finoman szólva is óriási belpolitikai botrányt kiváltva ezzel. Olyannyira, hogy a kormány organikus térdelőszékének számító Civil Összefogás Fóruma is megtalálta egy pillanatra a gerincét, és lemondásra szólította fel Tasnádit.

10

Ő egyébként nagyon érzi ezt a demokrácia dolgot, nemrégiben ugyanis azt nyilatkozta, - természetesen, mint a polgári kormány államtitkára -, hogy

"a '70-es években jobb volt a nyomozóhatóságok és a titkosszolgálatok koordinációja, mint napjainkban. Nem azért, mert akkor mind egy minisztérium, a belügy alá tartoztak, most meg három minisztert szolgálnak. Hanem mert akkoriban még létezett egy olyan központi nyilvántartás, amelyhez mindenki hozzáférhetett."

Régen minden jobb volt, na, lássuk be! De azért még nem reménytelen, hogy megközelítsük az egykori aranykor kékesvörös tündöklését. Nekünk még van pár ötletünk, milyen remek figurákat lehetne újra aktivizálni a nemzeti együttműködés jegyében.


Ön melyik kiérdemesült balliberális ikont nevezné ki?
Választások
Gergényi Pétert az állampolgári jogok biztosává
Kovács Lászlót a nemzeti összetartozás kormánybiztosának
Bródy Jánost a Cseh Tamás Program vezetőjének
Fodor Gábort oktatási reformért felelős kormánybiztosnak
Demszky Gábort a 3-as metró felújításának projektmenedzserévé
Lendvai Ildikót a Nemzet Anyósává



http://alfahir.hu/hany_ballibsit_bir_meg_el_a_rakpart
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy sor beruházást törölt a kormány! Nem hoztak volna szavaz
  2016-08-02 17:45:34, kedd
 
  Kell a pénz még több stadionra és olimpiára!



2016. 08. 2. 16:04

Egy sor beruházást törölt a kormány! Nem hoztak volna szavazatot 2018-ban?

Alig egy hete hirdették ki, hogy háromsávosra bővítik az M1-es és az M7-es autópálya egy részét, múlt hétvégén azonban kiderült, hogy a kormány több útfejlesztéssel együtt visszavonták ezt.
A pénteki kormányhatározat s zerint mégsem tartják kiemelkedő fontosságú beruházásnak


az M1-es autópálya 2x3 sávra bővítése Budapest és Győr között projekt engedélyezési terveinek elkészítését,
és az M7-es autópálya 2x3 sávra bővítése Budapest és Balatonvilágos között projekt engedélyezési terveinek elkészítését.


Törölték emellett a Veszprémmel, Kecskeméttel és Szombathellyel kötött együttműködési megállapodásban szereplő fejlesztéseket, Sopron, Szolnok, Békéscsaba magas szintű útkapcsolatának kiépítését, valamint Ózd, Debrecen, Győr és Esztergom közúti kapcsolatrendszerének fejlesztését, melyekkel Orbán az utóbbi időszakban végighaknizta az országot.


Hogy mi áll a visszakozás mögött, arról egyelőre csak találgatások kerültek napvilágra.

Nem hozna szavazatot 2018-ban

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője kedden sajtótájékoztatóján bírálta, hogy a kormány visszavonta a döntéseket. Kepli szerint a beruházások az érintett városokban élők életét könnyítették volna meg. A képviselő szerint Orbán becsapta az embereket.

Kepli úgy véli, a kormányt két szempont mozgatja: saját oligarcháik zsebeinek tömése, valamint az, hogy a fejlesztések megfeleljenek belpolitikai törekvéseiknek. Kepli szerint utóbbi miatt mondtak le a korábban beígért beruházásokról, azok ugyanis 2018-ra nem készültek volna el, így nem hoztak volna szavazatokat.

A képviselő arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be ezt a politikát, és az ország érdekeit szem előtt tartva kormányozzon.

Kepli szerint az a kormány, amely néhány nappal bejelentésük után von vissza határozatokat, nem alkalmas az ország irányítására.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke úgy reagált: a megyei jogú városokban élő emberekkel kötött szerződések érvényesek, és természetesen meg fognak valósulni, arra azonban továbbra sincs racionális magyarázat, hogy miért törölték a beruházásokat és azt sem lehet tudni, hogy azok mikor fognak megvalósulni.

http://alfahir.hu/egy_sor_beruhazast_torolt_a_kormany_nem_hoztak_volna_szavazatot _2018_ban




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap, amikor csúcsra járatják a rendszerváltást
  2016-08-02 17:27:50, kedd
 
  Egyre elképesztőbb figurák a nemzeti kormány környékén.
Farkas Flórián, Szili Katalin vagy Zoltay Gusztáv után jöhet Eörsi Mátyás is. Neki is jól jön az a bizonyos havi egy millió, ami ezekért a posztokon járni szokott, akár heti egy-két órás elfoglaltságért is.
A magyar szakmunkások meg tengődjenek minimálbéren, vagy hagyják el az országot! Ennyi naplopó még soha egyetlen kormányban és környékén még nem volt!

Mint volt jó komcsik össze tartanak na !
No lám, narancsékból csak előbújt a liberális ördög! Ennyit az elmútnyócévezésről...

*********


2016. 08. 2. 09:55

A nap, amikor csúcsra járatják a rendszerváltást

A volt SZDSZ-es politikust, Eörsi Mátyást jelöli a kormány a Demokráciák Közössége főtitkári posztjára, aki egy egész posztot szentelt arra, hogy elnézést kérjen minden demokratikus érzelmű magyartól ezért. Persze azért elfogadja a jelölést.

"Ezúton szeretném tájékoztatni a hazai és a nemzetközi közélet iránt érdeklődőket, hogy hacsak meg nem gondolja magát, a külügyi kormányzat engem fog jelölni a Demokráciák Közössége - ahol egyébként több mint két éve dolgozom különböző beosztásokban - főtitkári posztjára."

- írja a rendszerváltás utáni időszakban már bizonyított politikus a Facebook oldalán.

A jelenleg DK-s színekben versenyző Eörsi "tisztában van vele" hogy erre a hírre sokan fogják felkapni fejüket, hiszen ilyen vagy ehhez csak hasonló támogatás a NER-re a legkevésbé sem volt jellemző - írja.

Hogy ne minden demokrata érzelmű európai értelemben vett magyar kapjon azonnal szívrohamot, gyorsan le is szögezte:

"A jelölés ötlete eredetileg a diplomáciai állományból származik, végül a külügyminiszter meghívott egy találkozóra."

A találkán világossá tette Magyarország jelenlegi bel- és külpolitikájával a Demokratikus Koalíció tagjaként alapjaiban nem ért egyet, sőt, elmarasztaló véleményének hangoztatásától - aminek eddig is hangot adott - a jövőben sem kíván elállni.

A demokratikus érzelmű politikus megnyugtatott mindenkit: akár megválasztja főtitkárnak a Demokráciák Közösségének igazgatótanácsa, akár nem, a magyar kormánytól anyagilag és minden egyéb tekintetben is teljesen független marad,

"így semmilyen formális vagy más nyomást nem lehetséges rám gyakorolni."

Sőt, mint kiderült, mindezeket Szijjártó Péter elfogadta és visszaigazolta.
Eörsivel kezdik a belpolitikai hidegháború befejezését

A DK-s politikus számára "nem teljesen világos, milyen előnye származik a külügyi kormányzatnak a jelölésből" (nekünk sem), ám azzal "természetesen tisztában vagyok, hogy aktív külpolitikai megítélésem a Fidesznél lényegesen jobb volt annál, mint ami a médián keresztül látszódott, de akármennyire is hízelgő lenne számomra egy ilyen értelmezés, nem tudom elképzelni, hogy a hat év belpolitikai hidegháború befejezését éppen velem kezdenék.
Miazhogy, nagyon is!

(Eörsi) "kérdezte, szerintem reális-e, hogy őt jelöljük, én meg mondtam, hogy persze. Elmentem a miniszterelnökhöz, mondtam, hogy szerintem ez jó ötlet, ő meg mondta, hogy a rendszerváltoztatásban szerzett érdemeket akkor is tiszteletben kell tartani, ha azóta sok mindenben nem értünk egyet. Úgyhogy a magyar kormány most Eörsi Mátyást fogja jelölni főtitkárnak. Aki DK-tag, mint számomra kiderült."

Mondjuk ezt még én is tudtam, pedig biztos, hogy soha nem leszek sem politikus, sem külügyminiszter.
Amúgy ebből a csodaszervezetből nemrégiben még ki is akartak minket zárni

2014-ben az Orbán-kormány tevékenysége miatt reális forgatókönyv volt, hogy kizárnak minket a 2000-ben alapított szervezetből. Végül maradhattunk a demokratikus intézményrendszer fejlesztését célzó és persze afölött örködő csodaszervezetben, sőt, ha minden jól alakul, akkor egy hiteles, már bizonyított, szakértő magyar politikus vezetheti a grémiumot.


http://alfahir.hu/a_nap_amikor_csucsra_jaratjak_a_rendszervaltast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg nem nyílik már az a kib*szott bicska ettől a határok
  2016-08-02 17:21:29, kedd
 
 
Molnár Bálint 2016-08-02

Tényleg nem nyílik már az a kib*szott bicska ettől a határokat nem ismerő pofátlanságtól?


Magángéppel szeret utazni (Fotó: MTI)

Csak a szokásos, semmi új, semmi szóra érdemes. Az öltözőben szocializálódott (amit az öltözőben nem lehet megtanulni, azt talán nem is érdemes, ugye) elcseszett pocakos futballista sem hagyja ki a riói olimpiát, sőt a Magyar Olimpiai Bizottság nagyvonalú gesztusából kifolyólag további neves és névtelen miniszterek és államtitkárok is közelebbről barátkozhatnak a Zika vírussal ha nem is, de a nyári olimpiai játékok helyszínével és a sporteseményekkel mindenképpen.

Már hogy a tüdőbe ne futná a csilliárdos költségvetésű MOB nagylelkűségéből állami vezetőket Brazíliába hurcolni. Gazdag év, jó év ez, foci után olimpia, semmit nem hagyhatnak ki a plebejusok. Ennek megfelelően Balog Zoltán embernek kinéző forrásminiszter - aki a foci Eb-t is végigcsápolta -, Simicskó István honvédelmi miniszter, Szene­czey Balázs főpolgármester-helyettes, továbbá három államtitkár is fejenként 700 ezer forintból csodálhatja meg Dél-Amerikát. Köztük van Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár is (rohadjak meg, ha egyszer is hallottam, hogy mit dolgozik és milyen elévülhetetlen érdemei vannak neki), aki tizenkét éjszakával a leghosszabb ideig lesz távol munkájától.

Hogy ki a további két államtitkár, aki semmiképpen nem hagyhatja ki Riót, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy nem a MOB, hanem az állami költségvetés terhére Áder János, a nem létező köztársaság elnöke, illetve Orbán Viktor miniszterelnök is feltétlenül oda fog érni az ámenre. Mindketten plusz 1-1 fővel mennek Brazíliába, chartergéppel és élőben nézhetik majd a kajak-kenu utolsó versenynapjait, illetve a vízilabda helyosztóit.

Igen, tisztában vagyok a protokollal és nálam okosabb szakértők megkerülhetetlen véleményével, miszerint ebben már megint nincs semmi kivetnivaló, hiszen Budapest pályázik a 2024-es olimpiai játékokra és annak sikere érdekében nem árt a legmagasabb szinten képviselni az országot, tehát semmi gond nincs az átlagosnál több politikus utaztatásában.

Én pedig - mivel ma nagyon jó napom van - azt szeretném ezzel kapcsolatban világossá tenni, hogy elmentek ti a büdös francba! Mind. A kibaszott rongyrázós, pofátlan, szemtelen, aljas, sunyi, geci bandátokkal együtt. És leszarom, hogy demagógiát kiabáltok, hogy kikéritek magatoknak a stílust, hogy megpróbáljátok majd úgy beállítani a dolgot, hogy ez természetes, hogy értünk teszitek, hogy az országot képviselitek.

Lófaszt, mama! Nem, egyáltalán nem természetes (MOB, vagy állami költségvetés, nekem tökmindegy, ne tegyünk már úgy, mintha az olimpiai bizottságnak semmi köze nem lenne a közpénzekhez), hogy számolatlanul utaznak mindenféle ismert és kevésbé ismert hivatalnokocskák olimpiát nézni. Akkor sem lenne természetes, ha nem pont tegnap derült volna ki, hogy a fénylő csillag szánalmas haknizásából az lett, hogy visszavonták a nagyívű ígéreteket (útépítés, felújítás, beruházás), amelyekkel egy ideje szédíti a népet. Ha nem pont tegnapi hír lenne, hogy 2017-től kezdődően a kormány megszünteti az átmeneti otthonokat, vagyis hogy az idősotthonok, a fogyatékossággal élők gondozóházai, a pszichiátriai, valamint a szenvedélybetegek átmeneti otthonai felszámolódnak. Vagy ha nem pont két órája olvastam volna, hogy az esztergomi kórházban megszűnt a meleg étel, mert az intézmény időtlen idők óta nem tudja kifizetni a konyhán dolgozó céget. Amely cégnek viszont rohadtul be kell fizetnie az ÁFA-t, ha Tállai Andrások potyognak az égből, akkor is.

Holnapután reggelig sorolhatnám, hogy egy ilyen szétcseszett országban az államvezetésnek miért nem járhatna különgép és dél-amerikai ingyenes szurkolási lehetőség. Ha már maguktól nem jut eszükbe szégyellni a pofájukat. És nem csak arról van szó, hogy a büdös életben nem jön ki fejenként 700 ezerből a riói hetyegés. De ha ennek a hat embernek az olimpiázgatása netán mégis összejön 4,2 millióból (utazás, biztonság, szállás, zabálás, pezsgőzés), akkor is indoklásra szorul, hogy mi a gyászt keres állami pénzen (MOB, de hagyjuk a képmutatást) egy olimpián a honvédelmi miniszter, az emberi erőforrás miniszterének nevezett miniszterelnöki kebelcseléd, vagy tetszőleges Mancika államtitkárasszony. Egyáltalán milyen szempontok szerint döntötték el, hogy ki menjen? Miért pont ezek? És ha ezek mennek, akkor miért nem megy az egész kormány? Ha ezeknek jár, a többieknek miért nem? És a sportért felelő államtitkárasszony rajta van a listán, ha már egyfajta tanulmányi kirándulásként is felfogható ez az egész, vagy ő pont nem ér rá?

Felfogható lenne, lehetne. Ha a szájbatekert olimpiátokat nem ugyanúgy nyomtátok volna le az emberek torkán, mint minden mást, amiről - a migránsőrülettel szemben - nem szavazhatnak az emberek. De úgy nyomtátok le, most meg tapsikolni kellene ahhoz, hogy a mi pénzünkön tekintitek meg, hogyan kell ezt csinálni. Legyen nagyon világos: itt nem arról van szó, hogy Orbán, vagy Balog Magyarország hivatalos meghívottjaként, mintegy hivatalból részt vesz a megnyitó ünnepségen és képviseli az országot. Ha pedig mindenáron képviselni akarja, (még egyszer: mi a tetves eget képvisel Balog Rióban, vagy Simicskó, vagy a harmadik és negyedik?) akkor oldja meg az összeharácsolt pénzből. Legyen már annyi becsület benne! Miről beszélek? A szó jelentését sem ismerik.

Nem kéne már megint legyinteni, hogy hát hiszen ez jár nekik, bezzeg Gyurcsány is elment volna, ne kössünk már bele! Hát végül is a világegyetem legbecsületesebb, egyben legvagyontalanabb miniszterelnökéről és legsavanyúbb, legfölöslegesebb államfőjéről beszélünk, nemde? Nem, nem ez a legnagyobb tétel, amit eltapsoltak, nem ebből a pénzből lehetne helyrehozni az egészségügyet, a világ szégyene oktatásügyet, ennél már kamionokkal több pénzt lenyúltak ahhoz, hogy ezen forgassuk a szemünket. De tényleg nem nyílik már az a kibaszott bicska ettől a látványos, határokat nem ismerő pofátlanságtól? Még meddig lehet nagyvonalúan eltekinteni attól, hogy mindent tönkrevágtak? Nem egy-két dolgot. Mindent, amihez hozzányúltak.

Meddig hajlandó még a fejét elfordítva húzni az igát a birka azért, hogy ezeknek meglegyen az összkomfortos extra-nyaralásuk, hogy minden költségvetést kiszipolyozó lehetőséget igénybe vegyenek és szembefossák, mit jelent, amikor az országban már meleg moslékra sem futja a kórházaknak? Meddig képesek naponta jóllakni a milliárdos kommunikációs maszlaggal, amiben arról győzködik, miért jó neki, hogy szar? Meddig hiszi el, hogy kétségbevonhatatlan közérdek ezeknek a szégyentelen trógereknek az olimpiára utaztatása, foci Eb-n való részvétele, a Kazahsztánnal és Mongolóliával fennálló, sehonnan sehova nem vezető, kétoldalú kapcsolatok erősítése? Vagy hogy egyáltalán nemzeti érdek egy távoli jövőben esedékes olimpia megszervezése, amiről meg sem kérdeztek. Ami gazdaságilag tönkrevágja az országot. Akkor is, ha végül nem rendezzük meg, ha igen, akkor pláne.

Biztos én vagyok a gyökér balliberális (nem, nem vagyok), de Orbán Viktor és pereputtya (gyanítom, ezúttal is Orbán Győzőt viszi magával, aki a foci Eb-n is a VIP-páholyban terpeszkedett, neki minden joga megvan ott lenni, végül is nélküle ez a személyiségzavaros sem szabadulhatott volna rá az országra) sehova ne utazzon közpénzen! Sehova, semmi olyan célból, ami nem kapcsolódik közvetlenül az ország európai jövőjéhez! És nyolcadrangú senkiháziak, névtelen államtitkárocskák főleg ne utazzanak adófizetői pénzen olimpiára!

Ameddig ebben az országban minden rohad, ameddig minden nap kiderül, hogy Orbán végighazudta az elmúlt éveket, ameddig beígért fejlesztésekre nem futja, ameddig embereknek nincs kórházi ellátás, mert ellopták, szétcsalták, ráadásul a lábunkra is álltak közben, minden alkalommal szóvá fogom tenni, hogy undorító gerinctelen, telhetetlen gazemberek vezetik az országot. Úri jellemvonások nélküli, felkapaszkodott, urizáló taknyok. És lehet, hogy máshol természetes lenne az effajta protokoll, de itt nem normális.

Nekem a pofámról leégne a bőr a helyetekben, ha mindezek után még a kifosztott barmok pénzéből repülnék Rióba nyaralás gyanánt. Hogy majd az esetleg aranyak fényében sütkérezve, mások munkájának gyümölcsét learatva hajrámagyarozhassak. De tudják mit? Az effajta dorbézolások csúnya véget szoktak érni. Ennek különösen csúnya vége lesz, mert más már nem lehet. Mi szóltunk. Nem egyszer, nem kétszer. Ám legyen. (Egyébként meg a nénikétek a demagóg.)

http://kolozsvaros.com/2016/08/02/tenyleg-nem-nyilik-mar-az-a-kibszott-bicska-ett ol-a-hatarokat-nem-ismero-pofatlansagtol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.