Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Sokan nem szeretnek
  2016-08-20 10:46:39, szombat
 
 
arisztotela
NEM IS GONDOLNÁD, MIT TESZ A TESTEDDEL A DÉLUTÁNI PIHENŐ!

Sokan nem szeretnek délutáni pihenőt tartani ebéd után, leginkább azért, mert úgy érzik,...
Sokan nem szeretnek délutáni pihenőt tartani ebéd után, leginkább azért, mert úgy érzik, ezzel kettévágják a napjukat, és utána sokkal nehezebb lesz visszaállni a napi sürgés-forgásba, vagy este elaludni.
A kisbabák, illetve a macskák aztán tudják, hogy kell élni, van egy csomó idejük délutáni pihenőt tartani. De vajon hogyan hat a testünkre, ha mi is így teszünk?
Nagy hiba, hogy sokan alábecsülik a délutáni pihenő pozitív hatását, hiszen rengeteg előnnyel rendelkezik. Íme néhány közülük, amelyek rácáfolnak arra is, hogy az a kis pihenő megszakítja a napi rutint, és fáradtabbá tesz:
Fejleszti a kognitív képességeket
Ahogy az esti alvás alatt rendeződnek a fejünkben az információk, és másnap sokkal tisztább fejjel ébredünk, úgy a délutáni pihenő is sokat segíthet ebben. Ha már úgy érzed, hogy az agyad megtelt, és már nem tudsz koncentrálni, pihenj le, és szundíts egy 30 percet, vagy egy órát.
Jó hatással van a szívre
Egy kutatás kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen pihennek délután, sokkal egészségesebbek, és sokkal kevesebb kockázattal kell számolniuk a szívbetegségekkel kapcsolatban.
Csökkenti a stresszt és a szorongást
A napi fáradtság nagy mértékben növeli a stressz szintjét, és csak megnehezíti a dolgunkat.
Csökkenti a farkaséhséget
Ebéd után előfordul, hogy nem csökken az éhségünk, sőt, minél több édességet tömnék magunkba. Ilyenkor jót tesz, ha egy kicsit pihenünk, időt adunk a testünknek, amíg felfogja, hogy mennyit ettünk!
Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!
Forrás: tudnodkell.info
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Eláruljuk!
  2016-08-20 10:16:03, szombat
 
 
Mit jelent, ha minden éjjel ugyanakkor ébredtek fel? Eláruljuk!

Miután hazaértek a munkából, már alig várjátok, hogy végre ágyba kerülhessetek? Ha ez megtörtént, pillanatok alatt el is alszotok, de aztán éjszaka felriadtok, ráadásul minden éjjel pontosan ugyanabban az időpontban? Pánikra semmi ok, most kiderül, mi okozza ezt!

Biztos hallottátok már ezt a gondolatot máshol is, de a fizikai és a mentális állapotunk között összefüggés van. A tradicionális kínai gyógyászat nagy figyelmet szentel annak, hogyan és mikor áramlik az energia a testünkben: úgy hiszik, 24 óra leforgása alatt a testünk az összes szervünknek külön-külön figyelmet, és így energiát szentel.

Éppen ezért, ha már egy ideje azt veszitek észre magatokon, hogy minden éjjel ugyanabban az időben riadtok fel, ez lehet annak a jele, hogy ezeket az energiákat valami blokkolja vagy eltereli, így a természetes körforgás felborul a szervezetben, az a szerv pedig, aminek kevesebb figyelem jut, idővel akár károsodhat is.

A YourTango segítségével hoztam nektek egy listát, amiből kiderül, melyik időponthoz melyik testrészünk köthető, így választ kaphattok a kérdésetekre.

Ha este 9 és 11 között riadtok fel

Ez az az időintervallum, amikor a legtöbb ember elalszik esténként. Ilyenkor a hormonrendszerünk újra kiegyensúlyozottá válik, az enzimjeink pedig újratöltődnek. Ha nehezen alszotok el ilyenkor, az azt jelenti, hogy nem tudjátok kiverni a napi eseményeket a fejetekből, és agyaló üzemmódba kapcsoltatok, a saját gondolataitok pedig nem hagynak elálmosodni.

Persze, ha az elalvás előtti órákban ettetek meg egy nagy adag vacsorát, az is megnehezítheti a dolgotokat. Ilyenkor feküdjetek a hátatokra, próbáljátok meg kiüríteni a fejeteket, és ismételgessetek pozitív mantrákat, ameddig meg nem nyugszotok.

11 és 1 között

Ha ebben az időszakban riadtok fel rendszeresen, ezt olyan elszenvedett sérelmek okozhatják, amiket még mindig nem tudtatok elfogadni, ugyanis ez az az időszak, amikor a kínaiak szerint a jin energiák jangba fordulnak. A jang energiák kifejezetten aktívak, a testünknek általában holnapra kellene tartalékolnia ezeket az energiákat. Hogy újra el tudjatok aludni, próbáljátok meg kiszűrni a negatív gondolatokat és csak a pozitív dolgokra koncentrálni.

Ha pedig a fizikai tüneteket nézzük: ez az az időpont, amikor az epehólyagunk lebontja a zsírt, szóval ez akár figyelmeztető jel is lehet, hogy túl sok olajos vagy zsíros ételt esztek.

1 és 3 között

Ez az az idő, amikor a szervezetünk a test méregtelenítését végzi. A májunk eltávolítja a káros anyagokat és meg tiszítja a véráramot, szóval ha ilyenkor szoktatok az órára meredni, valószínűleg olyan felgyülemlett harag ébresztett fel benneteket, amitől nem tudtok egykönnyen megszabadulni. Ezekkel az ébrenlétekkel pedig a testetek azt akarja jelezni, hogy itt az idő megszabadulni a felesleges feszültségtől.

3 és 5 között

Ebben az időszakban leginkább a tüdőnk munkálkodik: telepumpálja a testünket oxigénnel. Ha ilyenkor szoktatok felébredni, lefekvés előtt bizonyosodjatok meg róla, hogy elég meleg a takarótok, a felriadást követően pedig lélegezzetek mélyeket, esetleg próbáljátok ki a 4-7-8 módszert, amiről korábban már írtam nektek! A tüdőproblémákat egyébként gyakran hozzák összefüggésbe nagy szomorúsággal és a gyásszal.

5 és 7 között

Mostanra már minden mérgező anyag kitisztult a szervezetből, ilyenkor a vastagbél munkálkodik. Ha esetleg nem megfelelő diétát követtek, vagy túl későn esztek nehezet, ebben az időszakban felriadhattok!
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Húszévesen olyan arcod van,
  2016-08-20 08:07:24, szombat
 
  Húszévesen olyan arcod van,
amilyet a természet adott,
ötvenévesen olyan, amilyet megérdemelsz"

Coco_Chanel,_1920

Épp ma 133 éve, hogy a kis Gabrielle Bonheur Chanel, akit egy általa előadott sanzon nyomán mindenki csak Cocónak becézett, először rácsodálkozott a világra gyönyörű, örökké kíváncsi fekete szemével. Számos cikket és könyvet írtak már valóban regényes életéről, film is készült róla, úgyhogy én inkább most azon gondolkodtam el - néhány tőle származó idézet alapján -, mitől lesz a XXI. században még mindig érvényes és hiteles, amit ő képviselt. Kalapos Éva Veronika írása.

,,Megtettem, ami tőlem telt, a munkában éppúgy, mint a magánéletben: szabályok nélkül, de állandóan szomjazva az igazságra"

Bár sokszor mondják, a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, mégis úgy vélem, a jó szándék képezi az alapot ahhoz, hogy fontos és komoly dolgokat vigyünk véghez. Coco tudta ezt: divatlegenda lett, ám a szerelemben csak ideig-óráig adatott meg neki a harmónia, mégis állandóan törekedett rá. Hiába csalódott újra és újra, a látszólag törékeny, valójában viszont kőkemény Gabrielle rendületlenül ragaszkodott ahhoz, hogy hitelesen éljen. Van, aki magával hozza ezt a tudást, nekem viszont például évekbe telt megtanulnom, hogy azzal tehetek a legtöbbet magamért, ha a saját törvényeimet követem, és nem mások elvárásai szerint élek. Mindenkinek megvan a maga igazsága, amit célszerű felkutatni és vállalni.

,,Még mindig jobb, ha egy kicsit alul öltözött vagy"

Na, kérem, itt a vallomás ideje: ha a felszínt nézzük, én sosem voltam és sosem leszek igazi Chanel-lány. Ugyanis a Chanel-lányokon látszólag minden tökéletes, a kosztümjük élére vasalt, a cipőjük makulátlanul tiszta, a parfümjük exkluzív és diszkrét, a hajszálaik engedelmesen simulnak a fejükre... ezzel szemben én úgy lépek ki az utcára, ahogy éppen érzem magam. Ha jó napom van, csinosan és összeszedetten, ha rossz... azt inkább hagyjuk. És pontosan ez az, amit annyira igaznak érzek a fenti mondatban: ha olyan napod van, nyugodtan légy alul öltözött! Vagy akár menj szembe tudatosan a trendekkel, de légy hű a saját stílusodhoz. Cocót több mint hatvanévnyi tapasztalat segítette abban, hogy tudja: egy nő akkor a legszexibb, amikor tökéletesen önmaga. Legyen az épp bármilyen.

,,Ne pazarold az időd arra, hogy megpróbálsz ledönteni egy falat - inkább dolgozz rajta, hogy ajtóvá alakítsd!"

Nincsenek megoldhatatlan helyzetek, csak rossz megoldások: ez a sikeres emberek egyik legnagyobb titka. Ahogy az is természetes számukra, hogy ha egy probléma az istennek sem akar megoldódni, a legokosabb, ha elengedik, mert aminek vissza kell térnie hozzájuk, az úgyis visszatér (nevezetesen: a megoldás). Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szabad összetörni a kudarcoktól, mi több, jó is, ha megéljük a legmélyét, de belesüppedni a reménytelenségbe - Coco Chanel nem ismerte ezt. Ha le akart barnulni az alabástrombőrűektől hemzsegő Párizsban, akkor lebarnult, ha nem akart fűzőt adni a modelljeire, nem adott, és bár biztosan fájt neki, hogy a szakma és a vásárlók hosszú ideig elmarasztalták emiatt, eszébe sem jutott visszakozni. Eleganciájukban is szabadnak akarta látni a ruhái viselőit, ezért pedig nem lehetünk elég hálásak neki.

,,Cseppet sem érdekel, mit gondolsz rólam. Én nem gondolok rád egyáltalán"

Két rövid mondat, melyekkel csodásan be lehet fogni egy rosszindulatú ismerős száját, vagy akár lepattintani egy tolakodó udvarlót. A XXi. század egy az egyben a ,,kifelé élés" korszaka: a közösségi oldalakon állandóan jobbnak, szebbnek, sikeresebbnek mutatjuk magunkat, mint amilyenek vagyunk, és ha bevalljuk, ha nem, nagyon is sokat számít nekünk mások véleménye, túlzottan sokat (tegye fel a kezét, aki még sosem akadt ki egy gonosz beszóláson). És mi az egyetlen valódi fegyver a kóstolgatás ellen? A teljes közöny. (Kivéve például a cyberbullying témakörét, de ez már egy másik történet.) Haladó szint: mosolyogj! Valakin, aki belemosolyog a szurkálódók képébe, nem lehet fogást találni, és higgyétek el, én is sokáig butaságnak gondoltam ezt, magamat pedig képtelennek rá, de egyik sem igaz. Tényleg hasznos, és meg tudom csinálni. Ahogy Szilágyi Domokos is írja az Utóhang című versében: ,,Neve nincs azt hiszi, pipaccsal legyőzheti a páncélkocsit/, s igaza van, mert a pipacs piros."

,,Húszévesen olyan arcod van, amilyet a természet adott, ötvenévesen olyan, amilyet megérdemelsz"

Hmm, igen, ezen nem nagyon van mit taglalni: van olyan családtagom, akit rendszeresen egy tízessel fiatalabbnak néznek a koránál, és olyan ismerősöm is, akit ugyanennyivel idősebbnek. Pedig le merem fogadni, hogy a ráncaik számában nincs nagy különbség, abban viszont annál inkább, ahogy az élethez és az öregedéshez állnak. Az előbbi hölgyet abszolút nem érdekli, mi való még ,,az ő korában" a külvilág szerint, azt teszi, amihez kedve van, és kész, míg elég csak összefutnom az utóbbival, rögtön a béka feneke alá kerül az energiaszintem. Korántsem a pozitív gondolkodásról beszélek, hiszen mindkettőjüknek van elég baja, de az egyikük úgy döntött, végig nyavalyogja az életét, a másik meg nem. Ítélkezni persze nem tudok és nem is szeretnék felettük, mindenesetre kívülről úgy tűnik, a cselekvés konzervál...
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 3214
  • e Hónap: 16643
  • e Év: 16643
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.