Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mirha: a természet csodaszere.
  2016-08-22 12:01:35, hétfő
 
  Mirha: a természet csodaszere. Igazi mágikus gyógymód számos betegségnek!

A szomáliai balzsamfa héját ha megsértik, gyantaszerű váladék kezd csöpögni, ami nem sokkal később megszilárdul, így keletkezik a mirha, ami nemcsak egyházi szertartásokon szokás használni, habár a legtöbb embernek ez jut eszébe a mirháról, hanem gyógyászati célokra is kifejezetten alkalmas.

A világos sárgás mirhából főzetet, tinktúrát érdemes készíteni, de természetesen füstölőként is nagyszerű. Azonban ha belsőleg használnánk a mirhát, akkor csakis gyógyszertárból, vagy gyógynövény szaküzletből szerezzük be, és azt is nézzük meg figyelmesen, hogy a csomagoláson legyen feltüntetve, hogy a termék belsőleg is használható.

Tinktúra elkészítéséhez oldjunk fel 10 g mirhát 100 ml 90 fokos erősségű alkoholban. Ezután zárjuk le a befőttes üveget, és hét nap elteltével szűrjük le, ha szükséges. Tároljuk hideg környezetben, egy sötét üvegben.

A megfázás, influenza, felsőlégúti betegségek, hörghurut kezelésére egy fél pohár vízbe tegyünk bele egy kiskanál tinktúrát, keverjük fel, és igyuk meg. Ezt egy nap 3-4 alkalommal kell megtenni. Ez az erős, keserű készítmény enyhíteni fogja a betegséggel járó fájdalmakat, kellemetlen tüneteket.

Szellemi kimerültség esetén egy kevés vízbe oldjunk fel 20-30 csepp tinktúrát, és ezt fogyasszuk el naponta 4-6 alkalommal. A mirhának remek élénkítő hatása van, serkenti az agy vérkeringését, és a szellemi munkavégzésben is hasznos segítséget nyújt.

A főzethez 2 kisebb mirha darabkát kell beletenni egy pohár forró vízbe. Födjük le egy fél órára. A mirha nem fog feloldódni, de különleges ízűvé változtatja a vizet, és a gyógyhatása is érvényesülni fog. Emésztőserkentőként, vagy puffadás ellen 2-3 kiskanállal kell bevenni a főzetből 15 perccel az étkezések előtt, majd miután ettünk, pár perc múlva azután is. Az erősebb főzet (3-4 darab) beindítja a vérkeringés a végtagokban.

Füstölőként a mirhának nyugtató hatása van, elmulasztja a fejfájást, kidugaszolja az orrot, a begyulladt arcüregeket, de pánikroham esetében is alkalmazható. Egy meleg helyre kell tenni egy mirha darabot, például egy forró csempére, és hagyjuk ott, hogy füstölögjön. Nyílt láng azonban nem szabad érje a mirha követ.
http://egeszsegeselet.tippek.net/
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Orosz recept ízületi betegségekre
  2016-08-22 11:56:37, hétfő
 
  Gyennadij Petrovics Malahov híres, orosz származású író, akinek több műve is a tradicionális gyógyászat hatékonyságáról szól. Több mint 60 könyvet írt, amelyek világszerte eddig 30 milliós példányszámban keltek el, és természetesen több nyelvre is lefordították azokat.
Malakov művein keresztül igyekszik rábírni az embereket, hogy ismerjék meg, tapasztalják ki szervezetük működési rendszerét, amely már önmagában egy betegségmegelőző, vagy gyógyulást elősegítő eszköz.

A szerző a természetes gyógymódok híve volt, és ennek adott hangot.A következő recept is természetes alapanyagok felhasználásával készül, és az ízületi fájdalmak enyhítésére szolgál, hogy a mozgás újból öröm legyen, és ne kínkeserves pillanatok sorozata.

Este, lefekvés előtt kell elkészíteni a következő csodaszert: egyenlő arányba kell elkeverni mézet, lisztet, almaecetet, és 80 fokos erősségű alkoholt.

Ebből egy krém állagú keveréket kell készíteni, ha túl híg lett, tehetünk még bele egy kevés lisztet, majd kavarjuk el alaposan. Ezután gyúrjuk össze a ,,tésztát", és készítsünk kisebb pogácsákat, amelyeket majd a fájós ízületekre kell tenni.

Ezután celofánnal takarjuk le a ,,tésztát", és az egészet tekerjük be egy meleg sállal, vagy törülközővel, és egész éjszaka hagyjuk rajta. Reggel vegyük le a kötést, és dobjuk ki a ,,pogácsát", mert azt csak egyszer lehet felhasználni.

Ez a módszer enyhíteni fogja az ízületi fájdalmakat, így könnyebbé teszi a mozgást és visszaadja az életkedvet.

forrás:http://egeszsegeselet.tippek.net/
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
Lekvár parlagfűből allergia ellen
  2016-08-22 11:55:14, hétfő
 
  Parlagfűből főz allergia elleni lekvárt egy magyar házaspár.
Parlagfűből készít lekvárszerű terméket és olajat Csubák Mária vegyészmérnök és férje. A termék jótékony hatással bír az emberi szervezetre, a többi között kiválóan lehet vele kezelni az allergiás panaszokat is.



A parlagfűről kevesen gondolnák, hogy ennek a gyomként kezelt növénynek hasznos tulajdonságai is lehetnek. Még inkább meglepődnének, ha ismernék a legújabb kutatási eredményeket, melyek számtalan betegség esetén bizonyítják összetevőinek terápiás hatását. Éppen az allergiára van jótékony hatással.



A parlagfű zöldhajtásaiból készült ,,lekvár" az immunrendszer erősítésére, a szervezet méregtelenítésére, illetve az allergia kezelésére rendkívül alkalmas.



A parlagfűolaj gazdag telítetlen zsírsavakban, ennek köszönhetően jó hatással van az érfalak permeabilitására és a szervezet koleszterin háztartásának szabályozására is.



Magyarországon a parlagfű ilyen módú felhasználása újdonságnak számít, gyógynövényként azonban már az indiánok is használták.
Az elkészítési módokkal kapcsolatban azt mondta, a lekvárszerű sűrítményt a friss hajtásokból készítik, amely rendkívül keserű, ám a szervezetre igen kedvező hatást gyakorol. Az olajat ezzel szemben beérett parlagfűmagból hidegen történő sajtolással állítják elő.



A termékeket 2-3 hónappal az idény előtt el kell kezdeni fogyasztani, hogy a szervezet felkészülhessen rá.
egeszsegeselet.tippek.net
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 5507
  • e Év: 56298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.