Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Gombapaprikás tepsiben sült krumplival (glutén- és laktózmen
  2016-08-22 22:47:57, hétfő
 
  Gombapaprikás tepsiben sült krumplival (glutén- és laktózmentes)

Hozzávalók

50 dkg csiperkegomba
2 fej hagyma
1 db piros húsú paprika
2 dl szójafőzőtejszín
1 ek étkezési keményítő
olaj

bors
őrölt kömény
őrölt pirospaprika
friss petrezselyem
A körethez:
1,5 kg burgonya

bors
őrölt kömény


Elkészítés

A burgonyát alaposan megtisztítjuk, héjukat megdörzsöljük, és cikkekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük egy kevés olajjal és a fűszerekkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felöntjük egy kis pohár vízzel, lefedjük alufóliával, és előmelegített stőbe toljuk. Fél óra után levesszük róla a fóliát, és addig sütjük tovább, amíg a víz elpárolog, és a krumpli megpirul.
A hagymát apróra vágjuk, és egy közepes edényben kevés olajon megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk 1 evőkanál pirospaprikával, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított gombát és paprikát, majd felöntjük egy pohár vízzel.
A szójatejszínt egy tálkába öntjük, hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi levet az edényből, hozzáadjuk a keményítőt is, és az egészet csomómentesre keverjük.
Amikor a zöldségek már kellően megfőttek, ráöntjük a keményítővel elkevert tejszínt, és az egészet összemelegítjük. A tepsiben sült burgonyával tálaljuk, és frissen vágott petrzselyemmel díszítjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Barackos-joghurtos kocka (gluténmentes)
  2016-08-22 22:44:45, hétfő
 
  Barackos-joghurtos kocka (gluténmentes)

Hozzávalók

Tészta:
30 dkg kókuszreszelék ledarálva
2 egész tojás
4 evőkanál méz
12 evőkanál kókuszolaj vagy 50 g vaj + a tepsi kikenéshez
Barackos-joghurtos réteg:
2 x 1/2 l natúr joghurt
3-4 evőkanál méz
0,5 kg barack + 2 db kockára vágva
2 kis csomag zselatin fix
1 csomag nyírfacukros vaníliás cukor (elhagyható)


Elkészítés

A tésztához a tojást a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, majd beletesszük a ledarált kókuszreszeléket. A kapott tésztát, a kivajazott tepsiben (20x30 cm) eloszlatjuk. 180-200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
Ezalatt turmixgépbe tesszük az egyik 1/2 l-es joghurtot, 3-4 evőkanál mézet és 1 csomag nyírfacukros vaníliás cukrot is adhatunk hozzá. Ha összeturmixoltuk, félretesszük.
A másik 1/2 l-es joghurtot szintén turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a megpucolt és felaprított barackokat, 3-4 evőkanál mézet, és összeturmixoljuk. Ízlés szerint lehet tovább édesíteni még mézzel.
A zselatin fixet a sima és a barackos joghurtos krémhez is elkészítjük, a zacskón található utasítások szerint. A krémeket a hűtőben hagyjuk addig, amíg be nem sűrűsödnek, de még nem sziládulnak meg. Ekkor ráöntjük a tésztára a barackos krémet, amire előzőleg felkockázott barackdarabokat szórunk, majd a sima joghurtos krém következik, ráöntjük a barackos részre, és villa vagy kés segítségével márványosra keverjük a felső réteget. Egy éjszakára hűtőben tartjuk. Másnap éles késsel kockákra szeleteljük.





Megjegyzés

Lisztmentes sütemény, amely könnyű nassolni való a nyári ebédhez .
Kárász Mónika

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Bazsalikomos pirított csirkemell
  2016-08-22 22:42:14, hétfő
 
  Bazsalikomos pirított csirkemell

Hozzávalók

30 dkg csirkemellfilé
1 db nagyobb sárgarépa
2 db újhagyma vagy 1 fél póréhagyma
1 csokor bazsalikomlevél

bors
2 ek kókuszzsír vagy olívaolaj
1 csomag előfőzött rizs


Elkészítés

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A sárgarépát és a hagymát megpucoljuk, megtiszítjuk, majd julienne-re vágjuk.
Serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt vagy olajat, rádobjuk a csíkokra vágott csirkét, megsózzuk és megborsozzuk. Addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik és pirosas színt kap. Végül hozzákeverjük a friss bazsalikomot.





A rizst forrásban lévő, sós vízben 20 perc alatt készre főzzük a csomagoláson található útmutató szerint. Ezzel tálaljuk a bazsalikomos csirkét.





Megjegyzés

A bazsalikom fantasztikus ízharmóniát, frissességet, illatot ad a csirkemellnek.
Szekeres Lajosné Klári

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Pulykakockák dinnyekoktéllal
  2016-08-22 19:50:04, hétfő
 
  Pulykakockák dinnyekoktéllal

Hozzávalók

25 dkg pulykamell filé
1 ek olívaolaj

frissen őrölt bors
1 db sárgadinnye
25 dkg görögdinnye
1/2 fej jégsaláta
1 csokor bazsalikom
2,5 dl joghurt
4 ek narancslé
1 tk méz

Elkészítés

A megtisztított, felkockázott húst aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon. Megsózzuk és megborsozzuk. A félbevágott sárgadinnyét és a görögdinnyét kimagozzuk. Dinnyevágóval kis gömböket vágunk a gyümölcshúsból.
A megmosott salátát és bazsalikomot felcsíkozzuk, majd mindet egy tálba tesszük.
Az öntethez összekeverjük a joghurtot a narancslével és a mézzel. Végül sóval és borssal ízesítjük, majd rálocsoljuk a pulykahúsos salátára. Friss bagettel kínáljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Esőmentes hetet!
  2016-08-22 18:53:38, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 159 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1375
  • e Hét: 5889
  • e Hónap: 10927
  • e Év: 140634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.