Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Csodás álmokat!
  2016-08-23 23:49:32, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Görögdinnye
  2016-08-23 23:45:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Zöldséges spagetti (glutén- és laktózmentes)
  2016-08-23 23:42:57, kedd
 
  Zöldséges spagetti (glutén- és laktózmentes)

Hozzávalók

1 üveg bazsalikomos paradicsomszósz
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 db répa
4 fej barna csiperkegomba (nagyobb)
1 db cukkini (kisebb)
1 db padlizsán (kisebb)
50 dkg gluténmentes spagetti (kukoricalisztes)
olaj

őrölt kömény
kakukkfű
bazsalikom
rozmaring


Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt répát és a meghámozott, felkockázott gombát. Majd hozzáadjuk a megmosott, felkockázott cukkinit és padlizsánt. Ízlés szerint megsózzuk és megfűszerezzük, majd további néhány percig pároljuk a zöldségeket, közben néha megkevergetjük.
Amikor a zöldségek megpuhultak, ráöntjük a paradicsomszószt, és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát. Felforraljuk, majd takarék lángon néhány percig főzzük, és még ízesítjük, ha szükséges.
A spagettit a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, és tálaláskor erre szedünk a zöldséges paradicsomszószból. Friss bazsalikommal és kakukkfűvel megszórva kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Nagymama almás-fahéjas pitéje
  2016-08-23 23:40:43, kedd
 
  Nagymama almás-fahéjas pitéje

Hozzávalók

15 dkg vaj + a tepsihez
1 tasak sütőpor
30 dkg liszt + a nyújtáshoz
2 ek tejföl
1 db tojássárgája
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
zsemlemorzsa a tepsihez
1 db tojásfehérje
A töltelékhez:
2 kg alma
3 ek kristálycukor
1/2 db citrom
1 tk őrölt fahéj
1 tasak vaníliás cukor


Elkészítés

A két tenyerünk között összemorzsoljuk a hideg vajat a sütőporral elvegyített liszttel. Hozzáadjuk a tejföllel kikevert tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.
A töltelékhez meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat. A húsukat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a kristálycukorral és a citrom kifacsart levével.
Lisztezett felületen a tészta 2/3-át kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük. Elosztjuk rajta az almás tölteléket, megszórjuk azt a fahéjjal elvegyített vaníliás cukorral, majd a 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Liszttel meghintett felületen a maradék tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és befedjük vele az elősütött süteményt. Megkenjük a felhabosított tojásfehérjével, és további 35 percig sütjük.





CSEH JÁNOS
séf

Ha a tészta túl kemény, további 1 ek tejföllel lágyíthatod azt.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejfölös puliszka kacsazúzával és paradicsommal
  2016-08-23 23:37:57, kedd
 
  Tejfölös puliszka kacsazúzával és paradicsommal

Hozzávalók

4 dkg libazsír
1/2 fej felaprított hagyma
4 gerezd fokhagyma
80 dkg kacsazúza
tengeri só
frissen őrölt bors
40 dkg paradicsom
0,2 dl olaj
1/2 tk cukor
néhány levél friss lestyán
50 dkg tejföl
4 dkg vaj
10 dkg kukoricadara
4 szelet bacon


Elkészítés

A felmelegített libazsíron üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a megtisztított zúzát, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 1,5 órán keresztül pároljuk. Kis adagokban pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
Közben meghámozzuk, kimagozzuk és felaprítjuk a paradicsomot. Felforrósítjuk az olajat, rászórjuk a paradicsomot, sóval, borssal, cukorral és a lestyánnal ízesítjük, és közepes lángon megpirítjuk.
A tejfölt összekeverjük a vajjal, a darával és némi sóval. Vastag falú vagy teflonserpenyőben, nagy lángon, folyamatosan kevergetve 6 percen keresztül főzzük. A félbevágott baconszeleteket két szalvéta közé tesszük, és mikrohullámú sütőben 1 perc alatt ropogósra sütjük.
Két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a puliszkából. A paradicsomos raguval meglocsolt zúzával és a baconnel tálaljuk.





CSEH JÁNOS
séf

A paradicsomot ne sokáig pirítsuk, mert megbarnul, és keserű lesz.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldséges quinoasaláta (glutén- és laktózmentes)
  2016-08-23 23:35:27, kedd
 
  Zöldséges quinoasaláta (glutén- és laktózmentes)

Hozzávalók

1 bögre quinoa
1 fej hagyma
1 db padlizsán
1 db kígyóuborka
3 db paradicsom
1 doboz tofu
2 szál újhagyma

bors
olívaolaj


Elkészítés

A quinoát megfőzzük a csomagoláson olvasható leírás szerint. A hagymát felaprítjuk, egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.
A megfőtt quinoát lehűtjük. A hagymás padlizsánt egy tálba szedjük, és hozzáadjuk a nyersen felaprított paradicsomot, uborkát, zöldhagymát és tofut. Végül hozzákeverjük a quinoát is.
Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.





Megjegyzés

Kiváló köret lehet, de könnyű vacsoraként, nyári ebédként is megállja a helyét. Én tükörtojással ettem.
Sziráki Zsófia

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Augusztusi este
  2016-08-23 23:02:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Augusztusi reggel
  2016-08-23 22:58:45, kedd
 
  Kosztolányi Dezső: Augusztusi reggel





Kékül az ég, az éjjel haldokol,
pihennek a házak még csendben alva,
de már lángtól vörös az égnek alja
és égni kezd az óriás pokol.
Az ember ébred - a láng sustorog -
fájdalmasan liheg, kikél az ágyból,
beteg a fénytől, nincs nyugalma, lángol,
fejét paskolják a lángostorok.
És nő a fényár, zúg a virradat,
a tűzpokol harsog, dübörg, dagad,
az árva ember fetreng benne főve.
Véres sarokkal, bőszen ront előre
és este elnyúlik az ugaron,
mint egy agyonhajszolt, véres barom.
 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Nyárban
  2016-08-23 22:53:44, kedd
 
  Tompa Mihály: Nyárban
(részlet)






Hegyek, halmok tája zöldűl
Szőlőfának levelétűl;
Telik szemje drága nedvvel,
Melyet a szív óhajt, kedvel.

Bő szüret lesz, széled a bú ...
A borsajtó csikorog;
Harsány zajtól riadoznak
A tetők, a hegysorok.


Link

Forrás: http://jelesnapok.oszk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Napraforgó
  2016-08-23 22:47:54, kedd
 
  Ágh István: Napraforgó





Tán csak az én öregedő fejemnek
rémlik, micsoda szorongás szivárog
a napraforgók sárga magasába,
közben a fényözön tányéronként kimérve
gőzöl az út hosszában, völgyből a dombra,
jaj az ittas darázsnak, biztosan azért tombol,
csapong megátalkodva a mézes terítéken,
elveszik nemsokára exhumált deszkaszínben,
a reves szürkeségben, sóizű kórón,
bár akad némi ványadt zöld folt a levelesben,
nagy malomkőfejüket nem bírják már a szárak
mozdítani, csak állnak, úgy dőlnek meg keletnek,
elévült dicsőségben, rongyosan és sötéten.
 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 159 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 745
  • e Hét: 1553
  • e Hónap: 15458
  • e Év: 145165
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.