Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Izráel új élete
  2016-08-24 13:22:30, szerda
 
  IZRÁEL ÚJ ÉLETE * EZÉKIEL 33-36

KÖZPONTI IGERÉSZ: EZÉKIEL 33

ÖSSZEFOGLALÁS * Ezékiel áthelyezi a hangsúlyt Júda múltbeli bukásairól a jövőbeli ígéretekre. Jeruzsálem elesett, és három év hallgatás után végre megoldódott a próféta nyelve, hogy bejelentse az új Pásztor eljövetelét. Mint a pásztor nélkül valók Pásztora, gyöngéd szeretettel terelgeti Izráel nyáját, kimenti népét a száműzetés otthontalanságából, és visszaviszi őket a szövetség földjére.

NAPI ÚTRAVALÓ * Képzeld el, hogy Jeruzsálem várfalán te vagy az egyik őrszem, akit éppen éjszakai őrségbe osztottak be. Azt a megbízatást kaptad, hogy biztosítsd az alant békésen szunyókáló lakosság védelmét. Hirtelen egy közeledő hadsereg fáklyafényeit pillantod meg. A kürtért nyúlsz, hogy riadót fújj, de számos zavaró gondolat akasztja meg a mozdulatot:
,,Talán hiba lenne... a barátaim nagyon nem örülnének neki, ha felébreszteném őket... és egyébként sem tudok olyan jól trombitálni..."
Miközben a kétségeiddel birkózol, az értékes pillanat elszáll, az ellenség pedig álmában rohanja le a várost - és most már örökre késő!
Elképzelhetetlen? Akkor gondold végig a következőt: beszélgetést folytatsz egy munkatársaddal, aki még nem ismeri Istent. Számtalan bizonyságtételre alkalmas pillanatot hagysz tovaszállni, ugyanis azon aggodalmaskodsz, milyen hatást keltenek majd a szavaid. Neveletlen fiadnak megengeded, hogy tovább lázadjon, mert nem akarod felidegesíteni. Nem figyelmezteted keresztyén testvéredet, nehogy félreértés legyen belőle. Mindegyik esetben a szádhoz emelted az Úr kürtjét - de nem fújtad meg!
Olvasd el újra az Ezékielnek, mint őrállónak adott utasításokat (33,7-9), és hasonlítsd össze a Galatáknak szóló páli figyelmeztetéssel (6,10). Készíts egy listát, hogy milyen lehetőségeid lehetnek ezen a héten arra, hogy riadót fújj a halálos veszélyben levő világnak.

BETEKINTÉS * EDÓM: ÁLDÁS ÉS ÁTOK - Talán csodálkozol azon, hogy Edóm pusztulása miért szerepel a mai igeszakaszban (35. fejezet), hiszen egyszer már volt szó róla a ,,fenyegetés fejezeteiben", a 25-32-ben. A válasz az, hogy Edóm megsemmisülése Júda jövőbeli áldásának részét képezi, márpedig ez a 33-36. fejezetek legfőbb témája (vesd össze a JerSir 4,21-22-vel).

A bölcs ember többnyire lehetőségeket teremt, nem csak él velük.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Féljed az Urat!
  2016-08-24 08:04:15, szerda
 
  ,,Féljétek az Urat, ti szentjei!" (Zsoltárok 34:10)



Legyen számodra az Úr szeretete ok arra, hogy nagyon féljed Őt. Ő plántálta szívedbe az Ő félelmét. Nem felebarátodnak adta ezt az áldást; talán nem is a férjednek, feleségednek, gyermekednek, édesapádnak vagy édesanyádnak. Nagy kötelességet ró a szívedre ez a gondolat, hogy jobban féld az Urat.
Az Úr félelme ugyanis egy ékszer, egy kincs, melyet Isten azoknak ad, akiket, nagyon szeret. Ha a mindennapi életben kincset kapsz, ahhoz kötelesség kapcsolódik. Mennyivel inkább köteles vagy az Úrral szembe arra, hogy féld Őt. Tehet még többet az Úr annál, mint hogy félelmét szívedbe plántálta?
Amikor helyet adott neked a mennyben, amikor hitet, minden ismeretet, sőt angyal nyelvét adta, akkor az kevesebb annál, mint amikor az Ő félelmét plántálja szívedbe. Ezért, szeresd Istennek ezt a félelmét, ápold, gyakorold azt, használj fel minden eszközt, hogy ez a félelem növekedjék és gyarapodjék a szívedben.
Úgy tűnik nekem, hogy az Úr félelmének ez az ajándéka olyan ajándék, mely Isten legnagyobb szívügye. Olyan ez, mintha átölelné és becézné az embert. Keblére vonná. Milyen nagy kiváltság.
Az, aki az Úr félelmének kegyelmi ajándékában nő fel, sok olyan bajtól megmenekül, amibe mások beleesnek. Ugyanis az Úr megőrzi gyermekei lelkét a teljes hitehagyástól: ,,És az én félelmemet adom az ő szívükbe, hogy el ne távozzanak tőlem" (Jer 32:40). Mégis figyelmeztetlek. Nincs ugyan szentek hitelhagyása, de ha nem ezen a kegyelmi ajándékon növünk fel, sok rosszat követhetünk el. Isten gyermekei is olyanok sokszor, mint egy figyelmetlen gyermek, aki elesik és bukdácsol, sőt néha majdnem vízbe fullad. Ha az Úr félelmén nőnénk fel, elkerülnénk ezeket a botladozásokat.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8742
  • e Hét: 20453
  • e Hónap: 49765
  • e Év: 237567
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.