Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Tallóztam
  2016-08-25 19:30:05, csütörtök
 
 
A medve találkozik a nyuszikával.
- Mit csinálsz nyuszika?
- Elásom ezt az üveg pálinkát, 10 év múlva kiásom, akkor sokat fog érni!
Másnap ugyanitt a rókával találkozik, aki szintén egy gödröt ás.
- Mit csinálsz róka koma?
- Elásom ezt az EDDA kazettát, 10 év múlva kiásom, akkor sokat fog érni!
Harmadnap a két betemetett kupac mögött egy harmadik kupacot lát a
medve, tetején a vakond énekel tök részegen:
- A köööör közepééén állok...


 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Sokan összekeverik
  2016-08-25 19:26:17, csütörtök
 
 

Sokan összekeverik a magányt az egyedülléttel. Az egyedüllét hosszabb vagy rövidebb szerencsétlen helyzet, társtalanság. A magányt viszont az ember belül hordja. (...) A magányos ember akkor is magányos, ha nincs egyedül.

(Kende Sándor)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-25 19:11:48, csütörtök
 
 
Reményik Sándor

MINDEN JÓL VAN


Azt akarod, hogy kilépjek magamból.
Hát jól van, most kilépek.
Vallom veled, hogy nem hiába élek.
Vallom, hogy irgalom a kegyetlenség
És áldás az átok
Kell, hogy a termő magot földbe vessék,
És néha vérrel és szennyel befessék
A rejtett Cél felé futó világot.

Vallom veled, hogy minden, minden jól van,
Bár gályapadhoz láncolt rab vagyok
A végtelenbe lendülő hajóban.
Vallom veled, hogy minden, minden jól van.
Akkor is, ha én nem érzem, nem látom, -
Hogy minden egész, - minden összefügg,
És rab-voltomban van a szabadságom,
Erőm az erőtelenségben,
A betegségemben a gyógyulásom.
A rossz is, amit gonosz szándék nélkül,
A vétek is, amit itt elkövettem,
Kristállyá érik messze valahol:
Vallom, lélekben, testben meg törötten.
Vallom, vallom veled mindezeket,
Mert szépek és mert lehetetlenek, -
S szeretném lehajtani fejemet
Világ feletti gondolataid
Kőszikláira, mint puha párnákra...

Hallod, hallod? igent mormol reá
S áment dörög a tenger orgonája.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2016-08-25 18:48:32, csütörtök
 
 
GYÖNGYSZEMEK

Radnóti Miklós

Levél a hitveshez

A mélyben néma, hallgató világok,
üvölt a csönd fülemben s felkiáltok,
de nem felelhet senki rá a távol,
a háborúba ájult Szerbiából
s te messze vagy. Hangod befonja álmom, -
s szívemben nappal újra megtalálom, -
hát hallgatok, míg zsong körém felállván
sok hűvös érintésű büszke páfrány.

Mikor láthatlak újra, nem tudom már,
ki biztos voltál, súlyos, mint a zsoltár,
s szép mint a fény és oly szép mint az árnyék,
s kihez vakon, némán is eltalálnék,
most bujdokolsz a tájban és szememre
belülről lebbensz, így vetít az elme;
valóság voltál, álom lettél újra,
kamaszkorom kútjába visszahullva
féltékenyen vallatlak, hogy szeretsz-e?
s hogy ifjúságom csúcsán, majdan, egyszer,
a hitvesem leszel, - remélem újra
s az éber lét útjára visszahullva
tudom, hogy az vagy. Hitvesem s barátom, -
csak messze vagy! Túl három vad határon.
S már őszül is. Az ősz is itt felejt még?
A csókjainkról élesebb az emlék;

csodákban hittem s napjuk elfeledtem,
bombázórajok húznak el felettem;
szemed kékjét csodáltam épp az égen,
de elborult s a bombák fönt a gépben
zuhanni vágytak. Ellenükre élek, -
s fogoly vagyok. Mindent, amit remélek
fölmértem s mégis eltalálok hozzád,
megjártam érted én a lélek hosszát, -
s országok útjait; bíbor parázson,
ha kell, zuhanó lángok közt varázslom
majd át magam, de mégis visszatérek;
ha kell, szívós leszek, mint fán a kéreg,
s a folytonos veszélyben, bajban élő
vad férfiak fegyvert s hatalmat érő
nyugalma nyugtat s mint egy hűvös hullám:
a 2x2 józansága hull rám.
(Lager Heidenau, ®agubica fölött a hegyekben, 1944. augusztus-szeptember)
 
 
0 komment , kategória:  Nekem tetsző versek  
Vallomás
  2016-08-25 18:45:03, csütörtök
 
  Vallomás

egyensúlyozok a gyerek és a férjem között

Megingathatatlan szövetség a miénk, a párom az, akire mindig számíthatok. De fél éve megszületett a 4. gyerekünk, egy kislány, aki forgószélként a családi idillben folyamatosan próbára teszi a kapcsolatunk szilárdságát.

Vallomás: egyensúlyozok a gyerek és a férjem között
Egy ausztriai apartman szűk előterében ácsorgok a hat hónapos kislányommal, nehogy felébresszem a többieket. Egész nap túráztak, mindenki fáradt, és az apjuk holnap is viszi fel őket a hegyre. Egy hetet töltünk itt, ők aktívan sportolnak, én pedig Bogival vagyok. Ő a negyedik gyerekünk, három fiú után végre kislány, aki miatt fél év alatt már többet vitatkozunk a férjemmel, mint a fiúk miatt tíz év alatt. És ma éjjel megint veszekedtünk Ádámmal, mert ő nem akarja, hogy éjszaka ennyit dédelgessem a babát, hogy szoptatgasam. Szerinte elkényeztetem. Leginkább ez

A fiúkkal nem volt ilyen gond, néhány hónaposan már átaludták az éjszakát. Bogi egészen más, mint ők. Össze vagyunk nőve, sokat hordozom napközben is, mert alig alszik, a kiságyban meg nem sokáig van el. Lehet, hogy tényleg elrontottam, de nem akarom sírni hagyni. Nem is lenne ezzel gond, amíg bírom cérnával, az én bajom.
Csak nehéz elfogadni a helyzetet, így, a negyedik gyereknél. Miután három fiút minden probléma és súrlódás nélkül neveltünk eddig. És amikor mindenki kiakad, de legalábbis kikerekedett szemekkel csodálkoznak rám, mert nem értik, hogy én hogy lehetek bizonytalan? A negyedik gyerekkel? Különben is, őt már a másik háromnak kellene felnevelni!
Azt hiszem, én is változtam, sokkal érzékenyebben reagálok, mint néhány éve a fiúkkal, egyszerűen nem szeretem hallgatni már a nyöszörgést sem. Nem vagyok képes az ágyában hagyni, amikor nyűgös. Az is jobban zavar, hogy a fiúk hallják, ráadásul előfordul, hogy szólnak is. Éjjel is azonnal ugrok, nehogy felébressze a többieket.
Tudom, hogy ez nemcsak arról szól, hogy a kislányomnak rendben legyen a lelke, hogy elinduljon a kiegyensúlyozott személyiségfejlődés útján. Ez rólam is szól, hiszen ez az utolsó lehetőségem a babázásra, arra, hogy kiélvezzem ezeket a pillanatokat. Akár a sírósakat is. Persze sokkal több örömteli percünk van: amikor rám mosolyog, amikor nyújtózkodik, a nyakamba bújva szendereg.
Imádom tartani a karomban, az ölembe ültetve etetni, és boldogan figyelem, ahogy a bátyjai óvatosan simogatják. Kár lenne azzal tölteni ezt az időszakot, hogy szigorú elveket követve próbálom nevelni, s közben a szívem szakad meg.
Már nem jönnek be a szigorú elveink
A fiúknál bejöttek a következetes elvek, hogy kicsit hagytuk őket sírni, aztán szépen, pár perc alatt maguktól elcsendesedtek és elaludtak. Napközben órákig elnézelődtek a kiságyban, miközben én nyugodtan végezhettem a házi munkát. A középső fiam meg szinte átaludta a napot, épp csak enni ébredt fel. Mindig következetesek voltunk abban, hogy a gyerekek külön szobában aludjanak, és mivel három hónapos koruk után már jórészt tápszert kaptak, az apjuk is meg tudta őket etetni bármikor. Egyetértettünk ezekben az elvekben, soha nem volt köztünk vita.
Ádám most sem szeretné, ha Bogi velünk aludna, bár én már pedzegettem, hogy beteszek a szobájába egy matracot, és ha kell, odafekszem mellé éjjel, de a férjem erről hallani sem akar. Kezdetben még megpróbált visszahúzni, amikor Bogi felsírt és indultam, hogy visszaaltassam. Egy darabig még ő is próbálkozott ringatni, simogatni, aztán feladta. Szerinte elrontottam, azzal, hogy éjjel is szoptatom. Talán féltékeny is a lányunkra, amiért ilyen szoros köztünk a kötelék. És talán az is zavarja, hogy egyelőre én vagyok az egyetlen Boginak, aki meg tudja nyugtatni.
Szomorú vagyok, mert Ádám nappal sem igazán találja a hangot a kislányával. Odafekszik mellé, beszél hozzá, de ezek csak pár perces alkalmak. És szinte csak akkor foglalkozik vele, amikor a pici jókedvű. Abban a pillanatban, ahogy nyöszörögni kezd, már szól, hogy menjek. Én meg nem állok le vele vitatkozni, hogy ne adja fel ilyen könnyen, pedig ő is berakhatná a babakocsiba és kivihetné a Duna-partra sétálni, amikor nyűgös.
A férjemnek az ilyesmi céltalan tevékenység, nincs hozzá türelme. Miközben nagyszerű családfő, önfeláldozó apa. Következetes és szigorú, de a gyerekei odavannak érte. Talán pont ezért. Ő jár a szülői értekezletekre és képes óránként felkelni a fiúkhoz, ha betegek. Ő viszi őket iskolába, óvodába. Néha örülnék, ha venné a fáradtságot és kicsit ringatná a kislányát is, ha olykor tehermentesítene. De Bogival egyelőre más a helyzet. Ő kemény dió Ádámnak. Valóban más, mint a fiúk.
Folyamatosan jelzi az igényeit, de közben hihetetlen kitartó, türelmes. A fiúk nem akartak megdolgozni az anyatejért, ő pedig kiszívja az utolsó cseppig. Tudom, hogy ha éjjel nem adnék neki, ha egyre több tápszert kapna, fokozatosan elapadna a tejem is. Miért is fosztanám meg őt és saját magamat ettől a különleges harmóniát nyújtó, természetes szimbiózistól?
Egyensúlyozom a lányom és a férjem között
Szeretném, ha a férjem megértene, ha nem hivatkozna folyton arra, hogy elrontottam a gyereket, amikor az sír és törődést igényel. Mondjuk, az sem sokat segít, hogy a védőnő és a gyerekorvos is azt gondolja, hogy egy féléves gyereknek már át kellene aludnia az éjszakát. Ilyenkor mindig megkapom, hogy na, ugye, megmondtam én is. Nem érdekel, mit okoskodnak, de azért elbizonytalanít.
Mindenesetre nem segít megoldani a köztünk lévő ellentétet. Attól nem tartok, hogy rámegy a kapcsolatunk ezekre a konfliktusokra, habár sokszor nagyon fáradt vagyok és ki-kicsúszik a számon olyasmi, aminek nem kellene.
Persze arról én is tehetek, hogy a fiúk megszokták, hogy kiszolgálom őket, hogy mindent eléjük rakok, kikészítem a ruhájukat és négyféle reggelit készítek minden hajnalban. Meg az is az én bajom, hogy vasárnap kényszert érzek, hogy öt órán keresztül ácsorogjak a tűzhely mellett, hogy a háromfogásos ebédet délben a családom elé tegyem. Fáradok, mert a kislányom munka közben is velem van.
Persze nem könyörgök Ádámnak, hogy segítsen, tudom, hogy mindezt én alakítottam így. Csak sajnálom, hogy a férjem nem tud úgy tekinteni az utolsó babánkra, ahogy én. Hogy a családi összhang kedvéért sem változtat egy picit sem a szilárd meggyőződésén. Sajnálom, hogy makacsul beletörődik abba, hogy egyelőre kívülálló a lányunk életében, miközben tudom, hogy a szíve mélyén ő sem ezt szeretné.
 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Ez a szuper reggeli
  2016-08-25 18:37:39, csütörtök
 
  arisztotela
Ez a fogyasztó reggeli a rák és a szívroham elkerülésében is hatásos!

Ez a szuper reggeli negyed óra alatt elkészül, vedd a fáradtságot, hogy megfelelő étkezéssel kezdhesd a napot.

Eltelít

A zabpehely tele van rosttal, így órákig nem is jut eszedbe az evés, ha ezt reggelized. Igen, a zabpehely teltségérzetet okoz. Emellett a rostok serkentik az emésztést, és ezáltal a fogyás is beindul.

Tisztítja az ereket

A sok rostnak köszönhetően kiüríti asz erekből a rossz koleszterint.

Csökkenti a vérnyomást

A vegetális rostok miatt a megemelkedett vérnyomást is képes csökkenteni a zabpelyhes reggeli.

Véd a ráktól

A gabonapelyhek többsége rákellenes hatóanyagokat tartalmaz, főként a vastagbélrák megelőzésében segítenek, de a mell-, a petefészek-, és a prosztatarák ellen is védelmet nyújt.
Zabpehely banánnal és fahéjjal

Hozzávalók:

1 bögre zabpehely
1 felvágott banán
1 k méz
fél bögre tej
1 kk őrölt fahéj
pár felvagdosott dióbél

Elkészítés:

A zabpelyhet tedd a tejbe 10-20 percig ázni. Ezután keverd hozzá a mézet, majd tedd bele a banánt, a diót. A végén a fahéjat. Ha egy héten legalább 3 alkalommal csak ezt fogyasztod reggelire, hamarosan kevesebbet fog mutatni a mérleg nyelve, és a daganatok kialakulásának is kisebb lesz az esélye.
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1214
  • e Hét: 13284
  • e Hónap: 41599
  • e Év: 1502830
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.