Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Féljed az Urat!
  2016-08-25 10:06:05, csütörtök
 
  ,,Féljétek az Urat, ti szentjei!" (Zsoltárok 34:10)


Egy másik oka annak, hogy az Úr félelmén nőjünk fel, az lehet, hogy egyre lelkiismeretesebben tölthessük be keresztyéni kötelességünket. Van talán órád a zsebedben, de a mutató nem jól mutatja a napnak a helyes óráját. Hogy meg lehessen javítani, jól meg kell vizsgálni a rugót és a fogaskerekeket. Ha azok jól működnek, a mutató is jó időpontot mutat.
Így van ez a lelki életben is. Kegyelmet nyert ember vagy és az Úr félelme lakik benned. Mégis, mindennek ellenére, az emberek nem látják rajtad a nap pontos idejét. Életed nem mutatja igazi és állandó jelét annak, hogy valóban Isten gyermeke vagy. Nem törődsz eléggé az Úr félelmének kegyelmi ajándékával. Nem nősz és gyarapodsz abban. Ismerd el, hogy szíved gondatlan és kemény. Ezért az életed is laza és világi. Jóbról az van megírva, hogy amikor naggyá lett Isten félelmében, az távol tartotta a rossztól!
Még egy másik ok, hogy az Úr félelmén nőj fel, az, hogy az bölccsé tesz. A bölcs ember fél és menekül a rossztól. Nem a bölcsesség jele, kerülni a bűnöket, melyek a pokol és a bűn csapdái? Nem a bölcsesség jele, ha valaki arra törekszik, hogy elrejtőzzék Isten szeretetébe és oltalmába? Nem a bölcsesség legnagyobb mértéke, amikor valaki mindig azt teszi, ami által tudhatja, hogy az angyalok őrzik minden útjában?
Ma is azt mondom neked: ,,Mint most született csecsemők, a tiszta és hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A száraz csontok megújulnak
  2016-08-25 08:52:20, csütörtök
 
  A SZÁRAZ CSONTOK MEGÚJULNAK * EZÉKIEL 37-39

KÖZPONTI IGERÉSZ: EZÉKIEL 39,25-29

ÖSSZEFOGLALÁS * Ezékiel Izráel jövőbeni újjászületését jelenti be egy látomással, ami annyira életszerű, hogy hogy szinte látod megmozdulni a csontokat, és hallod a recsegésüket. Az Úr újra összegyűjti őket messziről, és saját éltető leheletével eleveníti meg őket. A napszítta csontokból egy új Izráel lesz - sokkal dicsőségesebb és hatalmasabb, mint korábban bármikor. Ezékiel második látomásában a megelevenedett nép elsöprő csapást még végső ellenségére - a rejtélyes és beazonosíthatatlan Magógra -, s ezután az Urat úgy ismeri majd minden nép, mint hatalmas hódítót és legyőzhetetlen Győztest.

NAPI ÚTRAVALÓ * Akármelyik bibliai beszámolót is olvassuk Izráel népéről, hadi sikereit illetően jellegzetes "apály-dagály jelenségre" lehetünk figyelmesek.
Amikor a nép eltávolodik Istentől, vereséget szenvednek a csatában, és végül el kell hagyniuk szülőföldjüket. Amikor azonban az Úrba kapaszkodnak, egyedül csak tőle függnek, legyőzhetetlenek: szülőföldjük völgyei az ellenség csontjaival lesznek tele. Vagyis a nép sikere azon múlik, hogy mennyire vannak szoros kapcsolatban Istennel.
Tekints vissza az Istennel való kapcsolatodban eltelt hónapokra, évekre - a magaslatokra és mélységekre, a hullámhegyekre és hullámvölgyekre. Látod, hogyan működik ez az alapelv a mindennapokban? Isten közelében erő van és győzelem; Istentől távol gyengeség és vereség. Szánj rá pár percet, másold ki a 46. zsoltár második versét és ragaszd fel a telefonodra. Amikor legközelebb valaki felhív, hogy beszámoljon a küzdelmeiről, oszd meg vele az erő valódi forrásához vezető utat!

BETEKINTÉS * TEGNAP MAGÓG, MA... - János apostol idejében az Úr és Góg között folyó mennyei küzdelem a végidők döntő csatájának jelképe. Ezékielnél Góg az északon fekvő Magógban található Mesek és Tubal fejedelme. A Jelenésekben Magóg már nem országként szerepel, hanem mint Góg bűnös társa az armageddoni csatában (Jelenések 20,8). A két kép mögött ott a tényleges igazság: amikor elérkezik a döntő pillanat, az ördögnek esélye sem lesz Istennel szemben!

Isten azt akarja, hogy győztesek legyünk, ne áldozatok; fejlődjünk, és ne toporogjunk; szálljunk, és ne süllyedjünk; felülkerekedjünk, s ne alulmaradjunk.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 309 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 1164
  • e Hónap: 13039
  • e Év: 200841
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.