Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Társkereső :)
  2016-08-03 22:37:25, szerda
 
  Társat keresek!

Magamról bővebben:

Szeretek utazni, fél éve voltam a szomszéd faluban is,de gyalog, mert nem jár busz, a biciklimet meg ellopták.
Szeretek bulizni, általános iskolában voltam a farsangon, és megnyertem az első helyet mert azt hitték, hogy parasztnak öltöztem, pedig csak néző voltam az ünnepi ruhámban.
Volt már párkapcsolatom is, 7 évig jártam valakivel, csak neki nem szólt senki. Megviselt a szakítás...Nagyon érzékeny vagyok! A múltkor például rám esett egy gerenda és majdnem sírtam.
Kedvenc filmem címét nem tudom, de egy szakállas fehér karatézós csávó lever, lelő, leszúr, megfojt,lerúg (zömében fordulatból) mindenki­t. A címét azért nem tudom, mert a szomszéd nem az elejétől vette fel. Ha lesz nálam áram, akkor veszek TV-t. Ha valakinek esetleg eme szerénységem tetszetős ,privát üzenet formájában jelezze érdeklődését!
Ideálom:
Legyen meg az összes végtagja, legyen erős, bírja a hideget és a szúnyogcsípéseket. Örülnék, ha sportos lenne, mert sok a kutya a környéken és a csősz is nagyon jól céloz. Legyen házias, szeresse a zsíros kenyeret hagymával vagy hagyma nélkül, de eheti zsír nélkül is. Szeresse az állatokat etetni, kiganézni stb. Szeresse a friss levegőt, mert a tanyán csak az van. Legyen ápolt, mert hamar elfertőződnek nálunk a sebek. Szeresse a természetet, mert a tetőt már eltüzeltem. De látszanak a csillagok, ezzel együtt sajnos beesik az eső, a hóról nem is beszélve. Legyen odaadó, mert nekem nincs pénzem és remélem,hogy neki lesz!

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Magyarország tökutolsó mobilinternetben az EU-ban
  2016-08-03 22:04:25, szerda
 
  Magyarország tökutolsó mobilinternetben az EU-ban

akiraly
internet
ma 9:19


Az OECD publikálta a legfrissebb felmérését a mobilinternet globális helyzetéről. A statisztikák szerint Magyarország

az OECD országai között az utolsó előtti, csak Kolumbiát előzi meg;
az EU tagállamai között pedig tökutolsó a száz lakosra jutó mobilnet-előfizetések számában.

Forrás: OECD

Amin annyira azért nem kell meglepődni. A finn telekomtanácsadó, a Rewheel megvizsgálta, hogy mennyi adatforgalom jár egy 35 eurós, ~tízezer forintos kombinált - adatforgalmat és legalább ezer perc beszélgetést magában foglaló - előfizetésért:

Finnországban ezért a pénzért 50 gigabájt adatforgalom jár;
A posztszovjet Észtországban 40 gigabájt;
Magyarországon két (2) gigabájt.

Amit, ha elfogy, 1500 forintonként lehet megtoldani plusz fél gigabájttal, ami már tényleg a 9600 bps-es modemek és a betárcsázós internet korát idéző árszabás.

Mondjuk ebből a szempontból Magyarországon még mindig jobb a helyzet Németországnál, ahol 35 euróért 1 gigabájt adatforgalom jár, és 60 euróért is csak öt. A Német telekomszövetség, a VATN vezetője, Jürgen Grützner szerint ez azért van így, mert a németeket nem is érdekli a mobilinternet.

Amit az adatok valóban alátámasztanak. Zarándy Pál, Rewheel szakértője szerint 2015-ben egy átlag német felhasználó havi 410 megabájt adatforgalmat bonyolított a mobilján, míg egy átlagos finn 5,1 gigabájtot. Mondjuk az adatokat nagyon torzítja, hogy Németországban a szolgáltatók

a netsemlegességet sértő módon saját videómegosztó oldalaik forgalmát nem számolják el adatforgalomként.

Ez egyben arra is rávilágit, hogy mi a legfőbb probléma a netsemlegesség felszámolásával:

amennyiben a szabályok nem garantálnak egyenlő feltételeket, a szolgáltatóként kedvező helyzetben lévő telekomcégek leuralhatják az internet saját, forgalomként el nem számolt tartalmaikkal, amivel a többi szereplőnek úgy kéne versenyeznie, hogy azt a méregdrágán árult adatcsomag terhére számolják el.

(Via Politico.eu)


http://444.hu/2016/08/03/magyarorszag-tokutolso-mobilinternetben-az-eu-ban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik ezek? Honnan jöttek? Milyen előéletük volt emberileg és
  2016-08-03 21:54:53, szerda
 
 
Swan Edgar 2016-06-28


Kik ezek? Honnan jöttek? Milyen előéletük volt emberileg és szakmailag, mit tettek le az asztalra?


Naponta felmerülő kérdés - mármint kormánykommunikációs szempontból - hogy kicsoda Soros György, ki mozgatja Gyurcsány Ferenc hangszálait, ki finanszírozza a tüntetéseken a seprűnyélre rögzített kartonpapír táblát, ki áll a pedagógusok mögött álló tábla mögött.

Nekem is vannak kérdéseim.

Ki a franc az a Rogán Antal? Tovább megyek: ki az a Lázár, Szijjártó, Orbán, Kövér, Semjén, Varga, Matolcsy, Pintér, Balog, Fazekas, Kovács, Hollik, Harrach, Trócsányi, Deutsch és hasonló figurák? Kik ezek? Honnan jöttek? Milyen előéletük volt emberileg és szakmailag, mit tettek le az asztalra? Például Szijjártó a versenyszféra mely részén bizonyította rátermettségét? Orbán hol alapozta meg azt a szakmai tapasztalatot, élettapasztalatot, hol szerezte meg azt az erkölcsi alapot, ami alkalmassá teszi egy ország vezetésére?

Ezek az emberek megállnák a helyüket valahol, bárhol, megfosztva minden politikai befolyásuktól, kapcsolatrendszerüktől, felhalmozott vagyonuktól? Képesek lennének munkát találni, vállalkozni kizárólag tudásuk és rátermettségük alapján? El tudnák tartani a családjukat? Vagy akár csak önmagukat? A feleségeik képesek lennének vezetni a háztartást? Egyáltalán: a párjuk velük maradna? A gyerekeik tudnának busszal, vagy gyalog iskolába járni?

Ezeknek az enbereknek van bármi tapasztalata, vagy akár csak fogalma is arról, milyen az, amikor valaki munkanélküli lesz, minimálbérből kell megélnie, azt kell mondania a gyerekének, hogy nem telik egy szelet csokira? Ha ilyen tapasztalatuk nincs is (jó lenne, ha senkinek nem lenne), de bérből megélni, adott összeget beosztani képesek lennének? Tudják, mennyibe kerül egy kiló kenyér, egy doboz lázcsillapító, mennyi egy átlagos háztartás kiadása, hol és hogyan kell befizetni egy villanyszámlát, hol kell vásárolni buszjegyet?

Bármennyire hülyének tűnnek ezek a kérdések, nem azok. Egy ország vezető politikusai keressenek jól, ezzel nincsen gond. De ne lehessen politikából élő, ne lehessen kormánytag, de még parlamenti képviselő sem az, akinek semmi tapasztalata nincs a valóságról, aki nem tud semmit arról, hogyan él egy átlagember. Mert ha nincs tisztában a valósággal, csak önmagát képes képviselni, az pedig nem jó.

Amelyik kormánytag, annak felesége, gyereke többet költ, mint a család bevétele, miből és hogyan fedezi ezt? Persze, ez bármely polgár esetében feltehető kérdés, de bármely polgárt meg is kérdez a NAV, szemben a védett potentátokkal.

Ki a túró az a Habony Árpád azon túl, hogy autószerelőnek tanult, de nem végezte el az iskolát, aztán talán leérettségizett és azóta univerzális zseniként tanácsokat ad valakinek, megél valamiből és egyedül meg tud tartani egy újságot a kezében? Miféle kormány az, amelyik rászorul az ő tanácsaira? Pontosabban nem is az a kérdés, hogy önmagában kicsoda Habony, hanem az: miért is akarja titkolni a kormány, vagy a kormány bizonyos tagjai az ő szerepét? Miért nincs szerződése? Kínos a kormányzat számára? Akkor miért van ott?

Miből finanszírozta a CÖF a Fidesz választási kampányában vállalt szerepét?

Milyen pénzekből működik a CÖF?

Kik és milyen forrásokból finanszírozzák a békemeneteket?

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy a maga igényei szerint átírjon társadalmi szerződéseket, például a választási törvényt?

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy átírja, pontosabban megszüntesse az Alkotmányt?

Ki hatalmazta fel a kormányt arra, hogy a társadalom elől elzárjon közérdekű információkat, mint például a földpályázatok, trafikpályázatok, uniós pályázatok, Paks II. esetében tette azt?

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy a társadalom megkérdezése, szakmai szervezetekkel történt egyeztetés nélkül kössön szerződést akár Putyinnal, akár bárki mással az országot politikai, energiapolitikai és gazdasági téren is komolyan érintő ügyekben?

Ki hatalmazta fel Orbán Viktort arra, hogy egyszemélyi vezetőként minden kérdésben a saját feje után menjen?

Ki irányítja a NAV-ot?

Ki irányítja a legfőbb ügyészt?

Ki irányítja a TEK-et?

Ki irányítja a rendőrséget?

Ki irányítja a Magyar Nemzeti Bankot?

Mindezek a szervezetek pontosan kit szolgálnak? Mert hogy nem a társadalmat, az biztos.

A fent felsorolt, de lényegében minden, az országban működő, közpénzből fenntartot szervezetnek az országot, nem pedig a kormányt kellene szolgálnia.

Ki jogosította fel Orbánt, vagy bárki mást, hogy az egész nemzet nevében nyilatkozzon, döntsön olyan ügyekben, amelyek minden polgárt érintenek?

Miért gondolja az Orbán rezsim, hogy nekik csak önmaguk és a híveik érdekét kell képviselniük, miközben ennek költségeit minden polgár fizetni köteles?

Az ilyen kormány önmagát rothasztja szét. A szakmailag és emberileg nulla köztisztviselőkből összebarmolt minisztériumok képtelenek ellátni a feladatukat. Akkor is így van ez, ha a kirúgott szakemberek helyét rokonokkal, sporttársakkal, haverokkal töltik fel. Ők ugyan megbíznak egymásban, de érdemi munkát végezni nem képesek, ez a végtelenségig nem leplezhető. Az ilyen folyamatok ékes példája a dilettáns módon bevezetett megyematrica rendszertől a multiellenes intézkedéseken keresztül a napelemekre kivetett környezetvédelmi díjakig szinte minden kártékony baromság.

Merem állítani, szakpolitikusok helyett kommunikációs szakemberek nyüzsögnek a kormányban. Meddig lehet kommunikációs trükkökkel leplezni a valóságot?

A végletekig lepusztított társadalom önszerveződő képességét hivatott lenullázni a civil szerveződések meghurcolása, a hülye akciótervek végtelen sora, a közpénzből hazudozó nyaloncmédia fenntartása, a mindmáig kontrollálhatatlan internetes közösségek befolyásolására való törekvés. A fizetett firkancok és fizetett kommentelők sokasága sem képes meggátolni azt, hogy önállóan gondolkodó emberek hallassák a hangjukat.

Hazugság azt hirdetni, hogy az utcán tüntetők külföldi bérencek, Putyin a barátunk, a kormány, vagy akár az ország jól teljesít.

Hiába tanulta meg olyan jól a papagájkommandó a ballibsizést, hazaárulózást, attól még nem lesz igaz. Ahogyan tulokság azt állítani, hogy az a demokrácia és a szabadság netovábbja, ha nem hurcolja el a rendőrség azt, aki kimondja, vagy leírja a véleményét.

A dilettáns, mohó kormányzás nem tartható örökké akkor sem, ha végtelen pitiánerséggel párosul. A közéletből kiszorított gondolkodók, az egyetemekről kirúgott szakemberek, a minden létező munkalehetőségből kizárni igyekezett ellenzékiek nem tűnnek el az országból akkor sem, ha ez a kormánynak nagyon kellemes lenne.

Józanul gondolkodó, erkölcsi érzékkel és stabil értékrenddel bíró polgárok voltak, vannak és lesznek. Remélhetőleg egyre többen. A jelenlegi útkeresés le fog csengeni, az önszerveződés hatékonyabban fog működni. Ebbe mostantól kezdve a maga eszközeivel a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk minden rendelkezésére álló módon be fog szállni. Ha kevés a meglévő eszköz, akkor kibővítjük ezek körét. Mert elegünk van.

Nem lehetséges egy országot izomból irányítani, kirabolni és mindezt megúszni. Hosszú távon biztosan nem. Javaslom a kormánynak, kérdezzen meg erről egy jól fizetett autószerelőt, vagy focistát.




http://kolozsvaros.com/2016/06/28/kik-ezek-honnan-jottek-milyen-eloeletuk-volt-em berileg-es-szakmailag-mit-tettek-le-az-asztalra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb tízmilliárdot költenek Orbán álmára
  2016-08-03 20:56:13, szerda
 
 
Újabb tízmilliárdot költenek Orbán álmára


Tízmilliárd forintot szavazott meg a kormány a Budai Vár felújítására a költségvetés tartalékából. A pénz tetemes része, 8,2 milliárd a Karmelita kolostor, azaz a leendő Miniszterelnökség felújításra megy. A költségek elérik a húszmilliárd forintot.


Napi.hu, 2016. augusztus 3. szerda, 11:19


A kormány még 2011-ben határozta el a Budai Vár felújítását, ám az első határozatok még a Várbazár felújítását szolgálták. Az elmúlt években azonban megjött a kormányzat étvágya, és megfogalmazódott a terv, amely szerint - a turizmus és a kultúra támogatásának rovására - újra hatalmi-kormányzati központtá tennék a Várat. Az első bejelentés szerint a Miniszterelnökség költözik a Köztársasági Elnöki Hivatal mellé, majd napirendre került a nemzetgazdasági és a belügyi tárca "visszatérése" is a Várba.

A három kormányzati szerv kiszolgálásra külön mélygarázs is épül. A BM költözésére még nem mozgósítottak pénzt, de a NGM-ére már elkülönítettek 26,7 milliárdot a 2017-es költségvetésben.

A Karmelita kolostor felújítására 2014-ben ötmilliárd forintos keretet hoztak létre a 2015-ös költségvetésben. A kormány idén július elején döntött további 10,3 milliárd forintos beruházási keretről: a pénzt a költségvetés tartalékából különítették el. A Miniszterelnökségen lapunk kérdésre elárulták, hogy ebből 8,2 milliárd megy a kolostor felújításra és további 2,3 milliárd a Budai Vár más részeinek rekonstrukciójára.

Az kormány idén másodszor nyúlt a költségvetési tartalékhoz: még februárban különítetek el a Miniszterelnökség irodáiban és fogadó tereiben elhelyezendő műtárgyak beszerzésére egymilliárd forintot. A projektre 2017-ben további 5,7 milliárd forintot terveznek a költségvetésben - így csak a Karmelita kolostor felújításának költsége eléri a 20 milliárd forintot. További kiadást jelent az épületből kiebrudalt Nemzeti Táncszínház elhelyezése, erre a célra 3,1 milliárd forintot szavazott meg eddig a kormány.

Időközben a kibővült a projekt: a Karmelita kolostorral szomszédos üres telekre új épületet húznak fel szintén a Miniszterelnökség számára. Ezért a korábbi, 2016-os költözésből két évvel későbbi céldátum lett időközben.

A jelenlegi tervek szerint 2018 tavaszán költözhet a Miniszterelnökség a Várba, közvetlenül a választások előtt. Nem tudni, hogy mi lenne, ha 2018-ben új miniszterelnököt választana az ország. Az első Orbán-kormány idején a most a köztársasági elnök székhelyéül szolgáló Sándor-palotát építették újjá a miniszterelnöki rezidenciának, ám mire az épület beköltözhető állapotba került, az új miniszterelnök, Medgyessy Péter lefúja a projektet - így kerül az épület a köztársasági elnök használatába.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_tizmilliardot_koltenek_orban_almara.6187 40.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hibátlan levelet írt Toroczkai László Colleen Bellnek, az US
  2016-08-03 18:24:02, szerda
 
 
Hibátlan levelet írt Toroczkai László Colleen Bellnek, az USA magyarországi nagykövetének



Miután a képmutató amerikai nagykövet asszony aggódását fejezte ki országunk határvédelmével kapcsolatban, Toroczkai László tollat ragadott és frappáns hangvételű levelével helyére tette az álszent politikust...

Magyar/English

Őexcellenciája Colleen Bell Asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete

Tisztelt Nagykövet Asszony!

A sajtóból értesültem arról a hírről, hogy tiszteletét tette itt a mi vidékünkön annak érdekében, hogy személyesen tájékozódjon az illegális és tömeges migráció miatt kialakult helyzetről a magyar-szerb határon. A látogatása keretében megtekintette a magyar biztonsági határzárat, s az arra épült röszkei tranzitzónát, ahol a magyar hatóságok bemutatták az eljárásrendet, s Ön a migránsok helyzetéről is érdeklődött.

Sajnálom, hogy a határ mellett élő törvénytisztelő magyar állampolgárok helyzete iránt nem mutatott érdeklődést, pedig az illegális migráció nem csupán a sokszor bűncselekményeket elkövető gazdasági bevándorlóknak és háborús övezetből érkező, be nem azonosítható, menekültkérelmet benyújtóknak, hanem a helyi törvénytisztelő magyar lakosságnak is problémákat okoz.
Szeretettel hívom meg Ásotthalomra, hogy a migráció által okozott helyzetről tájékoztassam, örömmel fogadnám a Polgármesteri Hivatalban, ahogy fogadtam korábban a hozzánk ellátogató, a helyi lakosságot érintő hatásokról tájékozódó svéd nagykövet urat is.

Egyúttal szeretném felhívni Nagykövet Asszony figyelmét arra a nyilván Ön által is ismert tényre, hogy a diplomáciai képviselők különleges jogi helyzetének egyik fontos alapja a kölcsönösség. Az állami szuverenitásból következik, hogy az államok egymás felett nem gyakorolhatnak joghatóságot. A szuverenitás elvéből az is következik, hogy a két állam egyenrangú, kapcsolataikat csak a kölcsönösség elve alapján rendezhetik.

Erre való tekintettel arra kérem Nagykövet Asszonyt, hogy működjön közre annak érdekében, hogy én magam is az amerikai-mexikói határra látogathassak, hogy az amerikai hatóságok jelenlétében megtekinthessem az Amerikai Egyesült Államok határvédelmét, továbbá egy Ásotthalomhoz hasonló méretű, a határ közelében lévő település polgármesterével a tapasztalatcsere érdekében találkozhassak.

Ásotthalom, 2016. augusztus 1.

Kérem, fogadja Nagykövet Asszony őszinte tiszteletem és nagyrabecsülésem kifejezését

Toroczkai László
polgármester
Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat

Colleen Bell új amerikai nagykövet és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere írnak alá szerződést az EMMI épületében 2015 február 3-án

The Honorable Mrs. Colleen Bell, Ambassador of the United States of America to Hungary

Honorable Ambassador,

I learned from the news that you visited our region in the interest of gaining personal experience on the situation caused by illegal mass migration on the Hungarian-Serbian border.

During your stay, you surveyed the border barrier and the transit zone of Röszke, where the Hungarian authorities introduced you to their procedures and where you inquired about the situation of the migrants.

I am sorry to hear that you were not interested in the situation of the law-abiding Hungarian citizens who live close to the border. Illegal migration causes problems not only for the criminal economic migrants and the unindentifiable asylum seekers arriving from war zones, but also for the law-abiding Hungarian people.

I invite you to Ásotthalom to inform you personally about our situation, that was caused by illegal migration. I will be glad to welcome you as my guest in our local municipality, just like I welcomed the Swedish ambassador, who visited us previously. He inquired about the effects of illegal migration on the local Hungarians.

At the same time, I would like to call your attention to a fact that you too know well: that the foundation of diplomatic representatives' legal status is mutuality.

The principles of state sovereignty state that states cannot exercise jurisdiction over each other. The principle of sovereignty also states that all states are equal and all their relations must be based on the principle of mutuality.

I therefore ask you to cooperate with our administration and assist us in visiting the US-Mexico border to see — with the presence of the American authorities — the border protection system of the United States of America. I would furthermore like to meet with the Mayor of a town close to the US-Mexico border, with a similar population to Ásotthalom's, in order to exchange our experiences.

Please accept my best regards.

Sincerely,

Mayor László Toroczkai

Ásotthalom, 1. August 2016

http://ultrasinfo.com/hibatlan-levelet-irt-toroczkai-laszlo-colleen-bellnek-az-us a-magyarorszagi-nagykovetenek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felmérés: Magyarországon alig épülnek lakások, de ha igen,
  2016-08-03 18:01:23, szerda
 
  egy németnek fele annyit kell dolgoznia egy saját lakásért, mint egy magyarnak.


********************************



2016. 08. 3. 14:41

Felmérés: Magyarországon alig épülnek lakások, de ha igen, akkor sincs rá pénzünk

Magyarország az utolsó előtti helyen áll az ezer lakosra jutó átadott lakásingatlanok száma alapján, és továbbra is az átlagnál nagyobb terhet jelent a lakásvásárlás a Deloitte 19 európai országra kiterjedő 2015-ös ingatlanpiaci elemzése szerint.

A Deloitte az ötödik alkalommal publikált Ingatlan Index tanulmánya szerint ha az átlagkereseteket vesszük alapul,

Magyarországon több mint 7,6 év átlagfizetést kell félretennie egy 70 négyzetméteres új lakás vásárlásához,
míg a Csehországban 6,9,
Lengyelországban 7,
Németországban 3,3 év átlagkeresete szükséges egy ilyen lakás megvásárlására.

Igaz, ide tartozik a legendásan drága ingatlanpiaccal rendelkező, ezért inkább bérházakra építő Egyesült Királyság is, ahol 10 évnyi fizetés sem elég ehhez.

Négyzetméterárak tekintetében Magyarországon 1000 euróval számoltak az új lakások esetén, ezt a listát az Egyesült Királyság vezeti több mint 5000 euróval, miközben Németországban valamivel 2000 euró felett, míg Csehországban valamivel ez alatt van az ár.
Kevés lakást építünk

A vizsgált országokban 2015-ben átlagosan 2,8 befejezett lakás jutott 1000 lakosra. Ekkor is Oroszországban regisztrálták arányaiban a legmagasabb értéket, 7,5-öt, míg

ezzel szemben Magyarországon csupán 0,8 befejezett otthon jutott 1000 lakosra.

Az elemzésben idézett adatok szerint az EU-ban 2015-ben 1000 lakosra nézve 485,1-ről 486,5-re nőtt a lakóingatlanok száma. Magyarországon ez a szám 448-ra növekedett a tavalyi 446-ról, ami 8 százalékkal marad el az európai átlagtól.

Az adatokból tehát látható, hogy nem csupán lomha a hazai építőipar, de a vásárlóerő is hiányzik. Ezen legkönnyebben egy állami bérlakás-építési program segíthetne, hiszen jelen helyzetben a családalapítás előtt álló fiatalok képtelenek kimozdulni a méregdrága albérleti mókuskerékből, így tovább mélyítve a demográfiai krízist.


http://alfahir.hu/felmeres_magyarorszagon_alig_epulnek_lakasok_de_ha_igen_akkor_s incs_ra_penzunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mibű? Hunnan?
  2016-08-03 17:23:08, szerda
 
  Mibű? Hunnan?

Közzétéve 2016-08-03 | Szerző: Admin

Miből futotta Vizoviczkinek 250 milliós óvadékra?


A vállalkozó korábban azt írta az ügyészségnek, hogy minden vállalkozása tönkrement, és 500 millió forint tartozást halmozott fel. Így még inkább adja magát a klasszikus kérdés, amit a korábban a Vizoviczki-klubokban születésnapi bulikat tartó Fidelitas ezúttal elfelejt feltenni: mibű?-hunnan?

Az Index cikke szerint megérkezett a 250 millió forint a Fővárosi Ítélőtáblához, ezért Vizoviczki László most már ténylegesen házi őrizetbe kerülhet az előzetes letartóztatásból.

Vizó7
Felmerülhet a kérdés, hogy honnan lehet pénze Vizoviczkinek a magyar viszonylatban gigarekordnak számító óvadékra, ha 2012-es letartóztatásakor zárolták a vagyonát.
A kérdésre a gyors válasz, hogy nem Vizoviczki tette le az óvadékot, hanem valaki más. A hírhedt diszkókirályért valószínűleg a családja fizetett, de az ügyészség nem árulja el, hogy kinek ért meg ennyi pénzt a vállalkozó. A törvényszék korábbi tájékoztatása szerint azt sem vizsgálják meg, hogy mi a pénz forrása, pedig 250 millió forint azért nem kevés pénz.
Az óvadék mértékét egyébként a vádlott vagyoni helyzetének vizsgálata után állapítják meg, a negyedmilliárd forintból az is következik, hogy a Fővárosi Törvényszék szerint Vizoviczki László rendkívül vagyonos ember. Igaz, Vizovizki is úgy van a vagyonával, mint néhány magyar politikus: nem a saját nevén tartja.
Nem egyértelmű, hogy Vizoviczki családjának lehetett-e 250 millió forintja óvadékra, de ha ők is fizettek, az a valószínűbb, hogy kölcsönkértek ismerősöktől. A vállalkozó letartóztatása után ugyanis a diszkó- és étterembirodalom gyakorlatilag szétesett és az ismerősöknek sem ment annyira jól az utóbbi években.
Lehet sose tudjuk meg honnan volt így hirtelen 250 millió forint erre.
(propeller)
Bal-Rad komm: Mibű? Hunnan?
-Hát a rejtett tartalékból! Amit rosszabb időkre “ásott el" Vizo. Vagy összedobták a rajongói.
Persze meg lehetne tudni a pénz erededetét. MEG MINDENT MEG LEHETNE TUDNI! Csak a magyar népnek kéne összefogni végre. Harminc esztendő gazemberségére lehetne fényt deríteni. Csak akarni kell!

http://www.balrad.com/2016/08/03/mibu-hunnan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona nagyon fontos kérdésre vár választ
  2016-08-03 17:17:43, szerda
 
  Pesten nagyon meleg lehet

Közzétéve 2016-08-03
Vona nagyon fontos kérdésre vár választ


Írásbeli kérdést nyújtott be, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez intézett.

Szerdán nyújtott be írásbeli kérdést Vona Gábor, a Jobbik elnöke és egykori frakcióvezetője Fazekas Sándorhoz, a földművelésügyi miniszterhez. Az alábbi fontos témában fordult a kormánytaghoz a parlamenti honlap szerint:
,,Tervezik-e az állatkerti állatsimogatás szabályainak felülvizsgálatát?"
Kisgyermekes apukaként az állatkerti simogató természetesen fontos kérdésnek bizonyulhat, mégis furcsa, hogy milyen ügyekkel foglalkozik az egyik legerősebb ellenzéki párt feje.
Bár a kérdésből nem derül ki, hogy melyik állatkertre gondol a politikus. A Fővárosi Állat- és Növénykert állatsimogatójának házirendjét egyébként itt lehet átolvasni, összesen tíz szabályból áll.
Fazekas Sándor augusztus 18-án délután fél ötig kénytelen válaszolni Vona kérdésére. Kerestük a pártelnököt, amint reagál, közöljük válaszát olvasóinkkal.
(mno)
Bal-Rad komm: Első olvasatra nehezen VOLT hihető a hír! De igaz.
Ezek szerint a kánikulának komoly élettani hatása lett.
De most gondoljunk bele: mi lesz akkor, ha Fazekas nem válaszol határidőre?! Vagy nem lesz kielégítő a válasza?! Micsoda parázs civakodás lehet még ebből a MAGYARSÁG SZÁMÁRA igazán fajsúlyos kérdésből!
Merthogy fajsúlyos kérdés!-ammá biztos! Sorsfordító kérdés. Körmünket rágva, álmatlanságban szenvedve az izgalomtól-várjuk a választ! És az ügy MEGNYUGTATÓ lezárultát.


http://www.balrad.com/2016/08/03/pesten-nagyon-meleg-lehet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert megtehették
  2016-08-03 17:13:48, szerda
 
  Mert megtehették

Közzétéve 2016-08-03


Mindenkit terrorizált a putnoki család, a “rettenthetetlen hadsereg"

58 bűncselekménnyel gyanúsították a rendőrök egy, a környezetüket hosszabb időn át, rendszeresen terrorizáló család tagjait Putnokon.

A nyomozás a napokban zárult le vádemelési javaslattal az ügy tizennégy gyanúsítottjával szemben, akik közül tizenegyen vannak előzetes letartóztatásban.
Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 54 éves putnoki családfővel és 13 közeli rokonával szemben.
A család tagjai az elmúlt években, magukat ,,rettenthetetlen hadseregként" aposztrofálva jellemzően úgy biztosították megélhetésüket, hogy megfélemlített putnoki és sátai lakosoktól különféle módon elvették a pénzüket.
Volt, akitől védelmi pénzt szedtek, akadtak, akiket vásárlási kölcsönökbe kényszerítettek - oly módon, hogy a termék a családé lett, a hitel törlesztése pedig a sértetteké -, továbbá ötven-, illetve százszázalékos uzsorakamatra is adtak kölcsön pénzt.
Olyan eset is előfordult, hogy egy a gyanúsítottak által elkövetett garázdaság miatt kiszabott pénzbírságot az ügy sértettjének kellett kifizetni, mivel a család tagjai életveszélyesen megfenyegették.
Egy sátai lakos házát úgy vették el, hogy meggyőzték az egyedülálló asszonyt, jobb lenne neki, ha hozzájuk költözne. Eleinte jól bántak vele, majd fokozatosan elvették mindenét, végül rabszolgasorba taszították.
A család tagjai a bűncselekmények elkövetése során kifejezetten törekedtek arra, hogy áldozataikat emberi méltóságukban megsértsék, megalázzák; elhitették környezetükkel azt is, hogy velük nem lehet szembeszállni.
Emiatt a sértettek félelmükben sokáig hallgattak, a páncélt végül 2015 februárjában törték át az ózdi és a putnoki nyomozók.
A hatóság a tanúvédelmi lehetőségeket maximálisan kihasználva biztosította a sértetteket jogaik gyakorolásáról, így sikerült felszámolni a putnoki család szervezett “hadseregét" és felderíteni az általuk elkövetett bűncselekmény-sorozatot.
A család tagjait rablással, zsarolással, személyi szabadság megsértésével, szexuális kényszerítéssel, csalással és okirattal való visszaéléssel is gyanúsítják.
Az Ózdi Rendőrkapitányság az ügyekben indult nyomozásokat a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. A gyanúsítottak közül 11-en előzetes letartóztatásban vannak, ketten nem hagyhatják el lakhelyüket, egy férfi pedig más bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott börtönbüntetését tölti.
(ma.hu)
Bal-Rad komm: Megtehették, mert a környezet GYÁVÁN ÉS MEGADÓAN eltűrte! A kifosztást, a megaláztatást.
Megtehették, mert ORSZÁGUNKBAN 26 éve ez a módi. (Elég sok ilyen “rettenthetetlen hadsereg" van egyébként ORSZÁGUNKBAN!)
Hogy rajtavesztett a “rettenthetetlen hadsereg"?
Hát BELEUNT A NAGY MAFFIA! A konkurenciát nem szeretik! A “rettenthetetlen hadsereg" vezénylő tábornoka konzultálhatott volna a Flórival.


http://www.balrad.com/2016/08/03/mert-megtehettek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 336
  • e Hét: 1823
  • e Hónap: 12934
  • e Év: 166430
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.