Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Üzenet a Fidesznek: Olyan szépen hazudsz amikor lopod a közp
  2016-08-05 11:02:46, péntek
 
 
Üzenet a Fidesznek: Olyan szépen hazudsz amikor lopod a közpénzt.
2016.08.05. 10:02

Na és közben mindenkit igyekszik hülyének nézni a nem kedves kormánypárt. Jó, persze van olyan számottevő kisebbség az országban akik szerint nagyon helyes ha ti lopjátok el a közpénzt, csak mert azt olyan ügyesen megmagyarázzátok el nekik. A józan eszét használó azonban komolyan elgondolkozik mikor olyan magyarázatot hall a közpénz herdálásáról, hogy az átalakul, és elveszti közpénz jellegét, vagy a párt zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben, és bár esze ágában sincs azt betartani, de ezzel az egyszerű kijelentéssel próbálja meggyőzni a közvéleményt.

Nincs olyan terület az adózott forintok, a támogatások elosztása során ahol a Fidesz valamelyik mohó kezű embere nem venné le magának a neki nem járó részt az ország fejlődése elől. Ebben a folyamatban élen jár Orbán Viktor az egyáltalán nem, vagy alig leplezett személyes meggazdagodásával, és ennek nemzeti turulmadaras mezbe öltöztetett megtévesztési süket dumájával. Rakjon zsebre ezer hektárokat, vegyen gondozásba komplett gazdasági ágazatokat a kormányzati törvénykezéssel elősegített haveri közösség, vegye el az emberek magánnyugdíját, emelje meg utólag a közbeszerzéseken nyertes cégek garantált hasznát, árulja a támogatást vissza osztott százalékért, és még megannyi trükk amivel érdemtelenül tömi a zsebét a hat éve hatalomban levő gátlástalan férgek gyülekezete, minden helyzetben képes valamilyen pofátlan hazugsággal igazolni magát.

Még azt is képes magából kipréselni olyan esetben a kormányzati kommunikáció, hogy fel is háborodjon ha lopáson kapják. Számukra a nyilvánvaló lebukás nem azt jelenti erkölcsi felelősséget vállaljanak a tetteikért, attól nagyon messze áll neveltetésük. Inkább vagy mélyen kussolnak az egészről, vagy magukból kikelve igyekeznek bizonygatni ártatlanságukat, csak mert ha már lebuktak a lopás közben, azért a baloldal a hibás, meg a mókusok. Egy egész gépezet segíti előadni neki vélt ártatlanságukat, nekik meg van annyi bőr a pofájukon ezt szemrebbenés nélkül elő is adják, ha már rákérdeznek náluk erre a témára. Még az is előfordul kajánul vigyorognak közben.

Mert ugye ők bármit megtehetnek büntetlenül gondolják magukban, az ország eddig sem borult lángba, ők meg nem ülnek talpig vasban az árok szélén. Ez a választók hibája, akikből sokak szerint minden politikus lop, korrupció mindig is volt, ezen nem lehet változtatni. Na meg úgy vannak vele, ha ezek már végre eléggé megszedik magukat, akkor talán jut majd a kórházban fekvő betegre, a gyereket oktató rendszerre, a munkabér rendezésére, a nyugdíj megélhetési feltételeinek javítására. És inkább ezek lopjanak ipari méretben mondja az egyszerű ember, mint a baloldal, vagy a Gyurcsány, meg a többi nokiás dobozos, amelybe aprítva sem fért el a hosszú évek alatt az az összeg, amennyit a kormánypárt egy perc alatt elegánsan eltüntet a saját zsebében. De az ilyen ember számára egyáltalán nem nyilvánvaló ez a kormány nem fog megelégedni annyival amit eddig ellopott, neki minden kell. Ennek felismerése ezen emberek számára már késő lesz, de legalább szerintük mindenki jól beledöglik.

A kormány pedig mindent megtesz igyekezzen megindokolni a közpénz ellopását. Számtalan formáját alkalmazza, ehhez igazítja magyarázatot. Ha jegybank lop, ahhoz semmi köze, az egy független intézmény, és Matolcsy nem elmebeteg. Ha Rogán Tóni ellopja a fél belvárost, akkor az nem bűncselekmény, mert bűnöző vitte neki a lóvét, és az nem szavahihető. Ha Habony Árpi jó drágán adja a letelepedési kötvényt, és annak veszteségét az adófizetők állják, az sem bűncselekmény, mert Árpi nem létezik, Tóni is kap belőle, meg törvényes is. Érteni nem érti senki, de el kel fogadni magyarázatként. Azért nyer a gázszerelő minden közbeszerzésen, mert ő olyan okos, és sokat dolgozik, Orbán Viktornak ennek semmi köze, ő csak megmondja mi kell neki éppen az ország vagyonából. András Vajna Gyuri vagy ki a pöcs még adót sem kel fizessen mint egy sarki kisbolt a casinóiban, nem azért kapta meg a szerencsejáték ipart. Meg igazából nincs is abból annyi jövedelme meg tudjon venni egy nyomorult kereskedelmi csatornát, neki még ahhoz is állami hitel kell, az adófizetők pénzéből. Majd ha vissza kell azt fizetni neki ezt a lóvét, még csődbe is mehet a szerencsétlen, addig is a román adótörvények szerint fizet kevesebb adót, baszódjanak meg a nemzeti adózók.

De ez csak néhány személyi kiemelés a kormány kedvenceitől, akiket mocskos módon védenek a hazugságokkal amit kitalálnak hozzá. A legnagyobb lopás a jövő eltékozlása, mikor az oktatásból kivont pénzeken stadionokat építenek. Mikor a beteg embertől megvonják az ellátást az egészségügy átalakításával, és az így keletkezett pénzből például Orbán Viktor a Várba költözik. Az állami földeket szétosztják maguk között, kizárólag a támogatás felvétele miatt. A közbeszerzéseket kizárólag egymás között osztják szét, és munka nélkül viszik haza belőle a hasznot. A pályázatokon csak a kormánynak kedves emberek indulhatnak a nekik kiírt, és hozzájuk alakított pályázatok segítségével. Ha ezekért pedig büntetés jár, akkor azt az adófizetőkkel fizettetik ki, és ráfogják a nyuszira.

Mégis működik a rendszer, mert sokan segítik az fenntartani. A legfőbb ügyésznek nevezett szarházi mindig minden körülmények között megvédi a közpénz tolvajait, ezért is lett oda kinevezve, meg egy ő is egy a sok gazember közül közül akik jól élősködnek az ország testén. A törvénykezés jogot formál a lopáshoz, ezt a kormánypárti képviselők nagyon jól tudják, és aljasul ki is használják. A választó meg csak áll, és figyeli a menekülteket, mert most oda van terelve a figyelme, és sok közülük csak addig lát el. Na meg az eszét is használni kellene. A Fidesz ismerve az ország lakosságának a korlátait, néhány szép hazugsággal igazolja magát, csal hozzá választást, és mindenki szépen éhen pusztul közben, még az is aki hisz nekik. De Orbán Viktor és bandája jól él, és nekik ez a lényeg. Más nem számít.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/08/05/uzenet_a_fidesznek_olyan_szepen_hazudsz _amikor_lopod_a_kozpenzt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra visszaesett a magyar ipar
  2016-08-05 10:57:13, péntek
 
  Újra visszaesett a magyar ipar

2016. augusztus 5. péntek 09:25:59


Ugyan havi összevetésben már májusban is csökkenést láthattunk, mégis negatív meglepetésként hat, hogy a friss statisztika júniusban éves összehasonlításban is visszaesést mutat.

Pénteken közölte júniusra vonatkozó első becslését az ipari kibocsátásra vonatkozóan a statisztikai hivatal, amely minden adatsoron csökkenést mutat.

Mind a nyers, mind a teljesítményt pontosabban megragadó munkanappal kiigazított éves ráta 0,3-0,3 százalékos visszaesést jelez. Az előző hónaphoz képest pedig 2,4 százalékos zsugorodást láthatunk a volumenben. Így ez az adatsor immár második hónapja csökken.

Az első félévben ugyan valamelyest nőtt, de nem muzsikált jól a magyar ipar, hiszen mindössze 2,3 százalékos pluszt látni a kibocsátásban. Ez elsősorban Győr-Sopron megye gyenge adatainak köszönhető.

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/128535.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Népszavazás
  2016-08-05 10:44:14, péntek
 
  Nemzeti Népszavazás
2016.08.03. 16:16


Ahogy haladunk kifelé a nyárból és közeledik az ősz, egyre izgatottabban várjuk sokmilliónyi honfitársammal együtt a nagy napot, azt az október elejei vasárnapot, a sorsdöntő népszavazás időpontját, amelyik egyébként mindössze három héttel előzi meg az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünket, amikor is az ötvenhatos októberi forradalom hőseire emlékezünk majd, Orbán Viktorra, Kövér Lászlóra és a többiekre.

Illetve elnézést, mit is beszélek, ezek az urak egy másik, későbbi, ám sokkal jelentősebb forradalom hősei voltak, a 2010-es fülkeforradalomé. Ami remélem, rövidesen szintén egyik legjelentősebb nemzeti ünnepünkké avanzsál majd.

De visszatérve erre a népszavazásra. Vagy nevezzük inkább rangjához méltón Nemzeti Népszavazásnak. Biztos vagyok abban, hogy ez a népszavazás érvényes és eredményes lesz, s a magyar nép döntő többsége kinyilvánítja majd azt az akaratát, hogy ide az Európai Unió ne telepíthessen be migránsokat, idegeneket, akárkiket, vagyis nem magyar állampolgárokat, az Országgyűlés hozzájárulása nélkül. Senkit, még pirézeket sem!

Természetesen a tilalom, amit a józan gondolkodású magyarok döntő többsége megszavaz majd, csakis az Európai Unióra lesz érvényes, s nem fog vonatkozni a kormányunkra, különösen pedig Rogán Antalra, és az ő haverjait tízmilliárdokkal gazdagító letelepedési kötvényekkel betelepülőkre. Vagyis ez a letelepedési biznisz vígan működhet tovább, ebbe még a nép sem pofázhat bele csak úgy.

Ahogy az ősi latin közmondás tartja, amit szabad Rogánnak, nem szabad az Uniónak. Quod licet Rogan, non licet Unio.

Csak itt Rogán a Bovi, s az Unio a Iovi.

http://proszektura.blog.hu/2016/08/03/nemzeti_nepszavazas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vannak-e lopós fideszesek?
  2016-08-05 10:39:09, péntek
 
  Elképesztő! A latin-amerika banánköztársaságok hozzánk képest a becsület és tisztesség mintapéldányai.
Hát pár éve az a hír járta, hogy Kósa már nem Mr. 10%, hanem Mr. 20% néven fut. Ezek szerint most megint a 10% a jó szám, csak nem annyit kell visszaadni, hanem annyi marad a tényleges pályázónál. De ha (ahogy írják) az átlagos szám 50%, akkor hamar ki lehet szorozni, mennyi pénz lopódott el itt mostanság.

*

2016.aug.04.
Írta: Egyenlítő


Vannak-e lopós fideszesek?

st.jpg
Egy fideszes országgyűlési képviselővel (Mengyi Roland) felálló csapat közreműködik abban, hogy néhány ember EU-s támogatáshoz jusson. Jó sok pénzhez. És a pénz nincs ingyen.

Először csak ötven százalékot kérnek vissza - ó azok a boldog békeidők, amikor még harminccal megelégedtek, és most ne is beszéljünk azokról a kulturálatlan hátsó-afrikai diktatúrákról, ahol tíz százalékkal szúrták ki a szerencsétlen, európai civilizációtól távol élő népek szemét.

Aztán, ahogy halad az ügy már
kilencven százalékra emelik a lenyúlás mértékét

a mieink, de biztos, ami biztos, azért előre kérnek kétszer ötmillió forintot.

A 168 órában Rajnai Attila, az egyik legjobb oknyomozó magyar újságíró izgalmas cikkben leplezi le az egész történetet.

És a többi néma csend.

Mondhatni, senki a füle botját sem mozdítja. Nincs felháborodás, sajtókampány, óriásplakát. Ez nem Zuslagh vagy Hagyó, nincs itt kérem semmi látnivaló, mindenki haladjon tovább.

Édes istenem, hát megpróbálták.

Kétségtelen, az magyarázatra szorul, hogy
miért derült ki ez az egész?

Miért indítottak a hatóságok vizsgálatot, és most miért törölték a lehallgatási jegyzőkönyvet titkosítását, amikor fideszesek is érintettek az ügyben? De valószínűleg ennek megoldása nem az, hogy hirtelen jó útra tért az igazságszolgáltatás. Gyanítom, hogy valami fideszes belháború robbantotta ki ezt, de végülis, majdnem mindegy.

És azzal sem érdemes foglalkozni, hogy az ellenzék miért néz bambán (tud nézni egy ellenzék?), miért nem repül rá az efféle sztorikra. (Tud repülni az ellenzék?)

Ott kérem most saját magával meg a másik k. anyjával van mindenki elfoglalva. Le kell kutyapicsázni Eörsi Mátyást vagy le kell leplezni egy rettenetes DK-s csalást, esetleg az Együttnek kell megmondani, hogy mit is, vagy a Liberálisokat lealázni, mert azt találták ki, hogy a szavazás az azért van, hogy szavazzunk.

Szóval nem lehet mondani, hogy semmit nem csinálnak. És nyugi,
a viták alatt az ország lerablása zavartalanul folyik.

Ám ami még izgalmasabb, hogy az efféle hírek miért nem okoznak jelentősebb megrázkódtatást a nagyközönségnek.

Megkockáztatom azért, mert már eddig is a legtöbben azt gondolták, hogy ez éppen így van. Talán a kilencven százalék egy kicsit túlzás - gondolja, aki egyáltalán gondol valamit és tudja, mit jelent az, hogy kilencven százalék.

Ám a többség csak legyint, és maximum annyit morog magában, hogy na persze. Ez megy itt. Erre kell Európa nekik. Tulajdonképpen kár is ez a fakszni a pályázatosdival, minek ez a színház.
Egyből adják oda a pénzt annak a pár erre kijelölt embernek,

akik tudják, hogy kinek kell leadni belőle (kinek, kinek, mindannyian tudjuk, hogy kinek a családjában nőnek ebből saját lábak).

A Mengyi Rolandok (az ártatlanság vélelme őt is megilleti, ezért e cikk szerzője nem állítja, hogy ő bármiféle bűnös üzelembe belement volna, csak úgy általánosságban használja becsületes nevét, nem konkrétan. Na!) meg viszik a milliókat. Néha a pártkasszába is csurog talán, meg a megfelelő lábra is leadódik, de gondolom a saját zseb is szépen dagad, s közben ki lehet mindenkit röhögni, aki ezen fennakad.

Az unió meg áll, mint Bálám szamara, és csak küldi-küldi a pénzt a tolvajoknak, akik elégedetten nyugtázzák, hogy már megint túljártak a hülye Európa eszén. (Van esze egy Európának?)

Jó, most egy-kettő talán ráfázik, de ne tessék izgulni, a kilencven százalékokból szépen híznak tovább a Pasa parkok, a horvát villák, a svájci bankszámlák, az ibizai bulihelyek és Gucci-táskák.

Legfeljebb mi leszünk egy kicsit szomorúak efféle cikkek olvastán, hogy tényleg hol élünk.



http://b1.blog.hu/2016/08/04/vannak-e_lopos_fideszesek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A derék brazil politikusok lenyúlták a riói metróra költött
  2016-08-05 10:25:03, péntek
 
  Valami azt súgja, hogy ez nálunk sem lesz másképp.
Sőt nálunk olimpia sem lesz, de a pénznek nemcsak a 25%-át hanem a 90%-át fogják lenyúlni az új arisztokrácia jeles képviselői.

**************************

2016. 08. 5. 07:41

A derék brazil politikusok lenyúlták a riói metróra költött pénz negyedét

Az eredeti terveknél 25 százalékkal, körülbelül 750 millió dollárral többet számláztak a mintegy 3 milliárd dollár értékű, Rio de Janeiró-i metróbővítési projektben, amelyet az egyik legfőbb, hosszú távra szóló olimpiai projektként indított el Brazília - derül ki a brazil állami számvevőszék jelentéséből.

Az O Globo című brazil napilap a beszámolóra hivatkozva azt írta, a súlyos államháztartási hiánnyal küzdő kormány kétszer annyit fizetett a magánvállalatoknak, mint amiben előzetesen megegyeztek.

A könyvvizsgálók felülárazott építőanyagokról, több munkaóráról vagy a metróbővítés céljából megkötött szerződésekben nem szereplő szolgáltatásokról szóló számlákról számoltak be. Emellett közölték, eredetileg a projektet kivitelező konzorcium a költségek 45 százalékát vállalta át, ehhez képest azonban a számvevőszéki jelentés szerint a brazil állam fizette a bővítés 87 százalékát.

A Michael Temer brazil miniszterelnök vezette kabinet az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta, eddig nem volt lehetősége megvizsgálni a dokumentumot, de rámutatott, hogy 2014 óta a kormány költségvetési szerve hagyja jóvá a metróbővítési projekt üzleti könyvét.

A brazil rendőrség korábban nyomozást indított a kivitelező konzorcium legnagyobb tagja, az Odebrecht építőipari vállalatnál, hogy kiderítse, megvesztegettek-e a metróbővítésben érintett tisztségviselőket. Az eljárás a Petrobras részben állami olajkonszern körül napvilágra került, kiterjedt korrupciós ügyleteket felgöngyölítő vizsgálat keretében indult.

A szóban forgó metróvonalat, amelynek megnyitását januárra tervezték, múlt szombaton, mindössze néhány nappal az olimpiai játékok megnyitóját megelőzően adták át az utazóközönségnek.

Ezen felül a brazil környezetvédelmi hatóság helyi idő szerint csütörtökön elutasította a dél-amerikai ország legnagyobb infrastrukturális fejlesztési projektjét, a több mint 7,6 kilométer hosszú duzzasztógát megépítését Pará szövetségi államban.

http://alfahir.hu/a_derek_brazil_politikusok_lenyultak_a_rioi_metrora_koltott_pen z_negyedet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egész ország tud a fideszes Voldemortról, de a NAV elnöke
  2016-08-05 09:44:12, péntek
 
  Lesz majd izgalom!

Közzétéve 2016-08-05

Az egész ország tud a fideszes Voldemortról, de a NAV elnöke még izgulni akar

Állítása szerint nem volt tudomása az adóhatóság vezetőjének, Tállai András fideszes államtitkárnak arról az ügyről, amelyben az általa irányított Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint egy éve nyomozott adócsalás és uniós pályázati csalás gyanúja miatt.

Pedig a pályázók ügyében állítólag közbenjáró Mengyi Roland - aki a vallomások szerint tízmillió forintos ,,alkotmányos költséget" követelt, és Voldemort nagyúrnak szólíttatta magát -, szintén fideszes képviselő. Tállai azt mondta: a minisztériumi sajtóösszefoglalóból értesült az ügyről, és miután a lapszemlét látta, lement és vett magának egy 168 Órát, hogy elolvassa a teljes cikket.
Kérdésünkre Tállai azt is elmondta, hogy már kért tájékoztatást az ügyről a NAV bűnügyekért felelős helyettes államtitkártól, a részletekről viszont még nem tudott beszámolni, mert csak ma ,,vagy valamikor a közeljövőben" kap információkat.
Azt, hogy a 168 Óra cikke szerint az egyik gyanúsított vallomásában az szerepel, ,,nekünk jó, hogy Tállai András lett a NAV vezetője, mert jó viszonyban van Mengyi Rolanddal", az államtitkár nem kommentálta, mondván, általa nem ismert egymás közötti beszélgetésre nem szokott reagálni. Arra pedig, hogy barátok lennének Mengyivel, csak annyit mondott: ,,Munkakapcsolatban vagyunk".
A 168 Óra tegnapi számában lehallgatási jegyzőkönyvekre és tanúvallomásokra hivatkozva írt arról, hogy valójában egy uniós pályázati csalás miatt kellett távoznia posztjáról három héttel ezelőtt Köpeczi-Bócz Tamás uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárnak, és az ügyben érintett Mengyi is. A cikk szerint 2015-ben egy országos szociális szövetkezeti hálózat vezetője uniós pénzekre akart pályázni, így került kapcsolatba ismerősei révén a fideszes képviselővel. A lap szerint a politikus által prezentált pályázatíró azt mondta nekik, hogy miután elnyerik a támogatást, ötven százalékot vissza kell folyatni. Később ez az összeg 90 százalék lett. Az a bizonyos pályázatíró egy 2015. december 10-i telefonbeszélgetésében pedig azt magyarázta az egyik pályázónak: ,,Én szerintem, akivel mi tartjuk a kapcsolatot, az a legmagasabb szint, bármekkora befolyású. Tegnap Csepreghy Nándinál voltam zsúron, Viktort Lázár helyettesíti, Lázárt, meg Nándi."

vold
A cikk szerint a NAV tájékoztatta Balog Zoltán Emmi-minisztert a nyomozásról (Köpeczi-Bócz az Emmi helyettes államtitkára volt) és a tárcánál a pályázati feltételeket ezek után úgy módosították, hogy az inkriminált pályázat ne feleljen meg a szükséges kritériumoknak. Az adóhatóság adócsalás gyanúja miatt kezdett nyomozni, és ma már az ügyben öt személyt gyanúsítanak különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete, illetve hivatali vesztegetés gyanúja miatt - közülük hárman beismerő vallomást tettek.
Köpeczi-Bócz hallgat
Lapunk szerette volna megkérdezni a 168 Óra cikké­ben megnevezett politikusokat, államtitkárokat, de Csepreghy Nándort, a Miniszterelnökség általános államtitkárát nem sikerült elérni, Köpeczi-Bócz Tamás pedig nem reagált az üzenetünkre. Lázár János és Balog Zoltán minisztériumának is feltettük a kérdéseinket - többek között azt, hogy Köpeczi-Bócz államtitkárnak tényleg a lap által ismertetett ügy miatt kellett távoznia, általános gyakorlat-e uniós pályázatok esetén a pénzek egy részének visszafolyatása -, de csak általános válaszokat kaptunk. Az Emmi tudatta, hogy a szövetkezetek hálózatosodásával kapcsolatos ,,vitatott" pályázatokat a tárca elutasította. ,,Mivel nem született támogatási döntés, szerződéskötésre sem került sor, így szabálytalan közpénzfelhasználás sem volt".
Hangsúlyozzák, hogy az államtitkárnak a nem megfelelő szakmai koordináció miatt kellett távoznia. A Miniszterelnökség azt írta, hogy lapinformációkra nem szoktak reagálni, de a 168 Óra olyan állításokat fogalmazott meg, melyek ,,tökéletesen ellentétesek" a tárca törekvéseivel. Nem engedhetjük meg, hogy egyes érdekcsoportok nyerészkedjenek a forráskihelyezés rendszerén, hogy szélhámosok következmények nélkül ,,árulják" nem létező befolyásukat - írták.
Mengyi tegnap közleményben állította: az ügyben semmilyen módon nem vett részt, a gyanúsítottként vallomást tevők visszaéltek a nevével és a pozíciójával. ,,A lelkiismeretem tiszta, készséggel állok minden vizsgálat elé. Ha a nyomozás érdeke úgy kívánja, és az ügyészség ezt kezdeményezi, kérni fogom a parlamentet, hogy a mentelmi jogomat függessze fel".
A honatya jogi képviselője, Futó Barnabás a Népszabadságnak azt mondta,
Mengyit tanúként sem hallgatta meg a nyomozó hatóság, semmilyen eljárásnak nem részese, senki nem tájékoztatta arról sem, hogy visszaéltek a nevével, a politikus is csak csütörtökön az újságból értesült az ominózus ügyről.
Kérdésünkre Futó nem titkolta, hogy Mengyi ismeri a gyanúsítottakat, találkozott is velük, szóba került az uniós pályázat kérdése is, de ötmilliós előlegről, ,,alkotmányos" pénzekről nem volt szó - állította. Szerinte nem általános, de előfordul, hogy ,,csalók" visszaélnek befolyásos politikusok nevével. Arra, hogy a gyanúsítottak egymás között miért beszéltek volna olyasvalakiről, aki a valóságban nem is segíti őket, Futó azzal felelt: abból is látszik, hogy a nyomozó hatóság sem vette komolyan, amit mondanak, hogy Mengyit az elmúlt évben semmilyen formában nem keresték meg.
Nemzeti ügy
Mengyi neve a gyanúsan megpályáztatott bükki nemzeti parkos földbotrányban is felvetődött. Ángyán József szerint 2011. szeptember ­22-én Mengyi, a Borsod-Abaúj-Zemp­lén megyei közgyűlés akkori elnöke, fideszes országgyűlési képviselő szóban megkísérelte utasítani a ­BNPI igazgatóját a korábban kiírt pályázat visszavonására, ­amely a környékbeli gazdálkodóknak adta volna a földeket. Egy hét múlva Szabó Csaba miniszteri megbízott telefonon utasítást adott a pályázatok azonnali visszavonására, a nemzeti park igaz­gatóját, Duska Jó­zsefet pedig felmentette.
Az újbóli földárverésen pedig 500 hektárnyi állami föld bérleti díját nyerte el Kanyok Attila akkori tiszaújvárosi önkor­mányzati képviselő cége, aki Mengyi közvetlen munkatársa és kampányának frontembere volt. Esetében a legkülönösebb, hogy áruszállítással foglalkozó betéti ­társasága gyors változáson ment át, székhelyét áthelyezte, fő tevékenysége pedig szarvasmarha-tenyésztésre változott. Így nyerhette csak el a kért félezer hektárt.
(NOL)
Bal-Rad komm: Szóval így működik ez. Mindenki ismerte/ismeri az ügy szereplői közül egymást, beszélgettek a dolgokról, Busafej Tállai nem is hallott semmiről. BIZTOSAN VALAKI CSALÓ “VISSZAÉLT" Voldemort-Mengyi nevével és “jóhírével". De a csalás annyira nyilvánvaló, hogy az ügyészség szerint is hihetetlen, ezért aztán nem is foglalkoztak vele.
Hétszáz millóból 90 százalék jatt! Plusz 10 millió “alkotmányos költség!" Hétszáz millióból lenyúltak VOLNA 640 milliót! Emmá' döfi!
Pedig Mengyi még a mentelmi jogáról is lemondana-de hát ahhoz gyanús kéne hogy legyen! DE EGY DÖBRÖGISTA MINDEN GYANÚ FÖLÖTT ÁLL! A döbrögista ügyészség szerint.
A döbrögisták ártatlanok, tisztakezű és lelkiismeretű egyedek! Ők “nem olyanok..."
Busafej Tállai pedig boldog és felhőtlen munkakapcsolatban áll Voldemort Nagyúrral!
Szibériában majd kissé átminősül a kapcsolatuk. Munkakapcsolat is lesz minden bizonnyal, de főként RABTÁRSI lesz a viszony! Na az izgalmas lesz!


http://www.balrad.com/2016/08/05/lesz-majd-izgalom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Flóri megpattant?
  2016-08-05 09:38:59, péntek
 
  Flóri megpattant?

Közzétéve 2016-08-05

Farkas Flórián elhagyta az országot?

Hetek óta nem hallani Farkas Flóriánról, már a Der Spiegelnek is feltűnt, hogy az ORÖ-botrány egyik főszereplője eltűnt a nyilvánosság elől. A Magyar Nemzet újságírója felkutatta a politikust, a család azonban rendőrt hívott rá. Lapunk úgy értesült, hogy a miniszteri biztos már nincs is Magyarországon.

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy egy júliusi nemzetközi konferencián sem jelent meg Farkas Flórián, ahol a kormány romapolitikáját kellett volna méltatnia, és ahol hosszú idő után lépett volna ismét a nyilvánosság elé. Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt elnöke azóta is rejtőzködik, ez pedig már egy német lapnak is feltűnt. A Der Spiegel szerint a politikus eltűnése azt jelentheti, hogy Farkas Flórián áll a roma támogatási pénzek körüli korrupciós botrány középpontjában.
Farkast legutóbb édesanyjánál, Tiszaroffon próbálták megtalálni a Magyar Nemzet munkatársai. Az asszony behívta az újságírókat a házba, majd felhívta Farkas feleségét, aki a telefonban azt mondta nekik, hogy azonnal hagyják el anyósa házát. Ezután Szolnokon, a Lungo Drom irodáját próbálták megtalálni, ám a helyén már egy könyvelőiroda van.
Farkas szolnoki házánál felesége az utcán várta az újságírókat, s közölte: zaklatás miatt feljelenti őket, és kihívta a rendőröket. A hatóságok igazoltatták az újságírókat, majd távoztak.
Mint ismert: a Híd a Munka világába projekt pénzeiről az év elején vált világossá, hogy a hátrányos helyzetű romák munkához segítése helyett ingatlanvásárlásokra költötték. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ellenőrei a program lezárásakor annyi szabálytalanságot tártak fel, hogy a tárca végül 1,6 milliárd forintot kér vissza a szervezettől.
(nepszava)
Bal-Rad komm: A Flóri most minden bizonnyal az 1,6 milliárdot szedegeti össze. Itt-ott! A nagyvilágban! (?) Mer zaklattyák mijatta azújságírók!

http://www.balrad.com/2016/08/05/flori-megpattant/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.