Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A negatív energiák semlegesítése
  2016-08-07 20:43:07, vasárnap
 
  arisztotela

12-noveny-melyek-pozitiv-energiat-teremtenek-otthonodban

Mindannyian tartunk otthon növényeket, hogy színesebbé, dekoratívabbá tegyük a lakást. Vannak azonban olyan növények, melyek képesek javítani az energia áramlást, tisztítani a levegőt és a béke, az ellazulás, a boldogság érzését megteremteni. A negatív energiák semlegesítése csökkenti a stresszt, javítja az egészséget és segít boldog pillanatokat megélni. Most bemutatjuk a 12 leghatékonyabb növényt, mellyel pozitív energiát teremthetsz otthonodban vagy az irodában.

Tulsi

Ez a növény tisztítja a levegőt és vonzza a pozitív rezgéseket. Naponta 20 órán át bocsát ki oxigént és elnyeli a környezetben lévő káros gázokat. Jelentős antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, erős antioxidánsként működik. Hogy élvezhessük spirituális gyógyító hatását, teljes napsütésben ültessük, észak, keleti vagy északkeleti tájolásban helyezzük el a kertben vagy a lakásban.

Rozmaring

Megtisztítja a levegőt a méreganyagoktól, ezzel hozzájárul a testi-lelki egészséghez. Illata azonnal javítja a közérzetet, oldja a szorongást, segít álmatlanság és fáradtság esetén, javítja a memóriát. Segít elérni a nyugalom állapotát. Napos helyre ültessük és ne öntözzük túl gyakran.

Vitorlavirág

Spirituális, mentális és fizikai értelemben is javít állapotunkon. Javítja az energiaáramlást azáltal, hogy tisztítja a levegőt és semlegesíti a beltérben termelődő gázokat. A békesség érzetét adja és pihentető alvást biztosít. Sötétebb helyre tegyük, pl. a ház egyik sarkába.

Aloe vera

Ez a hihetetlen növény pozitív energiákat és boldogságot ad, lerombolja a negatív rezgéseket és gyógyhatásokkal rendelkezik. Rendszeresen kell öntözni, direkt napfénynek kitett helyre tegyük vagy helyezzük mesterséges fény alá megfelelő vízelvezetést biztosító kaspóban.

Jázmin

Ez a kellemes illatú növény csökkenti a stresszt, pozitív energiát ad, a romantika érzését kelti, erősíti a kapcsolatokat. A házban déli tájolású ablak közelébe helyezzük vagy a kert északi, keleti, északkeleti szegletébe.

Krizantém

Vélhetően gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Elősegíti a tisztaság és az őszinteség érzését, tisztítja a levegőt és semlegesíti a méreganyagokat. A hosszú és a jó élet szimbóluma. Tartsuk a ház vagy az iroda feszültségnek leginkább kitett pontjain a nyugalom megteremtődése érdekében.

Szerencsebambusz

Ázsiában ezer éve használják, ez a növény a gazdagság és a szerencse szimbóluma. A feng shui szerint függőleges alakja miatt a fa elemet képviseli, ami jó hatással van a vitalitásra, az életenergiára és a fizikai aktivitásra. Kevés gondoskodást igényel, tartsuk egy árnyékos sarokban, közvetlen napfénytől távol egy üvegben, kb. 1-2 cm tisztított vízben.

Aranypálma

Tisztítja és méregteleníti a levegőt, ezzel tiszta és pozitív környezetet teremt. A növény levelei lágyítják az energiákat.

Közönséges borostyán

Az egyik leghatékonyabb légszűrő növény, semlegesíti a levegőben lévő toxinokat, pozitív, biztonságos, nyugodt környezetet teremt.

Orchidea

A feng shui szerint erősíti az energiákat és javítja a lakásban élők életét. Hosszú életű virágai sokféle méretűek és formájúak lehetnek, édes, kellemes illata megnyugtatja az elmét és javítja a kedélyállapotot. Éjszakánként oxigént bocsát ki, a legjobb a hálószobában tartani.

Zsálya

Hihetetlen tisztító hatásai semlegesíti a negatív érzéseket, mint a félelem vagy a harag. Javítja a pozitív energiák áramlását és rengeteg gyógyhatással rendelkezik. Ne tartsuk száraz vagy alacsony nedvesség tartalmú helyen.

Hegyes csúcsú futóka

Aranyos szobafutóka néven is ismert, a feng shui szerint szerencsét hozó növény. Mivel futónövény, a legjobb, ha állványra futtatjuk fel. Csökkenti a stresszt, a szorongást, a negatív rezgéseket, ha a szoba sarkába helyezzük. Ha leveli hegyes végükkel felfelé néznek, gazdagságot és jólétet hoz.

bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Tallóztam
  2016-08-07 16:58:58, vasárnap
 
 
Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől.

Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied.

Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van.

(Müller Péter)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-07 16:57:18, vasárnap
 
  Szabó Lőrinc

Ima a Semmihez

Sírni mindig egészen sikerült
örülni sohase,
mert mindig maradt bennem valami,
aminek nem volt semmihez köze,
maradt valami végső kis magány,
mely mint homokszem a kagyló húsát,
kiirthatatlan, megolvaszthatatlan
magként kínozott és kínozva fájt:
az ős önzés ez, mely életre vágyott
s szétszabdalta az Egyetlen Világot:
a külön élet, a sok kicsi én;
az ördög fájó műve az egyén,
ez nem tud feloldódni, megpihenni,
ez az, aminek kínjából kivágyom, -
óh, fájdalmak és vágyak vége, Semmi,
oldozd fel örök árvaságom!


 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2016-08-07 16:54:17, vasárnap
 
 
Amikor a világ annyira megváltozik, hogy már élni se lehet benne többet, az embernek csak egy menedéke marad. Hogy megalkossa a maga külön világát, és bekerítse azt az érzéketlenség láthatatlan kerítésével.

/Wass Albert/

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-07 16:27:13, vasárnap
 
  A kutya valóságos szent. Természeténél fogva tiszta szívű és őszinte. Ösztönszerűen tudja, mikor nincs rá szükség: órákig képes nyugodtan feküdni, mikor királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere, sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.

/Axel Munthe/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-07 15:28:50, vasárnap
 
 

Ne szégyelld, ha lelked gyengédebb, mint másé,
ha mások szíve sokkal-sokkal érdesebb,
mert hidd el, mindig csak a gyenge lélek képes
ég-magasba emelni a nehéz könnyeket.
Ne szégyelld, ha olykor könny csordul a ráncon,
s elerednek a szomorúság bánat cseppjei,
hisz csak azok tudnak mindig lélek mélyből sírni,
kik megtanultak valaha emberként szeretni.
Ne szégyelld, ha kinevetnek az érzéketlenek,
mit tudják ők, mit jelenthet fájdalomból sírni,
s mit tudják ők mit jelent úgy élni az életet,
hogy abban egyetlen percért is érdemes meghalni.


(Kun Magdolna)
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Ha megtalálod, akit igazán szeretsz
  2016-08-07 15:25:53, vasárnap
 
 
Ha megtalálod, akit igazán szeretsz


És van, aki hagyja, hogy a félelem legyen a B opció. Aki tisztes távolságról kívánja nézni a további történéseket. Messziről, ahol már nem éri utol a saját szívének hangja. Csakhogy sajnos vagy nem sajnos, aki utóbbiban látja a megoldást, az óriásit hazudik magának. Ugyanis az érzésekkel lehet élni egy darabig tagadásban, de ha az igazi szerelem megérinti az ember szívét, akkor, amíg az utolsó lélegzetvétel meg nem történik, addig a lelkében marad. Tetteinkben ugyanis van választásunk, de a szívünkkel szemben nincs.

Ugyanis az érzésekkel lehet élni egy darabig tagadásban, de ha az igazi szerelem megérinti az ember szívét, akkor, amíg az utolsó lélegzetvétel meg nem történik, addig a lelkében marad."

Mert akárhonnan is próbáljuk megközelíteni azt az érzést, amit ennél a bizonyos egynél éltünk át, azt sosem fogjuk tudni reprodukálni. Mi pedig választhatunk, hogy kerüljön bármibe is, de a boldogságot húzzuk ki, vagy örök életünkre egy emlékbe fogunk majd kapaszkodni, és más valaki mellett élni szótlanul.

Mindig emlékezzünk arra, hogy az a félelem, ami bennünk keletkezik akkor, amikor egy érzés megérint, az pontosan addig fog tartani, amíg a másik magához nem húz minket. Mert ott leomlik majd minden fal. Ott megszűnik a jövőtől való aggódás, hiszen megtaláltuk a helyünket, a tökéletes helyünket, azt ahol minden bizonnyal lennünk kell.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Megtalálod, akit igazán szeretsz
  2016-08-07 15:24:21, vasárnap
 
  Megtalálod, akit igazán szeretsz


Minden egyes nap próbáljuk meggyőzni magunkat arról, hogy az, ahogyan élünk talán elég is lehet nekünk. Közben valahol félúton a szívünk és az eszünk között, vágyakozva tekintünk az igazi érzés felé, ami ott dobog bennünk most is, minduntalan.

Mi emberek elhisszük azt, hogy a szeretet és a szerelem egy magától értetődő folyamat. Holott, ha mélyen magunkba nézünk, akkor pontosan tudjuk, hogy sokan mennyire elnyomjuk azt, amit igazából érzünk.

Mert, hogy a helyzet az, hogy létezik Igazi. Létezik olyan szerelem, ami kiállja az idők próbáját. És azt hiszem, sőt nem csak hiszem, hanem tudom, hogy az ember pontosan érzi azt, amikor megtalálja a tökéletes társát. Tökéletességet nem hibák tekintetében kell nézni, hiszen hibái mindenkinek vannak. De számunkra ő tökéletes lesz, a hibái ellenére is. Mert az igazi szerelem mindent borít, erőt ad, hitet és valódi reményt a legnehezebb helyzetekben is, Ledönti a korlátokat, a gátakat, és ha ezt a fontos pillanatot képesek vagyunk megragadni, akkor meg kell állnunk egy percre és értékelni azt, hogy az élet megmutatta, milyen érzés valakit mindennél jobban szeretni.

Aztán persze jön a felismerés, ami szinte kivétel nélkül mindenkit utolér és, ami a legtöbb ember számára félelmetes is lesz. A tudat, hogy itt és most van és létezik valaki, akire már hosszú-hosszú ideje vártunk és, akit önmagunk elé is képesek vagyunk végérvényesen a szívünkbe helyezni. Ezen a ponton eldől az, hogy valaki a felismerés és a félelem ellenére is tudja, hogy nem akarja elengedni a másik kezét, mert a boldogságot éppen e pillanatban kapta meg.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2016-08-07 07:48:48, vasárnap
 
 
A szeretet hangja muzsika: ajándék a léleknek, felüdülés a szellemnek, megkönnyebbedés a szívnek. Ez a szó: szeretet - élettel teli valóság; segít feloldani és feloldódni; megérteni és megértetni; megtartani és elengedni.

/Tatiosz/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-07 03:42:26, vasárnap
 
 
MIT LÁTSZ A TÜKÖRBEN ?

Ha tükörbe nézel, mondd, mit akarsz látni?
Szemeden keresztül lelkedet csodálni?
Vagy az arcod nézed, keresed a szépet,
mennyi kedves nyomot hagyott ott az élet?

Szemeid sarkában, sok kis szarkalábat,
mit sírás, s nevetés évek alatt vágtak?
Vagy a homlokodon a sok apró ráncot?
- Gond és aggodalom lejtett rajta táncot?

Szájad szegletétől mosoly ránca ered,
te vagy a legvonzóbb, mikor ezt viseled.
Apró nyomott hagyott minden nevetésed,
a vidám perceket szép arcodra vésted.

Ám nyomot hagyott ott bús szomorúságod,
mikor nem találtad csodaszép világod.
S ott van az irigység, düh, s harag redője,
minden nyomorúság csalfa eredője.

Az arcod egy térkép, utadat mutatja,
rajta van életed minden kis darabja.
Fogadd el ilyennek, szeresd kicsit szebbé!
Hidd el a jó Isten ugyanezt szeretné!

Legyen életedben több öröm, vidámság,
engedd, hogy lelkedet jó kedvűbbnek lássák!
Gonddal és bánattal ne mélyíts el ráncot!
Lelkednek békéjét keresd, s megtalálod.

Arcod tegye szebbé mosoly, lágyság, derű,
mert az élet édes, - a nem lét keserű!
Mondd, mit akarsz látni, ha tükörbe nézel?
Egy boldogabb lelket, - édesítve mézzel?

Választás a tiéd, kövesd hát a vágyad,
rajzolja arcodat derű és csodálat!

(Aranyosi Ervin)
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 804
  • e Hét: 3046
  • e Hónap: 16475
  • e Év: 16475
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.