Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Mindennek megvan a maga ideje, és ez az idő elmúlik. /Mark Lawrence/ Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
A negatív energiák semlegesítése
  2016-08-07 20:43:07, vasárnap
 
  arisztotela

12-noveny-melyek-pozitiv-energiat-teremtenek-otthonodban

Mindannyian tartunk otthon növényeket, hogy színesebbé, dekoratívabbá tegyük a lakást. Vannak azonban olyan növények, melyek képesek javítani az energia áramlást, tisztítani a levegőt és a béke, az ellazulás, a boldogság érzését megteremteni. A negatív energiák semlegesítése csökkenti a stresszt, javítja az egészséget és segít boldog pillanatokat megélni. Most bemutatjuk a 12 leghatékonyabb növényt, mellyel pozitív energiát teremthetsz otthonodban vagy az irodában.

Tulsi

Ez a növény tisztítja a levegőt és vonzza a pozitív rezgéseket. Naponta 20 órán át bocsát ki oxigént és elnyeli a környezetben lévő káros gázokat. Jelentős antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, erős antioxidánsként működik. Hogy élvezhessük spirituális gyógyító hatását, teljes napsütésben ültessük, észak, keleti vagy északkeleti tájolásban helyezzük el a kertben vagy a lakásban.

Rozmaring

Megtisztítja a levegőt a méreganyagoktól, ezzel hozzájárul a testi-lelki egészséghez. Illata azonnal javítja a közérzetet, oldja a szorongást, segít álmatlanság és fáradtság esetén, javítja a memóriát. Segít elérni a nyugalom állapotát. Napos helyre ültessük és ne öntözzük túl gyakran.

Vitorlavirág

Spirituális, mentális és fizikai értelemben is javít állapotunkon. Javítja az energiaáramlást azáltal, hogy tisztítja a levegőt és semlegesíti a beltérben termelődő gázokat. A békesség érzetét adja és pihentető alvást biztosít. Sötétebb helyre tegyük, pl. a ház egyik sarkába.

Aloe vera

Ez a hihetetlen növény pozitív energiákat és boldogságot ad, lerombolja a negatív rezgéseket és gyógyhatásokkal rendelkezik. Rendszeresen kell öntözni, direkt napfénynek kitett helyre tegyük vagy helyezzük mesterséges fény alá megfelelő vízelvezetést biztosító kaspóban.

Jázmin

Ez a kellemes illatú növény csökkenti a stresszt, pozitív energiát ad, a romantika érzését kelti, erősíti a kapcsolatokat. A házban déli tájolású ablak közelébe helyezzük vagy a kert északi, keleti, északkeleti szegletébe.

Krizantém

Vélhetően gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Elősegíti a tisztaság és az őszinteség érzését, tisztítja a levegőt és semlegesíti a méreganyagokat. A hosszú és a jó élet szimbóluma. Tartsuk a ház vagy az iroda feszültségnek leginkább kitett pontjain a nyugalom megteremtődése érdekében.

Szerencsebambusz

Ázsiában ezer éve használják, ez a növény a gazdagság és a szerencse szimbóluma. A feng shui szerint függőleges alakja miatt a fa elemet képviseli, ami jó hatással van a vitalitásra, az életenergiára és a fizikai aktivitásra. Kevés gondoskodást igényel, tartsuk egy árnyékos sarokban, közvetlen napfénytől távol egy üvegben, kb. 1-2 cm tisztított vízben.

Aranypálma

Tisztítja és méregteleníti a levegőt, ezzel tiszta és pozitív környezetet teremt. A növény levelei lágyítják az energiákat.

Közönséges borostyán

Az egyik leghatékonyabb légszűrő növény, semlegesíti a levegőben lévő toxinokat, pozitív, biztonságos, nyugodt környezetet teremt.

Orchidea

A feng shui szerint erősíti az energiákat és javítja a lakásban élők életét. Hosszú életű virágai sokféle méretűek és formájúak lehetnek, édes, kellemes illata megnyugtatja az elmét és javítja a kedélyállapotot. Éjszakánként oxigént bocsát ki, a legjobb a hálószobában tartani.

Zsálya

Hihetetlen tisztító hatásai semlegesíti a negatív érzéseket, mint a félelem vagy a harag. Javítja a pozitív energiák áramlását és rengeteg gyógyhatással rendelkezik. Ne tartsuk száraz vagy alacsony nedvesség tartalmú helyen.

Hegyes csúcsú futóka

Aranyos szobafutóka néven is ismert, a feng shui szerint szerencsét hozó növény. Mivel futónövény, a legjobb, ha állványra futtatjuk fel. Csökkenti a stresszt, a szorongást, a negatív rezgéseket, ha a szoba sarkába helyezzük. Ha leveli hegyes végükkel felfelé néznek, gazdagságot és jólétet hoz.

bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Népi hagyományok  
Tallóztam
  2016-08-07 16:58:58, vasárnap
 
 
Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől.

Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied.

Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van.

(Müller Péter)

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-07 16:57:18, vasárnap
 
  Szabó Lőrinc

Ima a Semmihez

Sírni mindig egészen sikerült
örülni sohase,
mert mindig maradt bennem valami,
aminek nem volt semmihez köze,
maradt valami végső kis magány,
mely mint homokszem a kagyló húsát,
kiirthatatlan, megolvaszthatatlan
magként kínozott és kínozva fájt:
az ős önzés ez, mely életre vágyott
s szétszabdalta az Egyetlen Világot:
a külön élet, a sok kicsi én;
az ördög fájó műve az egyén,
ez nem tud feloldódni, megpihenni,
ez az, aminek kínjából kivágyom, -
óh, fájdalmak és vágyak vége, Semmi,
oldozd fel örök árvaságom!


 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2016-08-07 16:54:17, vasárnap
 
 
Amikor a világ annyira megváltozik, hogy már élni se lehet benne többet, az embernek csak egy menedéke marad. Hogy megalkossa a maga külön világát, és bekerítse azt az érzéketlenség láthatatlan kerítésével.

/Wass Albert/

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-07 16:27:13, vasárnap
 
  A kutya valóságos szent. Természeténél fogva tiszta szívű és őszinte. Ösztönszerűen tudja, mikor nincs rá szükség: órákig képes nyugodtan feküdni, mikor királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere, sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet.

/Axel Munthe/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-07 15:28:50, vasárnap
 
 

Ne szégyelld, ha lelked gyengédebb, mint másé,
ha mások szíve sokkal-sokkal érdesebb,
mert hidd el, mindig csak a gyenge lélek képes
ég-magasba emelni a nehéz könnyeket.
Ne szégyelld, ha olykor könny csordul a ráncon,
s elerednek a szomorúság bánat cseppjei,
hisz csak azok tudnak mindig lélek mélyből sírni,
kik megtanultak valaha emberként szeretni.
Ne szégyelld, ha kinevetnek az érzéketlenek,
mit tudják ők, mit jelenthet fájdalomból sírni,
s mit tudják ők mit jelent úgy élni az életet,
hogy abban egyetlen percért is érdemes meghalni.


(Kun Magdolna)
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Ha megtalálod, akit igazán szeretsz
  2016-08-07 15:25:53, vasárnap
 
 
Ha megtalálod, akit igazán szeretsz


És van, aki hagyja, hogy a félelem legyen a B opció. Aki tisztes távolságról kívánja nézni a további történéseket. Messziről, ahol már nem éri utol a saját szívének hangja. Csakhogy sajnos vagy nem sajnos, aki utóbbiban látja a megoldást, az óriásit hazudik magának. Ugyanis az érzésekkel lehet élni egy darabig tagadásban, de ha az igazi szerelem megérinti az ember szívét, akkor, amíg az utolsó lélegzetvétel meg nem történik, addig a lelkében marad. Tetteinkben ugyanis van választásunk, de a szívünkkel szemben nincs.

Ugyanis az érzésekkel lehet élni egy darabig tagadásban, de ha az igazi szerelem megérinti az ember szívét, akkor, amíg az utolsó lélegzetvétel meg nem történik, addig a lelkében marad."

Mert akárhonnan is próbáljuk megközelíteni azt az érzést, amit ennél a bizonyos egynél éltünk át, azt sosem fogjuk tudni reprodukálni. Mi pedig választhatunk, hogy kerüljön bármibe is, de a boldogságot húzzuk ki, vagy örök életünkre egy emlékbe fogunk majd kapaszkodni, és más valaki mellett élni szótlanul.

Mindig emlékezzünk arra, hogy az a félelem, ami bennünk keletkezik akkor, amikor egy érzés megérint, az pontosan addig fog tartani, amíg a másik magához nem húz minket. Mert ott leomlik majd minden fal. Ott megszűnik a jövőtől való aggódás, hiszen megtaláltuk a helyünket, a tökéletes helyünket, azt ahol minden bizonnyal lennünk kell.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Megtalálod, akit igazán szeretsz
  2016-08-07 15:24:21, vasárnap
 
  Megtalálod, akit igazán szeretsz


Minden egyes nap próbáljuk meggyőzni magunkat arról, hogy az, ahogyan élünk talán elég is lehet nekünk. Közben valahol félúton a szívünk és az eszünk között, vágyakozva tekintünk az igazi érzés felé, ami ott dobog bennünk most is, minduntalan.

Mi emberek elhisszük azt, hogy a szeretet és a szerelem egy magától értetődő folyamat. Holott, ha mélyen magunkba nézünk, akkor pontosan tudjuk, hogy sokan mennyire elnyomjuk azt, amit igazából érzünk.

Mert, hogy a helyzet az, hogy létezik Igazi. Létezik olyan szerelem, ami kiállja az idők próbáját. És azt hiszem, sőt nem csak hiszem, hanem tudom, hogy az ember pontosan érzi azt, amikor megtalálja a tökéletes társát. Tökéletességet nem hibák tekintetében kell nézni, hiszen hibái mindenkinek vannak. De számunkra ő tökéletes lesz, a hibái ellenére is. Mert az igazi szerelem mindent borít, erőt ad, hitet és valódi reményt a legnehezebb helyzetekben is, Ledönti a korlátokat, a gátakat, és ha ezt a fontos pillanatot képesek vagyunk megragadni, akkor meg kell állnunk egy percre és értékelni azt, hogy az élet megmutatta, milyen érzés valakit mindennél jobban szeretni.

Aztán persze jön a felismerés, ami szinte kivétel nélkül mindenkit utolér és, ami a legtöbb ember számára félelmetes is lesz. A tudat, hogy itt és most van és létezik valaki, akire már hosszú-hosszú ideje vártunk és, akit önmagunk elé is képesek vagyunk végérvényesen a szívünkbe helyezni. Ezen a ponton eldől az, hogy valaki a felismerés és a félelem ellenére is tudja, hogy nem akarja elengedni a másik kezét, mert a boldogságot éppen e pillanatban kapta meg.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2016-08-07 07:48:48, vasárnap
 
 
A szeretet hangja muzsika: ajándék a léleknek, felüdülés a szellemnek, megkönnyebbedés a szívnek. Ez a szó: szeretet - élettel teli valóság; segít feloldani és feloldódni; megérteni és megértetni; megtartani és elengedni.

/Tatiosz/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-08-07 03:42:26, vasárnap
 
 
MIT LÁTSZ A TÜKÖRBEN ?

Ha tükörbe nézel, mondd, mit akarsz látni?
Szemeden keresztül lelkedet csodálni?
Vagy az arcod nézed, keresed a szépet,
mennyi kedves nyomot hagyott ott az élet?

Szemeid sarkában, sok kis szarkalábat,
mit sírás, s nevetés évek alatt vágtak?
Vagy a homlokodon a sok apró ráncot?
- Gond és aggodalom lejtett rajta táncot?

Szájad szegletétől mosoly ránca ered,
te vagy a legvonzóbb, mikor ezt viseled.
Apró nyomott hagyott minden nevetésed,
a vidám perceket szép arcodra vésted.

Ám nyomot hagyott ott bús szomorúságod,
mikor nem találtad csodaszép világod.
S ott van az irigység, düh, s harag redője,
minden nyomorúság csalfa eredője.

Az arcod egy térkép, utadat mutatja,
rajta van életed minden kis darabja.
Fogadd el ilyennek, szeresd kicsit szebbé!
Hidd el a jó Isten ugyanezt szeretné!

Legyen életedben több öröm, vidámság,
engedd, hogy lelkedet jó kedvűbbnek lássák!
Gonddal és bánattal ne mélyíts el ráncot!
Lelkednek békéjét keresd, s megtalálod.

Arcod tegye szebbé mosoly, lágyság, derű,
mert az élet édes, - a nem lét keserű!
Mondd, mit akarsz látni, ha tükörbe nézel?
Egy boldogabb lelket, - édesítve mézzel?

Választás a tiéd, kövesd hát a vágyad,
rajzolja arcodat derű és csodálat!

(Aranyosi Ervin)
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40728 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 658
  • e Hét: 7560
  • e Hónap: 35779
  • e Év: 1209558
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.