Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Fantasztikus amit csinálnak
  2016-08-07 17:54:14, vasárnap
 
 


Link

Fantasztikus amit csinálnak: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Csészelakók
  2016-08-07 17:52:36, vasárnap
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Állatcsodák  
Anthony deMello: Egy asszony azt álmodta
  2016-08-07 17:51:30, vasárnap
 
 


Link

Anthony deMello
Egy asszony azt álmodta, hogy a piacon betért egy teljesen új üzletbe, és legnagyobb meglepetésére Istent találta a pult mögött.
- Mit árulsz itt? - kérdezte.
- Mindent, amit a szíved kíván - válaszolta Isten.
Alig mervén hinni a saját fülének, az asszony elhatározta, hogy a lehető legjobb dolgot fogja kérni, amit emberi lény csak kívánhat.
- Lelki békét, szeretetet és boldogságot, bölcsességet és félelemtől való szabadságot akarok- mondta, majd kis idő múlva még hozzátette - nemcsak magamnak, hanem minden embernek a földön.
Isten mosolygott:
- Kedvesem, azt hiszem félreértettél - mondta. - Mi nem gyümölcsöt árulunk itt - Csak magokat.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Isten patikája
  2016-08-07 17:49:19, vasárnap
 
  Isten patikája

Isten még mielőtt az embert megteremtette volna, mindent biztosított
részére! Elválasztotta a sós vizet az édestől, alkotta a szárazföldeket,
ültetett kerteket, állatokat és halakat teremtett.
Isten adott egy óriási nyomravezető segítséget, hogy az ennivalók hogyan
segítenek a testrészeinken.
Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogy Isten patikája:


Sárgarépa
Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem. A pupilla, az írisz,
a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem És IGEN, a tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a szem vérkeringését és működését.


Paradicsom
A paradicsomnak négy kamrája van és piros.
A szívnek négy kamrája van és piros A kutatások azt mutatják, hogy a
paradicsomok tele vannak lycopine-okkal amik igazi táplálék a vérnek és a
szívnek. (lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C -vitaminnál, lassítja a
sejtek öregedését)


Szőlő
A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért.


Dió
A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy.
A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést.


Kidney bab
A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy vese.


Zeller, Kínai kel, Rebarbara
A zeller, a kínai kel és a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek erősítik
a csontokat. A csontok 23 % szódát tartalmaznak . Ezek a zöldségek is 23 % szódát tartalmaznak. Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaid meggyengülnek. Ezek az ételek megerősítik a csontvázat.


Avocado
Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik anyaméh és a méhnyak egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk. A tudományos kutatások szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja a hormonjait, megakadályozzák a nemkívánatos születési súlyt és megelőzik a méhnyakrákot.
Mennyire megalapozott ez? Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé fejlődjön, több mint 14000 különböző élelem-alkotóelem található minden egyes gyümölcsben, a modern tudomány eddig csak 141 -et tanulmányozott.


Füge
A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék
elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a mennyiségüket, ami
kizárja a magtalanságot.


Édesburgonya
Az édes burgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen egyensúlyban
tartják a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.


Olíva
Az olíva bogyó segíti a petefészek egészséges működését.


Narancs
A narancs a grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigy csomók mellből való eltávozását.


Hagyma, fokhagyma
A hagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik
eltávolítani a veszélyes mérgező és hulladék anyagokat a sejtekből Könnyeket fakasztanak, amik viszont tisztítják a szemet!

Zsoltárok könyve 46:11 Csendesedjetek és ismerjétek el én vagyok az Isten....

Ne hagyd, hogy a Hit, Remény és Szeretet gyertyája kialudjon!
Mondd el mindenkinek, akinek csak tudod, segíts akin csak tudsz, hisz ez a
földi életünk értelme.
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
A jövő kerékpárja!
  2016-08-07 17:48:44, vasárnap
 
  Csak sétálsz, és gurul. Sajnos nem találtam ideillő képet: Link  
 
0 komment , kategória:  Video  
A teljes ökoszisztéma összeomlott...
  2016-08-07 17:47:15, vasárnap
 
  A teljes ökoszisztéma összeomlott a Nagy-korallzátony egyes részein
A teljes ökoszisztéma összeomlásáról, a halak sokkoló hiányáról és a nyári korallfehéredést túlélt korallzátonyok téli fehéredéséről számolt be az ausztráliai korallmegfigyelő program egyik tudósa, aki nem rég tért vissza a Nagy-korallzátonynak a természeti csapás által leginkább sújtott északi térségéből.

“A legsokkolóbb a halak hiánya volt. A korallfehéredés előtti időkhöz képest most a halaknak kevesebb mint 50 százalékát láttam. Egyes fajokat egyáltalán nem láttam a térségben" - idézte Justin Marshallt, a Queenslandi Egyetem tudósát, a korallmegfigyelő program vezetőjét a The Guardian.




Link
Fotó: Wikipedia/NASA

Marshall egy hetet töltött júliusban a Lizard-sziget környékén lévő korallzátonyok tanulmányozásával. A kutató hangsúlyozta, a halak hiánya azt jelzi, hogy a teljes ökoszisztéma összeomlott. A korallfehéredést túlélt elegendő korall nélkül a halaknak nincs menedékük és táplálékuk, és vagy kihaltak, vagy máshová vonultak a térségből. A halak nélkül pedig a koralloknak nehezebb lesz felépülni a fehéredésből - tette hozzá. A szakembert meglepte az is, hogy a nyári fehéredést túlélt korallok egy része télen is továbbfehéredik annak ellenére, hogy a tél hűvösebb tengeri áramlatokat hozott a Nagy-Korallzátonyhoz.




Link
Korallzátony a Lizard-szigetnél (Forrás: Justin Marshall/University of Queensland)

“A Lizard-szigetnél különösen látványos fehéredés a szarukorallok esetében, de a kőkoralloknál is találtunk még kifehéredetteket" - hangoztatta. Marshall becslései szerint az agancskorallok több mint 90 százaléka elpusztult a Lizard-szigetnél. A több ezeréves kispolipú kőkorallok sokasága szintén elhalt a fehéredés miatt.




Link
Forrás: Justin Marshall/University of Queensland

A korallfehéredés a beteg korallzátonyok jellegzetes vonása. Amikor a tengervíz túlságosan felmelegszik, a korallokban élő, azok színét adó algák kilökődnek és csak a fehéres színű mészváz marad utánuk. Ha a folyamat hosszan tart, a korallok elpusztulnak, ami súlyos csapást jelent az élőhelyként és táplálékként a korallokra támaszkodó halakra és rajtuk keresztül az emberekre is.




Link
Fotó: Wikipedia/Acropora

A korallfehéredést a tengervíz hőmérsékletének emelkedése okozza, aminek hátterében a klímaváltozás és a Csendes-óceán trópusi vízfelszínének felmelegedését okozó El Nino légköri jelenség áll. A Lizard-szigetet különösen nagy mértékékben sújtotta a korallfehéredés, amely a Nagy-korallzátony teljes térségét érintette, és megölte a korallok egynegyedét. A Nagy-korallzátony északi térségében, ahol a Lizard-sziget is elterül, a korallok többsége kipusztult.




Link
Fotó: Wikipedia




Link

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Székely János: A szeretet képessé tesz
  2016-08-07 17:39:31, vasárnap
 
  Köszönöm a képet Édesanyámnak!




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
Egy kis könnyed súlyemelés
  2016-08-07 17:37:11, vasárnap
 
 


Link

Egy kis könnyed súlyemelés: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Helsinki Finnország fővárosa - Helsinki - Finland
  2016-08-07 17:33:33, vasárnap
 
 


Link

Helsinki Finnország fővárosa - Helsinki - Finland: Link




Link

Helsinki, a finn főváros

Helsinki, a Finn-öböl partján fekvő város, az európai kontinens legészakabbra fekvő fővárosa. Lakossága alig éri el a hatszázezret.
A ,,Balti tenger leányának" is becézik a várost.Történelme nem túl régi múltra tekinthet vissza, I. Gusztáv svéd király alapította a Vantaa folyó torkolatánál, a rivális Hansa város, Tallinn ellensúlyozására.
A városalapítás nem volt túl sikeres, sokáig szegénység, betegségek és harcok sújtották. 1643-ban a jelenlegi helyére, délebbre költözött, biztonságosabb és kényelmesebb kikötőt nyújtva a hajósoknak.
Helsinki stratégiailag fontos ponttá vált a környék svéd-orosz, német-balti háborúi miatt. A svédek és az oroszok többször elfoglalták egymástól a várost.
1748-ban kezdték el építeni a svédek a Helsinki előtti tengerrészen a Suomenlinna, "az észak Gibraltára" erődszigetet, mely nagyban javított a város biztonságán.
Később Finnországot a győztes Oroszországhoz csatolták, mint független Finn Nagyhercegséget. I. Sándor orosz cár 1812-ben Turku helyett Helsinkit tette meg a Finn Nagyhercegség fővárosául, a svéd befolyás csökkentése érdekében. A belvárost neoklasszicista stílusban építették újjá, Szentpétervár mintájára.

A város sok apró félszigetre, szigetre tagozódva szinte a tenger része, egyfajta természetes bejárat a tengerből az ,,ezer tó" országába.

Már gyermekkoromban kedvenc városommá vált, hiszen itt nyerték sportolóink a legtöbb, szám szerint 16, olimpiai aranyérmet 1952-ben, és itt élt a finn csodafutó, Paavo Nurmi is, akinek még életében szobrot emeltek, és operát is írtak a tiszteletére.

A stadion mellett találjuk a híres finn zeneszerzőről, Sibeliusról elnevezett parkot. A 600 rozsdamentes acélcsőből készült műalkotás nem aratott osztatlan sikert. A látogatók Sibeliust hiányolták, ezért az alkotó utólag odabiggyesztette a zeneszerző fejét is, majd sértődötten eltávozott az országból.
Sibelius a finn nemzeti zene atyja, Finlandia című szimfonikus költeménye, a finn függetlenségi törekvések jelképe, Finnország második nemzeti himnusza lett. Először ezt szántam kísérőzenének a videóhoz, de túl drámainak találtam a városhoz.

A cikk az alábbi linken tovább is folytatódik további képekkel illusztrálva: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Brazília
  2016-08-07 17:26:35, vasárnap
 
 


Link

Brazilia:
Brazíliáról hallva az embernek azonnal a Riói karnevál, a Copacabana és a Cukorsüveghegy jut eszébe, esetleg még az Amazonas menti esőerdők indiánjai és a természet gátlástalan pusztítása sejlik fel.

Stefan Zweig írta: ,,Aki Brazíliát valóban az emlékei közt tudja, az elég szépet látott egy fél életre"

Általános ismeretek:

Brazília rendkívül színes és változatos, hatalmas, Európa méretű ország, 26 szövetségi állam alkotja.
Brazília nevét a Pau Brasil (brazilfa)-ról kapta. Ez a piros festőanyagot tartalmazó fa már korábban ismert volt keletről, magyarul börzsönyfának nevezik.

A mai napig erősen vitatott, hogy ki is fedezte fel először Brazíliát. A portugál Pedro Alvares Cabral vagy pedig a spanyol származású Vicente Yanez Pinzón? Egy biztos: portugál gyarmat lett belőle, ahol még ma is a portugál a hivatalos nyelv. VI. Sándor pápa a tordesillas-i szerződésben kijelölte a spanyol és portugál gyarmatbirodalom határait, s ennek alapján a brazil területek portugál érdekszférába estek.

Őslakosság nincs, csak az Amazonas mentén. Itt jegyezném meg, hogy a legújabb mérések szerint az Amazonas a világ leghosszabb folyója, ez különféle vetélkedőkben gyakori kérdés, és sokszor a Nílust jelölik meg tévesen a leghosszabbnak.

A portugálok hamar rájöttek, hogy az indiánok nem akarnak dolgozni, / ez többnyire ma is így van / és ezért Afrikából hurcoltak be rabszolgákat.
A mai népességet, a hódítók és a rabszolgák leszármazottai, valamint a telepesek alkotják. A meszticek fehér és indián, a mulattok, pedig fehér és néger, szülőktől származó utódok. A fajok keveredésének legpozitívabb eredménye, a brazil nők csodálatos alakja és szépsége.

Vannak, akik a futballtudást is innen eredeztetik, de hát nálunk nem voltak sem indiánok, sem pedig rabszolgák, ennek ellenére valamikor mi is tudtunk focizni.
Egyébként Brazíliában tartós a futballőrület, minden talpalatnyi helyen fociznak a gyerekek, a felnőttek, pedig a függőágyukból nézik a meccseket.
A szappanoperákat állítólag azért Dél-Amerikában találták ki, hogy a nők is tudjanak TV-t nézni, persze csak akkor, ha nem esik egybe a fociközvetítéssel.
Persze itt azért a nők is értenek a focihoz. Érdekesség, hogy a szappanoperák és a fociközvetítések hatására, korábbi túlzott méretű népesedés, 6,3% -ról 2,3%-ra csökkent. Lehet, hogy nálunk meg be kellene vezetni a TV mentes napokat?

A közbiztonság:

A nagyvárosok közbiztonsága rendkívül rossz. A szűken vett belvárosokban nappal nem fenyeget veszély, de éjszaka jobb, ha nem teszed ki a lábad a szállodából.
Tulajdonképpen egyfajta polgárjogot nyert az ún. ,,megélhetési bűnözés". A híres riói strandra is csak fürdőruhát, törölközőt és napolajat vigyél, mert a többit biztosan ellopják, és akkor még jobban jártál, mintha elrabolnák, mert az, sérüléssel jár.
Egy utastársunk kíváncsi volt, milyen az igazi Brazília, bement egy mellékutcába, ahol 10 percen belül leütötték és elvettek mindent, ami nála volt.
Szerintem ő nem felejti el az igazi Brazíliát, hacsak az ütéstől amnéziás nem lett.

A cikk az alábbi linken további képekkel bővebben is olvasható: Link




Link

A Rióban megtartott színpompás olimpiai megnyitó után ismerkedjünk meg Brazília más részével is, ahol jobban megismerhető a helyiek élete: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 459
  • e Hét: 2780
  • e Hónap: 7518
  • e Év: 113662
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.