Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Ez volna a piacgazdaság?
  2016-08-08 23:39:43, hétfő
 
  Ez volna a piacgazdaság?

Közzétéve 2016-08-08

Kenyérre sem futja a búzából - Ilyen nagyon régen nem történt

Ilyen még nem volt, pontosabban nagyon régen: az a helyzet, hogy idén még a ,,simán" jó termésű búza- és árpaföldek sem fedezik a gazdák költségeit. Csak a legkiválóbb - egy hektárról 7-8 tonnás - átlagokat betakarítók számíthatnak nyereségre, vagy inkább a nullszaldós eredményre. Az ok: a nemzetközi piaci folyamatok és várakozások miatt mélybe zuhantak a gabonaárak hazánkban. Így hiába nincs gond sehol a terméssel, hiába rég nem látott mértékűek a készletek.

Most, aratás végén egy tonna takarmánybúza és árpa 33-35 ezer forintért értékesíthető, míg egy tonna kenyérnek való termést 35-40 ezer forintért.
Csakhogy egy hektár termelési költsége 150-250 ezer forint. És egy hektárról átlagosan 4-4,5 tonna jön le. Persze, akik ,,megadtak mindent" a növénynek (több trágya, növényvédelmi védekezés, világszínvonalú gépek használata), azok 240-250 ezer forintot költöttek ugyan, de 7-8 tonna ,,jön le" egy hektárról.

küsz
A szakemberek szerint az 5 millió tonnányi összes búzatermés 30-40 százaléka lehet étkezési minőségű, egy része közepes - amit még lehet exportálni -, de a többség csak takarmánybúza. Így aztán kevesen érik el a jobb árakat, inkább 35 ezerrel lehet tonnánként számolni. Így aki tud, az kivár, mondván: minden előrejelzés szerint télre 5-10 százalékkal feljebb mehetnek az árak. Ám van egy ,,vastag termelői réteg", amelynek pénz kell a nyár végi és ősz elejei munkákhoz, anyagbeszerzésekhez. Nyomott áron kénytelenek értékesíteni.
S hogy miért nincs igazán balhé mindebből? Azért, mert a kormányzat csak azt hangoztatja, hogy jók a hozamok, ,,megtermett az ország kenyere", de árakról, minőségi ügyekről nem beszél. A termelő meg azért nem pattog, mert összességében még így is pénzénél van: hektáronként 65-70 ezer forint támogatást kap az uniótól. Ez pedig jövedelme jó részét jelenti. Egészen 2020-ig. Ugyanis sokfelől hallani, az EU meg akarja szüntetni/ át akarja alakítani a támogatási rendszert.
Az okosabbja addig gyűjtöget és fejleszt, így próbál túlélni. De akad egy gazdálkodói réteg, amely eleve úgy számol, hogy befejezi ténykedését: eladja gépeit, földjeit, s abból eléldegél, amíg futja a tartalékból.
(szabadfold)
Bal-Rad komm: “...Az okosabbja addig gyűjtöget...De akad egy gazdálkodói réteg, amely eleve úgy számol, hogy befejezi ténykedését..."
-A rendszerváltásnak nevezett nemzetellenes bűnténysorozat első lépéseinek egyike a MAGYAR mezőgazdaság vertikumának szétverése, külpiacainak LÁTVÁNYOS FELADÁSA volt.
Olyan kultúrák termesztésébe fogtak a “gazdálkodók", amelyeknek múltja nem volt a Kárpát-medencében, de kifizetődött. Egy ideig. Közben pedig felhagytak a munkaigényesebb, ám hagyományos és piacképes növények termesztésével! Látszólag logikus döntés volt, hiszen MEGSZÜNTETTÜK FELVEVŐPIACI JELENLÉTÜNKET, KAPCSOLATAINKAT! Ami miatt a FELDOLGOZÓIPARUNK IS fölöslegessé vált!
A magyar mezőgazdaság az ingyenpénzre állt át! Az EU-s területalapú “támogatásokra", ami pedig nem más, mint rendkívül durva beavatkozás egy “természetes rend" megbontása érdekében. Amivel csak egy szűk földbirtokosi réteg járt igazán jól, miközben a kicsik tömegei lassan-szinte észrevehetlenül-ellehetetlenültek! Talán még most sem igazán észlelik a közelgő nagy bajt. Mi lez akkor, ha az Unió “új finanszírozásirendszert" vezet be?
Igen! Finanszírozási rendszerről kell beszélnünk, hiszen valójában erről van szó! Állítólagos szabadpiaci versenyben az EU-finanszíroz!
Ennek is lesznek/vannak ORSZÁGUNK területén haszonélvezői! De az már NEM A MAGYAR MEZŐGAZDASÁG ÉS ÉLELMISZERIPAR! Azt-mint KONKURENCIÁT-a “magyar politikai elit" hathatós közreműködésével, SIKERREL FÖLSZÁMOLTÁK! Az EU-igényeinek maradéktalan kielégítésére.
“...Ilyen még nem volt..."
-HÁT MOST VAN! És még inkább lesz!
“...befejezi ténykedését: eladja gépeit, földjeit, s abból eléldegél, amíg futja a tartalékból..."
Aztán majd napszámoskodik a Monsantonak, vagy valamelyik döbrögisztáni latifundiumon zselléreskedik az egykori magyar “gazda"!




http://www.balrad.com/2016/08/08/ez-volna-a-piacgazdasag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor ugyanis teljesen mindegy, hogy állva pisil az ember, v
  2016-08-08 23:16:29, hétfő
 
 
Forgács Erzsébet 2016-08-08

Akkor ugyanis teljesen mindegy, hogy állva pisil az ember, vagy ülve

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Magyar Idők megkérdezte az ellenzéki pártokat, hogy mi a véleményük egy női miniszterelnök-jelöltről és a válasz gyakorlatilag egyöntetűen az volt, hogy teljesen elképzelhetőnek tartják egy női miniszterelnök-jelölt állítását. Ez azért olyan egetverően nagy csodának nem számít, hiszen a választók fele is nő, mint ahogy az emberiség durván fele is. Így vagyunk összerakva. Férfiakra és nőkre épül a civilizációnk.

Miután már sikerült túljutni (nem mindenkinek, de a legtöbbünknek igen) azon az elképzelésen, hogy egy nő csakis hülyébb, ennél fogva alacsonyabbrendű lehet, mint egy férfi, normális esetben nem is lehetne ez valódi kérdés. Mégis az, főleg Magyarországon és főleg a jelenlegi politikai elit köreiben. Persze nem az alacsonyabbrendűség a kérdés, azon remélhetőleg már bőven túl vagyunk. Néhány kivételtől eltekintve valószínűtlennek tartom, hogy a nő egyszerű használati tárgyként szerepeljen egy férfi értékrendjében. Azonban a politika valahogy a mai napig a férfiak játszótere maradt és ide bizony nem szívesen engedik be a nőket. Korlátokkal igen, lehetnek államtitkárok - főleg, ha családpolitikáról, vagy gyermekekkel kapcsolatos szakpolitikáról van szó -, de ennél tovább egy lépést sem. Legalábbis a jelenlegi kormány esetében nem sok hajlandóságot látok az egyenjogúságra való törekvés terén.

Elképzelni sem tudom, hogy az Orbán-kormány hirtelen magába szálljon és női politikust nevezzen ki mondjuk hadügyminiszternek, esetleg indítsanak egy nőt a köztársasági elnöki-, pláne miniszterelnöki posztért. Ebben szerepet játszik az is, hogy eleve sem a nagyon hozzáértő, szakmailag az élmezőnybe tartozó politikusokat szereti maga körül látni a hatalom, a női mivolt pedig - főleg, ha magas tudással és intelligenciával együtt jelenik meg - egyenesen riasztó lehet az uraknak.

Márpedig a tények attól mit sem változnak, a lakosság - így a magyar lakosság - fele nőnemű. El fog jönni az az idő - más országokban ez már el is következett - hogy nem anyaméh-hordozót és szülőcsatorna-tulajdonost, minden rétesek nyújtásának tudóját, született gyermekgondozót, betegápolót, takarítónőt, szakácsot és örömforrást lásson a társadalom egyik fele a másik felében, hanem egyenrangú partnert.

Önmagában persze az még édeskevés a boldogsághoz, ha valaki nőnek született. Okosnak, jól képzett szakembernek, empatikusnak és széles látókörűnek is kell lennie ahhoz, hogy jó politikus legyen. Igaz ugyan, hogy ezek a követelmények egy férfival szemben is fennállnak. Jelen állás szerint viszont nem nagyon lehet ilyen honatyát, pláne honanyát találni a kormányban.

Ezidáig mintha a nőket megszólítani sem akarta volna a politika, kizárólag csak hagyományosan női szerepkörnek beállított kérdésekben bukkannak elő. Anyák, feleségek. Ez igaz is, de közben orvosok, mérnökök, buszsofőrök, műszerészek és ezer más szakma képviselői is. Nem csak nők, hanem emberek is. Semmivel nem okosabbak és nem is ostobábbak bármely okos, vagy ostoba férfitársuknál.

Bizony, üdvös lenne, ha azok a nők, akik megfelelő képességekkel, tudással, valamint ilyen irányú ambícióval rendelkeznek, megjelennének a politikai porondon és részt vállalnának és követelnének az ország vezetéséből. Nem azért, hogy ők a nőket képviseljék, hanem azért, hogy minden magyar polgárért dolgozzanak.

A magam részéről örömmel venném és támogatnám a női politikusok sokkal nagyobb arányú felbukkanását és örömmel látnék becsületes, okos, elhivatott női miniszterelnököt Orbán Viktor hűlt helyén. Persze ez járna némi véráldozattal, már amennyiben nem az egész kormány megy, csak a miniszterelnök leváltásáról beszélünk, mert például Kövér László biztosan gutaütést kapna egy ilyen változástól. Nem baj, kiheverjük valahogy azt is, de ha máshogyan nem megy, akkor legfeljebb lecseréljük az egész kormányt. Egy olyanra, ahol nem az számít, hogy valaki nő, vagy férfi, hanem az, hogy mennyire becsületes és jó szakember. Akkor ugyanis teljesen mindegy, hogy állva pisil az ember, vagy ülve.


http://kolozsvaros.com/2016/08/08/akkor-ugyanis-teljesen-mindegy-hogy-allva-pisil -az-ember-vagy-ulve/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor a Fidesz már a korrupciót is ellopta
  2016-08-08 22:57:48, hétfő
 
  2016.08.06. 08:38


Amikor a Fidesz már a korrupciót is ellopta

Jót röhögtem nemrég, mikor Kósa Tusványoson kijelentette: ők bizony megszüntették rendszer szinten is a korrupciót. Aztán mit tesz a Jóisten kiderül, hogy igazat mondott. A Mengyi eset tanulsága szerint igaz, tényleg megszűnt a korrupció, mert ellopták azt is.

A 10-20% visszaosztás, vagy a sokat emlegetett "70-30" még korrupciónak nevezhető, de mikor 90% a visszaosztandó rész az már valami egészen más.

Mengyi Roland 6 év alatt lett egyszerű talpasból Voldemort nagyúr. Nagyívű villámkarrierjének elején a BNPI pályázatok szóbeli visszavonatásával próbálkozott, mert jár a földbérlet, csak nem jut. Mármint a helyieknek nem jut(ott), Mengyi kampányfőnökének - miután sikerült papíron a földhöz megfelelő távolságba költöznie - annál inkább. Egy 80 ezres BT-vel elvittek 494 hektár földet. A történtek után a kérdés csak az, a felnyalható 28 millió területalapú támogatásból pontosan mennyit kellett visszaosztani az újra kiírás körül bábáskodóknak?

angyan-fold.gif

Akkor még megelégedtek a 90%-nál kisebb szelettel is? Vagy a "mi emberünk" megtarthatta az egészet? Akár hogy is, azóta azért nagyot változott a világ, megnőtt az étvágy, a megyei közgyűlés egykori elnöke egyenesen Voldemortnak érzi magát. Milyen kár, hogy a nevét azért kimondták elégszer a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint.

Ő maga szerint ártatlan, mint egy szopósbárány, aljas névvisszaélők áldozata mindössze.

Tudja fene, szerintem nem haszontalan felidézni az Ángyán jelentésből mi történt, mikor Mengyi szóbeli utasítására a BNPI igazgatója nem volt hajlandó a pályázatot visszavonni:

"Október 1-én a Földügyi fórum ideje alatt, ahova a Miniszter Farkas Imre helyett
engem küldött, miniszteri értekezletet tartottak, ahova távozásomat követően érkezett meg
Szabó Csaba miniszteri megbízott is, majd - amint az utólag számomra is kiderült -
távollétemben döntés született a Borsodi Mezőség földbérleti pályázatainak érvénytelenítéséről
és visszavonásáról. Erről én csak utólag, október 4-én délelőtt értesültem. Mialatt én az interpellációra válaszoltam, Szabó Csaba miniszteri megbízott telefonon utasítást
adott a pályázatok azonnali visszavonására, és a BNPI igazgatóját, Duska Józsefet Budapestre
rendelve, a Miniszter őt hivatalából azonnali hatállyal felmentette. A miniszteri megbízott
intézkedéséről a BNPI vezetése előbb szóban, majd írásban tájékoztatta Budai Gyula
kormánybiztost. Másnap én is tőlük értesültem a történtekről. Ezek után - a felügyelő helyettes
államtitkár, Rácz András megerősítő tájékoztatását követően - a BNPI igazgató-helyettese a
pályázatot - 10 órával a beadási határidő lejárta után, érdemi indokolás nélkül - visszavonta.

A történtek után Budai Gyula kormánybiztossal azonnali szűk körű vezetői egyeztetést
kezdeményeztünk, melyen rajtunk kívül Fazekas Sándor miniszter és Szabó Csaba miniszteri
megbízott vett részt. Ezen a megbeszélésen a történteket határozottan számon kérő Budai Gyula
a döntés általa feltételezett igazi okairól, gazdasági, politikai hátteréről, a személyi és egyéb
összefüggésekről beszélt, (nevekről és összefüggésekről, amelyek azután a legnagyobb
nyertesekkel kapcsolatban - úgy tűnik, megalapozottan - ma sorra fel is merülnek!). A
kormánybiztos - velem ellentétben, aki minderről ott értesült - láthatóan igen tájékozott volt a
háttérkapcsolatokról, amiket a vitapartnerek sem cáfoltak. Ezekkel ő szembesítette a minisztert
és a miniszteri megbízottat, kilátásba helyezve ezek nyilvánosságra hozását, és mindketten
sürgettük a döntés megváltoztatását. (Ennek ismeretében tanulságos mai nyilatkozatait hallgatni.
Érdekes, hogy esetemben az államtitkári kinevezés nem okozott ,,emlékezet-kiesést"! De hát -
hála Istennek - nem vagyunk egyformák!) A miniszter közölte, hogy a döntés nem változtatható,
majd az új pályázat előkészítését és lebonyolítását tőlem elvonva, azzal - a továbbiakban
miniszteri biztosi felhatalmazással - egy személyben és teljes jogkörrel Szabó Csabát bízta meg."

Teccikéteni, ugye, hogy már ez a kis ügyeskedés is csak a múlt. Mai állás szerint Voldemort szabadon szedhet be 90%-ot kiügyeskedett uniós pályázatból, és szemrebbenés nélkül kérhet 5+5 milliót alkotmányos kőccségekre.


http://varanus.blog.hu/2016/08/06/amikor_a_fidesz_mar_a_korrupciot_is_ellopta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettészakadt Magyaroszág: szociális Trianon a közmunkástartó
  2016-08-08 22:49:42, hétfő
 
  Ez a cél. Ha a valós adatok kerülnének napvilágra, a fidesz már rég a süllyesztőben lenne.

Ez a közmunka "találmány" teljesen eltorzítja, illetve meghamisítja a munkaerőpolitika statisztikáját. Ha a külföldre menekült ~félmillió munkaképes fiatalt is itthon munkanélkülinek vesszük, akkor kiderül, hogy Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai fabatkát sem érnek. És ebből "dolgozik" a honi helytartóság.

********************************



2016. 08. 8. 16:37

Kettészakadt Magyaroszág: szociális Trianon a közmunkástartó társadalom eredménye

Lassan növekszik a magyar munkaerőpiac, de a megyei statisztikák nagyon eltérőek, az ország egyre inkább kettészakad - írja a Menedzsment Fórum.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint 2016 első félévében összesen 413 ezer álláshelyet kínáltak az álláskeresők számára, de ennek a 78 százaléka államilag támogatott álláshely volt, többségben közmunka (a piac által létrehozott munkahelyek száma 2015 első félévéhez képest 7,1 százalékkal majdnem 7000 pozícióval emelkedett).

Tizenkilenc megyéből kilencben a közfoglalkoztatás maradt az egyedüli életszerű lehetőség a lakosok számára, ha egyszerre akarnak helyben maradni és munkát találni.

Az államilag folyamatosan növelt közmunkástartás földrajzi megoszlása egészen elképesztő, mi több a kettészakadás léptéke egyre lendületesebb mértékben növekszik. Győr-Moson-Sopronban 2016 első félévében a megnyitott pozíciók 26,7 százaléka közmunka, tavaly ez érték 37 százalékot mutatott. Eközben Szabolcs-Szatmár-Beregben

a 2016 első félévében megnyitott pozíciók 92 százaléka közmunka,

a tavalyi 77 százalékos aránnyal szemben" - írja a lap. De, az idei adatok alapján a többi megyében is beszédes a közmunkás álláshelyek aránya; Borsod-Abaúj-Zemplénben 91,4 százalék, Baranyában 90,6 százalék, Nógrádban 88,7 százalék, Somogyban 86,8 százalék, Hajdú-Biharban 86,6 százalékot mutat a negatív érték. A "győri álom" azonban egyedülálló jelenség, úgy néz ki az ország keleti része lesz az államilag szervezett "magyar Dél".

De, el is költözhetnek a lakóhelyükről a létbizonytalanság szélére került kisemberek, ha szembe tudnak nézni a Magyarországon belül tomboló egyre nagyobb lakhatási válsággal illletve azzal, hogy éppen arrafelé nincs elég bérlakás, ahol munkalehetőséget kínál a munkaerőpiac. Például Győr-Moson-Sopron megyében 500 állami bérlakás sincsen, noha egy keleti és egy nyugati saját ingatlan ára között a különbség több mint számottevő.

Küszöbön tehát az ország kettészakadása, a szociális Trianon.


http://alfahir.hu/ketteszakadt_magyaroszag_szocialis_trianon_a_kozmunkastarto_tar sadalom_eredmenye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán után újabb magyar pártvezető kéredzkedett be Erdogan i
  2016-08-08 22:45:44, hétfő
 
  Mindkét formáció vezetője ezerrel a muszlimok ellen uszít, miközben egy iszlamista zsarnok seggét nyalja.
Őszintén: egy ilyen egyszerű üzenet sem megy át híveknek?
Gülen se különb a Deákné vásznánál, de önként és dalolva benyalni Erdogánnak...hát hányinger.
És a híveknek fel sem tűnik, hogy Erdogán is muszlim.
Ja, ha még csak az lenne, de igazi fundamentalista


******************************



Orbán után újabb magyar pártvezető kéredzkedett be Erdogan izéi... szárnyai alá

szerző
narancs.hu

2016. aug. 07., 11:27

A fiú, aki Orbánnál is orbánabb akar lenni.

,,Már én pedig azt mondom, hallja kegyelmetek, hogy nem elkergetni kell a törököt, hanem idehozni..." - mintha valami vetélkedő indult volna jobboldali politikusaink között, hogy ki tud szélesebb terpeszben behajolni Recep Tayyip Erdogannak, minden igazhitűek urának.

Tegnap az óvoda ellen - török óhajtásra - megindított állami vizsgálat, ma pedig Vona Gábor bejelentkezése a török Anadolu hírügynökségnél - amit a Magyar Nemzet idéz az alkalomhoz illő alapossággal.

,,Nem sokat érnek a holt fermánok, írásbeli biztosítékok, százszor többet érne egy eleven bég, vagy legalább csausz, aki köztünk lakván, igen sok apró kellemetlenséget elhárítana a fejünkről (...) Keressünk magunknak egy zsarnokot, hogy megélhessünk!" - nem, ezt még nem Vona Gábor mondta a török hírügynökségnek, ezt bizonyos Lestyák Mátyás, a szabó fia mondta Kecskemét város magisztrátusának, már ha hihetünk Mikszáth Kálmán A beszélő köntös című, s kétségkívül a tárgyba vágó művének. Márpedig hihetünk: a nagy író a jövőbe látott, amikor a múltról beszélt.
false



Fotó: Mohai Balázs / MTI

Vona Gábor ugyanis azt mondta, hogy ,,problémás lehet a Nyugat számára egy erős Törökország, melyet Recep Tayyip Erdogan vezet", s ez jó dolog, mert nekünk, magyaroknak nyilván az a kurva jó, ami a Nyugatnak rossz és jó a törököknek. Fenéket jó a törököknek Erdogan! Erdogan leginkább Erdogannak jó még egy darabig, s valamiért Orbán Viktor és az immár évek óta hasztalan a nyomában loholó Vona Gábor is azt hiszik, hogy nekik is jó lesz, ha Erdogannak jó. Vona nyilván azért hiszi így, mert Orbán is így hiszi. Orbán meg azért hiszi így, amit ebben a cikkünkben leírtunk.Tehát azért, mert egzisztenciálisan függ bizonyos török köröktől.

Vona Gábor nagy felajánlkozásában azt sem restellette beígérni a török hírügynökségnek, hogy figyelemmel fogja kísérni a ,,gülenista terrorszervezethez" kötődő intézmények bezáratását... Szép és nemes vállalás, nemde. Lecsapunk a güllenista óvodákra, akármennyi is legyen belőlük.

A világsajtó hetek óta azzal van tele, hogy Törökországban hány iskolát zárattak be, hány újságírót fogtak le, hány bírót csaptak el, hány halálos áldozata van a balvégű puccs utáni megtorlásnak, satöbbi. S az uniós tagállam Magyarország komplett jobboldala most azon töri kezét-lábát, hogyan jelentkezzen be e Törökország önkényurához cselédnek. Nyilván büszkék lehetünk rájuk.



http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/orban-utan-ujabb-magyar-partvezeto-keredzke dett-be-erdogan-izei-szarnyai-ala-100401
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest Orbán lábainál
  2016-08-08 22:39:31, hétfő
 
  A nagyon mélyről nagyon magasra felkapaszkodó emberek nagyon veszélyesek tudnak lenni. Gőg, kivagyiság, megmutatni akarás, harácsolás, pénzimádat, és: a múlt megteremtése. A vályogház és a budi elfelejtendő, letegadandó. Fel kell mutatni Ráchelke és a többiek porontyainak az ősöket: nagy, magyar királyi palotába termett ősöket. Ez nagy munkát igényel ám a sehonnan, mélyről "gyüttektől". Minden igen mélyről jött kommunista ávós "polgári otthona"is tele volt (rabolt) festményekkel, rabolt vagy kenőpénzként kicsikart arannyal, pompával. Ezek is olyanok, mint 1945 óta az elődeik.


*********************


Budapest Orbán lábainál


2016-08-05 12:27:44


Demszky Gábor

Orbán Viktor számára a koronaékszer Budapest, a régóta vágyott lakóhely pedig a királyi Vár. 2002-ben hajszálon múlott, hogy a teljhatalommal együtt nem sikerült megkaparintania. Pontosabban a főváros szavazta őt le és ki a hatalomból. 32 budapesti választási körzetből 28-ban az ellenzék győzött. 2006-ban ez megismétlődött. Orbán ezt nem felejtette el.

Főpolgármesterként láthattam, mennyire fontos volt néki a Sándor-palota. A miniszterelnök családja a Várba készülődve az apró részletekkel is szívesen bíbelődött. A jövőbeli rezidenciának szánt palota nyíltan a család számára készült. A lakberendező közvetlenül a miniszterelnöktől és Lévai Anikótól kapta az utasításokat. A drapériák és a függönyök, a fürdőszobák színvilága és még a tükrök mérete is a kívánságaikat követte. A királyi ábránd szertefoszlott. Már az abszolút hatalom előszobájában voltak, de a koronaékszer legszebb gyémántja nem lett az övék.

Ma már nyugodtan alhatnak. Mértékadó alkotmányjogászok szerint a jelenlegi kurzus alkotmányos úton, a hatályos választójogi törvény betartása mellett leválthatatlan. 2002 nem fog megismétlődni. O. V. és L. A. Várba költözését a főváros közönsége sem fogja megakadályozni. Hacsak nem következik be mindent felülíró fordulat.


Ám 2010 óta O. V. már nem éri be a Sándor-palota helyett a Karmelita-kolostorral. A haramiaállam az egész Várat magának akarja. A közgyűjtemények és a Tudományos Akadémia által használt épületeket minisztériumok veszik birtokba. A Vár zárva lesz, a pesti nép számára alig marad szabadon bejárható közterület. Ebben a példátlan helyzetben erős üzenete van annak, hogy Budapest önkormányzatának mindehhez egy szava sincs. Nem hallottam tiltakozó nyilatkozatról, és a főpolgármester sem emelte fel a szavát, pedig Budapest választott testülete számtalan módon késleltethetné vagy akadályozhatná ezt a bonyolult költözési manővert. Ehelyett a főváros a NER részeként szolgai módon igazodik, végrehajt, tűr és hallgat.

A főváros bénultságát kihasználva végigvihetik a Habony-művek legújabb ötletét, a Gellért-hegy birtokba vételét, újabb lehetőséget teremtve a nemzeti emlékezetpolitika alakítására. A hasznosítási pályázat kiírásával a Gellért-hegy a nemzeti keresztény ideo­lógia terepasztalára került.

Mindez fennen zajlik majd, magasan a Parlament kupolája felett, ott, ahová a város zaja alig hallatszik el. Jobb a levegő és szemet gyönyörködtető a világörökség. Pest és Buda O. V. lába alatt terül majd el, a környezetében pedig csak olyanok lesznek, akiket ő maga választott. Az udvartartást várfalak veszik körül, aki ide meghívást kap, történelmi kulisszák közé kerül. (Franz Kafka kastélya nem csak nekem fog eszembe jutni.)

A való világ alant terül el, ahol a nagy léptékű városrehabilitáció már a múlté. Az előző kurzus idején megkezdett projekteket (4-es metró, fonódó villamos) még befejezte a BKK, ám újabbakat csak a kormány indított (Liget, Dagály stb.). A NER lassan birtokba veszi Budapesten mindazt, ami fontos a számára, és kíméletlenül bedarál minden ellenállást.

Közben a halaszthatatlan feladatok hátrébb sorolódnak. A tömegközlekedés finanszírozása továbbra is megoldatlan, a BKV-ra nincs pénz, sem az üzemeltetésre, sem pedig az amortizáció visszapótlására. Pedig Pesten a kisiskolások is tudják, mert családjaikkal együtt ők azon közlekednek, hogy nagyon nagy baj van a 3-as metróval. A szerelvények füstölnek és időnként kigyulladnak. Ezen a vonalon bármi megtörténhet. 2009 januárjában független szakértők bevonásával állapotfelmérés készült, amely megállapította, hogy a szerelvények nem üzembiztosak, és a közgyűlés 860 millió forintot szavazott meg a halaszthatatlan javításokra, amelyeket végre is hajtottak, és később a 2-es vonalról is idekerültek a még használható szerelvények. Az, hogy a 3-as vonal egyáltalán üzemképes, a BKV még meglévő műszaki apparátusának köszönhető. Ők emberfeletti munkát végeznek, ám a tőlük származó kiszivárogtatások alapján azt is tudni lehet, hogy eljön az az idő, amikor a főpolgármesternek nem lesz más választása, mint a vonal részleges vagy teljes leállítása.

Hat éve várom, hogy elkezdődjön végre a felújítás, de O. V. csak most döntötte el, hogy a 3-as metró ügyét Brüsszel elé viszi. (A nagyközönség és a közgyűlés abban a hiszemben volt, hogy a tárgyalások régóta folyamatban vannak. Az előzmények miatt borítékolható az elutasítás, hisz minden idevonatkozó EU-s rendelkezést megszegtek, ám az elutasítást is Brüsszel-ellenes hangulatkeltésre lehet majd felhasználni.)

A főváros számára amúgy ismerős a feladat. Budapest első földalatti vonalát a második önkormányzati ciklusban, a 2-es vonalat pedig a harmadik és negyedik ciklusban újítottuk fel. Utóbbit nyaranta, amikor kevesebb az utas. Ám azokat, akik ezeknek a bonyolult projekteknek az előkészítésében, lebonyolításában részt vettek, elküldték, lemorzsolódtak vagy felmondott nekik az új városvezetés. Nem volt rájuk szükség, mert az EU-ban szokásos eljárást mellőzve a beruházás sorsáról O. V. egymaga döntött. Egyszerűen odaígérte Putyinnak az újabb paksi atomerőmű-beruházás farvizén. Orbán és Putyin megállapodása után semmin nem lepődtem meg. A régi szerelvények felújítására kiírt közbeszerzést természetesen az oroszok nyerték, majd mindenki csodálkozására prototípusként egy teljesen új szerelvényt szállítottak le. A főpolgármester első reakciója zavarodott volt. Ő sem értette, amit senki nem ­értett.
Ezután jött a metrópótló busztender. A főváros kiírta a pályázatot, ki is hirdette az eredményét, de a kormány megalázó helyzetbe hozva a városvezetést, nem engedélyezte Budapestnek a hitelfelvételt, és magyar buszokról álmodik.

Néhány következtetés:

1. Budapestnek nincs komolyan vehető, gazdasági és politikai értelemben hitelképes önkormányzata. (Nem is lehet, hisz mindent O. V. haramiaállama dönt el.)

2. Tarlós zavarodottsága és információhiánya azt jelzi, hogy Budapestnek ma már nincs a pénzügyi, logisztikai és forgalomtechnikai szempontból is bonyolult beruházás megvalósításához szükséges szakembergárdája, külsős szakértői hálózata és autonómiája.

3. A késlekedés és döntésképtelenség kapcsán óhatatlanul felmerül, hogy O. V. és a kormány nem veszi komolyan a fővárost. Nem oszt neki lapot, ha nem származik belőle haszna, és nem is tart Budapesttől. A Várba költözve pedig egyenesen a polgári Budapestet gúnyolja. Övé lesz a Vár, Budapest pedig a millenniumi és a két nyugati típusú metróvonal (2-es, 4-es) után ,,kap" egy újrahasznosított keleti földalatti vasutat, amelyen időutazásra indulhatunk a szovjet időkbe. És ez még a jobbik verzió. Fővárosi szakemberek és önkormányzati autonómia híján nem várt meglepetések sorozatára számíthatunk.



http://nol.hu/velemeny/budapest-orban-labainal-1626393
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdődik: Hasszán azt hitte, azért vannak a szobalányok az o
  2016-08-08 22:20:08, hétfő
 
  A brazil törvények szerint Hasszán börtönbe megy.
A muszlim törvények szerint Hasszán ártatlan.
A zsidó törvények szerint Hasszán ártatlan és a rasszistáknak kárpótlást kell fizetniük.

Melyik jogrendszer fog vajon érvényesülni?

Hasszán úgy érezte, 60 kilós bokszolóként kedve szerint erőszakoskodhat nőkkel.
Hasszán elfelejtette, hogy nem Európában van.
Hasszán megy a börtönbe és egy hét múlva olyan seggluka lesz mint egy metróalagút.
Hasszán rábaszott.
Ne legyél olyan mint Hasszán. Takarodj inkább haza ahonnan jöttél.
Európában a szobalány valószínűleg elfogadta volna az ajánlatot, sőt még menőzött is volna vele. Ha mégis olyan, hogy elutasítja a boxost, lehet, hogy ő lett volna a rasszista náci. Európa hanyatlása hihetetlen mértékű.


*********************

2016. augusztus 5. 20:20


Kezdődik: Hasszán azt hitte, azért vannak a szobalányok az olimpiai faluban, hogy lefeküdjenek vele

A 22 éves Hasszán Szaadát letartóztatták az olimpiai faluban, miután a hírek szerint meg akart erőszakolni két szobalányt. Szaada szombaton már bemutatkozott volna, így természetesen nem vehet részt a versenyen. Zoom Az Indenpendent információi szerint a két szobalány vallomásában az áll, hogy a támadás még szerdán történt. Állításaik szerint a marokkói bokszolóval szerettek volna közös képet készíteni, mire Szaada elkérte egyikük elérhetőségét, majd a falnak szorította, combjával megtámasztotta, és megpróbálta megcsókolni. Másikuknak megfogta a mellét, és pénzt ajánlott neki, hogy feküdjön le vele. A könnyűsúlyú bokszoló a brazil törvények szerint először 15 napra kerül előzetesbe, de ha a nyomozás tovább tart, akkor hosszabb időre is rács mögé kerülhet. Nunes Saly bíró elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a marokkói nagykövetséggel, és szerinte muszáj volt letartóztatni a bokszolót, mert fennállt a veszélye annak, hogy tanúkat befolyásol, és akár újra nőkre támad.


(Origó)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/162172/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen egyszerű a megoldás: Klaus: a bevándorlást meg kell á
  2016-08-08 22:07:58, hétfő
 
  Kár ,hogy nem sok Klaus van !


Igaza van. Ha most elkezdenék a kitoloncolást akkor is legalább 1-2 évig tartana amíg az összes patkányt visszatranszportálnák, de ehelyett a hülye (pontosabban nemzetáruló) német kormány most éppen a családegyesítést kívánja felgyorsítani, vagyis az eddig bejött 1.5 millió migráncshoz behoznának még 3-4 millió retyerutyát.
Katonai szállítógépekbe velük, aki néger az afrikába aki arab azt Szíriába. Ki nem sz.rja le hogy honnan jött valójában? Egy-egy katonai támaszpont Afrikában és Ázsiában aztán szélnek ereszteni a bandát, aki nem megy azt lelőni. Háborű van emberek, minden eszköz megengedett.
Szélnek ereszteni....
A városi legenda szerint Vörös Hadsereg a Wehrmachtban szolgálatot vállalt és a szovjethez átszökött ukránokat, oroszokat, cetlit kötve rájuk (visszaszállított szökevény, kézbesíti a vörös légierő) rendszeresen repülővel vitte vissza a németekhez. A német állások felett egyszerűen kidobálták őket, persze, ejtőernyő nélkül. (Sven Hassel is említi több helyen, egyébként a történet nem bizonyítható,mindenesetre hihető, hiszen szemtanúk állítják. Működő gázkamrát se sokkal többen láttak...)



016. augusztus 8. 21:16


Ilyen egyszerű a megoldás: Klaus: a bevándorlást meg kell állítani, a feketén érkezetteket pedig vissza kell küldeni.


Pont. A jelenlegi migrációs válság megoldásának egyetlen útja, hogy minden eszközzel meg kell állítani a migránsok tömeges Európába özönlését, ugyanakkor vissza kell toloncolni mindenkit, aki illegálisan érkezett Európába - állítja Václav Klaus volt cseh elnök abban az interjúban, amelyet a Tyden című cseh társadalompolitikai hetilap közölt hétfőn megjelent, legújabb számában. Zoom A jobboldali politikus szerint nem reális, nem megvalósítható Milos Zeman cseh államfő azon javaslata, hogy Európa, az Egyesült Államok, Oroszország és Kína az ENSZ égisze alatt katonai támadást indítson a terroristák ellen. “Úgy vélem, egyetlen út van: határozottan és minden eszközzel megállítani a jelenlegi tömeges bevándorlást Európába. Megállítani. Pont." - szögezte le Klaus az interjúban. Szerinte ezt annak ellenére is meg kellene tenni, hogy a liberálisok azt állítják: a migráció az emberek alapvető jogai közé tartozik. “A második lépés: visszaküldeni mindenkit, aki feketén érkezett. Más út nem létezik" - húzta alá a volt cseh államfő, akinek meggyőződése, hogy a további fegyverkezés vagy a biztonsági intézkedések fokozása “abszurd gondolat". Václav Klaus szerint a migráció és a terrorizmus kapcsán ellentét keletkezett az európai uniós elit és az európai polgárok között. "Hatalmas ellentét jött létre az egészségesen gondolkodó hallgató többség és az európai elitek között" - fejtette ki véleményét az egykori államfő. Szerinte Európa ugyan nem áll senkivel háborúban, de ezen a téren, tehát az elitek és a polgárok többsége között “háború felé tart a helyzet, s ennek a háborúnak messzire mutató következményei lehetnek". Hozzátette: “Úgy látom, hogy ez az ellentét az emberek ezen két csoportja között egy bizonyos tömeges felkeléssel fenyeget". A volt cseh államfő kérdésre válaszolva nem kívánta minősíteni a törökországi puccskísérletet, és úgy vélte, hogy az Európai Uniónak a jelenlegi helyzetben nem lenne szabad vízummentességet nyújtani a törököknek. Václav Klaus nem szeretné, hogy Törökország a maga értékeivel az Európai Unió tagjává váljon. “Ugyanakkor nekem teljesen mindegy lesz, ha belép az EU-ba. Mert én azt szeretném , hogy az EU legyen szétverve. Ha ehhez Törökország belépése hozzájárulna, akkor azt csak üdvözölném" - zárta eszmefuttatását az 1989-es rendszerváltás utáni időszak egyik meghatározó cseh politikusa.

(MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/162302/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért gyűlöli az Orbán-kormány a fákat?
  2016-08-08 21:50:55, hétfő
 
  AZ ÖTÖDIK ELEM

Néha meg kell nézni újra, mert nem egészen csak egy mese.
Van, létezik az ős gonosz, aminek ellensége minden, ami él. S ha nem is 5000 évenként, de felbukkan. Ahogyan most is, és rombol, és pusztít, s amit épít, az semmi jóra nem használható, csak lopásra. És lop is.


***************


Miért gyűlöli az Orbán-kormány a fákat?


2016-08-07 14:15:00



Hargitai Miklós

Úgy viselkedik a jelenlegi hatalom a városi fákkal, mintha valami személyes elszámolnivalója lenne velük - könnyen alakul ki az emberben ez a vélemény a közelmúlt állami beruházásairól szóló híreket figyelve. Érdemes egy kicsit visszanézni: vajon az elődök is ugyanilyen fanyűvők voltak-e.

Van egy legendás - és sajnos már másfél évtizede halott - alakja a magyar zöldhistóriának, akit mindenki kalaplevéve emleget, amikor Budapest fáiról esik szó, pedig aktív éveiben a Fővárosi Kertészeti Vállalat igazgatója volt. Radó Dezső Fák a betonrengetegben című alapműve már 1981-ben közérthetően megfogalmazta azt, amit a mai politikacsinálók láthatóan nem értenek:

,,A ház csak fával együtt kelti az emberi lakóhely benyomását".

Ha valaki nem hiszi, sétáljon végig mondjuk a II. kerületi Lipthay és Frankel Leó utcák párhuzamos szakaszán egy forró nyári délutánon: az előbbi kopár, mint egy kőfejtő, az utóbbit árnyas fák ékesítik (szó szerint), összehasonlíthatatlanul kellemesebb miliőt és négyzetméterre vetítve nagyjából 25 százalékos ártöbbletet biztosítva.


A fák összes ökológiai szolgáltatását nemhogy beárazni, de összeszámolni is nehéz. Szén-dioxidot kötnek meg, oxigént bocsátanak ki (egy 80 éves lombos fa képes egy felnőtt ember oxigénszükségletét fedezni), párásítják, pormentesítik, valamint a párologtatás és az árnyék együttes hatásával hűsítik a levegőt (akár 6-7 fokkal a környezethez képest). Lefogják a zajt: a lombkorona visszaveri a hanghullámok egy részét, a levelek susogása pedig részben elnyomja, részben kellemesen ellensúlyozza a mechanikus zörejeket, csökkentve a zajártalmat. Erre a sok áldásos hatásra a XIX. század óta, az első közparkjaink létesítésétől figyelnek oda tudatosan a várostervezők.

Fát ültetnek a Népligetben. Hogy néhány évtized múlva legyen mit kivágni?

A XX. század elején indult el a vidéki főterek és a széles utcák fásítása, és a zöld hullám eltartott egészen az 1980-as évekig. Budapesten a folyamat elején 160 ezer, a végén pedig több mint félmillió ,,közfa" volt. A jelenlegi állapot is a félmilliós számhoz állhat közel, csak éppen a fák jellege változott sokat: eredetileg a városi fa valódi, vagyis az altalajjal közvetlen és szerves kapcsolatban lévő földbe ültetett növényt jelentett, ma a szabályozás és a gyakorlat sem ragaszkodik ehhez. A Népszabadság szerkesztősége közelében, a Corvin negyedben a lakó- és irodaházak második emeletén is élnek ,,fák", nyilvánvalóan szűkösebb szolgáltatásválasztékot nyújtva, mint a talajban gyökerező társaik.

Az előnevelt, 8-10 éves fák kiültetése nagyjából 50 éve vált szokássá nálunk, újabban pedig már a konténeres növények számítanak alapértelmezésnek. Azoknál ugyanis nem kell a fák biológiai ciklusaihoz igazodni, vagyis nem kell megvárni az őszt az ültetéssel. A fővárosban évente nagyjából 10 ezer fát ültetnek el, ami nagy számnak tűnik, pedig éppen csak a kivédhetetlen fapusztulás pótlására elég. Korábban éppen az őszi ültetési szezon rövidsége jelentette a legszűkebb keresztmetszetet, újabban viszont - több kerületből kapott egybehangzó információk szerint - az, hogy nem tudnak alkalmas helyet kijelölni a fatelepítéshez, így a vágások miatti pótlást is egyre gyakrabban pénzben váltják meg, például az Orczy-kertben és a XIII. kerületben is.

Ha a számokat nézzük, a mostani fairtási hullám valóban példátlan. A visszatérő kormányoldali érvelés szerint ,,gyurcsánybajnai" idejében is vágták a fákat, például a margitszigeti uszoda építésénél. És valóban, ott például 40 fa kivágása, illetve 12 fa átültetése szerepelt az elképzelésekben, de hónapokig egyeztettek a társadalmi szervezetekkel, és amit lehetett, azt megmentettek. (Mellesleg az átültetés nem bizonyult sikertörténetnek, ami intő jel a hasonló városligeti próbálkozások előtt.) Többtucatnyi fát eltüntettek a 4-es metró megállóinak építésénél is, például a Rákóczi és a II. János Pál pápa téren, a Nagymező utca platánjai pedig egy mélygarázsépítés miatt­ kerültek veszélybe, bár átmenetileg talán megmenekültek a jelentős lakossági tiltakozás miatt.

Most a Római-parton 1500 fát akarnak kivágni (az összeset a mobilgát-építéssel érintett partszakaszon), az Orczy-kertben 140-et, az 1-es villamos kelenföldi kivezetésének helyén 130-at, a Városligetben pedig a ligetvédők szerint legalább 600-at. (Pontos szám azért nincs, mert az építési terveket továbbra sem hozták nyilvánosságra - de a Városliget Zrt is. 200-300 fáról beszél.) Műholdképek tanúsága szerint a Dagály egykori zöld területének három hónap alatt több mint a fele eltűnt, ami szintén nem az optimizmust erősíti.

Lányi András filozófus, az ELTE TÁTK Településtudományi és Humánökológia Szakirányának vezetője (régóta aktív favédő a Védegylet, az Élőlánc, majd a Mindent a maga helyén kezdeményezés színeiben) is úgy látja, hogy ami most zajlik, illetve a közeljövő terveiben szerepel, az - előjelét tekintve negatív - rekord. ,,A Városligetbe új vigalmi negyedet álmodott a kormány, a pártszolgálati egyetem lelkén is rengeteg fa szárad, a József nádor téren egy szálloda miatt irtottak, a Rómain pedig hatalmas ingatlanüzlet formálódik, beépíthetővé válik egy eddig nem beépíthető terület a mobil gát felépítése és a fák pusztulása árán" - fogalmazott. Szerinte

európai léptékben is példátlan a fairtás mértéke, az ok pedig mindenütt megkérdőjelezhető,

ennek ellenére Lányinak meggyőződése, hogy a Fidesznek nincs baja a fákkal: inkább arról van szó, hogy a pangó gazdaságban nincsenek a piacon is megtérülő befektetési lehetőségek, viszont a klientúrát etetni, a könnyen szerzett vagyonokat hizlalni kell. - A megnövekedett újraelosztás bevallottan is egy új, párthű és politikafüggő tehetős réteg kialakítását szolgálja.

Hogy mindezt az emberek is elfogadják, mindig kell valamilyen jól hangzó közcél, ezért épülnek új stadionok és múzeumok, lehetőleg reprezentatív környezetben, parkok és zöld területek helyén - hangsúlyozta. Lányi szerint hasonlóval Délkelet-Ázsiában is próbálkoztak az 1990-es évek végének nagy válsága előtt, az ismert eredménnyel: bebizonyosodott, hogy ha a piac nem tudja felszívni a tőkét, hiába építenek utakat, szállodákat és repülőtereket, az állam nem tudja a gazdaságot mobilizálni, hiába veszi át a beruházók szerepét. - Keynes félreolvasásának, egy elhibázott társadalom- és gazdaságpolitikai víziónak esnek most áldozatul a budapesti fák - vélekedett Lányi András.

Pontos szám nincs, mert az építési terveket nem hozták nyilvánosságra

Illés Zoltán, az Orbán-kormány korábbi környezetügyi államtitkára úgy látja, hogy a döntéshozók érzéketlensége és gátlástalansága kortalan és egyetemleges, de mostanában tényleg csúcsokat dönt, részben a könnyen jött uniós pénzek gyors eltapsolásának igénye miatt. Új elem, hogy a hatalom erőszakos, látványosan nem törődik a társadalmi akarattal - ehhez igazítja a jogszabályokat és a hatósági jogköröket is -, és tág teret ad a butaságnak, az egyéni presztízsszempontoknak. Illés szerint a Baán-Tarlós-korszak környezeti öröksége tragikus lesz, és az utókor az elköltött pénzzel arányos büszkeség helyett legfeljebb csak azt tanulhatja meg belőle, hogy mi az, amit nem szabad többé megengedni.

A volt politikus, aki jelenleg egy amerikai egyetemen kutat, azt mondja: arrafelé már rájöttek, hogy sokkal drágább egy területet újraparkosítani, mint zölden megőrizni, így inkább az épületeket alakítják a fákhoz, a városi tarvágás ismeretlen fogalom.
,,A rendszerváltás után rengeteg kisebb zöld terület eltűnt, többek között a hegyvidéken, továbbá a füves sportpályák és fás környezetük is látványosan fogyatkozott, de ennyi fát egyszerre sosem vágtak ki." Ezt már Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke mondja, hozzátéve: az okokat ő is csak találgatja, hiszen ha csak a holdudvar igényeinek kiszolgálása lenne a motiváció, akkor bőven akadnának egyéb területek is az építkezésekre.

Ami az ellenállást illeti, Lukács szerint korábban is voltak kemény társadalmi ellenreakciók - például Őrmezőn vagy a Hamzsabégi úti park esetében -, de mostanában a fellépések megszervezése jóval nehezebb: sokan érzik megfélemlítve magukat, sok civil szervezet megszűnt, a környezet minőségét fontosnak tartók közül mind többen költöznek külföldre. A hatóságok pedig láthatóan nem dönthetnek önállóan (mivel a levegősök az említett ügyek többségében ügyfélként is érintettek, ezt első kézből érzékelik), és az ott dolgozók még az átlagnál is sokkal inkább félnek.

Valójában tehát nem (csak) azért pusztulnak a városi fák, mert a kormány minden parkot építési teleknek néz, hanem azért is, mert kevesen hajlandóak kiállni a védelmükben.

Ha körülnézünk Európában Lisszabontól az isztambuli Gezi parkig, ez az igazán egyedi, jellegzetesen magyar jelenség.








http://nol.hu/belfold/miert-gyuloli-az-orban-kormany-a-fakat-1626603


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beérett a mérgezett vetés: Németország a demográfiai kataszt
  2016-08-08 21:40:54, hétfő
 
 
Beérett a mérgezett vetés: Németország a demográfiai katasztrófa küszöbén áll


Németországban a demográfiai - és nyomában a gazdasági-társadalmi-politikai - katasztrófa immár elkerülhetetlennek tűnik.

A születések száma a világon a legalacsonyabb szintre süllyedt. A 2020-as évek elején már a kétségbeejtően alacsony szaporodási arányszámok következtében előálló gazdasági bajokkal is számolni kell. Még néhány év, és Németország nem lesz többé az ,,európai gazdaság motorja".

A World Economy Institute elnevezésű intézmény adatai szerint az 1000 lakosra eső átlagos születésszám 8,2-re süllyedt. Ezzel Németországnak sikerült megelőznie Japánt is, ahol is 1000 lakosra átlagosan 8,4 születés esik.

“Egyetlen más ipari államban sem ilyen sebességű a születésszám csökkenésének a folyamata, ami annak ellenére ilyen erőteljes, hogy fiatal bevándorlók tömegei érkeznek Németországba. Hosszabb távon Németország nem maradhat dinamikus gazdaság erőteljes munkaerőpiac nélkül" - olvasható a Wolrd Economy Institute jelentésében.

A német kormány számítása szerint 2060-ra a népesség száma 81 millióról 67 millióra csökken. A katasztrófa és a nemzethalál küszöbén tántorgó Németország kormánya azonban továbbra is polkorrektkedik, és arról nem szívesen közöl adatokat, hogy a 2060-ra jósolt 67 milliós népesség hány százaléka lesz született német.

Angela Merkel kancellár davosi beszédében figyelmeztetett arra, hogy az elkövetkező 15 év folyamán Németországban 6 millió fővel fog csökkenni a munkaképes korosztály létszáma. És történik mindez az idegenek inváziója ellenére! Azonban semmi nyoma nincsen annak, hogy a “német" kormány hajlandó lenne alapvetően megváltoztatni a teljes katasztrófát eredményező liberális politikát.

A század közepére a nők átlagos élettartama 88 évre, míg a férfiaké 84 évre növekszik majd. Ami persze örvendetes tény, azonban mivel gyermekek alig születnek, az egészségügyi és nyugdíjrendszer összeomlása elkerülhetetlennek tűnik. Természetesen a liberalizmus mocskában fetrengő többi európai ország sem fogja elkerülni a sorsát. Igaz, Nagy-Britanniában és Franciaországban az 1000 lakosra eső születési arányszám 12,5. Ami kedvezőbb mutató, mint a németeké, azonban a népesség szinten tartásához sem elegendő, ráadásul ez a gyenge mutató is inkább köszönhető az elmúlt évtizedekben bevándorolt színes bőrű tömegeknek, mintsem az őshonos lakosságnak.

Harcunk.info (Kuruc.info/The Telegraph nyomán)


http://harcunk.info/index.php/83-hirek/1238-beerett-a-mergezett-vetes-nemetorszag -a-demografiai-katasztrofa-kuszoben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.