Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Szép estét látogatóimnak
  2016-08-09 19:19:56, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Nyári csokor
  2016-08-09 12:49:22, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép virágok  
Hét étel ami soha ne tegyél hútőbe
  2016-08-09 12:47:13, kedd
 
  Vannak ételek, amelyeknek nem a hűtőben van a helyük. Mert az rossz nekik. Vagy csak felesleges.

Különösen a nyári melegben vagyunk hajlamosak minden ételt a hűtőben tárolni. Pedig ez sokszor teljesen felesleges, sőt, néha egyenesen káros. Íme néhány jó példa erre.

Kenyér

A levegőtlen térben gyorsabban szárad, mint egy kenyértartóban. Persze a kenyértartót viszont érdemes száraz, hűvös helyen tartani.

Hagyma-fokhagyma

Szintén a száraz, hűvös helyeket kedveli. És a sötéteket, mert a fény hatására elkezd kihajtani. A hűtőben meg átveszi a szagát a többi étel.
Avocado

Ha simán egy nyitott zacskóban tartjuk, nem fog hamar túlérni. Viszont ha éppen azt szeretnénk, hogy érjen, mert még éretlent vettünk, akkor is inkább a gyümölcskosárba tegyük, a banán mellé.

Paradicsom

Minél jobban lehűtjük, annál inkább elveszti természetes aromáját. A legjobb ízt akkor kapjuk, ha szobahőmérsékleten tároljuk.Méz

Tulajdonképpen csak felesleges hűtőben tartani, ugyanis ez az egyetlen élelmiszer, amely egyszerűen nem bír megromlani. Úgyhogy tegye ki a konyhai polcra nyugodtan, mert ott még jól is mutat.

Sütemény

A romlandó, krémes sütiken kívül minden mást tök felesleges hűtőbe rakni, mert anélkül is pont ugyanannyi ideig marad friss.
Kávé

Bár néha még a csomagoláson találhat felirat is azt sugallja, hogy hidegben tartandó, bőven elég neki bármilyen zárható edény és egy hűvös hely. A hűtőben csak átveszi más ételek szagát.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia  
Az ezerarcú cukkini
  2016-08-09 12:38:43, kedd
 
  A nyár igazán tökéletes időszak arra, hogy zöldséges receptekkel kísérletezzünk. Ilyenkor csak úgy dúskálhatunk a kiskertek ezerféle termésében. Egyik kedvencünk az ízletes cukkini.

A cukkini eredetéről nem sokat tudni. Állítólag Közép-Amerikában már a Kolumbusz előtti időkben őshonos volt, de Európába nem került át a felfedezések aranykorában. Viszont tény, hogy egyre több nemzet konyája használja ezt a remek zöldséget. Az alábbiakban pár olyan receptet olvashatsz, amelyek a cukkini sokoldalúságát hivatottak bemutatni.

Cukkinipörkölt

Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 2 db TV-paprika, 1 nagy piros kaliforniai paprika, 4 db érett, piros paradicsom, 2 db közepes burgonya, 1 kg zsenge cukkini, 1 dl olívaolaj, só, bors, kakukkfű, zsálya, bazsalikom, rozmaring, majoranna

Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, a vöröshagymát megtisztítjuk. Mindent apró karikákra vágunk. Az olajon a hagymát, a paprikákat és a burgonyát kicsit megsózva, fedő alatt félig megpároljuk. Rádobjuk a paradicsom karikákat. Mikor egyet forr hozzáadjuk a cukkinit. Megszórjuk a zöldfűszerekkel, után ízesítjük, ha kell. Kb. 10 perc, és kész is.




Cukkíni krémleves tárkonnyal

Hozzávalók: kb. 50 dkg zsenge cukkini, 2 nagyobb vöröshagyma, fokhagyma (5-6 gerezd), 2 db húsleveskocka, só (vagy ételízesítő), őrölt bors, 1 teáskanál szárított tárkonylevél, 1,5-2 dl tej (vagy tejszín), ízlés szerint citromlé, vaj és olaj.

Elkészítése: A feldarabolt vöröshagymát megdinszteljük az olaj és vaj keverékén. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, kicsit még ezt is pároljuk. A cukkinit kockára daraboljuk, hozzáöntjük a hagymához, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a tárkony, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Beletesszük a húsleveskockát is, és kb. 10 percig lassan főzzük. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és botmixerrel eldolgozzuk. Utána annyi vizet merünk hozzá, hogy közepesen sűrű levest kapjunk. Kis ideig forraljuk, hozzáöntjük a citromlét is. Szükség szerint még fűszerezzük. Pirított tökmaggal, pirított napraforgómaggal vagy levesgyönggyel tálalhatjuk, de finom hozzá a pirított kenyérkocka is.


Sült cukkíni saláta

Hozzávalók: 3 db zsenge cukkini, 3 evőkanál olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, só.
A léhez: 3 evőkanál tárkonyos ecet, 2 teáskanál só, 2 csapott teáskanál cukor, só, őrölt fekete bors, szemes rózsa bors, friss tárkonylevél aprítva és néhány szál a díszítéshez, 2-2,5 dl víz.

Elkészítése: A megmosott, megszárított cukkíniket 2-3 mm vastagságú karikákra szeleteljük. Egy tálba helyezzük, enyhén megsózzuk, az olíva olajjal meglocsoljuk, gyengéden átkeverjük. Egy szeletsütő serpenyőt felhevítünk és az olajos cukkíniket beletesszük egy rétegbe, és mind két oldalukon megsütjük. (A serpenyőbe nem szükséges olajat önteni, az elegendő ami a cukkíniken van.) Közben az ecetes léhez a hozzávalókat összekeverjük, az egyik fokhagymát zúzva, a másikat szeletelve adjuk a léhez és a sült cukkíniket mindjárt bele is szedhetjük. Amíg több adagban sül a cukkini, elég is lesz arra, hogy a már lében lévő zöldséget átjárja az ecetes íz. Ezt a salátát nem szükséges lehűteni, langyosan - friss tárkonylevéllel díszítve - tálalhatjuk.



Sajtos-cukkínis fasírt

Hozzávalók: 40 dkg cukkini, 15 dkg reszelt sajt, 4-5 gerezd zúzott fokhagyma, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva, 2 ek. finomliszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 1 kk. sütőpor, só, őrölt fekete bors, étolaj a sütéshez.


Elkészítése: A cukkinit lereszeljük, sózzuk, egy kicsit állni hagyjuk és jól kinyomkodjuk a sóléből. Hozzáadjuk az összes hozzávalót. Diónyi kis korongokat formálunk, /úgyis nőni fognak sütés közben/ zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban mindkét oldalát kiütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Sajtdarabkákkal, és paradicsommal kínáljuk. Vendévárónak is készíthetjük, csak akkor falatnyi kis fasírtokat készítsünk fogvájóra szúrjuk és idénysalátával kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia  
Cukkinis zöldséges fasírt
  2016-08-09 12:34:25, kedd
 
  HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
3 kisebb cukkini
1 sárgarépa
1 közepes burgonya
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
fokhagyma

bors
olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A zöldségeket megmosom, megtisztítom, majd közepes reszelőn lereszelem. Sózom, borsozom, hozzáadom az átpréselt fokhagymát és a tojást. Amennyi zsemlemorzsát felvesz, annyit teszek hozzá, de nem kell nagyon kemény masszát készíteni, csak hogy épp formázható legyen. Tetszés szerinti pogácsákat készítünk belőle, majd olajban kisütjük. (Ne túl hirtelen.)


 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia  
Szép napot kívánok!
  2016-08-09 11:35:20, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Mai harmónia kártyám
  2016-08-09 11:30:04, kedd
 
 


Kedves eva6 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Hála hatja át.
Fal - akadály, nehézség, védelem

Az üvegfal azt jelképezi, hogy nem akarod meglátni az igazságot, bár az üveg az mutatja, hogy megtehetnéd, ha mögé pillantanál. A téglafal a tudat és tudattalan közötti különbséget szimbolizálja. A kőfal a megingathatatlanságodat mutatja, abban, amit éppen teszel. A vert fal az anyagok örök körforgását, az alázatot, a természet harmóniáját jelenti. Ha falat emelünk, védelemre vágyunk, a fal adja meg lakásunk határait, ahol úrnak érezhetjük magunkat. Szeretjük a falainkat, ez teszi számunkra otthonossá a Földet. Ámde jelentheti a szellemi és testi agressziót és védekezést, tilalmakat, korlátozásokat. A lelkünk falai a belső korlátaink. Falakat vonunk magunk köré akkor is, ha kategóriába kényszerítjük a másikat. Miből vannak a Te házad falai?

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek a falak lebontásáról, a közeledésről, az egymás jobb megértéséről szólhat. Párkeresők számára elszigetelődést jelent.

Ezt mondja neked:

Engedj be másokat a falaid közé, anélkül, hogy elveszítenéd a határaidat. Engedd, hogy a falaid mögött más is otthon érezze magát.
Ha képes vagy lebontani a falaidat, a félelmet felszabadulás, szabadság válthatja fel.
Amikor a földön megtestesülünk, házfallal vesszük körbe magunkat. Ezek a falak változhatnak, gondold át a tudatod határait és szükség esetén változtass rajtuk.
Erre is gondolj: Siratófal a zsidóknál. A Pink Flojd együttes nagy sikerű filmje. Asztrológiai jegye a Bak. Olvasd újra Kőmíves Kelemenné balladáját.
 
 
0 komment , kategória:  Harmónia kártyáim  
Tengerparton játszó gyerekek
  2016-08-09 11:28:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Alexander Averin képei  
Fiatal nők a stégen
  2016-08-09 11:27:08, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Alexander Averin képei  
Gyerekek a tengerparton
  2016-08-09 11:26:09, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Alexander Averin képei  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 444 db bejegyzés
e év: 5284 db bejegyzés
Összes: 128075 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3952
  • e Hét: 12973
  • e Hónap: 66645
  • e Év: 344870
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.