Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Most egy picit elvonulok hányni, de aztán jövök vissza f*sni
  2016-08-09 22:04:23, kedd
 
 
Tamás Róbert 2016-08-09
Most egy picit elvonulok hányni, de aztán jövök vissza f*sni



Úgy döntöttem, hogy engedek a Szalonnát gyakorlatilag folyamatosan érő támadásoknak és fenyegetéseknek, ezért rémülten beállok a nyíló pitypang-projektbe. Pénzt ugyan még nem kapok érte, de hátha sikerül benyalnom magam valamelyik, állami hirdetésekkel kitömött laphoz és nekem is csurran-cseppen a közösből. Az sem baj, ha közben le kell adnom a gerincemet a ruhatárban és valahogy elkeveredik, vagy el talál törni. Első a biztonság, a nyugalom és a megélhetés. Felelősségem semmi, megmondják miről és mit írjak. Legfeljebb befogom a fülemet, lehunyom a szememet és elfordítom a fejemet, ha valami mást tapasztalok, mint amiről beszélnem kell. Ez azért is jó így, mert ha esetleg valahogy mégis változik a hatalmi elit, akkor már könnyebben kapaszodhatok a húsosfazékba, hiszen bizonyítottam. Lojális leszek a végsőkig. Mindig ahhoz, akihez kell. Ha esetleg - de csak esetleg, főnök! - egyszer máshogy alakulnak a dolgok, akkor majd én fogom a leghangosabban szidni a mostani elvtársaimat. Semmi más nem kell ehhez, csak kidobálni a lakásból a tükröket, nehogy véletlenül bele kelljen nézni. Lássuk az új énemet!

A baráti Törökország szépen halad a demokrácia ösvényén. Erdogan elnök úr, a nép kérésének engedve példás módon konszolidálja az országot. 26 ezer embert kísértek eddig börtönbe, ahol szakképzett pszichológusok segítségével igyekeznek meggyőzni ezeket a metévedt polgárokat arról, hogy mi a jó nekik.

Orbán Viktor - Magyarország miniszterelnöke - remélhetőleg figyeli az eseményeket és követi Erdogan elnök úr példáját az illiberális demokrácia építésének mikéntjét illetőleg. Szeretett és gyönyörű országunkra is ráférne egy komolyabb felvilágosító kampány, hiszen könnyű eltévedni az ellenséges háttérhatalmak dezinformációinak sűrűjében.

Már vannak törekvések hazánkban is arra, hogy megtisztuljon a sajtó és a közélet azoktól a kétes elemektől, akik Soros György hatalomátvételi manipulációit szolgálják. Például a Direkt36 című álellenzéki, álfüggetlen portál ellen indított akció példaértékű lépés az önmagát tényfeltáró újságként definiáló lapok visszaszorítására. Ideje megtanulni minden magyar polgárnak, hogy a korrupció nem rossz dolog, hanem egyenesen az ország üdvét szolgálja. Ami rombolja a nemzeti morált az az, ha beszélünk róla.

A megzavarodott, utat tévesztett Európai Unió aljas húzásainak egyike feltétlenül érdemes a köz figyelmére. A Soros György pénzelte és végső soron az amerikai manipulátor markában lévő brüsszeli bürokraták aljas módon visszatartják a hazánknak járó forrásokat. Eddig 34 milliárdnyi euróhoz nem engedik hozzáférni Magyarországot, bosszúból azért, mert nekünk van bátorságunk kiállni a nemzeti önrendelkezésünk megvédése mellett és joggal követelünk tiszteletet a magyar embereknek. Ideje lenne belátniuk, hogy minket nem törhetnek meg, szabadságharcokban edzett, forradalmár nép vagyunk.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank világszerte nagy tiszteletnek örvendő elnöke, több sikerkönyv szerzője és az általa sikerre vitt intézmény közzétett egy szakmailag bátran hibátlannak nevezhető tanulmányt. Ebben levezetik a szerzők, hogy a magyar nyugdíjrendszer szilárd alapokon nyugszik, nem kis részben az emberek pénzét eltőzsdéző magánnyugdíj-kasszákból kimentett pénznek köszönhetően. Még legalább 20 évig nincs ok az aggodalomra, mindenki nyugdíja biztonságban van. Természetesen - hiszen demokrácia és piacgazdaság van - mindenki a jövedelmének megfelelő mértékű nyugellátásban fog részesülni. Ez így korrekt.

Az ellenséges, háttérhatalmi törekvéseket segítő sajtó lehozott egy minősíthetetlenül mocskos cikket egy offshore-hálózati hátterűnek titulált cégről, amely százmilliós nyereséggel működik és a Soros György pénzén élősködő újságírók nem átallották a kormánypárthoz kötni a vállalkozást. Remélhetőleg pártunk és kormányunk nem késlekedik a méltó válasszal és hamarosan a hatóságok színe előtt kell állniuk a nyomorult firkászoknak. Javasolnám - persze, csak ha szabad - a zajos méltatlankodás és felesleges cirkusz elkerülése végett, hogy mintegy véletlenül érje támadás a lap szerverét, esetleg néhány névtelen, vagy álnéven futó fenyegető levél, megbízás alapján megírt, feltétlenül fenyegető felhangú cikk is elég lehet.

Itt ragadnám meg az alkalmat arra, hogy kifejezzem örömömet, amiért a hét végén végre beindul a népszavazási kampány. Feltétlenül szükség van arra, hogy kormányunk elmagyarázza a keményen dolgozó magyar embereknek, mekkora tétje van az ő szavazatuknak és micsoda nemzethaláltól menthetik meg az országot akkor, ha elmennek szavazni. Tudniuk kell, hogy csak a Fidesz-kormány és személyesen Orbán Viktor képes megvédeni minket a ránk zúduló migránsoktól, akik valójában terroristák és el akarják tiporni a keresztény Magyarország ősi kultúráját. Ideje mindenkinek belátni, hogy kizárólag Orbán Viktor kezében van jövőnk kulcsa, országunk szabadsága és boldogsága.

Megy ez nekem, csak akarni kell. Most egy picit elvonulok hányni, de aztán jövök vissza fosni.

http://kolozsvaros.com/2016/08/09/most-egy-picit-elvonulok-hanyni-de-aztan-jovok- vissza-fsni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP fogja megnyerni Orbánnak a népszavazást?
  2016-08-09 21:57:57, kedd
 
 
Az MSZP fogja megnyerni Orbánnak a népszavazást?

2016. augusztus 04. 11:33 - Első Kézből

Érdekes cikk jelent meg tegnap az Indexen. A legnagyobb hírportál a Závecz Research-csel közösen megkérdezte az embereket Orbán októberi ,,kvótás" népszavazásáról.

Az adatokat nem csak ömlesztve, hanem precízen a pártok szavazóira lebontva közölték.

A kutatásból kiderül, amit józan ésszel sejtettünk: A népszavazáson résztvevők között nagyjából TÍZSZER annyian vannak, akik Orbán szája íze szerint nemmel szavaznának, mint ahányan igennel.

nyakolukacs.png

Ebben semmi meglepő nincs: a kérdés szándékosan és rafináltan úgy van feltéve, hogy arra jó szívvel ne lehessen igennel szavazni.

Hát ki az a marha, aki kifejezetten azt akarja, hogy ,,az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését"?

Nyilván senki. A trükk az, hogy Orbánék egy burkolt hazugságot fogalmaztak bele a kérdésbe, majd úgy tesznek, mintha ez lenne a valódi kérdés. Megpatkolják a nyulat és ütik, mint a lovat.

De menjünk tovább, mert a java még hátra van.

A július utolsó hetében lekérdezett kutatás szerint az emberek 54%-a akar részt venni a népszavazáson. Vagyis ha cipőkanállal is, de épp érvényes lenne az egész cirkusz, hiszen a választókorúak 50 százaléka kell az érvényességhez.

Persze tudjuk, hogy telefonba, tét nélkül többen beígérik a részvételüket, mint ahányan ténylegesen elmennek majd október másodikán. Elég hozzá egy esős-szeles nap, hogy 5-10 százalékkal visszavesse a részvételt.

De azt is tudjuk, hogy Orbánék gyűlöletkampánya még nem járt a csúcsra, a legnagyobb mocsokságok vélhetően csak ezután jönnek. Gyakorlatilag korlátlan pénz és médiahatalom áll a rendelkezésükre, hogy a hisztériát és a pánikot felszítsák.

A kutatás részletezi a pártok szavazóinak viselkedését a népszavazáson.

A Fidesz és a Jobbik szavazói nem okoznak meglepetést: előbbiek 63, utóbbiak 62 százaléka ígéri biztosra, hogy elmegy és Orbánék szándékai szerint szavaz.

A demokratikus ellenzékről tudjuk, hogy bojkottot hirdettek. Legelsőként a DK (már idén februárban, amikor kiderült Orbán népszavazásos szándéka), majd később csatlakozott hozzájuk az MSZP, az Együtt, végül tessék-lássék módon az LMP is.

A kutatás azonban egész döbbenetes adatokat hozott ki: míg a DK szavazóinak 69-81 százaléka fogja bojkottálni az orbáni parasztvakítást, addig az MSZP szavazóinak mindössze 29 százaléka tartja magát a bojkotthoz, vagyis saját pártjának felhívásához!

(,,A többi párt támogatottsága túl kicsi ahhoz, hogy a népszavazás kapcsán érdemit lehessen mondani a szavazóikról." - írja még a kutatás.)

Nehéz ezt szétszálazni, de ebben az eredményben nyilván benne van, hogy az MSZP-sek túl későn, és akkor sem túl meggyőzően, félszívvel álltak csak bele a bojkottba. De a lényeg: az MSZP ott tart tekintélyben, hitelességben, hogy már a saját szavazói is ignorálják a szocialista politikusok kérését.

Orbán kvótás népszavazása semmi másról nem szól, mint a Fidesz politikai túléléséről. Mesterségesen felszítani az emberek legalattomosabb ösztöneit, és a gyűlölet hullámaival elfedni a lerohasztott iskolákat és kórházakat, a 3 millió koldust, az eszelős fideszes korrupciót.

És ezt a népszavazást bizony csak és kizárólag az MSZP szavazói tudják megnyerni Orbánnak. A Fidesz és a Jobbik tábora együtt sem teszi ki a szükséges 4 milliót.

Ha Orbán végül triumfál októberben, az bizonyíthatóan annak lesz köszönhető, hogy a MSZP tragikusan elvesztette a hitelességét és a meggyőző képességét a saját választói szemében.


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/08/04/az_mszp_fogja_megnyerni_orbannak_a_nepszava zast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a rezsicsökkentésből is lopnak: offshore hátterű cégre í
  2016-08-09 15:33:13, kedd
 
  Még a rezsicsökkentésből is lopnak: offshore hátterű cégre írt szabályokat a Fideszt
2016. augusztus 09. 13:35
Hunhír.info

Ma kiderült, a közműcégek auditját végző Hunguard Kft. mögött strómanok nevén levő máltai és ciprusi offshore cégek állnak. Ez a két cég több százmillió forint hasznot tud kitalicskázni az országból. Mindezt azért, mert a Fidesz a szabályozást úgy alkotta meg, hogy azon gyakorlatilag csak ez az offshore hátterű cég indulhasson, a magyar víz-, gáz-, áramfogyasztók befizetéseiből az ő zsebükbe folyjon a pénz.

A letelepedési kötvények után tehát újabb területen bukott le a Fidesz. Az már korábban kiderült, a maffiabotrányba keveredett Rogán Antal jóvoltából letelepedési kötvények árusítására jogot szerző offshore cégek mögött Habony Árpád és baráti köre áll. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan az is nyilvánosságot kapna, a lakossági közműbefizetésekből is egy Fidesz-közeli vállalkozó húzna busás hasznot.

Ha a Jobbik a választók bizalmát elnyerve kormányzati megbízást kap, fel fogja számolni az átláthatatlan tulajdonosi hátterű offshore cégeknek juttatott közpénzek velejéig korrupt rendszerét. Ehelyett a hazai vállalkozásokat fogjuk helyzetbe hozni, hogy a magyar emberek befizetései Magyarországot gyarapítsák!

Volner János, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának elnöke


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=96413
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÉRLÁZÍtÓ!
  2016-08-09 15:31:12, kedd
 
  VÉRLÁZÍTÓ!

Közzétéve 2016-08-09

Csepreghy: Magánéleti a kapcsolatom az előzetesbe került pályázatíróval


Az ügyhöz konkrétan annyiban kapcsolódok, hogy az előzetesben lévő pályázatíró nő ismer engem, ez pedig igaz, de ennyi az egész - ezt Csepreghy Nándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A 168 óra lehallgatási jegyzőkönyvek alapján írta meg, hogy Mengyi Roland fideszes képviselő kenőpénzt ajánlott EU-s pályázatért cserébe. A nyomozás során letartóztattak egy pályázatíró hölgyet, aki Csepreghy Nándor egyik ismerőse.
A Miniszterelnökség államtitkára szerint az érintett nővel magánéleti a kapcsolatuk, a gyerekeik révén ismerik egymást, egy idősek a gyerekek, születésnapi zsúrokon szoktak találkozni. A politikus elmondta: ha lett volna a 168 óra újságírójának szakmai korrektsége, akkor felkereste volna őt a cikk megjelenése előtt, még akkor is, ha az általa mondottakat végül nem idézi.
Hozzátette: ha bármilyen hatóság tudomást szerez arról, hogy visszaélés van egy állami cégnél vagy hivatalnál, ebben az esetben is ez megtörtént, az Emmi állította meg a folyamatot, visszavonta a pályázatot. Az az állítás, hogy a sajtó nyomására folytatnak vizsgálatot azért sem állja meg a helyét, mert már az Emmi jelezte, hogy valami nem stimmel - fogalmazott.
Csepreghy Nándor kijelentette: az Öveges program esetében is elindult a nyomozás, miután kiderültek visszaélések, az Emmi megtette a feljelentést. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese hangsúlyozta: azok a lépésekkel, amelyeket 2013 és 2014 között tettek az pont azt szolgálta, hogy megelőzzék a visszaéléseket. A politikus elmondta: a pályázatírókra nincsen szükség az uniós pénzek elosztásánál, ennek megszüntetésére is történtek lépések. Hozzátette: nagyon sokat léptünk abba az irányba, hogy beszűküljön ennek a körnek a mozgástere. A teljes pályázati adminisztráció digitalizált, nincs már előnyük a pályázatíróknak, nincs szubjektív értékelési rendszer, ha azt mondják egy pályázónak, hogy ezt ki lehet játszani, és ezt el is hiszi, akkor az a pályázó hülye - magyarázta.
Csepreghy Nándor szerint egy kormányzatnak felelőssége egy nemzeti tőkés réteg megteremtése, amely regionálisan és világ szinten is jelen van. Az államtitkár kijelentette: Hadházy Ákos most egy politikai terméket épít. A politikus elmondta: ha igaza van, akkor mindig fellép a kormányzat. Hozzátette: minden állami szereplőnek és képviselőnek feladata és kötelessége, hogy lobbizzon annak érdekében, hogy hozzájuk kerüljenek uniós források, de csak a törvényes keretek között.
(atv)
Bal-Rad komm: Idefut Romániából ez a szélhámos az egész retyerutyájával. (Ott egyébként nagyban vadásszák már az ilyen bűnözőket!)
Itt aztán elszalad őkelmével a ló! Lelkes döbrögista ifiként mimden sz@rban nyakig megmártózva, az Udvari Főhadovakórus oszLOPOSsává növi ki magát. Ennek mindenre van válasza! Minden a legnagyobb rendben!-szerinte! Szerinte mindenki hülye aki nem döbrögista!
Nem átallja azt bizonygatni, hogy “...kormányzatnak felelőssége egy nemzeti tőkés réteg megteremtése..."
-Értjük ugye? Egy ország szétlopása, egy nép nyomorba és kilátástalanságba döntése A NEMZETI TŐKÉS RÉTEG MEGTEREMTÉSÉT SZOLGÁLJA!
AZ ANTALLI ÜZENET!
NO MEG A KURVA ANYÁTOKAT! AZT TEREMTSÉTEK MEG!
Ez a takony olyan gátlástalan bandita, ami a döbrögista hordában is párját ritkítja!
MEG FOGJA KAPNI AMIRE RÁSZOLGÁLT! ÉLETE VÉGÉIG CSUKOTKÁN FOG ROBOTOLNI!


http://www.balrad.com/2016/08/09/verlazito-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MIKOR ÉBREDSZ MAGYAR nÉP?!
  2016-08-09 15:29:45, kedd
 
  MIKOR ÉBREDSZ MAGYAR NÉP?!

Közzétéve 2016-08-09







Moratórium után: durván megugrott a kilakoltatások száma


Idén március óta többször tartottak kilakoltatásokat, mint a korábbi években egész évben.

A lap a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar adatai alapján azt írja, március óta több mint 1500 kilakoltatás történt, ami a korábbi évekhez képest kiugróan magas adat.

A legtöbb adóst, 777-et bírósági határozat alapján lakoltattak ki, 637 esetben pedig azután kellett távozni lakásából, hogy a tartozás ügyében eljáró önálló bírósági végrehajtó elárverezte az ingatlant. 122 alkalommal önkényes lakásfoglalókat raktak ki.
Mindössze 10 esetben történt olyan kilakoltatás, ahol a végrehajtást kezdeményező pénzintézet eladta az ingatlant adósa feje fölül, ez esetben a végrehajtónak csupán az ingatlan kiürítéséről kellett intézkednie.
A márciustól augusztusig történt 1500-nál is több kilakoltatás nagyon magas a korábbi évekhez képest, 2012-ben egész évben 700, 2013-ban pedig 550 alkalommal tartottak kilakoltatást.
A végrehajtói kar elnöke ugyanakkor azt mondta, az eddigi tapasztalataik alapján az adósok 70 százaléka az önálló bírósági végrehajtó vagy hitelezője felszólítására önként kiköltözik az ingatlanából.
(HVG)
Bal-Rad komm: Azért szépen kezd fölpörögni a földunfutóvá tevő gépezet!
MINIMÁLISAN 4500 MAGYART TETTEK FÖLDÖNFUTÓVÁ AZ UTÓBBI ÖT HÓNAPBAN!

MINDEN NAP HARMINC MAGYAR VÁLIK HAJLÉKTALANNÁ!

A társadalom legnagyobb közönye mellett! Sehol egy lövés, sehol egy döfés! Sehol egy robbanás! CSAK A VONATGÁZOLÁS MINDEN NAP! Tombol a MAGYAR VIRTUS!
Jah! Meg a LIGETVÉDELEM zaja hallik csak!
A hajléktalanokká tettek 70 százaléka ÖNKÉNT elhagyta LAKÁSÁT VAGY HÁZÁT A HIÉNAKAFFOGÁSRA!
MINIMUM 1050 MAGYAR FEJLEHAJTVA ELKULLOGOTT OTTHONÁBÓL! BELETÖRŐDŐEN!
MIKOR ÉBREDSZ MAGYAR NÉP?!

http://www.balrad.com/2016/08/09/mikor-ebredsz-magyar-nep/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mitől retteg Matolcsy? 112 pisztollyal őrzik a titkosszolgál
  2016-08-09 10:56:37, kedd
 
  Mitől retteg Matolcsy? 112 pisztollyal őrzik a titkosszolgálatok főtisztjei

Ma, 06:55

Magántestőrséget épített ki közpénzből a jegybank elnöke - írta meg a Népszava. A biztonsági céget egy aktív rendőr alezredes vezeti, de Matolcsy Györgyék időközben titkosszolgálati szakemberekkel is feltöltötték a vállalkozást. A cég védi az elnököt és az alelnököket, de más feladatai is lehetnek: titkos kormányzati információkra is vadászhatnak.

A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem akármilyen exkémeket, valamint exkommandóst igazolt le. Ott dolgozik már az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), azaz a polgári kémelhárítás három volt magas rangú vezetője, illetve a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik legjobbnak tartott harci kiképzője is - írta az Index.

A jegybanknál kötött ki Göbölös László, az AH előző főigazgatója, Görög Sándor, az AH volt műveleti főigazgató-helyettese, a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) volt igazgatója, aki a romagyilkosságok eltussolásával kapcsolatosan gyanúba keveredett. Az MNB-t szolgálja Dobra Tibor, az AH egykori jogi igazgatója, és Bakonyi András, a TEK egykori fegyveres harci kiképző tisztje.

Amint azt a Népszava februárban feltárta, saját személyes testőrséget alapított Matolcsy György jegybankelnök. A Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaiból verbuvált MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt. vezérigazgatója egy aktív kormányőr-rendőrtiszt, Marosán Attila, akit Pintér Sándor belügyminiszter vezényelt Matolcsy mellé. A céget 200 millió forintból alapították, majd e vállalat egy másik hasonlót is létrehozott 140 millióból. Működésük évente összesen több, mint kétmilliárd forintba kerül az adófizetőknek.

Utóbbi, a Qualitas Védelmi Kft. összesen két személyt foglalkoztat, jóllehet elvileg e cég látja el a jegybankelnök és helyettesei személyi védelmét, illetve lakhelyük biztosítását.

Az MNB biztonsági cége 112 darab pisztolyt és 200 ezer darab lőszert is vásárolt.

2016. március 25-én megtagadták, hogy Harangozó Tamás szocialista parlamenti képviselő személyesen tekintsen be az MNB-Biztonsági Zrt. működésébe - amire amúgy korábban Matolcsy engedélyt adott. Ám miután az adatvédelmi biztos szerint az elutasításhoz nem volt joguk, szeptember első hetében kénytelenek lesznek a képviselőnek mindent megmutatni és valamennyi kérdésére válaszolni.

Hatalomtechnikailag teljesen érthető Matolcsy részéről, hogy olyan volt titkosszolgálati vezetőkkel veszi körül magát, akik nagyon sokat tudnak az elitről, így erős pozícióba került a konkurenciájával szemben - írja az Index.

A Népszava forrásai szerint a jegybankelnök azért igazolt befolyásos, és széles informátori körrel rendelkező tábornokokat és főtiszteket, hogy minden hírforrást igyekezzen elzárni a nyilvánosság elől. Másfelől arra számít, hogy a meglehetősen zárt kormányzati körökből is sikerüljön elsőként értesülnie a várható döntésekről.

Arról lapunk korábban is írt már, hogy Matolcsy és Orbán Viktor viszonya az utóbbi időkben nem felhőtlen. A volt vagy jelenlegi TEK-es, készenlétis, illetve nemzetbiztonsági alkalmazottak révén azonban reménye lehet arra, hogy idejében értesül az MNB, és saját szempontjából releváns információkról.

Forrásunk azt is elmondta: az elnök úgy véli, hogy a jól megfizetett, ezzel lekötelezett saját testőrgárda speciálisan képzett tagjai képesek kiszűrni az ellene esetleg folytatott megfigyelést, ellenőrzést, lehallgatást is.

Forrás: Sztárklikk - Népszava


http://sztarklikk.hu/kozelet/mitol-retteg-matolcsy-112-pisztollyal-orzik-a-titkos szolgalatok-fotisztjei/284030
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra zuhany fogadja az Auschwitzba látogatókat
  2016-08-09 10:48:50, kedd
 
  EZEK NAGYON NOSZTALGIÁZNAK, PÁRAKAPUK UTÁN


*

Újra zuhany fogadja az Auschwitzba látogatókat


Közzétéve: 2016. augusztus 7. - Hírek


A tavalyi botrány után, idén újra megjelentek a zuhanykapuk Auschwitzban. Az egykori náci haláltábort bemutató múzeum vezetősége úgy látszik nem érti, hogy a kánikulában kétségtelenül hasznos szerkezet, miért kelt megdöbbenést a látogatók egy részében.

A tavalyi esetről mi is beszámoltunk és nyilván nem érdemes részletezni, hogy egy ilyen helyen miért ízléstelen zuhanyszerkezeteket felállítani. Ezúttal egy Izraelből odalátogató csoportot vezető rabbi Rafi Ostroff posztolt a FB-on egy képet.

parakapu

A rabbi a posztjában elgondolkodik azon, hogy miért nincs egy kicsit több érzékenység az ügyel kapcsolatban az intézmény vezetőségében. A tavalyi botrány után elvitték a párakapukat. Az igazgatóság szóvivője azzal védekezett, hogy sokan érkeznek olyan országokból, ahol nincs ilyen hőség és csak az egészségük védelmében, az ájulások, stb. elkerülése végett döntöttek a szerkezetek felállításáról - írja a jta.org.


http://zsido.com/ujra-zuhany-fogadja-az-auschwitzba-latogatokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politico: Orbán zárt ajtók mögött kijelentette: Magyarország
  2016-08-09 10:41:39, kedd
 
  Ennyit az októberi szavazásról !
Csak a szavazóbázisukat akarják felmérni súlyos milliókért, mert ez épp csak arra jó.
És sajnos sokan elmennek ...

******


Politico: Orbán zárt ajtók mögött kijelentette: Magyarország igenis hajlandó “menekülteket" befogadni
2016-02-22 15:17


Mindkét oldalról szórták a kritikát Orbán Viktorra a múlt heti uniós csúcstalálkozón az Európai Tanács ülésén elfogadott végkövetkeztetések miatt. Ahogy azt az Eurológus már a csúcs után közvetlenül megírta, a magyar miniszterelnök továbbra is ellenzi a menedékkérők unión belüli elosztását szolgáló “kvótarendszert", ugyanakkor ő is jóváhagyta a zárónyilatkozatot, amely kimondja: “teljes körűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot".

Az ellenzék rögtön ráugrott az ellentmondásra: a Jobbik “elképesztő árulásról", a Demokratikus Koalíció “hazugságról" beszélt. Kovács Zoltán kormányszóvivő azzal hárított, hogy csak a tavaly nyári döntésről van szó, ami 40 ezer ember önkéntes alapú befogadásáról szól (Magyarország itt nulla menedékkérőt vállalt), nem a kvóták alapján kiszámolt 120 ezresről, amit a magyar kormány nem szavazott meg.

Annak ugyanakkor semmi nyoma, hogy ebbe csak a 40 ezres önkéntes elosztást értették volna bele, ahogy azt a kormányszóvivő állítja. Az elfogadott konklúzió nem közvetlenül a tavaly nyári, hanem az év végi ülésre utal vissza: “valamennyi tavaly decemberben elfogadott intézkedést a lehető leggyorsabban végre kell hajtani, a migránsok Unión belüli áthelyezésére vonatkozó határozatokat [...] is beleértve".

A hivatkozott decemberi végkövetkeztetés szerint a tagállamoknak végre kell hajtaniuk a migránsok EU-n belüli áthelyezésére vonatkozó határozatokat.

Többes számban, vagyis - mivel csak kettő ilyen volt - a kvótást is. Vagyis persze, elvileg rábólintott, hogy mielőbb megcsinálja, miközben nem ért vele egyet, bíróságon harcol ellene, és a döntésig nem is hajlandó végrehajtani.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a javaslatot korábban már - több közép-európai, közte magyar ellenszavazattal - a rendes jogalkotási eljárással elfogadta az Európai Unió Tanácsa (ez nem azonos az Európai Tanáccsal, a tagállami miniszterek vannak benne) és egyetértett vele a másik társdöntéshozó, az Európai Parlament is. Vagyis a csúcstalálkozó végkövetkeztetése egyszerűen csak azt mondja ki, hogy csinálják meg, amit amúgy is kötelesek lennének megcsinálni.
Hírdetés

Eddig nemcsak Magyarország, de mások sem igazán hajlottak rá, alig ötszáz EU-ba érkezett menedékkérőt helyeztek át a tagállamok között.

Ha egy tagállam nem (vagy rosszul) hajt végre egy uniós jogszabályt, mint most a többségük a 120 ezer menedékkérő szétosztását, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indíthat. Ez egy hosszú folyamat, ami oda-vissza levelezgetés és európai bírósági per után pénzbüntetéssel járhat, ha menet közben nem sikerül megegyezni. Az uniós menekültügyi szabályok betartatására egyébként már egy sor ilyen eljárást kezdtek a közelmúltban, de a 120 ezres széttelepítés miatt - amit 2017-ig kellene befejezni - még egyet sem.

Orbán Viktor pénteken arról beszélt, hogy a “menekültek" jogi erővel való szétosztását támogatók hangja erős volt a csúcstalálkozón, “ennek a kivédése lesz nagyon fontos a következő hetekben, és erről fog szólni a következő EU-s csúcs". A következő csúcstalálkozót március 6-án tartják.

Amint kevesebben jönnek, Magyarország is fogad majd

A Politico európai néppárti forrásokra hivatkozva azt írta hétfő reggel, hogy Orbán Viktor a néppárti miniszterelnökök és államfők múlt heti összejövetelén zárt ajtók mögött kijelentette: Magyarország is hajlandó “menekülteket" befogadni, de “akkor és csak akkor", ha az Európába érkező bevándorlók száma csökken.

Ez összecseng a korábbi kijelentéseivel, például amikor szeptemberben arról beszélt: először a határok védelméről kell gondoskodni, és utána elmélkedhetünk rajta, hogy hogyan legyünk szolidárisak egymással és a menedékkérőkkel.

(Index nyomán)


http://nemzeti.net/politico-orban-zart-ajtok-mogott-kijelentette-magyarorszag-ige nis-hajlando-menekulteket-befogadni-3805983.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hosszú Katinka = 2/2 (Budapesten nincs tombolás!)
  2016-08-09 10:28:36, kedd
 
  Judapesten természetesen nincsen tombolás, mert a hatalmat bitorló gyár-fás, kaja-fás maffiózó antimagyarok tesznek róla általában a fajtársak által kézben tartott médiák segítségével, hogy ne legyen...



Hosszú Katinka = 2/2 (Budapesten nincs tombolás!)

Közzétéve 2016-08-09

Hosszú Katinka hátúszásban is olimpiai bajnok

A 100 méteres hátúszás döntőjében hatalmas hajrát követően hozta el az újabb aranyérmet.

A hátúszás döntőjének első 50 métere után a magyar úszó csak hatodikként fordult, ám a második 50 méteren lehagyott mindenkit, és 58:45-ös idővel, a második helyezett amerikai Kathleen Bakert három tizedmásodperccel megelőzve megszerezte a második riói aranyérmét, ami a magyar csapat harmadik olimpiai aranya.
Bravó Katinka! (Arról nem érkezett hír, hogy Budapest Nagykörútját ünneplő tömegek lepték volna el.)



http://www.balrad.com/2016/08/09/hosszu-katinka-22-budapesten-nincs-tombolas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A RÉSZVÉTEM a FONTOS
  2016-08-09 09:46:45, kedd
 
  2016. augusztus 9., kedd

A RÉSZVÉTEM A FONTOS


Amikor a görögök olimpiát rendeztek, akkor ha béke nem is volt a városállamok között, de az olimpiára utazó résztvevők - lehettek akár katonák is - útjának biztonságát a városok garantálták.
Aztán versenyeztek, a bajnokokat aranykéssel vágott olajágakkal megkoszorúzták, városukban teljes ellátással jutalmazták, majd négy év múlva ismét megrendezték a versenyt - összesen 292 alkalommal.
Ez a tény eléggé mély nyomot hagyott az emberek gondolkodásában, voltak hát előzményei Coubertin báró kezdeményezésének, aki - több társával, köztük a magyar Kemény Ferenccel együtt sikeresen élesztette fel az olimpiai játékokat.
A résztvevők amatőr sportolók voltak, és az amatörizmushoz való formális ragaszkodás hosszú ideig rányomta bélyegét a versenyekre, mindez következtében ez lett a világ legkörbehazudottabb sporteseménye.
Ma már mindenki mosolyog ezen, és ez érthető is, hiszen a mai eredmények ismeretében illúzió lenne azt feltételezni, hogy világra szóló eredményeket lehetne elérni egy napi nyolc órában szalag mellett dolgozó autógyári munkásnak.
Ma egy sportoló eredményre segítéséhez ugyanaz a három dolog kell, mint ami Montecuccoli szerint a háborúhoz is: pénz, pénz és pénz.
Így aztán az amatörizmusnak befellegzett, a befektetők pedig várják vissza pénzüket, tisztes haszonnal.
A versenyző meg egy kategóriába került a díjnyertes tenyészállatokkal, csak ő szalagrózsa helyett érmet kap díjazásként, és egyelőre még nem mondták meg anyukájának, hogy kivel kell együttműködnie a rekordesélyes versenyző létrehozása érdekében.
Ami késik, persze, az azért nem múlik...


A szemlélet is sokat változott, Coubertin báró idealizmusán napjaink befektetői csak röhögni tudnak - nem a győzelem, a részvétel a fontos.
Aki ma ezt vallja, az legfeljebb egy falunapon vitézkedhet lepényevésben vagy zsákbafutásban, a kakasütésnél már nem biztos, hogy engedik rajthoz állni...
Dr. Frenkl Róbert írta 2008-ban, a pekingi olimpia előtt: "A veszély lényege, hogy az olimpia fokozatosan elszakad éltető elemétől, a sporttól, önálló életet élve a pénzvilág, az üzlet, illetve a politika, a hatalmi játszmák eszközévé, játékszerévé válik.
Optimizmusra adhat okot a sport ereje, a sport iránti érdeklődés rendkívüli volta, de a trend aggasztó.
Jelen helyzet az elmúlt negyedszázadban alakult ki. Elég arra utalni, hogy az 1976-os montreali olimpia annyira veszteséges volt, hogy a város polgárainak hosszú ideig kellett fizetniük az olimpiai adót az adósságok kiegyenlítésére.
Az 1984-es olimpia rendezésére pedig csak Los Angeles pályázott.
Ezzel szemben a legutóbbi olimpiák megrendezésének a jogáért ádáz küzdelem folyt, a pályázó országok száma jelentős, a delegációkat a legmagasabb közjogi méltóságok - mint legutóbb a 2012-es London melletti döntéskor Tony Blair -, ismert közéleti személyiségek, korábbi világklasszis sportolók alkotják.
A globalizált világ egészének megkülönböztetett figyelmét élvezi - így lesz ez idén Pekinggel - az olimpia bő két hete ily módon óriási reklámpiacot jelent, illetve kiválóan alkalmas politikai üzenetek tolmácsolására."
Mindenben igaza volt, egyetlen dolgot kivéve: reményre semmi nem ad okot, mára az olimpiai eszme legfeljebb hivatkozási alapnak jó, de aki komolyan veszi, azon leginkább csak mosolyognak.

A riói olimpia is igazodik a trendhez, egyre kevésbé szól a sportról és egyre inkább a pénzről, az üzletről és a politikáról.
Ha ennek hazai megjelenési formáit vizsgáljuk, akkor elszörnyedhetünk az ötleten, hogy pályázzunk olimpiai rendezést.
Engem ez a csóró cigány emberkedésére emlékeztet, akinek a segge kilóg a gatyából, de a lányának világraszóló lakodalmat rendez, aztán tíz évig nyomoroghat a pereputty, hogy kifizessék a kivagyiság árát.
Úgy gondolom, hogy olyan országnak részéről, mely más államok támogatásából él immár évtizede, pofátlanság a rongyrázás.
Különösen, ha eddigi tapasztalatainkból pontosan tudjuk, hogy a létesítmények építésének haszna Voldemort Nagyúr zsebébe vándorol, aki nem tűri a packázást, éppen most rúgja seggbe nevének bitorlóját.
A veszteséget meg majd fizeted te, én meg a hajléktalan, ha vesz egy szelet kenyeret...
Aztán itt van a politika is.
Semmi helye nem lenne a sportban, és mégis.
Nemzetközi szinten az amerikaiak megpróbálják az oroszokat ezen a területen is beszorítani, nem először egyébként az olimpiák történetében.
Ha nem sikerül, akkor jó erre a célra a paralimpia is, és hogy ezzel sportolók százaitól lopják el évek munkájának gyümölcsét, az senkit nem érdekel, mert első a politikai haszonszerzés.
Ha hazai példát keresünk, találhatunk azt is - a honi kútmérgezők számára fontosabb a menekültellenes kampány, mint az olimpiai eszme.
Valaha a sportszerűség a tisztesség és becsület szinonimája volt, mára ennek vége.
Ma a sport cégére alatt politikusok hazudnak, lopnak, csalnak, manipulálják az ország népét és mérgezik a gyerekek lelkét - a gyűlölködésre nevelést nem lehet elég korán elkezdeni.


A nép pedig lelkesen nézi a közvetítéseket és úgy csinál, mintha elhinné, hogy lehet egy tonnát felemelni, a szuperszonikus repülőgépet futva lehagyni és meghazudtolni a természeti törvényeket természetes úton, dopping vagy genetikai manipuláció nélkül.
Közben pedig hallgatja a gyűlölködéseket egy percben, de a sok egy percből összeállnak azért az órák és a fejekben megragad a legordasabb hazugság is.
Például az, hogy az élsportnak köze van az egészséghez, a kormánypropagandának az igazsághoz, a kormánynak pedig az ország boldogulásához.
Siralmas ez az egész.
A versenyzők persze csak részben tehetnek erről, hiszen nagyrészt azt se tudják, mi történik velük, csak futnak a pénz és dicsőség után, mint a liba, mikor a gazdasszony csörgeti a kukoricát a garabóban...
Hogy erre vannak, akik pénzt áldoznak, az rendben van.
Magánügyük.
De hogy erre az adófizetők pénzét pazaroljuk, az talán túlzás.
Hogy még a német, francia, olasz, dán és a többi adófizetőét is - az pofátlanság.
Aki meg elhiszi, hogy ez klasszikus értelemben vett sport - na, ezt inkább le sem írom.
Nézzük, mintha cirkuszba mennénk, annak tökéletes...

http://www.pupublogja.hu/2016/08/a-reszvetem-fontos.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 761
  • e Hét: 3863
  • e Hónap: 14974
  • e Év: 168470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.