Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
7 trükk, amit minden konyhatündér ismer:
  2016-09-30 17:53:25, péntek
 
  1. A fehérhúsú zöldségek és gyümölcsök nem barnulnak be, ha feldarabolás után egy kis citromlével megpermetezzük őket.
2. Sütés közben ne szurkáljuk a húst, mert kifolyik belőle a nedvesség és kiszárad.
3. A megkeményedett sajtot áztassuk tejbe, így másnapra újra fogyasztható lesz.
4. Ha a zöldborsót éjszakára hideg vízbe áztatjuk, és a vizet leöntve, 48 órán át meleg helyen tároljuk, akkor a meginduló csírázás miatt a borsószemek édesebbek és puhábbak lesznek.
5. Ha túl erő a zöldpaprika, tegyük lobogó forró vízbe. Az ereje zöme 1 perc alatt elillan.
6. A sótartóba tett néhány szem rizs megakadályozza, hogy a só összeálljon
7. Ha odaégett a sült hús, tegyünk a levébe néhány szelet nyers burgonyát, ami felveszi a kozmás ízt.
/forrás: vital.hu/
 
 
0 komment , kategória:  konyhai tudnivalók   
A szeretet dicsérete
  2016-09-30 16:35:13, péntek
 
 
Áttör homályon, gáton.
Nem akad el a kis hibákon.
Csak csodálkozik égre, földre,
rászolgál mindig örömödre.
Hidat ver a szakadék fölé...
Nyugodtan megy a halál elé.
Javait osztja, mint akarja,
sose jut emiatt zavarba.
Nem szedi bőszen áldozatát,
de áldozatként adja magát.
S ha minden elvész, ő élni fog,
létében van meg ehhez a jog.
Mindent, mi gonosz itt, elfedez...
Hajolj meg előtte s meg ne vesd!
Ne próbáld oltani, nem lehet...
Érted ég - értsd meg - a szeretet!
Érted ég! Lángol! S hogy melegít!
Ölbe vesz, dajkál és felsegít,
A menny felé visz, mást nem tehet,
Mert maga Isten a szeretet!
Imre Albert
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
pehelykönnyű túrós pite
  2016-09-27 16:27:31, kedd
 
  A túrós pitének nem lehet ellenállni! Fenséges, citromos, illatozó és nagyon légies a tölteléke!
Hozzávalók:

50 dkg liszt
200 g vaj
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
100 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
negyed csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héj
víz

A töltelékhez:

1 tojásfehérje
2 tojássárgája
125 g cukor
fél citrom reszelt héja
300 g tehéntúró
búzadara

Elkészítése:

1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom reszelt héjából kb. 1 pohár vízzel gyúrható tésztát dolgozunk össze. Két cipót formálunk belőle, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot beletesszük a tepsibe és megkenjük a következő töltelékkel: a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük 2 tojás sárgáját. Az egészet elkeverjük 125 g cukorral, 1/2 citrom reszelt héjával és 300 g áttört tehéntúróval. A tölteléket az alsó lapra kenjük, meghintjük búzadarával (grízzel), és a másik lapot ráhelyezve megszurkáljuk, majd a sütőbe téve szép sárgára sütjük. Forrón vaníliás cukrot szitálunk rá, és ha teljesen kihűlt, felvágjuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Borsodó recept
  2016-09-27 16:06:58, kedd
 
  story

Ha felnőtteknek (is) készítem az aranygaluskát, mindig adok mellé borsodót is. Az Anna malmi boldog időkben 1 kg lisztből, három kuglóf-formában sütött aranygaluskához fél liter borból készített borsodó és fél liter tejből készített vanília sodó dukált.
A vanília sodót is hasonlóan egyszerűen készítettem: 2 egész tojás 1 csapott evőkanál liszttel, 12 dkg cukorral és egy fél rúd vaníliával (hosszában kettévágva) kisrugóssal összedolgozva, fél liter tejjel felöntve, folytonos kevergetés mellett összeforralva.
folytatás elrejtése
hozzávalók / 4 adag

2 db tojás
10 dkg cukor
1 csapott ek finomliszt
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 l fehérbor

elkészítés

1 A tojásokat beleütjük egy kisebb lábasba.
2 Kisrugóssal hozzákeverjük a cukrot, a lisztet és a citromlét.
3 Felöntjük a borral.
4 Folytonos keverés közben összeforraljuk.
5 Mire felforr, a kellő mértékben be is sűrűsödik.
6 Hűlés közben is néha kevergetjük.

Harmathy Ildikó receptje
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Kókuszdió: a természet egyik legnagyobb ajándéka!
  2016-09-27 09:40:31, kedd
 
  A kókuszdió a természet egyik legnagyobb ajándéka az emberiség számára. Őshazája Malajzia és környéke, a helyiek az élet fájának is nevezik. A kókusz azon növények körébe tartozik, amelynek minden része felhasználható. Törzsét építőanyagnak, levelét tetőfedőnek használják, termése kiváló rostanyag, a magjából pedig élelmiszert, gyógyszereket, italokat készítenek.

A kókuszmag belsejében frissítő hatású, édeskés folyadék található, ami nem más, mint a kókuszvíz. A kókuszvíz az egyik legerősebb természetes elektrolitforrás, és összetétele megegyezik az emberi vérplazma összetételével. Az emberi vér 55 százaléka vérplazmából áll, a fennmaradó 45 százalékot hemoglobin alkotja. Amikor olyan folyadékot iszunk, ami 55 százalékban kókuszvízből és 45 százalék klorofilból áll, akkor tulajdonképpen vérátömlesztésre kerül sor, ezért orvosi beavatkozásoknál is használják vérplazma helyettesítőként.

A kókuszvízre azt szokták mondani, hogy a legtisztább folyadék, a víz csak a második. A kókuszvízfogyasztásnak e mellett számos előnye van: enyhít a fejfájást, a köhögést, baktériumölő, hidratálja a szervezetet, enyhíti a húgyúti problémákat, csillapítja a hányingert, kiváló izotóniás oldat, segít megelőzni a kiszáradást, vesekőhajtó, hűvösen tartja a szervezetet, és pozitív hatással van a koleszterinszintre.

A kókuszdió nagyon tápláló és gazdag vitaminokban (C, E, B1, B3, B5 és B6), rost- és ásványi anyagokban (vas, szelén, nátrium, kalcium, magnézium és foszfor). A tehéntejjel ellentétben a kókusztej laktózmentes, így laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják. 100 ml-es kókusztej 154 kalóriát, 1,4 g fehérjét, 15 g zsírt és 3,4 g szénhidrátot tartalmaz. A kókuszdióban jelentős mennyiségű zsír van, de más diófélékkel szemben a zsírok közepes láncú telített zsírsavak formájában vannak jelen. Ezek egyike a laurinsav, ami hasznos vegyületté alakul át a szervezetben. A monolaurin baktériumölő, megakadályozza a vírusok és fertőzések elterjedését, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

A kókuszolaj nagyon hatásos súlycsökkentő, mivel rövid és közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz, amely segítik a felesleges zsírok elégését. Könnyen emészthető, segíti a pajzsmirigy és enzimek működését. Anyagcsere növelő, ami által több energia ég el, így segíti elő a súlycsökkenést. A trópusokon vagy mediterrán környezetben élő emberek sok kókuszolajat fogyasztanak, ezért nem jellemző rájuk a túlsúlyosság.

A külső fertőzések vagy zúzódásokra kiváló a kókuszolaj, mivel olyan kémiai réteget képvisel, amely védi a fertőzött bőrt a portól, a fertőző levegőtől, gombától, baktériumoktól és vírusoktól. Felgyorsítja a zúzódások gyógyulási folyamatát, helyreállítja a sérült szöveteket. Alkalmazzuk zúzódásokra és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, helyreállítja a sérült szövetet.

A kókuszolaj kiváló immunerősítő, mivel antibakteriális lipideket, laurinsavat, digliceridet és kaprilsavat tartalmaz, amelyek baktérium-, gomba- és vírusellenes tulajdonságokkal bírnak. A kókuszzsírt a konyhában is kiválóan használhatjuk: zsír vagy hagyományos olaj helyett használjunk fele részt.

A kókuszolaj ugyanakkor az egyik legfontosabb természetes szere a szépségiparnak. Segíti a hajnövekedést, fényessé teszi a hajszálakat, megszünteti a korpásodást, és regenerálja a sérült hajszálakat. A bőr szárazságának és hámlásának megállítására is kiváló, késlelteti a ráncok kialakulását, és a bőr megereszkedését.

Holotropikum / Kókuszdió: a természet egyik legnagyobb ajándéka!
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
9 gyógynövény az ízületi fájdalmakra.
  2016-09-27 09:28:28, kedd
 
  A változó időjárás felforgatja a reumás testrészeket!

Bár a kánikula után semmire nem vágyunk jobban, mint egy kis lehűlésre, az ízületeink nem mindig érzik ezt ugyanígy. A hőmérséklet ingadozás és a légnyomás gyakran okoz szenvedést nekik. Olykor nem is lenne szükség követni az időjárásjelentést, olyan pontosan jelzik amikor időváltozásra kell számítani.

Jó ismerni néhány fájdalomcsillapító módszert, nagymamáink kincset érő receptgyűjteményei között pedig biztosan találunk egyet, kettőt. Íme néhány egyszerű és könnyen elérhető ,,orvosság", amelyek megszabadítanak a kellemetlen fájdalomtól.

1. Facsard ki fél kg zeller levét egy gyümölcsprésben. Az így kapott italból kortyolgass napi háromszor 125 ml-t, három héten keresztül - függetlenül attól, hogy változik az időjárás, vagy visszatér a jó idő, a kúrához szigorúan kell tartanod magad, ha szeretnéd elérni a kívánt hatást.

2. Tegyél két kiskanál szárított tárkonyt (kb. 10 g) forrásban lévő vízbe (250 ml). Takard le egy fedővel, és hagyd főni tíz percen keresztül. Miután leszűrted igyál meg belőle akár 2-3 bögrével is naponta.

3. Egy kávédaráló segítségével őrölj meg 50 g koriander magot, - ehhez egy jó konyhai mérlegre lesz szükséged. Az így kapott port keverd össze zöld agyaggal, majd önts hozzá egy kis vizet, hogy pasztás állagot nyerj. A keveréket csavard egy gézdarabba, és borogasd vele a problémás területeket, 10-15 percen keresztül. Ismételd meg valahányszor szükség van rá.

4. 10 g babérlevelet forráz le 250 ml vízzel, majd hagyd állni 10 percen keresztül. Ha leszűrted, naponta 2-3 bögrével igyál meg belőle.

5. A spenótleveles borogatás is hatékony lehet az ízületi fájdalmak kezelésében. Zúzd össze néhány spenót levelét, az erezetek mentén, majd helyezd a problémás területekre.

6. Tegyél a fürdővízbe néhány marék angyalgyökeret, lehet ez vegyesen levél, szár és gyökér is. Ezután ülj a fürdővízben 15 -20 percen keresztül, hogy az orvosság megtegye a hatást. Amikor kiszállsz, csavard be a fájó ízületeket egy puha kendővel, mert ezek segítenek megtartani a meleget.

7. Készíts majoránna-infúziót. Ehhez mindössze 10 g szárított majoránnára és 250 ml forralt vízre van szükséged. Az így kapott készítményt hagyd állni 10 percig, majd szűrd le. Ebből igyál meg 2-3 bögrével naponta.

8. Szerezz be egy agyagedényt, és készítsd el a következő csodaszert: apríts fel egy fehér káposztát, adj hozzá egy kanál zöld agyagot, majd öntsd fel vízzel, míg ellepi. Lassú tűzön főzd addig, amíg a káposzta meg nem puhul teljesen. Ezután törd össze egy kanál segítségével, s miután alaposan összekeveredett az agyaggal, hagyd kihűlni. A kenőcs állagú keveréket valahányszor szükség van, vidd fel a problémás ízületekre.

/ Holotropikum / Alternatív gyógyászat
 
 
0 komment , kategória:  A természet gyógyszertárából  
Napi pozitív
  2016-09-27 09:08:10, kedd
 
  Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi pozitív
  2016-09-25 11:58:04, vasárnap
 
  A szerelem nemcsak egy érzés: művészet. És mint minden művészethez, nem elég az ihlet, rengeteg munka is kell hozzá.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pio atyától
  2016-09-23 17:17:54, péntek
 
  PIÓ ATYA IMÁJA a MINDEN KEGYELEM ANYJÁHOZ
.
1. Istennek Szent Anyja, a kegyelmek égi tárháza, énnekem is jó Anyám, Mária! Ó, örök Atya Leánya, hatalmának birtokosa, esedezve kérlek, szánj meg engem, és részesíts azokban a kegyelmekben, amelyeket oly lángoló hévvel kérek! Ámen.
.
Üdvözlégy, Mária kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen.
.
2. Szentséges Mária, az isteni kegyelmek könyörületes osztogatója, az emberré lett Ige Anyja, a bölcsesség széke, tekintsd nagy fájdalmamat, és részesíts azokban a kegyelmekben, amelyekre legnagyobb szükségem van! Ámen.
.
Üdvözlégy, Mária...
.
3. Szentséges Mária, az isteni kegyelmek tárháza, a Szentlélek szeplőtelen Mátkája, bajbajutottak jóságos menedéke, szomorúak vigasztalója! Foglald le magadnak szegény lelkemet, és áraszd el azokkal a kegyelmekkel, amelyeket édesanyai jóságodtól teljes bizalommal remélek! Ámen.
.
Üdvözlégy, Mária...
.
4. Igen, igen jó Anyám! Te vagy a kegyelmek kincsesháza, a bűnösök menedéke, a szomorúak vigasztalója, a kétségbeesettek reménysége, a keresztények hatalmas segítsége! Határtalanul bízom Benned, és tudom, hogy Jézusodnak azt a kegyelmét, amelyért lelkem üdvössége érdekében esedezem, nem tagadod meg tőlem. Ámen.
Üdvözlégy, Mária kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen.
.✝
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Napi pozitív
  2016-09-23 09:06:57, péntek
 
  Ez a gyógyír minden betegségre és ártalomra, minden gondra és bánatra, az emberi nem összes bűnére - ez az egyetlen szó: "szeretet". Ez a szent erő, amely életet teremt és alakít. Valamennyiünk számára ez ad erőt, hogy csodákat tegyünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 130
  • e Hét: 1614
  • e Hónap: 7986
  • e Év: 58777
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.