Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Hippolyt (1999) (Teljes film)
  2016-09-01 22:38:46, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2016-09-01 22:32:05, csütörtök
 
 



Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2016-09-01 22:13:37, csütörtök
 
  Akik a hazugságokra és lélek deformitásokra is találnak mentséget, és utolsó pillanatig végzetes naivitással védelmezik a senkiházi megtévesztőt, megcsalót, és saját érdekei szerinti kihasználót. Engednünk kellene, hadd menjen, vásároljon meg máshol lelkeket, és tördeljen másik szívet. Önzők vagyunk. Ragaszkodunk akár egy tárgyhoz is, akkor is, ha többszörösen összetört és összeragasztott. Ragaszkodunk emlékekhez, dédelgetjük azt, észre sem vesszük, mennyit szépítettünk, finomítottunk rajtuk az évek során, igen, az emlékeket is saját képünkre formáljuk, úgy őrizzük őket, így könnyebb. És ragaszkodunk emberekhez is, szívketrecbe zárjuk őket, es nem vesszük észre, hogy valójában ők tartanak minket ridegen, kenyéren és vízen, meg az apró szerelemmorzsákon, amiket időnként felcsipegetünk a szutykos földről. Százszor összepakoltak már, és ennyiszer figyelték, mikor nyílik legalább résnyire a kalitka ajtaja, mikor menekülhetnek végre, és indulhatnak szívtipró útjaikra. Life is a bitch, vésik az üzenőfalra a vigasztalhatatlan ragaszkodók. Ébresztő! Az élet gyönyörű, ahogy van, csak fejet kellene magasra emelni, és önbecsülést izmosítani, hogy ne ragadhassunk bele a nem megfelelő emberek kelepcéjébe.

A nem megfelelő ember érzelmileg elérhetetlen, mintha egy távoli csillagon pöffeszkedne egymagában, aztán nagylelkűen néha megajándékoz a társaságával, tessék, érd be ezzel. Rengeteg mindent tennél érte, de úgy tűnik, nem kell neki. Az érzelmek kimutatása teljesen egyoldalú, befogadja, és élvezi a gyengédséget, gondoskodást, de soha semmit nem ad vissza. Nem lehetsz igazán önmagad, egyéniséged, erősségeid nem csilloghatnak, és gyengeségeid nem mutatkozhatnak meg igazán. Nincs felszabadult nevetés, bilincs van a nyelveden, és örökös megfelelni akarás, egy nem létező, felállított tökéletes párkapcsolati sztenderdnek. Fogalma sincs, mit akarsz az élettől, és hogyan gondolkodsz a kapcsolatokról. Nem érdekli. Nem akar részt venni az életedben, csak egyetlen szeletke kell belőle, ami az ő testi-lelki jólétét szolgálja, a többi hidegen hagyja. Rossz hallgatóság, hallgat, és nem figyel. Nincsenek valódi beszélgetések, nem kapcsolódhatsz hozzá sem mentális, sem lelki szinten. Mélyebb témákat elviccel, elbagatellizál, csak az élet napos oldala kell veled, tehát elég a nyekergésből, és a lelki életből, inkább vetkőzz, bébi.

A szerelem nem csak azt jelöli, mit érzel a másik iránt. Hanem azt is, te magad, hogyan vélekedsz magadról, és hogyan értékeled magad a megfelelő ember tükrében. Ha bizonytalan, bátortalan és görcsös vagy, netán cefetül érzed magad, akkor nem ő a megfelelő ember. Valójában semmit nem tudsz róla, az egész élete egy rejtély, és idegenektől elzárt terület. A személyes térre mindenkinek szüksége van, de ne zárjuk el azt villanypásztorral a szeretteinktől. Mindezt természetes számára, neked pedig már véraláfutásos az önbecsülésed, ideje, hogy kongasson a vészcsengő a fejben, menekülj, azonnali hatállyal.

A nem megfelelő emberrel jobb nem konfrontálódni, mert csúnya veszekedés lesz belőle. Fogalmuk sincs, mi a különbség a veszekedés és vita között, azonnal felfokozott idegállapotban dühből reagálnak. Rájuk férne némi indulatkezelési terápia, de félsz szembesíteni őt a ténnyel, inkább kerülöd a konfrontációt. A találkozásokat már nem várod izgalommal, minden energiádat leköti a konfliktuskerülő magatartás, kimerülsz, lelkileg elfáradsz. Nem szereted, ahogyan bánik veled, a kapcsolati kontra mérlege súlyozottan a pro alá süllyed, gyűlik az érv ellene, egyre kevesebb, ami mellette szól. Akaratod ellenére saját képére formál, megváltoztatja az öltözködési stílusod, hajviseleted, idegenül szemléled az új embert, nem tetszik, aki mellette lettél. Magas igényszintjét, felsőbbrendűségét hangsúlyozza, ahová neked túl nagy munka felkapaszkodni, de azért próbáld meg. A nem megfelelő ember lehet érzelmileg távoli, elérhetetlen, és lehet túlságosan, és állandóan túl közel, annyira, hogy megfojt. Belemászik a gondolataidba, folyamatosan fürkészi a tekinteted, mikor vagy hűtlen megcsaló, vagy éppen milyen tőle szeparált bűnös gondolaton töröd a fejed. Mohón vágyik a figyelmedre, vámpírként szívja a véred, és minden nélküle eltöltött pillanatról elszámoltat, megszállottan birtokol.

A szerelem gyakran sebhelyeket hagy, de nem éri meg az időt, és a fájdalmat a nem megfelelő emberhez való ragaszkodás. A boldog párkapcsolat két érzelmileg érett, önállóan és egyedül is élni tudó, önálló döntésre képes ember lehetősége.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-01 21:57:47, csütörtök
 
  Nem hiszek a felnőttkorban köttetett barátságokban, azok csupán felszínes érdekkapcsolatok. Nem szeretem, ha nem vesznek komolyan, ha érzéseimet elbagatellizálják, és nem szeretek szép játékszer lenni, amire nem vigyáznak, amit ha megunnak, akkor kidobnak és összetörnek. Miértjeim vannak, és ezekre választ várok, jelekre figyelek, és már nem engedem, hogy csupán kellemes időtöltés, esztétikai élmény, monotónia elleni dekoráció legyek valaki számára. Bonyolult vagyok, mert tesztelem az emberi kapcsolataimat, szelektálok, és rostán szűröm őket, nem adom már a figyelmem, az odaadásom, a szeretetem akárkinek. De ha valaki kiállja a próbát, az egy életen át kopogtatás nélkül bejöhet hozzám.

Ha mi ketten találkozunk, két világ találkozik egymással, bonyolult, rejtelmes múlttal, és kifürkészhetetlen jövővel. Kezdetben csak a felszínek érnek össze, és ahogy kapcsolatunk egyre mélyül, és meghittebb lesz, a középpontjaink is elkezdenek kapcsolódni egymáshoz. Amikor felfedezed a lélek szépségét, a lélek báját, akkor már nem számít, hogy érzelmileg túl bonyolult vagyok. Akkor kibogozod a legbonyolultabb, a legreménytelenebbnek látszó csomókat is. Ha türelmetlen, értetlen, gyáva, érzelmileg éretlen vagy, és megijedsz a kihívástól, akkor csak rángatni fogod azt a kusza csomót. Minden rosszabb lesz, a csomó még szorosabbá válik, te kudarcot vallasz, és elsétálsz. Nem akarsz dolgozni, kínlódni, lelkizni, feltárni. Oda mész, ahol könnyű, ám de tompa az élet, ahol csupa kacaj minden, de valójában csak sivár, kietlen érzelemsivatag. A könnyűt, a megugorhatót keresed, nem kell kihívás, így is van elég bajod. Pedig mennyire nem tudod, ahol magasra helyezik a mércét, ott soha nem fogsz unatkozni. Mert egy bonyolult nő mindig meglep majd egyénisége sokszínűségével, és ahol magas a mérce, ott több a jutalom is.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Életüket végigdolgozó
  2016-09-01 21:25:32, csütörtök
 
  Évek óta figyeli az ország értetlenkedve az Orbán-kormány pénzköltési prioritásait: stadion lassan minden kisvárosba, MOL-részvények, milliárdos tanácsadói szerződések, luxusingatlanok és festmények az MNB-nek, közmédiának csúfolt fideszes hazugsággyár 80 milliárdért, felcsúti Disneyland, 50 milliárdos támogatás a vajdasági Fidesz-barát pártnak, és a sor holnap délelőttig folytatható.

Sokan nem értik, hogyan lehet fontosabb Orbánéknak szinte minden, mint a magyar emberek gyógyítása. Miközben nem kérdéses, hogy a hazai egészségügy a katasztrófa szélén áll:

1. A szakma hatalmas munkaerőhiánnyal küszködik. Orvosaink, ápolónőink tömegesen menekülnek nyugatra, és az elvándorlás mértéke egyre csak nő.

2. Életüket végigdolgozó, több millió forintnyi járulékot befizető emberek kapnak megalázó börtönkosztot az állami kórházakban. Darált löncshús, kefír, parizer, szelet kenyér a mindennapos menü.

3. Az egészségügyi dolgozók egészen gyalázatos 80-90 ezres nettókért güriznek, állandóan túlhajszoltak, sokszor egyetlen nővér jut 25-30 betegre.

4. Egy csípőprotézis-műtétre akár éveket, de egy allergológiai vizsgálatra vagy rákszűrésre is kemény hónapokat kell várni. A várólisták miatt sokan leromlott vagy már gyógyíthatatlan állapotban jutnak el a terápiáig.

A Nyugati Fény most egy korábban a Fidesz országos élvonalába tartozó politikussal beszélgetett, aki azóta a helyi politikába húzódott vissza, de pártbeli kapcsolatait megtartotta. A fideszes informátorunk által mondottak egészen más megvilágításba helyezik az egészségügy szemmel látható sanyargatását.

A politikus elárulta: a kormány mélyreható számításokat készíttetett, melyekből kiderült, hogy mindannak az összegnek, amelyet az állam egy adott ember egészségügyi ellátására költ, a 80 százalékát 60 éves kora fölött költi rá. Magyarán: ötször annyit költ az egészségügy az emberekre 60 éves koruktól halálukig, mint amennyit a megszületésüktől 60 éves korukig.

Jelentősen csökkenthetők tehát az egészségügyi kiadások, ha úgymond nem engedik az embereket túl sokáig élni. Ezért vannak a több hónapos, olykor több éves várólisták.

Szintén gigantikus spórolást jelent a nyugdíjkasszának, ha a magyarok hamarabb meghalnak, mint ahogy az orvostudomány jelen állása szerint élhetnének. Bár a magánnyugdíj-vagyont már a második Orbán-kormány idején lenyúlták, a 3000 milliárd forint azóta elpárolgott.

Minden komolyan vehető számítás szerint már középtávon hatalmas gondot jelent az államnak a nyugdíjak kifizetése, két évtizeden belül pedig a teljes nyugdíjrendszer összeomlása várható. Ezért sem érdeke a kormánynak, hogy európai színvonalú egészségügyet teremtsen, amivel átlagosan 6-8 évvel tovább élhetnének a magyarok.

Fideszes forrásunk ,,bónuszként" hozzátette: mivel a kutatások szerint még mindig a 60 év felettiek körében a legmagasabb a baloldali pártok szavazóinak aránya, így politikai okokból is hasznos a Fidesznek, ha közülük minél kevesebben érik meg a következő választások időpontját. Kiélezett verseny esetén akár rajtuk is múlhat a győzelem.

Az egészségügy kivéreztetése mögött tehát nem puszta érzéketlenségről, figyelmetlenségről, vagy információhiányról van szó. Valójában egy mesterien tudatos terv zajlik, melyről mindenkinek tudnia kell."

Szerinted?


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép írások
  2016-09-01 21:16:25, csütörtök
 
  MÁR A TUDOMÁNY IS ELISMERI, HOGY AZ EMBEREK KÉPESEK EGYMÁS ENERGIÁIT ELSZÍVNI!

Biztosan éreztünk már olyat, hogy ha bizonyos emberekkel egy légtérbe tartózkodtunk, úrrá lett rajtunk egy feszült, ideges, negatív állapot, másokkal pedig jól éreztük magunkat, kellemes volt a társaságuk, felszabadult volt a hangulat.
És ez nem véletlen, hiszen minden, ami körülvesz bennünket, energiát bocsát ki. Erről egy érdekes tanulmány is napvilágot látott a németországi Bielefeld Egyetemen, ahol az derült ki, hogy egyes növények képesek elszívni más növények energiáit.

Olivia Bader-Lee szakorvos, terapeuta elmondta, hogy az emberi test is sokban hasonlít a növényekre, miszerint mi is képesek vagyunk olyan energiákat magunkba szívni, amelyek érzelmi szempontból kiegyensúlyozottá tesznek, vagy pedig felborítják a harmóniát.

Ennek tudható be az is, hogy egyes emberek különböző érzelmi reakciókat váltanak ki belőlünk, hiszen könnyen stresszesé, frusztráltá, idegessé, agresszívé válhatunk, vagy épp ellenkezőleg, boldoggá, vidámmá, optimistává.

Olivia Bader-Lee azt is kijelentette, hogy azért egyre szorongóbbak, idegesebbek, negatívabbak ma az emberek, mert az évszázadok során egyre jobban eltávolodtak a természettől, annak pozitív, nyugtató energiáitól.

Az ősi népek még tudatában voltak annak, hogy a természet energiái mennyire jó hatással vannak az emberi lélekre, azonban a modern tudomány egyre inkább elhatárolódott ettől a nézettől, így ma már nagyon kevés szakember mer hangot adni ennek a felfogásnak, mert fél a kirekesztéstől.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-01 21:05:51, csütörtök
 
  Mit is várunk magunktól?
Mit vár egy ember magától? Mikor válik elégedett, boldog emberré? A válasz nagyon egyszerű - akkor, ha elfogadta önmagát, teljes egészében pozitívumokkal és negatívumokkal együtt. Ezt azonban nem könnyű elérni, és nagyon kevés embernek sikerült. Gyermekként mindenki elképzel magának egy világot, amiben szívesen élne, s ez aligha változik az évek múlásával. Szép ház, nagy kocsi, szőke herceg fehér lovon, két gyönyörű gyermek, egy fiú és egy lány, sikeres karrier, nagy utazások. A különbség csak annyi, hogy ahogy cseperedünk, kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy ez úgysem lehetséges. Elveszítjük a hitet, a hitet önmagunkban és a boldogságban. És innentől kezdve minden rossz, sötétnek és színtelennek látjuk a világot, nem tudunk már boldogok lenni az élet apró örömeitől. Nem vesszük észre, hogy milyen sokat érünk valójában, hogy milyen hatalmas értékeket képviselünk. Mindig találunk magunkban kivetnivalót, valamit, ami nem illik oda. Nem hiszünk abban sem, hogy érdemesek vagyunk a szeretetre. Alsóbbrendűnek képzeljük magunkat, nem fogadjuk el, hogy jók is lehetünk valamiben. Pedig hinnünk kell. Mert a saját magába vetett hit nélkül senki sem létezhet.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-01 20:47:35, csütörtök
 
  A nő természeténél fogva követhetetlen a férfi számára, hol közel engedi, hol távol tartja, hol ösztönzi, hol fékezi, hol fűti, hol hűti.

Nem tudom és talán, és ami férfi aggyal végképp bosszantó üzenet: találd ki, hogy mi lenne jó nekem.

Mindez azért van így, mert amire a nő vágyik, az nem racionális.

Az út oda, ahova a nő akár öntudatlanul is tart, szövevényes, kalandos és irracionális próbatételek során vezet.

De meglelheted Ariadné fonalát, ha megérted a mire vágyik a nő, mélyen a lelke mélyén, hogy aztán képes legyél elfogadni ezt, és kitartással, humorral és kedvességgel ráállni a próbára.

Mindez azért lehet így, mert a nő a ,,legtöbbre" vágyik, arra, hogy totálisan megnyíljon és megadhassa magát annak a férfi erőnek, ami kiérdemli ezt az odaadást. Ezernyi próbatétel elé állítja a férfit, miközben a legtöbbször maga is bizonytalan saját magát illetően is.

Olyan férfire vágyik, aki maga a megtestesült Férfiasság. Nem csak testében, hanem első sorban lelki erejében, szívében és szellemében.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-01 20:39:07, csütörtök
 
  Azt hittem, immár tudom, mi a szerelem, bölcsnek véltem magam, megvigasztalódva, új szemmel néztem a világot, úgy éreztem, közelebb kerültem az élethez, és mélyebben részesülök benne. Most azonban ennek is vége lett, eltűnt a tisztaság, a vigasz, a derű, csak a vihart és a lángolást éreztem, a szívem ujjongó remegéssel megadta magát, nem érdekelte már az élet, csak arra vágyott, hogy saját tüzében hamvadjon el.
Hermann Hesse



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2016-09-01 20:30:33, csütörtök
 
 



Micsoda kis rész jut egy-egy emberre a végtelen és mérhetetlen időből! Milyen gyorsan eltűnik ez is a feneketlen időben! Milyen kis rész az egész anyagból! Milyen kis hányad a világlélekből! S az egész földnek mekkora kis rögén csúszol-mászol! Gondold meg mindezt... Gondold meg, hogy ami téged láthatatlan szálakkal ide-oda rángat, az benned van elrejtve... Marcus Aurelius.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 300 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 198
  • e Hét: 2161
  • e Hónap: 5503
  • e Év: 58211
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.