Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Végig félrebeszélt Angela Merkel
  2016-09-01 23:10:20, csütörtök
 
 
hidfo.ru 2016.08.31. 09:59

Végig félrebeszélt Angela Merkel


Az Európai Unió szankciós politikája hosszú évek óta sújtja az európai vállalkozásokat, de a német cégek nem tudtak megbirkózni Angela Merkel despotikus hatalmával. A kancellár végül bevallotta: valójában Németországnak is érdekében áll az oroszellenes szankciók eltörlése.

Augusztus 19-én Angela Merkel német kancellár egyike volt azoknak a politikusoknak, akik a vezető eurázsiai hatalmak gazdasági együttműködése elé állított akadályok fenntartása mellett érveltek. Hétfőn azonban a kancellár már ellenkező pozíciót képviselt; arra tett utalásokat, hogy Németországnak érdekében áll az Oroszország elleni szankciók eltörlése. Az International Business Times beszámolója szerint Merkel hétfőn azt mondta, Németország “határozottan érdekelt abban, hogy a szankciók eltörlésre kerüljenek", és “amint haladást ér el a minszki egyezmény végrehajtása, Berlin javasolni fogja a szankciók enyhítését".

Angela Merkel korábban az ARD német televíziónak nyilatkozva nem válaszolt arra a kérdésre, hogy 2017-ben újra indulni fog-e a választásokon. A német lakosság több mint fele ellenzi jelöltségét, és ebben nem csak a migrációs válság, hanem a szankciós háború is szerepet játszott. Míg a migránsok beengedése a többségi lakosság körében rombolta a kancellár megítélését, a német üzleti körök az Oroszország elleni szankciókat követően fordultak el a kancellártól, aki politikai alapon hozott gazdasági korlátozásokat, ezáltal komoly veszteségeket okozva a német vállalkozásoknak.

Alekszej Fenenko, az Orosz Tudományegyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok tanszékének kutatója szerint Merkel azt az elgondolást támogatja, miszerint Németország természetes szerepe, hogy a kelet-európai országok vezetőjeként funkcionáljon, és mivel ezekben az országokban a hatalmi elitek a Szovjetunió összeomlása óta oroszellenesek, ennek következtében Merkel egy oroszellenes blokk vezetőjévé vált. A kancellár politikájában beállt fordulat szerinte annak köszönhető, hogy Merkel felismerte az Oroszországgal folytatott gazdasági együttműködésben rejlő lehetőségeket, emellett a kelet-európai országok szintén érdekeltek a kereskedelem zavartalanságának helyreállításában.


http://www.hidfo.ru/2016/08/vegig-felrebeszelt-angela-merkel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyanús közbeszerzések, tanulmányok: mire költött a Klik mill
  2016-09-01 22:41:30, csütörtök
 
  BÁRMIHEZ NYÚLNAK, ELLOPJÁK, VAGY SZ@RRÁ VÁLIK!

--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------

Gyanús közbeszerzések, tanulmányok: mire költött a Klik milliárdokat?

2016. szeptember 01., 14:45
Privátbankár, MTI

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy korábbi sajtótájékoztatón. (Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Az átalakuló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) kialakítására elköltött 10 milliárd forint felhasználását bírálta.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke érthetetlennek nevezte a két éven át futó Köznevelés az iskolában program számos elemét és költségeit, a többi közt

a bérköltségekre kifizetett 2 milliárd forintot,
a mérnöki szakértői díjakra fordított ugyanekkora összeget,
valamint azt, hogy a Klik 1,5 milliárd forintot költött szellemi termékek létrehozására,
további 500 milliót pedig projektmenedzsmentre.

Miért béreltek irodát, ha van saját?

Kikérték a központ szerződéseit, amelyek közül több nem lelhető fel a Közbeszerzési Értesítőben.

Ezek közül Hadházy Ákos számos tételt ítélt megmagyarázhatatlannak, a többi közt azt, hogy a nagy számú ingatlannal rendelkező intézmény két év alatt 40 millió forintot költött irodaház bérlésére. Jól járt a Microsoft Hungary Kft. is, amely 340 millió forintot kapott szoftverfejlesztésre, 228 milliót rendszer bevezetési tanácsadó szolgáltatásra, integrációs szakértőt pedig 77 millió forintért kölcsönzött a Kliknek. A projekt végén nyolc tanulmány született, amelyek közül többen fedezhetők fel azonos tartalmak.


http://privatbankar.hu/makro/gyanus-kozbeszerzesek-tanulmanyok-mire-koltott-a-kli k-milliardokat-297563
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár János, te mindenkit kreténnek néző kelet-európai nagyo
  2016-09-01 22:33:06, csütörtök
 
  Lázár János, te mindenkit kreténnek néző kelet-európai nagyotmondó



Elájulok, beszarok, behugyozok, felkötöm magam - konkrétan így hangzott az egyik kedves kollégám reakciója az alábbiakban bonckés alá kerülő hír olvastán-hallatán, én meg csatlakozva az őszinte megrökönyödéshez, mindent eldobáltam, amin éppen dolgoztam (elég sűrűn előfordul mostanában, hogy félig megírt cikkeket húz át a magyar rögvalóság) és tessék, mutatom:

,,Sem nekem, sem a kormánynak nincsenek információi senki magánútjáról. Magánutakkal nem foglalkozunk"

- ezt bírta kipréselni fogai kerítésén Lázár János mindenhez is értő miniszter Orbán Ráhel és Tiborcz István sajátlábak bahreini útjával összefüggésben egy mai sajtótájékoztatón. Csúfoljuk kormányinfónak.

Mivel az újságírók jólnevelt fajták (már amelyik), senki nem hördült fel, ezért az egész kormány sunyiságát és aljasságát egyszemélyben megtestesítő miniszterelnöki nyúlván arról mesélt teljes meggyőződést mímelve, hogy keleti országokban az a szokás, hogy amikor egy állami vezető családtagja ott tartózkodik, akkor meghívják egy kávéra. Tekintve, hogy még mindig nem rontott rá senki a cinizmusban utolérhetetlen mindenesre, így tett pontot a kínos-nevetséges-szánalmas mozzanat végére:

,,Keleties nagyotmondás, dicsekvés volt, hogy a bahreini olajcég ezt hivatalos látogatásként állította be."

Azt hiszem, Szijjártótól a konzuli ügynökig mindenki elszégyellhetné a pofáját a maga kis különbejáratú, nevetséges magyarázatával, amivel Magyarország főmaffiózójának családját foggal és körömmel próbálta kimosni a bahreini olajból. Ez a beszéd, Lázár! Végre tisztáztuk a dolgot, többé nem kell vele foglalkoznunk.

Mert tényleg: ki lenne, ki lehetne kompetensebb a magánutak kérdésében, mint ez a nagyarcú, kimagyarázás- és szarelkenésügyi miniszter. Akinél nincs hitelesebb száj a magánút szó megformálására, aki a legnagyobb kortárs mestere a közpénzből finanszírozott, titkolt, elsunnyogott magánutaknak. Pont ő ne tudná hogy megy ez? Bezzeg, ha Juhász Péternek futotta volna bahreinozásra, a TEK-et szabadítottátok volna rá Matolcsy testőrségével karöltve. Tényleg, amikor felröppent a hír, hogy szegény Orbán Gazsit a fülénél fogva cibálták haza Ugandából a TEK segédletével, valamiért szintén Lázár tolongott az első sorban cáfolni, hárítani. Az is igaz, hogy ott kevés az egy Orbán Ráhelre eső olajmező, szóval mindegy, nem ide tartozik.

Úgyhogy visszatérve: komolyan mondod, Lázár? Egy csóró ország névtelen, ismeretlen miniszterelnökének ismeretlen lánya meg a sunyiképű férje akkora kaland a tőlünk nagyságrendekkel gazdagabb országnak, hogy dicsekszenek velük? Tényleg? Valóban? Ide süllyedt Bahrein, hogy Orbán Ráhellel kell dicsekednie?

Most akkor egy éve az egész Közel-Kelet a bahreini energetikai miniszterre irigykedik, amiért a totál senkiházi Orbán lánya, akit ráadásul miniszterelnöki feleségnek néztek, pontosan odament és nem máshova? Keleties nagyotmondás, mi? Hát igen, tulajdonképpen az egész Perzsa-öböl és az összes olajország ilyeneket lódítana, hogy az Orbán-Tiborcz kettőssel zabálta magát tele csokival, miközben az olajhalászat hagyományairól bájcsevegtek, de hát nem mindenki ilyen bátor, mint Bahrein krémje.

A kreténeknek nézett magyarok zöme számára teljesen világos immár, hogy az Orbánok magánúton jártak ott, ahol ők soha nem fognak, és nyilván a saját maguk nyaralását és (olaj)bizniszeit keresték ott. Bahreinig elrepülni három napra nyaralni baromság, üzletelésileg viszont pont elég. A marhák meg elégedjenek meh osszák be a magyarázatot: a Vendéglős Sajátláb és a Közbeszerzésügyi Partiállat akkora nagy durranás, hogy a lábuk előtt hever egy egész olajbirodalom, igazán nem nagy ügy egy kávét meginni a kormány bármelyik tagjával. De lehetőleg az energiaügyi miniszterrel, mert az fél egészség.

Ahelyett, hogy legalább egyszer belátnátok, hogy túltoltátok, hogy tényleg Tiborcz magánügyeit nem kéne ennyire nyilvánvalóan intézni, még cifrázzátok, hozzátesztek. Ahelyett, hogy elmondanátok, hogy van egy idióta tiszteletbeki konzulotok Bahreinben, akinek egy évig nem tűnt fel, hogy az arabok keleties túlzásokba estek és ilyen sajnálatos helyzetbe hozták Sajátláb Hercegnőt, amikor kiderül a dolog, inkább sértegetitek a másik felet és kamu-magyarázatokkal vagdalkozva nektek áll feljebb. Szóval a keletiek ilyen hazudozásra hajlamos népségek, bezzeg mi magyarok, Lázár-Orbán-Tiborcz.

Te arrogáns mindenes! Te is tudod, hogy semmi keresnivalójuk nem lehetett volna ott konzulostól, csokoládéstól. Váljon egészségükre a kávé is! De hogy egy szolga (továbbra is ez a miniszter szó jelentése), akinek a fácánvadászatait és európai luxuskörútjait (kizárólag magánjellegűeket, amikhez senkinek semmi köze, csak ha már a bíróság is közbeszól) a magyar adófizetők dobják össze, ilyen rezzenéstelen arroganciával szarik rendszeresen az adófizetők arcába, az tényleg minden határon túl megy.

Nincs a világnak olyan szeglete, ahol bárki egy ilyen közönséges nőszeméllyel dicsekedni akarna. Ilyen vastag bőr, ami Lázár pofáját borítja, egy igen erős mezőnyben is teljesítménynek számít. Ezek soha semmivel nem foglalkoznak, ami kínos, ami bűzlik, ami kimagyarázhatatlan. De mindig kimagyarázzák és magasról leszarják, hogy normális embernek kifordul tőlük a bele.

Lázár! Hogy Orbán Ráhellel dicsekszik a bahreini akármilyen miniszter, az körülbelül azzal egyenértékű, hogy én meg Kiszel Tündét tartom a legtehetségesebb magyar lovagkereszt-várományosnak. Ennél lejjebb már te sem süllyedhetsz, pedig hétről-hétre egyre kínosabb hallgatni az agymenéseidet. De ezek szerint te sem adod fel, amíg le nem érsz a magmáig.

http://kolozsvaros.com/2016/09/01/lazar-janos-te-mindenkit-kretennek-nezo-kelet-e uropai-nagyotmondo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Palira vett ország?
  2016-09-01 22:29:38, csütörtök
 
  Palira vett ország?


Banánköztársaság | Szerző: Gépnarancs | 2016. szeptember 1

eu-hungaryMa már az ország legkisebb faluját is ellepték a kormány uszító plakátjai, a vízcsapból is a gyűlöletkampány folyik. Zsákban öntik a kampányra szánt közpénz milliárdjait a Pasa-parki cimborák és más, párt közeli jó barátok zsebébe. Semmi sem drága, a televízióban szinte percenként halljuk, hogy a Fidesz megvédi a magyar embereket, mindent elárasztanak a habonyi egypercesek.

Meg akarnak védeni bennünket azoktól a menekültektől, akiknek eszük ágában sincs ide jönni, még a legmerészebb álmukban sem itt képzelik saját maguk és családjuk jövőjét. Vajon tudják-e a magyar választók, hogy ma összesen mintegy 1300 menekült van az országban, miközben eddig mintegy 4000 döntően kínai és orosz üzletember vásárolt a kormánytól, jó pénzért, letelepedési kötvényt? Teszi mindezt a kormány többnyire offshore cégek közreműködésével, akik eddig csaknem százmilliárdos haszonhoz juthattak a közvetítő szereppel. Hogy kiknek a zsebébe vándorolnak a milliárdok, ahhoz talán nem is kell oly sok fantázia.

Ugyanakkor hosszasan sorolhatnám azokat a kérdéseket, amelyeket nem teszünk fel, nem foglalkozunk velük, pedig ezek az igazi, válaszra és megoldásra váró, mondhatni nemzeti ügyeink. Addig míg ezeket nem kérjük számon a mai uralkodó elittől, ők zavartalanul lubickolhatnak a zavarosban, újabb és újabb hangzatos akcióval terelik el a magyar emberek többségének a figyelmét a lényegről, saját maguk és családjuk életéről. A gyűlölködés része lett az életünknek, beférkőzött az emberek mindennapjaiba. Közben pedig a Fidesz csókosai gazdagodnak, úgy urizálnak mintha nem is Magyarországon, hanem valamelyik olajban gazdag közel-keleti országban élnének. Telhetetlen kisgömböcök pénzeszsákja nyeli az adóforintjainkat, a korrupció, úgymond “törvényesített" keretek között zajlik, büntetlenül. És akkor még nem beszéltünk a fideszes helyi hatalmasságokról, kiskirályokról, akik élet és halál urai a vidéki településeken. Vajon csak véletlen, hogy Mr. 20 százalékról például Debrecenben tíz emberből tizenkettőnek ugyanaz a név jut az eszébe?

Milyen ország az, ahol az urak, már a “csóróktól", a nyomorban élőktől is büntetlenül lophatnak? Jönnek az új és új Voldemortok, akik Fidesz tagkönyvvel a hátsó zsebükben úgy gondolják, mindent megtehetnek. Az utóbbi hetek, hónapok történései alapján úgy látszik, hogy a Fideszben - ahol “alkotmányos költségként" becézik a korrupciót - éppen a nincstelenek, a többszörösen hátrányos helyzetűek foglalkoztatására, felzárkóztatására szánt EU-s pénzeket tekinthetik egyesek szabad prédának. Őket vajon miért nem akarja a kormány megvédeni?

Amikor majd október 2-án a szavazatunkat kéri a Fidesz, parányit gondolkodjunk majd el. Mielőtt döntünk arról, elmegyünk e szavazni, morfondírozzunk el azon, vajon nem a Fidesz “Kész átverés" showjában akarnak bennünket palira venni? Ha ezt megtettük, azt követően járjunk el úgy, ahogyan a szívünk és eszünk diktálja. Hiszen felnőtt, saját sorsunkért felelős magyar emberek vagyunk.

Budácsik Lajos

http://gepnarancs.hu/2016/09/palira-vett-orszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézzünk hát szét az ünnep magaslatáról a mai magyar életen.
  2016-09-01 22:26:05, csütörtök
 
 

Nézzünk hát szét az ünnep magaslatáról a mai magyar életen.

Hazugságok ipari méretű termelése, a hatalom eloldása az ellenőrzés pányvájáról, sutba hajított felelősség, intézményesített korrupció, maffiamódszerek. Demokrácia nélküli többpártrendszer, szociális válság, tömeges elszegényedés, munkanélküliség, eladósodás, kiszolgáltatott magyar gazdaság. Dobra vert ország.

A független, szabad élet elfojtása, amerre csak nézünk. Adókkal megfojtott kisvállalkozások, sorsukból kilábalni képtelen, máról-holnapra élő kiszolgáltatott kisemberek, tíz körmével hiába kapaszkodó, süllyedő polgárság. Nincstelenné, kiszolgáltatottá tett emberek, akik nem mernek felszólalni és kiállni az igazukért, mert a hatalomtól függ a másnapi megélhetésük. Hiába a NATO és uniós tagság, ez nem a Nyugat, és nem a XXI. század. Ez a keleti élet, és a múlt század, amit húsz év óta próbálunk magunk mögött hagyni, de újra és újra elér, körülfon és visszahúz bennünket.

Orbán Viktor, 2007. október 23.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Otthagyta a Professzorok Batthyány Körét Solymosi Frigyes i
  2016-09-01 22:15:27, csütörtök
 
  Otthagyta a Professzorok Batthyány Körét Solymosi Frigyes is


Túl szervilis lett a kör, eltávolodott a megalakuláskor kitűzött céloktól, ez váltotta ki a leghíresebb, alapító tag kiválását.


Belföld | Forrás: hvg.hu | Beküldte: Gépnarancs | 2016. szeptember 1.

solymosi

Solymosi a konzervatív értelmiségi agytröszt Professzorok Batthyány Körének (PBK) egyik alapítója, többször szólalt meg a közéletben.

A professzor eljuttatta a kilépési nyilatkozatát a Népszabadsághoz is: ,,sajnálatos módon a PBK fokozatosan eltávolodott azoktól a célkitűzésektől, amelyeket megalakulásakor (1995. június 3.) magunk elé tűztünk. Mindezekre különböző publikációkban - minden különösebb hatás nélkül - már számtalan alkalommal rámutattam, kiváltva ezzel a (szélső)jobboldal támadását. Mindezek betetőzése az a szervilis állásfoglalás - akárhogyan is magyarázzák - melyet a közelmúltban az Elnökség a PBK tagság nevében a bevándorlással kapcsolatban a sajtóban közzétett."

A szervilis nyilatkozat miatt korábban kilépett Ángyán László mezőgazdasági szakember is a PBK-ből.


http://gepnarancs.hu/2016/09/otthagyta-a-professzorok-batthyany-koret-solymosi-fr igyes-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fokozódik a német szélsőbaloldali erőszak - Folyamatos táma
  2016-09-01 22:08:12, csütörtök
 
  Weimari idők? Sajnos nem... akkoriban az S.A. fiúk rendet vágtak szélsőbalos csürhe között...

*****************

2016. 09. 1. 17:28

Fokozódik a német szélsőbaloldali erőszak - Folyamatos támadás alatt az AfD

Augusztus 30-án újabb jobboldali képviselőt ért inzultus, ezúttal Rajna-vidék-Pfalz tartományi parlamentjének AfD-s delegáltját szemelték ki a támadók. Ez csupán egy volt a pártot érő, egyre erőszakosabb támadások sorából, írja a Finanzen.net.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az AfD tagjai, képviselői, szimpatizánsai elleni lelki terror, ingatlanjaik megrongálása, vagy a képviselők tortával való megdobálása eddig sem volt ritka, ám a keddi incidenssel a szélsőbaloldali vandálok átléptek egy határt:

Most vertek össze először ilyen súlyosan szélsőjobboldalinak kikiáltott AfD-s politikust.

Uwe Junge

Augusztus 30-án Mainzban négy, lesből támadó férfi súlyosan bántalmazta Uwe Junge-t, a párt Rajna-vidék-Pfalz tartományi parlamentjébe delegált képviselőjét, aki a támadás következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett.

A tartományi választásokra készülő Mecklenburg-Elő-Pomerániában, ahol a közvélemény-kutatások szerint az AfD, a kormányzó CDU-t megelőzve, már a második legerősebb politikai párt, szintén erőszakba torkollott a kampány.

Matthias Manthei és Frauke Petry

Az egyik jelölt, Matthias Manthei házát kövekkel dobálták meg. Itt kész szerencse, hogy nem történt tragédia, mivel az egyik "szeretetcsomag" a gyerekszoba ablakát zúzta be.

Jörg Meuthen

Augusztus 29-én a párt egyik vezető politikusa, Jörg Meuthen sem úszta meg sérülés nélkül a párt egyik, Rahmenben tartott választási gyűlését. Őt egy kőkeményre fagyott tortával dobták fejbe, annyi szerencséje volt, hogy a baloldali aktivista nem célzott valami jól, így nem történt komolyabb baja.

Az AfD közleménye szerint

"ijesztő a Németországban a párt ellen irányuló szélsőbaloldali agresszió idő közbeni fokozódása".

A jobboldali alakulat a politikusok és a média bátorító passzivitását okolja az erőszakhullámért, ami szerintük a weimari időket idézi, és szégyen Németországra nézve.

Arról, hogy Németország miért tűri, illetve támogatja a szélsőbaloldal tombolását, ITT olvashatja korábbi írásunkat.



http://alfahir.hu/fokozodik_a_nemet_szelsobaloldali_eroszak_folyamatos_tamadas_al att_az_afd
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Mi mindent csinálhattunk, Bús Balázst lefizettük" - a koro
  2016-09-01 21:44:01, csütörtök
 
  Mocskos egy ügy (folyam) ez !!! Akárhonnan is nézzük. Az ostoba közszereplők, a politikusnak mondott korrupt mocskok, médiások, megmondóemberek és egyéb trágyaligetek, az alvilág ocsmány figurái, hatóságnak viccelt rendőri és gazságszolgáltatási szervek, a társadalmat hülyének néző, aljas érdekszövetségek, a nyakig mindenben ott settenkedő és a közmorált szándékosan lazító, zsákmányleső zsidó férgek meg egyéb lótetvek....stb !!! Na, ezek kóstolgatnak minket, egyszerű embereket. Kérdem én!!! Lehet-e habozni a felelet megadásában??




2016. szeptember 1. 11:15

"Mi mindent csinálhattunk, Bús Balázst lefizettük" - a koronatanú szerint kilóra vette meg Vizoviczki Óbuda fideszes polgármesterét, aki a kurvákkal nagyúrnak szólíttatta magát


Több tanú is beszámolt az ügyészeknek arról, milyen szoros kapcsolatban állt Bús Balázs polgármester Vizoviczki Lászlóval. Az ügyészség ennek ellenére ki sem hallgatta a kormánypárti politikust. Vizoviczkiék Tarlós István főpolgármesternél is próbálkoztak, de őt nem tudták megkenni. Zoom Bús Balázs (b) - volt, akiktől erkölcsöt tanuljon Az N1TV a hét elején hozta nyilvánosságra a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottjával készült riportsorozat hatodik, befejező részét, amelyben a diszkópápa egykori bizalmasa többek közt arról beszélt, hogy Óbuda fideszes polgármestere, Bús Balázs VIP vendégként ingyen szórakozhatott a Vizoviczki-birodalomban. Bár Bús mindent tagad, az N1 birtokába került kihallgatási jegyzőkönyvek a nő állításait támasztják alá. A Központi Nyomozó Főügyészségen ugyanis több egymástól független tanú is beszélt Búsról. Rács Balázst tanúként hallgatták ki az ügyben még 2013 júniusában. A férfi azt mondta, hogy Davidovics Sándor - Vizoviczki biztonsági főnöke - tartott közvetlen kapcsolatot Bús Balázzsal és alpolgármesterével. ,,Kérdésre elmondom, hogy Davidovics Sándor az önkormányzatnál a mindenkori alpolgármesterrel, illetőleg Bús Balázzsal tartotta a kapcsolatot. Azt nem tudom, hogy a katasztrófavédelemnél, illetőleg a tűzoltóságnál ki volt a kapcsolata. Azt konkrétan nem tudom, hogy Davidovics Sándor és Bús Balázs milyen kapcsolatban állt egymással, de arra emlékszem, hogy 2011 júniusában ő hívta meg a polgármestert egy általunk rendezett segélyrendezvényre, amelynek talán még fővédnöke is volt." Zoom Zoom A szintén tanúként kihallgatott Kapitány Nóra is beszélt a polgármesterről, igaz, szinte csak mellékesen említette meg, hogy Bús és Hende Csaba volt a fővédnöke egyik rendezvényüknek, amit a Hajógyári-szigeten szerveztek. Eljáró: Rendezett-e politikai pártoknak rendezvényt a szigeten, illetve a Vizoviczki Lászlóhoz köthető szórakozóhelyen? Tanú: Igen, a Hajógyári-szigeten volt egy jótékonysági rendezvény, az a sajátunk volt, csak a védnökök voltak fideszesek. Az egyik a Bús Balázs volt, a másik pedig a Hende Csaba. Megjelenni nem jelentek meg, egyéb elfoglaltságuk miatt, de valóban adták a nevüket ehhez a jótékonysági rendezvényhez. Meg volt egy Moulin Rouge-ban, Fidelitas éves parti volt. Azt nem tudom megmondani, hogy mikor volt, de az újságok írtak erről. Zoom Zoom A legtöbbet az ügy koronatanúja, a tanúvédelmi programba is beemelt Varga István beszélt a fideszes polgármesterről. Varga István a diszkópápa legfőbb bizalmi embere volt. Kezdetben őt is gyanúsítottként hallgatták ki, de vádalkut kötött, így tanú lett belőle. 2013. márciusában - ekkor még gyanúsított volt - már részletesen beszámolt Bús tevékenységéről. Igaz, név nélkül, de már említést tett Bús alpolgármesteréről, Puskás Péterről is. Varga azt állította, hogy Bús és helyettese rendszeresen járt szórakozni Vizoviczkihez, ahol a VIP szobákban ingyen ital és táncoslányok várták őket. Varga egyébként pont ugyanazt állította, mint Rács Balázs, vagyis hogy Vizó biztonsági főnöke, Davidovics Sándor volt a kapcsolattartó Bús és a diszkópápa közt. Eljáró: Kérem, nyilatkozzon, hogy Davidovics Sándor milyen tűzoltósági és önkormányzati kapcsolatokkal rendelkezik, rendelkezett! Gyanúsított: Igen, volt ilyen. Bús Balázs, ő a III. kerületi polgármester, a polgármester-helyettes, az építési osztályvezető, illetve ha van munkavédelmi felügyelőség, akkor ott is volt embere. Neveket nem tudok, a Bús Balázs helyettese, egy nagyon magas, vékony, barna hajú ember. Ő is járt a szigetre szórakozni és a VIP szobákban voltak, ugyanúgy, mint a Bús Balázs. Ezt ingyen kapták, ingyen pia, félmeztelen táncoslányok a jacuzziban. Ilyenkor testőrök kísérték be őket - azaz a mi portánk -, egész este egy külön pincér foglalkozott velük, emlékszem, a számlájuk 120-150 -170 ezer Ft volt. Amikor a Bús Balázs beszélni akart a Vizoviczkivel, vagy fordítva, akkor felhívta a Bús Davidovicsot, vagy a Davidovics a Búst, és általában diszkónapokra szervezték a találkozót, és a VIP szobában találkoztak. Zoom Zoom Tarlósnál is próbálkoztak Varga azt is elárulta az ügyészeknek, hogy Vizovizckiék még a főpolgármestert is megkörnyékezték, de Tarlós Istvánnál nem jártak sikerrel. ...De az önkormányzattal a Davidovics tartotta a kapcsolatot és a XI. kerületi önkormányzattal is ő tartotta a kapcsolatot. Sőt még a főpolgármester úrhoz is volt valami patentja. Vizoviczki nála is próbálkozott - Tarlós Istvánnál - de őt nem tudta megtörni. De a Bús Balázzsal kimondottan jó kapcsolatuk volt. Külön nagyon csinos táncos lányokat kellett a VIP szobába rendelni, jégbe hűtött pezsgő kellett, és a lányoknak is volt bekészítve pohár. Brigi volt az egyik lány. A ,,táncos" Pisti ezt jobban tudná, mert ő szervezte a lányokat. Zoom Varga elmondta azt is, hogy külön listát vezettek a VIP vendégekről, amelyen szerepeltek a megkent önkormányzati dolgozók nevei is. Ezt a listát - a Kubatov-levélhez hasonlóan - nem tartotta fontosnak az ügyészség, így nem került a bírósághoz benyújtott több tízezer oldalas anyagba. Búsnak azonban nem volt szüksége VIP belépőre sem, ő anélkül is kiemelt vendég volt. Eljáró: Kérem, nyilatkozzon, hogy Davidovics Sándor kiknek adott ki a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire szóló VIP belépőket. Kérem, arra is nyilatkozzon, hogy milyen indokkal és ezektől az emberektől mit várt el cserébe! Gyanúsított: Akiket az előbb elmondtam. Volt ez a nő, aki állandóan részeg volt, volt a Bús Balázs és az ő helyettese. Bús Balázsnak nem volt VIP kártyája, neki nem is kellett, polgármesternek minek? Egyébként egy VIP kártyával több ember is bemehetett. Ennek a nőnek, aki részeges volt, neki szerintem Arany kártyája. Sajnos többet nem tudok, annyit tudok, hogy 4-5 VIP kártyát csináltatott az önkormányzatosok miatt a Sanci, és annak a tűzoltónőnek is adott, aki volt nálunk ezen a bizonyos ellenőrzésen. Ezekről egyébként a Balogh Jócó, a Sanka és Nerimen, Rács Balázs tudna beszélni, mivel számítógépen fel volt rakva az összes VIP vendég neve fényképpel együtt, telefonszámmal. Ennek fejében a polgármesteri hivatalban dolgozóknak az volt a dolga, hogy lakossági bejelentéseket intézzek, különböző engedélyeket kaptunk gond nélkül és egyetlen egyszer sem kaptunk semmilyen büntetést sem az önkormányzattól. "Bús Balázst lefizettük" Varga egy későbbi vallomásában konkrétan azt állítja, hogy lefizették Bús Balázst. Mintegy mellékesen ekkor is megemlíti név nélkül a polgármester-helyettest is. Az ügyész azonban itt sem kérdez vissza, úgy tűnik, nem is foglalkozik a fideszes politikusokról elhangzottakkal. Gyanúsított: ...Annyit tudok, hogy aki pornózott, elmentek a VlP szobába, vettek egy pezsgőt, és pl. a Bús Balázs helyettese ott fürdőzött a jakuzziban a félmeztelen lányokkal. Mi mindent csinálhattunk, amit csak lehetett, azáltal, hogy a Bús Balázst lefizettük. Zoom A vádalku után, 2013 áprilisában már tanúként beszél a hatóság előtt Varga. Ekkor már hamis tanúzás bűncselekményét követte volna el, ha valótlanul állít valamit. A kihallgatási jegyzőkönyv elején tanúként azt közölte az ügyészséggel, hogy korábbi, még gyanúsítottként tett vallomásait változtatás nélkül fent tartja. A tanú vallomása: Kérem, hogy a jelen ügyben gyanúsítotti minőségemben tett valamennyi nyilatkozatomat tekintsék tanúvallomásom részeként. Az abban foglaltakat a most elhangzott figyelmeztetések tükrében is, tehát tanúként változatlanul, maradéktalanul fenntartom. Az elmondottakat kiegészíteni már nem tudom, de kérdésekre válaszolok. Zoom Így Varga már tanúkénti minőségében, a hamis tanúzás következményeiről való kioktatás után is fenntartotta azt az állítását, hogy megvették Bús Balázst, aki rendszeresen járt Vizoviczkihez szórakozni. Egy későbbi, júniusban felvett jegyzőkönyvben Varga említ egy konkrét esetet, amikor 2011 decemberében, karácsony előtt Bús és emberei kimentek a szigetre a kenőpénzükért. Tanú: ....Az elképzelhető, hogy kint volt a szigeten Bús Balázs, és neki a helyettese, akik többen érkeztek, mert velük volt az építési osztályvezető is, és néhány nő, akikről feltételezem, hogy a barátnőik lehettek. Lehetséges, hogy akkor mondom Marcinak, hogy itt vannak az önkormányzattól, jöttek a pénzért. De ezt a kifizetést soha nem én, nem a Davidovics, hanem maximum Vizoviczki László személyesen intézte. Amikor a Bús Balázs és a helyettese, és a többiek kint voltak, az 2011 decembere volt és valóban karácsony előtt és szombati nap volt. Egyébként ekkor a polgármester és a helyettese a White Angel-be ment be, és egyébként is a White Angel-nek van aulája. Egyébként két taxival érkeztek a szigetre, és arra is emlékszem, hogy Davidovics Sándor fizette ki a taxikat. Zoom Vargának bemutatták lehallgatott beszélgetéseit. Az egyik ilyenben, amelyet egy megvesztegetett főrendőrrel folytatott, szóba került Bús Balázs, akit a White Angel nevű szórakozóhelyen szobáztat Vizoviczki azért, hogy minden rendben legyen a szórakozóhelyeik engedélyeivel. Ügyész: Ön elé tárom a 2012. április 11. napján a Hajógyári-szigeten rögzített alábbi hangfelvételt. Kérem, nyilatkozzon arról, hogy felismeri-e a beszélgető feleket! Tanú: Itt kicsit nehezebben ismertem fel, de itt is Kalmár Tamással beszélek. Ügyész: Kérem, mondja el, mit hall ki a beszélgetésből! Tanú: ...Arról is beszéltem Almának, hogy a Főnök azt mondta, hogy tisztában van azzal, hogy Kalmár Tamás kapja a legkevesebb pénzt, ezért tőle is várhatja el a legkevesebbet, és ezért mondta ezt a közmondást, hogy ,,olcsó húsnak híg a leve". Ezt megelőzően azt ecseteltem, hogy a III. kerületi polgármestert hogyan szobáztatják a White Angel VIP szobájában azért, hogy minden rendben legyen az engedélyekkel. Bús Balázs az elkövetés idején nemcsak polgármester, hanem országgyűlési képviselő is volt, így mentelmi joggal rendelkezett. A mentelmi jog felfüggesztésének kérése meghaladta a nyomozó ügyész illetékességét, erről feljebb döntöttek. Egyszerűen figyelmen kívül hagyták a fideszesről szóló terhelő vallomásokat, mivel, mint azt Bús elismerte, ki sem hallgatta az ügyészség. Megszólalt az egyik prostituált A Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottjával készült interjú befejező részének nyilvánosságra kerülése után megkereste az N1-et egy prostituált, aki állítása szerint többször is találkozott a White Angel-ben Bús Balázsal. A nő fél, így nem vállalta az interjút, de részletesen elmondott mindent, amire emlékezett. Állítása szerint a Moulin Rouge-ban dolgozott táncoslányként, onnan kellett átmennie taxival a White Angelbe, amikor Bús őt választotta. A nő azt mondja minimum 8-10 éjszakát töltött a férfival, aki ilyenkor nem csak italt fogyasztott. A nő úgy emlékszik, ilyenkor ,,Nagy úr"-nak kellett szólítania a kerületvezetőt. A prostituált beszámolt arról is, hogy nemcsak a szigeten, hanem a Holiday Inn Hotelben is járt pár alkalommal Bússal. A polgármester bolsevik lejáratásról beszél, de a kurvákról hallgat Természetesen Bús Balázst is megkereste az N1. A polgármester személyesen - mint azt az alábbi videóban láthatják - nem akart nyilatkozni, de e-mailben válaszolt a kérdésekre. Ezeket a kérdéseket tették fel neki: - Mióta ismeri Vizoviczki Lászlót? Hányszor találkozott vele, hol, milyen körülmények közt? Miről tárgyalt Vizoviczki Lászlóval? - Mióta ismeri Davidovics Sándort? Hányszor találkozott vele, hol, milyen körülmények közt? Miről tárgyalt vele? - Vett-e át pénzt Vizoviczki Lászlótól? Vett-e át pénzt Davidovics Sándortól? - Ha Ön azt állítja, nem vett át pénzt, hogy lehet, hogy több olyan vallomás is született a Vizoviczki és társai ellen folyó nyomozásban, amelyben Önt megvett emberként említik? - Tud-e róla, hogy alpolgármestere (Puskás Péter) milyen kapcsolatban állt Vizoviczki Lászlóval, illetve Davidovics Sándorral? - Melyik Vizoviczki érdekeltségbe tartozó szórakozóhelyeken járt? Hányszor? Mit csinált ott? - Hány olyan alkalom volt, hogy nem fizette ki a számlát? - Ha Ön szerint nem volt ilyen, hogyan lehetséges az, hogy több egymástól független tanúvallomásban is beszélnek arról, hogy Ön rendszeresen ingyen szórakozott Vizoviczki helyein? - A White Angel-ben hol található az a VIP szoba, ahol rendszeresen megfordult? - Mit csináltak a táncoslányok és Ön a VIP szobában? - Emlékszik-e egy Brigi nevű lányra? - Látta-e Ön is fürdőzni alpolgármesterét a jakuzziban táncoslányokkal? - 2001 decemberében, pontosabban karácsony előtt miért kereste fel Vizoviczki Lászlót? - Kapott-e ekkor pénzt? Ha igen, mennyit és miért? - Hány alkalommal és milyen kábítószert fogyasztott a White Angel nevű szórakozóhelyen? - Miért kellett “Nagy úr"-nak / “Nagy uram"-nak szólítani? - Ha állítása szerint nem fogyasztott semmilyen kábítószert, hajlandó-e hajszálat adni egy esetleges drogteszthez? - Hányszor járt a Holiday Inn nevű hotelben? Kivel volt ott? Milyen célból? A polgármester válasza teljes terjedelmében, változtatás nélkül: Tisztelt Kisberk Szabolcs főszerkesztő Úr! A tegnapelőtt megjelentetett interjúja része annak a politikai alapon nyugvó, koncepciózus eljárásnak, amelyet a jobbikos N1Tv folytat fideszes politikusok ellen. Talán ennek is köszönhetően Ön nem tartotta fontosnak, hogy az interjú megjelenése előtt megkérdezzen engem a személyemmel kapcsolatos állításokról. Amennyiben körültekintőbb módon járt volna el, minden bizonnyal fel sem kellett volna tennie kérdéseinek jelentős részét, hiszen a Vizoviczki ügy kirobbanása óta több alkalommal is válaszoltam már a különböző sajtóorgánumok hasonló kérdéseire, mely válaszokat különösebb kutatómunka nélkül megtalálta volna a világhálón, így téve teljes egésszé ezt az interjút. Az interjúban megfogalmazott állítások igazságtartalmát és interjúalanya szavahihetőségét az az Origo internetes hírportál által tegnapelőtt közölt cikk szerint az ügyészség is megkérdőjelezte, miszerint ,,...kijelenthető, hogy a Lúcia néven is ismert D. Róbertné N1TV-ben tett elmondása ,,nem felel meg a valóságnak", Ami a Vizoviczki Lászlóval való kapcsolatomat illeti, a szigeti diszkók ügyével Tarlós István polgármestersége idején mint alpolgármester találkoztam először, ekkor kért fel ugyanis a közbiztonságért felelős Pető György MSZP-s alpolgármester, hogy vegyek részt egy hangpróbán a Harrer Pál utcai társasház egyik lakásában. A diszkók okozta zaj az egyik legnagyobb lakossági felháborodást kiváltó témává vált a későbbiekben is. Polgármesterként minden kerületi gazdasági társaság és vállalkozás előtt nyitva áll az ajtóm, amely törvényesen és a bíróság által el nem ítélt módon folytatja a tevékenységét, mely tevékenység bármilyen módon hatással van a kerületi lakosság életére, mindennapjaira. A városrész felelős vezetőjeként ismernem kell a kerületben tevékenykedő gazdasági társaságok működését, és amennyiben bármilyen, a hatáskörömbe tartozó - nem hatósági - kérdés vagy probléma merül fel a működésükkel kapcsolatban, akkor intézkednem kell. A ,,szigeti diszkók" illetve a szórakozóhelyek működése során általában elmondható, hogy ezek a jellemezően vendéglátáshoz, idegenforgalomhoz kapcsolódó létesítmények, üzletek jelentik a környezeti zajhatások kritikus, gyakori lakossági panaszbejelentéseket generáló területét. Ebből adódóan a szigeten található szórakozóhelyekkel kapcsolatban, különösen a nyári időszakban kellett a polgármesteri hivatal munkatársainak eljárniuk és méréseket végezniük a lakossági panaszbejelentések alapján. Ilyen lakossági zajpanaszok miatt egyeztettem többször a hivatalban személyes találkozó keretében a diszkókat üzemeltető Kft. képviselőivel, Davidovics Sándorral és Vizoviczki Lászlóval. Az egyeztetés tárgya alapvetően a nyári időszaki működés során jelentkező zajkibocsátás kezelése, illetőleg az ezzel kapcsolatos problémák megelőzése volt. A szórakozóhelyekkel kapcsolatos engedélyezési eljárások tipikusan hatósági eljárások, azok nem a polgármester hatáskörébe tartoznak, így ezekben az eljárásokban hatáskör hiányában nem veszek és soha nem is vettem részt. Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat illetékességi területén található szórakozóhelyek - mint általában a kereskedelmi egységek - magánszemélyek illetőleg gazdasági társaságok tulajdonában, üzemeltetésében állnak. A szórakozóhelyek különböző engedélyei kapcsán a polgármesteri hivatal elsőfokú kereskedelmi hatóságként (működési engedély ill. nyilvántartásba vétel) ill. 2011 márciusa óta a rendezvénytartási engedélyezési eljárásban rendelkezik hatáskörrel. Továbbá az ilyen típusú létesítményeknél felmerülhetnek zajproblémák, és az ezzel kapcsolatos ügyintézés, melyeket korábban említettem. Az egyes engedélyek iránti kérelmeket a szórakozóhelyek üzemeltetője (a szórakozóhelynek helyt adó ingatlan tulajdonosa vagy bérlője) nyújtja be a hivatalnak, így a ,,cégcsoport" emberei, köztük Davidovics Sándor az engedélyezési eljárások során ügyfélként jártak a hivatalban. A nyomozás során a hivatal több munkatársát is meghallgatták tanúként, vád senkivel szemben nem merült fel. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője egyébiránt a 2014. év folyamán - éppen a ,,kiszivárgott" információk kapcsán - kérésünkre azt közölte, hogy a Vizoviczki László és társai ellen folyó büntetőeljárás terheltjei között nem szerepel Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer önkormányzatánál dolgozó köztisztviselő. Az ügyhöz kapcsolódó lehallgatási jegyzőkönyvek tartalmát és a különböző vallomásokat én magam nem ismerem, annál is inkább, mert engem nem hallgattak meg a hatóságok. A nyomozati anyagokból kiszivárgott részletekkel mindösszesen a különböző sajtóorgánumokban találkoztam, azonban interjúalanya személyemmel kapcsolatban megfogalmazott állításainak nagy része nem szerepel ezekben az ,,értesülésekben", így többek között az sem, hogy én pénzt fogadtam volna el, vagy bármilyen szívességet tettem volna Vizoviczki Lászlónak. Aki engem ismer, nagyon jól tudja, hogy nem szoktam szívességet elfogadni, az Önkormányzat gazdasági társaságai által üzemeltetett kávézókban, vagy rendezvényeken is rendezni szoktam a számláimat. A szigeti diszkókban külföldi vendégeim kérésére, őket kísérve jártam néhány alakalommal, de aki ismer, azt is tudja, hogy szabadidőmben nem a volt szigeti diszkókhoz hasonló szórakozóhelyekre szoktam ellátogatni és zenei ízlésem is merőben más, mint a volt diszkók által kínált zenei irányzatok. Mint ahogy azt a fentiekben részletesen kifejtettem, polgármesterként nincs hatásköröm eljárni a különböző engedélyekkel és hatósági ellenőrzésekkel kapcsolatban, így az is nyilvánvaló, hogy semmilyen szívességet nem állt módomban nyújtani az állítólagos lefizetés ellentételezéseként. (Érdekes módon egyetlen kiszivárogtatott információ sem szól arról, hogy én bármilyen szívességet tettem volna, vagy bármit elintéztem volna a diszkók működése kapcsán). Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az nem mond igazat, és vele szemben kész vagyok megtenni a szükséges jogi lépéseket.


Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Meglepődve olvastam az Ön második levelében megfogalmazott ,,kérdéseket". Azt hiszem, azt nyugodtan mondhatjuk, hogy ez tanítani való iskolapéldája a bolsevik újságírásnak, azaz hogyan lehet kérdésekben állításokat megfogalmazva hazudni. Nem fogyasztottam kábítószert és természetesen bármikor részt vehetek drogteszten. De hogy ennek komolysága is legyen, ezt akkor tenném meg, ha Ön vagy valamelyik bűnöző partnere konkrétan állítja rólam, hogy kábítószert fogyasztottam, ebben az esetben ugyanis hamis vád miatt perelni szeretnék! Soha nem szólítottak ,,Nagy úrnak", van nekem tisztességes nevem és azt használom, a Holiday Inn nevű hotelről pedig most halottam Öntől először. Kérem Önt, hogy amennyiben válaszomat közli, azt csak és kizárólag teljes terjedelemben tegye meg. Óbuda, 2016 szeptember 1. tisztelettel: Bús Balázs polgármester (n1tv.hu)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/163248/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogd a pénzt, és fuss! – 1,6 milliárd miatt menekülhet
  2016-09-01 21:20:33, csütörtök
 
  Fogd a pénzt, és fuss! - 1,6 milliárd miatt menekülhet Farkas Flórián


2016-09-01 szerző:Zenge Judit

Ebben az országban megtörténhet, hogy egy magas pozícióban lévő kormánytisztviselő csak úgy eltűnik, méghozzá olyan sáros ügyekkel a háta mögött, amiből aligha tud jól kijönni, ráadásul még a társai sem tudják, mi van vele.

A Fidesz ott követte el a legnagyobb hibát, hogy nem határolódott el Farkas Flóriántól még hónapokkal ezelőtt. Ködösítenek, homályos megfogalmazásokkal próbálják húzni az időt, holott mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy menekülő emberről van szó, aki nem tud mit kezdeni azzal a dagonyával, amit ügyletei során itt hagyott

Lázár János miniszter úr tanácsához én nem tudok semmi újat vagy jobbat hozzátenni - közölte a Népszavával a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. A napilap Havasi Bertalantól kapott választ először, mióta megfogadta a kancelláriaminiszter múlt csütörtöki biztatását Farkas Flóriánnal kapcsolatban. Lázár ugyanis múlt heti Kormányinfóján azt mondta az újságíróknak: keressék nyugodtan a miniszterelnöki biztost a hivatalában, vagy a rövidesen kezdődő parlamenti ülésszakon.

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi van azzal az 1, 6 milliárd forinttal, amit Farkas elnöksége alatt tüntetett el a roma önkormányzat a botrányos Híd a munka világába nevű programon keresztül. Az Emmi már régóta követeli a pénzt, de hogy miből és mikor fogja előteremteni a súlyos milliárdokat az ORÖ, arról egyelőre nincs információ. Farkas egyébként nem lehet büszke az ORÖ-elnökségére (sem), hiszen a szervezet az utóbbi két évben botrányt-botrányra halmozott.

Tetszett amit eddig olvastál? Dobj egy lájkot az oldalunkra, ha eddig még nem tetted! Köszönjük!

Ezt bizonyítja az a hangfelvétel is, amit a RomNet hozott nyilvánosságra. “Tudjátok nagyon jól, hogy a képviselők eleve az önkormányzatból nem is finanszírozhatók, mert ezt a törvény sem engedi. Innentől kezdve egyedül az intézményhálózat volt, van és lesz, aki benneteket fog tudni foglalkoztatni törvényesen, biztonsággal" - jelentette ki a Farkas elnöksége idején gazdasági vezetőként dolgozó Bence Gáborné arra utalva, hogy az intézményhálózaton keresztül szerveznék ki az állami támogatást a volt vezető, jelenlegi miniszterelnöki biztos híveihez.
Ez is érdekelhet: A Fidesz az eddigi legrettenetesebb javaslattal állt elő

Ezek mellett már teljesen eltörpül az a tény, hogy Farkas Flórián az iskoláival kapcsolatban félrevezette az országgyűlést, és hazudott arról, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett. Farkas tanulmányaival két évtizede nincs tisztában a magyar közvélemény. Életrajzából nem, csak a sajtó által feltárt adatokból tudjuk, hogy az 1957 szeptemberében született Farkas az általános iskola első hat osztályát Tiszaroffon végezte, aztán a megyeszékhelyre, Szolnokra költözött. Mint azt a 168 Óra portréjában néhány hónapja megírta, a 7. és 8. osztályt már felnőttként, a dolgozók iskolájában fejezte be. A Magyar Narancs 1998-ban, ügyészségi és bírósági források alapján írt arról, hogy Farkast 1975 és 1982 között háromszor is jogerősen felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és több olyan információt is kapott a RomNet, hogy az alapvégzettségét, huszonévesen, éppen ebben az időszakban szerezte meg. Ennek a ,,szóbeszédnek" a portál nem adott alapot: érettségi-találkozót szervezett az érintettnek. Farkas nem vett részt az ,,ünnepségen", így azóta sem derült ki pontosan hol végezte az iskoláit.

Ha a Fidesz nem tud többet nálunk, és nem rendelkezik plusz információval, jobban teszi, ha elhatárolódik Farkas Flóriántól, máskülönben aligha tudja függetleníteni magát a kétes bizniszektől...



http://24per7.info/fogd-penzt-es-fuss-16-milliard-miatt-menekulhet-farkas-florian /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bárzongorista
  2016-09-01 21:16:13, csütörtök
 
  A bárzongorista


Közzétéve 2016-09-01

A Dunába fulladhatott a nincstelen zenész, majd átadta milliárdos cégét

Farkas Mihály eltűnése után tártuk fel, hogy noha megélhetési gondokkal küzdött, milliárdos cégbirodalma van. Most, hogy minden bizonnyal meghalt, kiderült, hogy már nincs meg a cége.

Februárban írtuk meg a Farkas Mihály (teljes nevén Farkas Mihály Ambrus) különös történetét. A zenészkörökben nagyra tartott dzsesszzongorista magánélete korántsem volt problémamentes, bár szenvedélyes futó volt, nem vetette meg az alkoholt, és folyamatosan anyagi gondokkal küzdött. Egyetlen értékesebb vagyontárgya az a társasházi lakás volt, amelyet még édesapjától örökölt, ezen kívül becsben tartott holmija csak elmaradhatatlan hátizsákja volt. Pontosabban csak tavaly novemberig volt elmaradhatatlan a hátizsák, ugyanis akkor azt hátrahagyva Farkas Mihály rejtélyes módon eltűnt.
Barátai nem tudták hová tenni az esetet, elmondásuk szerint ugyanis Farkas - a megélhetési nehézségek ellenére - kifejezetten jókedvű volt akkoriban, és komoly terveket szőtt. Ismerősei egy Facebook-oldalt is létrehoztak keresésére. A rokonok, pályatársak aggodalma azonban nem lett volna elegendő, hogy országos figyelmet kapjon az ügy, ehhez az is kellett, hogy a cégiratokból kiderüljön: az ágrólszakadt muzsikus egy milliárdos cégbirodalom tulajdonosa.

fm1
Az SDA-csoporthoz tartozó cégek évek óta milliárdos forgalmat bonyolítanak le, állami megrendelésekben nem szenvednek hiányt. Partnerük volt a többi közt a NAV, az OEP, a Nemzeti Közlekedési Hatóság is. Az állammal való kapcsolatukkal legutóbb tavaly nyáron foglalkoztunk, amikor az SDA Informatika Zrt. nyílt pályázaton kívül elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) háttérintézménye, az Educatio Kft. megbízását az egyetemeken használt, az állam által már megvásárolt Neptun nevű szoftver továbbfejlesztésére. A tervezett 540 millióhoz képest a cég 800 millióért vállalta a feladatot, végül 940 milliót számlázott, és megszerezte a későbbi karbantartás lehetőségét is.
A vezérhajó, SDA Informatika Zrt. tavaly 1,3 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 108 millió forintos mérleg szerinti eredményt ért el, de csoporthoz tartozik még az SDA DMS Zrt., amely (tavalyi nettó árbevétele majdnem félmilliárd forint, mérleg szerinti eredménye 30 millió), illetve több más társaság is. (Például az SDA Stúdió Kft. vagy a Max & Future Kft.) Ezekben a cégekben az a közös, hogy mindegyiküket az RC Invest zártkörűen működő részvénytársaság birtokolja. A zrt. többségi tulajdonosa - mint ahogy télen megírtuk - pedig nem más, mint Farkas Mihály, a szegény zenész.
A cégcsoport kulcsfigurája Fauszt Zoltán, aki az RC Investben (és még más cégben is) vezérigazgatói tisztséget tölt be. Ha ritkán is, de ő nyilatkozik a cégek ügyeiről, és ő képviseli a társaságokat hivatalos eljárásokban. Ezenfelül pedig ő lett a tulajdonosa annak a lakásnak, ahol Farkas Mihály élt, amelyet a zenész apjától örökölt, és ahonnan tavaly novemberben eltűnt. Azaz, ahogy februárban fogalmaztunk: Farkas társtulajdonolja a Fauszt munkahelyéül szolgáló céget, míg Fauszt birtokolja a Farkas otthonául szolgáló lakást.
A furcsaságokról cikkünk írásakor természetesen megkérdeztük Fauszt Zoltánt is. Az üzletember válaszolt kérdéseinkre. Elismerte, hogy a társaságokat végső soron Farkas Mihály tulajdonolja, de ezen kívül a cégcsoport működésében és terjeszkedésében nem talált semmi rendkívülit, ahogy Farkas Mihály anyagi helyzete is tulajdonosi pozíciója között feszülő ellentétet sem találta különösnek. Viszonyukról - beleértve a lakás tulajdonosváltását is - ennél bővebben nem akart nyilatkozni. Amiatt nem tűnt idegesnek, hogy az SDA-cégek üzemszerű működését nagyban nehezíti (egy részvénytársaságnak közgyűlést kell tartani, pénzügyi beszámolót és mérleget kell elfogadni), hogy egy eltűnt személy a tulajdonosa. Fauszt utalt rá, hogy a jog ismer erre a helyzetre megoldást.
Most úgy tűnik, fordulat állt be az ügyben, már a bulvárlapokban is szellőztetik a hírt, hogy egy az év eleje táján a Dunában talált holttestet DNS-teszttel sikerült azonosítani, és a holttest Farkas Mihályé. Rendőrségről származó információnk szerint tegnap postázták azt a határozatot, amelyben a bejelentő rokont értesítik a DNS-vizsgálat eredményéről. Mindenesetre az eltűnt személyek nyilvántartásáról törölték Farkas Mihály Ambrust.
Farkas Mihály halála nem csupán családi tragédia, hanem a cégügyeit is érinti. Elvileg az informatikai bizniszben nem túl járatos rokonsága örökölhetné a kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkező csoportot, illetve az azt tulajdonoló vagyonkezelő céget - ám a cégbírósági adatok az RC Invest tulajdonosaként már nem Farkas Mihályt, hanem Fauszt Zoltánt tüntetik fel.
Fauszt ez év május 26-án kelt levélben értesítette a cégbíróságot, hogy 94,76 százalékos befolyást szerzett a részvénytársaságban, vagyis gyakorlatilag egyedül övé a cég. A változást június 29-én jegyezték be, és ugyanekkor Farkas Mihályt törölték a tulajdonosok közül.

bej
Fauszt a társaság közgyűlésének (ahol rajta kívül egyetlen részvényes vett részt) szintén május 26-án jelentette be, hogy minősített befolyást szerzett a zrt.-ben. Történt mindez kereken fél évvel Farkas Mihály eltűnése után, illetve hónapokkal föltehető halálát követően.
A magyar cégjog szerint nem kell különösebben igazolni a bejelentések valóságtartalmát, azokkal kapcsolatban az ügyvéd felelőssége merül föl. Nem kizárható, hogy a részvényátruházás egy korábbi opciós szerződés alapján történt, de ilyen létezéséről legalább a számlavezető pénzintézetet értesíteni kéne, illetve kellett volna.
Az üzletmenetnek mindenesetre nem ártottak a tulajdonosi háttérben zajló különös változások, az SDA-hoz tartozó SDA DMS Zrt. újabb állami megbízáshoz jutott, körülbelül egymilliárd forint megbízást kapott Budapest Főváros Kormányhivatalától az ,,egységes központi elektronikus irat- és dokumentumkezelési rendszer (EKEIDR) fővárosi és megyei kormányhivatalokban történő kiterjesztése és szakrendszeri illesztések megvalósítására".
(HVG)
Bal-Rad komm: “...Történt mindez kereken fél évvel Farkas Mihály eltűnése után, illetve hónapokkal föltehető halálát követően..."
Véletlenek és a sors szerencsétlen(?!) összjátéka TÖRTÉNHETETT CSAK! Különben meg rossz az!-aki rosszra gondol.
Aztán ha kiderülne, hogy ez a Fauszt egy kicsit döbrögista!-az már csak vakvéletlen lenne.


http://www.balrad.com/2016/09/01/a-barzongorista/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.