Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A gyermekeink jelentik számunkra a jövőt!
  2016-09-12 20:25:51, hétfő
 
 


Link

A gyermekeink jelentik számunkra a jövőt!

Élt egy törékeny öregember, aki annyira idős volt, hogy nehezen tudta eltartani magát, így hát odaköltözött a fiához, aki a feleségével és a 4 éves gyerekével élt. A bácsi keze reszketett, a látása is homályos volt már, s a lépései állandóan meginogtak.
A család együtt evett az ebédlőasztalnál, de az öregember remegő kezének és rossz látásának köszönhetően a borsó kiesett a kanalából, és amint érte nyúlt kiborította a mellette levő pohár narancslevet, összefoltozva vele az asztalterítőt.
A fiát és annak feleségét nagyon zavarta ez. ,,Tennünk kell valamit!" -mondta a fia.
,,Elegem van a kiöntött italokból, a zajos étkezésekből, és a padlóra került ételekből!"
Így a fiú és a felesége berakott a konyha egyik sarkába egy kisasztalt, amin az idős bácsi evett ezen túl. Miközben mindenki jóízűen falatozott, ő a sarokban próbálta megenni a vacsoráját. Egy idő után, amikor a nagypapa eltört két, három tányért, már csak műanyag edényeket adtak neki. Néha, amikor a család ebéd vagy vacsora közben odapillantott a kisasztalnál ülő öregemberre, annyit látott, hogy néha-néha megjelenik egy könnycsepp az arcán.
Mégis amikor az véletlenül leejtette a villáját, kanalát, a család minden egyes alkalommal ráförmedt. A 4 éves unoka mindezt csendben figyelte.
Egy estén, még a vacsora előtt, az apuka konyhába menet látja, hogy a kisfia játszik a fatálakkal. ,,Mit csinálsz kincsem?" -kérdezte.
,,Edényeket készítek neked és anyunak, hogy legyen miből ennetek, amikor felnövök." -válaszolta a kisgyerek. A mondatot befejezve már fordult is vissza a munkájához. Ezek a szavak lesújtottak a szülőkre, olyannyira, hogy szóhoz sem jutottak. Könnyek jelentek meg az apuka szemében. Nem kellettek szavak ahhoz, hogy mindketten tudják, mit kell tenniük.
Ezen az estén a férfi megfogta édesapja kezét és odavitte őt a családi asztalhoz. Ettől a pillanattól minden egyes nap újra együtt fogyasztották el a vacsorát, és többé már nem érdekelte őket a leeső villa, a kipergő étel, és a kiöntött pohár ital.

Hogy mi ebből a tanulság?
A gyerekek rendkívül jó megfigyelők. A szemük és a fülük állandóan figyel, és az elméjük leszűri azokat az üzeneteket, amiket kimondva vagy kimondatlanul közlünk feléjük. Ha azt látják, hogy kiegyensúlyozottak vagyunk, odafigyelünk a másikra, boldogok vagyunk, akkor ők ezt megpróbálják lemásolni, és életüket ezen értékrendek alapján felépíteni. A bölcs szülő felismeri, hogy az ő viselkedése, az ő értékrendje lesz a gyermek életének az alapköve. Ezekkel a téglákkal építi fel magában a saját jövőjét. Mivel a gyermekeink jelentik számunkra a jövőt, legyünk bölcs építők, és jó példaképek. Az életet az határozza meg, hogy hogyan állunk egymáshoz mi emberek, mennyire vagyunk pozitívak. Vigyázzatok magatokra, szeressétek egymást...ma.....holnap.....és minden nap!

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
18 évesen terhes lettem
  2016-09-12 20:21:53, hétfő
 
  18 évesen terhes lettem

Ez az életem. Az én szörnyű életem. 18 éves vagyok és kiderült, hogy terhes. Velem ellentétben a barátom nem szeretné megtartani a babát. Arra akar kényszeríteni, hogy vetessem el. Annyira félek, ha nem teszem meg ő el fog hagyni.
Július 5-e van. Az abortuszom napja. A klinika, ahova kerültem nagy és tágas. A váróteremben kényelmes kék székek, halványkékre festett falak.
,,Erősnek kell lenned!" -mondta a barátom teljes nyugalomban.
Hogy lehet ennyire nyugodt? Ez a mi babánk, amitől most készülünk megszabadulni. Egyáltalán nem érdekli őt? Úgy tűnik nem. 20 perc várakozás után behívtak.
,,Jázmin, jöjjön, kérem." -szólt ki a nővér.

Nagyon segítőkész volt, de én ezt az egészet nem szeretném. Ha csak egy kicsi erőm is lett volna, hogy elmondjam, mit akarok, nem lennék ebben a szituációban. Lassan leülök egy borzasztóan kényelmetlen székbe, arra várva, hogy a nővér elintézzen mindent. Hozott egy kis tűt, amivel megszúrta az ujjam, és a kicsöppenő vért egy kis műszerre rakta. Átfektettek egy ágyra, valamivel kényelmesebb volt.
,,Lentebb tudná kicsit tolni a nadrágját? A felsőjét pedig húzza kicsit feljebb." -szólt kedvesen.
Megtettem, amit kért, amíg ő felkészült, hogy bekenje valamivel a hasam. A kenőcs nagyon hideg volt. Egy műszerrel gondosan nézegette a monitoron azt, ami a pocakomban van. Ránézve a képernyőre láttam az én kis picikémet. Olyan volt, mint egy kis bab.
,,8 hetes és két napos a magzat." -mondta felém fordulva.
Alig több mint két hónapos terhes vagyok. A barátom csak ült nem messze tőlem és bámult ki az ablakon. A gyomrom kavargott, és erős bűntudatot éreztem. Legszívesebben elfutottam volna. Ehelyett csak ott feküdtem és néztem, ahogy a nővér törölgeti le rólam a gélt. Adott nekem egy csövet, aminek a végén egy kis vattapamacs volt. Gondolom, ezzel kell elvégeznünk a chlamidya tesztet.
,,Köszönöm" -mondtam halkan.
Bementem a mosdóba kezemben a vattapamaccsal. A mosdóban több mint tíz perc eltelt. Elvégeztem a tesztet, visszaraktam a borítékba a vattát és elvittem a nővérhez.
,,Biztos, hogy ezt szeretné? Biztos szeretne ezen keresztülmenni?" -kérdezte.
10 másodpercig néma csendben álltam, majd nehezen megszólaltam:
,,Igen, akarom."
Láttam, ahogy elrakja a dobozba a borítékot.
,,Köszönjük. Ma ennyire volt szükségünk. Holnap fáradjon be a következő tablettáért."
A hazafelé vezető út csendben telt. Nem szóltam a barátomhoz.
,,Holnap találkozunk!" -mondtam, és megpusziltam az arcát, majd bementem a házba.
Eljött a másnap.
Visszamentünk a klinikára. Dél múlt egy órával. Síri csend volt a váróteremben. A nővér behívott. Be kellett tennem négy tablettát a szám sarkába, és várni, amíg elolvadnak. Csak ültem és néztem magam elé, vártam, hogy feloldódjanak. Tudtam, hogy ezzel a gyerekemet megölöm. Hogy lehet ilyen kegyetlen a párom?
,,Olvasok neked addig, amíg várunk." -mondta a barátom.
Csak bólintottam, és hagytam, hogy olvasson. Egy bekezdésig jutott, mikor kijött a nővér:
,,Rendben van, most már mehet. Vigyázzon magára."
Elindultunk kifelé az épületből. Alig tettünk meg pár lépést, amikor ,,Te jól vagy?" -kérdezte a párom. Nem tudtam válaszolni, egy hatalmas gombóc volt a torkomban. Vonattal mentünk haza, így volt egy kis időm lepihenni, megnyugodni. Sokkal jobban voltam, amikor a párom keltett.
,,Ébredj, megérkeztünk!"
Kinyitom a szemem és látom, az otthoni állomást. Hazasétáltunk. Mivel jobban voltam így nem kellett segítenie, a saját lábamon értem el a ház kapujáig.
,,Szia" -mondtam neki.
,,Hamarosan találkozunk." -megöleltem és bementem a házba.
A nyáron minden nap egyre rosszabb volt. Volt olyan, hogy ki sem mozdultam az ágyból. Csak feküdtem és sírtam.
Egy nagyon fontos leckét megtanultam:

Hinnem kell magamban, és nem szabad engednem, hogy mások megmondják, mit tegyek. Most ezzel a tudattal kell leélnem az egész életem. Soha nem fogom tudni ezt elfelejteni!

Minden oldalról van benne tanulság. Sok körülményt ismernie kell az embernek, hogy tudja mi lenne a helyes döntés. Kíváncsi vagyok vajon ki mit tett volna a lány helyzetében.

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1530
  • e Hét: 4966
  • e Hónap: 15980
  • e Év: 122124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.