Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Egészségügyi Waffen-SS alakulat 95 éves szakaszvezetőjét vád
  2016-09-16 21:13:52, péntek
 
 
Egészségügyi Waffen-SS alakulat 95 éves szakaszvezetőjét vádolják tömeggyilkossággal


A Waffen-SS egy újabb tagját állították bíróság elé az auschwitz-birkenaui táborban végzett tevékenysége miatt, a 95 éves német férfi a vád szerint bűnrészes több ezer ember meggyilkolásában, pere a mecklenburg-elő-pomerániai Neubrandenburgban zajlik.

A schwerini ügyészség szerint a vádlott egy egészségügyi SS-alakulat szakaszvezetőjeként a háború legvégén 1944. augusztus 15-től szeptember 14-ig teljesített szolgálatot a táborban, a krematóriumok közelében. Így a többi között a büdös révén nem kerülhette el figyelmét, hogy az intézményben elhunyt emberek testeit égetik, tehát ebből következik, hogy tömeggyilkosságban bűnrészes.

Tábori felcserként végzett tevékenysége idején 14 vonatszerelvény érkeztek Auschwitz-Birkenauba. Az ügyészség szerint a vádlott valamennyiük halálában bűnrészes, mert munkájával közreműködött a tábor üzemeltetésében. A német nyugdíjas ellen még tavaly év végén emeltek vádat, pere az idén februárban kezdődött volna, de egészségi állapota miatt háromszor is elhalasztották. A neubrandenburgi tartományi bíróságon kerekesszékben jelent meg. Az első tárgyalási napon a vádiratot olvasták fel. A vádlott nem szólalt meg. Ügyvédje szerint a vád alaptalan.

A vádlott 1940-ben csatlakozott az SS-hez. A szervezetben viselt tagsága miatt 1948-ban egy lengyelországi bíróság három és fél év szabadságvesztésre ítélte. A büntetés letöltése után hazatért, nyugdíjazásáig a mezőgazdaságban dolgozott.

Auschwitz-birkenaui tevékenységéről a világháború idején elkövetett cselekmények feltárásával megbízott speciális ügyészség (ZSt) tárt fel adatokat. Az 1958-ban alapított ZSt korábban is foglalkozott olyan személyekkel, akik ugyan bizonyíthatóan nem vettek részt emberek legyilkolásában, de tevékenységükkel hozzájárultak a rendszer működtetéséhez, azonban vádemelést évtizedekig nem kezdeményezett, mert úgy látta, hogy nincs esély elmarasztaló ítélet kiharcolására.

A fordulatot John Demjanjuk, a sobibóri munkatábor őrének ügye hozta meg. Egy müncheni bíróság 2011-ben öt év börtönre ítélte az időközben elhunyt őrt, bűnrészesnek találva őt 27 ezer zsidó meggyilkolásában. Bár a vádlott aktív közreműködése a gyilkosságokban nem nyert bizonyítást, a bíróság megállapította, hogy felvigyázói munkaköréből szükségszerűen következik, hogy köze volt foglyok halálához.

Az ítélet szemléletváltáshoz vezetett a német igazságszolgáltatásban. A ZSt időközben az auschwitz-birkenaui tábor segédszemélyzetének valamennyi ismert élő tagja ellen vizsgálatot kezdett, köztük a hétfőn bíróság elé állított nyugdíjas ellen. Jogerős ítélet még nem született ezekben az ügyekben.

http://harcunk.info/index.php/81-jelentesek/1679-egeszsegugyi-waffen-ss-alakulat- 95-eves-szakaszvezetojet-vadoljak-tomeggyilkossaggal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány a Cionista Világszövetség budapesti ülésén
  2016-09-16 21:03:55, péntek
 
 
2016. szeptember. 16. 20:00 2016.


Botrány a Cionista Világszövetség budapesti ülésén


szerző:
hvg.hu
7

Felrótta a Cionista Világszövetség vezetésének a Mazsihisz elnöke, hogy budapesti fórumuk szervezésében nem kapott szerepet a Magyarországi Cionista Szövetség. Heisler András Mikola Istvánt is kritizálta, aki felszólalásában megemlítette, hogy az európai zsidó közösségekre nézve új fenyegetést jelent a migrációs krízis és a terrorizmus.

A Cionista Világszövetség Budapesten tartotta az antiszemitizmus elleni harcról szóló ülését. Az eseményre Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközsé elnöke, Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár, és Jakov Hagoel, a világszövetség elnöke volt hivatalos.

Jakov Hagoel bevezetője után Mikola István beszéde következett, amely előtt az államtitkárt a moderátor ,,Izrael nagy barátjaként" mutatta be, aki jó viszonyban van a magyarországi zsidó közösségekkel is. A fideszes politikus felszólalásában arról beszélt, hogy ugyan van antiszemitizmus Magyarországon is, de a magyar kormány ez ellen zéró toleranciát hirdetett.

Mikola megemlítette a Raoul Wallenberg-emlékévet, és azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2013-ban részt vett a Zsidó Világszövetség ülésén. Egy fél mondatban utalt arra is, hogy Európán belül új fenyegetés érinti az ott élő közösségeket, köztük a zsidó közösségeket is: a migrációs krízis és a terrorizmus.
Mikola István
© Fülöp Máté

Ezután Heisler András következett, aki visszautasította, hogy leüljön a többi előadó közé, s aki előrebocsátotta, hogy őszintén fog beszélni. Mint mondta, nagyon furcsa, hogy a Cionista Világszövetség elfelejtette a saját tagszervezetét, a Magyarországi Cionista Szövetséget bevonni a szervezésbe. Kijelentette továbbá: ,,Nem tartjuk egészségesnek, hogy a népszavazást néhány héttel megelőzően egy cionista konferencián vezető kormányzati politikus az antiszemitizmussal összefüggésben a menekültekkel és az európai migrációval foglalkozzon."

A Mazsihisz vezetője azt is hozzátette, hogy nincs közük a politikához, nem a kormány ellenzéke, ellenben propagandistái sem kívánnak lenni. ,,A zsidóságnak minden gyűlöletbeszéd ellen fel kell lépnie, a romák, keresztények, melegek, muszlimok vagy menekültek elleni gyűlöletkeltés sem elfogadható" - hangsúlyozta.
Heisler András
© Fülöp Máté

Végül Köves Slomó lépett a mikrofonhoz, aki nyíltan beszélt az iszlamista terrorizmusról, bár azt nem kötötte össze a migrációval. Elmondta ugyanakkor, hogy amikor egy éve Franciaországban járt, többször is azt tapasztalta, hogy a pénztárosok nem akarták kiszolgálni, előfordult, hogy a boltos inkább a kollégájával kezdett arabul beszélni.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség elnöke szerint ma Európában a zsidó közösségeket három dolog fenyegeti: a hagyományos antiszemitizmus, az új antiszemitizmus - amelynek lényege Izrael delegitimizálása -, a harmadik pedig a szélsőséges iszlám, amit nevén kell nevezni.
Köves Slomó
© Fülöp Máté

Ez utóbbival kapcsolatban Köves megemlítette Hillary Clintont, aki egyszer úgy fogalmazott: azért nem használja az iszlamista terror kifejezést, mert az ártatlan muzulmánokat nem akarja bemocskolni. A hitközségi elnök azonban úgy látja, hogy ugyan az egymilliárd muzulmán többsége békét akar, de nekik és a vezetőiknek kell megakadályozniuk a keveredést a szélsőségesekkel.

Az esemény után Mikola István a hvg.hu újságírójának kérdésére közölte: rendszeresen együttműködnek Heisler Andrással, bár nézeteltérések mindig előfordulhatnak. Hozzáfűzte, hogy szerinte sem szerencsés a migrációt és az antiszemitizmust egy lapon említeni.


http://hvg.hu/itthon/20160916_mikolat_kritizalta_heisler_a_forumon


A botrány az, hogy a zsidó cionisták mernek antiszemitizmusról süketelni!

Ráadásul Budapesten, (a volt) Magyarországon!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy-két szemelvény a "tájékoztató"-jából:
  2016-09-16 20:22:25, péntek
 
 


egy-két szemelvény a "tájékoztató"-jából:

"megjegyezte, hogy a távolmaradásra való buzdítás "a nihilizmus egyik formája". A kormány mérlegeli a közjogi következményeit, ha érvényes lesz a népszavazás. A miniszterelnök felkérte az igazságügyi minisztert, hogy dolgozza ki erről a javaslatot."

"Ha a magyar kormány nem tud többséget szervezni az álláspontja mellé a népszavazáson, szét kell osztani az ide érkező bevándorlókat. Lesz egy olyan "számsor", hogy a településeknek, a megyei jogú városoknak hány főt kell befogadniuk. "

"Ezért is fontos, melyik településen hogy szavaznak, mennyire akarnak bevándorlókat, mind a 3200 településen helyi népszavazást tartanak..."

"később tisztázta, hogy nem azt tervezi a kormány, hogy megnézi a szavazás pontos eredményét településenként, és ahol kevés a nem, oda küldenek migránsokat.
Csupán arra célzott, hogy a szavazás után megnyílik egy vita minden településen a menekültek befogadásáról."

És ez a vita bizonyára legalább annyira demokratikus lesz,
mint ez a népszavazásos cirkusz.


index.hu/belfold/2016/09/15/lazar_janos_kormanyinfo_62_tajekoztatoja_kvotanepszav azas_migransok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elégedetten röfög és hazudozik tovább a puskaporos hordó t
  2016-09-16 20:07:46, péntek
 
 
H. A. 2016-09-16


Elégedetten röfög és hazudozik tovább a puskaporos hordó tetején ülve




A harcoslábú katasztrófa-, árvíz- és határvédő- felvételről kampányolta végig a szokásos péntek reggeli rádióinterjúját, ugyanis időközben eltrappolt Pozsonyba az informális EU-csúcsra, ezért már tegnap felvették az óbégatását. Az elmúlt hat év tükrében abban egyfelől semmi meglepő nincs, hogy eme országban, ahol a pórnép zöme soha, vagy időtlen idők óta nem látott menekülteket, a kormányzás helyét átvette a frászkeltés, illetve a démonokkal való vélt és valós pszichológiai küzdelem. Másfelől nem tudom megszokni ezt a kappanhangot és azt, amit gazdája abba belecsomagol hétről-hétre.

Hogy önmagában mekkora katasztrófa az, hogy az egész életünk már semmi másról nem szól hosszú hónapok óta, mint erről a lázasan tömény riogatásról, az rövid- és hosszútávú nyomorúságunkban egyaránt megmutatkozik. Még ha sokan nem is tudnak róla, vagy nem érdekli őket. Mert ugyanis.

Nem babra megy a játék - énekelte Orbán Viktor árvízvédő miniszterelnök, aki a migrációs válság nemzeti hatáskörbe helyezése mellett kampányolt és eköré szervezte eszméjének futását, midőn szemrehányást tett az Európai Uniónak, amiért közös megoldást ígért tavaly, amiből nem lett semmi. Szerencsére azonban Magyarország a kerítéssel megoldotta a kérdést. A kvótanépszavazásról úgy vélekedett, hogy az nem egy absztrakt, elvont kérdés, hanem rögvalóság: ha ide betelepíti Brüsszel a migránsokat, akkor pénzt kell adni nekik és minden magyar ember a saját bőrén fogja érezni, ha ezeket itt szétosztogatják nekünk.

Mindazonáltal - ó, anyám, borogass - Európa egy fantasztikus hely, nem véletlenül vagyunk szerelmesek bele, nem kellene egy rossz migrációs politikával tönkretenni. És igen, meg lehet állítani a migrációs, fegyvertelen tömeget katonai eszközökkel a határon. És milyen közjogi következményei lehetnek a sikeres (sikertelen) kamureferendumnak? Mindent a maga idejében - így válaszolt Orbán, aki természetesen már látja, hogy merre az arra, de erről még nem akart beszélni. Most az a fontos, hogy nagy egyetértést kell létrehozni a migrációs krízis ügyében.

Már tegnap is kiborultam, amikor a kormányinfó-felelős benyögte, hogy halvány fogalmuk nincs, mit jelent majd, ha a nemek érvényesen győznek október 2-án, de ez ebben a formában még annál is rosszabb, mint amennyire már így is. Tehát lassan fél éve dübörögtetik a gyűlölet gépezetét, tapétázzák az országot uszítókékre, beszéltetik a félanalfabéta Kósáikat, Németh Szilárdjaikat a mindmeghalunk evidenciáiról, a kormánymédiát belefullasztották a hazug, de legalább kurvadrága hirdetéseikbe, és két héttel a népszavazás előtt elismerik, hogy valójában nem tudják, mire égetnek el tizenmilliárdokat. Orbán Viktor és kormánya úgy kér széleskörű népi felhatalmazást, hogy nem hajlandó elárulni, hogy miért kéri és mire kéri. Ki néz hülyének kit, drága véreim a rettegésben?

Azzal egyértettem eddig is, most is egyetértek vele, hogy az összeurópai megoldás a válság kezelésére elkésett, nehézkes és valójában hatékony irányvonalakról még most sem beszélhetünk. De álljunk meg egy kurva szóra! Ha egy ország, amely tagja egy szövetségnek, ahol demokratikus szabályok szerint döntenek, nem szavaz meg akárhányad magával egy olyan döntést, amit a többség - a demokrácia szabályai szerint - megszavaz, akkor onnantól az a megoldás, hogy kurvaanyázni kell a kötelező érvényű döntést és ott keresztbe tenni ahol lehet? Amikor a Fidesz kétharmaddal, futószalagon gyártotta az aljas törvényeit a lopáshoz, akkor az volt a szöveg, hogy a többség akaratát el kell fogadnia a kisebbségben maradottaknak is, akkor hogy van ez?

Hát úgy van, hogy ahol nem Orbán Viktor akarata szerint hoznak döntéseket, ott rá kell szarni az asztalra és sivalkodni kell. Ha nem működik, akkor oda kell ülni a mikrofonállvánnyal szembe és azzal kell riogatni a népeket, hogy róluk húzzák le a bőrt, ha nem Orbán lesz az EU vezére. A frászt kell hozni a nyomorultakra, cigányokra, kiszolgáltatottakra. Kövér László gennyes jászberényi haknija óta ez az új kommunikációs csapásirány.

Ugyanis valahogyan meg kell úszni azt a dolgot, hogy az Orbán-kormány az unióban példátlan módon megvágta a szociális juttatásokat (válogatás nélkül büntetve ezzel a valóban rászorulókat is), és ezekhez mérten igen hülyén nézne ki, ha az úgynevezett kvóta szerint elosztott migránsok többet kapnának az Uniótól, mint egy árokba rugdosott közönséges magyar. Persze nem azért, mert a migránsoknak olyan sok jut, hanem mert a gyalázatos létminimum szakadékának szélén tántorog 4 millió koldus magyar. Ezért aztán azt kell fej- és orrhangon üvölteni reggeltől estig lehetőleg, hogy tőletek veszik el, parasztok. Az egziszenteciális veszély árnyékában szökken szárba a leginkább a gyűlölet, az idegenellenesség, a mindenki mással szembeni zsigeri averzió. A gyógyszerekkel szinten tartott Orbán, aki egyszerre árvízi hős és migránsverő tábornok pedig elégedetten röfög és hazudozik tovább a puskaporos hordó tetején ülve.

Mára odáig fajult, hogy benyögte, most nem fontos arról beszélni, mi értelme van ennek az egész gyászos kvótanépszavazásnak. Tehát nem arról beszél a tömény személyiségzavar, hogy alig két év alatt 50 milliárdot kommunikáltak el a közösből a semmire, amiből nem lett munkahely, nem fejlődött az ország, nem állt tartós növekedési pályára a gazdaság; hogy a Matolcsy közpénzből kitartott szertője hány nyomorult havi megélhetését lehetetleníti el; hogy Mészáros Lőrinc és társai közpénzmegsemmisítő gépezeteinek csúcsra járatása mellett, a stadionok, a kormánykommunikáció és a térkövek országában Magyarországon feleannyit se költenek oktatásra, mint másutt. Ehelyett van pofája azt mondani, hogy a romák és általában a magyar emberek szociális segélyét kell megvonni a menekültek miatt. Nem arról beszél, hogy a letelepedési kötvényes üzlet már most 90 milliárdba fáj a magyar adófizetőknek, hanem a legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportokat manipulálja.

Az újabban Európába szerelmes hazudozó, aki korábban Kazahsztánban állapította meg, hogy neki keletre kell utaznia ahhoz, hogy otthon érezze magát, mert Brüsszelben az idegenség érzése keríti hatalmába, gyakorlatilag hivatalosan is egzisztenciális okokra hivatkozva zsarolja saját polgárait azért, hogy érvényes legyen valahogy a kamunépszavazása. Az évek óta Putyin-, Alijev-, Erdogan-félék barátságát kereső populista, aki Európának kizárólag a pénzébe szerelmes, mindent egy lapra tett fel ezzel a népnemzeti hőbörgéssel és - mint fent látszik - már megint átvert mindenkit. Hangsúlyozom: azokat is, akik két hét múlva hanyatt-homlok rohannak majd nemmel szavazni. Nincs válasz arra, hogy mi van, ha érvényes és eredmény lesz a népszavazás, és mi van, ha nem lesz az? Mire költöttek el tizenmilliárdokat a közös kasszából? És ha nem lesz sikeres, Orbán lemond, vagy beismeri, hogy átvert mindenkit? De ha sikeres lesz, mi lesz utána? Ez lett volna a lényegi kérdés, erre sem sikerült választ adnia. Akkor felmerül a kétely, ha eddig még nem: egyáltalán milyen felhatalmazást érdemes adni annak az embernek, akinek nincs egyenes válasza arra, hogy mit akar kezdeni ezzel a felhatalmazással? Két héttel a történelmi pillanat előtt.

A helyzet az, hogy a magyarok hetedik éve érzik a bőrükön - na, nem a migránsok leheletét -, hogy hová vezet az, amikor egy kormány kormányzás helyett szervezetten lop. Ráadásul alig 1300 menekült menekültügyi eljárásának lefolytatásába (nem egyenlő a kényszerbetelepítéssel!) Orbán személyesen ment bele, az unió pedig várhatóan ma-holnap engedi el a kvótákat. A dolgok összeértek: a népszavazást immár hivatalosan sem ér semmit. A pénz elúszott, a migránsellenesség pedig folytatódik, mint ahogy akkor is folytatódott volna, ha nem b*sznak el rá tizenmilliárd forintot. Jön az újabb réteg kerítés és a szokásos pávatánc. Az Unióból való kilépésről szó sem lehet, ameddig van pénz, Orbán viszont tovább tolja azt az egy dolgot, amihez ért: a szarkeverő, érdemi politizálást nélkülöző, pusztító szabadrablást. A keményen átvert idióták pedig előbb-utóbb elfelejtik, hogy szavaztak valamire, amiről azt sem tudták, mire lesz jó, de legalább drága volt és ők fizették. Ennyi.


http://kolozsvaros.com/2016/09/16/elegedetten-rofog-es-hazudozik-tovabb-a-puskapo ros-hordo-tetejen-ulve/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel már megint Orbánt szívatja
  2016-09-16 19:29:46, péntek
 
  2016.09.15. 08:48

Brüsszel már megint Orbánt szívatja

Hogyaza trippertől kivirágzott faszú bagdadi énekes koldus bassza a türelmi zónán kívül gumi nélkül is anált vállaló jó édes anyádat a kommunistából lett halszagú hajléktalan csöves nihilista apád hátán seggbe, te féregarcú, puttonyos hátú gecipúder, te!

MI AZ, HOGY NEM AKARTOK KÖTELEZŐ KVÓTÁT?!!!!!!

Hogy a radai rém vízfejű jánya ült volna a szádra a pudvás picsájvával mikor ezt kitaláltad! Bazmeg! Bazmeg!! Bazmeg!!! Én itt plakátolok egy vagyonért, harcba küldök mindenkit, még azt a félhülye Voldemortot is, hogy a kedveslakosság értesüljön mekkora genyók vagytok akkor is, ha nem, nyomatom és elvitetem minden postaládáig az okosítást diagramokkal, faszántuti szövegekkel, erre EZ?!

juncker_tasli2.gif

Nem bírtatok már októberig várni??!!! Mééér'nem bírtátok már ki még egy kicsit? Hogy leszek így a magyarok megmentője, a Nép Üzenetének brüsszeli hírvivője, mi, te mocsok?! EZ ÍGY NEKEM NEM JÓ! Én azt akartam, hogy legyőzzünk/meggyőzzünk titeket a kvótatörlésről, ti meg képesek vagytok be se nyújtani azt? Juncker, én mindig tudtam, te egy igazi büdösköcsög vagy, most elképzelem ahogy rajtam vigyorogsz, baszki, és megüt a guta!

Hogy farfekvéses süncsaládot szarjál életed minden hátralévő napján, te rohadék!!!


http://varanus.blog.hu/2016/09/15/brusszel_mar_megint_orbant_szivatja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoffmann Rózsa tavaly még határozottan kiállt a legszigorúb
  2016-09-16 19:10:50, péntek
 
  Hoffman Rózának nincs véleménye. Volt már MSZMP tag, KDNP-s, minden, csak akasztott ember nem. Neki nem okoz gondot egy év távlatából szembeköpni magát.
Ezek még tévedésből sem mondanak igazat.
Orbán Viktor nem értesítette, hogy mit is kell gondolnia. Ötven százalék esélye volt, hogy jól dönt. Különben is, mini.elnökünk is Brüsszelben mindent aláír és megígér, csak akkor tagadja le, ha hazaér.


****************


Hoffmann Rózsa tavaly még határozottan kiállt a legszigorúbb szétosztási kvóta mellett


Czinkóczi Sándor POLITIKA ma 17:28

Az Európa Tanács tavaly őszi ülésén mind az öt kiküldött Fidesz-KDNP-s képviselő megszavazta azt a határozatot, amelyben a szervezet ,,állandó, jogilag kötelező szétosztási rendszer" bevezetését ajánlotta az Európai Uniónak, írja az Eurologus. A kormánypárt delegációjának tagja volt Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár és Németh Zsolt is, a Külügyminisztérium korábbi államtitkára. A blog szerint Hoffmann Rózsa még azt a módosítót is megszavazta, amely kötelező szétosztási rendszert javasolt.

Pedig akkor már javában zajlott a kormány bevándorlásellenes kampánya, ráadásul most csütörtökön Kövér László pont ennél a szervezetnél beszélt arról, hogyan lövetné ki a menekültek hajóit, mert szerinte azok el akarják törölni a magyar kultúrást és szolgaságra akarnak kényszerítani bennünket.
Az akkor elfogadott határozatnak egyébként nincs jogi következménye, mivel az Európa Tanács csak ajánlásként fogadta el, és egyébként sem kötelezik semmire az EU-t a szervezet közgyűlési határozatai. Az Európa Tanács egyébként sem része az EU döntéshozatali rendszerének, attól függetlenül működik. Minden európai állam tagja lehet, amelyik elfogadja a jogállamiság intézményét és garantálja állampolgárai számára az alapvető szabadság és emberi jogokat. Egyedül Fehéroroszország nincs a tagjai között. Főleg az emberi jogok védelmével foglalkozik többek között a strasbourgi bíróságán keresztül.


http://444.hu/2016/09/16/hoffmann-rozsa-tavaly-meg-hatarozottan-kiallt-a-legszigo rubb-szetosztasi-kvota-mellett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leváltható-e demokratikusan egy nem demokratikusan működő ha
  2016-09-16 19:00:00, péntek
 
  Leváltható-e demokratikusan egy nem demokratikusan működő hatalom? - A Gödel-tétel és a


publikálva2016. szept. 16., 18:09

Mit tehet egy következő kormány az ügyészséggel, az alkotmánybírósággal, az Orbán-vagyonnal, az új oligarchák vagyonával, és így tovább, és így tovább. Van erre jogállami megoldás?


Kurt Gödel osztrák matematikus volt. 1931-ben publikálta nevezetes nemteljességi tételét, amely máig izgalomban tartja a gondolkodó embert a matematikustól a filozófusig, a computer tudóstól a társadalomtudósig. Gödel igazolta, hogy minden axiómarendszer, ha ellentmondásmentes, akkor tartalmaz olyan állításokat, amelyről nem dönthető el, hogy igaz vagy hamis. Kicsit lazábban átfogalmazva: minden rendszerben lesznek olyan problémák, amelyek a rendszer fogalmaival nem oldhatók meg.

A demokratikus jogállam is axiómarendszer, csak nem így szoktuk nevezni. Axiómái, vagyis az elfogadott alapkövei, alapvető állításai, általában alkotmányban öltenek testet, amelyből aztán az egész jogrendszer levezethető. A valaha szebb napokat látott Alkotmánybíróság legfontosabb feladata éppen az, hogy megvizsgálja az adott törvény, törvénytervezet (vagyis egy állítás) viszonyát az alkotmányban foglalt axiómákhoz. Ha az alapelveknek ellentmondó törvényt (tervezetet) talál, akkor ezt jelzi, így őrizvén meg az axiómarendszer ellentmondásmentességét.

Persze, ne gondoljuk, hogy a jogrendszer olyan egzakt és ellentmondásmentes, mint a matematika. Ez azonban egyáltalán ne ejtsen kétségbe senkit, mert a matematika alkalmazása egy adott szakterületre mindig csak bizonyos keretek között lehetséges.

Kurt GödelKurt Gödel
Próbáljuk meg alkalmazni a társadalomra a Gödel-tételt, amely szerint egy axiómarendszerben lehetnek megválaszolhatatlan kérdések, megoldhatatlan problémák. Léteznek ilyesmik a való életben? Sajnos igen, tömegével.



Például Adolf Hitler demokratikus választások (és a demokratikus berendezkedéstől nem idegen különféle politikai alkuk) következtében került hatalomra, vagyis ez a momentum beleillett az akkori demokrácia szabályrendszerébe. Tudjuk viszont, hogy a hatalomból őt soha senki el nem mozdíthatta volna demokratikus módszerekkel, ugyanis fokozatosan úgy alakította a környezetet, hogy ez ne is legyen lehetséges (nem mellesleg számos, demokráciától idegen módszert is alkalmazott a hatalma növelése érdekében). Mi ez, ha nem a Gödel-tétel megnyilvánulása egy konkrét esetben.

Mi történt ezek után? Egy demokráciában felmerült problémát - a demokrácia megszűnt demokráciának lenni - nem demokratikus módszerrel (háborúval) sikerült csak megoldani. És mi történt a felelősökkel, hogyan sikerült igazságot szolgáltatni a nürnbergi perben? Ha ragaszkodnak a demokratikus jogelvekhez, akkor sehogy sem sikerült volna. Az igazságszolgáltatás érdekében visszamenőlegesen kellett törvényt alkotni, amely alapján el lehetett ítélni a nyilvánvaló bűnösöket. Nem igazán jogállami módszer, nem teljesen kerek megoldás. Szerencsére a győztes hatalmakat ez nem zavarta. Mintha ismerték volna a Gödel-tételt, és ennek figyelembe vételével alkottak volna új alapelveket (axiómákat), amelyek alapján már megoldható lett egy addig megoldhatatlan probléma.

Úgy tűnik, minden jogállam életében elérkezhet a gödeli pont, amikor a jogállam érdekében nem jogállami módszereket kell alkalmazni. Számos történelmi példa szól arról, hogy egy addig jól működő rend nem nyújt megoldást a felmerülő problémákra. A forradalmak, lázadások gyakran (de lehet, hogy mindig) a Gödel-tétel megnyilvánulásai a társadalmak életében. Ilyenkor aztán új axiómarendszer születik (előtte többnyire nagy káosz keletkezik: lefejezik a királyt, kikiáltják a köztársaságot, emberek halnak meg, stb.), amelyben új fogalmak jelennek meg, hogy az eddig megoldhatatlan problémák is megoldhatóvá váljanak. Az új axiómákból felépül az új jogrend, amely sokáig jól működik, ám előbb-utóbb felbukkan egy újabb kérdés, amelyre nem sikerül választ találni. Aztán jön még néhány hasonló - és itt egy újabb gödeli probléma.

Úgy tűnik számomra, hogy most is ilyen kérdéssel állunk szemben. Sőt, többel is. A magyar demokrácia, a jogállam, 25 évig jól, rosszul, de működött. A mai hatalomgyakorlók demokratikusan jutottak hatalomra, ehhez nem férhet kétség. Cselekedeteik azonban alapvető jogelveket sértettek (nem sorolom őket, mindenki tudja, ha nem teljesen vak és süket). Mivel minden fontos posztot megszálltak, minden fontos törvényt a maguk számára versenyelőnyt biztosítóvá alakítottak, minden megszerezhető vagyont megszereztek, ráadásul az erőszakosságukkal a magyar választópolgárt sikerült mély apátiába taszítani, így nem sok esélyt látok a helyzet megváltoztatására. Elvileg ugyan lehet esélye az ellenzéknek megnyerni a választást a fentebb említett ellenszél ellenére, sőt az új választási törvény alapján akár abszolút többséget is lehet szerezni viszonylag jelentéktelen előnnyel is, de ez csak elvi lehetőség. Egy ilyen szétesett, atomjaira hullott társadalomban ez az esély mikroszkopikus. A következő választáson is a Fideszt tartom valószínű befutónak. Gödeli helyzet, ami mára kialakult.

De legyünk optimisták, és tegyük fel, hogy valami csoda folytán a Fidesz elveszíti a hatalmat a következő választáson. Eddig a történet jogállami keretek között menne. És azután? Mit tehet a következő kormány az ügyészséggel, az alkotmánybírósággal, az elkobzott magánynyugdíj-pénztár pénzek kárvallottjaival, a trafikokkal, az állami földek nyerteseivel és veszteseivel, a Simicska-birodalommal, az Orbán-vagyonnal, az új oligarchák vagyonával, és még több oldalon keresztül sorolhatnám, hogy mi mindennel kellene valamit kezdenie? Van erre jogállami megoldás? Nincs. A pozícióban maradt Fidesz-klientúra nem fog asszisztálni saját maga kinyírásához, és vagyona elkobzásához. Hiába lesz az új kormány kezében a hatalom, ha minden más a Fidesz kezében marad.

Nem szívesen írom le, mert a demokratikus jogállam feltétlen híve vagyok, de ezekre a problémákra nincs jogállami megoldás. A normális demokrácia helyreállításához nem demokratikus megoldásokon keresztül vezet az út. A választáson nyertes pártnak (vagy koalíciónak) fél- egy évre fel kell függesztenie a jogállamot, és a diktatúrákra jellemző módszerekkel helyre kell állítani a demokrácia működéséhez szükséges normális környezetet. Tudom, liberális barátaim most skandalumot kiáltanak, de a másik lehetőség az, hogy az új kormány elsüllyed a működésképtelenség mocsarában. Az igazságtalanságok orvoslására, az ország demokratikus jogrendjét lerombolók felelősségre vonására tett minden próbálkozásuk kudarcba fullad. Vagy megértjük a Gödel-tételt, vagyis elfogadjuk, hogy a világot természeti törvények irányítják, és akkor megoldjuk a felgyülemlett problémákat, vagy ragaszkodunk a régi axiómarendszerünkhöz - ami jelen esetben az immár csak formális jogállamot jelenti -, és akkor a fideszes vezérkar és a klientúra röhögni fog a markába, és azt fogja mondani, megérte.

Nem szeretnék a miniszterelnök helyében lenni. Sem a mostaniéban, sem egy ellenzékből érkező jövőbeliében. Amikor gödeli helyzet van, akkor nagyon könnyű hibázni. Az utókor sosem keres mentségeket az ilyenkor elkövetett hibákra. Igaz, ha sikerül átevickélni ezeken a zavaros vizeken, akkor előbb-utóbb kap valaki egy köztéri szobrot, főleg akkor, ha az illető végül elbukott, pláne, ha kivégezték. Ez is egy hungarikum.


A szerző egyetemi oktató

http://magyarnarancs.hu/publicisztika/levalthato-e-demokratikusan-egy-nem-demokra tikusan-mukodo-hatalom-a-godel-tetel-es-a-politika-100859
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farkas Flórián a munkába temetkezik
  2016-09-16 18:55:16, péntek
 
  Milyen bizottság lehet az, amely nem bírja elviselni Flóri hiányát?






Farkas Flórián a munkába temetkezik


NT, 2016. szeptember 13., kedd 21:38,
Megvan a hivatalos magyarázat Farkas Flórián hiányzásaira - a miniszterelnök romaügyi biztosa a munkába temetkezik.

A politikusnak annyi az egyéb teendője, hogy bizottsági ülésre nincs ideje járni. Kérésére a Fidesz frakcióvezetője levette a válláról a terhet. Kósa Lajos visszahívta az Európai ügyek bizottságából Farkas Flóriánt, aki a nyilvánosság előtt továbbra sem számolt el a romák felzárkóztatására szánt uniós támogatás sorsával.


http://hirtv.hu/ahirtvhirei/farkas-florian-a-munkaba-temetkezik-1361523
Farkas Flórián a munkába temetkezik
,,Csináltunk egy bizottsági helycserét. Erre én tettem javaslatot, mert megkérdeztem a képviselőtársamat, hogy tekintettel arra, hogy nagyon magas azoknak a bizottsági üléseknek a száma, ahol ő csak helyettesítéssel tud jelen lenni, hogy ezen tud-e változtatni. Ő maga azt mondta, hogy ne haragudjunk, de nem, mert annyi rengeteg dolga van a saját munkájával kapcsolatban, hogy ezt nem tudja megcsinálni, akkor mondtam, hogy jó, de akkor teszek egy ilyen javaslatot, mert nem bírja el a bizottság azt, hogy nem tud oda személyesen járni" - magyarázta a történteket Kósa Lajos frakcióvezető.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Migránsellenes szervezetet alapítottak a borsodi cigányok, a
  2016-09-16 18:53:49, péntek
 
  Bazzzeg.... migràncsot mèg nem is làttak...
Ès biztosak lehetnek abban hogy egy bevàndorlò se olyan barom hogy Jàrdànhàzàra vagy Arlòra menne letelepedni.
A jànygyereket meg kizàròlag az apjàtòl kell fèlteni...
ha MO-ra gyüssz, nem veheted el a romákok segílyit! :)
Én Farkas Floresztől jobban félteném a pénzeket.
mennyi pénzébe volt ez orbányinak?
Ómigránsok migránselleneskednek.
Migráns a migránsnak kivájja?!
erős fidesz-szag terjeng a bejelentés és az időzítése körül...
és milyen kedves, hogy a fidesz megszervezi majd, hogy szavazni is eljussanak...
A cigányok lettek Orbán saját zsilvölgyi bányászai.
Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját!
Ha Magyarországra jössz nem tudod elvenni a cigányok munkáját!
A segííjt féltyük kérem alássan.
Hogy a munkát elveszik előlünk azzal nincs is gondunk. A lányainkat, asszonyainkat mondjuk tényleg nem szeretnénk, hogy megkufircolják - ingyen.

****************

Migránsellenes szervezetet alapítottak a borsodi cigányok, akik a lányaikat, az asszonyaikat és a munkahelyeiket féltik a bevándorlóktól


anarki POLITIKA ma 8:24


,,Most még szabadon elengedjük a gyermekeinket iskolába, mert nem bántja őket senki. Ha bejönnek a bevándorlók, akkor félteni fogjuk a lányainkat, a feleségeinket és a családunkat, mert senki nem lesz biztonságban" - mondta Lakatos Attila Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány vajda abból az alkalomból, hogy szombaton Miskolcon megalakult az Európai Romák Egyesülete nevű civil szervezet, amelyhez erdélyi, felvidéki és kárpátaljai romák is csatlakoztak. Az egyesülésbe továbbá cseh és nyugat-európai cigányokat is várnak, de nyitottak arra, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljanak a szervezetbe, ,,hiszen például Kanadában vagy az Egyesült Államokban is sok roma él."
Lakatos elmondta: a magyarországi cigányok nemcsak lányaikat és asszonyaikat, hanem a munkahelyeiket is féltik, ,,mert a migránsok ugyanolyan »tanulatlanok«, mint ők, ugyanazt a munkát tudják elvégezni." (MTI)


http://444.hu/2016/09/16/migransellenes-szervezetet-alapitottak-a-borsodi-ciganyo k-akik-a-lanyaikat-az-asszonyaikat-es-a-munkahelyeiket-feltik-a-bevandorloktol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán toporzékol...
  2016-09-16 18:35:20, péntek
 
  2016\09\16
Orbán toporzékol...




...Micsoda fordulat, megvertük orbánt! Még 1 millió érvényes szavazatot sem szerzett a kvótanépszavazáson . Hogy miért?! Mert otthon maradtál Te is, nem mentünk el szavazni, ezzel legyőztük a hazug kormányt, megszégyenülten, őrjöngve kullogtak..
Próbálkoztak pedig rengeteg hazugsággal, megfélemlítéssel, zsarolással, vesztegetéssel, de nem értek célt.
Ám ezt már felismerték az emberek, így orbános eszközökkel várták október 2.-át.
A fidesz aktivisták már korán reggel megjelentek a falvakban, városokban. Vittek cukrot, krumplit, édességet ( ezt a módszert már a mesékből is jól ismerjük, ugye?! ) egyszerre indultak házról házra , mindenhová becsengettek. Legnagyobb meglepetésükre senki sem nyitott ajtót.
Hát persze, hogy nem voltak otthon az emberek. Október 2. Ezen a napon országosan reggel 6 órától este 6 óráig a Kétfarkú kutya Párt Csere-bere napot hirdetett. Óriási volt az érdeklődés, hiszen itt pénz nélkül cserélni lehetett mindent...a vasalót cumisüvegre, a kinőtt nadrágot iskolatáskára, a fazekat meleg takaróra, micsoda lehetőség volt ez mindenki számára, kit érdekelt orbán népszavazása?!
Jómagam is ott jártam, rettentően élveztem ezt a napot, Bolhapiac lett az egész ország és még pénz sem kellett hozzá. Életem egyik legjobb napja volt ez. Egyszerűen zseniális ötlet, a lakosság pedig boldog, mindenki sikerélménnyel tért haza ezen a napon...mert választottak... amire szükség volt , ágyneműt, kávéfőzőt, télikabátot...
.



http://tarkamese.blog.hu/2016/09/16/orban_toporzekol?utm_source=bloghu_megosztas& amp;utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.