Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
ORBÁN CSATTANÓS POFONT KAPOTT JUNCKERTÓL - aZ EURÓPAI UNIÓ N
  2016-09-17 12:18:41, szombat
 
  ORBÁN CSATTANÓS POFONT KAPOTT JUNCKERTÓL - AZ EURÓPAI UNIÓ NEM VEZETI BE A MENEKÜLT KVÓTÁT
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy nem lesz kötelező áttelepítési kvóta. Orbánnak soha rosszabbkor nem jöhetett volna egy ilyen nyilatkozat, amely gyakorlatig teljesen okafogyottá teszi a kamunépszavazását. A Habony-művek éppen elkezdték gőzerővel tolni a primitív hisztéria-kampányt, amikor Juncker ledobta az atombombát. Ezután már csak a legelvakultabb Fidesz-hívőkkel lehet majd elhitetni, hogy van értelme részt venniük a kamunépszavazáson.
OSSZÁTOK MEG, HOGY ERRŐL MINÉL TÖBBEN TUDJANAK!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazmondó Döbrögi
  2016-09-17 12:17:11, szombat
 
  Igazmondó Döbrögi


Közzétéve 2016-09-17

Az ellenkezője történt Pozsonyban, mint amiről Orbán beszélt

po
Orbán Viktor lemondóan, és kioktató módon nyilatkozott péntek este a pozsonyi EU-csúcs után. Érdekes módon a lengyel és a szlovák miniszterelnök is pont az ellenkezőjét mondta, sőt, az elfogadott zárónyilatkozat is cáfolja Orbánt.

Miért volt kiábrándult a magyar miniszterelnök, amikor végre örülhetne az EU döntésének?
“Sikertelen volt a találkozó. Nem változtatták meg a bevándorláspolitikát. Sőt, továbbra is a korábbi önsorsrontó és naiv bevándorláspolitika uralkodik."- mondta Orbán, aki szerint többet beszéltek most a szétosztás gyorsításáról, mint a határon történő megállításáról.
A 444 mutatott rá arra, hogy a helyzet olyan, mintha Orbán egy másik adást nézett volna. A zárónyilatkozat ugyanis egyáltalán nem szól a migránsok szétosztásáról. Helyette viszont éppen azok a pontok vannak benne, amiket a magyar miniszterelnök hiányolt.
-Soha többet nem engedhetjük meg a tavalyi ellenőrizetlen hullám megismétlődését, és tovább kell csökkenteni a szabálytalanul érkező migránsok létszámát.
-Biztosítani kell a schengeni külső határok teljes ellenőrzését.
Sőt, a lengyel és a szlovák miniszterelnök is a tárgyalás sikereként emlegette, hogy megváltozott az EU menekültpolitikája. Éppen abban az irányban, amit Orbán szeretett volna. Igaz, ha ezt Orbán beismeri, akkor nem folytathatná az EU-t támadó népszavazási kampányát.
A kvótát is ejthetik
Kvótaügyben Orbán szerint mindenképpen szükség lesz a magyar népszavazásra, azonban a záródokumentumban van egy erős utalás arra, hogy a tanácsban ezentúl nem akarnak olyan eszközökkel élni, amelyekben nincs teljes konszenzus:
,,Elköteleztük magunkat, hogy közös megoldásokat keressünk azokban az ügyekben is, amelyekben megosztottak vagyunk" - olvasható.
Ez alapján nem valószínű, hogy a közeljövőben megismétlődhet az a tavaly szeptemberi helyzet, amikor több tagállam, köztük Magyarország ellenszavazata ellenére is átnyomta a belügyminiszterek tanácsa az eddigi egyetlen olyan kvótadöntést, ami kötelező Magyarországra nézve.
(index)
Bal-Rad komm: “...átnyomta a belügyminiszterek tanácsa az eddigi egyetlen olyan kvótadöntést, ami kötelező Magyarországra nézve..."
-Hogy zajlik a migránsbetelepülés Döbrögisztánba-és zajlani is fog-a tudott dolog.
A kvótareferendum legfeljebb arról fog dönteni hogy NEMMZETTHY HATÁSKÖRBEN, vagy az EU-kívánalmainak megfelelően!
A kvótareferendum amúgy sem a migránsokról szól!
Szégyenteljes viszont az a tény, hogy Tusk Főnök figyelmeztette Döbrögit: árgus fülekkel hallgatózik Döbrögisztán irányába, hogy vajdaságában miket hazudozik Vezírünk a tegnapi csúcs “eredményeiről".
Ehhez képest Döbrögink már Pozsonyban rázendített a hazudozásra!
De hát őneki ez az élete! Létalapja! Ez az ember még kérdezni sem képes őszintén!

http://www.balrad.com/2016/09/17/igazmondo-dobrogi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NEMZETI EGYSÉg
  2016-09-17 11:51:48, szombat
 
  2016. szeptember 16., péntek

NEMZETI EGYSÉG

Sok helyen lehet olvasni a kétségkívül rokonszenves, de velejéig idealista és naiv véleményt, hogy bajaink oka a pártok és híveik képtelensége a megegyezésre.
Merthogy akkor jön el itt a Kánaán, ha mindenki egy jobb országot akar, melyben nem is lesz szükség a pártok által gerjesztett mesterséges megosztottságra, fejünk felett száll a kékmadár, és a váci fegyintézet fúvószenekara a szentek bevonulását abszolválja vasárnaponként.
Okos, tisztességes emberek kábítják magukat és egymást hasonló szövegekkel, jóllehet ezzel csak azt bizonyítják, hogy nem ismerik a társadalmak történetét, működését.
Ameddig két ember él a Földön - tegyük hozzá, két jószándékú, tisztességes ember - addig mindig különbözni fognak a vélemények arról, hogy hogyan kellene létezni és ügyködni a társadalomnak.
Az egyikük az almát akarja megenni, másikuk a kígyóra vágyik, aztán vagy meg tudnak egyezni, vagy jön Gábriel a lángpallosával és világgá kergeti őket.
Szóval, ne éljünk álomvilágban és ne akarjuk a pártokat kikiáltani bűnbaknak, ne akarjunk pártok nélküli társadalmat bütykölni, már persze, ha demokráciában szeretnénk élni.


Képzeljük el a társadalmat úgy, mint egy nagy-nagy piacot, ahol a kofák (ezek a pártok...) hangosan óbégatva kínálgatják portékájukat.
Ezzel idáig még csak rendben is lennénk, de a magyar piac érdekes hely, itt nem nézegeti senki az árut, itt az árust nézegetik, és ha az szépen óbégat, attól megveszik a lottyadt paradicsomot is, örömmel.
Némelyik kofa olyan ügyes, hogy el tudja még azt is hitetni, hogy akkor jár jól a naccsocsosasszony, ha nem is jár piacra, hanem csak az ő kertjében felállított standot keresi fel, mert ott ő garantáltan szép és jó árut árusít, emellett árengedményt is ad, minimálisan harminc százalékot, plusz rezsicsökkentést.
Sajnos, a kedves vevő nem ismeri fel, hogy ahol egyetlen eladó árul, ott az árat is egyetlen eladó határozza meg, és miután mástól nincs mód vásárolni, ezért aztán határt csak az eladó lelkiismerete szab, ha van neki olyan.
Általában nincs, ezért aztán rohadt drágán méri a kukoricát, a vevő libája meg éhendöglik, de nem érdekes, mert ez a kofa minden pénzt megér, és tőle garantáltan magyar árut vehetünk, nem mindenféle dán meg holland, osztrák, svájci meg német szemetet.
A társadalom működése nem a szép lózungokon múlik, azon sem, hogy minden szirre-szarra nemzetiszínű zászlókat aggatunk, vagy ezt a nemzeti szimbólum leértékelésének tartjuk, a társadalmat ugyanis érdekek működtetik, melyeket normális esetben a pártok fogalmaznak meg és képviselnek.
No, nem nálunk, mert itt érdekeket emlegetni hazafiatlan tett.


Mégis, csak akkor fogunk előrelépni, ha elfogadjuk és bevalljuk, hogy más az érdeke a közmunkás Lacinak, Nórinak, a műkörmösnek, Ica nővérnek a szájsebészetről, Nagy Jóska nyugdíjasnak, meg a polgármesternek, a nagyvállalkozónak, de legfőképpen Orbánnak.
Ők mindahányan magyarok, és ez már önmagában is szép dolog, de ha Orbán abból lesz gazdag, hogy sok-sok közmunkás szegény marad, akkor magyarságunk ténye legfeljebb egy háború esetén lehet kohéziós erő, békeidőben nem írja felül sem az egyéni, sem a csoportérdekeket.
Ezért is kell állandóan harcolnunk, nehogy ideje legyen Nórinak meg Ica nővérnek elgondolkodnia azon, hogy felemelő dolog ugyan magyarnak lenni, de azért jó lenne valamelyes kis létbiztonságban és csipetnyi jólétben élni...
Szóval, kellenek a pártok, méghozzá vagy olyanok, melyek társadalmi csoportok érdekeit fejezik ki, vagy választási pártok, melyek egy választási ciklusra előre állapítanak meg elérendő célokat, aztán jöjjön a politikai harc.
Ehhez persze elsősorban a pártokon belül kellene rendet csinálni, de ez meglehetősen nehéz lesz, hiszen a választó belefáradt a sok néphülyítésbe, és már annak se hisz, akinek hihetne.
Az olyan férfira emlékeztet, akit megcsalt a felesége, elváltak, kisemmiztek, és meggyőződéssel állítja, hogy minden asszony egy büdös durva, pedig hát természetesen vannak kedves, tisztességes asszonyok is, akik kitartanak párjuk mellett, és ugyan ők is megcsalják a férjüket, de eszükben sincs válni, kisemmizni meg aztán végképp nem akarják...


Abban igaza van a választónak, hogy a pártok nálunk zuhanórepülésben vannak, az egyik a maffia segédcsapata, a másik a klérus naftalinszagú kiszolgálója, a harmadik nemigen tudja magáról, hogy mit és kiket is akar képviselni, de a pénzt nagyon szereti, a negyedik azon küszködik, hogy mit rákentek a századok, lemossa a gyalázatot, az ötödik azt a feladványt akarja megoldani, hogy hogyan lehet nyilas - micimackó-jelmezben.
És vannak, akik látva a vergődést, olyan pártok akarnak lenni, akik nem pártok, vezetőik önjelölt, jobb sorsra érdemes, ám zavaros gondolkodású váteszek, a futottak még kategóriából.
A rendrakást itt kellene kezdeni.
Leszámolni az illúziókkal, az amatörizmussal, a vezérekkel, a kilóra megvehető politikai hullákkal, a bűnözőkkel.
Ameddig a pártok nem tesznek rendet a saját házuktáján, addig a társadalomban sem lesz rend, mert nem lesz tisztességes érdekképviselet, csak önérdek-képviselet, nem lesz politikai kínálat, csak pénzvadászat, politikai jelmezben.

Ezen kellene töprengeniük fizetett forradalmárainknak, ha meg akarnak szabadulni a maffiától.
Ehhez persze bátorság és következetesség kellene.
Talán egyszer szert tesznek rá - de akár rá is lehetne szorítani őket..

http://www.pupublogja.hu/2016/09/nemzeti-egyseg.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két férfi üldögél a kocsmában. Az egyik odaszól a másiknak:
  2016-09-17 11:41:12, szombat
 
  Két férfi üldögél a kocsmában. Az egyik odaszól a másiknak:
- Te komám, mikor születtél?
- 1962 március 12.-én.
- Érdekes, én is. Hol születtél?
- New Yorkban.
- Ez furcsa, én is ott. Iskolába hova jártál?
- A Lincoln középiskolába.
- Hihetetlen, én is!
Arra megy a pincér, az első fickó odaszól neki:
- Figyeljen csak, ilyet még nem hallott! Én és ez a fickó ugyanakkor születtünk, ugyanott, sőt még iskolába is egy helyre jártunk!
A pincér bólogat majd visszamegy a pult mögé. Kérdi a csapos:
- Mi újság?
- Á, semmi különös, csak a Johnson ikrek már megint tökrészegek.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A római főpolgármester nemet mond a 2024-es olimpia rendezé
  2016-09-17 11:31:14, szombat
 
  A római főpolgármester nemet mond a 2024-es olimpia rendezésére

Az anyagi gondok által és korrupciós-közigazgatási botrányoktól sújtott olasz fővárosban nem tartja célszerűnek olimpiai játékok rendezését.


2016. szeptember 17.

Elezioni Comunali - Virginia Raggi commenta i risultati elettoraliVirginia Raggi római főpolgármester a jövő héten jelenti be hivatalosan, miként döntött az olasz főváros a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésének pályázatáról, de nemet fog mondani - írta a Corriere della Sera olasz napilap szombaton.

Az újság értesülései szerint a döntést Beppe Grillo, a római főpolgármester mögött álló 5 Csillag Mozgalom (M5S) ellenzéki párt vezére hozta meg. Beppe Grillo korábban már hangoztatta, hogy Róma “nem kér az olimpiából". A római főpolgármesteri hivatalból kiszivárgott hírek szerint is Virginia Raggi nemet fog mondani, és a bejelentést egy olyan félkész római sportlétesítményben teszi majd, amelynek befejezése évek óta várat magára.

A SkyTg24 olasz hírtelevízió emlékeztette Virginia Raggit, hogy a júniusi főpolgármesteri kampánya záróbeszédében népszavazást ígért Róma 2024-es olimpiai jelöléséről.

Virginia Raggi kezdettől fogva hangsúlyozta, hogy az anyagi gondok által és korrupciós-közigazgatási botrányoktól sújtott olasz fővárosban nem tartja célszerűnek olimpiai játékok rendezését. A rendezést ugyanakkor a Matteo Renzi vezette olasz kormány és Giovanni Malago az olasz olimpiai bizottság (CONI) is erősen támogatja. A CONI elnöke többször figyelmeztette Virginia Raggit, hogy az esetleges visszalépés esetén, Róma és Olaszország akár “harminc vagy talán ötven évre" is eleshet egy következő olimpia megrendezésének lehetőségétől.

A háttérben a Matteo Renzi és az M5S közötti belpolitikai küzdelem áll: a kormányváltásra készülő ellenzéki mozgalom nem kívánja támogatni a miniszterelnököt az olimpiai játékok terén sem.


http://gepnarancs.hu/2016/09/a-romai-fopolgarmester-nemet-mond-a-2024-es-olimpia- rendezesere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszólalt az összevert G. Fodor: "Megerősít, hogy jó úton j
  2016-09-17 11:28:01, szombat
 
  Megszólalt az összevert G. Fodor: "Megerősít, hogy jó úton járok"


tegnap, 20:15

Mint megírtuk: ma délután megverték G. Fodor Gábort egy III. kerületi pláza mélygarázsában.

Most maga az érintett is megszólalt az általa főszerkesztett 888.hu hasábjain.

G. Fodor azt nem tisztázza a posztban, hogy politikai tevékenysége miatt kapott-e, vagy esetleg valamilyen közlekedési-parkolási vita áldozata lett. Ezt írja az incidensről:

Ma délután egy ruhásszekrény méretű izomagy belém kötött az Eurocenter parkolójában. Olyan agresszív volt, akárcsak az autója. Egy hatalmas, szürke mercédeszes proletár burzsoá véleményét ismerhettem meg.

A szükséges lépéseket megtettem, de ilyenkor mégiscsak sok minden jár az ember fejében. Keresi a választ a miértekre. Hogy fordulhat elő ilyen.

Mégis mindaz, ami történt, nem eltántorít, hanem megerősít abban, hogy mi itt a 888-nál jó úton járunk. Az a küldetésünk, hogy egyenesen beszéljünk.

Ennél sokkal nagyobb áldozatot is vállalnék azért, hogy kimondjam az igazságot.

http://propeller.hu/itthon/3241742-megszolalt-osszevert-fodor-megerosit-hogy-jo-u ton-jarok



dehogy verték össze ezt a nyomorék gecit
max kapott egy-két tenyeres pofont oszt jónapot de az mégse egyenlő az összeveréssel.. tehát a gnóm húgygeci szardarab már megint hazudik ahogy szokott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: Nem sikerült megváltoztatni az unió bevándorláspolit
  2016-09-17 11:21:32, szombat
 
  Szóval Viktor nincs kötelező menekült kvóta ! De te kötelezően nézzed hülyének a magyarokat. Mint ahogy kötelezően nyújtod a markodat az EU polgárok euróira. Mert az neked jár Viktorka meg a pofád, de az nagyon!
Az EU mindaddig bűnös amíg pénzeli az Orbán-rezsimet.


************************


Orbán: Nem sikerült megváltoztatni az unió bevándorláspolitikáját
tegnap, 19:52

A pénteki pozsonyi EU-csúcs sikertelen volt abból a szempontból, hogy nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az uniós tagállamok vezetőinek informális csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón, pénteken Pozsonyban.

A kormányfő kiemelte: továbbra is a korábbi "önsorsrontó és naiv" bevándorláspolitika uralkodik az unióban, most is többet beszéltek a szétosztás gyorsításáról, mint a migránsok megállításáról a schengeni övezet határán.

Úgy vélte, ha most nem sikerült megváltoztatni az uniós politikát, erre legközelebb szeptember 24-én Bécsben tehetnek kísérletet, amikor a balkáni útvonalon érintett országokkal is egyeztetnek, és megpróbálnak a mostani elhibázott bevándorláspolitikáról áttérni az "önvédelmi" politikára. Hozzátette: nem lehet tudni, hogy ez akkor sikerül-e, de Magyarország egy dolgot tehet, sikeres népszavazással elérni a brüsszeli migránspolitika megváltozását.

Orbán: Nem sikerült megváltoztatni az unió bevándorláspolitikáját

Orbán Viktor ugyanakkor sikernek nevezte, hogy határoztak arról: Bulgáriának mindenképpen támogatást kell adni, konkrét döntések születtek a segítségnyújtásról, hiszen a bolgár határon a nyomás nő, és a védekezés költségei jelentősek.

A miniszterelnök szerint a csúcs legjobb híre Magyarország számára, hogy a V4 (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) az egyetlen országcsoport, amely konkrét javaslatokkal érkezett, hogy milyen legyen az új unió, amely sikeresebb a mainál és ahol mindenki megtalálja a számítását, vagyis a V4-es miniszterelnökök többszöri tanácskozása az elmúlt hónapokban nem volt hiábavaló - vélekedett.

Mint mondta, ma menetrendet fogadtak el, amely jelzi a fő állomásait annak a folyamatnak, amelynek végén jövőre Rómában egy dokumentumban lezárják a Brexit utáni önértékelési folyamatot. Ebben meghatározó vélemény lesz a V4-é, amelynek van kikristályosodott véleménye - fűzte hozzá.

Orbán Viktor szerint Németország és Görögország a két kulcsország a bevándorlási helyzet megoldásához. Kijelentette: amíg Németországban nincs határozott felső korlátja a beengedett migránsoknak, folyamatos lesz a szívóhatás. Görögországnak pedig a schengeni megállapodás miatt meg kellene állítania az Európába igyekvőket, de ezt nem teszi meg - magyarázta. Hozzátette: amíg ez a két ország nem változat a politikáján, mi egy dolgot tehetünk, betartjuk a schengeni előírásokat, és minden illegálisan belépni akarót a jog és fizikai erő alkalmazásával feltartóztatunk.

A miniszterelnök kifejtette: a magyar szempontból legfontosabb kérdésre kedvező válasz született a csúcson, vagyis arra, hogy a britek döntése után vajon lesznek-e mások, akik követik őket, és az EU bomlása, forgácsolódása folytatódik-e. Azonban ma megtudtuk, hogy senki sem lép ki az unióból, úgy döntöttek, hogy együtt folyatják, és a szétválás helyett megpróbálják megjavítani az EU intézményrendszerének működését - közölte.

Kitért rá: javaslatot tett egy új politika kialakítására a nem EU-tag országoknak a térségben, mert a feszültség nő a régióban, az EU befolyása az események érdemi alakítására viszont csökken.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az unión kívüli bevándorló táborokhoz, a menekültek regisztrálását végző regisztrációs központokhoz (hotspotokhoz) katonai biztosítás kell, ami ma nem áll rendelkezésre, és ez az egyik fontos ok, amiért Magyarország a közös európai hadsereg felállítását szorgalmazza. Több ország is egyértelműen emellett nyilatkozott ma, növelni kell a katonai együttműködést, ami majd a közös hadsereghez vezethet - mutatott rá.

A kormányfő közölte: szolidárisak ma többféle módon lehetünk Európában, és leegyszerűsített megközelítésre vall azt mondani, hogy aki befogad migránst, az szolidáris, aki pedig nem, az nem az. Azt kell nézni, hogy ki mit áldoz ma Európában azért, hogy Európa biztonságos legyen, ki mennyit költ, milyen erőfeszítéseket tesz azért, hogy Európában az emberek nagyobb biztonságban éljenek - magyarázta.

Úgy vélte, Magyarország a legszolidárisabb országok közé tartozik, és ha mi nem védenénk meg az EU külső határait, nagy baj lenne más országokban. Magyarország az összes többletköltséget egyedül vállalja, amikor nemcsak saját magát védi, hanem Európa többi népével is szolidáris - fogalmazott.

A miniszterelnök kiemelte: Brüsszelben sokaknak nem világos, hogy a migránskérdés nemcsak humanitárius kérdés, hanem következménye van az identitására azoknak az országoknak, ahova mennek és amelyen átmennek. Magyarország identitását meg akarjuk őrizni - tette hozzá.

Orbán Viktor kérdésre válaszolva elmondta: a csúcson Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök jelezte neki, hogy a kormánya más véleményen van, mint Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter, így különvéleménynek kell nyilvánítani az általa mondottakat. (Asselborn kedden úgy nyilatkozott, hogy ideiglenesen vagy végleg ki kell zárni Magyarországot az Európai Unióból, ez az egyetlen lehetőség a közösség összetartásának és értékeinek megőrzésére.)

Ugyancsak kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy a konzervatív politikai gondolkodásban a kulturális ellenforradalom a gyökerekhez való visszatérést jelenti, azt, hogy vissza kell térni a régi európai értékekhez, amelyeket elhagytunk, és ez az eltávolodás az egyik oka annak, hogy nem vagyunk elég sikeresek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bizarr módon jutottak Orbánék a külföldi magyarok lakcíméhe
  2016-09-17 11:14:39, szombat
 
 
Bizarr módon jutottak Orbánék a külföldi magyarok lakcíméhez

Földes András követés
2016.09.17. 09:18

Orbán Viktor az adatvédelem elveinek megsértésével küldte menekültellenes leveleit a külföldi magyaroknak, állította egy adatvédelmi szakember. Ahogy beszámoltunk róla, a miniszterelnök népszavazásra buzdító levelet küldött a külföldre költözött magyaroknak.

A lépésben csak az egyik érdekesség, hogy épp azt a csoportot, a Magyarországon született, külföldre költözött magyarokat próbálja Orbán szavazásra bírni, amelyiket jogszabályokkal megpróbálnak távol tartani a szavazástól. Míg ugyanis a határon túliak levélben is szavazhatnak, a külföldre költözött, a kormánnyal minden bizonnyal kritikusabb magyaroknak személyesen kell elmenniük a követségekre.
Lakcímek vándorolnak Orbán Viktorhoz

Ugyanilyen érdekes, hogy több olvasónk is jelezte: lakcímüket nem jegyeztették be, így meglepődtek, hogy Orbán Viktor mégis megtalálta őket. A jellemző forgatókönyv az volt, hogy a külföldi magyar új útlevele kipostázásához adta meg címét a követségen, vagy konzulátuson. Majd ugyanezen a címen később megérkezett a kampánylevél.

,,19 éve Kanadában lakom. Ahogy többen jelezték, én is csak az útlevelem megújításáért voltam kapcsolatban a magyar kormánnyal, és azért, hogy az itt született gyerekeimnek magyar állampolgárságot szerezzek. Egyébként a családom kijelentkezett az országból amikor kiköltöztünk, nincs Magyarországon bejelentett lakhelyem. Ha a miniszterelnöki hivatalnak sikerült a címemet megszereznie, azt valószínűleg a gyerekek papírmunkája alapján tették, mert máshol nem emlékszem, hogy megadtuk volna" -írta egy olvasónk, megemlítve azt is, hogy néz ki az adatvédelmi szempontból korrekt ügyintézés:

Nem tudom, hogy a magyar kormány hogy kezeli az ilyen dolgokat. A kanadai kormány különböző minisztériumai nem osztják meg egymással az emberek személyes adatait beleegyezés nélkül.

,,Néhány évvel ezelőtt, mikor kijelentkeztem végleges külföldön való letelepedéssel, kérdezték hogy szeretném e az adataim teljes törlését. Miért is ne? Mint állampolgár kaptam egy lakcímkártyát amin annyi áll: külföldi cím." Egy Németországban élő olvasónk szintén az útlevele miatt adta meg címét: ,,A konzulátus felírta a postai címünket egy fecnire, és csatolta a dokumentumok mellé. Az útlevél kiállító hivatal elküldi a kész útleveleket a nagykövetségre, onnan küldik tovább nekünk." Később azonban nem csak útlevelét, de a terrorveszéllyel riogató miniszterelnöki kampánylevelet is megkapta.

Volt olyan olvasónk, aki egyáltalán nem tudta, hogyan kerülhetett be a címe a magyar nyilvántartásba. ,,Angliában élek 12 éve magyar cím nélkül. Mégis megtaláltak engem is ezzel a levéllel. Soha nem adtam meg nekik a címem"

Megkérdeztük Havasi Bertalant, hogy miként jutottak hozzá a külföldi magyarok címeihez. A miniszterelnök sajtósa a Kormányzati Tájékoztatási Központon keresztül válaszolt:

A külföldön élő nagykorú magyar állampolgárok név- és lakcímadatait a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától igényelte a polgárok személyi adatának és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény alapján. A küldeményeket a KEKKH útján a Magyar Posta Zrt. állítja össze és juttatja el a címzetteknek. Ez azt is jelenti, hogy a tájékoztató levelek kiküldésében a külképviseletek nem működnek közre.

Ha valakit érthetően megzavarna a körülményes, és a lényeget elfedő hivatali bikfanyelv, a válasz röviden annyi: a magyar állampolgárok adatait kezelő hivatalban megvannak a külföldi magyar állampolgárok címei, és a miniszterelnök stábja tőlük kapta meg azokat.
A követségek tehát automatikusan elküldik Magyarországra azokat az adatokat, amiket teljesen más célból kaptak meg a külföldi magyaroktól.
Alkotmányossági kérdéseket vet fel

,,Az adatok kezelésénél a célhoz kötöttség elve érvényesül, azaz az adatot csak arra a célra lehet felhasználni, amire megadták." - mondta az Indexnek Szabó Máté Dániel adatvédelmi szakértő. A TASZ munkatársa ugyanakkor tisztában volt a magyar jogrend bizarr megoldásaival, amikor hozzátette: Lehetséges, hogy van egy olyan részletszabály, ami ezt az adattovábbítást lehetővé teszi, de ez akkor alkotmányossági kérdéseket feszeget. ,,Elvi szinten annyit tudok mondani, hogy ilyet nem lenne szabad tenni" - jelentette ki az adatvédelmi szakértő.

Megkérdeztük a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától, hogy milyen jogszabályok alapján kapják meg a külföldi állampolgárok hivatali ügyintézéshez leadott címét. Válaszukat közölni fogjuk.

A hivataltól azt is megtudtuk, hogy Orbán leveleit nem a Fidesz pártkasszájából fizették. A miniszterelnök a költségvetés terhére kampányol.


http://index.hu/belfold/2016/09/17/ha_menekultellenes_propagandarol_van_szo_a_kor many_nem_tartja_be_az_adatvedelmi_elveket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán lelepleződött, bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt
  2016-09-17 11:11:28, szombat
 
  Orbán lelepleződött, bevándorlókkal kezelné a munkaerőhiányt - mert biztosan dolgozni akar a betolakodó

2016. szeptember 17. 09:21
Hunhír.info

Pozsonyban Orbán Viktor kudarcot vallott: nemhogy nem sikerült megváltoztatnia az unió bevándorláspolitikáját, de ő maga hajtott végre 180 fokos fordulatot. A Jobbik úgy véli, a magyar kormányfőnek nem lett volna szabad áldását adnia a Visegrádi Négyeknek arra a Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter által ismertetett közös dokumentumára, mely szerint a Magyarországhoz hasonlóan munkaerőhiánnyal küzdő tagállamok ,,a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban" is befogadhatják. Ez a rémisztő kitétel teljesen egybecseng Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elképzeléseivel, aki nem a Nyugatra menekült magyarok hazacsábításával és uniós szinthez közelítő munkabérekkel, hanem harmadik országbeli munkavállalókkal kezelné a hazai munkaerőhiányt.

Orbán tehát lelepleződött, az október 2-i népszavazást ő maga is pusztán párt- és belpolitikai erőfelmérésnek tekinti. Ezzel azonban rendkívül veszélyes hazárdjátékba viszi az országot, hiszen egy érvénytelen népszavazással ütőkártyát adna Brüsszel kezébe. A pénteki uniós csúcs után csak még bizonyosabb: ha a népszavazás eredménytelen, Orbán Viktornak személyesen kell vállalnia a felelősséget és távoznia kell a miniszterelnöki bársonyszékből!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97373
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány bedobta a kémbombát: KGB-sek Magyarországon
  2016-09-17 11:07:19, szombat
 
 
Gyurcsány bedobta a kémbombát: KGB-sek Magyarországon
Index
2016.09.14. 21:04

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, az ellenzéki DK elnöke a 2006-os zavargások tizedik évfordulója alkalmából interjútkötetben beszélt akkori élményeiről, amelyet a csütörtökön megjelenő Magyar Narancs idéz, és ebből szemlézett a Hvg.hu.

A szemlében három figyelemre méltó állítást fogalmaz meg, amelyből a legelső régóta ismert véleménye, azaz, hogy a 2006-os zavargásokban a Fidesz közép- és felsővezetői is érintettek voltak.
IMG 5567
Fotó: Huszti István / Index

Gyurcsány szerint ez egy jelentésben is szerepel, amely államtitok, és amiből ,,van másolat, így azt a fideszesek kormányváltás esetén sem tudják eltüntetni".

Érdekesebb az az állítása, amelyben a Magyarországon tevékenykedő külföldi titkosszolgálatokról beszél. Szerinte a mindenkori magyar miniszterelnök személyes üzleti ügyeiről, vagyoni helyzetéről nagyjából mindent tudnak ezek a szervezetek.

Ha azért kérdezi, hogy tudhatnak-e ezek a szolgálatok valamit, amivel egy magyar miniszterelnököt lehet zsarolni, akkor azt mondom, igen, tudhatnak.

Őt például az amerikai szervek nyomásgyakorlással próbálták rávenni energiaügyi döntésekre, de elmondása szerint csak verbális nyomásgyakorlással találkozott.

A harmadik állítás is nagyon súlyos, szerinte ma Magyarországon 100-as nagyságrendben vannak orosz titkosszolgák:

Ma Magyarországon nagyjából 600-800 ember egészen biztosan dolgozik valamilyen minőségben a KGB-nek - mondják a szakértőink. Ez nem kevés.

Az ő idejében ennek a felét említi.

http://index.hu/belfold/2016/09/14/gyurcsany_bedobta_a_bombat_kgb-sek_magyarorsza gon_es_zsarolhato_miniszterelnokok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1496
  • e Hét: 3418
  • e Hónap: 7163
  • e Év: 160659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.