Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A 0-ás vércsoport
  2016-09-02 21:06:51, péntek
 
  Hogy ez eddig nem jutott eszedbe!
arisztotela
A 0-ás vércsoportú emberek mások, mint a többiek! Már a tudomány is alátámasztotta!

A 0-ás vércsoportúak bárkit megmenthetnek vérükkel, ettől már eleve egy kicsit különlegesek, de a legutóbb végzett kutatások adatai szerint még ezen felül is van valami kitűnő azokban az emberekben, akik 0-vércsoporttal rendelkeznek. Hogy mi? Eláruljuk!

Lángoló vérűek. Így is hívhatnánk a 0-ás vércsoportúakat, akik a történelem meghatározó alakjainak vizsgálata alapján számtalanszor bizonyultak "agresszív ragadozónak". Azonban azok az emberek, akik ma ilyen vércsoporttal rendelkeznek meghatározó szerepet töltenek be a társadalomban a mai napig. Impulzitásuk magával ragadó a többi ember számára, életük a vezetés és az energia. De leginkább az a tulajdonságuk, hogy egyszerre több dologra képesek koncentrálni teszi őket különlegessé. Ugyanakkor amikor stressz alatt állnak sokszor dühössé, és hiperaktívvá is válhatnak.

Nagy figyelmet kellene fordítaniuk a táplálkozásra, a testmozgásra, mert az egészségtelen szokások növelik a stressz szintjét, érzékennyé teszik őket különböző betegségekre és nagy kockázat alakulhat ki a pajzsmirigy problémákra vagy az elhízásra. Hosszú élet jellemzi őket, boldog öregkort élnek meg. Bár mindenkinek ajánlott a rendszeres testmozgás, a 0 vércsoportú embereknek különösen, a tudományos eredmények ugyanis azt igazolják, hogy csak így őrizhetik meg egészségük stabilitását. A rendszeres, heti 3-4 alkalommal történő bármilyen testmozgás szakértők ajánlják.

A 0 vércsoportú emberek számára kerülni kell a túlzott pénz hajszolást, mert képesek a pénz csapdájába esni, ami teljesen felőrölheti őket mind lelkileg, mind fizikailag. Nagyon nagy lelkűek másokkal szemben,néha talán túlságosan is, azonban mégis tudják hol a határ, ha a saját vagyonuk van veszélyben.

A legjobb feltöltődés és pihenés számukra egy kettesben eltöltött hétvége vagy nyaralás, ahol a romantika és a relaxálás együtt tölti fel őket energiával.

Japánban ez a vércsoport már régóta különleges személyiséget mutat, a legtöbb állás interjún például külön rákérdeznek a vércsoportra. Ez azért van, mert ebben az országban a 0 vércsoportú embereket felelős, elkötelezett, szervezett, koncentrált, lelkiismeretes és praktikus személyiségként tartják számon. Úgy vélik, sokkal jobban tudnak orientálódni, mint mások.

Oszd meg, ha magadra, vagy barátaidra ismertél a leírás alapján!

blikkruzs
 
 
0 komment , kategória:  Egészséggel kapcsolatos  
Tallóztam
  2016-09-02 20:40:10, péntek
 
 


"A méh számára a virág az élet forrása, és a virág számára a méh a szeretet követe,
és mindkettőjük számára, méhnek és virágnak egyaránt, örömöt adni és kapni egyszerre
szükség és boldogság."

Kahlil Gibran

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Egy motoros küldte ezt a levelet:
  2016-09-02 20:20:22, péntek
 
 
Szóhoz sem jutott a döbbenettől.

Egy motoros küldte ezt a levelet:

,,Túrázásaink során a székelyderzsi Erődtemplom falánál induláshoz készülődtünk, amikor megállt mellettünk egy fekete ruhás, fejkendős, hajlott hátú néni.

Egészséget kívánt, majd megkérdezte honnan jöttünk. Amikor

válaszoltunk, ezt kérdezte:

- És Magyarország tényleg olyan szép, amilyennek mondják?

Nem várta meg a választ, hanem hiba nélkül elmondott egy hosszas Petőfi idézetet...

Azután elmondta, hogy 88 éves az idén. És hogy fogadjunk el tőle valamit. A szatyrában volt pár tojás és négy, azaz négy szelet kalács. Ebből kettőt nekünk adott, hogy osszuk el. Egészséget kívánt, és elcsoszogott.

Egy büdös kukkot nem tudtunk szólni. Én pedig leültem a székelyderzsi Erődtemplom falához, és olyat tettem, ami rohadtul nem illik bele egy 40 körüli, erősen borostás túramotoros imidzsébe. Sírtam.

És arra gondoltam, hogy az itthoni, magukat bal és jobboldali politikusnak nevező, gátlástalan gazemberek, akik fröcsögő nyállal próbálják fekete-fehérre mosni az agyunkat, akik megosztanak, nem összekötnek, akik személyes érdekharcukkal több kárt okoznak ennek az országnak, mint eddig bárki. Csak egyetlen egyszer jönnének el ide, és hallgatnák meg, ahogy egy 88 éves, görbe hátú öregasszony ŐSZINTÉN Petőfit szaval a boltból hazafelé, és négy szelet

kalácsból kettőt odaad vadidegen embereknek. Talán elszégyellnék magukat, pont úgy, ahogy akkor, ott, én. Talán elgondolkoznának azon, hogy vajon ki és miért tette őket oda, ahol vannak, és hogy mi dolguk a világban."

(blog.xfree.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Egyszerűen
  2016-09-02 19:50:38, péntek
 
 


Egy jó pillanatod bárkivel lehet, az még nem jelenti azt, hogy egymás mellett is van a helyetek. Néha csak hagyni kell, hogy a Sors rendezkedjen. Bízz benne, ő jót akar. Ne kezdj ki vele, ne akard a kezedbe venni az irányítást, mert akkor minden elromlik. Egyszerűen csak hagyd, hogy az Élet alakítson mindent. Nem kell a taktika. Nem kellenek a játszmák. Egyszerűen csak ott kell lenni a pillanatban, és nyílt lapokkal játszani.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A kaprot
  2016-09-02 19:46:22, péntek
 
  arisztotela
Így tedd el télire a kaprot pofonegyszerűen, mélyhűtés nélkül

Friss kapor csak nyáron van. A télen kapható zöldek nem olyan erősek ízben, a szárított változat meg keveset ér.

Ha télen is akarsz igazi kaporral főzni, így tedd el!

Először is alaposan fertőtlenítsd az üveget.

A kaprot mosd meg alaposan, és töröld szárazra. Az üveget szárítsd ki teljesen (beteheted a sütőbe).

Szedd le a kapor szárait, és csak a leveleket tedd az üvegbe (vagy üvegekbe, attól függ, mennyit készítesz). Tedd hűtőszekrénybe, hónapokig friss marad, megőrzi az ízét.

A kapor azon túl, hogy kellemes ízt ad ételeinknek, nagyon egészséges is.Ajánlott emésztési problémák, puffadás, aranyér és álmatlanság esetén is. Ezenkívül szabályozza a vérnyomást, és serkenti az immunrendszert is.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Számos szakértő
  2016-09-02 19:42:45, péntek
 
  arisztotela
Mágnesként szívja ki a betegséget, egészségesebb a káposztánál is, mégis elfeledkeztünk erről a zöldségről!

Számos szakértő úgy gondolja a világ minden tájáról, hogy valószínűleg ez a legegészségesebb zöldség a világon - és sajnos mostanában teljesen elfelejtettük! És itt jön a millió dolláros kérdés - mi a neve ennek a szuper egészséges zöldségnek?

Természetesen a vízitormáról van szó! Csak vessünk egy pillantást az alábbi cikkre, hogy mindent megtudjunk erről a csodálatos zöldségről!

Először is ez a szuper egészséges zöldség tele van a vassal, több vasat tartalmaz, mint a spenót! Igen, és ráadásul több C-vitamint, mint a citrom és a narancs. Ez tényleg elképesztő, nem?

Egy friss tanulmány szerint ez a csodálatos és rendkívül egészséges zöldség jelenleg legegészségesebb a világon. Csökkenti az oxidatív stresszt, és növeli az antioxidáns hatást, tisztítja a vért, felfrissít, serkenti az étvágyat, és megtisztítja az egész testet.

A zsázsa leve rendkívül hasznos és előnyös zöld italként naponta fogyasztva, de külső felhasználásra is. A különböző bőrbetegségek, a bőrgyulladások, hajhullásesetén egyszerűen dörzsöljed a levet az érintett területre, vagy használj vízitorma borogatást zúzott levelekből. A vízitorma csökkenti a naptól kialakult barna foltokat a bőrön. A vízitorma képes megállítani a tumor növekedését és az áttéteket (a teszteket állatokon végezték úgy, hogy zsázsa kivonatot fecskendeztek a tumorba).

Hogyan készítsünk vízitorma borogatást?

Ez nagyon egyszerű - csak fel kell vágnunk a leveleket apró darabokra. Alkohollal tisztítsuk meg a bőrt, majd kötéssel rögzítsük rajta a leveleket. Hagyjuk fenn a borogatást 2-4 órán át. Különböző bőrproblémák esetén használjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Ha ezt elolvasod, soha többet nem fogsz!
  2016-09-02 19:34:22, péntek
 
 
arisztotela
Te beágyazol reggel? Ha ezt elolvasod, soha többet nem fogsz!

Reggelente olyan lusta vagy, hogy nem szoktad bevetni az ágyat? Nagyon jól teszed! Akik nem vetik be reggel az ágyat sokkal egészségesebbek, mert kevesebb baktérium van az ágyukban! Ha az ágy vetetlen marad, a poratkák száma csökken!Image result for unmade bed

Átlagosan 1,5 millió atka él az ágyban, amelyek az elhalt bőrsejtekkel táplálkoznak. Az atkákat szabad szemmel nem láthatjuk, mivel mikroszkopikus méretűek nem is érzékeljük, hogy az ágyban vannak. Azonban veszélyesek mivel több betegség kialakulását is okozhatják, így például allergiát válthatnak ki, de akár asztmás megbetegedést is előidézhetnek.

Az atkák nedves környezetben élnek, álmában mindenki izzad, tehát az ágynemű valamelyest nedves lesz. Azonban ha nem vetjük be az ágyunkat, az ágyneműk szellőznek és gyorsan megszáradnak. Az atkák számára az oxigén “mérgező" - mondja Stephen Pretlove, a Kingsto egyetem egyik szakembere.

A legjobb amit tehetünk, hogy nem vetjük be az ágyat, így az atkák kiszáradnak és elpusztulnak, mivel már nem veszi körül őket nedvesség. A tudósok szerint a legjobb, ha esetleg este ágyazunk meg, így napközben az ágy szellőzik és az atkák többsége elpusztul.

Szóval akik reggel túlságosan lusták ahhoz, hogy bevessék az ágyat, most örülhetnek, mert igazuk van! Mutassuk meg ezt a cikket azoknak, akik reggelente arra vesztegetik az idejüket, hogy megágyazzanak.

bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2016-09-02 16:25:53, péntek
 
 
Feledd a szomorúság perceit, de ne feledd el soha, amire azok tanítottak.


/Vörösmarty Mihály/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2016-09-02 16:20:46, péntek
 
  Két magányos szív...

Két magányos szív, kóborolt megkopott köveken,
A remény, rég kihalt, meggyötört lelkükben.
Életüket elkerülték a csodák, s a boldogság,
Sokszor érezték úgy, nincs tovább...

Magányosan dideregtek, egyedül,
Ezer sebből véreztek, legbelül...
Két magányos szív, ahogy így kóborolt,
Kihűlt kezük, lassan összeforrt...

A férfi szemében, szerelem égett,
De a lány félelmei, nem értek véget.
Sok pofont kapott, mit nem érdemelt meg,
Kihalt belőle a bizalom, s szíve, lelke, megdermedt...

Szemében csak bánat égett, s fájdalom,
Mégis érezte, hogy e férfinál van a nyugalom...
Két magányos szív, most már együtt lépeget,
S egymás lelkébe építenek, új reményeket...
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Csokis-dióhabos linzer
  2016-09-02 16:18:26, péntek
 
 

Csokis-dióhabos linzer

csokis dióhabos

20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 késhegynyi sütőpor


A diós-csokis habhoz:

2 db tojásfehérje
10 dkg darált dió
1 maxi sportszelet reszelve


A díszítéshez :(el is maradhat)

5 dkg csokoládé olvasztva
5 dkg fehér csokoládé olvasztva


A töltéshez:

3-4 kanál baracklekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.Tetszőleges méretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.A tojásfehérjét felverjük keményre, bele szórjuk a porcukrot apránként és kemény habbá verjük.Hozzá keverjük a darált diót és a csokoládét. A linzer karikákra halmokat teszünk a habból. Én nyomózsákba szedtem és úgy tettem rá.170 °C-melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a linzer talpa egy kis színt kap.Hagyjuk kihűlni, majd a két színű csokoládét felolvasztva lecsurgatjuk.Hagyjuk megszáradni,majd lekvárral összeragasztjuk

.Vass Lászlóné
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 253 db bejegyzés
e év: 2872 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 813
  • e Hét: 4437
  • e Hónap: 49435
  • e Év: 1510666
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.