|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016-09-20 19:59:51, kedd
|
|
|
Házi pizza lépésről lépésre: 2 alaprecept és 15 pompás variáció
Mindenki nagy kedvence a ropogós pizza, ízletes feltétekkel. Íme, néhány kipróbált recept és praktikus ötlet, ezek alapján bárki elkészítheti az olasz ínyencség valamelyik változatát! A kiindulópont az alaptészta, utána már nincs is más tennivalónk, mint kiválasztani egyet a 15 különféle feltét közül.
Az alaptészta
Hozzávalók (egy 39x30 cm nagyságú tepsiben megsütött vagy két 30 cm átmérőjű, kör alakú pizzához):
300 g finomliszt + a nyújtáshoz
1 teáskanál só
fél teáskanál kristálycukor
1 csomag szárított élesztő
175 ml langyos víz
2 evőkanál olívaolaj
ó minőségi alapanyagokkal dolgozzunk
Elkészítése:
1. Az átszitált lisztet, a sót és a cukrot alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a langyos vizet, az olajat, majd dogozzuk sima tésztává. Készítsünk belőle egy nagy gombócot, takarjuk le, majd meleg helyen 1 órán keresztül hagyjuk kelni.
2. A sütőt melegítsük elő 250 fokra. A tésztát tegyük egy belisztezett gyúródeszkára, nyújtsuk ki, és helyezzük egy kevés olajjal megkent tepsire, vagy osszuk el két részre, mindkét adagot nyújtsuk kör alakúra, és tegyük a kerek, olajjal kikent sütőformákba.
3. Ízlés szerint rakjuk meg a tésztát a kiválasztott feltéttel, majd a sütő alsó felében süssük kb. 15 percig.
A pizzasütéshez ideális az alacsony peremű, fekete lyukacsos tepsi, hiszen ennek a felületéhez nem tapad oda a tészta sütés közben.
Az alapmártás
Hozzávalók (az alaptésztához szükséges mennyiségben):
2 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
1 kis doboz paradicsompüré (konzerv)
2 gerezd fokhagyma
negyed teáskanál oregánó, bazsalikom és majoránna
só
őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 15 perc
Pizzaszósz házilag
Elkészítése:
1. A paradicsomkonzerveket a levükkel együtt öntsük egy fazékba, adjuk hozzá a pürét, majd fakanállal vagy villával nyomogassuk szét.
2. A fokhagymát hámozzuk meg, préseljük át, adjuk a paradicsomhoz. A keveréket forraljuk fel, és lassú tűzön főzzük 10 percig.
3. A mártást ízesítsük sóval, borssal és a zöld fűszerekkel, majd főzzük további 5 percig.
Pizza receptek
Feltétek
A sokféle feltét között mindenki találhat kedvére valót
1. Sonkás-gombás
Hozzávalók:
1 adag alapmártás
200 g sampinyongomba
120 g sonka
50 g zöld olívabogyó
200 g reszelt sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajt felével, tegyük rá a vékonyra szeletelt gombát, a sonkaszeleteket, az olívabogyót, majd a reszelt sajt másik felét, végül süssük ropogósra.
2. Ananászos-sonkás
Hozzávalók:
1 adag alapmártás
1 doboz ananászkonzerv
120 g sonka
300 g mozzarella sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a szeletelt sonkával és a lecsepegtetett ananászkockákkal. Ezen osszuk el a felszeletelt mozzarellát, majd süssük ropogósra.
3. Szalámis-erős paprikás
Hozzávalók:
200 g mozzarella sajt
1 fej lila hagyma
120 g szeletelt szalámi
2-3 db kisebb csilipaprika vagy peperoni
100 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt edami sajttal, osszuk el a tetején a felszeletelt mozzarellát, a hagymakarikákat, a szalámiszeleteket és a csili- vagy peperonikarikákat, majd süssük ropogósra.
4. Tonhalas-kapribogyós
Hozzávalók:
2 doboz tonhalkonzerv
1 fej hagyma
100 g zöld olívabogyó
50 g kapribogyó
250 g szeletelt sajt (mozzarella, edami, parmezán)
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, egyenletesen osszuk el rajta a tonhalat, a hagymakarikákat, az olíva- és a kapribogyót, végül szórjuk meg a kedvenc sajtunkkal, majd süssük ropogósra.
5. Spenótos-camembert sajtos
Hozzávalók:
350 g mirelit vagy friss spenót
só, őrölt fekete bors
csipetnyi szerecsendió
fél db citrom reszelt héja
2 fej hagyma
100 g szeletelt edami sajt
150 g camembert sajt
Spenótos-camembert sajtos
Elkészítése:
1. A mirelit spenótot olvasszuk ki (vagy pároljuk meg a friss spenótot), nyomkodjuk ki belőle a fölösleges vizet, majd ízesítsük sóval, borssal, citromhéjjal és szerecsendióval.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, halmozzuk rá a spenótot, szórjuk meg a reszelt edami sajttal, rakjuk meg hagymakarikákkal, majd süssük 10 percig.
3. A tetején osszuk el a szeletelt camembert sajtot, majd süssük további 5 percig.
6. Zöldséges-tojásos
Hozzávalók:
1 db kisebb cukkini
1 db kisebb padlizsán
2 db paradicsom
1 db paprika
1 fej hagyma
100 g konzervkukorica
2 evőkanál olaj
só
őrölt fekete bors
250 g reszelt ementáli sajt
3 db főtt tojás
Elkészítése:
1. A cukkinit és a padlizsánt karikázzuk fel, szórjuk meg sóval és borssal, majd forró olajban süssük meg.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajt felével, rakjuk meg a padlizsán- és a cukkinikarikákkal, a feldarabolt paradicsommal és paprikával, valamint a felkarikázott hagymával.
3. Szórjuk rá a leszűrt kukoricát, majd süssük 10 percig. Ekkor halmozzuk a tésztára a felkarikázott főtt tojást és a maradék sajtot is, majd süssük további 5 percig.
7. Extra húsos
Hozzávalók:
150 g sonka
100 g szalonna
2-3 kisebb szál kolbász
150 g reszelt trappista sajt
csilipaprika vagy peperoni (ízlés szerint)
2 db paradicsom
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajttal, tegyünk rá a sonkaszeleteket, a csíkokra vágott szalonnát, a kolbászkarikákat, a felszeletelt erős paprikát és a paradicsomkarikákat, majd süssük ropogósra.
Akár kisebb pizzákat is süthetünk
8. Articsókás-szalámis
Hozzávalók:
2 fej hagyma
120 g szeletelt szalámi
1 doboz articsókakonzerv
100 g mozzarella sajt
100 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt sajttal, tegyünk rá a vékonyra szeletelt szalámit, a mozarellakarikákat, a leszűrt articsókadarabokat és a hagymakarikákat, majd süssük ropogósra.
9. Szalonnás-hagymás
Hozzávalók:
1 fej vörös- és 2 fej lilahagyma
1 fej póréhagyma
2 evőkanál olaj
150 g baconszalonna
1 db kisebb csilipaprika
250 g reszelt trappista sajt
Elkészítése:
1. A háromféle hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd forró olajban pirítsuk meg. Aki szereti, az csilipaprikát is adhat hozzá.
2. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a hagymakeverékkel és a reszelt sajttal, majd süssük 10 percig.
3. Fektessük rá a baconszeleteket, és süssük újabb 5 percig.
10. Darált húsos
Hozzávalók:
400 g darált marhahús
2 fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
100 g reszelt sárgarépa
120 g reszelt edami sajt
Darált húsos pizza
Elkészítése:
1. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd forró olajban pirítsuk meg.
2. Adjuk hozzá a darált húst, pároljuk puhára, majd vegyítsük össze néhány kanálnyi alapmártással és a reszelt sárgarépával.
3. Kenjük a pizzatésztára, bőven szórjuk meg reszelt sajttal, majd süssük meg.
Négysajtos pizza
11. Négysajtos
Hozzávalók:
2 evőkanál bazsalikomos pesto
130 g mozzarella sajt
150 reszelt edami sajt
120 g camembert sajt
80 g füstölt sajt
2 evőkanál apróra vágott dió
Elkészítése:
1. A pizzatésztát vékonyan kenjük meg az alapmártással, majd a bazsalikomos pestóval.
2. Halmozzuk rá a felszeletelt sajtokat, szórjuk meg a dióval és a reszelt edami sajttal, végül süssük ropogósra.
12. Szardellás-olívabogyós
Hozzávalók:
200 g koktélparadicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
só
bors
12 db szardellafilé
100 g fekete olívabogyó
150 g reszelt edami sajt
Elkészítése:
1. A hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, majd a felszeletelt paradicsommal együtt forró olajban pirítsuk meg. Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel.
2. Az elkészített hagymás keveréket kenjük a pizzatésztára, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, az olívabogyóval és a szeletelt szardellával. 15 perc alatt süssük meg.
13. Paprikás-feta sajtos
Hozzávalók:
1-1 db sárga, zöld és piros színű paprika
100 g csípős szalámi
1 fej hagyma
100 g fekete olívabogyó
200 g feta sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát vékonyan kenjük meg az alapmártással, majd tegyük rá a vékonyra szeletelt csípősszalámi-karikákat és a sajtszeleteket. Rakjuk a tetejére a felkarikázott hagymát, a felcsíkozott paprikát és az olívabogyókat. Süssük ropogósra.
Ahány feltét, annyiféle pizza
14. Almás-sonkás
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
3-4 db alma
2 fej lila hagyma
8 szelet pulykasonka
100 g rukkola
250 g füstölt sajt
Elkészítése:
A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a lereszelt füstölt sajttal, tegyük rá a sonka- és almaszeleteket, a hagymakarikákat, majd süssük ropogósra. Tipp: Tálalás előtt szórjuk meg a rukkolával.
15. Csirkehúsos-brokkolis
Hozzávalók:
300 g brokkoli
300 g csirkemellfilé
200 g reszelt füstölt sajt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pizza-fűszerkeverék
só
Elkészítése:
1. A brokkolit sós vízben főzzük meg úgy, hogy ropogós maradjon, majd szűrjük le. A csirkehúst csíkozzuk fel, majd keverjük össze az olajjal és a fűszerkeverékkel.
2. Hagyjuk 1 órán keresztül pácolódni, majd teflonserpenyőben süssük meg.
3. A pizzatésztát kenjük meg az alapmártással, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, tegyünk rá a brokkolirózsákat és a csirkehúst, majd süssük meg.
A pizzasütéshez ideális az alacsony peremű, fekete lyukacsos tepsi, hiszen ennek a felületéhez nem tapad oda a tészta sütés közben.
DÖMÖTÖR VIOLA Tésztaféle
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2016-09-20 19:39:10, kedd
|
|
|
Paradicsomos-mozzarellás pizza
Hozzávalók
alaptészta
3 szál bazsalikom
12 dkg paradicsompüré
1 ek zöld pesto
só
fél kg koktélparadicsom
40 dkg mozzarellagolyó
Elkészítés
Belisztezett deszkán 10 részre osztjuk a kétfelé lisztből készült tésztát, majd a tésztadarabokat lepény formájúra nyújtjuk. Leöblítjük a bazsalikomot, néhány levelet félrerakunk, a többit felaprítjuk.
A paradicsompüréhez keverjük a zöld pestót, a bazsalikomot, némi sót, és megkenjük vele a lepényeket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
A pizzákon elosztjuk a koktélparadicsomot, valamint a mozzarellagolyót, és még néhány percig sütjük. A félretett bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-09-20 19:36:27, kedd
|
|
|
Nugáttal töltött grízgombóc
Hozzávalók
1 l tej
1 db narancs
10 dkg porcukor
só
20 dkg búzadara
2 db tojássárgája
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj
20 dkg nugát
darált mogyoró
keserű kakaópor
sózatlan pisztácia
darált mák
kukoricapehely
kókuszreszelék
A tejkaramellhez:
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
Elkészítés
A tejet felforraljuk a narancs lereszelt héjával, a porcukorral és 1 csipet sóval. Beleszórjuk a búzadarát, kis lángon kb. 8 percig főzzük, majd lehúzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Azután beledolgozzuk a tojássárgájákat, a zsemlemorzsát és a puha vajat. Az így kapott masszát egy darab alufóliára kanalazzuk, 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, becsomagoljuk, és 15 percig pihentetjük.
Az alufólia eltávolítása után 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk a rudat. Egy-egy kocka nugátot rakunk azok közepére, mindből gombócot formázunk, és forrásban lévő vízben 3 percig főzzük azokat. Végül leszűrjük.
A gombócokat megforgatjuk egy kevés darált mogyoróban, kakaóporban, felaprított pisztáciában, darált mákban, durvára tört kukoricapehelyben vagy kókuszreszelékben.
A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejjel, és kb. 20 perc alatt sűrűre főzzük. Ezzel kínáljuk a grízgombócokat.
FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2016-09-20 19:33:13, kedd
|
|
|
Kecskesajtos céklaravioli kaviáros tejfölhabbal
Hozzávalók
1 db nagy cékla
20 dkg kecskesajtkrém
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 doboz kaviár
só
bors
Elkészítés
A céklát megmossuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. A kecskesajtot tálba tesszük, megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
A céklát hagyjuk kissé kihűlni, majd meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Pogácsaszaggatóval kisebb és nagyobb korongokat szúrunk ki a céklaszeletekből. A kisebbekre halmozzuk a tölteléket egy kiskanál vagy habzsák segítségével, majd a nagyobbakkal befedjük. Adagonként 3 darabot teszünk egy tányérba. Tejföllel és kaviárral tálaljuk.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
Díszítsük a raviolikat kevés céklapürével elkevert tejföllel!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-09-20 19:28:33, kedd
|
|
|
Narancssaláta (Insalata di arance)
Hozzávalók
4 db vérnarancs
1 fej hagyma
1 kávéskanál petrezselyem (apróra vágva)
2 ek kimagozott fekete olajbogyó
4 ek extra szűz olívaolaj
só
bors
Elkészítés
A narancsot megmossuk és meghámozzuk, majd kifilézzük és úgy távolítjuk el a hártyákat, hogy a gerezdek megőrizzék formájukat. A gerezdeket egyben hagyjuk vagy tetszés szerint félbevágjuk.
Az öntethez a hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk, és egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet és a feldarabolt olajbogyót, majd összeforgatjuk az olajjal, és sóval, borssal ízesítjük.
Az öntetet a narancsdarabokra öntjük, és 10 percig állni hagyjuk. Szoba hőmérsékleten tálaljuk.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
A szicíliai receptben szereplő vérnarancs helyett érett narancs is megfelel. Egyes régiókban vadon termett édesköményt tesznek bele.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
223 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1474
- e Hét: 5988
- e Hónap: 11026
- e Év: 140733
|
|
|