Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A honvédelmi miniszter szerint Magyarországon is bármikor be
  2016-09-20 20:56:12, kedd
 
  A Fidesz robbantani akar:
Körmenden felkészül az üveges.
Az is előfordulhat, hogy a kormány a lopás helyett az ország érdemi vezetésével fog foglalkozni. Mindkettőre van matematikai esély. Bár egy terrortámadás tényleg valószínűbb.

Orbán, és kormánya, a fideszkdnp párt-és bűnszövetség mindent elkövet, hogy legyen az országban terrortámadás. Szinte belénk szuggerálják, hogy ez elkerülhetetlen, miközben ők provokálják ki. Azon sem lepődnék meg, ha maguk csinálnának párat, hogy "igazukat" bizonyítsák. Vélhetően tettek is már ilyet. A soha el nem kapott bankrobbantó esete pl. igen erre hajaz.

Simicskó: "Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás": ezexerint már dolgoznak rajta.

"Magyarországon bármikor bekövetkezhet egy terrortámadás." A kormány már nagyon várja, mert piszkosul hiányzik ez az önigazolásukhoz.

A magyar rendvédelem készültségi fokát remekül szemlélteti, hogy még csak most toboroznak a határra rendvédelmi erőt... a szolgálatok is rajta tartják ujjaikat a történések ütőerén, épp azon dolgoznak, hogy a kormányzattal kritikus újságírókat szervezzenek be.

Jó kezekben az ország, na...


*************

A honvédelmi miniszter szerint Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás

Herczeg Márk
Terrorizmus
ma 17:30


Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás, ezért egyre több olyan gyakorlatra van szükség, amivel a biztonságot hatékonyan tudjuk szolgálni - mondta a honvédelmi miniszter Újdörögdön.
A Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezredének a Terrorelhárító Központtal közösen tartott lövészeti bemutatója az újdörögdi lőtéren (Fotó: Varga György / MTI)

Simicskó István a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárítási Központ lövészeti bemutatója utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy több mint 300 ember vesztette életét Európa-szerte terrortámadás következtében az elmúlt egy évben.
Hajdu János, a TEK főigazgatója a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezred és a Terrorelhárító Központ lövészeti bemutatóján az újdörögdi lőtéren (Fotó: Varga György / MTI)

Simicskó szerint a Brüsszelben és Párizsban elkövetett terrortámadáshoz hasonló cselekmény bármikor bekövetkezhet Magyarországon is, ezért egyre nagyobb jelentősége van a különböző egységek közötti együttműködésnek és az ezt segítő gyakorlatoknak. (MTI)


http://444.hu/2016/09/20/a-honvedelmi-miniszter-szerint-magyarorszagon-is-barmiko r-bekovetkezhet-terrortamadas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LMP: Orbán a bérválsággal és az elvándorlással foglalkozzon!
  2016-09-20 20:35:35, kedd
 
  LMP: Orbán a bérválsággal és az elvándorlással foglalkozzon!


ma, 15:39

A népszavazás jó lehetőség a kormánynak arra, hogy ne kelljen beszélnie a bérválságról, a munkaerő külföldre vándorlásáról, de az LMP elvárja Orbán Viktortól: október 3-án álljon ki és mondja el, mit akar tenni Magyarország legsúlyosabb problémájának megoldásáért - mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke kedden Kaposváron.

A politikus a város főterén tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: pártja szeretné, ha a miniszterelnök elmondaná, kész-e a bérválságot és a munkaerő külföldre áramlását megszüntető gazdasági irányváltásra.

Úgy vélte: a kérdésről elkerülhetetlen beszélni, mert ha így megy tovább,

"Magyarországnak nemcsak a gazdasága, hanem a társadalma is összeomlik".

Ha a Fidesznek nincs válasza arra, hogy a magyarországi bérekkel mit lehet kezdeni azért, hogy a magyarok meg tudjanak belőle élni, akkor a kormányzása látványosan, láthatóan megbukott - fogalmazott Szél Bernadett.

Az LMP társelnökének szavai szerint Magyarországon akkora a "bérválság", hogy az emberek tömegével döntenek arról, elhagyják hazájukat és külföldön keresnek olyan állást, amelynek révén biztosítani tudják maguk és családjuk megélhetését.

Akármerre járok az országban, a hozzám fordulók között szinte nincs olyan, aki legalább egy családtagját ne "veszítette volna el emiatt - jegyezte meg a képviselő.

Szél Bernadett úgy értékelte, a kormány tagjainak a magyarországi munkaerőhiánnyal összefüggő nyilatkozataiban ellentmondás van. A legérdekesebb Varga Mihály hozzáállása, aki folyamatosan vendégmunkások behívásának szükségességéről beszél, s bár utána ezt kormánytagok cáfolják, ő újabb megszólalásában megint azt mondja, tömegével kell behozni külföldi munkavállalókat - mondta az ellenzéki politikus.

Közölte: az LMP ezért azt is várja Orbán Viktortól, tisztázza, Varga Mihály a kormány álláspontját közvetíti-e, s ha nem, menessze őt tisztségéből.




http://propeller.hu/itthon/3242351-lmp-orban-bervalsaggal-az-elvandorlassal-fogla lkozzon?utm_source=mm-2016-09-20&utm_medium=email&utm_campaign=LMP%3A%20O rb%C3%A1n%20a%20b%C3%A9rv%C3%A1ls%C3%A1ggal%20%C3%A9s%20az%20elv%C3%A1ndorl%C3%A1 ssal%20foglalkozzon%21
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hisztéria csapdája? Dehogyis! A rendszerváltás csapdája!
  2016-09-20 18:52:36, kedd
 
  A hisztéria csapdája? Dehogyis! A rendszerváltás csapdája!

Közzétéve 2016-09-20

Az emberek nagy része retteg a biztonság elvesztésétől

Nem először fut neki a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági bevándorlás kérdésének. Varga Mihály szerint a hazai munkaerőhiányt a hiányszakmákba irányított, kulturálisan illeszkedő külföldi munkaerővel lehetne enyhíteni. Hozzátette, hogy sajnos Magyarországon kevéssé elfogadott a külföldi munkavállalók alkalmazása. Tudta?

Ha úgy vesszük, a munkaerőhiány puszta léte fordulatot jelez, hiszen korábban elsősorban az alacsony foglalkoztatás jellemezte a hazai viszonyokat. Ehhez képest a 2010-es években négymillió fölé repült a foglalkoztattak száma. Ennek hátterében azonban ott van az EU-n belüli migráció felfutása, valamint a közfoglalkoztatás egyre bővülő birodalma is.
Az elmúlt években a magyar társadalmat szinte sokkolta a munkaerő külföldre áramlása. Riasztó felmérések szólnak arról, hogy a távozók egy része nem tervezi a visszatérést. Az elvándorlás azzal szembesít, hogy eldőlt: megint nem fogunk itthon jól élni. Ma az Európai Uniónak köszönhetően nem ,,kitántorogni" kell, merthogy van egy ilyen fájdalmas hagyomány is, hanem szervezett körülmények között bonyolítható le az így sem könnyű életútváltás, otthoncsere.

Képtalálat a következőre: ,,Kapitalizmus-kép"
Mindennek hátterében ott vannak a nyugati fizetésekkel összevetve alacsony bérek, amelyek nyilván magyarázhatók a magyar gazdaság periferikus helyzetével is. A kormány politikai tűzoltásként áll elő szakmai csoportokra irányuló béremelésekkel. Emeli a minimálbért is, de annak öt évvel ezelőtti közteher-növekedését az érintettek máig sem tudták kiheverni. A miniszterelnök az alacsony bérekben látja a versenyképesség biztosítékát, ezzel reklámozza az országot a befektetőknek.
A bérprobléma mögött ott találjuk a hazai társadalmi egyenlőtlenségek nyomasztó tömegét, amelyeknek fő forrása az oktatás és a végzettség. Mint a legutóbbi OECD-adatok megerősítik, nálunk extrém különbség van az alacsony és a magasabb iskolai végzettségűek kereseti kilátásai között. Idetartozik a magasabb végzettségűek kiszorító hatása, akik ugyanis az elmúlt másfél évtizedben sokkal többen lettek. A középfokú végzettséggel nem rendelkezők kiszorulnak a munkapiacról vagy akár a társadalomból is.
A helyzetet a kormány - szokása szerint a lovon fordítva ülve - úgy próbálja orvosolni, hogy lezárja az egyetemre vezető utakat és a szakképzésre koncentrál. Mégpedig úgy, hogy az alapkészségeket, vagyis éppen a munkapiaci alkalmazkodóképességet szolgáló tudást vonja ki a szakképzési rendszerből. Ettől biztosan nem javul majd a foglalkoztathatóság, nem enyhül a munkaerőhiány, valamint a termelékenység és a hozzáadott érték sem lesz magasabb.
A kormányban újabban felmerült, hogy a közmunkát esetleg mégis össze kellene kötni az elsődleges munkaerőpiaccal - miután fél évtizeden át minden erre vonatkozó kritikát visszautasítottak. A változtatás azonban akkor sem könnyű, ha komolyan gondolják. A közfoglalkoztatás a helyi hatalmi viszonyok egyik működtető mechanizmusává vált. Rajta keresztül valósul meg a szegények feletti állami-társadalmi kontroll.

Képtalálat a következőre: ,,Kapitalizmus-kép"
Az emberek nagy része retteg a biztonság elvesztésétől, de gyűlöli azokat, akik már elvesztették a biztonságukat. Az indulatkeltés ma az egyes számú kormánypolitikai irány, jelenleg elképzelhetetlen, hogy háttérbe szoruljon. Varga felvetése a munkaerőhiány pótlásának szükségességéről annak elismerése, hogy nemcsak az ellenzék van csapdában a kvótahisztéria miatt, hanem a kormány is. Saját befogadás-ellenes politikájába ütközik, amikor kudarcainak kijavításáról egyáltalán gondolkodni próbálna.
(NOL)
Bal-Rad komm: Hát így is lehet LÁTTATNI A BAJOKAT! Amik vannak! Immár hosszú ideje vannak, és nem a migránsok ránk zúdulásakor/zúdításakor keletkeztek!
Lehet FÉLREMAGYARÁZNI a dolgokat! Valós RENDSZERSZINTŰ PROBLÉMÁK kiteregetése helyett RENDSZERMOSDATÁSSAL, MIGRÁNSPÁTYOLGATÁSSAL!
A meglévő és egyre inkább elhatalmasodó munkaerőhiány egyenes következménye a rendszerváltásnak! A szocializmus jelentette biztonság elvesztésének! AZ ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG-MAGYARORSZÁG-FÖLSZÁMOLÁSÁNAK, KIRABLÁSÁNAK, MILLIÓK NYOMORBA-KILÁTÁSTALANSÁGBA TASZÍTÁSÁNAK!
A munkaerőpótlás migránsokkal való megoldásának már nem is nagyon burkolt liberális ösztökélése NEM A MAGYAR GAZDASÁG PROBLÉMÁINAK MEGOLDÁSÁRÓL, HANEM A NYUGATI ÖSSZESZERELDÉK PROFITJÁNAK MEGTARTÁSÁRÓL SZÓLNAK! Figyelmen kívül hagyva azt a közismert tényt, hogy a pátyolgatottak nem igazán integrálhatók! (Vagy nagyon is arra számítva?)
Álságos és undorító dolog az INNEN ELMENEKÜLŐ-TÖNKRETETT MAGYAROK BIZTONSÁGKERESÉSÉT összehasonlítani a dologkerülő MEGHÍVOTTI STÁTUSZUKHOZ GÖRCSÖSEN RAGASZKODÓ, IDEGEN LELKÜLETŰ MIGRÁNSTÖMEGHEZ HASONLÍTANI!
A magyarok problémáit a “magyar" elit okozta. Többek között az, amely most a migránsok behívásában látja a bajok egyedüli orvoslását, másrészt pedig az, amely látszólag elutasítja ezt a fajta megoldást! LÁTSZÓLAG!
A magyar emberek vágyott biztonságérzetét ISMÉT-CSAK A SZOCIALIZMUS ADHATJA/ADHATNÁ VISSZA!
Erről viszont a fősodratú nem beszél! Mint ahogyan a kettős háttere sem! Sem az álnemzetieskedő, sem pedig a liberális politikai fősodor!
Érdekeik teljességgel összecsengenek! Részkérdésekben egy kicsit vitatkoznak!
ÁM A FŐ TÉMÁBAN-A KAPITALISTA RENDSZERBEN-NAGYON IS EGYETÉRTENEK!
Pedig valamennyi problémánk eredője ebből a rendszerből fakad! A KAPITALIZMUSBÓL!

http://www.balrad.com/2016/09/20/a-hiszteria-csapdaja-dehogyis-a-rendszervaltas-c sapdaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nép, aki négyévente beveszi, hogy van választása
  2016-09-20 18:40:45, kedd
 
 
Molnár Bálint 2016-09-20

A nép, aki négyévente beveszi, hogy van választása


Miközben Nagyér közbeiktatásával Lázár János - mindenhez is még annál is jobban értő kancelláriaminiszter - makkoscipőben kacsázott Ambrózfalva és Csanádalberti között riogatni a népeket (arról érdekes módon elfelejtett beszámolni, hogy óriásdaruval építik a hozzá közelálló jogász vadászkastélyát a hódmezővásárhelyi tanyavilágban, hehe), és az egész fideszes harci osztag a sikeres népszavazásra gyúr, fenyegetőzik, mossa az agyakat szerte az országban, szerintem az ellenzékről kellene pár keresetlen szót ejteni. Föltétlenül.

Tegnap derült ki, hogy az ellenzéki pártok - nyilván azok, amelyek parlamenti frakcióval rendelkeznek és elvileg két-két tagot delegálhattak volna az országosan több mint 10 ezer választási szervbe - olyan szinten basztak rá az állítólagos ellenzékiségükre, hogy öröm nézni. Mivel a Propeller kikérte a Nemzeti Választási Irodától a pontos számokat, nézzük és jegyezzük meg jól:

a Fidesz 13122,
a KDNP 239 (még szerencse, hogy ők egyedül is bármikor bejutnának a parlamentbe),
a Jobbik 170,
az LMP 41,
az MSZP 3811

delegáltat küld a 8306 szavazatszámláló és 2025 helyi választási bizottságba. Ahova - még egyszer mondom - minden pártnak két-két embert lett volna lehetősége beültetni. Hát én semmiképpen nem szeretném megzavarni a saját maga fontosságától megrészegült ellenzéket a 2018-as választások megnyerésére irányuló igyekezetükben, de volna néhány szavam hozzájuk.

Attól nagyvonalúan eltekintek, hogy a Jobbik ebben a kérdésben nem/sem ellenzéki párt, tehát ugyanabban érdekeltek, mint a kormány: hogy érvényes és eredményes legyen a népszavazás, és a ,,NEM"-ek győzzenek. Elmondták, tudomásul vettük, erről ennyit.

Itt van még nekünk az LMP, amely Hadházy Ákos szavai szerint úgy vélekedik, ez az egész népszavazás érdektelen, tehát nem kampányolnak, nem szervezkednek, aki akart mehetett ellenőrizni, aki meg nem akart, nem ment. Tökmindegy.

Aztán itt van még nekünk az MSZP, aki annyi mindent mondott már a kvótanépszavazásról, hogy MSZP-s legyen a talpán, aki még követni tudja a merrehánymétert. Mindenesetre egy adott pillanatban csapkodták az asztalt rendesen, hogy választási csalás körvonalazódik, és márpedig harcolnunk kell nekünk együtt a gyűlölet ellen. A mi demokratikus jogunkért, a tiszta népszavazásért!

mszp.jpgFotó: mszp.hu

Ebből a nagyfene harcból az lett, hogy elégedetten hátradőltek:

Egy kivételével minden választókerületi bizottságban ott vagyunk, ez a csúcsszerv, itt összesítik a szavazatokat. Ezen kívül 3800 szavazókörben is ott van az MSZP-s delegált, és ahol nem ül bent valaki bizottsági tagként, ott is a környéken figyeljük a választások tisztaságát.

Gondolom, most szarjuk össze magunkat és tegyük össze a két kezünket. Hát igen. Finomkodhatnék én is eltartott ujjal, hogy szegény ellenzék, hát hiszen a Fidesz hogy ellehetetlenítette őket, mit tehetnének már, ugyan mit ér szavazatszámlálókat küldeni ezekbe a bizottságokba, mikor úgyis mindenki tudja, hogy győzni fognak a NEM-ek? De hát a kurva életbe, az érvénytelen/érvényes szavazatok arányának alakulását hogy lehet a környéken figyelni? Ha legalább a környéken lennétek, jóemberek! De lassan olyan érzésem van, hogy már régen nem a Kétfarkú Kutyapárt a viccpárt ebben az országban, hanem ez a kollaboráns banda, a különbség csak annyi (persze nem elhanyagolható), hogy ezen a viccen senki a világon nem röhög. Se közben, se utána.

Választásokat megnyerni, vagy miről is beszéltek ezek? 10000 embert (=bizottságonként 1 tag) nem képesek összeszedni országosan és annyi áldozatot kérni tőlük, hogy egyetlen napra tegyék félre a minden fontosabbat, és legalább mímeljék, hogy érdekli őket, mit követ el az állampárt a népszavazás értelmezhetetlen sikere érdekében, törvényességen és mindenen-mindenkin átgázolva. Ennyit kellett volna tenni, ezt sem bírták megugrani.

Mert ahhoz ugye akarni kellett volna. Az otthonmaradás és tévénézés, a bősz nyilatkozgatás és a sajtóközlemények futószalagon gyártása helyett felemelkedni és Lázár János gyanánt makkoscipőben róni a vidéket. Mi a tetves életért szavaztak ezekre a térdre borult műanyagellenzékiekre emberek százezrei? Nem azért, hogy képviseljenek és ellenőrizzék a hatalom disznóságait, hogy minden eszközt megragadjanak a már régen nem létező fékek és ellensúlyok biztosítására? Itt volt a lehetőség: a frakcióval rendelkező LMP-nek és MSZP-nek joga volt tagokat delegálni ezekbe a bizottságokba, akkor miért nem? Mi az, hogy érdektelen és leszarjuk? Mi az, hogy majd a környéken figyelünk? Miért nem vonták be azokat a pártokat, akiknek a Fidesz ellehetetlenítette az életét, amelyek frakció hiányában nem lehetnek ott? Ja, hogy mindenki egyedül fogja megnyerni a választásokat? Értem. Meg azt is, hogy őfelsége ellenzékének lenni sokkal kifizetődőbb, mint valódi ellenzékként viselkedni.

Tudjátok mit? Már lábujjhegyen is kibírjuk ezt a kis időt október 2-ig, meg azt a ki tudja mennyit, ami még addig hátravan, amíg eltakarodik ez a rezsim oda, ahova már régen el kellett volna. A helyzet az, hogy ennek az ellenzéknek vele együtt kell viszont eltűnnie. Mert ez az ellenzék pontosan tudja, hogy már a 2014-es választások tisztasága is kétséges volt, most pedig ugyanolyan vígan asszisztál egy újabb körvonalazódó csaláshoz. Remélem, ezek után annyi lesz bennük, hogy nem veszik többet a szájukra a választási csalás szóösszetételt, sem pedig az ország kivezetését az Európai Unióból, és tudomásul veszik, hogy a választók érdeklődése irántuk pontosan egybeesik azzal az érdeklődéssel, amit ők tanusítanak az ország sorsa iránt.

Ahelyett, hogy minden erejükkel megakadályozták volna ezt a drága, szégyenteljes bohóckodást, (Hadházy Ákos korrupcióellenes, tényfeltáró munkájának elismerése mellett), az ellenzék aktív részese ennek a fasisztoid színjátéknak, ami annak az állampártnak a műve, amely az elmúlt években felszámolta/megfúrta a demokratikus intézmények zömét (az alkotmánybíróságtól az ügyészségig). Most a nagyszerű ellenzék segédletével az életéért fut, ám a nagyszerű ellenzék úgy véli, nem zavarja az elvtársak munkáját, hadd számoljanak össze annyi szavazatot október 2-án, amennyi szükséges a boldogságukhoz.

Lehet tiltakozni, lehet magyarázni, lehet minket kurvaanyázni, de nem az Orbán fizetési listáján képmutatóskodó ellenzék az ellenzék ebben az országban. Az ellenzék az, akit el akarnak hallagattatni mindenáron, akinek beletaposnak a munkájába, akit ellehetetlenítenek, cseszegetnek, fenyegetnek, lejáratnak. Az az igazi ellenzék, nem az, aki a függöny mögött összekacsint a nihilistázás koronázatlan királyával. Ez a szégyen. Vigyázzanak is, mert még a végén belerokkannak a munkába, az meg kinek hiányzik? Amíg ez az ellenzék ellenzéknek nevezi magát, addig a Fidesznek pont annyira lesz érvényes és eredményes a gyűlöletnépszavazása, amennyire akarja. És a legdurvább, hogy ez 2018-ban is pontosan így lesz. Mert ebben az országban egyetlen kisebbségben lévő ellenzék van: a nép, aki négyévente beveszi, hogy van választása.

http://kolozsvaros.com/2016/09/20/a-nep-aki-negyevente-beveszi-hogy-van-valasztas a/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már tízszer annyi bevándorlót hozott jó pénzért az Orbán-kor
  2016-09-20 18:29:27, kedd
 
  Már tízszer annyi bevándorlót hozott jó pénzért az Orbán-kormány, mint amennyi menekült miatt népszavazás lesz

2016.09.20. 08:07

Ordító az ellentmondás a kormány bevándorlókhoz való hozzáállásában. Ha háborús övezetből, életveszély elől menekülőkről van szó, foggal-körömmel küzd megsegítésük ellen, ha hatalmas vagyonnal rendelkező EU-n kívüli külföldiekről, akkor viszont jó pénzért feladja a külföldiekkel és idegen kultúrákkal szemben hangoztatott elveit. Ily módon már mintegy tízszer annyi bevándorlót hoztak Magyarországra - köztük olyat is, akiről kiderült, hogy bizonyosan bűnöző - , mint ahány menekült miatt népszavazást kezdeményeztek.


4580: már ennyi letelepedési államkötvényt adtak el nagy haszonnal az egy kivételével offshore-hátterű közvetítőcégek a program 2013-as indulása óta. Nem beszélve arról a több mint 5000 letelepedési engedélyről, amelyet a családtagok kaptak, és amellyel együtt összesen több mint 10 ezer új engedéllyel rendelkező külföldiről beszélünk. Ne feledjük, az Orbán-kormány nem minden fronton áll háborúban a Magyarországon történő letelepedésre vágyó külföldiekkel. Ha az illetőnek sok pénze van, jöhet - legyen bármilyen a neme, bőrszíne, vallása, vagy erkölcsi bizonyítványa...

1290: olyan, az ENSZ által is menekültnek nyilvánított, háborús övezetből érkező, nemzetbiztonsági átvilágításon és minden szükséges ellenőrzési mechanizmuson átesett, igaz kevésbé tehetős emberek száma lenne, akik megsegítése ellen az október 2-i népszavazás kapcsán jelenleg is gigászi, több milliárd forintos plakát- és televíziós kormánypropaganda zajlik. Az Orbán-kormány már tízszer ennyi tehetős külföldinek adott letelepedési engedélyt, sokkal lazább és könnyen kijátszható ellenőrzési mechanizmusok mellett (a letelepedési kötvényes bevándorlók 0,08 százalékát bírálta felül a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a BÁV).

Kié a haszon, és mennyi az annyi?

Kezdetben mindenkinek megérte a konstrukció, de mint azt már korábban mi is megírtuk, a piaci kamatok alakulása miatt a helyzet évek óta a következő: a konstrukció mindenkinek megéri az államon és ezáltal az adófizetőkön kívül. Az üzlet továbbra is hasznot hoz a tehetős EU-n kívüli állampolgár és családja, valamint az óriási haszonnal dolgozó, átláthatatlanul, önkényesen kiválasztott néhány közvetítőcég számára is, amelyek közül az egyik élén például Rogán Antal, az ötletgazda és a mutyi politikai nyélbeütőjének volt egyetemi társát találhatjuk, más közvetítőcégekben pedig Habony Árpád ismerősei érdekeltek.

A letelepedési államkötvény árusításának mechanizmusa a következő:

A közvetítő cégek 2014 decemberéig 250 ezer, 2015 januárjától pedig 300 ezer euróért adják el az államkötvényeket olyan tehetős embereknek, akik nem európai uniós állampolgárok. Ezen felül a közvetítő cégek átlagosan 40-45 ezer eurónyi (kb. 12-13 millió forint) kezelési költséget is hozzátesznek az árhoz. Ezért a ma már 340-345 ezer eurónyi (durván 100 millió forint) összegért ezek a külföldi (az eddigi adatok szerint főként kínai) üzletemberek magyarországi letelepedési engedélyt és ezzel együtt a vízummentes utazási lehetőségét kapnak az Európai Unió tagállamaiba, és további 73 országba 6 hónap tartózkodás után igényelhető a letelepedési jog.

A letelepedési államkötvények árusításának jelenlegi módja évek óta csapolja a magyar államot. Amióta az államkötvények piaci kamatszintje alacsonyabb lett a közvetítőcégek által forgalmazottak törvényben garantált minimumú haszna, az állam 17,4 millió eurót, azaz mintegy 5,3 milliárd forintot bukott az üzleten. Bezzeg a közvetítőcégek hasznát egy 2015-ös törvénymódosítással tovább hizlalták: a kötvények árát 250 ezerről 300 ezer euróra emelték.

letelepedesi-kotvenyek-allami-vesztesege.jpg

Forrás: nol.hu

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) adatai szerint a letelepedési államkötvények árusításának bevezetése óta az államnak pedig 330 milliárd forintot kell majd törlesztenie, a közvetítőcégek kamatjövedelme 33,6 milliárd forint volt. Ez az összeg közvetítőcégek beiktatása nélkül akár az államkasszába is folyhatott volna.

Mi a helyzet a menekültkérdésben oly sokszor hivatkozott biztonsági kockázatokkal?

Az idén márciusig, tehát három év alatt ,,eladott" 3515 letelepedési engedélyből csupán csak hármat vont vissza BÁH. Nem pont ilyen az arány a kötvény nélkül érkező bevándorlóknál, velük 91-szer szigorúbb volt a hivatal.

Pedig nem ártana jobban körülnézni az államkötvényért letelepedést váltók háza táján, mert bár a törvény értelmében büntetett előéletűek nem juthatnak letelepedési papírokhoz, a rendszert azonban az adófizetéshez hasonlóan könnyű kijátszani: a büntetett előéletű külföldiek egyszerűen átjelentkeztek adóparadicsomokba, ahonnan tiszta erkölcsi bizonyítványt tudtak kiállíttatni maguknak.

Az egyik letelepedési engedélyhez jutott orosz kliensről például nemrég kiderült, hogy adócsalásért korábban jogerősen elítélték, tiszta erkölcsi bizonyítványát átjelentkezés után, egy karib-tengeri adóparadicsomból szerezte be, hiszen az üzlethez lakcím szerinti erkölcsi bizonyítványra van szükség.

A gazdag jöhet, a rászorulót ne is lássuk!

A kormány egyszerűsítette a letelepedési kötvényt jegyzők magyarországi tartózkodásával kapcsolatos engedélyezési eljárásokat, valamint csökkentette a menedékkérőket és az oltalmazottakat megillető szociális juttatásokat az országgyűlés - írta idén májusban a vg.hu.

Vagyis, a letelepedési kötvényt igénylők esetén csökkentették az adminisztratív terheket, a szociális igazgatási törvényben pedig június 1-jével megszüntették az integrációs szerződés intézményét, amelynek keretében a nemzetközi védelemben részesítettek (menekültek, oltalmazottak) kaphattak csökkenő mértékű integrációs támogatást. Ennél többet nem is lehet hozzáfűzni a kormányzati kommunikáció álságosságához, a kormány hamisan hirdetett keresztény értékeihez és nem létező következetességéhez.

http://tenytar.blog.hu/2016/09/20/mar_tizszer_annyi_bevandorlot_hozott_jo_penzert _az_orban-kormany_mint_amennyi_menekult_miatt_nepszav#more11724971
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább fejik az autósokat: adóemelés jöhet napokon belül
  2016-09-20 18:23:13, kedd
 
  Rezsicsökkentés fidesz módra.
ideje volt már. eddig vérlázítóan olcsó volt
a gáz világpiaci ára is zuhant az elmúlt években az olajjal együtt, annál csak a csökkenés egy részét engedték át nekünk, és ráhazudták hogy ők engedték el, miközben még többet is tettek a világpiaci árra...

költői kérdés: az olajár, tartósan 100 USD feletti szintje esetén lesz további adócsökkentés is?

*******************


2016. szeptember. 20. 15:04

Tovább fejik az autósokat: adóemelés jöhet napokon belül


szerző:
hvg.hu


A nyári adócsomagban a kormány az olajárhoz kötötte a jövedéki adó emelését: ha tartósan 50 dollár alá esik, jön az adó emelése.

A NAV csütörtökön hozza nyilvánosságra a saját adatait, de a piaci adatok szerint a vizsgált időszakban 47 dollár volt az átlagos olajár, ami azt jelenti, október elsején emelkedik a benzin és a gázolaj jövedéki adója.

Az elvileg 2017 januárjától érvényes, már júniusban elfogadott adószabályok között szerepel a jövedéki adó azon módosítása, hogy ha az olajár tartósan 50 dollár alatt marad hordónként, akkor automatikusan megemelnék a jövedéki adó mértékét - írja a Napi.hu. A kormánypárti képviselők által elfogadott verzió szerint ez a módosítás nem január elsejétől, hanem már szeptembertől hatályba lépett. Így az első adóemelésre már október elsején sor kerülhet.

Az elfogadott törvény szerint akkor emelkedik a negyedév első napján az adó, ha a megelőző negyedév első 75 napjának - jelen esetben július elseje és szeptember 15-e között - napi középárfolyam 50 dollár alatt maradt. A pontos számot a NAV-NGM-páros szeptember 22-én hozza nyilvánosságra. Az adó mértékét minden negyedévben felülvizsgálják, így legközelebb a karácsony előtti napokban jöhet az újabb emelés vagy csökkentés bejelentése.

A vizsgált időszakban a Brent átlagára 46,91 dollár volt - vagyis az jelentősen elmarad a 50 dolláros határtól, így október elsején nagy valószínűséggel áremelés jön a kutakon. Ez a benzin esetében a jövedéki adó literenkénti 5, a gázolaj esetében plusz 10 forintos emelést jelent. Ám benzin és a gázolaj egy különös termék: itt még az adót is adóztatják, ugyanis jövedéki adósított árra dobják rá a világrekord 27 százalékos áfát, így benzin literenkénti ára október elsejétől 6,35 forinttal, a dízel pedig 12,7 forinttal emelkedhet, amennyiben a piaci hatások (olajárváltozás, dollár-forint keresztárfolyam) nem módosítanak a kútárakon.


http://hvg.hu/kkv/20160920_Tovabb_fejik_az_autosokat_adoemeles_johet_napokon_belu l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tét nagysága miatt megérné a “lopás”!
  2016-09-20 18:14:35, kedd
 
  A tét nagysága miatt megérné a “lopás"!

Közzétéve 2016-09-20

Így csalják el október 2-án a népszavazást

Nemrégiben a Facebookon megkérdeztem barátaimat, ismerőseimet arról, hogy mi a teendő október 2-án. Mármint, hogy mit tegyenek azok, akik nem egyszerűen felesleges pénzkidobásnak tartják a ,,kötelező betelepítésről" szóló népszavazást, és nem is csupán kommunikációs trükknek, hanem nettó aljasságnak és gazemberségnek. Mi a jobb, kérdeztem tőlük, hogyan lehet a csalást minimalizálni: ha elmegyünk, és érvénytelenül szavazunk, vagy azzal teszünk jót, ha el sem megyünk, hanem ennél hasznosabb, kellemesebb, vagy éppen színvonalasabb programot választunk.

szc
Az ábra a ,,Kézikönyv szavazatszámláló bizottságok részére az országos népszavazáshoz" című brosúra 37. oldalán található. Szerkesztette: Dr. Pálffy Ilona. Lektorálta: Dr. Pálffy Ilona.
A válaszok és az érvek megoszlottak. Valamivel többen voltak azok, akik azt válaszolták, hogy ne menjünk el szavazni, mert ezzel azt is kifejezzük, hogy ez a népszavazás a mi pénzünkön ugyan, de nem rólunk szól. Valamint, jelzés arra nézvést, hogy ezzel a kormánnyal még ilyen szinten sem vállalunk közösséget.
A másik ,,tábor" azt mondta, hogy érvénytelen szavazatot kell leadni, ha meg még szaftos rajzokkal is színesítjük a szavazólapot, az egyértelmű üzenet a kormánynak, hogy mit gondolunk erről az egészről. Akik az érvénytelen szavazás mellett érveltek, úgy gondolták, hogy így kisebb a csalás lehetősége. Azok után ugyanis, akik nem mennek el szavazni, ott maradnak az üres, kitöltetlen szavazólapok, amelyekkel a szavazás után a Fidesz által delegált szavazóköri tagok azt csinálnak, amit akarnak.
Tizenegyezer szavazókör van, és már korábban is lehetett tudni, hogy a demokratikus ellenzék parlamenti frakcióval rendelkező pártjainak nem lesz 11 ezer embere arra, hogy a szavazás tisztaságát ellenőrizze. (Mostanra kiderült: szavazókörök csak egyharmadában lesz nem kormánypárti delegált.)
A legérdekesebb az volt - már amennyiben ideillő az érdekes kifejezés - hogy kiindulási pontot, miszerint a kormány(párt) elcsalja, vagy megpróbálja elcsalni a népszavazást, egyetlen válaszoló sem kérdőjelezte meg. Mindenki ,,alapvetésnek tartotta", hogy megpróbálnak csalni, és a legtöbben abban is egyetértettek, hogy ez minden bizonnyal sikerül is nekik. Az az opció fel sem vetődött senkiben, hogy a kiindulás, vagyis, hogy ,,csalni fognak/próbálnak", megkérdőjelezhető lenne.
A helyzet azonban egy nappal ezelőtt gyökeresen megváltozott. Előbb a Facebookon, majd a tájékoztatással foglalkozó - vagyis, nem a kormányhoz közeli - újságokban és televíziókban is lehetett olvasni és látni, hogy a választási iroda vezetőjének ajánlására gyakorlatilag csalásra buzdítják a szavazókörök delegáltjait. Azt ajánlják nekik, hogy bizonyos esetekben a választó által bizonyosan érvénytelennek szánt szavazatot is fogadják el érvényesnek. Látszólag technikai kérdésről van szó, vagyis, hogy az ikszet alkotó két vonal hol metszi egymást - körön belül, vagy kívül -, ám valójában a szavazókörökben segédkezők megítélésén múlik, hogy mely szavazat érvényes, és melyik az, amelyik nem.
Akinek eddig kételyei lettek volna, mostanra az ő számára is kiderülhetett, hogy ezzel a népszavazásnak csúfolt szomorújátékkal nem szabad semmilyen közösséget vállalni.
Október 2-án, aki nem szeretné szembeköpni magát, maradjon otthon. (Jó idő esetén menjen el kirándulni.)
(NOL)
Bal-Rad komm: “...Október 2-án, aki nem szeretné szembeköpni magát, maradjon otthon..."
-Igen ám! De ez az otthonmaradásra buzdítás ez éppenséggel a könnyű csalás lehetőségének a felajánlása a döbrögista hordának!
A magyar választókat-mondjuk ki-megkerülhetetlen csapdába terelte bele a döbrögista horda. A csalás lehetőségét kizárólag úgy lehetne meggátolni, ha minden hordabéli szavazatszámláló minden ujjára legalább tíz-árgus szemekkel felügyelő- ellenőr jutna!
-Ha nem megyünk el-akkor is megoldják a megjelenés problémáját. Ha vért izzadnak is! Ha kell, reggelig körmölik a szavazatokat-aláírásokat! Ki tudja ellenőrizni?
CSAK EGYFÉLEKÉPPEN LEHET BIZONYÍTANI, HOGY ÚTÁLJUK MINDEGYIKET! A KEZÜNKBEN LÉVŐ BIZONYÍTÉKOKKAL! AZ “ELLOPOTT" SZAVAZÓCÉDULÁK KITERÍTÉSÉVEL!
Persze ahhoz legalább egy-másfél milliót kéne “ellopni"!
Pedig a tét nagysága miatt megérné!

http://www.balrad.com/2016/09/20/a-tet-nagysaga-miatt-megerne-a-lopas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön Döbrögi hóhérja?
  2016-09-20 17:44:36, kedd
 
  Jön Döbrögi hóhérja?

Közzétéve 2016-09-20


Távozik Colleen Bell amerikai nagykövet


Mindenképpen távozik a novemberi amerikai elnökválasztás után Budapestről Colleen Bell amerikai nagykövet.

A Barack Obama elnök által magyarországi misszióra 2014-ben kijelölt diplomata már néhány hete meghozta döntését a távozásról, amit nem fog befolyásolni az sem, hogy ki lesz az USA új elnöke - közölte a Magyar Nemzet.
A lap információi szerint Bell kissé belefáradt a magyar-amerikai kapcsolatok reménytelennek tűnő egyengetésébe. Pedig a demokratákhoz közel álló külképviselet-vezető a beszámoló szerint érezhetően javított az André Goodfriend ideiglenes ügyvivő nevével fémjelzett, 2013-2014 közötti időszak hangulatán, amikor súlyos diplomáciai konfliktussá fajult hat meg nem nevezett magyar köztisztviselő amerikai belépésének megtagadása korrupciós ügyletekre hivatkozva.
A nagykövet várhatóan a jövő év elején, legkésőbb kora tavasszal távozik, feladatait átmeneti jelleggel, az új nagykövet kinevezésééig David Kostelancik helyettes misszióvezető veszi át. A karrierdiplomata nemrég érkezett Budapestre, legutóbb az amerikai kongresszus Helsinki Bizottságának volt külügyminiszteri főtanácsadója.
(HVG)
Bal-Rad komm: Aligha kétséges, hogy ez már a Clintonné-adminisztráció lépése. Ez pedig azt jelzi, hogy a Gazda eléje kíván menni a kezébe maró Döbrögi nevű kutyája újabb akciózgatásainak.
Ha úgy tetszik: érkezik Döbrögi hóhérja! Bell művésznő gyenge kacsói és kényes gyomrocskája kevés a vérengzéshez!
Vajdánk pedig már alighanem bánja, hogy az első stabil kétharmadát nem arra használta fel elsőként, amire kellett volna. A NATO-latorszövetségből valő azonnali kiugrásra!
Lesznek gondjaink bőven! Örömünk legfeljebb csak káröröm lehet majd! “Ezt elqrtad ecsém!"-vigyoroghatnánk Döbrögi képébe. (Már ha egyáltalán lesz itt bárkinek oka vigyorgásra! Persze néhány új ebnek lesz!)

http://www.balrad.com/2016/09/20/jon-dobrogi-hoherja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar varangy félrenyom?
  2016-09-20 17:32:09, kedd
 
 

2016.sze.19.
Írta: Csaba Lőrincz

A magyar varangy félrenyom?


Miután Orbán Viktor és Szijjártó Péter is aláírta azt a kvótareferendumot, amelyik ellen ennek dacára is népszavazást hirdet a Fiatal Deviánsok Szövetsége, az oktatási politikusként és a KLIK egykori vezetőjeként egyaránt levitézlett Hoffmann Rózsa állítása, miszerint új pozíciójában "véletlenül rossz gombot nyomott az Európai Tanácsban" és ezzel megszavazta a menekültkvótákat, aligha hihető.

Márpedig ezt állítja a magyar Umbridge néven sokunk álmát megkeserítő képződmény állítása azért sem meggyőző, mert ezzel a tettével, továbbra is az amúgy is teljesen értékelhetetlen népszavazás körüli hisztériának ad további táptalajt. Ez pedig szinte teljesen kizárja az önkéntelenség körülményét.

Az említett módosító javaslatot téves gombnyomással szavaztam meg, és a gép már nem fogadta el a korrigálást. Egyébként a módosító nem került be a végső dokumentumba

- nyilatkozta az emberi oktatás volt államtitkára az Eurológusnak.

444

Ami azért is érdekes, hiszen a kötelező kvóta az Európai Tanács dokumentumában egyértelműen szerepel.

Jogos a kérdés: MIért?!

Az a tény, hogy Hoffmann Rózsa ezt megszavazta a népszavazás tükrében arra enged következtetni, hogy a kormányzat egyértelműen az EU ellen akarja uszítani a már teljesen összezavart és tanulatlan magyar népet. Máskülönben miért ültetnének egy olyan személyt döntéshozó helyzetbe egy ilyen súlyú ügyben, aki köznevelésért felelős államtitkárként úgy felsült, hogy azóta is vicc tárgyát képezi?

Így kell felfelé bukni, mondhatnánk, hiszen Hoffmann Rózsa nem sokkal a kormányváltás előtt még haladó szellemű és bizonyítottan hatékony oktatási terv kidolgozásán fáradozott. Ergo semmi oka nem volt a Fidesznek bízni benne. Ehhez képest - mint utólag ez egyértelműen bebizonyosodott - hősnőnk úgy tartja a nyelvét, hogy az mindenkori kormánynak a lehető legkényelmesebb legyen.

http://huvos.blog.hu/2016/09/19/a_magyar_varangy_felrenyom?utm_source=bloghu_mego sztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3598
  • e Hét: 9330
  • e Hónap: 20441
  • e Év: 173937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.