Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Durván elrángatták a riporternőt, mert kínos kérdéseket tett
  2016-09-21 20:55:30, szerda
 
  Durván elrángatták a riporternőt, mert kínos kérdéseket tett fel a TEK vezetőjének

ma, 11:34

A Hír Tv riportere azt akarta megtudni a Terrorelhárítási Központ vezetőjétől, hogyan lehetséges, hogy egy jogerősen, adócsalásért elítélt orosz állampolgár is vehetett letelepedési kötvényt.

Hajdu Jánost a Magyar Honvédség és a TEK lövészeti bemutatóján próbálták szóra bírni az orosz bűnözővel kapcsolatban, de Hajdu először teljesen másról kezdett el beszélni:

Riporter: Amikor ugye a letelepedési kötvényt kérelmezőket vizsgálják?

Hajdu: Hát ezen a lőtéren a következőket fogják látni. A miniszter úr megérkezése után lesz egy olyan bemutató, ami...egy olyan lövészeti bemutató...mondjuk azt, hogy...másfél-két évvel, mióta együtt dolgozunk szorosabban, azóta végzünk. Tulajdonképpen maga az együttműködés legalább húsz évre tekint vissza a katonákkal. Itt pedi egy ilyen...hát egy taktikai lövészbemutató lesz. Köszönöm szépen, viszontlátásra!

Majd miután ismét neki szegezték a kérdést, egy terepruhás a gallérjánál fogva ragadta meg és rántotta vissza a riporternőt. A videón a jelenet 3:30-tól látható:

http://video.mno.hu/data/videos/final/17/163559/163559_wvga.mp4




http://propeller.hu/itthon/3242481-durvan-elrangattak-riporternot-aki-kinos-kerde seket-tett-fel?utm_source=mm-2016-09-21&utm_medium=email&utm_campaign=Dur v%C3%A1n%20elr%C3%A1ngatt%C3%A1k%20a%20riportern%C5%91t%2C%20mert%20k%C3%ADnos%20 k%C3%A9rd%C3%A9seket%20tett%20fel%20a%20TEK%20vezet%C5%91j%C3%A9nek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Bundestag pártjainak számítógépein is szétnéztek az oroszo
  2016-09-21 20:40:39, szerda
 
  HELYESEN: a támadás célja a közvélemény HITELES TÁJÉKOZTATÁSA bizalmas iratok révén választási időszakban

akkor varhato,hogy ott sem fog ragadni a boritek!!!!

************


A Bundestag pártjainak számítógépein is szétnéztek az oroszok - izgalmassá tehetik a jövő évi választást

Informatikai támadás érte Németországban a szövetségi parlament (Bundestag) több pártját, a hatóságok orosz hírszerző szolgálatokhoz köthető hackerekre gyanakodnak, és attól tartanak, hogy a támadók bizalmas dokumentumokat szerezhettek meg, amelyeket a közvélemény befolyásolásának szándékával hoznak majd nyilvánosságra a 2017-es Bundestag-választás előtt - írja a Süddeutsche Zeitung című lap.




A müncheni lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportjának értesülése szerint augusztus 14-én és augusztus 25-én fertőzött e-maileket kapott a Bundestag számos politikusa és több pártszervezet.

A fertőzött levél egyebek mellett a Baloldal szövetségi pártigazgatóságához, a jobboldali CDU/CSU pártszövetség ifjúsági szervezetéhez (Junge Union) és a CDU Saar-vidék tartományi szervezetének vezetőségéhez érkezett. Saar-vidék azért is érdekes, mert ugyan nem tartozik a legfontosabb tartományok közé, de jövő márciusban helyi törvényhozási (Landtag-) választást tartanak a tartományban.

A leveleket egy hq.nato.int végződésű címről küldték, ilyet a NATO brüsszeli központjában használnak. A levelek szövege szerint a mellékelt linkre kattintva hozzá lehet jutni az atlanti szövetségnek az olaszországi földrengésről, illetve a törökországi puccskísérletről gyűjtött friss információihoz, de a link egy olyan szerverre vezetett, amely ártó szándékú programot, illetve kémszoftvert telepít a számítógépre.

Az adathalász támadás igen erőteljes lehetett, ezt jelzi, hogy a leveleket 70 olyan címre is elküldték, amelyet már nem is használnak. A szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) szerint az apt28 vagy Sofacy Group néven ismert hackercsoport hajthatta végre a támadást. A csoport nyugati hírszerző szolgálatok szerint az orosz katonai hírszerzés (GRU) és a polgári hírszerzés (FSZB) irányítása alatt áll.

A német hatóságok szerint az amerikai Demokrata Párt informatikai rendszeréből ellopott és a WikiLeaks kiszivárogtató portálon nyilvánosságra hozott több ezer e-mail ügye alapján félő, hogy a támadás célja a közvélemény befolyásolása bizalmas iratok révén választási időszakban.

(MTI)


https://m.kuruc.info/r/4/164044/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TUDTa?Már Októberben emelkedhet a benzin és a gázolaj jövedé
  2016-09-21 19:28:37, szerda
 
  Már Októberben emelkedhet a benzin és a gázolaj jövedéki adója

Napi.hu
2016. szeptember 20. kedd 20:31


A parlament júniusi adócsomagban fogadta el az árfüggő jövedéki adóemelést, amely már most októberben életbe léphet. Amennyiben a Brent olaj tartósan 50 dollár alatt marad, akkor emelkednek az árak. A NAV csütörtökön hozza nyilvánosságra a saját adatait, de a piaci adatok szerint a vizsgált időszakban 47 dollár volt az átlagos olajár, ami azt jelenti október elsején emelkedik a benzin és a gázolaj jövedéki adója -írja a Napi.hu.

A kormány a gazdasági átláthatóság jegyében tért át a tavaszi költségvetésre és az adótörvénykezésre. Így a 2017-es költségvetést és az elvileg 2017 januárjától érvényes adószabályokat is elfogadták idén júniusban a parlament nyári szünete előtti napokban. A kormány által beterjesztett adójavaslatban szerepelt, a jövedéki adó azon módosítása, hogy ha az olajár tartósan 40 vagy 50 dollár alatt marad hordónként, akkor automatikusan megemelnék a jövedéki adó mértékét. A parlamenti "vitában" végül a lehető legrosszabb verzió jött ki: nem az autósoknak kedvező 40 dolláros határt, hanem a költségvetésnek kedvező 50 dollárt fogadták el a kormánypárti képviselők és nem január elsejétől, hanem már szeptembertől hatályba lépett az új metódus. Így az első adóemelésre már október elsején sor kerülhet.

Az elfogadott törvény szerint akkor emelkedik a negyedév első napján az adó, ha a megelőző negyedév első 75 napjának - jelen esetben július elseje és szeptember 15-e között - napi középárfolyam 50 dollár alatt maradt. A pontos számot a NAV/NGM páros szeptember 22-én hozza nyilvánosságra - vagyis ekkor jelentik be az adóemelés/adócsökkentés tényét is. Az adó mértékét minden negyedévben felülvizsgálják, így legközelebb a karácsony előtti napokban jöhet az újabb emelés vagy csökkentés bejelentése.
Tuti az adóemelés

Az Investor.com adatai szerint a vizsgált időszakban a Brent átlagára 46,91 dollár volt - vagyis az jelentősen elmarad a 50 dolláros határtól, így október elsején nagy valószínűséggel áremelés jön a kutakon. Ráadásul mint az látható alig volt a vizsgált 75 nap során olyan, amikor 50 dollár felett lett volna a napi árjegyzés. Az NGM korábbi közleményéből az is kiderül, hogy ez a benzin esetében a jövedéki adó literenkénti 5 forintos, a gátolaj esetében plusz 10 forintos emelést jelent. Ám benzin és a gázolaj egy különös termék: itt még az adót is adóztatják, ugyanis jövedéki adósított árra dobják rá a világrekord 27 százalékos áfát, így benzin literenkénti ára október elsejétől 6,35 forinttal, a dízel pedig 12,7 forinttal emelkedhet, amennyiben a piaci hatások (olajárváltozás, dollár-forint keresztárfolyam) nem módosítanak a kútárakon.

A kormány különösebben nem indokolta jövedéki adóemelést: az NGM legutóbbi közleménye azzal édesítette meg a rossz hírt, hogy a többletbevételeket közútfejlesztésre költik. Ám a költségvetés egyszerűen nem így működik, hanem a néhány milliárd forintnyi pluszbevétel eltűnik majd a többi bevétel között. Az első félévi üzemanyag-forgalmazási adatokkal számolva, az utolsó negyedévben a büdzsé 7,6 milliárd forint pluszbevételre tesz szert az emelés révén, a benzinből 1,9, míg a gázolajból 5,7 milliárd forintos extra bevétel keletkezik. Egész évben 984 milliárd forintos jövedéki adóbevételre számít az állam, vagyis a mostani emeléssel a többletbevétel még az egy százalékot sem éri el - igaz most csak egy negyedév számít.
Úszik a százmilliárdokban a kormány

Évközi adóemelésre akkor szokott egy kormány sort keríteni, ha a költségvetés nagy bajban van. Jelenleg nem ez a helyzet: az államháztartási hiány soha nem látott mélységekben van, épp azért mert olyan több száz milliárd forintos adóbevételekre tett szert az állam, amire a büdzsé tavaly tavaszi tervezésekor nem is gondoltak. Az egyik ilyen tétel a GE (ex General Electric) magyar leányával kötött megállapodás: a cég adóoptimalizációs ügylet keretében csak az idén 270 milliárd forintos extra adót fizet be költségvetésbe, amit jövőre újabb 270 milliárd követ.

Szintén nem számolt a költségvetés az MNB 50 milliárdos osztalékbefizetésével, vagy az állami földárverésekből befolyó 270 milliárd forinttal. Csak ez a három tétel 590 milliárd forintos extra, tehát terven felül bevételt jelent. Ilyen költségvetési környezetben döntött a kormány a jövedéki adó évközi emeléséről.

http://www.penzcentrum.hu/utazas/mar_oktoberben_emelkedhet_a_benzin_es_a_gazolaj_ jovedeki_adoja.1051482.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_ca mpaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hibátlan interjút adott Matolcsy György barátnője a Figyelő
  2016-09-21 17:19:40, szerda
 
  vajon ő akart nyilatkozni vagy a habonygépezet gondolta jó ötletnek?
milyen bajban lett volna a figyelő, ha csak ennyit nyilatkozott volna: "igen, pénzért szopok". ennyiből nem lehetett volna kétoldalas cikket írni
2010 óta eltelt 69 hónap x 1 700 000 Ft = 117 300 000Ft Ennyi egy jó közpénzes kurva keresete, de ez az az összeg, ami kiderült, nem vagyunk még a végén. A Figyelőnek nyilatkozott, tehát szabad a pálya, szabad feltárni az igazságot, szabad meneszteni Matolcsy Gyurikát.
Ami borzasztó, hogy valószínűleg be sem járt a munkahelyére, mert két diploma, négy idegennyelv elsajátítása azért időigényes + a szex.
ez nem nyilatkozat, hanem eddig tartott, míg a Cég pr-osai betanították neki, hogy mit mondjon.
"Miért ne lehetnénk mi, nők is gazdasági igazgatóhelyettesi pozícióban, amikor mi is ugyanannyit teszünk le az asztalra?"
jelen esetben csak egy pinát tett le az asztalra... már bocs. a mi pénzünkből.

Mit tesz le az asztalra...?!? Kondom + viagra

*****************


Hibátlan interjút adott Matolcsy György barátnője a Figyelőnek

erdelyip SZERELEM ma 14:57


Matolcsy György jegybankelnök eddig elmenekült az újságírók elől, amikor barátnőjéről, a jegybanki alapítványoknál dolgozó Vajda Zitáról kérdezték. Vajda viszont beleállt a dologba, és a Figyelőnek beszélt a munkájáról, a spiritualitásról, és kapcsolatáról az MNB elnökével.
"Nem bujkálunk, felvállaljuk"
Ezt válaszolta Vajda arra a kérdésre, hogy összetartoznak-e Matolcsy Györggyel.
A viszonyról több szó nem esik, nem kérdeznek rá, hogy mikor kezdődött a kapcsolat, és arra sem, hogy nem tartja-e problematikusnak, hogy milliós fizetést kap közpénzből, most éppen a jegybanki alapítványoktól, miközben az MNB elnökével jár.
A beszélgetésben néha olyan megfejtések hangzanak el, mintha azokat valamilyen ingás vagy gyógyító hegyi kristályos könyvből másolták volna ki.
Például
"(...) a mai világban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Kelet és a Nyugat kapcsolatát. Tanulhatnak egymástól."
"Látjuk azt, hogy a Nyugat hanyatlik, miközben a Kelet egyre inkább felemelekedik."
"Nem lehet mondani, hogy egy ajurvéda típusú gyógymód a megfelelő, ki kell egészíteni a Nyugati gyógykezelésekkel"
Kiderül viszont az interjúból, hogy Vajda Zita szerint ő szakmai okokból került igazgatóhelyettesnek az MNB-s alapítványhoz. Többször beszél arról, hogy dolgozott a Morgan Stanleynél, hogy onnan továbbképzésre küldték, és hogy "kőkemény" állásinterjún jutott be a céghez, ezek szerinte mutatják, hogy ő igazán ért ahhoz, amivel megbízták. Ez ha jól értem most jórészt az indiai gazdaság tanulmányozása, ami azért is szerencsés, mert úgy tűnik általában is oda van az indiai kultúráért.
Az NGM-be anno azért került, mert be akart szállni a 2010-es kormányprogram megvalósításába, és abban sincsen semmi különös, hogy onnan meg az MNB-be követte Matolcsy Györgyöt, amikor gazdasági miniszterből jegybankelnöknek nevezték ki.
"A globális gondolkodás, a nemzetközi kapcsolatok mindig is érdekeltek, ezért vállaltam el, hogy a nemzetközi utazások szervezésével foglalkozzam."
Így emlékszik az MNB-nél töltött időszakra.
Egyébként hiszik vagy sem, Vajda Zitának is szerepe volt benne, hogy gazdasági értelemben Magyarország nem jutott Görögország sorsára:
"Meggyőződésem, jelentős részben annak köszönhető, hogy Magyarország elkerülte a görög utat, mert nemzetközi kutatásokat végeztünk ezen a szakterületen."
Nem csak ő került szakmai munkája alapján a Matolcsy felügyelte közpénzek közelébe, édesanyja is dolgozott az alapítványoknak. Húgának trafikos cége van. Erről Vajda azt mondta, hogy
"Édesanyámmal kapcsolatban csak annyit szeretnék elmondani, hogy egy kiváló könyvelő. (...) Húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász."
Arra a kérdésre, hogy beszélgetett-e valaha keleti filozófiákról Matolcsyval, és hogy a jegybankban használnak-e "keleti tudományokat", Vajda Zita így felelt:
"Spirituális szempontból nem beszélgettünk ilyen témákról."
Összességében Vajda próbálja feminista irányba vinni a történetet.
"Miért ne lehetnénk mi, nők is gazdasági igazgatóhelyettesi pozícióban, amikor mi is ugyanannyit teszünk le az asztalra?"

http://444.hu/2016/09/21/hibatlan-interjut-adott-matolcsy-gyorgy-baratnoje-a-figy elonek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet a Fidesznek: Egy népszavazást nem lehet ellopni, de a
  2016-09-21 17:02:04, szerda
 
  Üzenet a Fidesznek: Egy népszavazást nem lehet ellopni, de azért ti megpróbáljátok!


2016.09.20. 19:11

Aki azért megy el a népszavazásnak nevezett Orbán Viktor féle figyelemelterelésre mert akkor pont jól érzi magát, érti a kérdést amire válaszolnia kell, az biztos teljesen beszámítható is elmeállapotilag. Nem úgy mint a jegybank elnöke, aki bizonyítottan hülye a cselekedetei alapján. Ilyen esetben nyugodtan végiggondolhatja a fülke magányában az ember mint választó a maga fontosságát, és ennek megfelelően húzza be azt a bizonyos ikszet a neki megfelelő helyre, ami a legtöbb ember esetében semmilyen következménnyel nem jár majd az élete alakulására. A Fidesznek és Orbán Viktornak viszont nagyon fontos lenne ne értsék a kérdést, ne is figyeljenek oda arra amit az jelent, inkább az lebegjen a szemük előtt a kedves honpolgároknak amit annyira igyekeznek letolni a torkukon. Nevezetesen mindenki gyűlölje előre azokat a menekülteket, akik még nincsenek is az ország területén.
Más emberek nyomorúságát nagyon szépen ki tudja használni a magát nemzetinek nevező kormány, aki ugye senkit nem hagy az út szélén. Már ha neki kedves az illető. Ha pont nem az, és megfelel ellenségnek, mert éppen arra van szükség hogy valakire rá kell tolni a felelősséget a kormányzásban elkövetett hibák miatt, akkor minden eszköz bevetésre készen áll a kezükben a szájukat elhagyó ordas hazugságok során, a félelem fokozásán keresztül, a gyűlölet szításán át, a céljuk elérésére. Bármire képesek, csak sikeresen eltereljék a figyelmet magukról, ahogy éppen ellopják az ország jövőjét, vagyonát.
Ez a nagy nemzeti lopkodás már nagyon ment a Fidesz háza táján, Orbán Viktor lassan nem is tudja követni a nevén nem levő vagyona nagyságát. Kis politikusok, nagy gazemberek, szégyenlős háttéremberek, kormánypárti képviselők, mind mind nagy sietségben hordták haza a közbeszerzéseken pofátlanul túlárazott pályázatok hasznát, árulták a letelepedési kötvényt, melynek veszteségét majd kifizeti a hülye adózó, eladták a fél belvárost, felosztották maguk között a földet, lerabolták a gazdaság jövedelmező területeit. A család is kivette a részét a harácsolásból, feleségek, gyerekek, sógorok, unokatestvérek alakították át a közpénzt, igyekeztek annak eltüntetni a jellegét. Kellet valami ami erről eltereli a figyelmet, és lehetőleg egymással is szembefordítja az ország lakosságát. Na erre pont jókor jöttek a menekültek.
Orbán Viktor elővette a saját maga által lebutított népszavazás lehetőségét, noha tudta annak szabályait utólag már nem tudja a maga javára átírni. Nem baj-gondolta- majd ellopja. A népszavazás fontos dolog lenne a demokráciában, de a kormány pont ezért nem akarta alkalmazni, főleg ha eddig nem is állt érdekében. Most ezt eléggé beszopta, de ezzel kell neki túlélni a jelen helyzetet. Ezért vet most be Orbán Viktor mindent a népszavazás mellett, fél az érvénytelenségtől. Mert az érvényességhez el kell menni a szavazóképes állampolgárok felének, ennek elérése pedig a második lopási ciklus közepén még neki is kihívást jelent. A menekültek nem az öszödi beszéd, amit még ellenzékiként felhasznált, sokan nem is találkoznak olyan emberrel aki a háború és az éhínség elől menekül. De azért Orbán Viktor megpróbál belőlük gazembert formálni, és sokan vevők is rá.
De azért nem árt a számokkal tisztában lenni. A 2014-s országgyűlési választásra elment a szavazóképes lakosság 61%-a, ami alacsony részvételnek számít. A Fidesz ebből behúzott 44%-ot, de akkor még tartott a rezsicsökkentés kábítása. A Jobbik, aki most valamiért a kormány oldalán van ennek az értelmetlen kérdésnek a megválaszolása során ehhez még akkor hozzárakott olyan 20%-ot. Na ebből kiindulva ezt most ki lehet számolni. 8 millió szavazó 61%-ának a 64 % az mennyi? Kis segítséggel, ha nem a jegybank számol ez olyan hárommillió százezer szavazat. Ha minden úgy lesz, mint 2014-ben, és mindenki elmegy aki akkor ott volt. Legyen pár százezer a magát baloldalinak gondoló közül aki szintén most elmegy, és vagy érvénytelent húz be, vagy maga is bedől a kampánynak. Necces a négymillió, nagyon necces. Na jó, drága magyar testvéreink akik a kormánytól kaptak állampolgárságot, most úgy érzik minden felelősségvállalás nélkül ismét nyugodtan beleszólhatnak az ország belügyeibe, még hozzáraknak valamennyit. Még mindig necces, és ez egy nagyon optimista számítás.
Tehát csak az eredmény ellopása, vagy meghamisítása marad, hogy érvényes legyen. Na a Fideszben ehhez megvan minden képesség, nem fog nekik lelkiismeret furdalást okozni az eredmények elcsalása. Még ha érvénytelen is lesz, akkor is ellopják az eredményt, sikernek beállítva még az országgyűlési választásokig beszélni fognak róla. Inkább erről,mint az ellopott pénzekről, az egészségügy helyzetéről, az oktatásban kialakult káoszról, a hozzá nem értő kormányzásuk következményeiről, az alacsony bérekről, a külföldre menekült családtagok munkavállalásáról. Népszavazás ide, menekültek oda, ezt a bandát már régen el kellet volna zavarni olyan magyaros módon, vasvillával, lámpavassal, börtönnel együtt, nem még vitatkozni velük, meg várni a józan eszük beismerésére. BANDITA.




http://banditapolitika.blog.hu/2016/09/20/uzenet_a_fidesznek_egy_nepszavazast_nem _lehet_ellopni_de_azert_ti_megprobaljatok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még többen mehetnek külföldre, ha nem nőnek a bérek
  2016-09-21 16:44:50, szerda
 
  2016. 9. 21. 09:28|Magyar Nemzet - VG

Még többen mehetnek külföldre, ha nem nőnek a bérek


Egy lépésben és drasztikusan kellene csökkenteni a járulékokat a szakértők szerint ahhoz, hogy Magyarországon versenyképesek legyenek a fizetések. Ha nem növekednek hamarosan a nettó bérek, még többen mehetnek külföldre - írta a Magyar Nemzet.

Erősen rontja a magyar gazdaság versenyképességét, hogy hazánk a negyedik a béreket terhelő legmagasabb adókat és járulékokat összehasonlító, fejlett gazdaságokat összegző listán - nyilatkozta a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke a Magyar Nemzetnek. Eközben gondot okoz a munkaerőhiány is. Zara László kevés esélyt lát arra, hogy a megígért járulékcsökkentés kezelje a gondokat, szerinte a munkaerőhiány megoldásához képzési, lakhatási, toborzási-szervezési megoldások is kellenek.

Zara László szerint a foglalkoztatót terhelő járulékok csökkentésére, vagyis a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás mérséklésére lenne inkább szükség. Mint kifejtette, a foglalkoztatók jelentős, legalább 10 százalékot elérő, egy lépésben végrehajtott csökkentést már valóban megéreznének. Ám a mikrovállalkozásoknál még ennek a csökkentésnek sem lenne számottevő hatása, a kedvezmény mértéke nem volna elég egy-egy beruházás megvalósítására vagy új munkahelyek megteremtésére.


http://www.vg.hu/gazdasag/meg-tobben-mehetnek-kulfoldre-ha-nem-nonek-a-berek-4756 67?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Duterte azt üzeni az EU-nak, hogy basszák meg
  2016-09-21 09:09:03, szerda
 
  Tekintve, hogy egyetlen közel-keleti diktatúra sem szúrja a nagyhatalmak szemét, sőt, az amcsiknak egyenesen szövetségese egy része, valamelyik nagykutyának NAGYON a zsebébe nyúlhatott ez a pali a drogos dologgal.

*****************************

Duterte azt üzeni az EU-nak, hogy basszák meg

Herczeg Márk
külföld
szeptember 20., kedd 23:01


Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke ezt mondta arra, hogy bírálták a módszereit a kábítószer-kereskedelem elleni harcban, amiben több ezren meghaltak már.

Az Európai Parlament a múlt héten aggodalmát fejezte ki egy nyilatkozatban amiatt, hogy a Fülöp-szigeteki rendőri akciókban ,,rendkívül nagy számban ölnek meg embereket a bűnözés és a kábítószerek elleni fokozott kampányban". A képviselők felszólították a szigetek kormányát, hogy ,,vessen véget a törvénytelen kivégzéseknek, azonnal vizsgálja ki ezeket az eseteket, és kövessen a nemzetközi kötelezettségekkel és az emberi jogokkal teljes összhangban álló politikát".
Fotó: Noel Celis / AFP

Duterte Davao városban egy politikai tanácskozáson azt mondta:

olvasta az őt elítélő uniós bírálatot, és a válasza az, hogy ,,basszák meg".

Az elnök korábban Barack Obama amerikai elnököt kurvaanyázta, és gyalázta már Ferenc pápát és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt is. (MTI via Politico)


http://444.hu/2016/09/20/duterte-azt-uzeni-az-eu-nak-hogy-basszak-meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közszereplő Tolcsy bácsi nem közszereplő szeretője igen na
  2016-09-21 09:07:31, szerda
 
 
H. Andrea 2016-09-20

A közszereplő Tolcsy bácsi nem közszereplő szeretője igen nagy tévedésben van

Egy kihűlt házasság: Matolcsy és Matolcsyné (Fotó forrása: Propeller)

Jófej leszek és eltekintek az alábbi történet potenciális ezotérikus vonatkozásaitól, külön és kiemelten a nyolcas számmal kapcsolatos vélt, avagy valós rettegéstől, mivel súlyosságát tekintve egy Kósa Lajos-féle spontán doorstep-performanszon is jóval túltesz az ügyön. Mivel tegnap nem volt alkalmam rá, most megragadom a lehetőséget. Hogy ne a menekültekre, migránsokra, kamunépszavazásra, gyűlöletkeltésre, a teljes kormánypárti gépezet vidéki haknijára és hazugságáradatára koncentráljunk, hanem az igazán fontos dolgokra.

Beszélhetnék arról is, hogy Matolcsy éppen ma gyengített egyet a forinton, de ittmaradt tegnapról az általa vezetett, az ország valaha legtekintélyesebb intézményei egyikének közleménye. Az MNB-ről van szó, amely (fene tudja, Habony éppen hol szívja az orrát) egy hét fáziskéséssel reagált a Népszabadság által felgöngyölített sztorira, amit valójában az MNB idióta kommunikációja buktatott ki a csontvázakkal teli szekrényből. Akarata ellenére. Ezért aztán már mindenki tudja, aki akarja, hogy Tolcsy bácsi vénségére becsajozott, válik polgármester feleségétől, és a nála 30 évvel fiatalabb Vajda Polihisztor Zita körül legyeskedik.

A nol. hu cikksorozata tehát felgöngyölítette az új szerető irigylésre méltó pályafutását 2010-től napjainkig. Az NGM-ben került közel Tolcsy bácsihoz, ahova pályázat nélkül vették fel. Mert csak. Már itt is kibukott a zsenialitása, hiszen tették innen oda: a belgazdaságért felelős államtitkárságról az energiastratégiáért és otthonteremtésért felelős államtitkárságon keresztül a makrogazdasági főosztályig, a gazdaságtervezéstől a tervezés-koordiná­cióig mindenhez értett ő. Ez az ide-oda dobálás jellemzően olyankor fordul elő, amikor valaki szakmai munkára alkalmatlan, de kirakni nem lehet. Mert csak. Tolcsy bácsi pedig vitte magával. A Nemzeti Bank legjobban fizetett 4-5%-os állományába került, bruttóban 1,7 milliót keresett, majd a Pallas Athéné Alapítványokban egyszerre sok szék került a feneke alá, de családtagjai sem maradtak ki a jóból. (Erről ITT és ITT is elmondtunk, mit gondolunk.)

A történet egy hét után, azaz tegnap vett még cinikusabb fordulatot, midőn az MNB - a sikersztori kirobbantója - közleményben tette helyre az idiótának nézett fejünket. Kiderült, hogy a Pallas Athéné Alapítványok elhatárolódnak minden olyan politikai célzatú támadástól, amely valótlan színben tünteti fel az alapítványok és tisztségviselőik munkáját. Tolcsy bácsi magánhomokozója A jegybank úgy véli, a Népszabadság lejárató cikksorozatában rendre személyiségi jogokat sért, mivel a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnál dolgozó, India-kutató/jógaoktató/igazgatóhelyettes

Vajda Zita, valamint családtagjai nem minősülnek közszereplőnek.

A gaz napilap cikkei

azt sugallják, hogy nőként, pusztán többéves szakmai tapasztalattal és több diplomával nem lehet szakmailag érvényesülni.

A cikkek túlmutatnak ,,az újságírói szabadságon", és súlyosan sértik a magánélethez való jogot, továbbá az alapítványokat és Vajda Zitát hamis vádakkal illetik. Pedig mindennel szemben az igazság az, hogy

Vajda Zitát felkészültsége, szakmai hozzáértése alapján nevezték ki igazgatóhelyettesnek és kutatónak.

Miközben arról nem esik egy szó sem, hogy hány diplomás, hány nyelven beszél és mekkora nagy őstehetség. Úgyhogy Vajda Zita sajtó-helyreigazítást kezdeményez a Népszabadság több cikkének valótlan állítása miatt, továbbá a személyiségi jogainak és jó hírnév megsértése miatt a Pallas Athéné Alapítványokkal közösen megteszi feljelentését - írja közleményében a pártállam egyik kifizetőhelyévé silányult jegybank.

Nehéz bárhonnan is racionálisan megközelíteni ezt a cinizmus csimborasszója típusú történetet, amelyben a közszereplő Tolcsy bácsi szeretőjének egy hét alatt leesett, hogy ő nem közszereplő, ezért kikéri magának és a jó hírnevét emlegeti. Valaki felvilágosítana engem is, hogy ezt így hogy? Mert azt például értettem, pedig nem akartam, hogy én nem vagyok közszereplő és ennek ellenére a személyes adataimmal visszaélnek a rendszer katonái. Bűncselekmény, ezt ők is tudják, de nem érdekli őket. Ám Zituka, aki nemcsak szép, de okos is, aki története nyilvánosságra kerülése után azonnal elérhetetlenné tette nagyértékű, Indiáról szóló blogját és Facebook-oldalát is, vajon melyik részét nem érti annak, hogy aki eszmei pillanatban közpénzből dőzsöl, az akkor is közszereplő, ha nem éppen a Nemzeti Bank elnökének a szeretője? Arról volt szó, hogy szakmailag felkészült, tájékozott és mindenhez ért, akkor mégis kinek az ötlete volt ezt a nyilatkozatot kiadni? Politikai lejáratókampány? Ki ellen? Tolcsy ellen? A véreres igazság lejáratás? Értem.

Ez a megkésett szerecsenmosdatás igazán lenyűgöző. Merthogy Vajda Zitát egyáltalán nem zavarta, hogy egyélőistene és szeretője közpénzek százmilliárdjait igyekezett megfosztani jellegüktől (és de majdnem sikerült is). Nem zavarta, hogy munkatársai 90%-ánál (akik pontosan ugyanolyan felkészültek és tapasztaltak, mint ő) többet keres, hogy a hozzá hasonlóan fontos munkát végzők nagy részét hülyének nézték, midőn a fizetésük többszörösét vágták hozzá.

Zituka drága tévedésben van. Senkit nem érdekelnek a gyengéd szálak, amelyek a jegybank elnökéhez kötik, sőt valójában meg sem kérdőjelezte senki a hozzáértését. És senki nem mondta, hogy többdiplomás nőként nem lehet boldogulni. Bár az kétségtelen, ha Tolcsy bácsi ráveti az ő szemének valamelyiket az illetékes hölgyre, úgy valamivel könnyebb. Senki nem firtatta a magánéleti líráját sem ennek a két embernek, akiket az Isten is egymásnak teremtett, pusztán azt kérte számon teljesen jogosan a sajtó, hogy miért abból a pénzből tömi ki a szeretőjét átlagon felül Matolcsy, amiről ő úgy ugyan úgy tudja, hogy elveszítette közpénz-jellegét, pedig egyáltalán nem.

Felháborító, hogy megint ugyanazzal az ocsmány áldozat- és mártír-kreálási gyakorlattal állunk szemben, amely ennek a hatalomnak elvitathatatlan ismertetőjegye. Nehogy már megint egy önjelölt huszon-harmincéves polihisztor legyen az áldozat. Orbán Ráhel analógiájára. Akit azért bántanak jogtalanul, mert az édes jó apja a miniszterelnök. A nem voltunk ott, nem közpénz, nem közszereplő, nem tehetünk róla, nem az emberek fizetik véget nem érő szappanoperából minden napra jut egy finom kis fejezet. Ezek az emberek Lázártól Rogánig a jó hírnevüket féltik, azért tesznek lépéseket, azért fordulnak az igazságszolgáltatáshoz, miközben gátlástalanul zabálják a közpénzt, aminek az útjából valahogy soha nem sikerül félreállniuk.

Vajda Zita nem közsszereplő, de közszereplővel viszonyt ápoló közpénzből kitartott szerető ne hivatkozzon a magánéletére és a jó hírnevére! Amikor ez a gennyes hatalom és annak fizetett szócsövei politikusok nem közpénzből élő magánszemély-feleségeit kurvázzák le gátlástalanul (igen, még mindig Tóbiás József feleségének méltatlan lejáratásán vagyok kiakadva), akkor Vajda Zita ne hivatkozzon a magánéletére! Mert senkit nem érdekel a rózsaszín felhőtől a lila ködig ívelő szerelmi története a jegybank elnökével, ne csúsztasson, ne dumáljon félre és mellé!

Az MNB, Matolcsy és Vajda súlyos tévedésben van, segítek: Vajda Zita nem lenne közsszereplő, ha Tolcsy bácsi a saját maga által összekapargatott pénzből tartaná el (mint ahogy Tolcsy bácsi kedves felesége sem volt közszereplő egészen addig, amíg Balatonpuruttya polgármesterévé nem vált). Csakhogy Vajda Zita 2010 óta a közpénz körül sündörög, a Matolcsy által vezetett állami intézmények, illetve az MNB alapítványok fizetik. Vajda adófizetői pénzből él, tehát ne keverjük bele a magánéletet a közpénzből fizetett pereputtyok átlátható jövedelmi viszonyainak megismerhetőségébe. Az MNB-t nem zavarja, hogy hűtlenül kezelik a közvagyont, hogy az elnök visszaél a pozíciójával, hanem hogy ez kiderült. Tipikus.

És miközben a sok megvezethető intelligens magyar állampolgár hörög a migránskampány árnyékában, korszakos lopások zajlanak az állami intézményekben. Vajda Zita az egyik ideáltipikus példája az önérzetes, gátlástalan, felkapaszkodott szeretőnek, aki sokkal többe kerül, mint amennyibe egységnyi migráns kerülne. Úgyhogy az utolsó szó jogán Vajda Zitához intézném szónoklatomat. Ha már Tolcsy képtelen diszkréten és elegánsan intézni a nőügyeit, ha már az MNB dilettánsok gyülekezete, akkor még mindig kínálkozik egy lehetőség Zituka jó hírneve megőrzésére: fel kellene mondani az alapítványoknál abból a legalább négy darab jól fizető állásból és elhelyezkedni a piacon. A közpénzektől kurva távol. És ha így is sikerülne ennyi sok pénzt összekapirgálni önerőből, akkor okkal lehetne a szakmai tapasztalatokra és a nyelvtudásra és felkészültségre hivatkozni. Sokan még a kalapjukat is megemelnék. Ha lenne nekem kalapom, akkor én is. Ellenkező esetben megmarad annak, ami most is. A vénülő jegybankelnök közpénzekkel indokolatlanul és érdemtelenül kitömött, butácska szeretőjének.


http://kolozsvaros.com/2016/09/20/a-kozszereplo-tolcsy-bacsi-nem-kozszereplo-szer etoje-igen-nagy-tevedesben-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kizárják Izraelt a FIFA-ból?
  2016-09-21 08:42:36, szerda
 
  Futbal antiszemitizmus.
A FIFA 10 ezer évig fizetheti a kárpótlást ezért!
A kizárás a 6 millió áldozat megtagadása lenne,ami a kárpótlás megduplázását vonná maga után!


***************************


Kizárják Izraelt a FIFA-ból?

Izrael eddig még sosem jutott ki a foci vb-re, - ám a 2018-as oroszországi játékokról hivatalosan ki is tilthatják. Az ország egy harmadosztályú csapat miatt bukhatja el a FIFA tagságot.

A Beitar Givat Ze'ev nevű klubot nem, hogy a nemzetközi futballban, de még a zsidó államban se nagyon ismerik. Az izraeli bajnokság harmadik osztályában játszó csapat azonban a következő hetekben könnyen világhírnévre tehet szert. Ugyanis a Haaretz információi szerint miattuk

zárhatják ki az országot a FIFA-ból.

Givat Ze'ev városa ugyanis a nemzetközi jog szerint nem is létezik. A tizenötezer lelket számláló települést 1977-ben alapították az 1967 óta izraeli megszállás alatt álló Ciszjordánia területén. A régiót a nemzetközi szervezetek soha nem ismerték el izrael részének. Az 1993-as oslói egyezmény óta pedig az Autonóm Palesztin hatóság része.

A város focistái legfeljebb a palesztin bajnokságban játszhatnának, ám a palesztinok illegális telepként tekintenek rájuk, ők pedig tudomást sem vesznek a palesztin önrendelkezésről. Szerintük ők Izrael területén élő izraeli állampolgárok - és ezt a nemzetközi joggal köszönőviszonyban sem levő álláspontjukat az ország futball szövetsége is elfogadja, így játszhatnak az izraeli bajnokságban. Csakhogy

ez szögesen ellenkezik a FIFA szabályzatával,

amely kimondja, hogy egy klub csak akkor játszhat egy idegen állam bajnokságban, ha ehhez az illetékes ország futballszövetsége hozzájárul. A palesztin futballszövetség - amely 1998 óta a FIFA teljes jogú tagja - azonban természetesen ilyen engedélyt nem adott ki.

Néhány évvel ezelőtt 66 európai parlamenti képviselő követelte a világszövetségtől, hogy e szabályszegés miatt zárják ki Izraelt, egy online petíció keretében pedig már több mint 160 ezer aláírást gyűjtöttek össze e célból. A kezdeményezés a jelek szerint lassan eléri célját. A Haaretz úgy tudja,

jövő hónapban a FIFA tárgyalni fogja az ügyet,

és nem kizárt, hogy végül Izrael tagságának felfüggesztéséről születik döntés. Ebben az esetben nem csak a válogatott lesz kitiltva a világbajnokságról, illetve az Európa-bajnokságról, de az izraeli klubok sem vehetnek részt a Bajnokok Ligájában és az Európa Kupában.


http://alfahir.hu/kizarjak_izraelt_a_fifa_bol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van rálátásom arra, mennyien akarnak kormányt (rendszert) v
  2016-09-21 08:22:49, szerda
 
 
Van rálátásom arra, mennyien akarnak kormányt (rendszert) váltani.


2016. szeptember 10. - by Shepherd



Úgy vélem, és ez lássuk be saját privát meglátásom, hogy a hazai rendszerváltó, kormányváltó erő mérete, (amire már azt lehet mondani, hogy az orbáni modell, a jelenlegi választási, törvénykezési, jogalkotó, joggyakorlói modell kinyiffantására törekszik...)



...meglehetősen csekély.



Nem a szándékot, hanem az akaratot minősítem. Lehet, hogy sokakban ott a szándék, de ez cselekvő, produktív akarattal nem párosul.

A blogbejegyzéseim pár tízezren olvassák, a mémeim gyakran százezren látják, a facebook felületem hetente háromszázezer embert ér el.

Azt gondolom ez reprezentatív minta.

És reprezentatívak a cikkek, mémek olvasottsága és a reflexiók mikéntje is.


Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján:



- Ne akarj másokon segíteni, mert mások problémája nem fontos

- Ne próbálj cselekvésre buzdítani a hatalommal szemben, mert nem fognak cselekedni

- Ne mutass rá logikai ellentmondásokra (Pl: Morvay Krisztina EU parlamenti képviselő az EU ellen lázít, de Ő és a csapata havi tízmilliós fizetést kap az EU-tól), mert nem értik a logikai érvelést.

- Ne állj ki a nők, gyerekek, melegek, kisebbségek, elnyomottak jogai mellett, mert nem értik meg miről beszélsz, és ha mégis, akkor meg legyintenek

- Ne beszélj arról, hogy az erőszakos bűncselekmények 90%-a családon belül történik, mert azokat migránsok, és cigányok követik el és kész

- Ne hivatkozz a KSH, a GKI, vagy a magyar közlöny adataira, mert Alekosz tudja az igazságot

- Ne gyűjts adományt, mert vagy nem adnak, vagy meggyanúsítanak, hogy ellopod.

- Ne foglalkozz szakmai alapon a magyar gazdasággal, mert nem értik, és nem is érdekli az embereket.

- Ne beszélj a megújuló energiáról, mert nem értik, és nem hisznek benne.

- Ne beszélj egymilliárd forintos csalásról, mert a közélet nem ismer százezer forintnál nagyobb összeget

- Ne támogasd az EU-t, mert az EU az voltaképp egy multi, aki rossz és adjon pénzt

- Ne írj két oldalnál többet, mert az túl hosszú.

- Ne írj gazdasági programot, ha az két sornál hosszabb, mert az túl sok, és túl bonyolúlt

- Ne használj idegen szavakat, mert nem értik.

- Ne beszélj az oktatás megmentéséről, mert legyintenek.

- Ne fogalmazz bonyolultan, ne írj összetett mondatokat, mert nem értik

- Írj helyesen, mert az fontosabb, mint negyedmillió éhező gyerek

- Ne vond kétségbe a hazafiságot, mert mindenki hazafi (a külhoni magyarok a legnagyobb hazafiak)

- Ne vond kétségbe a külhoni magyarok kötelességeit, mert csak jogaik vannak

- Ne beszélj az egészségügy helyzetéről, mert sóhajtanak... majd legyintenek.

- Ne beszélj arról, hogy 25 év alatt rontottak el mindent, mert akik épp ellenzékben vannak azok szentek.

- Ne beszélj civil rendszerváltásról, mert a civilek buta, korlátolt, és tehetségtelen emberek, akik nem értenek semmihez.

- Ne beszélj szakértői kormányzásról, mert nem hisznek a szakértők létezésében

- Ne beszélj a változás (rendszerváltás) időigényéről, mert két napod áll rendelkezésre, hogy 25 év minden problémáját megold

- Ne akarj szeretetre apellálni, a gyűlölet mindennél fontosabb

- Ne akarj helyi közösségeket építeni, mert a szomszéd tehenének megdöglesztése fontosabb

- Ne beszélj az Orbán, Lázár, Matolcsy, Kósa vagyonokról, mert morognak, majd legyintenek

- Ne beszélj elcsalt választásokról, mert morognak és legyintenek

- Ne beszélj jogállamról, mert nem értik mi az

- Ne beszélj igazságról, mert nincs rá igazán szükség

- ...és ne írj ilyen blogot, mert vagy leanyáznak, vagy lehülyéznek, vagy mindkettő.



2018-ban ezzel a társadalmi hozzáállással nem lesz rendszerváltás.

Van még a népeknek közel másfél éve változni...

...aztán találkozunk a Duna parton Orbán koronázásán, mert inkább hagyod, hogy király legyen, semhogy szembenézz azzal, hogy képtelen vagy látni a jelenlegi helyzetet, az ország gondjait, és problémáit, és bármit is tenni, hogy ez pozitív irányban megváltozzon.

És igen.


Anyámat!


http://shepherdszerint.blog.hu/2016/09/10/van_ralatasom_arra_mennyien_akarnak_kor manyt_rendszert_valtani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 809
  • e Hónap: 4554
  • e Év: 158050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.