|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016-09-23 22:38:45, péntek
|
|
|
Koriander falafel tahinikrémmel
Hozzávalók
A falafelhez:
6 dkg (1/2 csésze) napraforgómag
6 dkg (1/3 csésze) tökmag
2 evőkanál korianderlevél
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt koriander
6 db beáztatott és feldarabolt szárított paradicsom
1 gerezd összesajtolt fokhagyma
1 fej finomra vágott mogyoróhagyma
6 dkg (1/2 csésze) zöld vagy fekete olívabogyó
1 csipetnyi füstölt paprika
1/2 teáskanál tengeri só
A tálaláshoz:
vegyes zöldsaláta
A tahinikrémhez:
3 evőkanál tahini
2 teáskanál nyírfacukor
2 evőkanál citromlé
1 csipetnyi tengeri só
Elkészítés
A falafelhez szükséges összes alapanyagot konyhai robotgépbe tesszük, és összedolgozzuk, amíg teljesen el nem elegyedik. Dió nagyságú gombócokká gyúrjuk, és egy sütőlemezre helyezzük. 45 fokra előmelegített sütő legalacsonyabb polcára tesszük, és nyitott ajtónál, 8 órán vagy egy éjszakán át hagyjuk aszalódni, amíg meg nem keményedik.
A tahini elkészítéséhez turmixban lágyra és krémesre dolgozzuk 2 evőkanál vízzel az összes alapanyagot. Tálaláshoz tányérra helyezzük a zöldeket, rájuk tesszük a falafelt, és a krémmel dúsítjuk. Nagy adag vegyes zöldséggel vagy tortillába, esetleg cukkinitekercsbe csomagolva kínáljuk.
Recept és fotó: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013.
Megjegyzés
Forrás: Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2016-09-23 22:35:02, péntek
|
|
|
Hagyományos tökös-mákos rétes
Hozzávalók
50 dkg gyalult tök
só
20 dkg kristálycukor
10 dkg tejföl
1 db tojás
15 dkg darált mák
1/2 teáskanál vaníliás cukor
1/2 db biocitrom
5 dkg mazsola
1 csomag konyhakész réteslap
0,5 dl olaj + a tepsihez
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A megtisztított tököt félbe vágjuk, eltávolítjuk a magjait, majd a húsát legyaluljuk, és összekeverjük 1 csipet sóval és 5 dkg cukorral.15 percig pihentetjük, azután kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet.
Kikeverjük a tejfölt a tojással. A darált mákot összeforgatjuk a megmaradt kristály- és a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával, a tökkel, a tojásos tejföl felével, továbbá a megmosott, lecsepegtetett mazsolával.
3-4 db réteslapot meglocsolunk az olaj felével, és egymásra helyezzük őket. A tésztát óvatosan egy tiszta konyharuhára tesszük, és az egyik hosszabbik oldalára halmozzuk a tökös töltelék 1/2-ét, majd a textília segítségével szorosan feltekerjük. Ugyanígy készítünk még egy rétest a megmaradt alapanyagokból.
A süteményeket egy kiolajozott tepsibe rakjuk, megkenjük meg a tetejüket a maradék tojásos tejföllel, és 30 perc alatt aranyszínűre sütjük őket a 150 fokra előmelegített sütőben. Felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Még ropogósabbak lesznek a rétesek, ha a sütési idő lejárta után kinyitja a sütő ajtaját, és a készülékben pihenteti a süteményeket 10 percig.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2016-09-23 22:31:26, péntek
|
|
|
Klasszikus sertésborda Budapest módra
Hozzávalók
8 szelet sertésborda (csont nélkül)
só
bors
0,5 dl olaj
A raguhoz:
10 dkg csirkemáj
1/2 fej vöröshagyma /
10 dkg gomba
10 dkg paprika
10 dkg paradicsom
8 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1/2 tk édes-nemes paprika
Elkészítés
A raguhoz a májat gondosan megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrás után kiszedjük szűrőlapáttal. A meghámozott hagymát felaprítjuk. A megtisztított gombafejeket felkockázzuk a megmosott, kimagozott paprikával és a paradicsommal együtt. A zöldborsót puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben.
Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a felkockázott szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk.Beleforgatjuk a paprikát, a gombát, a paradicsomot, továbbá a májat, sózzuk, borsozzuk, és pirítjuk 2 percig. Azután meghintjük pirospaprikával,hozzá öntjünk 30 ml vizet, és hozzákeverjük a leszűrt borsót.
A hússzeleteket megmossuk,szárazra töröljük, és kiklopfoljuk.Megsózzuk, megborsozzuk, majd oldalanként 1 percig sütjük őket a felhevített olajon. Raguvaltálaljuk. Vegyes köret illik hozzá. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés, felaprított petrezselyemmel.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
Ha a ragu hozzávalói a párolás során túl sok levet engednek, nagy lángon forraljuk el a felesleges folyadékot. Akkor lesz finom, ha szinte ,,pereg".
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2016-09-23 22:27:45, péntek
|
|
|
Hajdinás vargányaleves
Hozzávalók
80 dkg hajdina
5 dl olaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
1/2 teáskanál édes-nemes paprika
1 db babérlevél
1 db t. v. paprika
20 dkg vargánya
1 ág tárkony
1/2 csokor petrezselyem
1 ág zellerzöld
Elkészítés
Az átöblített hajdinát hideg vízben 3-4 órán keresztül áztatjuk.
Felorrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gyökérzöldségeket. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát, majd pirítsuk együtt további néhány percig. Megsózzuk a keveréket, azután lehúzzuk meghintjük pirospaprikával, és elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáadunk 5 dl vizet, továbbá a babérlevelet, és pirítjuk-pároljuk a zöldséges keveréket addig, amíg az összes folyadék el nem párolog.
Felöntjük 1,5 l vízzel, hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paprikát, a megtisztított, felszeletelt gombafejekkel együtt, felforraljuk, azután közepes lángon 5 percig főzzük.
A leveshez keverjük a leszűrt hajdinát, és további 15 percig főzzük. A zöldfűszerek lecsipkedett, felaprított leveleivel megszórva tálaljuk.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
Ha nem azonnal fogyasztod el a levest, akkor a hajdinát külön főzd meg sós vízben, és csak tálaláskor forgasd a levesbe.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2016. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
223 db bejegyzés |
e év: |
2929 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1682
- e Hét: 6196
- e Hónap: 11234
- e Év: 140941
|
|
|