Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
8 panasz, amelyet a fahéjas méz kiválóan orvosolhat!
  2016-09-26 23:22:54, hétfő
 
  8 panasz, amelyet a fahéjas méz kiválóan orvosolhat!

A méz és fahéj jótékony hatásai széles körben ismertek. Ez a két alapanyag külön-külön is, mind külsőleg, mind belsőleg az egészségünket szolgálja, de mi a helyzet a fahéjas mézes keverékkel? Milyen panaszokat képes gyógyítani ez a verhetetlen páros?





Fotó: Filantropikum.com

Az alábbiakban felsorolunk néhány egészségügyi problémát, amelyek enyhítésére ajánlatos kipróbálni ezt a könnyen elkészíthető csodakeveréket.

1. Fáradtság ellen
Fél evőkanál mézet oldj fel egy pohár vízben, majd tegyél hozzá egy negyed kanál őrölt fahéjat. Ezt a keveréket naponta kétszer, reggel és délután fogyaszd el.

2. Szív- és érrendszeri betegségek ellen

A cikket tovább olvashatod az alábbi linkre kattintva:

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
9 gyógynövény az ízületi fájdalmakra. A változó időjárás...
  2016-09-26 23:16:54, hétfő
 
  9 gyógynövény az ízületi fájdalmakra. A változó időjárás felforgatja a reumás testrészeket!

Bár a kánikula után semmire nem vágyunk jobban, mint egy kis lehűlésre, az ízületeink nem mindig érzik ezt ugyanígy. A hőmérséklet ingadozás és a légnyomás gyakran okoz szenvedést nekik. Olykor nem is lenne szükség követni az időjárásjelentést, olyan pontosan jelzik amikor időváltozásra kell számítani.






ó ismerni néhány fájdalomcsillapító módszert, nagymamáink kincset érő receptgyűjteményei között pedig biztosan találunk egyet, kettőt. Íme néhány egyszerű és könnyen elérhető ,,orvosság", amelyek megszabadítanak a kellemetlen fájdalomtól.

1. Facsard ki fél kg zeller levét egy gyümölcsprésben. Az így kapott italból kortyolgass napi háromszor 125 ml-t, három héten keresztül - függetlenül attól, hogy változik az időjárás, vagy visszatér a jó idő, a kúrához szigorúan kell tartanod magad, ha szeretnéd elérni a kívánt hatást.

2. Tegyél két kiskanál szárított tárkonyt (kb. 10 g) forrásban lévő vízbe (250 ml). Takard le egy fedővel, és hagyd főni tíz percen keresztül. Miután leszűrted igyál meg belőle akár 2-3 bögrével is naponta.

3. Egy kávédaráló segítségével őrölj meg 50 g koriander magot, - ehhez egy jó konyhai mérlegre lesz szükséged. Az így kapott port keverd össze zöld agyaggal, majd önts hozzá egy kis vizet, hogy pasztás állagot nyerj. A keveréket csavard egy gézdarabba, és borogasd vele a problémás területeket, 10-15 percen keresztül. Ismételd meg valahányszor szükség van rá.

A cikket tovább olvashatod az alábbi linkre kattintva:

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
9 szuper ok, hogy még ma elkezd a hideg vizes zuhanyozást!
  2016-09-26 23:11:42, hétfő
 
  9 szuper ok, hogy még ma elkezd a hideg vizes zuhanyozást!

Egy hosszú és nehéz nap után, egy kiadós és forró zuhany kétségkívül a legjobb dolog, ami velünk történhet. És valóban, a meleg víznek megvannak a maga jótékony hatásai a szervezetünkre.






A gondolat, hogy a csaptelep karját az ellentétes irányba csavarjuk, már nem tölt el annyira kellemes érzésekkel, de ha akár összeszorított fogakkal is képesek vagyunk néhány percig kibírni, a pozitív hatások nem maradnak el. Az alábbiakban bemutatunk egy néhányat ezek közül.

1. A sokkhatás
Ha nem érzed magad elég bátornak, akkor a jó hír, hogy nem szükséges egész idő alatt hideg vízzel zuhanyoznod. Sőt, sokkal hatékonyabb ha a meleg vizet az utolsó néhány percben hidegre váltod, ezáltal a szervezetednek egy természetes adrenalinlöketet adsz, ami nemcsak felébreszt, de energiát is ad a nap további részére.

2. Enyhíti a depressziót
A vízterápia egy ősi terápiás módszer, amely során különféle hőmérsékletű víznek tesszük ki a testünket. Amikor hideg víz alá merülünk, beindul az agyban a vérkeringés, és felszabadul az úgynevezett noradrenalin hormon, ami természetes módon ,,megdobja" a hangulatunkat. Talán ezzel magyarázható az is, hogy a tengerben való úszás legtöbb embert rendkívül jó érzéssel tölt el.

3. Sokkal egészségesebb lesz tőle a haj

A cikk folytatását az alábbi linkre kattintva olvashatod:

Forrás: http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Természetes gyógyír az eltömődött artériák, a magas vérzsír
  2016-09-26 23:00:36, hétfő
 
  Természetes gyógyír az eltömődött artériák, a magas vérzsír és megfázás kezelésére

A következő nagyszerű gyógyreceptet Németországban állították össze, három szuperegészséges gyümölcs, és fűszernövényből.






A gyógyital elkészítéséhez szükség lesz citromra, fokhagymára, gyömbérre, na meg némi vízre. Ez a keverék segít megelőzni a lerakodások felhalmozódását a vérerekben, így csökkentve a szívroham, agyvérzés kockázatát.

Elejét vehetjük a megfázásos, vírusos fertőzéseknek, mivel immunerősítő hatóanyagok vannak a készítményben, amely emellett még energiát is biztosít a szervezetnek. Ugyanakkor szabályozza a vérzsír-szintet is, és megakadályozza a szabadgyökök sejtekre gyakorolt káros hatásait is, mivel nagyon gazdag antioxidánsokban.

Hozzávalók:

- 2 liter tiszta víz
- 4 citrom héja
- 4 nagyobb egész fej fokhagyma
- egy kisebb gyömbér gyökér (kb 3-4cm)

Elkészítés:

A cikk folytatása az alábbi linken olvasható tovább:

http://filantropikum.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Békés, boldog hetet!
  2016-09-26 22:30:39, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és



 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 223 db bejegyzés
e év: 2929 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 302
  • e Hét: 2516
  • e Hónap: 16421
  • e Év: 146128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.