Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film Tavasz, nyár, ősz, tél… és tavasz
  2016-09-27 10:27:52, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2016-09-27 10:22:57, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2016-09-27 10:09:01, kedd
 
  Ezt a tulajdonságot a nők jobban értékelik, mint bármi mást, és jobban vonzza őket, mint a megnyerő külső, vagy a fergeteges humor, ez pedig az önzetlenség.

Mivel a kutatókat régóta érdekli, hogy miért is vonzódik mindkét nem az önzetlenséghez, különböző vizsgálatokat végeztek. A British Journal of Psychology lapban megjelent eredmények azt mutatják, hogy az önzetlen emberek nemcsak könnyebben találnak párt, de többet is szexelnek átlagos társaiknál. Ennek az egyén szempontjából persze megvan a maga aelőnye, de a kutatók szerint biológiai szempontból azért jó, mert így öröklődik az önzetlenség.

Maga az altruizmus sok mindenben megnyilvánulhat, azok, akik vért adnak, jótékonyodnak, vagy csak egyszerűen segítenek a barátaiknak, vonzóbbak az ellenkező nem számára. Az önzetlen férfiak több kalandról, partnerről, és szexről számoltak be, s az eredmény ez maradt azután is, hogy a kutatók kizárták a kérkedés esélyét.

Egy másik kísérletben azt vizsgálták, a nők milyen férfiakat találnak vonzónak. A jóképű, önző típusokat maximum egyéjszakás kalandokra választották, míg az önzetlen férfiakat hosszú távra. Fointosnak tartották ezt a tulajdonságot a kapcsolat és érthető módon a gyerekvállalás szempontjából is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a párválasztásnál nem veszünk figyelembe más tulajdonságokat is, és azt sem, hogy aki folyamatosan önkénteskedik, segít, és önzetlenül viselkedik, garantáltan több kapcsolathoz jut. De ha már fel akarjuk hívni magunkra a másik nem figyelmét, inkább ezzel próbálkozzunk, legalább teszünk is közben valami jót.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekességek
  2016-09-27 10:01:54, kedd
 
  Most először részesítettek kegyes halálban egy gyermeket a saját kérésére Belgiumban

A vonatkozó törvény 2014-ben történt módosítása óta első ízben részesítettek kegyes halálban egy kiskorút a saját kérésére Belgiumban
Belgium az egyetlen ország a világon, ahol korhatár nélkül engedélyezik ítélőképességük birtokában lévő, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kiskorúak számára az eutanáziát, s itt is csak 2014 februárja óta, amikor módosították a kegyes halálról szóló törvényt.

Az eutanáziát felügyelő szövetségi bizottság elnöke, Wim Distelmans a Het Nieuwsbladnak megerősítette, hogy ez az eset kivételes marad, és kizárólag reménytelen esetekben jöhet számításba.

Szerencsére csak nagyon kevés gyermeknél merül fel ennek az eshetősége, de ez nem jelenti azt, hogy meg kellene tagadnunk tőlük a kegyes halált mondta a professzor a lapnak.

A kiskorú páciens életkorát nem közölték, csupán annyit, hogy a betegsége végső stádiumban volt.

A belga törvény nem szab meg korhatárt, szemben Hollandiával, ahol csak a 12 évesnél idősebbek kérhetik a kegyes halált. Előírása szerint a kiskorú csak kilátástalan egészségi állapot és rövid távon várható halál, illetve csillapíthatatlan, állandó és elviselhetetlen fizikai fájdalom"esetén kérheti az eutanáziát.

Kérését egy orvos csoport, illetve független pszichiáter és pszichológus vizsgálja felül, és a szülei beleegyezésére is szükség van. A törvénymódosítás 2014-ben heves vitát váltott ki a katolikus Belgiumban, de a parlament egyes gyermekgyógyászok és a klérus ellenzése ellenére elfogadta.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2016-09-27 09:51:01, kedd
 
  Hogyan szültek a nők 100 évvel ezelőtt? - Így kellett bűnhődniük az édenkerti események miatt

Száz évvel ezelőtt alapvetően nők vették körül a vajúdó anyukát. Vizet forraltak, imádkoztak, elzavarták az aggódó apukát. A fájdalom könnyebb elviselése érdekében egy erős rongyot vagy törülközőt hurkoltak az ágy végéhez, mert a fájdalom szükséges volt, egészen pontosan elvárt és kötelező, ugyanis ez volt a nők jól megérdemelt büntetése az édenkerti bűneik miatt...
Az 1900-as évek elején, főleg hazánkban a legtöbb nő otthon, bábával szült

Orvost csak akkor hívtak házhoz, amikor valami probléma adódott. Rengeteg népi bölcsesség, és babona szövődött a misztikusnak tartott gyermekvárás és szülés köré - például, ha a méhlepényt körtefa alá ásták el, a következő gyerek biztos fiú lesz, míg ha almafa alá, akkor kislány.

Néhány évtizeddel később azonban elkezdődött a folyamat medikalizációja

Azaz egyre inkább orvosi probléma, betegség lett egy alapvetően természetes folyamatból. Nemcsak orvosok és védőnői hálózat épült a terhes nők köré, de megjelent egy sor új eszköz is, amivel vizsgálni lehetett az anyát és a babát is, illetve segíteni lehetett egy nehéz szülésnél. Ahogy a fertőtlenítés is egyre elterjedtebbé vált, kevesebb baba és anya halt bele a folyamatba.

Száz évvel ezelőtt alapvetően nők vették körül a vajúdó anyukát

Vizet forraltak, imádkoztak, elzavarták az aggódó apukát. Aztán ahogy egyre többet tudtunk meg a szülésről, már nemcsak meleg szappanos vízzel mosták le szülés előtt a nőket, de hígított fertőtlenítőszeres oldattal is. Ahhoz azért kellett egy kis idő, amíg nem zsírt használtak a megfelelő területek megolajozására, hogy könnyebben csússzon ki a gyerek.

A fájdalom könnyebb elviselése érdekében egy erős rongyot vagy törülközőt hurkoltak az ágy végéhez

A hurkot aztán a vajúdó nő szorongathatta, húzta, amikor jöttek a fájások. A fájdalom megélése azonban akkoriban nagyon is szükséges volt, hiszen a Bibliában is benne van, hogy ez a nők egyik büntetése az édenkerti események miatt. Aki pedig ezt kikerüli, az Istent hazudtolja meg. 1591-ben volt olyan asszony Edinburgh-ben, akit azért végeztek ki, mert különböző praktikák alkalmazása révén fájdalommentes szülése volt. Azt gondolták, hogy ha nincs fájdalom, akkor nem születik meg az anyai ösztön sem.

1853-ra sikerült eljutni a gondolatig, hogy a fájdalomcsillapítás nem az ördög találmánya

A nyolcgyermekes Viktória királynő Leopold fiának világra hozását például kloroform segítségével vészelte át.

A szülés után azonban általánosságban két-három hét ágynyugalmat és csendet javasoltak az asszonyoknak - már aki megtehette - , attól féltek ugyanis, hogy valami fontos szerv kiesik belőlük, ha megerőltetik magukat, vagy elapad a tejük a stressztől.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történet
  2016-09-27 09:24:53, kedd
 
  Egyetlen mondattal megmentette már széthulló házasságát. Hihetetlenül emlékezetes történet!

Együtt élni valakivel az egyik legjobb dolog a világon, de ugyanakkor egy nagy teszt is. Azt mondják, egészségben, betegségben is tartsanak egymás mellett ki a párok. De mi történik, ha ezt nem érzik így mindketten.
Richard Paul Evans, amerikai író sokáig egy tönkrement házasságban élt. Feleségével többször beszélgettek arról, hogy elválnak. Amikor már minden elveszettnek látszott, hirtelen rájött valamire ami megmentette a házasságát s melynek segítségével feleségével megtalálták az egymáshoz vezető utat.
Richardtól nagyon kedves volt, hogy megosztotta velünk ezt a történetet. Az is lehetséges, hogy Ön is tanul valami értékeset az alábbi elbeszélésből.
Legidősebb lányom, Jenna nemrég azt mondta nekem: Gyerekként attól féltem a legjobban, hogy elváltok. Aztán amikor 12 éves lettem, rájöttem, talán jobb ha elváltok a sok veszekedés helyett.
Aztán elmosolyodott mielőtt hozzátette: “Örülök, hogy sikerült megoldani a dolgaitokat.
Feleségem, Keri és én éveken keresztül veszekedtünk. Ha visszatekintek, nem tudom igazából mi is volt az, ami vonzott minket egymáshoz.
Minden együtt töltött nappal világosabb lett, hogy mennyire különbözőek vagyunk. Egyre több nézetkülönbség volt közöttünk. Mikor elutaztam hogy a könyvemet népszerűsítsem, igazi megkönnyebbülést éreztem.Viszont visszatérésem után minden ugyanúgy folytatódott.
Annyira megszoktuk, hogy veszekszünk. Szinte nem is tudtunk már békés beszélgetéseket folytatni. Állandóan a saját álláspontunkat védtük és szívünk körül egy falat építettünk fel.
Gyakran beszéltünk válásról. Éppen egy üzleti úton voltam, amikor rettenetesen összevesztünk a telefonon keresztül. Keri letett a kagylót, én pedig egyedül éreztem magam. Tele voltam frusztrációval, úgy éreztem, nem bírom tovább.
S akkor Istenhez fordultam, illetve ellene. Nem tudom lehet e imának nevezni azt, amikor valaki Istenhez imádkozik de kiabálva.
Bármit is tettem akkor, soha nem fogom elfelejteni.Éppen zuhanyoztam, Atlantában voltam a Rizt-Carlton szállodában. Kiabálva panaszkodtam Istennek, hogy a házasság rossz és nem bírom tovább.
Bármennyire is irtóztam a válástól, annak tudata, hogy együtt kell maradnunk, még nagyobb fájdalmat okozott. Össze voltam zavarodva. Nem értettem miért volt a házasságom Kerivel olyan nehéz.
Szívem mélyén tudtam, hogy Keri jó ember, s azt is tudtam, hogy én is az vagyok. Akkor meg miért nem jöttünk ki egymással?"
Végül is rekedt hanggal, kimerülve, összeestem a zuhanyban, leültem a földre és elkezdtem zokogni. De ekkor, legnagyobb kétségbeesésem közepette, felvillant egy szikra.
Rick, őt nem tudom megváltoztatni. Csak magadat. Innentől kezdve mondogatni kezdtem magamnak ugyanazt a mondatot: Őt nem tudom megváltoztatni, tehát magamat kell megváltoztatnom.
Egészen késő estig ismételgettem ezeket a szavakat, újra és újra. A repülőn is ugyanezt tettem végig utazás közben. Sőt, mikor hazaértem, és kinyitottam a bejárati ajtót akkor is, annak ellenére, hogy a feleségem rendkívül hidegen fogadott, szinte rám sem nézett."
Mikor aznap éjjel egymás mellett feküdtünk az ágyban, csak centiméterek választottak minket el mégis úgy éreztem kilométerekre vagyunk egymástól.
Ekkor ismét valami átvillant az agyamon és pontosan tudtam, mit kell tennem. A következő nap reggel Kerihez fordultam és ezt mondtam neki:"
Hogyan tehetem jobbá a napodat? Keri irritáltan nézett rám.Micsoda? - kérdezte.
Hogyan tehetem jobbá a napodat? ismételtem. Sehogy.-válaszolta Keri. Miért kérdezel ilyesmit?"
Mert komolyan gondolom" -válaszoltam. Szeretném tudni, mit tehetek, hogy jobb legyen a napod.
Cinikusan nézett rám s ezt mondta:Csinálni akarsz valamit? Akkor menj és takarítsd ki a konyhát.
Azt várta, hogy majd ideges leszek, de én csak bólintottam és kitakarítottam a konyhát.
A következő nap feltettem Kerinek ugyanazt a kérdést:Hogyan tehetem jobbá a napodat?
Összeszűkült szemmel ezt válaszolta: “Menj és rakj rendet a garázsban.
Nagy levegőt vettem. Már be voltam táblázva aznapra, s tudtam csak azért kéri ezt mert idegesíteni akar vele.
Legszívesebben felrobbantam volna, de csak azt mondtam, rendben." Felkeltem és két óra alatt rendet raktam a garázsban.
Kerinek fogalma sem volt mit gondoljon az egészről. Másnap reggel ismét feltettem a kérdést: Hogyan tehetem jobbá a napodat?"
Most nekem kellene ezt tőled megkérdeznem.-válaszolta Keri. Igen, de nem most. Most még nekem kell változnom. Tudnod kell, milyen sokat jelentesz nekem.
Fejét a mellkasomra hajtotta és ezt mondta: Ne haragudj, hogy ilyen szörnyen viselkedtem veled.
Szeretlek -mondtam neki.
Szeretlek - válaszolta.
Hogyan tehetem jobbá a napodat? - kérdeztem őt.
Csak töltünk együtt egy kis időt" - hangzott a válasz. Rámosolyogva ezt mondtam: Ezt én is nagyon szeretném
Ezt így folytattam egészen egy hónapon keresztül, megkérdeztem hogyan tehetem jobbá a napját. Viták már nem voltak közöttünk. Aztán egy nap Keri kérdezte tőlem:
Mit tegyek, hogyan lehetek jobb feleség?"
A köztünk lévő falak eltűntek. Gyakran beszélgettünk arról, mit várunk az élettől és arról, hogyan tehetjük egymást boldogabbá. Nem oldottuk meg minden problémánkat, néha vitatkoztunk még. De már egészen másképpen mint azelőtt."
Nemcsak hogy kevesebbet vitatkoztunk, de a viták már nem befolyásoltak minket. Mintha már nem is lettek volna ránk hatással. Nem volt már szándékunkban a másikat megsérteni.
Kerivel most 30 éves házasok vagyunk. Nemcsak szeretem a feleségemet de szeretek vele lenni, vágyom a társaságára. Szükségem van rá."
A közöttünk lévő különbség csak erősítette a kapcsolatunkat. Megtanultunk egymásról gondoskodni. De ami a legfontosabb, ismét szeretnénk ezt meg is tenni."
A házasság nem könnyű dolog. De persze vannak más dolgok mint a gyereknevelés, sport, írás melyek szintén fontos részei életemnek."
Párkapcsolatban élni a legnagyobb ajándék. Rájöttem, hogy, a házasság segít megoldani a legnagyobb problémáinkat is. Azt is felfedeztem, hogy a közöttünk történtek segítségével a házasság sokkal nagyobb értelmet nyert számomra"
Minden párkapcsolatban élő ember fel kellene hogy tegye partnerének ezt a kérdést: Hogyan tehetem jobbá a napodat?
Ez a szeretet.
Nem állítom, hogy ami velem és Kerivel történt, az mindenki problémáját meg fogja oldani. Nem is mondom azt, hogy minden házasságot meg kell menteni. De én nagyon hálás vagyok azért, hogy ez az ötlet az eszembe jutott.
Hálás vagyok, amiért a családom együtt van, s reggel a feleségem mellett ébredhetek, aki a legjobb barátom is.
Örülök, hogy néha most is, évtizedekkel később, egyikünk néha még megkérdezi a másikat reggel az ágyban: Hogyan tehetem jobbá a napodat?
Így érdemes kezdeni minden napot.


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Érdekesség
  2016-09-27 09:03:03, kedd
 
  Nem szereted a munkahelyed? Van megoldás!



Munkából hazafelé menet, térj be az első gyógyszertárba, és keresd a hőmérőket! Kérj egy végbél hőmérőt, amelyet a Johnny and Johnny forgalmaz. Lényeges, hogy ezt a márkát válaszd! Hazaérvén, zárd be magad után az ajtót kulcsra. Húzd be a függönyöket, kapcsold ki vagy némítsd le a telefonod, helyezkedj el a kanapén kényelmesen. Bontsd ki a lázmérő dobozát, és tedd fel az éjjeli szekrényedre. Vigyázz, nehogy eltörjön! Ezek után vedd ki a dobozból a használati utasítást és olvasd el a gyártó megjegyzését:
,,A Johnny and Johnny minden végbél hőmérőjét személyesen teszteli."

Most hunyd be a szemed, és hangosan ismételd:
,,Köszönöm Istenem, hogy nem a Johnny and Johnny minőségellenőre vagyok!"

Sose feledd, hogy mindig van olyan ember, akinek rosszabb a

munkája, mint a tiéd!


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Történetek
  2016-09-27 08:36:53, kedd
 
  Amikor fiatal voltam elhatároztam, hogy megváltoztatom a világot.

Ahogy telt múlt az idő rájöttem, hogy nem vagyok erre képes, ezért egy kisebb dologgal próbálkozom. Megváltoztatom a nemzetemet! Eltelt pár év és újfent rádöbbentem, hogy ehhez kevés vagyok, inkább megpróbálom megváltoztatni a városomat! Ahogy az előzőek úgy ez sem sikerült, így hát a családomon volt a sor. Talán őket meg tudom változtatni!

Öreg lettem.

A családomat sem sikerült befolyásolnom, de rájöttem! Ha fiatal koromban magammal foglalkozom, megváltoztatom a saját gondolkodásom, hatással lettem volna a családomra! A családom és én talán hatással lettünk volna a városkánk lakóira, akikkel közösen hatással lehettünk volna a nemzetünkre. És így talán elérhettem volna azt, hogy megváltoztassam a világot!

Ez a rövid kis történet hatalmas tanulsággal bír, még ha nem is gondolnád! Gondolkodj el rajta egy kicsit és nyisd ki a szemed!





 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Történet
  2016-09-27 08:29:16, kedd
 
  Hideg tél volt. A leghidegebb évek óta!

Rengeteg állat elpusztult az erdőben. Megfagytak.

A sünök kitalálták, hogy összehúzódnak szorosan az odújukban és így egymást melegítve átvészelik a telet. Összebújtak, és már nem is fáztak, de nem telt bele sok időbe, hogy észrevegyék a sebeket magukon, amiket a hozzájuk bújó társuknak a tüskéi okoztak rajtuk.

Nem lesz ez így jó, gondolták és eltávolodtak egymástól. Eltelt egy óra és újra vacogtak a hidegben, így hát választás elé kényszerültek:

Vagy külön válnak, és ezáltal eltűnnek a Föld színéről vagy összebújnak és elviselik egymás tüskéit.

Bölcsen úgy határoztak, hogy újfent összeölelkeznek. Eltelt pár hét és kitavaszodott, a sünök pedig boldog éltek tovább, együtt békességben.

Tanulság:
A legjobb emberi kapcsolatok nem azok, amikor tökéletes emberek kerülnek egymás mellé, legyen az szerelem, barátság, kollégák vagy csupán ismerősök! Meg kell tanulnunk együtt élni mások hiányosságaival, elfogadni azokat és őket úgy amilyennek születtek, és ezáltal megismerhetjük azt a csodálatra méltó, jó oldalukat is!


 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Szép napot mindenkinek!
  2016-09-27 08:24:50, kedd
 
 



Mindenkinek van egy önkorlátozó, kényelmi szférája, amit komfortzónának nevezünk.

Ha megnézed ezt a kis ábrát, láthatod, hogy minden olyan dolog, amiért érdemes élni a komfortzónán kívül található!

Ennek a komfortzónának pedig van van egy olyan érdekes tulajdonsága, hogy állandóan változik. Éppen vagy tágul vagy szűkül, de sosem stagnál. Na már most ha tágítod, ilyen (vagy teljesen mindegy milyen) kihívásokkal, akkor sokkal több olyan dologra képesnek tartod majd magad, amikre azelőtt gondolni sem tudtál volna! Ennek pedig az a hozadéka, hogy bátrabb, kezdeményezőbb, nyitottabb, befogadóbb leszel, türelmesebb másokkal és magaddal szemben. Kinyílik a világ! Lesznek céljaid, ha eddig nem voltak, és ezen célok elérése tovább gerjeszti ezt a folyamatot, aminek egy belső béke és boldogság lesz az eredménye, nem csak spirituális értelemben hanem racionálisan is.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 300 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 557
  • e Hét: 1080
  • e Hónap: 10263
  • e Év: 62971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.