Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Lázár János már százezer bevándorlóval riogatja a választókö
  2016-09-27 09:18:57, kedd
 
  100 fős hallgatóság előtt.

stirlic, gondolta lázár
hazaáruló, tolvaj geci, gondolta stirlic

szóval akkor ha mondjuk a fél ország nem megy el akkor a fél ország hazaáruló?
Kitoloncolják őket és a helyükre jöhetnek majd a szírek?

par szot mondhatott volna arrol az 1 milloó magyar emigransrol is, akik a fidesz miatt hagytak el a hazajukat es telepedtek le abban a csunya EU-ban!
Annyit is ér János bebizonyította már nem egyszer, hogy hazudni csípőből tud. Ez alól az sem menti fel, hogy parancsra hazudik.
Az a szörnyű, hogy ez az ember pontosan tudja, hogy amit beszél az simán faszság. Orbán beleugrott egy csapdahelyzetbe (felesleges népszavazás), ahonnan az egész szerencsétlen tolvajbanda igyekszik előremenekülni. Ha nem jön be a várt eredmény, hát azt nehéz lesz értelmesen megmagyarázni - bár nem is erre készülnek, hiszen azt gondolják még mindig, hogy minden magyar hülye. Majd az jön, hogy de a NEM győzött és annyi, kuss! Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy holnap reggel már kétmilliárd migráncs toporog a határunkon.

Drága János!
Ha az Európai Unió tényleg "betelepít" százezer bevándorlót/menekültet/migránst Magyarországra, és mind a százezer hivatásos tolvaj lenne, akik életvitelszerűen lopásból élnek, akkor sem tudnának összesen annyit lopni EGÉSZ ÉLETÜKBEN, mint ti EGY NAP alatt.


*******************************

Lázár János már százezer bevándorlóval riogatja a választókörzetét

Czinkóczi Sándor
Politika
szeptember 26., hétfő 18:48


A Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Kiszomboron tartott utcafórumán beszélt arról, hogy szerinte akár százezrek is érkezhetnek Magyarországra, ennyi ember pedig már tízéves időtávon megváltoztathatja a demográfiai viszonyokat.

A miniszter a napokban végigjárja a választókörzetét. Királyhegyesen például arról beszélt, hogy a bevándorlókkal nem lehet mit kezdeni:

Lázár János a 4200 lakosú Csongrád megyei Kiszomboron elmondta, az ott élőknek közvetlen tapasztalatuk van a migrációról, hiszen néhány kilométerre onnan tavaly több százezer ember lépte át illegálisan a határt. Hozzátette, hogy közülük 148 ezren itt regisztráltak Európában először, ez alapján pedig egyes országok felhatalmazva érzik magukat, hogy ide küldjék vissza ezeket az embereket, Magyarország pedig sehova nem tudja továbbküldeni őket.

A mintegy százfős hallgatósága előtt hangsúlyozta, a betelepítéssel szemben nincs már más eszköz a kormány kezében, csak az, ha elmondhatja, az emberek egységesen elutasították azt.

,,Aki lemond a részvételről, feladja saját hazáját"

-mondta Lázár, majd hozzátette, hogy ha kevesen vesznek részt a szavazáson, nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra Afrikából vagy a Közel-Keletről érkező embereket telepítsenek be.

Miközben Lázár a kvóta ellen kampányol a körzetében, a cseh és a szlovák miniszterelnökök már elismertét, hogy biztosan nem lesz kötelező kvóta, ezért ők már időpocsékolásnak tartják az erről való további tágyalásokat.

Egy kérdésre válaszolva Lázár lakossági fórumán elmondta, a kötelező betelepítés jelentősen eltérne az eddig tapasztaltaktól. Nem ideiglenesen kellene elhelyezni embereket - amíg menekültkérelmüket elbírálják -, hanem befogadni őket, lakást, szociális, egészségügyi ellátást, gyerekeiknek óvodát, iskolát biztosítva. Mivel az ország teljesítőképessége véges, ennek következményeként vagy kevesebb jutna azoknak, akik ilyen ellátásban részesülnek vagy több adót kellene fizetni. Ugyanakkor a hétvégén pont Orbán Viktor jelentette ki, hogy nem fogadunk el pénzt az Európai Uniótól a menekültválság kezelésére.

Azokra a felvetésekre reagálva, hogy a betelepítés csak néhány ezer embert jelentene, Lázár János kijelentette, nem az a kérdés, először hány ember jön, hanem az, hogy elkezdődik-e a folyamat. ,,Ha megnyitjuk a határokat", azt meghívásnak tekintik, és emberek milliói fognak elindulni Európa és Magyarország felé" - mondta.

http://444.hu/2016/09/26/lazar-janos-aki-lemond-a-reszvetelrol-feladja-sajat-haza jat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága honfitársaim helyenként hihetetlenek vagytok, basszát
  2016-09-27 09:09:41, kedd
 
  2016.09.26. 12:38 Fabius
Bazmeg!

Drága honfitársaim helyenként hihetetlenek vagytok, basszátok meg!



Tekintsünk most el attól, hogy én is el tudok képzelni a tegnapi robbantásról számtalan konspirációs elméletet onnan, hogy Mindenórás Tábornok így akarja felpörgetni a közhangulatot, odáig, hogy maga Allah adta parancsba a no-go zóna kiépítését a Király - Teréz körút sarkára, ha már, ugyebár.

De egyelőre annyit tudunk, hogy két rendőrnek gyakorlatilag az arcába robbant egy szögesbomba. (nyelvtannáciknak: szeges)

Így aztán az van, hogy én speciel konkrétan leszarom az Orbán vagy rendőr utálatotokat, teszek magasról bárki egyéni sérelmére, mert a hék lekapcsolták gyorshajtásért, nem vitézkedtek a szomszédos tyúkperben vagy tudjatököm micsodában. Helyette a kárörvendést látva elgondolkodom, emberek vagytok ti egyáltalán? Két szolgálatot teljesítő fiatal közel járt a halálhoz, erre az a legfontosabb, hogy megérdemelték és minek mentek oda? A robbantás motivációjáról, az elkövetőről - az esetleges megrendelőről - semmit a világon nem tudunk, de az üvöltve hirdetett verdikt lármája már elnyomja az együtt érzünk, jobbulást! - motyogását. Nem, hogy "je suis magyar rendőr" vagy francia zászló helyett rendőr igazolvánnyal összemontírozott faszbúk profilkép nincs, de a rendőrök állapotáért aggódás vagy együttérzés is alig.

Egész biztos normális dolog ez?


http://varanus.blog.hu/2016/09/26/bazmeg_787
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FEHÉR KALAP, KRUMPLIORr
  2016-09-27 09:06:33, kedd
 
  2016. szeptember 27., kedd

FEHÉR KALAP, KRUMPLIORR


Éppen akkorát durrant a Teréz körúti robbantás, amekkorára ahhoz volt szükség, hogy a Fidesz tematizálni tudja a közbeszédet a népszavazás előtti napokban.
A rendőrök sebesülése valószínűleg a szándékon túli károkozás műfajába tartoznak, habár, ki tudja?
Lehet, ők voltak a műveleti hulladék.
Talán eredetileg hajléktalanra lett optimalizálva az ügy, de menet közben koncepciót kellett váltani.
Mindenesetre ebben a történetben több a kérdőjel, mint a betű, a hatóságok pedig meglehetősen csúfos szerepet töltenek be, - ők a csodálkozó majom figuráját hozzák.
A rendőrfőkapitány hajtóvadászatot emleget, ami meglehetősen nevetséges.
Olyan, mint amikor a szavannára kicsődülnek a hajtók, de senki sem tudja, hogy milyen állatra is vadásznak éppen, merthogy nem mindegy, hogy antilop vagy rinocérosz az a vad, amelyik szembefordulhat velük.
Még Semjénnek is is tudnia kell, hogy a reggeli ima után milyen puskát vigyen a hóna alatt, ha libára megy, és milyet, ha a kereszténység ellenségeire vadászik.


A Rendőrség, mint fegyveres szervezet ritkán válik célponttá, most mégis azt a helyzetet akarjuk modellezni, mikor a nyúl viszi a puskát.
Olyan eset előfordult már, hogy egy adott rendőrre megharagudott egy bűnöző és elhatározta, hogy bosszút áll, de a Rendőrségre ezidáig még nem haragudtak meg, mint ahogy az időjárásra sem lehet megharagudni, merthogy a léte adottság, mellyel számolni kell.
Állítólag a két sérült járőrszolgálatot látott el, nem konkrét helyszínre és nem konkrét parancsra mentek, de én azért meghallgatnám erről az őket szolgálatba indító és eligazító parancsnok verzióját is, merthogy ez a történet így nem túl életszerű.
Lehet, nem sétálok eleget az éjszakai fővárosban, de a klasszikus rendőrjárőr (két talpas sétál az utcán és jelenlétével elrettenti a bűnt...) előfordulása ritkább, mint a fehér holló, vagy a tisztességes politikus, és erre most kiderül, hogy mégis létezik ilyen.
Innen már csak egy kis lépés a posztos rendőr, aki az utcasarkon álldogál és az eső elől névadójába - a fakabátba - menekül.


Aztán itt van a merénylő is, aki fehér kalapban közlekedik az éjszakai utcán a kamerák erdejében, nehogy ne tudja a nagyközönség követni a mozgását, ha megjelenik majd a médiában.
Ennyi erővel vörös villogót is szerelhetett volna a gatyájára, kerékpárüzletekben olcsóér megkapja, és nem néz ki hülyén, mint aki a nagykörúti csatornában akar süllőre horgászni.
Aztán bebújik egy szomszédos kapualjba és megnyomja a távirányító gombját akkor, mikor látja, hogy áldozata rendőr.
Aztán eltűnik, mint a büdösség.
Rendőrt megmerényelni valamennyi álmoskönyv szerint rossz ómen, a testület tagjait roppant morcossá teszi és nem biztos, hogy az elfogásnál a tettes nem kezd el menekülni, miközben a kezében fegyvernek látszó tárgyat tart, melyről halála után kiderül, hogy a tízórais zacskója.
Szóval kockázatos.


Ellenben merénylőnek lenni nálunk nem kockázatos, merthogy ezidáig a politikai hátterű merényletek tettesei vígan megúszták a dolgot, aki rajtavesztett, az is önkezével gyújtotta magára a Trabantot, mikor éppen bizonyíték gyártásával foglalatoskodott a titkosszolgálat műveleti igazgatójának eszmei irányítása alatt.
De aki rálőtt a Teve utcai Rendőrpalotára, az is megúszta, aki gránátot dobott a Lendvay utcai Fidesz-székház erkélyére az is, aki felrobbantotta Torgyán kukáját, az is, Szájer merénylője sem ül nehéz vasban, az Országház kapujának berobbantója is felszívódott - szóval az esély arra, hogy kalapos emberünket elkapják, meglehetősen csekély.
Mondjuk, ha a Rendőrség kezében lenne a nyomozás, még lenne esély, de itt az ügyészség fog nyomozni, márpedig Tuskó Hopkins is megmondta, ha nem akarsz egy névsorba bekerülni, fontos, hogy te olvasd a névsort...
Szegény rendőrlány remélhetőleg felgyógyul, majd kap valamilyen medált, mert humanizmus is van a világon, de Sztálin elvtárs óta tudjuk: ahol fát vágnak, hullik a forgács.
Márpedig errefelé fát azt aztán vágnak szorgalmasan, meg álszent pofákat is vágnak, míg csak a nép nem vágja pofán őket is.
A cél persze nem ez, a cél, hogy a nép féljen, mert aki fél az biztonságra vágyik, és hajlamos elhinni, hogy éppen ezek a gengszterek fogják megvédeni őt, meg a pénztárcáját.


Hát, majd meglátjuk.
Mindenesetre romlik a fiúk idegállapota, nem elég összeszedettek, régen azért jobban kidolgozták az akcióikat, most meg kiszámíthatóvá váltak, legalább ötven helyen prognosztizálták politikával foglalkozó közírók a várható terrorcselekményt.
Hiába, öregszenek ők is...

http://www.pupublogja.hu/2016/09/feher-kalap-krumpliorr.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Strache: Európának el kell ismernie Oroszország és a Krím új
  2016-09-27 09:01:37, kedd
 
 

Strache: Európának el kell ismernie Oroszország és a Krím újraegyesülését


Írta Orosz Hírek
2016-09-25 19:18


Európának el kell ismernie Oroszország és a Krím újraegyesülését, mert az tükrözi a félsziget lakóinak akaratát - mondta Heinz-Christian Strache az Orsztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a Welt am Sonntag című lapnak.

Úgy gondolom, hogy ez már politikai realitás - válaszolt Strache arra a kérdésre, hogy ő Oroszország részeként ismeri-e el a Krím félszigetet.

A népszavazás demokratikus és törvényes volt. Ott voltunk akkor és lehetőségünk volt meggyőződni arról, hogy az újraegyesülés összhangban volt a lakosság többségének érdekeivel - mondta.

Az osztrák politikus megjegyezte, hogy a Krím mindig is orosz volt, amelyen Hruscsov illegálisan adott tovább. Ha az emberek egy népszavazáson kimondták, hogy támogatják a visszatérést Oroszországhoz, akkor az a legjobb - mondta.

A kettős mérce

Strache azzal folytatta, hogy a nyugati országok kettős mércét alkalmaznak Oroszország és a Krím félsziget újraegyesülésének elismerését illető kérdésben. Nézzük meg Koszovót - mondta. A függetlenség egyoldalú kikiáltása egyértelműen a nemzetközi jog megsértése volt, azonban sem az EU, sem az Egyesült Államok nem bánta, hogy újra alkalmazzák a kettős mércét.

http://oroszhirek.hu/

http://oroszhirek.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óriáskalapács alatt – biztossá vált, elárverezi a korm
  2016-09-27 08:56:23, kedd
 
  2016. 09. 26. 20:51
CETA
szabadkereskedelmi egyezmény

Óriáskalapács alatt - biztossá vált, elárverezi a kormány az országot a multiknak

Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos budapesti munkalátogatásának legfontosabb üzenete talán nem is az, amit ő mondott, hanem hogy most már egyértelmű, hazánk kormánya egyértelműen az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) elfogadása mellett foglal állást. Mindez egy nappal a CETA-val kapcsolatos országgyűlési vita megkezdése előtt legalábbis visszás.

Az Európai Bizottság (EB) svéd biztosát kísérő konvoj 13:51-kor érkezett meg a magyar parlamenthez, Malmström asszony útja sietős volt az Országház I-es kapuja elé. Egyrészt mert a három bizottság is várta a beszámolóját, másrészt több civilszervezet is tüntetett a Kossuth téren a CETA-ratifikálása ellen.

Egy kis német segítség - fotó: Alfahír

Beszámoltunk arról, hogy 107 szervezet - köztük a Zöld Válasz nemzeti környezetvédelmi egyesület - írt nyílt levelet Szijjártó Péternek annak érdekében, hogy a kormányzat a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva foglalkozzon a szabadkereskedelmi egyezményekkel, és hagyjon fel a tárgyalásokkal.

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), Greenpeace Magyarország és a Védegylet által szervezett demonstráción Farkas István, az MTVSZ ügyvezető elnöke világossá tette:

"Nem szeretnénk, hogy a multik uralják Magyarországot, hogy a magyar kormány fölé emelkedjenek".

Az üzenet - fotó: Greenpeace

Megismételte, hogy a nyílt levelet aláíró több mint száz szervezet szerint nincs szükség a szabadkereskedelmi egyezményekre (így az Európai Unió és az Egyesült Államok között formálódó TTIP-re sem), egyben figyelmeztetett, a CETA ratifikálása - mások mellett - a magyar Alaptörvény által védett GMO-mentességre is valós kockázatot rejt, felszámolhatja az elővigyázatosság elvét és a zéró toleranciát.
Ne kockáztassunk!

Tudjuk, hogy bikkfanyelv, de ezen mondatok helyes értelmezésén múlhat Magyarország jövője. A CETA-ban ugyanis közös célkitűzésként szerepel ,,a biotechnológiai termékekre vonatkozó szabályozás által a kereskedelemre gyakorolt negatív hatások minimalizálása." A szabadkereskedelmi megállapodások lényege, hogy elsöpörje a kereskedelmi korlátokat, ilyen-olyan szabályokat.

Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország kampányfelelőse a demonstráción arra figyelmeztetett, hogy a Kanadával megkötendő, már lezárt szövegű egyezmény alááshatná a demokratikus jogrendünket. A környezetvédelmi szervezet aktivistája szerint alapvetően nem lenne szükség a befektetői bíróságokra, hiszen az Európai Bíróság is alkalmas lenne az állam és befektető közti peres ügyek lefolytatására.

Az üzenet - fotó: Alfahír

"Azt várjuk a magyar döntéshozóktól, hogy a ne támogassák a CETA-t. Mind a magyar országgyűlés október esedékes szavazásán, mind a következő Európai Tanács-ülésen mondjanak nemet az egyezményre és akadályozzák meg a CETA ideiglenes hatálybalépését is"

- foglalta össze követeléseiket Tömöri Balázs.

Az üzenet - fotó: Alfahír

Kedden kezdi meg a CETA-ról a vitát a magyar országgyűlés, míg október 27-én várhatóan az Európai Bizottság és a kanadai kormány ratifikálja a szerződést. Ezután az Európai Parlamentnek kell rábólintania a kontraktusra, és ha azt az EP is elfogadja, a tervek szerint 2017 elején ideiglenesen (ennek a szónak hazánkban van egy kis áthallása) hatályba is léphet az egyezmény. Malmström szerint akár 3 évbe is telhet, mire minden nemzeti parlament elfogadja a CETA-t, de addigra a szellem kiszabadulhat a palackból. Idetartozik, hogy mind az uniós, mind pedig a magyar parlamentben a szabadkereskedelmi egyezmény pártiak vannak többségben - a Fideszt is magába ölelő Néppárt az egyezmény mellett foglalt állást.

Kalapács alatt - fotó: Greenpeace
Kormányunk és pártunk

S ha már Fidesz. A közügyekkel foglalkozó hírfogyasztók nagyon jól ismerik azt a kormányzati fordulatot, miszerint "a kormány a parlamenthez fordult, hogy az döntsön". Hétfőn ez a kijelentés hangzott el ugyanis Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus, külügyminiszter egyeztetett Cecilia Malmströmmel; az Országházban arról tájékoztatta a sajtót, hogy a CETA-t illetően a kormány a parlamenthez fordult, hogy az döntsön, milyen álláspontot képviseljen a kormány október 18-án, amikor Brüsszelben végleges választ kell adni, támogatja-e az ország az egyezményt, és erről kedden kezdi meg az általános vitát az Országgyűlés. Hozzátette: külgazdasági szempontból Kanada fontos kereskedelmi partner, a kanadai befektetések fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban (ez amúgy nem igaz - és ezt még az államtitkára is a cáfolta: az észak-amerikai országgal mindössze csak az éves kereskedelmünk 0,2 százalékát bonyolítjuk le).

Biztos és miniszter - fotó: MTI

A tárcavezető ugyanakkor kifejtette azt is, Magyarország nyitott gazdasággal rendelkezik, a gazdaság külső aspektusa alapvetően határozza meg a nemzetgazdasági teljesítmény egészét, a magyar nemzetgazdaság sikere nagyban függ attól, hogy az exportteljesítmény és a beruházásvonzó képesség hogyan alakul.

A kereskedelmi biztost tüntetők várták a Budapesti Gazdasági Egyetem épülete előtt is. Az intézményben megtartott "Párbeszéd a polgárokkal" című rendezvényen Mikola Istvánnal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárával kiegészülve válaszolt a kérdésekre.

Az egyetem előtt - fotó: Alfahír
Nem ma kezdte

Malmström jó és dörzsölt politikus. Nem hiába, amerikai lobbistákkal kell tárgyalnia - s annak ellenére, hogy 500 millió európai ember sorsáról tárgyal multinacionális vállalatok képviselőivel, képes volt árnyékban maradni. Valószínűleg 10.000-ból 1 választópolgár ismerné fel, ha elsétálna mellette az utcán. Nagyfokú politikai manőverezőkészsége abban is megmutatkozott, hogy jól kezelte a kínos kérdéseket (egy kedves mosoly és alig érzékelhető témaváltás), valamint nagyon ügyesen ellenőrzése alatt tartotta Mikola államtitkárt is.

Malmström a hallgatósága számára kifejtette, hogy három fontos alapelvnek kell megfelelnie egy szabadkereskedelmi egyezménynek:

transzparensnek kell lennie,
"meglegyen az a benyomása a civilszervezeteknek", hogy van beleszólásuk a döntési folyamatokba,
illetőleg képviselje az európai értékeket.

Hangsúlyozta, hogy ezen megállapodások legfontosabb célkitűzése az akadályok leküzdése, amihez hozzákapcsolta a jogszabályok harmonizációját is. Ugyanakkor elmondása szerint vannak védett területek is, így az EU sztenderdjei szigorúbbak maradnak a mezőgazdaságban, mint ami az Egyesült Államok agráriumára jelenleg jellemző.

Forgalommal szemben - fotó: Alfahír

Elmondta, hogy azok a kérdések, amelyekben távol áll az Egyesült Államok és az EU álláspontja, nincsenek napirenden. Az viszont nehezen hihető, hogy csak a mobiltelefonok műszaki sztenderdjeiről tárgyalnak a felek.

A biztos szerint GMO-kérdésben nem fog változást hozni a CETA elfogadása, igaz ezt később árnyalta, akkor már elmondta, hogy

"lehetetlen mind a 28 tagállam érdekeit figyelembe venni",

utalva arra, hogy sok országban, ahogy Magyarországon is, a génkezelt szója elengedhetetlen a takarmányozás során. "A GMO önmagában nem veszélyes" - jelentette ki.

A vitarendezési mechanizmus (ISDS) kapcsán arról beszélt, hogy azt már a kezdetektől fogva le akarta cserélni egy sokkal átláthatóbb, a fellebbezést is magában rejtő változatra; amikor a nyilvánvaló hazugságára rávilágítottak (tudniillik nem a biztos, hanem az EP, méghozzá az európai polgárok nyomására, kezdeményezte a változtatást), azt felelte, hogy mivel a tagállamoktól kapta a Bizottság a tárgyalási mandátumot, így a változás neki köszönhető.

Állmtitkár és biztos - fotó: Alfahír

Érdekes kiszólás volt az is, hogy a CETA nem minden pontja számít vegyes egyezménynek, azaz nem minden szakaszáról dönthet majd a parlament, ugyanakkor az EB továbbra is harcban áll az Európai Bírósággal azért is, hogy tisztázza, hol húzódik meg a határ a Bizottság és tagállam között.
Mindenképpen muszáj kiemelni két nagyon fontos brüsszeli szempontot:

Malmström szerint hiába vannak a tüntetések Európa városaiban, a szabadkereskedelmi egyezmények megkötése mögött egy "hatalmas néma támogatás" húzódik meg;
és azért tűnik kevésnek a kommunikáció, mert "nem a mi feladatunk, hogy meggyőzzük az embereket, hanem a helyi kormányoké". (Ezt többször is elismételte, kínos pillanatokat okozva Mikolának).

A tárgyalásokért is felelős államtitkár egyébiránt több önellentmondásba is keveredett, és az EU-biztos sem könnyítette meg túlzottan a helyzetét.

A legfontosabb kijelentése, hogy a CETA-t

"a parlament el fogja fogadni".

Magyarországnak szüksége van szabadkereskedelmi megállapodásokra, hogy ne szoruljon ki a világ egy piacáról sem, a CETA egy keményen, öt év alatt végigtárgyalt, jó megállapodás.

Az Alfahír igyekezett a két legfontosabb ellentmondásra rávilágítani, de az államtitkár nem kívánt belesétálni a csapdába, és kitért a válaszadás elől.
Így nem tudta meg a közvélemény,

miképp lehet úgy elutasítani a GMO-t, ha támogatjuk azt a szerződést, amelynek ez az egyik célkitűzése;
miképp lehet elutasítani a vitarendezési mechanizmust, ha az általunk "jónak" mondott szerződésben az szerepel?


http://alfahir.hu/oriaskalapacs_alatt_biztossa_valt_elarverezi_a_kormany_az_orsza got_a_multiknak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kutyák azért vannak, hogy megharapjáK az illegális kontine
  2016-09-27 08:48:35, kedd
 
  A kutyák azért vannak, hogy megharapjáK az illegális kontinensfoglalót

2016. szeptember 26. 18:30
Hunhír.info

Egyre több élősködőjelentkezik Szerbiában az orvosi ügyeleteken kutya harapásos sérülésekkel. Azt állítják, a magyar rendőrök engedték rájuk a kutyáikat. Azt viszont mindannyian elismerték, hogy éjszaka illegálisan próbáltak bejutni Magyarországra. NE GYERE IDE ELTÉRŐ KULTÚRÁJÚ, AZTÁN NEM BÁNT A DERÉK ÁLLAT.


A Belügyminisztérium, már egy korábbi közleményben cáfolta, hogy embertelenül bánnának a menekültekkel.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97594
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lett a kisebb és az olcsóbb állam ígéretéből?
  2016-09-27 08:46:29, kedd
 
  Mi lett kisebb? Talán a zsömle, a pofájuk meg nagyobb



Mi lett a kisebb és az olcsóbb állam ígéretéből?

2016.09.26. 08:05

Még 2010-ben a kisebb és az olcsóbb állam ígéretével kezdte meg tevékenységét Orbán Viktor és kormánya. A plebejus és a puritán jelszavakkal hatalomra kerülő Fidesz-KDNP azonban egyáltalán nem tartotta be az ígéretét, sőt, a 2014-es országgyűlési választást követően sem tett semmilyen lépés az ,,olcsóbb állam" létrehozásáért. A harmadik Orbán-kormány minden idők legdrágább és legpazarlóbb kabinete, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ma már kétszer annyi állami vezetőt tartanak el az adófizetők, mint hat éve.

1_3_1.jpg

2010-ben a kisebb, az olcsóbb állam ígéretével kezdte meg tevékenységét Orbán Viktor és kormánya. Addig sikerült is tartani, hogy a Bajnai-kormányhoz képest kevesebb minisztérium állt fel 5 évvel ezelőtt. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy kevesebb vezetővel vagy olcsóbban működne az új struktúra. Az elmúlt évek során a kormányzati költségek jelentősen emelkedtek, ezen belül is ugrásszerűen nőtt, és továbbra is nő a felső vezetők száma és jövedelme.

Bár jelenleg alig több mint a fele annyi képviselő van, mint a Bajnai-kormány idején, fizetésük mégis százmillióval többe kerül az adófizetőknek. 2009-ben 386 fizetett képviselő került 3,4 milliárd forintba, tavaly pedig 199 képviselő 3,5 milliárdba. Talán a leglátványosabb eltéréseket akkor láthatjuk, ha a felső állami vezetők számát is megnézzük.

allamivezetok2_1.png

Jelenleg a 12 kormánytag munkáját 56 államtitkár, száz helyettes államtitkár, 91 miniszteri, illetve miniszterelnöki biztos és 16 kormánybiztos egészíti ki. A legtöbb állami vezető a Miniszterelnökségen van, ahol 56 fejes dolgozik Lázár János miniszter keze alá. Mindent összevetve kétszer annyi állami vezetőt tartanak el az adófizetők, mint hat éve, akikre mintegy 2,5 milliárd forint megy el évente - számolta ki a Blikk.

Mint korábban írtuk, ráadásul a parlamenti képviselőkkel ellentétben a kormány kinevezett államtitkárait és helyettes államtitkárait nem kötik összeférhetetlenségi törvények, vagyis bármilyen egyéb pozíciót elvállalva nyugodtan kiegészíthetik az így is több százezres fizetéseiket.

Új helyettes államtitkárság a kereszténység védelme

Miközben a kormány nyíltan harcot hirdetett a túlburjánzó bürokrácia ellen, és az év eleji bürokráciacsökkentő program keretében jelentős elbocsátásokra készül, addig most egy új helyettes államtitkárságot hoznak létre a ,,keresztényüldözések ellen". Önálló kormányzati szervezeti egység, azaz helyettes államtitkárság jön létre a keresztényüldözés ellen az Emberi Erőforrások Minisztériumában - írja a Magyar Idők.

A kormányfő és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus végi, közös vatikáni látogatásuk alkalmával, közel-keleti keresztény vezetőkkel folytatott találkozóikat követően döntötték el, hogy szükség van egy a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működő helyettes államtitkárságra - magyarázta a Blikknek a tárca. Az új helyettes államtitkár egy tapasztalt diplomata, Török Tamás lesz.

Varga Mihály gazdasági miniszter elmondta a Hír TV-nek, hogyan gazdálkodik majd a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság a rendelkezésére bocsájtott mintegy 930 millió forinttal: a hangsúly az egyedi elbírálásokon lesz. A kormány egyenként vizsgálja meg, hogy mely személy, család vagy közösség számíthat az új helyettes államtitkárság segítségére.

,,Alapvetően a kormány és a szaktárca döntésén múlik, hogy mely közösségeket milyen módon kívánjuk támogatni. Ez lehet megtámadott, üldözött családoknak a támogatása, lehet egy családtagot, családfőt elvesztett család támogatása vagy egy egyház községnek a támogatása is. Nyilván a szaktárca fog dönteni, és a kormány, ha egyetért vele, akkor jóváhagyja" - mondta Varga Mihály.

Új kocsik

Annak ellenére, hogy pont Szijjártó volt az, aki 2010 a legélesebben bírálta a ,,limuzin-szocialistákat", az ő általa vezetett külügy új autók beszerzésébe kezdenek mintegy 2,5 milliárdért. A tárca nem árulta el, hogy milyen autókat vásárolnak, csak annyit, hogy a nagykövetek, a főkonzulok, valamint a követségek arra jogosult dolgozói cserélhetik le járműveiket.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az alábbi módon indokolta a beszerzéseket: ,,A fogadó országokban hazánkról alakít ki kedvezőtlen képet a lepusztult gépjárműpark már távolról is látható állapota, illetve az elmúlt évtizedben ,,a cserére szoruló gépkocsiknak csupán elenyésző része került cserére, ezért elöregedett a jelenlegi járműpark".

ov_1.jpg

A jelenlegi járműbeszerzés azért érdekes, mert a kormányzati flottára tavaly és tavalyelőtt is jelentős összegeket költöttek. A miniszté­riumok ellátását végző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) két év alatt 640 millió forintból cserélt le hetvenegy autót. Ebből az összegből kijött több tucat felső-középkategóriás ©koda és tíz VW Multivan kisbusz is. Ezen kívül azt is érdemes megjegyezni, hogy egyébként 2011-ben egyszer már 600 millióért felújított a kabinet az autóparkját.

Ez lenne az puritán kormány?

Nem felelőtlenség kijelenteni, hogy a jelenlegi, erőteljesen megduzzasztott kormányzati rendszer rendkívül drágán és pazarlóan működik, még a korábbi kormányokhoz képest is. A hatalmas fizetések mögött pedig mindenki döntse el maga, mennyire látja a megérdemeltséget. Ha mindezek mellé tesszük azokat a kormány által kiemelt figyelemmel kezelt projektetek, amelyek szintén eszméletlenül sokba kerülnek, végképp egyértelművé válik, hogy ez a kormány minden, csak nem puritán.


http://tenytar.blog.hu/2016/09/26/mi_lett_a_kisebb_es_az_olcsobb_allam_igeretebol #comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíjasok beszélgetnek:
  2016-09-27 08:39:31, kedd
 
  Nyugdíjasok beszélgetnek:
- A karácsony gyönyörű szép ünnep.
- Kettyinteni még szebb élmény!
- Igaz, de karácsony sűrűbben van.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 4578
  • e Hónap: 8323
  • e Év: 161819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.