Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az Úr Napja
  2016-09-29 08:55:45, csütörtök
 
  AZ ÚR NAPJA

BIBLIAI OLVASMÁNY: ZSOLTÁROK 24; ÉZSAIÁS 33,14-16

TEKINTS VISSZA! * Az Úr napjával mindegyik próféta foglalkozik. Ez a fogalom mégis olyan rettentő, olyan elsöprő erejű, annyira hatalmas, hogy már-már felfoghatatlan a számunkra.
Ez a nap jelenti az Úr végső ítéletét a földkerekség felett, és az áldás és béke korszakának végleges beköszöntését. Nem szó szerinti 24 órát kell alatta érteni, hanem az Isten terve szerinti események megvalósulásának időszakát, melyben benne foglaltatik Krisztus második eljövetele, a végső ítélet, és az általunk ismert emberi történelem utolsó felvonása.
Az Úr napja magában foglalja az ítéletet és az üdvösséget, a megtorlást és a végső megnyugvást is.
Ezek a prófétai pillanatképek egyszerre rettentőek és reményteljesek. Júda számára az üzenet egy küszöbön álló pusztulás - a nemzet ténylegesen büntetésben részesül.
De a felhő mögött felcsillan a reménysugár: Isten megtisztítja népét, ahogyan a próféták kijelentették. Újra jót tesz velük, s ujjongó örömmel fog örülni nekik. Hatalmassá teszi őket. Lakozást vesz közöttük. Röviden: az ítéletet öröm váltja majd fel.

NÉZZ FEL! * A Biblia szerint azoknak, akik vágynak az Úr eljövetelére, tudniuk kell, hogy ő tiszta kezeket és tiszta szíveket vár el (ld. Zsolt 24,3-4; Ézsaiás 33,14-16).
Félelmetes dolog belegondolni az Úr napjába, de azok számára, akik az Úr igaz, hűséges gyermekei, s akik keresik az ő dicsőségét, van vigasztalás.
A próféciák örökérvényűek. Készen állsz az Úr napjára? Vizsgáld meg szívedet Isten előtt, és keresd a vele való megtisztító találkozás alkalmait!

HALADJ TOVÁBB! * Az Úr a prófétákon keresztül igazságok egész sorát jelentette ki, melyek közül sok már a múltban beteljesedett, sok pedig még beteljesedésre vár. De egészen bizonyos lehetsz abban, hogy be fognak teljesedni!
Ha bővebb ismeretekre vágysz az Úr napjával kapcsolatban, és látni szeretnéd, hogyan kapcsolódnak hozzá napjaink eseményei, kérd meg lelkipásztorodat vagy hittantanárodat, hogy ajánljon megfelelő irodalmat. Minél jobban ismered a Szentírást, annál könnyebben tudod majd értelmezni az aktuális eseményeket.
Addig is örvendezz a következő ígéreteknek: ,,Nem árt, és nem pusztít szent hegyemen senki, mert tele lesz a föld az Úr ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja." (Ézsaiás 11,9) ,,A trónuson ülő ezt mondta: 'Íme, újjáteremtek mindent'. És így szólt: 'Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!'" (Jelenések 21,5). Jöjj, Uram Jézus!

Sok mindent tett már értünk az Úr, de a próféciák biztos kijelentéseihez semmi sem hasonlítható.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Ha meg nem tértek..."
  2016-09-29 08:20:02, csütörtök
 
  ,,Ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek." Lukács 13:3



Ez az Ige azoknak is szól, akiket meg akarnak győzni. Nem biztos, hogy a meggyőzésük igazi megtérésben végződik.
Figyelmeztetni akarlak, hogy a meggyőzésedet segítsem, de arra is, hogy maradj meg az üdvözítő kegyelemben.
Gondolj arra, hogy csak kevesen fognak üdvözülni. Ha Isten téged arra méltatna, hogy egyike légy a keveseknek, milyen nagy kegyelem lenne az!
Légy hálás a meggyőzni akarásért. A megtérés meggyőzéssel kezdődik, bár nem minden meggyőzés végződik megtéréssel. Nagy kegyelem az, ha meggyőződünk arról, hogy bűnösök vagyunk, és szükségünk van Üdvözítőre. Tartsd azt kegynyilvánításnak. Adja az Úr, hogy meggyőzésed megtérésben végződjék. Vigyázz, hogy a meggyőződésedet el ne fojtsd.
Sok szegény bűnös a meggyőzést szégyenletesnek és károsnak tartja. Nem akarja, hogy fölébresszék, igyekeznek a meggyőzött lelkiismeretet elcsendesíteni. Ezek a szegény bűnösök olyanok, mint a gyermek, aki gyorsan el akarja fújni a gyertyát, melyet éppen most gyújtottak meg. Meggyőzött bűnös, Isten meggyújtja a gyertyádat, és te elfújod. Isten ismét meggyújtja és te megint elfújod. Mindaddig, amíg Isten elhatározza, hogy többé nem gyújtja meg a gyertyádat. Akkor úgy jársz-kelsz, mint az egyiptomiak, a sötétségben minden napodon, és soha többé nem látod meg a világosságot.
Dicsőítsd Istent, ha fölébreszt, és ne oltsd el a meggyőződésedet! Gondolj Jeremiás próféta szavaira: ,,Dicsőítsétek az Urat, a ti Isteneteket, mielőtt sötétséget szerezne, és mielőtt megütnétek lábaitokat a sötét hegyekben."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 8886
  • e Hónap: 20761
  • e Év: 208563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.