Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film biblia eszter teljes film magyarul
  2016-09-29 12:27:04, csütörtök
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2016-09-29 12:22:08, csütörtök
 
 



Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Szép írások
  2016-09-29 11:55:54, csütörtök
 
  Az emberek nem születnek félénknek, és a szociális ügyesség sem velünk született tulajdonság. A szükséges jártasságokat gyermekkorunkban sajátítjuk el, és interaktív stratégiáink finomítása egész felnőtt életünkben folytatódik.

A személyészlelés pontosságát az észlelő pillanatnyi állapota is befolyásolja.
Bármilyen meglepő is, az, ahogyan az észlelő az ítéletalkotás pillanatában érez, észrevehető hatást gyakorol észlelésének pontosságára. Úgy tűnik, hogy egy jó hangulatban lévő személy sokkal inkább hajlik arra, hogy pozitív, kívánatos jellemzőket tulajdonítson társainak, mint egy olyan személy, aki rossz hangulatban van. Egy kísérletben azt találták, hogy a pozitív érzelmi állapotban lévő emberek kétértelmű arckifejezéseket sokkal pozitívabbnak ítéltetek, mint a rossz hangulatban lévő emberek, akik ugyanezeket az arckifejezéseket sokkal negatívabbnak értékelték.
Azok a személyek, akik pozitív hangulatot éltek át, sokkal több pozitív és kevesebb negatív viselkedést láttak mind önmagukban, mind partnerükben.
Egy nemrégen végzett vizsgálatban ezt a kérdést tették vizsgálat tárgyává. Ausztráliai és kínai (Hongkongban élő) kísérleti személyek személyiségészlelési ítéleteit hasonlították össze. A lelkiismeretesség például sokkal fontosabb volt a kínai csoportban, míg az Ausztráliaiaknál az extroverzió tűnt a személyészlelés fontosabb determinánsának.








 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-29 11:40:41, csütörtök
 
 



Pozitív megerősítés (affirmáció). Többször megtörténik a pozitív megerősítés.

Ha gondolatainkkal szeretnénk önbizalmunkon segíteni vagy vágyainkat beteljesíteni, azt pozitív megerősítések (szaknyelven affirmációk) folyamatos ismételgetésével tehetjük meg.

Ugyanis a pozitív megerősítés, mint nevelési módszer arra épít, hogy az emberi agy ugyanúgy megérti és megjegyzi a szabályokat, ha csupán a biztató, dicsérő szavakat hallja, és ráadásul (a jobb agyfélteke segítségével) egy pozitív érzelem is fog társulni a tanuláshoz. Tehát az az elvem, hogy mindig járjon egy jó szó, egy mosoly, egy köszönöm szépen, ha tett a tanuló ennek érdekében!



A pozitív megerősítések segítségével saját magunkat tudjuk pozitívan ,,programozni". Általuk megerősíted személyiségedet, átalakítod régi rossz beidegződéseidet, szokásaidat és önmagadnak teremthetsz a segítségükkel. Sőt, rendszeres ismételgetéssel segíthetnek elérni nagyobb életcéljaidat is.



Bármilyen pozitív töltetű kijelentést lehet megerősítésként használni. A tudatalattinkra gyakorolt hatás nem marad el, és meglátjuk, hamarosan beindul a pozitív változás! Csupán olyan kifejezést kell találnunk, ami kizárólag kellemes érzéseket kelt bennünk, és a gondolat maga is örömmel tölt el minket Ha rendszeresen a kijelentés tartalmára gondolunk, újra és újra a boldogság érzése fog hatalmába keríteni, és testünkben máris elindulnak az öngyógyító, segítő folyamatok.



A hatékony megerősítések használatához 4 fontos szempontot kell figyelembe venni:

1. Legyenek jelen idejűek.

2. Egy pozitív megállapítást fejezzenek ki.

3. Rövidek és konkrétak legyenek.

4. Rendszeresen kell őket ismételni.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-29 11:35:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-29 11:31:21, csütörtök
 
  A tudat nem más, mint a belülről szemlélt mélység. Igen, mindenhol van mélység, mindenhol van tudat, mindenhol ott van a Szellem.

S ahogy nő a mélység, a tudat is egyre jobban felébred, a Szellem egyre jobban kibontakozik. Az az állítás, mely szerint az evolúció egyre nagyobb mélységet hoz létre, egyszerűen azt jelenti, hogy az evolúció során egyre jobban kibontakozik a tudat.



A világkép a Szellem elméjének, az alap a Szellem testének felel meg. A test-elmék fejlődnek, és ezenközben újvilágokat hoznak létre, ahogy a Szellem kibontja a benne szunnyadó lehetőségeket, és életre hívja a kozmikus tavasz egyre tündöklőbb virágát.



Hogy szabadon idézzem a mester: ,,Több dolgok vannak földön és égen, Horatio, mintsem világképetek álmodni képes.

(Több dolgok vannak földön és égen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes. (Hamlet, I.5.))



A holonok kultúráján vagy világterén azt a teret értem, amelyet érzékelnek, s amelyre képesek reagálni: a kvarkok nem reagálnak az összes környezeti ingerre, mivel rendkívül kevés az olyan ingerek száma, amelyeket felfognak, amelyek számukra értelmet hordoznak, amelyek hatnak rájuk.

A kvarkok (mint minden holon) csak arra reagálnak, ami a világterükön belül van: minden más mintha idegen nyelven lenne számukra, minden más térben kívülállók. Amikor azt tanulmányozzuk, hogy a holonok mire képesek reagálni, akkor valójában a világterüket tanulmányozzuk azt a világot próbáljuk körülhatárolni, amelyre az azonos mélységű holonok reagálnak.

Ez tehát a holonok kultúrája.
Na jó, azért egy példát mondhatnánk.

Nem csak az emberi kultúrák lehetnek sokrétűek. A farkasok világterében például az érzelmek is helyet kapnak. A farkasoknak van limbikus rendszerük, s a limbikus rendszer belső megfelelője(bal felső negyed) az alapvető érzelmekre való képesség. Egy farkas tehát az alapvető é r z e l m e k birtokában tájékozódik a világban nemcsak szenzomotoros képességei vannak, és nemcsak ösztönkésztetései, mint a hüllőknek, hanem affektív funkciói is.

A falka igen bonyolult, érzelmeken alapuló jelrendszer segítségével szervezi meg a vadászatot. A farkasfalka tehát osztozik a közös, érzelmi világtérben.

De mindaz, ami ezen a világtéren k í v ü l e s i k, semmit sem jelent nekik.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-29 11:19:21, csütörtök
 
  Miért száműzünk érzéseket a tudatunkból?

Sok oka lehet annak, hogy valaki ezt az elhárító mechanizmust alkalmazza. Leggyakrabban azért használjuk, mert sokkal könnyebbnek tűnik, mint szembenézni az adott problémával. Olyasmi ez, mint, amikor egy óriási szekrénybe bedobáljuk azokat a kacatokat, amiket már nem szívesen használunk. Igaz, hogy nincsenek már szem előtt, de a szekrényben tovább gyülekeznek, és egyre jobban feszítik az ajtót, ami egyszer csak nem bírja tovább és kiborul belőle minden.
Természetesen az elfojtás megjelenhet tudatosan is, amikor nem akarjuk mások számára láthatóvá tenni, mit is érzünk.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-29 11:10:47, csütörtök
 
  A legmagasabb szint a Szellem b i r o d a l m a.

Minden szint meghaladja és megőrzi a megelőzőt. A Szellem mindent meghalad, tehát mindent megőriz. Teljesen felette áll ennek a világnak, de egyben tökéletesen felöleli a világ minden egyes holonját. Áthatja az egész megnyilvánult világot, de ő maga több, mint a megnyilvánult világ.

Minden szinten, minden dimenzióban jelen van, de ő maga nem azonos egyik szinttel vagy dimenzióval sem. Mindent meghaladva mindent megőriz, ő Minden megnyilvánulás alap nélkül való Alapja, maga az Üresség.



Ahogy Emerson mondja, a határtalan Értelem védő ölén nyugszunk, s ez a határtalan Értelem más néven a Szellem. A Kozmosz eredeti arcán ugyanaz az ősi motívum rajzolódik ki.

A Semmi falán ugyanaz az ősi minta áll. Minden rezdülés jelentést takar, minden pillantásból szépség árad.

Bennünket pedig - és minden teremtett lényt teljesen áthat ez az értelem, folyamatosan sodor a gondoskodó figyelem, az igaz érték, a végső jelentés, a belső tudatosság áramlata. Mi magunk is részei vagyunk ennek a határtalan értelemnek, a Működő Szellemnek..


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2016-09-29 11:00:23, csütörtök
 
  Érzelmi intelligencia



Már egy ideje tudjuk, hogy a magas IQ még nem jelent garanciát sem a sikerre, sem a boldog életre. Az érzelmi intelligencia az, ami befolyásolja viselkedésünket, személyes döntéseinket, ez az a titok, ami a vizsgálatok szerint a sikeres emberek 90 százalékának birtokában van.

Az érzelmi intelligencia azt a képességünket jelenti, hogy a saját és mások érzelmeit képesek vagyunk felismerni, kezelni és befolyásolni.

Minél magasabb ez valakinél, annál inkább tisztában van a saját és a mások érzelmeivel.

Meg tudod mondani, most hogy érzed magad? Jól? Rosszul? Mi van a kettő közti skálán? Minden ember tapasztal érzéseket, de csak kevesen tudják érzékletesen megfogalmazni, hogy pontosan miket, és még kevesebben adnak nevet is nekik. Minél specifikusabban tudjuk megfogalmazni és elmondani másoknak, hogy mit élünk, hogy milyen érzelmet élünk át, annál inkább tudunk rá megoldást is találni már ha kell.


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2016-09-29 10:51:15, csütörtök
 
 



A kávés vagy mokkáskanál teljességgel használhatatlan találmány, a teáskanál az igazi kiskanál
Szóval a kávéskanál valóban kisebb, mint az úgynevezett kiskanál, mert utóbbi alatt általában a teáskanalat értjük.
A férjed valószínűleg ugyanúgy megveti a kávéskanalat, mint én, és tudomást sem vesz róla.
Bárki felfigyelhet ránk ebben a gyorsan mozgó világban, de kérdés az, ki az aki meg is ért!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 300 db bejegyzés
e év: 2980 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 731
  • e Hét: 3807
  • e Hónap: 7149
  • e Év: 59857
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.