Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Baleset ért és a vérbe borult fejemet látva...
  2016-09-03 19:58:14, szombat
 
  Szept.2-án estefelé már nagyon fáradt voltam és ennek ellenére a kertben fogócskáztam kicsi unokámmal. Amikor hátrafelé figyeltem, elhaladva a pavilon mellett, elakadt a jobb lábam az egyik tartó oszlopában, miközben már lendült a bal lábam, hogy fellépjek a terasz lépcsőjére. Csakhogy, lecsúszott a bal lábam a lépcsőről, mert még visszatartott az elakadt jobb lábam. Ettől aztán úgy zuhantam előre, mint egy teli krumplis zsák és a fejemet bevertem a kerti asztallap élébe. Nem fájt különösebben, azonban pillanatok alatt elborította az egész fejemet a vér... Hiába szorítottam rá a kezemet, az ujjaim között is kibuggyanva utat talált magának.
*
Szerencsére, a közelben van egy kórház, ahova besiettem. Rengetegen voltak előttem. Azonban, a vérbe borult fejemet látva, azonnal hívtak egy sebészt és szabaddá tettek egy kis műtőt. A sebész orvos bemutatkozott és nagyon emberségesen, kedvesen szóval tartott. Lemosta fertőtlenítővel a sebemet és leborotválta fölötte a hajamat, majd bekötözte. Az erős vérzés miatt nyomó- és szorítókötést is alkalmazott.. Majd átirányított a Merényi Kórházba. Mondván, hogy a "mentőre még legalább 4 órát kell várni..."
*
A családban azonnal előállt az, aki már évek óta fuvarozza az unokákat, anyukájukat és vállalta a fuvarozásomat. Jó, hogy ott maradt mellettem végig, mert legalább 4 órai várakozás után került rám a sor... Nagyon sokféle beteggel és esettel találkozhattam. Felért egy kalandos utazással - komolyan.
*
Ott is nagyon türelmes udvarias kedvességgel látták el a sebemet. CT-is kellett készíteni, hogy megbizonyosodjanak arról, nem sérült-e a koponyacsont...Négy órai várakozást követően a sebész, kijött értem a folyosóra és bekísért, mondván:
- "Gyorsan feküdjön föl a műtős ágyra, mert akkor biztosan már nem küldhetnek ki."
Nem értettem ugyan, hogy miért is kell annyira sietni. Azonban, megéreztem, hogy ezen most nem érdemes agyalni, hanem cselekedni kell, méghozzá gyorsan.
Föl is feküdtem a jelzett műtőasztalra. Majd, egy perc sem telt el és bizony meggyőződhettem arról, mivégre is volt a sietségre szükség.
Megjelent egy másik orvos is, aki szintén azt a beteget akarta ellátni, akit hozzá irányítottak a betegirányítóból, még órákkal korábban.
Ott vitatkoztak azon, hogy most kié legyen a műtő...
Én meg azóta is azon töröm a fejemet, hogy ez az új "rend" nem lehet jó senkinek... Akkor meg miért vezették be?
Hogy lehet orvosokat kitenni ennek az "... aki kapja marja" -rendszernek?
Miután megegyeztek egymással, elkezdődött az én ellátásom.
Szerencsére nem volt a CT szerint sem agyrázkódásom, sem koponya-csont sérülésem. Sőt, kiderült, hogy közben már össze is forrt a sebem, amit fel kellett tárni ismét és mindenféle fertőtlenítő anyaggal lemosták, amitől szép sárga lett az ősz hajam. Természetesen ez akkor eszembe sem jutott, hiszen csak azt szerettem volna, ha végre összevarrják és bekötik, hogy minél előbb mehessek...

Fotók a képtárban: http://furaila.xfree.hu/272776

Ez meg is történt és még egy tetanusz védőoltást is kaptam...
Miután ágyba kerültem, hamar álomba zuhantam, de a forgolódás közben a fájdalomra fölébredtem és benéztem ide a Facebookra... Még írtam is -1-et, kettőt, Majd visszafeküdtem. Nagyon-nagyon kimerült voltam és még most is az vagyok.
De ez a sok testi kín semmi ahhoz képest, amilyen lelki fájdalommal kell együtt élnem.... Valójában, még jó is volt ez a baleset, mert végre érezhettem, hogy fontos vagyok mások számára...
*
A közeli kórház sebésze még meg is dicsért, hogy milyen szuper nagyija vagyok kicsi unokámnak és, miután ellátta a sebemet, kért egy ÖLELÉST cserébe!!!!
Most hull a könnyem, mert engem bizony évek óta nem ölelt meg senki a kicsi unokáimon kívül!
Bizony, szinte nem is bánom, hogy baleset ért, mert olyan jó érzés volt az az ölelés és az, ahogy törődtek velem!!!!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 152 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 665
  • e Hónap: 3791
  • e Év: 35521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.