Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kőszív
  2016-09-30 18:50:01, péntek
 
  KŐSZÍV * MALAKIÁS 1-4

KÖZPONTI IGERÉSZ: MALAKIÁS 1-3

ÖSSZEFOGLALÁS * Az ószövetségi próféciák sora Malakiás könyvével ér véget. Malakiás, a próféta és Nehémiás, az építőmester kortársak voltak. Azok a problémák, amelyekkel Nehémiás szembesült, képezték Malakiás prédikációinak alapját. Erkölcstelen papság, vegyes házasságok, érzéketlen lelkiismeret - a nemzet ilyen állapotban volt Malakiás könyvének születése idején. A próféta kérdés-felelet formájában világít rá Isten népének öntelt és közönyös állapotára. Ítéletes szavakkal harangozza be a 400 éves hallgatást, melynek során egyáltalán nem hangzik majd prófétai szó. De az Ószövetség utolsó könyve már előre jelzi az Újszövetség első könyvét, melyben végül Keresztelő János töri meg a csendet kijelentésével: ,,Készítsétek az Úr útját!" (Máté 3,3)

NAPI ÚTRAVALÓ * Ma fogsz a végére érni annak a 929 fejezetnek, 23214 versnek, és mintegy 2728100 betűnek, melyekből az Ószövetség áll. Gratulálunk! Jelentős mérföldkőhöz értél Isten igéjének ,,birtokbavételében", engedve, hogy az ige is birtokba vegyen téged.
Malakiás azzal a végső emlékeztetővel zárja az Ószövetséget, hogy a bűnnel muszáj leszámolni. Holnap, amikor belekezdesz az Újszövetségbe, megtudod, hogy Isten milyen megoldásról gondoskodott az emberiség bűn-betegségének kezelésére. Ez a megoldás Jézus Krisztus, a Messiás. Talán már hallottad az evangéliumot, és meg is adtad rá a magad válaszát. Ha még nem, akkor itt az alkalmas idő, hogy bizalmadat a Megváltóba vesd. Aztán hívd meg magadhoz egy barátodat, aki még nincs megmentve, hogy együtt barangoljatok végig az Újszövetségen! Nagyszerű módja ez annak, hogy másokkal is megismertesd Megváltódat.

BETEKINTÉS * TEREMTŐNK SZAVA - Malakiás 55 versben 47 alkalommal beszél Istenről - a prófétai könyvek közül ez a legmagasabb arány. Egyúttal Malakiás az egyetlen az egyetlen próféta, aki inkább ítéletes, mint reménységre okot adó megjegyzéssel zárja könyvét (figyeld meg az utolsó verset). Olyan befejezés ez, mely illik az Ószövetséghez, ami kiemeli az ember bűnös állapotát, és előkészíti a terepet az Úrtól jövő megoldásra a Messiás személyében.

Az evangélium nem vitatéma, hanem kijelentés.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Ha meg nem tértek..."
  2016-09-30 08:46:30, péntek
 
  ,,Ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek." Lukács 13:3



Most még a hívekhez fordulok.
Csak a nyelveddel vagy vallásos? Külsőleg nem különbözöl a világi emberektől. Csak jobban és szebben tudsz beszélni mint ők. Hallgasd csak meg, mit írt Pál apostol a korinthusiaknak: ,,Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok." (1Kor 13:1). Tehát azok, akikben nincs Isten, Krisztus és a szentek iránti szeretet, semmik. Azok nem Isten gyermekei, tehát nem örökösei a mennynek. Gondolj arra, hogy egy szépen szóló nyelv nem fogja tudni megnyitni a menny kapuit, vagy megvakítani a Bíró szemeit!
Lehet, hogy kapzsi egyháztag vagy, aki nyerni akarsz a vallással? Olyan valaki vagy, aki egyháztagságodat arra akarod használni, hogy azáltal előnyt szerezz? Gondolj arra, hogy Júdás is sokat gyűjtött az erszénnyel, de lelke a pokolban ég!
Lehet, hogy olyan egyháztag vagy, aki Istent és Baált egyszerre szolgálod? Ezek az emberek mindenféle társasággal érintkeznek. Vallásukat éppen olyan gyorsan változtatják, mint a társaságukat. Olyanok, mint az egyiptomi békák, melyek a vízben és a szárazon egyaránt megélnek. Jól érzik magukat a vallásos közösségben, de éppen olyan jól a világi társaságban is. Egyik kezükben tűz van, a másikban víz.
Ezekhez az egyháztagokhoz tartozol? Akkor azokhoz tartozol, akikről azt mondja az Írás, sokan igyekeznek bemenni, de nem mehetnek! Gondold meg, hogy mi szolgál ökök békességedre!
,,Ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1621
  • e Hét: 15195
  • e Hónap: 27070
  • e Év: 214872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.