Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Megfontolandó tanácsok
  2016-09-04 21:21:45, vasárnap
 
  Bryan Dyson mindössze 30 másodperces beszédet tartott, mégis, rengeteg ember életét megváltoztatta az, amit abban a fél percben mondott!

Bryan Dyson több éven keresztül volt a Coca-Cola vezérigazgatója. Egyszer tartott egy fél perces beszédet: néhány alapvető dolgot mondott csupán, de ezeket ennél szemléletesebben azóta sem sikerült megfogalmazni senkinek.

"Képzeld el egy játéknak az életet, melyben 5 labdával zsonglőrködsz a levegőben: A munkával, családdal, egészséggel, barátokkal, szellemiségeddel - és mindegyiket a levegőben tartod!

Hamarosan meg fogod érteni, hogy a munka egy gumilabda. Ha elejted, visszapattan.

A másik négy labda - család, egészség, barátok, szellemiség - azonban üvegből van. Ha egyiküket elejted, visszavonhatatlanul megkopik, megkarcolódik, megcsorbul, megsérül vagy összetörik.
Soha nem lesz a régi. Ezt meg kell értened.

Dolgozz hatékonyan a munkaidőben, és menj haza időben! Add meg a szükséges időt családodnak, barátaidnak és pihenj eleget!"

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Őszülés ellen
  2016-09-04 21:19:15, vasárnap
 
  Mindenki előbb-utóbb, néha már fiatal korban elkezd őszülni. A környezeti tényezők, a túl sok stressz, a dohányzás vagy az egészségtelen táplálkozás okozhatja a haj korai szürkülését. Betegség, pl. pajzsmirigy probléma is állhat az idő előtti őszülés hátterében.

A legtöbb esetben, a hajszín, azonban csak a "áldozatul esett" a természetes öregedési folyamatnak.

A haj őszülésekor első dolgunk befesteni azt, pedig ez károsíthatja a hajat, szárítja, lestrapálja, és a végeredmény sem mindig természetes. Próbáld meg inkább visszaszerezni a haj eredeti színét vegyszerek nélkül. A következő recept Indiából származik, az ayurvedikus orvosok ajánlásával,

A két csodaszer, visszaadja a természetes hajszínt: ezek a a kókuszolaj és a citrom. A kókuszolaj már ismert pozitív hatásairól a bőr és a haj tekintetében. Ez nemcsak csodálatos csillogást ad a hajnak, de erősíti is. A titok a mikrobákban és a laurinsav tartalomban rejlik. A citromlé magas foszfor, C-vitamin és B-vitamin tartalmával hatásos szürke hajra.

Amire szükség lesz:
3 evőkanál citromlé
kókuszolaj
Hogyan használd:

Keverd össze a citromlevet egy kis kókuszolajjal. Masszírozd a fejbőrbe, hagyd fent 20 percig, majd mosd meg szokásos samponoddal.


Meg kell ismételni hetente egyszer. A kókuszolaj és citromos víz nemcsak őszülő, hanem korpásodó hajra is nagyon hatásos.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
8 RIASZTÓ JEL, HOGY TÚL SOK CUKOR VAN A TESTEDBEN
  2016-09-04 21:02:47, vasárnap
 
  A cukor az egyik legkárosabb anyag, amit fogyasztunk - és rengeteg élelmiszerről nem is tudjuk, hogy tele van vele. A gyerekek is kivannak téve ennek a veszélynek, ami hatalmas károkat okoz a szervezetben.

Dr. Robert Lustig, a University of Californi orvosa úttörő a cukoranyagcsere vizsgálatában. Szerinte a szervezet 6 kanál cukrot képes naponta lebontani, de jóval többet fogyasztunk.

De mivel több mint háromszorosa a valós fogyasztás, a túlzott cukor testzsírrá alakul - és ezáltal a krónikus anyagcsere-betegségek kialakulnak..

Íme a túlzott cukorevés néhány negatív hatása:
- Túlterheli és károsítja a májat. A túl sok cukor vagy fruktóz olyan, mint az alkohol. Ugyanúgy károsítja és terheli a májat.
- Befolyásolja az inzulin és a leptin hormonokat és jelzéseket. A fruktóz becsapja az anyagcserét, kikapcsolja a szervezet étvágy-szabályozó rendszerét. Ezért akkor is éhséget indukál, amikor a szervezetnek nincs szükségetálpálékra Kialakul az inzulin rezisztencia majd az elhízás.
- Anyagcsere zavar. A túl sok cukor klasszikus metabolikus szindrómát okoz. Ezek közé tartozik a súlygyarapodás, hasi elhízás, csökkent HDL és a megnövekedett LDL szint, emelkedett vércukorszint, megemelkedett trigliceridek a vérben, és magas vérnyomás.
- Növeli a húgysav szintjét. A magas húgysavszint kockázati tényező a szív-és vesebetegségek esetén.

Itt a nyolc árulkodó jelek, hogy túl sok cukrot eszel!

1. FOLYAMATOSAN SÓVÁROGSZ AZ ÉDES ÍZ UTÁN
Minél több cukrot fogyasztasz, annál jobban fogsz vágyni rá.

2. FÁRADTSÁG
A vércukor hirtelen felemelkedése, majd lezuhanása mindig kimerültséget okoz. Ezen kívül, aki sok cukrot eszik, nem eszik elég fehérjét.

3. KIÜTÉSEK
A pattanások vagy a rosacea mutatják a cukorfogyasztást.

4. HANGULATINGADOZÁS
Amikor a vércukorszint lezuhan, hangulati ingadozások és rossz kedv következik be.

5. HÍZÁS
A felesleges cukor felesleges kalória, és mivel nincs elég fehérje vagy rost a táplálkozásban, a metabolizmus lelassul, a zsírlerakodás megállíthatatlan.

6. FOGSZUVASODÁS
A sok cukor megbillenti a nyál baktériumölő képességét, a savas környezetben elszaporodnak a fogszuvasodásért felelős mikroorganizmusok.

7. MEMÓRIAZAVAROK

8. ÍZLELÉS ELVESZTÉSE
"A túl sok cukor alapvetően bombázza ízlelőbimbóikat"
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A hasi zsír eltüntetésére - természetes módszer
  2016-09-04 20:58:28, vasárnap
 
  EZ EDDIG A LEGERŐSEBB ITAL HASI ZSÍR ELTÜNTETÉSRE, 3 hét alatt!

Csodabalzsamnak is nevezik ezt a szert. Eltávolítja extra vizet a szervezetből, a hasi zsírt, javítja a memóriát és a látást is erősíti.

Miért olyan jó a torma hatása? Segít a fogyásban, légzési problémák, csontritkulás, legyengült immunrendszer, és emésztőrendszer funkciók és a szívbajok esetén csodaszer.

Ha a vásárolsz egy nagy gyökeret csak lereszeled a szükséges mennyiséget, a többit lehet le tudod hűteni alufóliában.

Fogyasztó recept hozzávalói
125 gr torma
3 citrom (használat előtt, tedd egy edénybe vízzel és adj hozzá 1 evőkanál ecetet, 10 percig hagyd ázni)
3 evőkanál méz

Készítése:
A hámozatlan citromot, a reszelt tormát turmixold össze a mézzel.( Jó lenne ha bió lenne a citrom)

Dózis:
Egy teáskanál naponta kétszer, étkezés előtt, legalább 3 hét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A fogyás gátja lehet
  2016-09-04 20:53:00, vasárnap
 
  ITT A HORMON, AMI NEM ENGEDI, HOGY FOGYJ! ÍME A MEGOLDÁS!

Gyakran keményen edzünk, hogy lefogyjunk, mégsem sikerül leadni egyetlen kilót sem. Ennek oka lehet egy bizonyos hormon, a leptin, ami megakadályozza a fogyást.

A sejtek leptint választanak ki, aminek fő funkciója az energiaszint és a testsúly kiegyensúlyozása. Áthalad a vér-agy gáton és az agy étvágyközpontjában lévő receptorokhoz kapcsolódik, így jelzi az agynak, hogy mennyi ételre van szüksége a szervezetnek.

Emellett fokozza a szimpatikus idegrendszer működését és arra ösztönzi a zsírszöveteket, hogy égessenek több energiát. Bizonyos esetekben a szervezet ellenállást fejleszt ki e hormonnal szemben.

Ez általában akkor történik meg, amikor a leptin a vérben nem ér célba, azaz nem tudja szabályozni a étvágyat vagy a receptorok, amikhez kapcsolódik, nem működnek megfelelően és nem továbbítják a jeleket a sejteknek. Legtöbb esetben ez az oka az elhízásnak, a túlsúlynak.

Ha ennek a hormonnak a szintje hosszabb időn át magas marad, a szervezet elveszíti a rá való érzékenységet, így az agy nem engedelmeskedik a leptinnek, hogy felgyorsítsa az anyagcserét és hagyja abba az evést.

Ezek a leggyakoribb jelei a leptin rezisztenciának:
- súlygyarapodás
- kontrollálhatatlan sóvárgási vágy
- stresszevés
- késő esti evés
- megemelkedett vérnyomás
- alvászavar
- fogyásra való képtelenség
- cukor iránti sóvárgás
- triglicerid szint emelkedése
- gyakori idegesség
- motiváció hiánya
- étkezések után fellépő nassolási vágy
- fáradtság, főként étkezés után

Annak érdekében, hogy véget vessünk a leptin és inzulin rezisztenciának, azonnal hagyjuk abba a következő élelmiszerek fogyasztását:
- magas zsírtartalmú élelmiszerek
- cukrok
- szénhidrátok
- fruktóz tartalmú kukoricaszirup

Az étrendnek sok organikus és teljes értékű élelmiszert kell tartalmaznia és csökkenteni kell a gabonából bevitt szénhidrát mennyiségét. Fogyasszunk sok jó minőségű, egészséges zsírt (telített és egyszeresen telítetlen zsírsavak), amihez hozzájuthatunk az avokádóból, a kókuszzsírból, a diófélékből, a vajból és az állati zsírokból. Fogyasszunk állati eredetű omega-3 zsírsavat is, aminek jó forrása a krill olaj.

Kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, együnk sok rostot és fehérjét. A szénhidrát bevitel csökkentésével csökkentsük a triglicerid szintet.

Fontos az is, hogy rendszeresen edzünk, mivel az edzés visszaállítja az egyensúlyt a szervezetben leptin rezisztencia esetén. Annak, hogy a leptin akadályozza a fogyást, oka lehet az alváshiány és az alvászavarok, ezért fontos odafigyelni a pihenésre.

Mindenképpen ellenőriztessük szervezetünkben a leptin szintjét és próbáljuk meg helyreállítani az egészséges hormonegyensúlyt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 4199 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8920
  • e Hónap: 40406
  • e Év: 245107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.