Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A szolga és a király
  2016-09-04 18:18:17, vasárnap
 
 


Link

Egy napon a király és az ő szolgája,( aki minden körülmények között, amikor az uralkodónak rossz napja volt azt mondta, ,,Királyom ne legyél kedvetlen, hitetlen, mert amit Isten csinál az mindig tökéletes, hiba nélküli és jó.") elmentek vadászni.
A vadászat során egy állat megtámadta a királyt, aki csak annak köszönheti az életét, hogy a szolgája megölte a bestiát, ezzel megmentve őt. Igen ám, de az egyik ujját elvesztette az uralkodó a harc alatt. Felháborodva így szólt a szolgájához:
,,Ha a te Istened tényleg jó, akkor mond meg nekem, miért veszítettem el az ujjamat?"

,,Mindent figyelembe véve uram, csak azt tudom mondani, hogy Isten jó. Amit ő csinál az tökéletes és hiba nélküli." -felelte.
Erre a válaszra a király még dühösebb lett és elrendelte, hogy zárják tömlöcbe ezt a némbert.

Teltek a napok és újabb vadászatra indult az uralkodó. Az erdőben viszont olyan dolog történt amire nem számított. Elkapták a bennszülöttek, és a falujukba hurcolták, hogy feláldozhassák őt az isteneiknek. Igen ám, de amint máglyára vetették volna észrevették, hogy nincs meg az egyik ujja. Egy ujj nélküli, ,,nem egész" embert mégse áldozhatnak fel az isteneiknek. Így hát a király szabadon távozhatott. Visszaérve a várba, azonnal a tömlöcbe küldetett katonákat, hogy hozzák elé a szolgáját.

,,Drága szolgálóm! Isten tényleg jó! Az amit tesz tényleg tökéletes és hiba nélküli. Viszont egy valamit nem értek. Ha ő tényleg ilyen jóságos, akkor miért engedte, hogy téged börtönbe zárassalak, hisz te jó ember vagy?" -fordult a király a szolga felé.
,,Uram. Ha te nem záratsz engem tömlöcbe, akkor én is veled megyek a vadászatra. Ebben az esetben engem is elkapnak, és így, hogy nekem megvan minden testrészem biztos, hogy én lettem volna az áldozat. Azzal, hogy Isten engedte, hogy bezárj megmentette az életemet." -felelte tüstént a szolga.

Isten tudja, hogy mi miért történik. Néha amikor azt gondoljuk, hogy ennél rosszabb már nem lehet, jusson eszünkbe, hogy ez csak egy tömlöc, így elkerüljük a nagyobb bajokat és hamarosan újra szabadok leszünk és boldogok! Semmi sem történik véletlenül, mindennek megvan a maga oka. Csak higgy és bízz Istenben!

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
Tanulságos történet
  2016-09-04 18:14:40, vasárnap
 
 


Link

A doktor sietve érkezett meg a kórházba. Telefonon hívták be egy sürgős műtét miatt. Gyorsan átöltözött, bemosakodott és elindult a műtő felé. A váróteremnél találkozott a műteni kívánt fiú édesapjával.
,,Mi tartott ennyi ideig? Miért nem jött be időben dolgozni? Nem tudja, hogy a fiam élet és halál között van? Nincs Önben egy csepp felelősségérzet sem?" -kérdezgette mérgesen az apuka.
A doktor csak elmosolyodott kedvesen és hozzátette:
,,Sajnálom uram. Jöttem amilyen hamar csak tudtam. Nem tartózkodtam a kórházban a mai nap. És most csak annyit tudok mondani, hogy nyugodjon meg kérem, hagy tudjam végezni a dolgom."
,,Nyugodjak meg? Mit szólna hozzá, ha a maga gyereke lenne ilyen helyzetben? -kérdezte az apa mérgesen.
A doktor újra csak egy kedves mosolyt engedett el és hozzátette:
,,Csak azt tudom önnek mondani, amit Jób mondott : porból lettünk és porrá leszünk, áldott legyen az Úr neve! A doktorok nem tudják meghosszabbítani az emberi életeket. Most menjen és foglaljon helyet a váróban, megteszünk minden tőlünk telhetőt higgye el."
,,Tanácsokat osztogatni akkor, amikor nem vagyunk érintettek az ügyben túlságosan is könnyű!" -morogta az apuka és kiment a terembe.
A műtét eltartott 4 és fél óra hosszat. Végül mosolyogva és boldogan jött ki az orvos a műtőből.
,,Köszönöm Istenem! Sikerült megmentenünk a fiát. Minden rendben zajlott le." -mondta az orvos az apukának, és minden egyéb kontaktus nélkül elviharzott.
,,Minden kérdésére válaszolni fog a nővérke. Vigyázzon a fiára!" -szólt vissza az ajtóból.
,,Miért volt ilyen arrogáns? Miért nem volt 5 perce, hogy megbeszéljük mi történt odabent? Miért ennyire figyelmetlenek és lelketlenek az emberek? -morogta az apa.
A nővér közben megérkezett és válaszolt az elhangzottakra:
,,A doktor úr fia meghalt egy autóbalesetben. Ma van a temetése. Onnan jött el, amikor hívtuk telefonon, hogy a maga fiát sűrgősen meg kell műteni. És most, hogy végzett siet vissza, hogy odaérjen amikor eltemetik a fiát." -válaszolta szomorúan a nővér.
Tanulság:
Sose ítélj el embereket addig, amíg nem tudod mit miért tesznek. Sose ítélj első látásra! Próbáld meg megismerni a történetét annak, akit bántanál, mert lehet, hogy a végén meglepődsz!

A cikk forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 2160 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 520
  • e Hét: 2841
  • e Hónap: 7579
  • e Év: 113723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.