Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Súlyos csapás Izráelre
  2016-09-05 13:37:45, hétfő
 
  SÚLYOS CSAPÁS IZRÁELRE * HÓSEÁS 9-11

KÖZPONTI IGERÉSZ: HÓSEÁS 9

ÖSSZEFOGLALÁS * Izráel újra meg újra halasztást kapott a végső elszámolásra, de végül ki kellett egyenlítenie a számlát. Béke és bőség helyett szenvedés és szolgaság vár a népre. A meg nem fékezett bűn és istentisztelet megcsúfolása miatt Izráelnek el kell hagynia földjét az ítélet és a halál tragikus fuvallatával. Pusztulás, éhezés és kényszermunka lesz az osztályrészük azokban a szörnyű napokban, a ,,megtorlás idején" (9,7). Noha a nép rászolgált a teljes megsemmisülésre, Isten mégis megtartja ígéreteit: miután az ítélet végbement, áldás vár rájuk.

NAPI ÚTRAVALÓ * A következő helyzetek közül melyik ismerős?

1.Azt gondoltad, hogy a jó irányban haladsz az egyirányú utcában, de rá kellett jönnöd, hogy tévedtél.
2.Figyelmeztettek, hogy a bögrében forró ital van, de mégis megégetted a szádat.
3.A műszerfal jelzőfénye arról árulkodott, hogy valami baj van az autóval, de te ügyet sem vetettél rá.

Mindegyik esetben szemrehányásban részesültél. Az egyirányú úton szembejövő forgalom, a megégetett nyelved, a villogó jelzőfény - a maga módján mindegyik arról árulkodott, hogy valamit rosszul csinálsz, és komoly következményei lesznek, ha nem törődsz a figyelmeztetéssel.
Isten dorgálására hogyan szoktál reagálni? Tudod, hogyan kell úgy megfeddeni a másik embert, hogy az ne csak fenyegetésként hangozzék, hanem gyógyító szándékkal hasson? Ne feledd, keresztyén felelősségedhez tartozik, hogy ,,feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással" (2Timóteus 4,2). Amikor ma egyirányú utcára figyelmeztető táblát látsz, emlékezz rá, hogy milyen fontos a különböző intelmekre Istentől való módon reagálni.

BETEKINTÉS * HÓSEÁSTÓL HASZNOS DOLGOKAT TANULTUNK - Hóseás könyvében fontos kijelentéseket olvastunk Isten szeretetéről, igazságáról, türelmetlenségéről és fegyelmezéséről. Valamelyik kifejezés felhasználásával egészítsd ki a következő mondatot: ,,Az elmúlt héten megtanultam, hogy Isten ...... ........... ........... ............. (szeretete, igazsága...) ...... ........... ......

A megszokás a legrövidebb út az újbóli bukáshoz.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Féled az Urat?
  2016-09-05 07:48:00, hétfő
 
  ,,Mind boldog az, aki féli az Urat." (Zsoltárok 128:1)


Féled az Urat? Akkor megismerteti veled titkait, azaz szövetségének és az abban való részednek titkait. Ez a tudás el van rejtve a világ előtt, de az Úr megismerteti azt gyermekeivel. Ők meg fogják Krisztust látni. Ő az, Aki el van rejtve Istenben. Senki sem ismerheti Krisztust, csak az, akinek az Atya Őt kijelenti. Tudod mi van az Írások e Krisztusában? Nos az élet, a menny és az üdvösség kincsei vannak Isten nagy titkában. Pál azt írta a Kolosséban levő szenteknek és hívő atyafiaknak: ,,Amelyben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve. (...) Mert őbenne lakozik az Istennek egész teljessége testileg" (Kol 2:3. és 9.v).
Ez a Titok tele van olyan kegyelemmel, hogy a bűnösöket üdvözíti. Tele van olyan igazsággal és hűséggel, hogy az ígéretet és a velük való szövetséget megtartja. Amikor egy pillantást vethetnek személyére, szolgálatára, tisztségeire, akkor a szívük szinte összeroskad az elragadtatástól ennek láttára.
Ez a Krisztus közel van azokhoz, akik Őt félik. Hit által a szívükben lakik.
,,És szövetségével oktatja őket" (Zsolt 25:14). Oktatja őket, szövetségével, melyet Isten a Krisztusban megerősített. Meg fogja mutatni gyermekeinek, hogy ők abban benne vannak, mint az élet könyvében. ,,Megemlékezik az ő szövetségéről mindörökké."

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 3839 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1048
  • e Hét: 12759
  • e Hónap: 42071
  • e Év: 229873
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.