Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
56-os emlékév és a transzparencia.
  2016-09-05 21:16:18, hétfő
 
 

"Balog Zoltán közölte, hogy kiosztanak egy csomó pénzt a megemlékezések leszervezésére, 283 település nyert el pályázati forrást, de gyorsan hozzátette, hogy csak a programok lezárása után adnak részletes tájékoztatást az emlékév pályázatairól.
A miniszter szerint ha menet közben is bele lehetne látni a részszerződésekbe és az elszámolásokba, az csak megzavarná a lebonyolítást, és szerinte nem is lenne tisztességes azokkal szemben, akik megvalósítják a programokat."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nő papagájt akar venni
  2016-09-05 20:32:35, hétfő
 
  Egy nő papagájt akar venni



Egy nő papagájt akar venni. Elmegy egy állatkereskedésbe, ott azonban csak egyetlen papagáj van. Az eladó figyelmezteti, hogy a papagáj egy bordélyház tulajdonosnőé volt, ezért a szókincse nem éppen szalonképes.
A nőt ez nem zavarja, azt mondja, majd átneveli a madarat.
Hazaérkezve leveszi a takarót a kalitkáról. A papagáj megszólal
- Új ház, új madám.
A nő nagyot kacag, és kíváncsian várja, hogy a lányai hazajöjjenek az iskolából.
Megjönnek a lányok, őket meglátva így szól a papagáj
- Új ház, új madám, új k*vák.
A lányok gurulnak a nevetéstől, és várják, hogy apjuk is hazajöjjön és meglássa a madarat.
Vacsorára megérkezik a családfő. A papagáj így szól hozzá
- Új ház, új madám, új k*vák, de régi vendégek... Üdv Józsikám!!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Nagy nyomás alatt volt egy franciaországi liberális politiku
  2016-09-05 20:08:47, hétfő
 
  Nem is igazi liberális ez, hiszen egy "magára valamit is adó" liberális rá sem néz a nőkre.Kivéve Ungár Klárát.
megmutatta,hogy neki is"pinája"van,csak neki szaros.



Politikusbűnözés :: 2016. szeptember 5. 09:56

Nagy nyomás alatt volt egy franciaországi liberális politikus, ezért mutogatta magát tinilányoknak

A 60 éves Robert Rochefortot egy biztonsági őr bejelentése alapján előállította a rendőrség, miután mutogatta magát két tizenéves lánynak egy szerszámboltban Párizs nyugati részén. Rochefort az Európai Parlament képviselője, a liberális ALDE-frakció színeiben, franciaországi pártja a Modem. A párt elnöke teljesen kiakadt Rochefort tettén, aki azzal magyarázta tettét, hogy ,,nagy nyomás alatt" volt éppen. Robert Rochefort nagy nyomás alatt volt François Bayrou szerint nagyon komolyan kell venni az ügyet, és arra szólította fel Rochefortot, azonnal szabaduljon meg minden tisztségétől. A francia politikusbűnöző-védő törvények értelmében kirúgni ugyanis nem lehet sem az EP-ből, ahol egy bizottság tagja is, sem a pártból. A Politico beszámolója szerint a férfi ellen vádat sem fognak emelni, pénzbírságra és kötelező egészségügyi kezelésre számíthat.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/163393/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HATOS KARTONT a DOKTORNÉNINEK
  2016-09-05 18:35:48, hétfő
 
  2016. szeptember 5., hétfő

HATOS KARTONT A DOKTORNÉNINEK


Hatos kartont azoknak töltöttek ki a titkosszolgálatok, akiket beszerveztek.
Ők aztán szorgalmasan - vagy kevésbé szorgalmasan - írták jelentéseiket kapcsolattartójuknak, aki aztán értékelte, továbbította a kézhez kapott anyagot a szolgálat megfelelő szintjére, ahol az adatokat ellenőrizték, összevetették a más forrásból szerzett adatokkal és az így kapott eredmény tükrében intézkedtek.
Természetesen mindennek nyoma maradt, ha a célszemély élete során elkövetett valamit, akkor utána tudtak nézni viselt dolgainak a nyilvántartásokban.
Macerás meló, olyan, mint a puzzle, de ha tehetséges az elemző, aki az apró elemeket összerakja, akkor meghökkentően teljes kép bontakozhat ki a szemlélő előtt.
Aki aztán ismereteit úgy használja fel, ahogy úri kedve tartja, - már ha úriemberről van szó, de az állam nem úriember, hanem egy büdös bunkó, csakúgy, mint képviselőinek többsége.


Az egyik friss terv szerint a háziorvosokat kötelezik, hogy vegyék számba betegeik egészségi állapotát, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy javítsák a lakosság egészségi állapotát, ami úgyszólván teljesen felesleges, hiszen az egészségügyi kormányzat szerint a magyar nép egészsége példás, magyarember tej, erő, egészség, és ez a helyzet egyre csak javul, köszönhetően Pártunk és Ártányunk gondoskodásának.
Ezen tovább javítani hagyományos eszközökkel nemigen lehet, jöhet tehát a béremelés, mely majd megfékezi a megvadult doktorokat és nővérkéket, ami nem is lenne baj, hiszen évente annyi orvos megy világgá, mint az orvosegyetemeken egy évben végzettek száma.
Úgyhogy idén is kapnak valamennyit, aztán majd jövőre megint, aztán a választások után is kapnak még, várhatóan kettőt a szemük alá.
Menet közben persze az orvosok egy nem elhanyagolható része vállalkozóként kell, hogy megkeresse a napi betevőt, őket nem fogja érinteni a béremelés, így jár, aki kizsákmányolóvá képezte magát.

A gond az egészségügy minden területét érinti, a háziorvosok többsége öreg, mint az országút, őket még működésben tartja a hivatástudat meg a megszokás, a szakorvosok derékhada viszont megy világgá.
Ma már a fogorvos is előlépett hiánycikké, jóllehet magyarembernek több füle van, mint foga - katasztrófa, ahogy kinéz az ország.
Igaz, Orbán fogorvosának nincsenek gondjai, habár talán kitüntetést még nem kapott, mint a cipésze, aki a Szent Lábakat méretre készített cipőkkel ékesítette fel...
Közös bennük az, hogy utánpótlásuk nincsen, hiszen egy szakorvosnak az egyetemmel együtt tíz éven felül van az az idő, mikor ha egyedül hagyják, akkor remélhetjük, hogy több beteget ad vissza a társadalomnak, mint a temetkezési vállalkozónak.
Megindultak külföldre a szakdolgozók is, ők is kelendőek a piacon, az anyagiakon túl a nyugodt élet és a jó munkakörülmények is vonzzák őket.
Aki azt gondolja, hogy egy szakképzett nővér vagy asszisztens könnyen pótolható, a roppant nagyot téved, egyikük-másikuk valódi kincs, némelyikük többet tud a saját szakterületéről, mint egy középszorgalmas rezidens a képzése befejeztekor.
Akiket könnyebben lehetne pótolni, azok a segédápolók, de ilyenek felvételére meg nem jut pénz, a karitatív munka a kórházakban meg ismeretlen fogalom, nincsenek kidolgozva a szabályai, a kórházi vezetők meg joggal tartanak attól, hogy egy esetleges hibánál nem csak a beteg kerül a veszteséglistára, de könnyen meglehet, hogy ők is.


Marad tehát a felmérés, mint csodafegyver, ez majd segít a beteg állapotán, például a Nemzeti Beteget lenyugtatja átmenetileg, és teljes figyelmével a migránsok felé fordulhat.
Akik között lehettek orvosok is, meg szakdolgozók is, de a nagy harcban rájuk figyelni nem jutott idő, talán úgy volt vele a Vezér, hogy nem húzzuk magunkra a bajt, egyikük - másikuk még képes lenne felrobbantani a beteget is - ezektől minden kitelik.
A felméréshez viszont minden feltétel adott, a kérdőívek összeállítása magában is hasznos, hiszen értelmesnek tűnő munkát ad az egészségügyi vízfejnek - érdekes, hivatalnokokat soha nem kell keresni, talán az íróasztalaikat a betegágy mellé kellene tenni, két okosság között egy-egy beöntés sokat hozna az ágy mellett dolgozók iránt tanúsított empátiájukon...
A kérdőív viszont hosszú lesz, mint a vonatfütty, kiterjed mindenkire és mindenre, ami a kormányzatot érdekelheti.
Karak és Vuk a libaólban készíti a felmérést a libák egészségi állapotáról, aztán majd ennek megfelelően válogatja ki közülük a vágásra éretteket.
A felmérés kiterjed a gyerekekre is, - majd megkérdezik az óvodástól, hogy szokott e a család imádkozni, meg amikor ideges a papa, szidja-e a Viktor bácsit.
Az se lesz semmi, mikor valakiről feljegyzik, hogy AIDS-ben szenved, vagy, hogy milyen a szexuális irányultsága, vagy valami hasonlót, például szed-e antidepresszánst?
Az egészségügyi adat roppant érzékeny adat, könnyű visszaélni vele.
Nem csak országos, de helyi szinten is, emellett remek pletykatémát adhat a munka dandárját valószínűleg végző orvosírnoknak, asszisztensnek, ami ugye tilos, de hát lopni is tilos, mégis, még a legnagyobbak is, ugye, és ha őket nem képes megfékezni az ügyészség, hát ugyan ki macerálná Juliskát a rendelőben, ahová ő szokta behívni a potentátokat soron kívül?


Az egészségügyi adattal könnyen lehet zsarolni valakit, például egy állás betöltésére való alkalmasságot eldönthet egy gyógyszer szedése, kivétel a miniszterelnöki poszt, ahol a nyelvlóbálás az elegancia kelléke, ugye...
Természetesen szó esik majd az adatok titkosságáról, az egészségügyi dolgozók megkérdőjelezhetetlen etikájáról, de arról nem sok szó fog esni, hogy egy betegre legalább fél órát kell szánni, az orvosnak egy átlagos praxisban 1200-1500 beteg adatait kell felvenni, ez alsó hangon hatszáz óra munkát jelent.
Míg egyről elkészül a jelentés, addig a többi beteg üldögéljen békésen, aki beteg, ne ugráljon!
Emellett várható, hogy a betegek nem átallanak majd ide-oda vándorolni, talán legjobb lenne leszögezni az egyik lábukat a padlóhoz, akkor csak körbe-körbe masírozhatnának.
Ez az adatbázis természetesen összekapcsolható lesz más adatbázisokkal, így a már így is túl karcsú magánéleted végképp megszűnik, már csak a gombot kell rádszerelni, és úgy irányíthatnak majd, mint kisfiad vagy unokád a játékautót.
Orwell a kanyarban sem volt.
Mindegy végülis, a háziorvosok szép lassan elfogynak, a betegek leszoknak az orvoshozjárásról, megint két orvos lesz a huszonezres faluban, aztán ha szerencséd van, akkor értik a szakmájukat.
Egy biztos, ha az orvosok kezébe kerülsz, beteg leszel.
A selejt meg ad acta van téve, a Stiglickertben...


A szegény gyógyuljon, ahogy tud, jöhetnek a füvesasszonyok, meg a sámánok, és egyre kevésbé sértődhetünk meg, ha afrikai állapotokról szól a közbeszéd...


http://www.pupublogja.hu/2016/09/hatos-kartont-doktorneninek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötven fölött kellett elmennem Magyarországról
  2016-09-05 16:55:47, hétfő
 
  2016. szeptember 05. 06:45

Ötven fölött kellett elmennem Magyarországról

Bevallom őszintén, mindig csodálattal adózom azok előtt, akik bőven 50 éves koruk felett, inkább már a nyugdíjhoz közelítve képesek változtatni, és külföldre menni dolgozni. Itt, a blogon is volt már több ilyen történet, ma is ilyen következik. Susanne írásában bőven akadnak elgondolkodtató elemek.

Ha te is hasonló helyzetben vagy, esetleg a családodban történt ilyen, oszd meg velünk a történetet, írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!


,,58 évesen elindultam és most itt vagyok Angliában. Dolgozom és tanulom az angolt. Soha nincs késő. Ismerőseim azt mondták, hogy milyen bátor vagyok, hogy így elindultam. A fene se akart ennyi idősen világgá menni, de muszáj volt.

Persze olyan is volt, aki csúnyán nézett rám, mikor én azt merészeltem mondani, hogy kozmopolita akarok lenni, és ott lesz a hazám, ahol jól élek. Olyan nyugdíjas leszek, aki utazgat a világban és élvezi a szabadságot.

Mert elegem lett mindabból, ami otthon zajlik. Ahol úgy néznek rám, mint ingyenélőre. Ahol az okosok azt mondják, hogy nem igaz, hogy nincs munka, mert aki akar dolgozni, az igenis talál munkát.

A muszáj nagy úr

Nekem évek óta nincs bejelentett munkám, pedig mindig dolgozok és dolgoztam. A muszáj nagy úr és ugye a számlákat fizetni kell, mese nincs. Nálam még soha nem kapcsolták ki se a villanyt, se a gázt, a vonalas, mobil telefon és a UPC is működik, de 22 800.-Ft-ból ezt nem lehet kifizetni.

Volt olyan, hogy egy étteremben vállaltam mosogató munkát+takarítást, mosás, vasalás /abroszok/ és egészen pontosan 4 nap alatt ment tönkre mind a két kezem, mert nem bírtam 11-22 óráig állva a fizikai munkát.

Hiába voltam hullafáradt este, nem tudtam elaludni, mert hasogatott a fájdalom az egész testemben. Ezt 2 hét után kénytelen voltam feladni és azóta se tudok rendesen fogni a kezeimmel, máig zsibbadnak az ujjaim.

A közmunka réme is fenyegetett (valami NAV-os adminisztráció), de szerencsémre nem voltam rá alkalmas és megúsztam. A nettó 70 ezer forint nem sokat segített volna rajtam, mert abból rögtön mínusz 10 ezer egy bérlet. A maradék 60 ezer meg épp elég a havi rezsimre, de akkor még nem ettem egy falatot sem. Cipőt sem vettem, de egy újságot sem, könyvről már ne is beszéljünk.

Amikor futott a szekér

Közgazdasági érettségi után, 1976-tól 8 évig dolgoztam a MAFILM-nél, mint berendező. Érdekes volt, szerettem, csak sajnos nem voltunk rendesen megfizetve, szerelemből csináltuk a filmeket.

Azt láttam, hogy a legjobban a stábbüfés keres, mert mindenki éhes és eszik. A színész és a díszlet munkás egyaránt. Úgyhogy 8 év után vállalkozó lettem és bérelt helyen egy büfét csináltam. Sokat dolgoztam, de jól is kerestem vele.

Beutaztam Európát, nem volt gond 3 évente cserélni a kocsit. Édesanyám nagyon fiatalon, 50 évesen meghalt és én megkaptam az akkor még tanácsi bérlakást, ami óriási könnyebbség volt, hogy a fél életem nem erre ment el.

Futott a szekér és jól éltem, mindenem megvolt, a lakást is megvettem időközben. Itt élek Budán 30 éve 2 szobában, 55nm-en.

A lányomat egyedül neveltem, soha egy fillér tartásdíjat sem kaptam, igaz, nem is kértem. Engem a szüleimen kívül soha senki sem tartott el és az is nagyon régen volt már.

Negyvenévesen túl öreg?

Aztán egyszer csak vége lett a jó világnak, nem kaptam meg tovább a bérelt helyet és megszűnt a vállalkozásom, be kellett zárni a büfét.

Munkát kerestem és jelentkeztem sok helyre. 40 évesen azt mondták, öreg vagyok és nem akart senki sem felvenni, rendes, bejelentett munkára. Volt egy kis tartalékom, de nagyon gyorsan fogyott.

Aztán a kis tartalékomat 1999-ben elsikkasztotta a GLOBEX. Egyszer csak ott álltam egy 10 éves gyerekkel és nem volt egy fillérem sem. Rá fél évre ellopták a kocsimat, azóta sincs.

Az önkormányzatnál meg azt mondták, hogy én vállalkozó voltam, ezért nem vagyok jogosult semmilyen támogatásra. Érdekes, amíg vállalkozó voltam, jogosult, sőt kötelezett voltam a legmagasabb járulékok befizetésére, de amikor nekem lett volna szükségem segítségre, akkor csak a nagy nulla!!

Dolgoztam persze, voltam hirdetés szervező, üzletkötő, telemarketinges, telesales munkatárs, call centeres, ügyfélszolgálatos. Jól is kerestem a jutalékos rendszerben, de bejelentve nem voltam, vagy csak ritkán. Ha nézeteltérésem támadt a főnökkel, akkor bizony előfordult, hogy úgy álltam fel és jöttem el, hogy 200 ezer forintom ott maradt.

A nyugdíjkorhatárt felemelték 65 évre, csak azt nem mondták meg, hogy 40-től 65 éves korunkig mit csináljak, ha a HR-esek szerint öreg vagyok már. Nem akarom elhinni, hogy csak 24-től kb. 40 éves korunkig vagyunk kurrensek a munkaerőpiacon. Mert a gyerekem még nem kap munkát, én meg már nem. Ez egy vicc. Csak nem tudom, melyik részén kell röhögni.

Kifelé ,,lökdöstem" a gyereket

Egy kisebb örökség segített rajtunk ideig-óráig, de az se tartott örökké. Utána az 1 milliós hitelkártyám használtam, amin 41%-os a THM. Nekem ennyi a hitelem, de ezt is sok visszafizetni.

Közben az én ösztönzésemre a gyerekem EVS programokon vett részt érettségi után, ami arra teljesen jó volt, hogy az angol tudása társalgási szintre feljöjjön a nemzetközi csapat munkák során. Jelenleg második szezonját tölti Cipruson. Erről is lehetne mesélni, talán ő majd megteszi.

Nehéz szívvel, de igyekeztem őt kifele ,,lökdösni", hogy tanuljon, boldoguljon a világban, mert itthon nincs jövője, és ahogy elnézem a következő 20 évben sem nagyon lesz.

Más kérdés, hogy mikor először elutazott, én 2 hónapig sírtam utána. Olyan is volt, hogy ő ott zokogott, én itt zokogtam a telefonba.

Emlékszem milyen büszkén toltam a babakocsit és mentem az első szabad választásokra. Azt hittem, hogy mire ő felnő, neki már milyen jó lesz, utolérjük az osztrák életszínvonalat és eljön itt is a normális élet és fizetések is. Hááát, nem így lett. :((

De mindenkinek csak egy élete van, és azt nem itt kell elvegetálnia valami rabszolgamunkában, félelemben élve egy diktatúrában, ahol bármit megtehetnek velünk bármikor, mióta a törvénygyár szakmányban nyomja ki az új törvényeket. Az nem élet, hogy rezsit fizet, eszik, alszik, robotol és kész.

Hogyan kerültem Angliába?

Egyik barátnőm Angliában helyettesített valakit, amíg az szabadságra ment, és aki idősgondozóként dolgozott. Aztán talált állandó gondozói munkát és később engem kért meg, hogy helyettesítsem én őt, amikor 3 hónapra hazajött.

Londonban voltam 3 hónapig egy 90 éves néninél, bentlakással + teljes ellátás. Szinte a teljes fizumat hazahoztam. Ez a hivatalos idősgondozói fizetésnek csak a fele, ahogy a minimálbér is magasabb ennél, de ennek is örültem kezdésnek.

Hazatértem után kezdtem keresni a munkalehetőségeket, hogy én is hosszútávon dolgozhassak Angliában. Most itt vagyok egy 3 hónapos szerződéssel, de úgy néz ki, hogy a gondozottamnak továbbra is szüksége lesz rám.

Szállást, ellátást kapok, külön kis lakrészem van a ház felső szintjén, fürdőszobával, TV+WIFI. Egy szép kertes házban vagyok vidéken, csend, nyugalom, jó levegő, mókusok. Nem bánom, hogy nem London. Nem dohányzom, rakom élére a pénzt, szinte semmit sem költök itt.

Hozzáteszem, én az a korosztály vagyok, aki anno 9 évig tanultam oroszul. Akinek a szülei nem tudták fizetni az angol vagy német magántanárt, annak esélye sem volt más nyelvet tanulni, de azért ragadt rám valamennyi a filmekből, meg persze fordítottuk a slágereket mi is fiatalon.

Amikor vendéglátóztam sok volt a német vendég, az is jött apránként. Nagyon sok mindent megértek és most itt rá vagyok kényszerítve a tanulásra. Egyre jobban megy.

Mindent meg tudunk beszélni a napi rutin során, és ha mégis elakadnánk, akkor az internet kisegít minket, ahol a leírt szöveget azonnal fordítja a program. Ez is remek gyakorlás számomra.

Az idősgondozásé a jövő

Nagyon keresettek az idősgondozók, van itt jövőm mindenképpen. Nekem még 6 évem van a nyugdíjig. Ha nem omlik össze a nyugdíjrendszer (ami esélyes), és ha én megérem egyáltalán, akkor se számíthatok otthon túl sok nyugdíjra.

Ha ezt a 6 évet itt dolgozom le, akkor félre tudok tenni, hogy ne kelljen öregkoromra nyomorognom. Reményeim szerint a lányom is követ majd Angliába és neki is könnyebb lesz itt boldogulni.

Múltkorában volt egy körkérdés a Facebookon, hogy mi az a két szó amit a fiatalkori énednek üzennél?

Időben disszidálj! - én ezt írtam.

De ma már könnyebb bárkinek elindulni, nem kell disszidálni, legálisan mehetünk bárhová élni, tanulni, dolgozni, hát miért ne??

Nincs értelme várakozni, hogy jobb lesz, mert nem lesz jobb és az értékes évek elszaladnak. Nekem már nincs annyi időm, hogy egyáltalán megérjem azt, hogy Magyarország újra demokratikus jogállam, köztársaság legyen és behozza azt a lemaradást, kb. 25 év, amit ez a kurzus még 20 évvel megfejelt.

Sokszor idézik Goethe-től: ,,A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak."

Huss! Repüljetek!!"





http://hataratkelo.blog.hu/2016/09/05/otven_folott_kellett_elmennem_magyarorszagr ol?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blh share
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyenkor nem mi vagyunk a világ urai, Petike?
  2016-09-05 07:59:08, hétfő
 
  2016-09-03
Ilyenkor nem mi vagyunk a világ urai, Petike?


Kósza hír volt a tegnapi sajtóban (egyáltalán nem a kormány propagandalapjaira gondolok), hogy Szíriában rekedt egy magyar nő, aki 16 éve él távol - igen, önszántából! - szülőhazájától. Mónika történetét elsőként a Blikk hozta le és - szerintem kijelenthetjük - közepes érdektelenségbe fulladt.

Röviden: a 41 éves nő Budapesten ismerte meg leendő férjét, és követte Szíriába. Mert a szerelem már csak ilyen: vak. Szíria élhető, normális hely volt. Egészen 2011-ig, amíg be nem ütött az arab tavasz és polgárháborúba nem süllyedt az ország. Három éve férje, Man taxijával összeütközött egy katonai vezető kocsijával, és összeszólalkozott vele. Mónika és a gyerekek azóta nem látták őt, ugyanis börtönbe került, semmit nem tudnak róla.

Hamá, a város, ahol most egyik napról a másikra, magyarországi barátok anyagi segítségével próbálnak élni és túlélni, 2000-ben még ideális választásnak tűnt, ám azóta minden megváltozott, egyre veszélyesebb lett az élet. Mivel Hamá nem egészen Aleppo, azaz a kormánypárti erők kezén van, ezért itt (még) nem bombáznak. Mónika elmondása szerint azonban naponta csak másfél óráig van áram, víz pedig csak éjjel folyik. Az utcán 100 méterenként katonai bázisokat állítottak fel, és ellenőrzik a gyanús személyeket. A folyamatos rettegés mellett súlyosbítja a helyzetet, hogy bármikor elkezdhetik bombázni a várost.

Mindezekre való tekintettel az anya és a gyerekek szeretnének hazajutni Magyarországra, ám a magyar útleveleik lejártak, szír papírjaikkal pedig csak menekülttáborokba juthatnának. És itt kellene a gondoskodó-melldöngető, senkit az út szélén nem hagyó magyar államnak, illetve a hisztéria- és külügyminisztériumnak képbe jönnie. Miután a hír megjelent, a külügy azt üzente Mónikának, fáradjon el a bejrúti (Libanon) nagykövetségre, majd ott megcsinálják az útlevelét. Ennyi. Ehhez 225 km-t kéne megtennie három lányával - nem a verőfényes madárcsicsergésbe borult Nagykörúton - egy bombázásoktól védettebb, de alapvetően polgárháborús területen.

Szijjártó - akit azért tartanak főállásban a külügy élén, hogy az Európai Uniót ekézze, kikérje magának, kioktasson és rendreutasítson mindenki mást - tárcája tehát azt állítja, hogy a magyar állampolgároknak csupán 2012. december 5-ig tudott az állam segíteni a hazajutásban, azóta ugyanis megszűnt a damaszkuszi magyar nagykövetség, és erre állítólag akkoriban figyelmeztettek is mindenkit.

Egyébként Jordániában is segítenek nekik, ezt ma bizonyos Menczer Tamás, a futsalos minisztérium sajtófőnöke is megerősítette, ám a konkrét esettel, azaz a Mónika kálváriájával kapcsolatos érdeklődést azzal sunnyogta el, hogy nem rendelkezik az érintett beleegyezésével ahhoz, hogy nyilatkozzon. De minden fasza, ilyen esetekben a fantasztikusan teljesítő magyar külügy ahhoz is hozzásegíti a magyar állampolgárokat, hogy beutazási engedélyt kapjanak abba az országba, ahol a képviselet el tud járni az ügyükben.

Nos, ez tök jól hangzik, de tegyük hozzá, mert elkerülte a figyelmet: Mónika egy barátjuk közbenjárásával már próbálkozott Jordániában (fölösleges azzal szívatni, hogy utazzon oda és oldja meg a problémáját), ám az ottani magyar nagykövetség nem tudott segíteni: a gyerekek útlevelének elkészítéséhez ugyanis az apjuk hozzájárulása is szükséges lenne, ez azonban lehetetlen, mivel Man börtönben van. Ráadásul semmit nem tudnak róla 3 éve. Melyik részét nem érted, Peti?

Ez a cikk azért is íródik, mert tegnap este figyelmünkbe ajánlotta Mónika történetét egy őt ismerő, vele napi internetes kapcsolatban álló forrás. A.D. hosszú hónapok óta segíti az anyukát, többedmagával próbálja tartani benne a lelket, és felháborítónak találja a külügy impertinens válaszát.

Forrásunk elmondta, hogy annak persze örül, hogy hosszú idő után végre sikerült nyilvánosságra hozni a történetét. ,,Minden úton segítünk rajtuk, ahogy eddig is tettük, de most már - a remény helyett, hogy vége lesz a haborúnak, rettegés lett az élete." A.D., aki fotósként, tudósítóként dolgozott tavaly a magyarországi menekültválság idején, és aki - saját bevallása szerint - sokat segített menekült gyermekeken, egy Facebookos zárt csoportban került kapcsolatba, és mostmár mondhatni, barátságba Mónival. Nem csupán meghallgatták a történetét, de pénzt küldtek neki Szíriába és próbálták a jordániai magyar nagykövetséggel is kapcsolatba hozni.

Szeretnénk ha ki tudna jutni, és itthon - ha haza jön -, akkor befogadjuk ...az én házam is nyitva áll nekik... - meséli A.D.

A különböző fórumokon birkaként kommentelő, úgy kell neki, ha nem bírt magával, ha felelőtlen volt, ha elment egy muszlim országba cselédnek - típusú okosok kedvéért: Mónika korábban valóban nem akart hazajönni, azt hitte majd a világ megállítja a szörnyeket. Szerette Szíriát. Ahova úgy került, hogy jópár évvel ezelőtt a Jégbüfében megismerkedett egy szír fiúval és beleszeretett. Igen, valóban halálos bűn ez. Most már tudja, hogy Aleppo után Hamát is bombázni fogják. Ennyire egyszerű és ennyire tragikus ez a történet.

És akkor most beszéljünk a lényegről, ami miatt az ember úgy érzi, mondanivalója van: itt állunk egy, a melldöngetéstől és a megvédjük a magyar embereket lózungoktól kettőig nem látó kormánnyal szemben, amelynek külügyminisztériuma a maga rendjén egy teremfocistával az élen kutyázza Európát. Minden áldott nap, ma is. Mindeközben ez a minisztérium arrogáns, arcpirító módon utasítja el egy magyar állampolgár segélykiáltását, akinek volt pofája 16 éve Szíriában letelepedni.

Az Erdogan kormány szolgálatos pincsikutyája, aki a török elmebeteg diktátor paranoiájának engedelmeskedve, szalutálva tett ígéretet arra, hogy a budapesti török iskolában felkutatja a gülenista sejteket és ha szükséges felszámolja az intézményt, egy közönséges magyar állampolgárt azzal ráz le, hogy bocs, de befostunk 2012-ben, felszámoltuk a damaszkuszi nagykövetséget, tessék elmenni Jordániába, vagy Libanonba, mert mi semmit nem tudunk tenni az ügyben.

Csak nem háború van Szíriában, Petike? Csak nem elmenekültünk nagykövetségestől a bombák elől? Akkor lehet, hogy nem terroristák ezek mégsem testületileg, akiknek nincs hova menekülniük? Lehet, hogy nem mind önszántából gazdasági bevándorló a sok gonosz muszlimja? És ha a magyar külügy kijelenti, hogy nem tud segíteni a Szíriában rekedt anyukán és 3 gyerekén, akkor tetszőleges nagykövetség hogyan fog tudni? Ekkora nagy befolyásunk van, hogy magyar állampolgárokat nem tudunk hazahozni egy olyan országból, ahol veszélyben van az életük? Ez a nő azt sem tudja, hogy él-e még egyáltalán a férje. Márpedig az ő, a férj aláírása nélkül nem csinálnak sem Jordániában, sem Libanonban útlevelet neki. Ilyenkor mi van? Ilyenkor nem mi vagyunk a világ urai, Petike?

Tényleg annyit tudtatok neki odabökni, hogy kockáztassa a saját és a gyerekei életét, mert ti nem tudtok és nem is akartok segíteni? A csemegekukorica és a magozott meggy nem rohadt még rátok? Szerintem senkit nem érdekel, hogy van-e Damaszkuszban nagykövetség vagy nincs, egy magyar állampolgár segítségre szorul, a magyar államnak pedig kutya kötelessége segíteni neki minden eszközzel a hazajutásban. Akkor is, ha nem egy Berlinben muszlimok által megerőszakolt magyar nőről, hanem egy Szíriában élő magyar nőről van szó, akit nem lehet mutogatni, akivel nem lehet telefosni a propagandamédiát, mert mekkora szégyen már, hogy képes volt egy negyed életet szerelemben, boldogságban leélni egy muszlim (fújj) ember oldalán.

Tehát ha a magyar állam nem óhajt segítséget nyújtani ennek a nőnek, márpedig a KKM tehát nem tervezi, hogy kimenti az asszonyt, és ezt a hvg.hu-nak küldött válaszukban is megerősítették - az azt jelenti, hogy minisztériumi szinten, hivatalosan ismerik be, hogy van elsőrendű és másodrendű állampolgár. Mónika pedig ezek szerint, mivel nem fajtatiszta magyar gyerekek édesanyja, rohadjon is meg, és jól gondolja meg, hogy legközelebb kihez megy férjhez.

Hihetetlenül felháborító. A számukra értéktelen emberi életekkel játszadoznak. És megint az van, mint tavaly Budapesten és másutt, amikor civilek, önkéntesek, tisztességes, emberséges magyar emberek vállvetve akadályoztak meg egy gyalázatos tragédiát. Most is civilek, fotósok, egyszerű emberek próbálnak emberfeletti erőket megmozgatni, miközben egy minden külügyminiszterek legalja visítva gyalázza Európát, tologatja a papírokat és hárítja a felelősséget.

Nagyon remélem, Mónikáék számára még időben érkezik a segítség. Nem Szijjártón fog múlni, az biztos. De felírtuk ezt is.



http://kolozsvaros.com/2016/09/03/ilyenkor-nem-mi-vagyunk-a-vilag-urai-petike/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az AfD megcsinálta: Megverték Merkel pártját az euszkeptikus
  2016-09-05 07:40:15, hétfő
 
  2016. 09. 4. 14:12

Az AfD megcsinálta: Megverték Merkel pártját az euszkeptikusok!

A magasabb részvétel sem kedvezett a kormányzó CDU-nak Mecklenburg-Elő-Pomerániában, az euszkeptikus AfD megelőzte Merkel pártját, ezzel másodikak lettek a tartományi választási küzdelemben.
Frissítés 2:

A némileg magasabb részvétel a szocdemeknek kedvezett, akik az előrejelzéseket is túlszárnyalva, 30,5 százalékkal végeztek az élen.

Az igazi győztes azonban az AfD, mivel az urnazárás után megjelent első becslések szerint a formáció 21 százalék körüli eredménnyel második erő lett a tartományban.

Ez 17 helyet jelent a 71 tagú schwerini Landtagban (arról, hogy ez az eredmény miért ér föl egy győzelemmel, ITT OLVASHAT BŐVEBBEN - a szerk.).

Ünnepel az AfD

A CDU a szavazatok 19-20 százalékával a harmadik helyre szorult, és ezzel elkönyvelhette első vereségét a 2013-ban alakult AfD-től.
Frauke Petry így kommentálta az előzetes eredményt

Az AfD Mecklenburg-Elő-Pomerániában a 21 százalékos eredményével minden várakozásunkat és a konszenzuspártok minden félelmét túlszárnyalta.



Második legerősebb pártként ülhetünk be a Landtagba.



Szívből köszönöm minden választónak a belénk helyezett bizalmat!



Minden jót kívánok fáradhatatlan aktivistáinknak és jelöltjeinknek, köszönet nekik!



(Forrás: Frauke Petry, Facebook)

Alexander Gauland és Leif-Erik Holm ünnepelnek

Alexander Gauland, az AfD alelnöke így kommentálta az eredményt:

"Ez egy megsemmisítő vereség Merkel kancellárnak, a saját szövetségi tartományában. Lorenz Caffier túl későn és hiteltelenül határolódott el tőle, a választók pedig megérezték, hogy ki is van valójában Merkel politikája ellen."

A vert sereg

A harmadik helyre szorult CDU minden eszközzel igyekszik tompítani a kudarc élét.

Peter Tauber

A párt főtitkára, Peter Tauber hangsúlyozta, hogy nagyon örülnek az SPD kiváló eredményének, és eszük ágában sincs felbontani velük a 2006 óta érvényben lévő koalíciós együttműködést (ezzel a tereléssel tulajdonképpen egy nemlétező aggodalmat igyekezett eloszlatni - a szerk.),

Mint fogalmazott:

"Az ilyen kihívásokkal teli időkben stabil viszonyokra van szükség Mecklenburg-Elő-Pomerániában."

Az SPD sikerének farvizére felkapaszkodva még hozzátette:

"A sikeres koalíció tartós maradhat. A CDU készen áll arra, hogy Mecklenburg-Elő-Pomerániában vállalja a felelősségét."

Lorenz Caffier, a CDU jelöltje szűkszavú nyilatkozatában sajnálatosnak nevezte, hogy nem sikerült megerősíteniük a tartományi parlamentben működő frakciójukat, de ennek ellenére a jövőben szeretne "tovább küzdeni a csapattal".

Erre legfeljebb akkor lesz esélye, ha Angela Merkel nem nyeli le egészben a fiaskóért...
Frissítés 1:
Hatalmas égés Berlinben

A baloldali aktivisták ma "Kiállás a rasszizmus ellen" címmel tartottak demonstrációt a német fővárosban, ami kifejezetten az AfD ellen és a Mecklenburg-Elő-pomerániai választások befolyásolására irányult.

Azonban történt egy "kisebb" gikszer:

az eredetileg 10 ezer fősre tervezett demonstráción mindössze 2500 fő jelent meg, ami kolosszális arcvesztésnek tekinthető, pláne a német fővárosban.

Ráadásul a szervezőknek még a szokásos törés-zúzást sem sikerült kiprovokálnia a résztvevőkből, mert a menet hiába haladt el az AfD szövetségi székháza előtt, a demonstrálók nem tettek kárt az épületben, és rendőrségi jelentések szerint nyugodt körülmények között zajlott a tüntetés.

A demonstrálókat összetrombitáló gittegylet úgy próbálta tompítani a kudarc élét, hogy 6000 résztvevőről nyilatkozott, ám a hatóságok egyértelműen közölték, hogy a tömeg nem haladta meg a 2500 főt.

Ciki.
A választók szerint fontos döntésről van szó

Mecklenburg-Elő-Pomerániában azonban nem maradtak otthon az emberek.

A friss adatok szerint a választási részvétel valamivel magasabb volt, mint a tartományban az elmúlt években rendezett voksolások esetében.

Doris Petersen-Goes, tartományi választásvezető szerint 14 óráig a szavazók 32,8 százaléka járult az urnákhoz, ami 3 százalékponttal több, mint 2011-ben volt.

Hozzátette:

a szavazás mindenféle probléma nélkül, a lehető legnyugodtabb körülmények között zajlik, és nem történt rendkívüli esemény a nap folyamán.
Korábban írtuk:

A Stern beszámolója szerint fél 11 magasságában a vezető jelöltek többsége leadta szavazatát: Silke Gajek (Grüne), Cécile Bonnet-Weidhofer (FDP), Leif-Erik Holm (AfD) és Erwin Sellering (SPD) már az urnákhoz járultak, viszont a CDU színeiben induló Lorenz Caffiert még nem kapták lencsevégre voksolás közben.

A három fő rivális: Erwin Sellering (SPD), Lorenz Caffier (CDU) és Leif-Erik Holm (AfD)

A híradások szerint a választói részvételi hajlandóságot nagyban rontja a rendkívül rossz időjárás, a reggel óta hol erősebb-hol gyengébb intenzitással zuhogó eső kifejezetten a Brexit szavazást juttatja az egyszeri politikai újságíró eszébe, csak remélni tudjuk, hogy az ítéletidő itt is a jobbliberális, illetve baloldali szavazók otthonmaradását segíti majd elő.
Reményekkel telve

A sajtónak adott nyilatkozata alapján valószínűleg az AfD jelöltje, Leif-Erik Holm is ebben bízik. A volt rádiós műsorvezető így nyilatkozott pártja esélyeiről:

"Egy bőven a 20 százalékos tartományban mozgó eredményre számítunk."

Az eddigi közvélemény-kutatások ugyan szoros versenyt jósolnak a második helyért a kormányzó CDU és az AfD között (a két alakulatot gyakorlatilag fej-fej mellett, 22 százalékra taksálták a legutolsó mérések - a szerk.), az optimizmus korántsem indokolatlan Holm részéről, hiszen tavasszal Szász-Anhaltban az Alternatívának gyakorlatilag a semmiből sikerült 24,3 százalékot hoznia a tartományin.

A politikai elemzők egyetértenek abban, hogy a mai tartományi választás - a hamarosan esedékes berlinivel egyetemben - a jövőre tartandó országos voksolás előpróbája, és amennyiben az AfD itt kiüti a nyeregből a CDU-t, azzal az országos politikában is sikeresen pozicionálhatja magát Angela Merkel pártjának reális jobboldali kihívójaként.

http://alfahir.hu/az_afd_megcsinalta_megvertek_merkel_partjat_az_euszkeptikusok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoppá! Százmilliós ingatlant játszottak át Tarsolyék
  2016-09-05 07:31:06, hétfő
 
  Hoppá! Százmilliós ingatlant játszottak át Tarsolyék
2016. szeptember 05. 06:46
Hunhír.info

Budapest — Egy gyönyörű helyen lévő XII. kerületi ingatlant passzolt át tavaly márciusban, a Quaestor bukása utáni napokban Tarsoly Csaba és felesége egy másik házaspárnak - tudta meg a Blikk.


Így amikor a Nemzeti Nyomozóiroda zár alá akarta venni az ingatlant, az illetékes kormányhivatal elutasította a kérést, mivel akkor már nem Tarsolyék voltak a tulajdonosok. Egy nappal a rendőrség indítványa előtt ugyanis az akkor még szabadlábon lévő Tarsolyék beküldtek egy adásvételi szerződést a földhivatalba, ahol egy vélhetően ismerős házaspár tulajdonjogát jegyezték be.

A csalással és sikkasztással vádolt Quaestor-vezető azonban ezúttal nem tudta átverni a hatóságokat, szerintük ugyanis egyértelmű volt, hogy Tarsolyék ki akarták menekíteni a vagyontárgyat, így második nekifutásra le tudták foglalni az ingatlant.

- Tarsoly Csaba és felesége a vagyonelkobzás meghiúsítása céljából maguk kezdeményezték az elidegenítést oly módon, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt. vezető tisztségviselői által elkövetett bűncselekmény útján szerzett vagyonból az ingatlant megszerző házaspár is gazdagodott - indokolta a határozatot a rendőrség.

Tarsolyék az ingatlant 2004 nyarán vásárolták, és néhány külterületi balatonkenesei telken kívül semmi más nem volt a nevükön, csak ez, hiába számított Tarsoly milliárdos üzletembernek. Még az a budai luxusvilla, ahol a volt Quaestor-vezér a családjával együtt lakott, és ahonnan bevitték az előzetesbe, az is egy lichtensteini bejegyzésű cég nevén szerepel az ingatlannyilvántartásban. Tarsoly először azt állította a kihallgatások során, hogy bérlik azt a lakást, később azonban elismerte, hogy övék az off­shore-cég.

A vadregényes környezetben lévő XII. kerületi ingatlant befektetésnek vehették, mert láthatóan évek óta nem használhatták. Csupán egy régi vadászháznak kinéző kisebb épület található ott, amelyet teljesen benőtt a növényzet. A város tetején lévő, közel kétezer négyzetméteres, erdő alatti telek azonban vagyont ér, hasonló nagyságú és adottságú ingatlanokat ugyanis százmillió forint felett árulnak a környéken.

200 milliárd lehet a kár

Tarsoly Csaba társaival a Quaestor cégcsoport működésén keresztül egy olyan bűnszervezetet hoztak létre a vádirat szerint, amelynek legfőbb célja a befektetők pénzének és értékpapírjainak lenyúlása volt. A hosszú évek során több tízezer embert károsítottak meg, az okozott kárt 200 milliárd forintra becsülik.

blikk

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97105
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért agitál Fodor Gábor 10 millióért Orbán népszavazására?
  2016-09-05 07:24:30, hétfő
 
  Miért agitál Fodor Gábor 10 millióért Orbán népszavazására?
2016. szeptember 02. 04:12 - Első Kézből

Letisztultak az erővonalak, ami az októberi népszavazást illeti. Az ellenzék soha nem látott, 99 százalékos egységbe forrt amellett, hogy ezt a parasztvakítást nem szabad érvényes szavazattal legitimálni.

Vagy távolmaradással (MSZP + DK + Együtt + PM + Moma), vagy érvénytelen szavazattal (Kétfarkú Kutya, Helsinki Bizottság, TASZ), de fityiszt kell mutatni Habony Árpád legújabb kommunikációs trükkjének.

Hiszen a valóságban szó sincs sem kötelező kvótáról, sem illegális bevándorlókról. Ellenben mindent amőbaként körbefolyó fideszes korrupcióról van szó, meg az azt elfedni próbáló kétségbeesett igyekezetről. Orbán a végtelenségig emelte a tétet, mindent egy lapra: a migránsellenes hisztériára tett fel.

Az ellenzék felismerte: az egyetlen esélye, hogy kihúzza az ügy méregfogát, ha egy teljeskörű bojkottal sikerül érvénytelenítenie ezt a kutyakomédiát.

Orbánnak a saját maga által alkotott szabályok szerint 4 millió érvényesen szavazó emberre van szüksége, hogy érvényes legyen a népszavazása.
Mindenki, aki elmegy és érvényes szavazatot ad le, a Fidesz céljainak kedvez.

(Aki ezt az evidenciát nem érti, neki világosan elmagyarázza az Index szerzője ennek a cikknek a második felében.)

fodorban2.png

Nos, Fodor Gábor és az általa "vezetett" "párt" szembeköpve a teljes ellenzéket a részvétel mellett agitál Orbán kamunépszavazásán, és ezzel hetek óta körbe is haknizzák a médiát. (Ha Fodort a valós politikai súlya alapján szerepeltetnék a tévék, akkor évente egyszer kellene behívni 5 percre.)

Még ennél is bicskanyitogatóbb a HVG információja, miszerint Fodorék 10 millió forintos hitelt vesznek föl (!), hogy Orbán népszavazása mellett kampányoljanak. Tehát még egyszer: Fodorék nyakig eladósítják magukat, hogy Orbánék ujjal mutogathassanak:

Lám, megosztott az ellenzék! Lám, azon az oldalon is vannak "jók", akik a részvételre buzdítanak!

Csak a legjobb memóriájúak emlékezhetnek rá, hogy 2014 őszén Bodnár Zoltán plakátjaival és molinóival volt kidekorálva Budapest. Ő a Liberálisok főpolgármester-jelöltje volt, mivel Fodorék már akkor sem álltak be a közös ellenzéki jelölt (Bokros) mögé, inkább drága pénzen ellenjelöltet indítottak. Az Összefogás ellen, aminek a hátán pár hónappal korábban bejutottak a Parlamentbe!

Már akkor bűzlött nekem a dolog, így személy szerint én voltam az (akkor még a Hír24 riportereként), aki kihúztam a Liberálisokból, hogy 30 millió forintot szórtak el Bodnár kampányára, amit állítólag szintén hitelből fedeztek. (Bővebben itt.) Most tehát ezt a 30 milliót fejelik meg egy újabb 10 milliós hitellel...

A Nyugati Fény nagyon decens és visszafogott kérdései:

Gábor! Miért ér meg nektek több éves eladósodást, hogy Orbán kamunépszavazása mellett agitáljatok?

Gábor! Igaz, hogy Kósa Lajos pénzt ajánlott azoknak, akik ebben besegítenek?

Gábor! Miért mindig akkor aktivizáljátok magatokat, amikor az ellenzéki egységet lehet bomlasztani?

Gábor! Kit néztek ti hülyének?

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/09/02/miert_agital_fodor_gabor_10_millioert_orban _nepszavazasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 387 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1700
  • e Hét: 3622
  • e Hónap: 7367
  • e Év: 160863
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.