Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Szegedi hétvége......
  2016-09-08 18:05:32, csütörtök
 
 



A 6. őszi bormustra, és a most debütáló Szegedi Repülőnapok és Légiparádé egymást jól kiegészítő, és nem egymással versengő rendezvények lesznek a jövő hétvégén.

A 6. őszi bormustra, és a most debütáló Szegedi Repülőnapok és Légiparádé egymást jól kiegészítő, és nem egymással versengő rendezvények lesznek a jövő hétvégén. A két rendezvény főszervezői erről a Dóm téren tartott sajtótájékoztatón beszéltek.
Programok: Repülés, borozás, két jó barát

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője szerint a hatodik esztendejébe lépő Bortér elvileg még kiskorú, ám olyan a sikere a szegedi közönség körében, hogy elképzelni sem lehet nélküle a kora őszi turistaszezont. Az idén szeptember 14. és 18. között élvezhetjük az ízes nedűket az impozáns helyszínen. Minden eddiginél több faház épül idén a Dóm téren, ahova szeptember közepén öt napra több mint száz kiállító költözik. Közel ezer négyzetmétert foglalnak majd el a borászok, a vendéglátósok és a kézművesek, így több száz féle minőségi nedűből válogathatnak majd a fesztivál vendégei - mondta Németh István.

A kiváló borok mellett sajt, pálinka, kürtöskalács, lepény és számtalan egyéb ínyencség is kóstolható lesz. A finom ételek, italok mellett tucatnyi kulturális program is várja majd a térre kilátogatókat, közöttük koncertek, szakmai beszélgetések.
- Az idei őszi bormustra is a szőlő- és borkultúrát állítja a középpontba, ezért most először egy kiállítóházat állítunk fel, amelyben a bor és a művészetek kapcsolatát igyekszünk majd bemutatni. Az idei rendezvényen olyan zenei és kulturális csemegékkel várjuk a látogatókat, mint a Szegedi Szimfonikus Zenekar fellépése, a napi programokat záró Il Silencio Fúvós Quartett, de a bor ihlette versek és novellák is helyet kapnak a kulturális kínálatban. És lesz még egy különlegesség az idei rendezvényen: a nyáron, a Dugonics téren felállított ,,Szeged" felirat egy borospalackkal kiegészítve a Dóm térre költözik a fesztivál idején - mondta el Németh István.
A rendezvényt szervező cég igazgatója szerint a Bortér kiválóan kiegészíti a repülőnapot, mert míg az utóbbira nappal látogatnak ki az érdeklődők, az előbbi este vonzza a kikapcsolódásra, szórakozásra vágyókat.





Kivételes látványban lehet része annak, aki kilátogat szeptember harmadik hétvégéjén a Szegedi Repülőnapok és Légiparádéra. A Bajai úton három nap alatt testközelből lehet megcsodálni több tucat repülőgépet, lesznek drónok, ejtőrnyős bemutató és műrepülő kötelék. Eddig Szegeden még soha nem látott hőlégballon látványshow is érkezik a reptérre. Erről már Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezetője beszélt a sajtótájékoztatón.
A Szegedi Repülőtér tavaly ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, a jeles alkalomból a város szeretett volna feleleveníteni egy korábbi hagyományt, hogy a patinás repülőtéren 21. századi gépek és produkciók színes kavalkádját egy légiparádé keretében mutassák be az érdeklődőknek.
A tavaly szeptember 18-20-dikára tervezett parádét azonban meghiúsította az, hogy a kormány a magyar-szerb határon kialakult migrációs válsághelyzet miatt Szeged körzetében légtérzárat rendelt el, ezért a rendezvény megtartását akkor nem engedélyezték.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2016-09-08 17:41:38, csütörtök
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2016-09-08)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Termékenység hatja át.

Falomb - tudatosítás, szellemi erők, intellektus

A fás-szárú lombok a tudatosságunkat, tudásunkat, fejlődésünk lezárt szakaszait mutatják. A friss hajtások az új lehetőségeket, amiket észre kellene venni. Ha a fa ágait levágjuk, a tudást okosan metsszük, mint egy jó kertész, a termés növekszik. Ha a fát nem metszik, sok terv születik, melyek félbe maradnak, ám új gyümölcsöket nem növeszthetnek. Hogy kezeled a saját tudásod fájának lombjait?
Ha fára mászunk, és a lombokban ülünk, tágabban láthatjuk környezetünket. Terveink megvalósulnak. A fa levelei környezetünket, kapcsolatainkat jelentik. Mássz fel a fára, nézz körül a lombok magasából. Állj a fák alá a napsütésben és nézz át a lombolon!

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat szellemi oldalára hívja fel a figyelmet, a közös gondolkodás esélyére. Figyeld az új lehetőségeket életedben, tedd szebbé a mindennapokat! Párkeresőknek iltellektuálisan érett partnert jelezhet.

Ezt mondja neked:
Lépj ki mindennapi látókörödből, egy új dimenzióból szemléld az életedet.
Engedj az esztétikai varázslatnak, engedj néha a csábításnak, ami által megszépülhetnek hétköznapjaink is.
Szűrt fény az erdőben mindent más világításba helyezhet. A tudás által mindent másként látsz -a tudáshoz, ahogy egy lombkorona kialakulásához is, idő és alázat kell.

Erre is gondolj: A gyerekek imádnak a lombok közé épített kunyhókba rejtőzni - ha módod van, mássz fel te is oda! Több lombevő állat is él a földön, például a zsiráf, vagy a koala.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2016.08 2016. Szeptember 2016.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 167 db bejegyzés
e év: 1930 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2824
  • e Hét: 7224
  • e Hónap: 21310
  • e Év: 73868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.